Prikaži potpunu verziju : TV serije
Subtitleseeker pretrazuje i Addic7ed i domace Podnapise, ali i brdo ostalih. U poslednje vreme Addic7ed nije bas najbrzi kao ranije.
perablenta
5.8.2014, 12:52
Outlander.S01E01, novo nesto?
Odgledah malo pre.
Zanimljivim vremenski period. Slabo sam o tome gledao do sada tako da je za mene nesto novo.
Prva epizoda ni manje ni vise nego 3 sex scene da bi gledaoci koji poseduju manje paznje mogli da izguraju postavljanje price o kojoj bombarduju svi sporedni likovi.
Bice interesatno bar 1-2 sezone. Sumljam da ce biti vise.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8e/KPC.jpg
Nije loša serija Kim Possible (http://www.imdb.com/title/tt0278866/?ref_=nv_sr_1) iako je dosta teen orentisana mozda jedan od glavnih razloga što serija ima kultni status su likovi i humor,Kim i Ron su simpatični i oni zajedno nose seriju,da je u centru pažnje bila samo Kim bez Rona serija nebi dogurala do druge sezone a šta tek da kažem za Dr Drakena i Šigo to je komedija :rofl:.
Dark Magician
5.8.2014, 18:48
Nije loša serija Kim Possible (http://www.imdb.com/title/tt0278866/?ref_=nv_sr_1) iako je dosta teen orentisana mozda jedan od glavnih razloga što serija ima kultni status su likovi i humor,Kim i Ron su simpatični i oni zajedno nose seriju,da je u centru pažnje bila samo Kim bez Rona serija nebi dogurala do druge sezone a šta tek da kažem za Dr Drakena i Šigo to je komedija :rofl:.
I ja se pridružujem tome. Serija ima šarm, kao i sve kvalitetnije od Disney.
Ja sam pre koju godinu i ekskluzivno presao na engleske captione
E, to je ekskluzivna vest :)
Inače, trenutno gledam britansku mini seriju Whites (2010), http://www.imdb.com/title/tt1726576/
http://i.imgur.com/aAgAuBR.jpg
After the beginnings of a seemingly promising career, Roland White (Alan Davies) is executive chef at the White House hotel and well past his prime. He deals with his stuttered career by leaving much of the day to day difficulties of running the restaurant to his best friend and sous-chef Bib (Darren Boyd) and his restaurant manager Caroline (Katherine Parkinson).
Prilično solidna serija, sa vrlo dobrom glumom. Sviđa mi se :)
nexexcalibur
6.8.2014, 20:32
Zavrsio sam Marvelove agente. Svakako se popravila serija u drugoj polovini sezone, pogotovo od crossovera sa Winter Soldierom. Doduse samo finale mi je malo antiklimakticno, verovatno jer su dosta cliffhangera ostavili. Dok sam gledao ocekivao sam i da se konacno pojavi Agent Carter jer sam video da su nesto po netu pricali da je najavljen spin off sa istim nazivom, a ono nidje veze, to je ag Carter iz The First Avenger i bice smesteno u 40-te...
Sons of Anarchy zadnja sezona trejler (bice eksplozivno)
http://www.imdb.com/video/imdb/vi4195396633/
Gledao mi se neki SF i vidim svi hvale Fringe. Pogledao 5 epizoda i glavna glumica je harizmatična ali tako ne ume da glumi da je to čudo jedno. Zaplet kao i bude ok ali se sve nešto svodi na tehnologiju i alterovanje ovog ili onog na potpuno sulud i nemoguć način, ali ajd sad. :) Naravno, Bishopu je sve to savršeno poznato, ili ga je istraživao ili zna svu teoriju. On i njegov sin su mi ujedno i najsvetlije tačke serije. U globalu sam razočaran, meni je ovo daleko od onog što je X-files svojevreno bio.
Šta mislite o Lost (http://www.imdb.com/title/tt0411008/) ?
To je jedina serija koju sam pogledao a da nemam baš nikakvo mišljenje.
Ne znam šta da mislim, ni kako da je ocenim.
Čitao sam neke teorije po netu, sve je to pljuni pa prospi.
A producenti su se lepo popiškili po seriji kad su skoro objašnjavali da oni nisu svi dead.
Uglavnom preporuka od mene...The Bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/?ref_=nv_sr_2) ako neko nije gledao.
Lost je odlican samo kod serije je bio problem sto nisu imali vec unapred odradjenu celu pricu do kraja i onda su bukvalno u trku radili i onda je ispalo kako je ispalo.
Po meni jedna od boljih serija i ako ima dosta "rupa".
nexexcalibur
9.8.2014, 1:19
Gledao mi se neki SF i vidim svi hvale Fringe. Pogledao 5 epizoda i glavna glumica je harizmatična ali tako ne ume da glumi da je to čudo jedno. Zaplet kao i bude ok ali se sve nešto svodi na tehnologiju i alterovanje ovog ili onog na potpuno sulud i nemoguć način, ali ajd sad. :) Naravno, Bishopu je sve to savršeno poznato, ili ga je istraživao ili zna svu teoriju. On i njegov sin su mi ujedno i najsvetlije tačke serije. U globalu sam razočaran, meni je ovo daleko od onog što je X-files svojevreno bio.
Ja sam odma izvalio to za glavnu glumica, rodjaka Ruperta Murdoka, sta dalje pricati...Nekima je ok, a vecini je uzasna, ja jednostavno nisam mogao dalje od pilota...
Šta mislite o Lost (http://www.imdb.com/title/tt0411008/) ?
To je jedina serija koju sam pogledao a da nemam baš nikakvo mišljenje.
Ne znam šta da mislim, ni kako da je ocenim.
Čitao sam neke teorije po netu, sve je to pljuni pa prospi.
A producenti su se lepo popiškili po seriji kad su skoro objašnjavali da oni nisu svi dead.
Uglavnom preporuka od mene...The Bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/?ref_=nv_sr_2) ako neko nije gledao.
U zadnjoj sezoni samo ignorisi flash sidewayse, oni su jedini sta bi bilo kad bi bilo....
Meni ja Ana Torv u Fringe bila sasvim OK i kao glumica i po izgledu :) Najviše mi je smetao upravo Piter - ne sviđa mi se njegova gluma, a ni sama uloga.
Serija mi je sveukupno sasvim solidna.
Što se tiče Losta... u početku OK, posle besmisleno. Prestao da je gledam na pola...
Je l ispratio ko ceo Leftovers? Hoce biti druge sezone?
Odgledao, za sada se ne zna hoce li biti produzena.
Meni se bas i nije dopala, previse drame, sf-a skoro i nema.
Game fever
10.8.2014, 17:34
Meni se svijda, ne volim sci fi preterano pa sam se zakacio zbog drame i glume.
Upravo sam zavrsio sa serijom "The Killing". Generalno gledano cela serija je i više nego solidna,priča je ok sa veoma malo "rupa" u scenariju mada je kraj bezveze baš. Najveći plus su svakako glumci koji su bili fantastični tokom cele serije i imam neku osećaj da su izabrali neke druge glumce da ne bi bilo to to.
Ko voli krimi/drame svaka preporuka za ovu seriju.
Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
The Leftovers čitam po netu svi očekivali neki sf haos samo zato što je 2% populacije nestalo, a u stvari ovo je drama o ljudima i svetu koji se nosi sa tim dogadjajem nekoliko godina kasnije. Nikakve veze sf i ovo za sad, mada serija naginje kao da sve ovo ima neki cilj. Al u tome je draž, da provalimo o čemu se radi, ili makar da vidimo kako će likovi završiti. Možda je obrnu pa bude neki twistovi čudesa, da je upropaste. Sezona ima 10 epizoda, 3 to go, valja to završiti kako treba.
Procitah negde na netu jedan veci spoiler iz knjige (ili novele) po kojoj se pravi The Leftovers koji me je jos vise odvukao od serije:
U knjizi se uopste ne objasnjava kako su i zasto tih 2% stanovnistva planete nestali, prica se svodi samo na zivot ovih koji su ostali.
Pa da, to je poenta.
"Meni se bas i nije dopala, previse drame, sf-a skoro i nema."
SF u opšte nema. U opšte. (Za sad, a nadam se da neće ni biti, očito sf nije poenta serije, ne znam odakle ljudima takav utisak) Ovo je drama o ljudima i načinu na koji se nose sa onim događajem.
Do duše, what's the point serije, to me živo interesuje. Al polako.
Pa u pocetku je davalo naznake da ce biti malo SF-a, sama prica je SF. Naravno da se prvo pomisli da ce se ici u tom smeru. I kroz seriju se pojavljuju neki misticni-sf elementi, poput onog isceljitelja, pa one sekte,...
LM, nisam ljubitelj drama, za sada pratim da ubijem vreme.
Ja sam odustao..drama...Meni treba SF!
Aleksandar_021
11.8.2014, 21:41
Dominion neko? Ako ima vas koji gledate, kakvi su vam utisci za ovih 8 epizoda?
Mene malo podseca na Breaking Bad, prvih par epizoda uzasan smor...
Kako si doveo u vezu Dominion i BB? Msm kako ih to poredis?!:paranoia: Inace Dominion mi pravi SF, pa mi zato prija...ima prelaznu ocenu od mene!
Dark Magician
11.8.2014, 23:07
Ja sam oduševljen sa Firefly, konačno sam gledao i razočaran sa Serenity filmom koji je trebalo da je lepo zaokruži.
nexexcalibur
12.8.2014, 0:23
The Strain (http://www.tvrage.com/shows/id-33229) jedva cekam svake nedelje, zakuvalo se u zadnjoj epizodi.
Dominion i The Strain su super za sada, drze paznju.
The Last Ship smara, onog Michael Bay-a treba poslati da rezira turske/spanske/indijske serije.
Nije los pilot Outlander (http://www.imdb.com/title/tt3006802/) serije, moguce da ce biti dobro.
Firefly je odlicna serija, jos jedna u nizu odlicnih otkazanih serija. Nije mi jasno kako neke serije poput ove budu otkazane, a sf ,,limunadice" dobiju 10+ sezona...
nexexcalibur
12.8.2014, 12:16
Na sta podseca Dominion?
spin off ovog filma
http://www.imdb.com/title/tt1038686/?ref_=tt_trv_cnn
u to vreme sam gledao film i bio mi je interesantan...
Dajte mi neku komediju limunadicu koja dovoljno dugo traje, počinje ispitni rok, treba mi nešto za lečenje živaca :D
Možda neki dobar sitkom il nešto.
Ili u drugom slučaju neki SF tipa Farscape i Stargate :)
Dakle nešto što mogu da bindžujem i da ne razmišljam. :o
Ako nisi gledao Seinfeld onda probaj.
Ne vredi da čitaš na imdb ili slično jer to ne može da se prepriča, taj fenomen, ta serija ni o čemu (kako su i sami konstatovali u jenoj epizodi).
Ako nisi gledao Seinfeld onda probaj.
Ne vredi da čitaš na imdb ili slično jer to ne može da se prepriča, taj fenomen, ta serija ni o čemu (kako su i sami konstatovali u jenoj epizodi).
Odličan predlog, sad se plašim de ća me ta serija uništiti :D
Ne sme da bude ni previše dobro, moram da mogu da se zaustavim u nekom trenutku i da zapravo učim :D
Kreni sa Sajnfeldom od cetvrte/pete sezone i ne filzoofiraj :)
Kreni sa Sajnfeldom od cetvrte/pete sezone i ne filzoofiraj :)
Ma već sam skinuo prvu :D
nexexcalibur
12.8.2014, 14:59
Ma već sam skinuo prvu :D
Mene je smorio sajnfild bas zbog toga sto je serija ni o cemu... :p
Mene je smorio sajnfild bas zbog toga sto je serija ni o cemu... :p
Dok učim imam dovoljno "nečega" za razmišljanje, tako da je serija ni o čemu pravi pogodak :D
Dok učim imam dovoljno "nečega" za razmišljanje, tako da je serija ni o čemu pravi pogodak :D
Sajnfeld je igrani ekvivalent Simpsonovima. Po humoru, prici i kvalitetu. Ako si voleo Simpsonove izmedju 4-9 sezone, voleces i Sajnfeld izmedju istih brojeva. Obrnuo sam seriju vise puta, i opet cu, ali prve tri sezone izbegavam, nije to to.
A Sajnfeld je serija ni o cemu, kao sto su Simpsonovi, South Park ili bilo koji sitkom serije ni o cemu. Sajndeld ima etiketu, a ovi drugi ne, zbog duple epizode u kojoj Dzeri i Dzordz rade scenario za NBC o seriji koja je ni o cemu. Tako da mene licno taj opis nervira zbog ispraznosti :)
Aleksandar_021
16.8.2014, 11:12
Sta bi sa Dominion? Nema devete epizode tamo gde treba da je bude :D
I primetio sam na IMDB da pise da je deveta izasla 7. Avgusta, isto kao i osma epizoda...
Za devetu ne znam ali sam osmu gledao :D
Zavrsena je prva sezona Dominiona, to je greska na IMDB-u.
Odgledao prvu sezonu Arrow.
Sta znam, OK je. Previse akcenta na ljubavisanje i porodicne odnose za moj ukus ali je svakako bolje od Smallville a generalno mi se nije gledala serija do sad bas zato sto sam mislio da je ripoff istog.
Ima taj Dark Knight trilogy vajb, cak je i ceo origin arrow-a bukvalno Batman Begins sa kapuljacom, ukljucujuci i throat cancer glas.
U principu serija me najvise interesuje zbog hintova ka ostalim DC herojima i zlocama i verovatno cu zbog toga i nastaviti da gledam. :)
nexexcalibur
16.8.2014, 15:22
Sta znam, OK je. Previse akcenta na ljubavisanje i porodicne odnose za moj ukus ali je svakako bolje od Smallville a generalno mi se nije gledala serija do sad bas zato sto sam mislio da je ripoff istog.
Ima taj Dark Knight trilogy vajb, cak je i ceo origin arrow-a bukvalno Batman Begins sa kapuljacom, ukljucujuci i throat cancer glas.
U principu serija me najvise interesuje zbog hintova ka ostalim DC herojima i zlocama i verovatno cu zbog toga i nastaviti da gledam. :)
Bolja je druga sezona mnogo, kad si vec zavrsio prvu steta bi bila da ne nastavis.
The Strain obnovljen za drugu sezonu! :alealeee:
Hell on wheels,je li gledao ko?
uf15BBlJw30
Posle duzeg vremena, resio da odgledam neku seriju i izbor pade na Arrow, upravo zavrsio prvu sezonu (kao i uvek kada gledam neku seriju, ubacio sam u petu brzinu, poceo sam u cetvrtak, a evo danas gotovo). Nekako sam u nekom meh stanju... Vidim da mnogi hvale drugu sezonu pa cu da pogledam i to, ali ovo za sad, nista posebno...
Malo drame, malo akcije zacinjeno sa nekim temama koje vise leze prilice tinejdz sapunicama....
I toliko mi sve lici na Batman-a, kao da gledam neku varijaciju njegovih pocetaka, samo sto ima luk i strelu i kapuljacu...
---
A Sajnfeld je serija ni o cemu, kao sto su Simpsonovi, South Park ili bilo koji sitkom serije ni o cemu. Sajndeld ima etiketu, a ovi drugi ne, zbog duple epizode u kojoj Dzeri i Dzordz rade scenario za NBC o seriji koja je ni o cemu. Tako da mene licno taj opis nervira zbog ispraznosti :)
Kako sad pa to da si South Park uvrstio u serije ni o čemu kad su brutalno angažovani? I Simpons ali u mnogo blažoj oblandi od humora.
A Seinfeld je stand-up u nastavcima. Nikad se ne zna šta će se dogoditi, što nije bez svog šarma.:D
Druga sezona ti je mnogoooo bolja. Pogotovo druga polovina sezone...
Odgledao prvu sezonu (i počeo drugu) švedske serije Äkta människor (Real Humans), http://www.imdb.com/title/tt2180271/
http://i.imgur.com/T5sEaRk.jpg
In a parallel present the artificial human has come into its own. Robots no longer have anything robot-like about them. New technology and advancements in the field of science have made it possible to manufacture a product - a kind of mechanized servant - that is so similar to a real human that it can often be considered a perfectly good substitute. The Human Robot (HUBOT) have also given rise to new problems and dilemmas.
Sviđa mi se, prilično dobra serija! Preporuka.
nexexcalibur
25.8.2014, 18:47
Emmys nocas od 2 pocinje, jel planira neko da gleda uzivo?
Hvala za podsetnik!
Zbog nadolazeceg ispitnog roka biram da vidim ko je sta osvojio cim ustanem sa bajle.
Nadam se da BB, Fargo, McConaughey, Robin Wright, Aaron Paul, Anna Gunn, Jim Parsons i Billy Bob Thornton dobiju Emija.Znam da cu da popizdim ako RW i BBT ostanu kratkog rukava.:D
nexexcalibur
25.8.2014, 21:32
Ova zadnja epizoda The Strain-a, taman kad sam pomislio da ne moze bolje oni
ubace death squad vampira koji ubijaju vampire...FUCK YEAH
Aleksandar_021
25.8.2014, 21:43
Ja sam se pogubio...mislio sam da je to onaj glavni xDDD
Dodela Emija? To me zanima kao i dodela Oskara ili proglašenje najveće Grand zvezde :D
Bas sam izbaksuzirao i RW i BBT, barem je Benedikt osvojio nagradu mada misljenja sam da je BBT vise zasluzio, a za Robin nadam se da ce da pokida u trecoj sezoni i da ovoj kravi uzme nagradu.:D
Bilo je par iznenadjenja, ali po meni nisu masili puno.Nisam ocekivao da ce Modern Family da osvoji Emi za najbolju komediju.
Cudno mi je sto Martin Frimen odneo nagradu ispred Meta Bonera koji je bio u toj kategoriji apsolutni favorit.Mada eto Serlok osvojio tri Emija, a ja kontao nece ni jedan.:D
Ау, морам да признам да нисам ово очекивао. Имали су храбрости да потпуно игноришу прецењени True Detective, и да апсолутно заслужено награде Breaking Bad у готово свим категоријама и у оној најважнијој за радњу серије - Ozymandias :n_klanja: Еми награде су углавном бесмислене, као и Оскари, али се добитници увек спомену у главним масовним медијима, па је макар са те стране популаризације добро када неки драгуљ стварно добије признање, као што је било овај пут. Драго ми је и за Шерлока који је растурио политички коректну конкуренцију. Једино су комедије оманули, али добро, то ураде сваки пут :p
Ja sam ocekivao od TD da ce MM da odnese Emi, ovako BB odneo svih 5, od toga u 4 apsolutno zasluzeno.Sto se tice komedija, bilo mi je bitno samo Jim da osvoji.Mada opet MF pokupio dve nagrade, a mislio da nece nijednu.Kao sto rekoh nisu to bas velika odstupanja, mada Martin Freeman i Sherlock uopste nisu bili favoriti, ali sa druge strane mi je veoma drago sto su dobili priznanje jer su ga zasluzili i 2011 i 2012.
Ja sam ocekivao od TD da ce MM da odnese Emi, ovako BB odneo svih 5, od toga u 4 apsolutno zasluzeno.Sto se tice komedija, bilo mi je bitno samo Jim da osvoji.Mada opet MF pokupio dve nagrade, a mislio da nece nijednu.Kao sto rekoh nisu to bas velika odstupanja, mada Martin Freeman i Sherlock uopste nisu bili favoriti, ali sa druge strane mi je veoma drago sto su dobili priznanje jer su ga zasluzili i 2011 i 2012.
Па Modern Family сваке године добија, због чега се стиче утисак да у категорији комедија више гледају популарност и гледаност него квалитет.
Duplo vise ljudi gleda TBBT, mada imaju ovi sigurno jaci gej lobi.Mada do ove godine samo im je Lui bio konkurencija(mada seriju nisam nijednom pogledao), kontao sam da ce da osvoji Orange is the New Black.TBBT vise ni to nakon cetvrte sezone, tako da ce u najboljem slucaju da budu nominovani dok ce Seldon da kupi nagrade.:DPo onome sto sam ja gledao MF je bio drugi favorit iza OITNB, ali vidim ja da je fora u tome sto kod komedija uglavnom te sa najvecih tv mreza(CBS, ABC, Fox, NBC) pobedjuju.Da nije tako cenim da MF ne bi imao pet za redom.
Jim, Julia i Allison po kvotama koje sam gledao zasluzeno pobedjuju.Mada najcudnije mi je to sto je u pocetku TY bio glavni favorit i odjednom pao na trece-cetvrto mesto.
Bruka da bas nijedan Emi nije dodeljen GoT-u. Breaking Bad pokupio sve...ne kazem da je nezasluzeno ali opet... za Aarona sam ocekivao da uzme Emi ali sam mislio da nece Bryan Cranston dobiti nego Matthew McConaughey...
Duplo vise ljudi gleda TBBT, mada imaju ovi sigurno jaci gej lobi.
То. Мало мало па се објави неки чланак о томе колико је добра серија са две тате.
Mada do ove godine samo im je Lui bio konkurencija(mada seriju nisam nijednom pogledao), kontao sam da ce da osvoji Orange is the New Black.TBBT vise ni to nakon cetvrte sezone, tako da ce u najboljem slucaju da budu nominovani dok ce Seldon da kupi nagrade.:DPo onome sto sam ja gledao MF je bio drugi favorit iza OITNB, ali vidim ja da je fora u tome sto kod komedija uglavnom te sa najvecih tv mreza(CBS, ABC, Fox, NBC) pobedjuju.Da nije tako cenim da MF ne bi imao pet za redom.
Jim, Julia i Allison po kvotama koje sam gledao zasluzeno pobedjuju.Mada najcudnije mi je to sto je u pocetku TY bio glavni favorit i odjednom pao na trece-cetvrto mesto.
Orange is the new black је више политички памфлет него серија, и убачена је из истог разлога као и MF. Постоје много боље комедије од ових номинованих на америчкој телевизији, само што су слабо гледане. Ни Луи не би био номинован да није феномен сам по себи.
Bruka da bas nijedan Emi nije dodeljen GoT-u. Breaking Bad pokupio sve...ne kazem da je nezasluzeno ali opet... za Aarona sam ocekivao da uzme Emi ali sam mislio da nece Bryan Cranston dobiti nego Matthew McConaughey...
Nisu ga nigde ni zasluzili, najblizi tome je bio Peter ali znalo se da ce tu Aaron da uzme.BB i TD bolji od njih i nigde oni nisu ''pokradeni''.Bice vise emija dogodine, kada ce imati manju konkurenciju(a pre svega nece tu da budu TD i BB).Ova godina je bas bila specificna koliko dobrih stvari, sigurno najjaca konkurencija ikada za najboljeg muskog glavnog glumca u dramama.
@Tormund
Meni je bas dojajna serija It's Always Sunny in Philadelphia, stavise najbolja komedija od kada su Prijatelji prestali da se emituju, u tom vremenskom razdoblju sam pogledao vecinu tih poznatijih i bas mi je cudno sto nijednom nisu uzeli Emi a vala su ga zasluzili.Gluma manje-vise, ali su zasluzili priznanje najbolje komedije.
Dark Magician
26.8.2014, 10:53
Louie je najbolja komedija, i jedna od najboljih drama koje se emituju. Tako da zaslužuje svako priznanje.
Uh ovo je bilo mocno...
q86u0bDE17w
nexexcalibur
26.8.2014, 15:37
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1900310&postcount=2147
7 od 17 (16 tacnije, jednu kategoriju sam preskocio). Tako da packy, ispod polovicno sam prognozirao :D
Inace, sta je ono bilo, Kranston krnuo zvaku likusi iz Veep-a?
Bio bih gori od tebe da nisam stavio da osvajaju Ty, Martin i Benedict.:DOvako i ja sam polovicno 8/17, jos nisam prognozirao u par kategorija zato sto tu apsolutno nisam nista ispratio.Scenario i reziju sam pogodio, mada to nisam postavio tada a i nije bilo tako tesko da se pogodi.:kreza:Mada Julie je bila u zicer i favorit u svojoj kategoriji, ali zasto da glasam kada ja tu seriju nisam gledao.:D
Nisam gledao Seinfeld, ali sam procitao u komentarima da je Krenston gostovao u jednoj epizodi gde je glumio zubara.Oni koji su pogledali seriju znaju o cemu se radi.
Nisam gledao Seinfeld, ali sam procitao u komentarima da je Krenston gostovao u jednoj epizodi gde je glumio zubara.Oni koji su pogledali seriju znaju o cemu se radi.
Cranston je bio sporedni lik vise sezona. Ja nesto ne mogu da povezem zanos od sinoc sa serijom.
Mnogo mi milo sto je uzeo Emi! Kad je naporna J. Roberts rekla njegovo ime otelo mi se Bravo majstore (na srpskom naravno)!
EDIT:
promaklo mi ovo (i dalje ne kapiram na sta se tacno odnosi poljubac - ako se na bilo sta odnosi)
ovqM72em1dA
Upravo gledam Seinfeld, jeste glumio zubara, u nekoliko epizoda. Prvi put kad se pojavio ga nisam ni prepoznao, tek sledeći put :D
Kontekst za poljubac (http://uk.eonline.com/news/572890/julia-louis-dreyfus-emmy-win-comes-with-a-bryan-cranston-makeout-session-see-the-hilarious-emmys-gag-now)
Ukratko, dok je ona prezentovala za najboljeg glumca u komediji, rekla je kako je on podseća na nekog lika iz Sajnfelda sa kojim je imala scenu ljubljenja, pravi se naivna radi fore. I onda eto kasnije su se poljubili, valjda da bi je uverio da je on u pitanju. Sve zezanje naravno.
perablenta
26.8.2014, 17:37
BB se zavrsio i relano je da sad pokupi sta moze. GoT ce da traje i traje, moze da pokupi kad hoce.
Zar su stvarno retki oni koji su gledali Seinfeld? Zasto bre tako?
Koliko je ovo mocno. Moram da priznam da dizu kvalitet kako sezona ide !:tapsh:
Uopste se ne prikazuje na tv-u i mali broj ljudi je cuo za tu komediju ma koliko god ona bila dobra, svaka serija koja se prikazuje na tv-u se probije do publike, a sa te strane i jeste zalosno kada je vecina cula za Castle i Bones, a ne za Seinfeld.Jos jedan bitan faktor je sto prosecan gledalac ne moze bas da se identifikuje sa glavnim likovima za razliku od Prijatelja.Mada opet ne znam zasto se niko do sada od nacionalnih televizija nije angazovao da tu seriju emituje, osvezenje bi u ovom trenutku pomoglo.Pitanje je kakvu bi gledanost moglo da privuce.Jedini nacin da se pogleda serija je preko neta, a nece bas puno ljudi zeleti to da uradi pa je i zbog toga ova Seinfeld ostavljen po strani.Meni jeste na listi, ali trenutno ne zurim sa tim.Siguran sam da cu u skorije vreme da pogledam, ali sada bih krace da skidam sa liste.
Pa, Seinfeld se davao na televiziji, cini mi se na B92, ja sam ga bas tako gledao u doba pre brzog interneta. Secam se starih dobrih vremena s TV-om i sitkomima: Simpsoni, Prijatelji, South Park, Seinfeld, 3rd Rock from the Sun i tako dalje, i velike radosti kad uhvatim emitovanje nekog dobrog sitkoma. Ah, mladost protracena uz TV :D
nexexcalibur
26.8.2014, 19:32
Pa, Seinfeld se davao na televiziji, cini mi se na B92, ja sam ga bas tako gledao u doba pre brzog interneta. Secam se starih dobrih vremena s TV-om i sitkomima: Simpsoni, Prijatelji, South Park, Seinfeld, 3rd Rock from the Sun i tako dalje, i velike radosti kad uhvatim emitovanje nekog dobrog sitkoma. Ah, mladost protracena uz TV :D
Velika radost i protracena ne idu zajedno ;) Sto se mene tice simpsonovi i zmajeva kugla ftw.
Velika radost i protracena ne idu zajedno ;)
Valid point
Uopste se ne prikazuje na tv-u i mali broj ljudi je cuo za tu komediju ma koliko god ona bila dobra, svaka serija koja se prikazuje na tv-u se probije do publike, a sa te strane i jeste zalosno kada je vecina cula za Castle i Bones, a ne za Seinfeld
Ja sam Sajnfelda celu seriju odgledao na TVu u neka davna vremena :)
Uzgred, meni su Castle, Bones i Sajnfeld na sličnom nivou što se tiče kvaliteta, tj. sve tri navedene serije su mi extra :)
Nema drame i tragedije.
Prijatelji su sapunica zapakovana u dobar sitcom, seinfeld je samo sprdnja.
seinfeld je samo sprdnja.
(y)
(iako "samo" para oči)
(y)
(iako "samo" para oči)
Ako sam dobro shvatio poruku (y) predstavlja lajk simbol u facebook četu?
A ovo u zagradi pod apostrofima nije sarkastično već misliš na reč "samo"?
Pod ovim pretpostavkama:
Nisam mislio u smislu da je samo sprdnja kao omalovažavanje, već da se serija fokusira na humor, u smislu čista sprdnja, što je dobro :)
Svi sitkomi brzo pređu u dramu, unesu zaplete, rasplete, ovaj voli ovoga, onaj onoga, bla bla truć, i humor postane sekundarna stvar.
Nisam mislio u smislu da je samo sprdnja kao omalovažavanje, već da se serija fokusira na humor, u smislu čista sprdnja, što je dobro :)
Ma nisam te ni shvatio drugacije, samo "samo" je cudna rec..
Svi sitkomi brzo pređu u dramu, unesu zaplete, rasplete, ovaj voli ovoga, onaj onoga, bla bla truć, i humor postane sekundarna stvar.
Lepo receno. Sajnfeld nijednog trenutka ne zaboravlja da je simpl cudoviste i ic se ne trude da budu duboki. To im je veliki plus i prilicno su unikatni po tom pitanju.
Simpatično mi je kolko epizoda ne bi imalo smisla da je tada postojao mobilni telefon :D
(tj. postojao je, al ko da nije)
Ma nisam te ni shvatio drugacije, samo "samo" je cudna rec..
Lepo receno. Sajnfeld nijednog trenutka ne zaboravlja da je simpl cudoviste i ic se ne trude da budu duboki. To im je veliki plus i prilicno su unikatni po tom pitanju.
I samo zbog onih završnih Jerry-jevih stand-up provala, vredi gledati seriju. Tu je negde, Dave Allen pa on.
A najbolji je Louis C.K. :D
I samo zbog onih završnih Jerry-jevih stand-up provala
Ti standupovi su isli kao uvod. Posle ih nema. Mene su smarali, no ja inace nisam ljubitelj stand up.
Dark Magician
27.8.2014, 2:21
Ja sam ljubitelj stand-up komedije. I Jerry mi se ne sviđa, po nešto može da prođe.
Ti standupovi su isli kao uvod. Posle ih nema. Mene su smarali, no ja inace nisam ljubitelj stand up.
Ozbiljno? Propuštaš puno. Evo jedan standup koji može da nasmeje više nego neke cele serije.:D
eHDow8zywaI
@Dark Magician
Stara je serija pa neke provale nisu više aktuelne.
Dark Magician
27.8.2014, 2:55
Ne, mislim na Jerry Seinfeld-a kao komičara. Ide mi na nerve i ne sviđa mi se njegov humor u 90% slučajeva.
Nisam ja tako star da pamtim taj period kada jos nisam imao kablovsku.Mada tada i jeste bila serija aktuelna, ali od tada je sigurno proslo deset godina kada se poslednji put pustala.Ja da ne visim po forumima ne bih ni znao za seriju i koliko je ona hvaljena.:eek:Vecina mladjih generacija samo zna za Prijatelje, a uopste nije cula za Seinfeld.3rd Rock se secam da je bio na BK, za nju se bas secam da je pre 8 godina poslednjih put se pustala na b92.Nema ko da sada prenosi te starije komedije, ionako b92 uglavnom pusta manje-vise te komedije(ali zato imaju termine ko da je u pitanju porno-film) koje su aktuelne, oni jos kao nesto pustaju dok su drugi nasi kanali tek katastrofa.HRT 2 zato bolje prati aktuelne trendove.
Meni je Sajnfeld u istom kosu kao i Everybody loves Raymond, pa i mogu u taj kos da ubacim i How I met your mother.
Glavni lik mi je negde iritantan, nekako su mi sva trojca glavnih likova u te tri serije....gledam sad koji izraz da upotrebim....tunjavi. Sve te serije po meni vade "sporedni" likovi. Al opet ne dovoljno da imam neku veliku zelju da ih konstatno gledam.
3rd rock i Friends su ipak druga prica - 90-e su ipak bile vreme kada su se sitkomovi lagano oslobadjali tih klasicnijih family prica, a imam utisak da je Married with Children tu postavio neke nove standarde.
Nisam odavno naleteo na neki novi sitkom koji mi bas prija i koji mi se bas gleda gleda.
Odgledao sam i drugu sezonu Strele...i dalje nista posebno. Kao da sam gledao tinejdzersku seriju, samo sa kostimiranim junacima... Pokusacu da pratim i ovu trecu kad krene, al' ako nastave ovako, definitivno nije ovo za mene...
Kol'ko vidim ove jeseni DC Comics uzvraca udarac serijama :) Arrow, Gotham, Flash....
Odgledao sam i drugu sezonu Strele...i dalje nista posebno. Kao da sam gledao tinejdzersku seriju, samo sa kostimiranim junacima... Pokusacu da pratim i ovu trecu kad krene, al' ako nastave ovako, definitivno nije ovo za mene...
Kol'ko vidim ove jeseni DC Comics uzvraca udarac serijama :) Arrow, Gotham, Flash....
Potpuno se slazem
Meni je Sajnfeld u istom kosu kao i Everybody loves Raymond, pa i mogu u taj kos da ubacim i How I met your mother.
Glavni lik mi je negde iritantan, nekako su mi sva trojca glavnih likova u te tri serije....gledam sad koji izraz da upotrebim....tunjavi. Sve te serije po meni vade "sporedni" likovi. Al opet ne dovoljno da imam neku veliku zelju da ih konstatno gledam.
Nisam odavno naleteo na neki novi sitkom koji mi bas prija i koji mi se bas gleda gleda.
Meni su Sajnfeld i (posebno) Ted okej, ali Rejmond je stvarno kreten, sto mi, doduse, ne smeta - ne moram da se poistovetim s glavnim likom da bi mi serija bila smehotresna i zabavna, a narocito kad ima toliko fenomenalnih likova da ne mogu da odlucim koji mi je omiljeni (Frenk, Robert, Mari...)
U svakom slucaju, po drugim aspektima ne bih strpao How I Met Your Mother u isti kos sa Svi vole Rejmonda i Sajnfeldom, ipak su humor i senzibilitet dosta drugaciji.
Sto se tice novih sitkoma, ako nisi gledao Louieja, obavezno mu daj sansu, prva sezona po mom misljenju spada u grupu najboljeg TV programa ikad. Takodje, i Community je odlican, a i Arrested Development, a ko je vise za britanski vajb, ima odlicni The Office (UK).
Ja sam skoro odgledao famozni Rick & Morty, dosta zabavna animirana serija. Bizaran humor + improvizacija + naucnafantastika + potpuno odsustvo politicke korektnosti + zabavan glavni lik = pobeda.
Ma daj, u istoj recenici Rej i How i Met sa Sajnfeldom. Ne ide... Setih se pa da podelim s vama informaciju, Cranston i Pitermen, Ilejnin sef u Sajnfeldu i jedan od najjacih likova, su best friends.
Pohvala i preporuka za Seinfeld-a
Louie mi se dopao u sezoni sa Pamelom Adlon (glumi odlično i u Californication) stand up Louie mi se nije dopao.
How I met your mother je malo gnjavila ali je blistala na momente (Barney naročito)
Raymnonda sam počeo da gledam po preporuci ali nije moj ukus.
Pamela glumi u tri od cetri sezone Luija :D
nexexcalibur
27.8.2014, 22:11
Kakav je Veep? Glavna glumica mi je neverovatno privlacna, ne znam ni sam zasto :dzavo:
Dark Magician
27.8.2014, 22:20
Kakav je Veep? Glavna glumica mi je neverovatno privlacna, ne znam ni sam zasto :dzavo:
Onako je serija. Povremeno naporna. Politička satira.
A privlačna ti je jer voliš starije, i jer je ona naslednica poprilične imperije, milijarderka je praktično.
Ja sam skoro odgledao famozni Rick & Morty
Nisam čuo za ovo. Pogledaću, deluje baš zanimljivo, mada nisam ljubitelj "crtaća" (osim Simpsonovih, naravno :) )
Louie mi se dopao u sezoni sa Pamelom Adlon
Meni je Louie ok serija, ali mi je zato "prethodnik" te serije, Lucky Louie, verovatno najbolja serija svih vremena :) Tu su bili extra i Louie, i njegova žena (Pamela Adlon), ćerka je u nekim scenama extra, Luijevi prijatelji su odlični, iako su svi pomalo kret€ni :D
Glavna glumica mi je neverovatno privlacna, ne znam ni sam zasto :dzavo:
Jedan od razloga zašto sam gledao njenu seriju The New Adventures of Old Christine, iako mi je sveukupno serija bila 'nako :)
Pogledao sam zadnju epizodu Under The Dome sad jel samo mene serija podseca malo na Lost sad?
Imam neki osecaj da nece uspeti da objasne sve ovo posto nije bas da idu kao sto se u knjizi napisano...
Odgledao sam sada u cugu svih 7 epizoda the strain (http://www.imdb.com/title/tt2654620/) i ako sam planirao samo jednu, evenualno dve epizode da pogledam!:D
mogu reci da mi se svidja prica i deluje bas zanimljivo. ima previse tih ''vampirskih'' serija i filmova ali ovo je nesto sasvim novo i drugacije.
7. epizoda se odlicno zavrsila tako da sa nestrpljenjem cekam nastavak...
svakako preporuka ko jos nije gledao.
perablenta
29.8.2014, 5:54
Pogledao sam zadnju epizodu Under The Dome sad jel samo mene serija podseca malo na Lost sad?
Imam neki osecaj da nece uspeti da objasne sve ovo posto nije bas da idu kao sto se u knjizi napisano...
Oni su sa knjigom raskrstili gotovo jos od prve epizode.
Sto u neku ruku nije ni lose jer knjige i nije nesto, iskren da budem. Ovako bar ne znam sta da ocekujem kad gledam svaku epizodu.
U nedostatku svemirskih serija i brodova kroz istih...THE LAST SHIP me prijatno iznenadio (iako nema veze sa svemirom)
U nedostatku svemirskih serija i brodova kroz istih...THE LAST SHIP me prijatno iznenadio (iako nema veze sa svemirom)
Dali je to kraj ili se snima i druga sezona ?
nexexcalibur
30.8.2014, 0:47
Dali je to kraj ili se snima i druga sezona ?
Wikipedija kaze da je obnovljena za drugu sezonu, 13 epizoda.
Inace prosle godine je jako slicna serija, i po nazivu i po sadrzaju, Last Resort isla na abc-u cini mi se, ali je brzo ukinuta.
Jel neko gledao Outlander, The Knick i Peaky Blinders?
perablenta
1.9.2014, 23:02
Odgledah sad kraj sezone 4 Falling Skies. Zakuvali su ga dobro!
Vec plivaju internetom 2,3 razlicite verzije mogucih raspleta. Bice zanimljivo videti da li je neko pogodio sta i kako.
Zanimljivo su odradili cliffhanger ima vise fora i mogucih tumacenja poslednje scene.
Super je finale Falling Skies , svidja mi se u kom pravcu idu, dosta je drugacija serija od recimo samog pocetka.
Sad sam odgledao ovu zadnju epizodu The Strain i mnogo losija epizoda od one prethodne , mnogo nelogicnosti da ne kazem rupa u prici.
Na svu srecu sve su to sitni propusti ali nekad me "ubiju" u pojam kada gledam.
Npr :
Abraham je par puta rekao kako sto duze ostanu da ce sve teze uspeti da se spasu.Pa zar nije logicno dok ih je manje da probaju da se dovuku do kamiona? ima li su one led lampe,pistolje itd.
Druga stvar sto mi je nelogicna je kada ona devojka odluci da proba da protrci pored njih i uspe i onda shvate kako su dosli po Abrahama i doktora a zasto su onda napali onog cicu sto vozi pekarski kamion i onu plavu devojku?eto sitnice ali smetaju mi.
Highlander
3.9.2014, 13:49
Što se tiče The Strain, šta znam, meni to i nije toliko smetalo...
Mislim da su na početku hteli da vide koje opcije imaju, da li mogu da pobegnu na drugi način. Proverili su kola, a onda probali da premeste točkove i kada to nije upalilo i nisu imali kuda, morali su očajnički da se snalaze kako znaju.
A za devojku, ona je protrčala i pobegla ne zadržavajući se. Onaj čiča je bio samo lako dostupan obrok, pošto je hteo da se pesniči sa njima. U toj sceni sam navijao za vampire, neka su pojeli idiota. :D
Pokušao sam da gledam The Last Ship, ali ne ide. Previše stereotipno, klišeizovano i sladunjavo.
The Wire uskoro u HD:
http://www.engadget.com/2014/09/02/hbo-the-wire-hd/
Načeo sam gomilu nekih novih serija, al' ni jedna me ne drži. Sad gledam treću sezonu The Adventure Time. :paranoia:
nexexcalibur
3.9.2014, 15:25
Odgledao sam obe sezone Legit (http://www.imdb.com/title/tt2400391/). Prva sezona je ok, ali zato je druga fantasticna, imho daleko bolje od Louie-a. Inace isto se radi o stand up komicaru, australijancu koji se vraca u US i pravi razne budalastine sa dva ortaka od kojih je jedan invalid, a drugi pijanac.
Na moju veliku zalost tek kad sam odgledao obe video sam da nece biti trece sezone, ukinuta je serija zbog slabe gledanosti :(
Sledeca serija koju gledam je BoJack Horseman (http://www.imdb.com/title/tt3398228/?ref_=nv_sr_1), na reditu je hajpuju u nebesa. Za Rick and Morty su bili u pravu, videcemo za ovu :D
Highlander
3.9.2014, 15:29
Nekako sam se razočarao u ove letnje serije, jedino The Strain redovno pratim. :/
Falling Skies sam pogledao prvu epizodu i shvatio da nisam odgledao prethodnu sezonu do kraja.
Under the Dome mi je postala užasno dosadna posle dve-tri epizode, Extant, Defiance i Dominion takođe.
Kad nemam drugog posla pogledam The Good Wife (zbog lepih žena u seriji :) ), ali osim toga mi je sve nekako dosadilo u poslednje vreme.
Inače...
Izašao je promo za petu sezonu Falling Skies (mogući spojleri, nisam gledao):
uC1DS0kwyOc
Poster za 10. sezonu Supernatural
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/lalkl0mppxqbz3kr4m1n.png
Novi poster za predstojeći Flash
http://i.imgur.com/VV926FP.jpg
Gledao bi nesto s vampiri... :)
Da l' je neko gledao Pravu krv ili ima neku preporuku sta bi mogao da pogledam?
True blood nisam gledao ali eto imas The Strain.
Jel gledao neko ovo? Video Game High School (http://www.imdb.com/title/tt2170584/) Gledao sam par trejlera i deluje OK da se ubije vreme, ali svi znamo kako trejleri lazu :kreza:
Dark Magician
6.9.2014, 18:11
*****e po meni.
perablenta
6.9.2014, 18:36
Jel gledao neko ovo? Video Game High School (http://www.imdb.com/title/tt2170584/) Gledao sam par trejlera i deluje OK da se ubije vreme, ali svi znamo kako trejleri lazu :kreza:
Ja sam odgledao prvu kad je izasla. Pa sam skroz zaboravio za celu stvar jer nisam znao da ce biti sezone 2 pa sam skoro odgledao celu drugu u cugu.
Kako bih opisao? Pa najbolje gledati na celu stvar kao da se desava u nekom paralelnom univerzumu gde sve ono sto se dogadja u seriji moze da prodje u stvarnom svetu tog univerzuma.
Jer ako imalo ozbiljnije shvatis web seriju nece ti se svideti.
Serija je kao neko prosirenje gaming fora i fazona rasireno da ima pricu i likove koji zive u takvom svetu gde je to sve prirodno.
A i Ki Swan, Ellary Porterfield, je toliko slatka, bar meni, da to nije zdravo. Druga glumica Johanna Braddy sto igra Jenny Matrix mi nije nesto lepa ove sezone. Kao da se mnogo promenila.
Extras (http://www.imdb.com/title/tt0445114/) je GENIJALAN! Uzdrzao sam se od bolda...
Je l zna neko nesto slicno, da dominira awkward cringe aaaa gasim ovo humor?
nexexcalibur
10.9.2014, 0:46
Probaj Legit. Nisam gledao Extras, ali cim je Riki umesan, znam da je dobro. Office UK probaj, kapiram da si US verziju odgledao...
Inace odgeldao sam zadnju sezonu The Killinga, ima samo 6 epizoda, lepo su zavrsili serijal.
The Leftovers se juce zavrsio, kazu ljudi da je fantasticna sezona, ja sam na trecoj epizodi, pa cu videti dalje kako ide, za sada me smara.
Veceras pocinje zadnja sezona Sons of Anarchy i bice bombasticno.
nexexcalibur
11.9.2014, 0:18
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/494258/10-godina-od-Izgubljenih-Cinjenice-koje-ce-vas-potpuno-oduvati
Vec 10 godina proslo od premijere LOST-a :dedica:
Hvala za predlog, nex. Probacu.
Outlander posle dve epizode odlican, zanimljiv i pitak! Dosao mi je kao kec na deset nakon Edge of Tomorrow i 12:01, sa svojom time loop prezentacijom. Zanima me je l se rodio junacki sin koji ne voli time travel filmove i serije? Ono sto me plasi kod Outlandera je sto ima potencijala za odugovlacenje, da od momenata koji su vezani za put kroz vreme sve lako moze da sklizne u istorijsku sapunicu.. Gleda li jos ko?
nexexcalibur
14.9.2014, 1:20
^ Pratim ja, 5 epizoda sam odgledao. Sto kazes ti pitko je, i najvise zbog toga nisam odustao, jer za sada nema mnogo pomena o time travelu (doduse odusevio me momenat sa Prusijom :opanachke).
Zavrsio sam The Leftovers. Zakucao sam bio na trecoj epizodi jer je cela bila o jednog liku, ali iz nekoliko puta sam odgledao i od tad klizi plotline. Donekle sam razocaran, jer poenta serije nije scifi zaplet, vec neke druge stvari koje mogu naci u mnogo drugih serija. Jos vece razocaren takodje los. Nije za svakoga, ali je svakako medju kvalitetnijima ove godine.
Nema bukvalnog putovanja kroz vreme, no ona koristi "moci" jer je iz buducnosti, a to je to :opanachke
vestica* je secer (sto paradoks cini bezobraznim)..
http://i33.tinypic.com/2cqzlep.jpg
Sebe sam drzao za OGROMNOG fana Supernaturala. Ali prestao sam sa serijom kod pete sezone, malo jer sam bio izneveren, malo jer sam ocekivao golem pad, no vidim da ljudi koji su ostali uz seriju i dalje uzivaju, a serija ce gurati i desetu sezonu... Kakvi su utisci kod naroda ovde, je l ima kvaliteta u docnijim sezonama kao u prvih pet?
Extras (http://www.imdb.com/title/tt0445114/) je GENIJALAN! Uzdrzao sam se od bolda...
Je l zna neko nesto slicno, da dominira awkward cringe aaaa gasim ovo humor?
Ovu seriju je nemoguće pretražiti na zalivu -.-
Uspeces :) Dok se skida, baci pogled na Rikija kad je vodio Golden Globe.. Nije ista vrsta humora, ali steci ces utisak kakav je ludak, a onda ti serija mozda legne jos bolje.
Skinuo sam britanski office, dovoljno za sada :D
nexexcalibur
16.9.2014, 1:00
Skinuo sam britanski office, dovoljno za sada :D
Moram, jednostavno moram da ti kazem, skini US verziju (ako vec nisi)...
Meni je Office mnoogo ispod Extras. Naucno receno pet puta mi smesnije te dve Extras sezonice nego osam sezona US verzije.. UK sam pogledao samo pilot i jbg..
Ma pogledao sam US odavno, reko da bacim pogled i na ovaj :)
Odgledah sad kraj sezone 4 Falling Skies. Zakuvali su ga dobro!
Ja sad gledam 3. sezonu - odlična serija! :tapsh:
ja odgledah sve i 4. sezona ubedljivo najbolja!
kako serija odmice sve je bolja i bolja a u pocetku joj nisam davao velike sanse :D
kraj bio odlican i sa nestrpljenjem cekam nastavak (nacekacemo se)...
Kako nam stoji sa Game of thrones , Walking dead i Vikings ?
Srdjan Novitovic
18.9.2014, 15:47
GoT nova sezona stize sledece godine u aprilu ili maju, Walking Dead pocinje, cini mi se 13. , 14. oktobra A Vikinzi ne znam tacno :D
Sebe sam drzao za OGROMNOG fana Supernaturala. Ali prestao sam sa serijom kod pete sezone, malo jer sam bio izneveren, malo jer sam ocekivao golem pad, no vidim da ljudi koji su ostali uz seriju i dalje uzivaju, a serija ce gurati i desetu sezonu... Kakvi su utisci kod naroda ovde, je l ima kvaliteta u docnijim sezonama kao u prvih pet?Ja sam poceo da je gledam na preporuku vas ovde, i stvarno je tih prvih 5 sezona - fenomenalno, a posto je u tom trenutku izaslo skoro 8 sezona, reko ajd da zavrsim.
Medjutim, od seste opada svakom epizodom i to traje i traje i traje - tek tamo na polovini 8-e se vraca na neki OK nivo, a deveta sezona je mozda prva pristojna sezona (ali samo pristojna), ali sa bas ludackim krajem doduse. Bas zbog tog kraja sad postoji neki hajp za s10. Ali serija je i dalje dosta daleko po kvalitetu od sezona 1-5.
Neki moj redosled po kvalitetu bi bio:
4, 5, 2, 1, 3, 9, 8, 6 pa 7.
Steta sto nisu zavrsili sa 5-om.
Prva epizoda seste sezone je blagi uzas. Izmedju ostalog, time sto su seriju uveli u sestu sezonu seriju su lisili svake napetosti koja se vrti oko Sema i Dina, pa bi jedino mogli da se izvade na kreativnost epizoda sa zaokruzenom pricom. Takvih je bilo solidno u prvih pet sezona.
nexexcalibur
18.9.2014, 20:43
Ja nisam mogao da pregrmim one monster of the week epizode, ipak tesko ko moze da bindzuje takav materijal...
20 godina.
https://pbs.twimg.com/media/ByH-D05IQAAU3eZ.jpg
Highlander
23.9.2014, 23:43
Gotham je odlično počeo.
I meni se svideo.
Jedino mi je smetao onaj čudan položaj kamere kad Gordon juri debeljka i što su krimosi pomalo šašavi i smešni, onaj sa kapuljačom pogotovu. Ipak, nije loše za prvu epizodu.
20 godina.
https://pbs.twimg.com/media/ByH-D05IQAAU3eZ.jpg
Aaaaarghhhhh! Neeeee!
perablenta
24.9.2014, 0:25
Dosta novih serija.
Ja sam vec odgledao Scorpion. Prilicno high budged. Uzbudljivo sa prilicno cool idejom i likovima.
Sutra cu Forever. Pa cu javim utiske.
Sta kazete za Z Nation? Neko gledao prvu epizodu?
Sta jos treba da pocne The flash? Star Wars Rebels ? Ascension?
Huhuu..bice SFa! Bravo perablenta
Highlander
24.9.2014, 0:58
Od novih koje mogu biti zanimljive, a počinju uskoro:
Constantine (http://www.imdb.com/title/tt3489184/), 24. oktobar
The Flash (http://www.imdb.com/title/tt3107288/), 7. oktobar
Stalker (http://www.imdb.com/title/tt3560094/), 1. oktobar
A nove koje su već počele:
Forever (http://www.imdb.com/title/tt3487382/), 22. septembar
Scorpion (http://www.imdb.com/title/tt3514324/), 22. septembar
Z Nation (http://www.imdb.com/title/tt3843168/), 12. septembar
Od obnovljenih serija, juče su počeli The Blacklist i Sleepy Hollow, večeras počinju Agents of SHIELD i Person of Interest, Castle 30. septembra, Supernatural 7. oktobra, Arrow 8. oktobra, Elementary 29. oktobra.
bela lampa
24.9.2014, 1:32
Pushing Daises (http://www.imdb.com/title/tt0925266/?ref_=nv_sr_1)
http://fc04.deviantart.net/fs36/i/2008/266/b/d/Pushing_Daisies_poster_2_by_Desire_Taconi.jpg
Jel neko gledao?
Ja sam pogledao prvu sezonu i bas mi se dopala, jos posle prve peizode mi se svidela. Zanimljiva ideja, odlicna gluma (pogotovo Kristin Chenoweth:D), vrlo detaljni likovi, odlican humor.
Dark Magician
24.9.2014, 1:49
Pushing Daises (http://www.imdb.com/title/tt0925266/?ref_=nv_sr_1)
http://fc04.deviantart.net/fs36/i/2008/266/b/d/Pushing_Daisies_poster_2_by_Desire_Taconi.jpg
Jel neko gledao?
Ja sam pogledao prvu sezonu i bas mi se dopala, jos posle prve peizode mi se svidela. Zanimljiva ideja, odlicna gluma (pogotovo Kristin Chenoweth:D), vrlo detaljni likovi, odlican humor.
Pratio sam je na HRT2, dobra serija.
nexexcalibur
24.9.2014, 1:51
Dosta novih serija.
Ja sam vec odgledao Scorpion. Prilicno high budged. Uzbudljivo sa prilicno cool idejom i likovima.
Sutra cu Forever. Pa cu javim utiske.
Sta kazete za Z Nation? Neko gledao prvu epizodu?
Sta jos treba da pocne The flash? Star Wars Rebels ? Ascension?
Za obe (z nation i scorpion) kazu da su tesko sr*nje. Ti si prvi koji ih je nahvalio, scorpion tj.
Aaaaarghhhhh! Neeeee!
O, da ;)
E dad ozbiljno, jer vredi ista taj Z Nation? Glavna stvar koja je mene obvila je da je to koprodukcija sa Asylum-om.
perablenta
24.9.2014, 8:45
Za obe (z nation i scorpion) kazu da su tesko sr*nje. Ti si prvi koji ih je nahvalio, scorpion tj.
Meni su serije sa ultra pametnim ljudima i problemima za resavanje zanimljive. Drugi su ljubomorni, treci ne vole da ih neko podseca da postoje pametniji ljudi od njih a cetvrtima smeta da se takvlji ljudi pokazuju u vezama sa lepim devojkama i da voze dobra kola.
Meni serija udovoljava, ostalima ne. O ukusima...
Meni je Z Nation OK, u principu, takva serija i ne moze da bude nesto, ali mi je bolji nego Walking Dead. Ja svaku epizodu obe serije gledam nekih 15 minuta celu. (:
Gotham je dobro poceo, mislim da ce biti dobra serija.
Pocela i druga sezona Sleepy Hollow, isto kao i do sada. Moze da se gleda, ali nista posebno.
O ukusima...
Ovo obicno ide bez analize necije licnosti na osnovu ukusa. O manirima...
U 99% slucajeva ne volim serije s prepametnim likovima, zato sto su ti likovi mahom jednodimenzionalni, a pamet im je na nivou kako mali Perica zamislja genijalne ljude.
Ipak, najveci sam moguci fan Breaking Bada, a pametniji lik od Waltera ne postoji. Samo sto Walter nije kreatura koja je zavrsila faks u 15oj, racuna osmocifrene brojeve i uocava u kom smeru se leluja pero s kaputa zlikovca, nego lik koji kad je nategnuto i napeto smisli nesto cime maksimalno iskoristi situaciju u svoju korist. Sta da radim, ne volim da gledam fantazme nego ljude od krvi i mesa.
Dark Magician
24.9.2014, 16:04
Potpuno si u pravu. Ali to nisi pametni likovi, to su kreature. Koje Perica zamišlja. Odnosno kako glupi ljudi zamišljaju da pamet izgleda.
Počeo sam da gledam Lucky Louie, preporuka.
Pregledah OZ. Bila je to odlična serija, ali je bila najbolja u prve dvije sezone.
Počeo sam da gledam Lucky Louie, preporuka.
Lucky Louie je omiljena ZoNijeva serija svih vremena. To je onaj lik koji ne voli filmove duze od 90 minuta. Ako nisi znao, sad znas.
Oh, zvjer me pomenuo, ničim izazvan :) Osećam se počastvovano!
Rekoh da te preduhitrim, ne zameri :p
nexexcalibur
24.9.2014, 21:23
Sinovi anarhije se zakuvavaju u zadnjoj sezoni, kako ce to da eksplodira, jos 10 epizoda do kraja :D
Početak TBBT i New Girl je odličan, obe serije su počele baš kako bih ja želeo da se nastave ;)
Scorpion meni se nije svidjela, previse očekivanja sam imao....
The Blacklist, standardno sporo, davace nam glavnu pricu na kašičici....
Gotham odlicno poceo
Ja polako dizem ruke od tih nacionalnih televizija, sada mi je 24 epizoda po sezoni previse sem ako nije humoristicka serija i tesko je odrzati kvalitet.Bolje mi je da gledam neko remek-delo iz produkcije HBO npr.:DJedino imam interes od ovih koji ce da izadju su Gotham i Gracepoint(remake engleske serije Broadchurch).Vise me interesuje serije sa televizijskih mreza poput HBO, FX, Showtime i AMC.Uglavnom sto gledam sa tih nacionalnih televizija su:Family Guy, TaaHM, TBBT i Modern Family od nedavno.Mislim da sam od svih tih drama ozbiljno pratio samo Hausa.Pocecu u skorije vreme Hannibal, ali to ima samo 13 epizoda po sezoni.:D
Meni se svideo Gotham. Ali slab sam na Betmen univerzum, pa sam mozda i mnogo pristrasan. :opanachke Outlanderu ocena na imdbu raste dok istvoremeno serija pocinje da smara s romansama i qrcima palcima... Je l neko ovde citao knjigu? Je l ovo nije nista koliko ce tek da dave?
Puritania
25.9.2014, 21:27
Ja bas poceo i da gledam Outlander zbog SF(EF?) elemenata, ali posle druge epizode sam video da je to u drugom planu, tako da sam batalio. Gotham mi je super legao, njega pratim sigurno.
nexexcalibur
25.9.2014, 21:49
Ja polako dizem ruke od tih nacionalnih televizija, sada mi je 24 epizoda po sezoni previse sem ako nije humoristicka serija i tesko je odrzati kvalitet.Bolje mi je da gledam neko remek-delo iz produkcije HBO npr.:DJedino imam interes od ovih koji ce da izadju su Gotham i Gracepoint(remake engleske serije Broadchurch).Vise me interesuje serije sa televizijskih mreza poput HBO, FX, Showtime i AMC.Uglavnom sto gledam sa tih nacionalnih televizija su:Family Guy, TaaHM, TBBT i Modern Family od nedavno.Mislim da sam od svih tih drama ozbiljno pratio samo Hausa.Pocecu u skorije vreme Hannibal, ali to ima samo 13 epizoda po sezoni.:D
Amin brotha, kao da sam ja pisao. Krenuo kao Good Wife da gledam, kad sam video 23 epizode u prvoj sezoni :eek: Isto Castle, nikako da dovrsim zadnju sezonu...13 epizoda bi trebalo da bude norma.
Meni se svideo Gotham. Ali slab sam na Betmen univerzum, pa sam mozda i mnogo pristrasan. :opanachke Outlanderu ocena na imdbu raste dok istvoremeno serija pocinje da smara s romansama i qrcima palcima... Je l neko ovde citao knjigu? Je l ovo nije nista koliko ce tek da dave?Spojlerisali su mi knjigu, nije strasno, vezano za time travel, pa procitaj ako hoces
Ici ce back and forth kroz vremena...
Ja polako dizem ruke od tih nacionalnih televizija
A ti stvarno znaš koje su nacionalne TV a koje nisu? I što je to bitno - zar nije važan kvalitet, a ne ko je snima i gde se emituje? ;)
nexexcalibur
26.9.2014, 0:23
A ti stvarno znaš koje su nacionalne TV a koje nisu? I što je to bitno - zar nije važan kvalitet, a ne ko je snima i gde se emituje? ;)
Veoma je bitno, postoje 4 nacionalne televizije, abc, cbs, nbc i jos jedna koje ne mogu da se setim. One uglavnom gruvajte te dugacke sezone od preko 20 epizoda, gde se prica maksimalno razvodnjava i tona epizoda su tzv fileri. Dok kod kablovskih kanala, hbo, amc, fx ne postoje neka pravila, uglavnom za golotinju, psovke, drogu itd i sezone su krace, bolje zaokruzene i generalno kvalitetnije.
Dark Magician
26.9.2014, 0:57
Fox.
I AMC je basic cable, odnosno nije premium kanal. I cenzurišu sami sebe zbog reklama. Tako da golotinje nema, seks se ublažava kao i psovke. Tako Breaking Bad, ima samo gole grudi u pilotu, koji je pravljen s namerom da se proda HBO-u, i cenzurisano je kada je emitovano. Jer je HBO odbio da preuzme seriju, što su posle kad je ispala hit, izjavili kao grešku. I nudili da je preuzmu, kada je bio problem oko finansiranja zadnje sezone.
U 5 najvecih mreza spadaju NBC, CBS, ABC, Fox i CW.CBS pocinjem da izbegavam u sirokom luku, odgledacu ovo sto jos pustaju i to je to.Upropastili su HIMYM, a i sada ce isto da urade sa TBBT(mada vec mi se poslednje 2-3 sezone ne svidjaju, jer nisu vise ono zbog cega sam poceo da ih gledam).Pratim serije cisto radi nekog kontinuiteta.Jedna od pet epizoda ce sigurno da bude dobra.:kreza:Svaka njima cast za to koliko traju serije CSI(imaju jos par), ali pad u kvalitetu je neminovan kada ti serija toliko traje.Iz CW-a nikad nista nisam gledao, a i generalno me ne zanima sta pustaju trenutno.Iz Fox-ove kuhinje kada su drame u pitanju sam jedino ozbiljno pratio Hausa.Uglavnom mogu televizije koje imaju manje od 20 epizoda po sezoni, zbog toga me i privlaci Hannibal na NBC-u.Nekih 13-16 epizoda po sezoni je meni neki optimum.:)Ako bude nesto valjalo sa tih televizija, sacekacu prvo da se zavrse serije(sem ako ima epizoda kao u Hannibalu) pa cu da pocnem.
HBO je u vecini slucajeva zagarantovan kvalitet.:D
sada ce isto da urade sa TBBT(mada vec mi se poslednje 2-3 sezone ne svidjaju, jer nisu vise ono zbog cega sam poceo da ih gledam).
Početak nove sezone TBBT je meni extra! Naravno da kvalitet svih dužih serija varira, ali važno da je u proseku, kvalitet svake epizode solidan ;)
U svakom slučaju, ja uopšte ne pratim koja TV stanica snima koju seriju (kao što me apsolutno ne zanima ko je reditelj nekog filma ;) ). Važno je da mi radnja deluje zanimljivo, a ako je tako, onda odgledam 2-3 epizode, pa na osnovu toga odlučim da li ću dalje gledati.
Što se tiče dužine, generalno najviše volim serije koje ukupno traju 10-20 epizoda. Retko bude baš dobra serija koja traje duže, a u svakom slučaju za većinu serija najviše volim da se završe (ili kompletno ili bar po sezonama), pa da onda odgledam celu sezonu u jednom cugu :)
Meni je bitno koja je stanica vise kod toga da znam koliko daju sansu novim serijama. Fox je uzasan po tome. Preko pola serija sto me interesovalo na FOXu je ukinuto posle prve sezone.
Sad iz principa ne gledam njihove serije dok ne dobiju bar drugu sezonu.
Jel zna neko sta se desava sa serijom Mentalist ? Ne vidim da je otkazana a isto tako nisam nasao kada je premiera nove sezone.
Jel gledao mozda neko Justified ? Pogledao sam trailer, ali me serija nije privukla i nisam je gledao od tada, a dosta ljudi je preporucuje ?
Dark Magician
26.9.2014, 20:48
Jel gledao mozda neko Justified ? Pogledao sam trailer, ali me serija nije privukla i nisam je gledao od tada, a dosta ljudi je preporucuje ?
Gledam je, prilično je dobra, mada je zadnja sezona bila slabija.
Gledam je, prilično je dobra, mada je zadnja sezona bila slabija.
Hvala, dacu jos sansu, nadam se najboljem :D
nexexcalibur
26.9.2014, 21:35
Jel zna neko sta se desava sa serijom Mentalist ? Ne vidim da je otkazana a isto tako nisam nasao kada je premiera nove sezone.On May 10, 2014, CBS renewed the series for a seventh season, though it will come back at mid-season.[2][3] The seventh season will be The Mentalist's last and will be a half-season containing 13 episodes to wrap up the storyline.[4]
A i realno je, ja ne mogu da se nateram da dovrsim sestu sezonu, verovatno jer se premisa serija vec ostvarila.
Jel gledao mozda neko Justified ? Pogledao sam trailer, ali me serija nije privukla i nisam je gledao od tada, a dosta ljudi je preporucuje ?Fantasticna serija, prva sezona spora, prve epizodu su proceduralne, ali onda oko pete seste epizode pocinju da povezuju pricu. Dijalog je najjaci adut ove serije i preporucujem svakom ko ceni pametno napisanu seriju. Akcione scene su samo bonus. Sledeca sezona je zadnja.
jer se premisa serija vec ostvarila.
A možda i nije :) Ko zna ;)
nexexcalibur
27.9.2014, 0:46
A možda i nije :) Ko zna ;)
Jeste sigurno, jer su vec odradili ono sto su odradili na kraju trece sezone, bilo bi glupo da odrade to opet.
Ma, znam to, ali... ljudski je grešiti, pa se možda ispostavi da su pogrešili ;) Ja bih takvu foru ostavio za baš poslednju epizodu cele serije - da se u njoj ispostavi drugačije rešenje :D
Tacno godinu dana od..
http://images.popmatters.com/news_art/c/chnnlsurf-breakingbad-felina-500.jpg
Zavrsio sam sa serijom Rome [HBO]. Kakvo remek delo... Steta sto je druga sezona malo zbrzana, ali i pored toga ovo je jedna od najboljih serija koje sam ikad gledao.
Poceli Simpsonovi. Prva epizoda uzasno dosadna. Najavljivali su da ce da ubiju jednog od likova... Utisak posle cele epizode vrlo razocaravajuci... A sad ce i Simpsons/Family Guy crossover epizoda.
Gotham krece polako ali zanimljivo. Za sad sam zadovoljan.
Alfredov naglasak mi malo smeta, zar nije Alfred iz UK a ne iz Australije?
nexexcalibur
30.9.2014, 11:13
Poceli Simpsonovi. Prva epizoda uzasno dosadna. Najavljivali su da ce da ubiju jednog od likova... Utisak posle cele epizode vrlo razocaravajuci... A sad ce i Simpsons/Family Guy crossover epizoda.
Pa izasla je juce FG epizoda pod nazivom Simpsons guy. Simpsonovi ce imati futurama crossover epizodu, ali kao sto kazu u FG, u pitanju je jeftin nacin da se poveca gledanost...
nexexcalibur
30.9.2014, 21:08
Sutra pocinje Stalker (http://www.imdb.com/title/tt3560094/?ref_=vi_tt_t), deluje interesantno, moguca zamena za Mentalistu?! Evo i trejlera (http://www.imdb.com/video/imdb/vi2407968537/).
Poceo sam The Knick (http://www.imdb.com/title/tt2937900/?ref_=nv_sr_1) da gledam, odlicno mi deluje posle nekoliko epizoda.
Videh svojim ocima da su ljudi velikim delom odusevljeni crossoverom. Ali ti isti ljudi stalno kukaju kako su Simpsonovi losi od neke tamo jednocifrene sezone, tako da ljudima ne treba verovati. Je l Knick jedna epizoda - jedna prica?
Ne, Knick nije "slucaj nedelje" serija.
Dark Magician
1.10.2014, 13:48
Crossover epizoda je mediokritetksa. Da mi je neko rekao da ću da skidam da gledam Family Guy epizodu, ne bih mu verovao.
nexexcalibur
3.10.2014, 13:30
Lagano su mogli da naprave behind the scenes seriju o Top Gearu i Klarksonu, koji su to ludaci :D
Isterani iz Argentine gde su snimali specijal (http://www.theguardian.com/media/2014/oct/03/top-gear-argentina-jeremy-clarkson-bbc)
Penny Dreadful (2014– )
http://www.imdb.com/title/tt2628232/?ref_=nv_sr_1
Mnogo simaticna serija sa bestijama tame i mraka.
Takodje dobro uradjena i sa dobrim glumcima,T.Dalton me je
iznenadio svojom ulogom u odnosu na dosadasnje.
nexexcalibur
5.10.2014, 20:15
Is David Lynch Planning a 'Twin Peaks' Reboot? (http://www.imdb.com/news/ni57827312/)
Mogao bih konacno da odgledam Twin Peaks. Previse sam odlagao ;)
Nedavno je izašla blu-ray verzija.;)
Reboot jedino ako ce trajati kolko je planirano,a ne dve sezone pa zbrzan kraj
nexexcalibur
6.10.2014, 15:39
Ne secam se da sam u zivotu ispratio goru sezone neke serije. Izvinjavam se za nekoliko posta u kojim sam hajpovao The Strain.
Do neke polovine sezone sam jedva cekao ponedeljak da izadje nova epizoda, verovatno jer se tek zakuvavalo, dosta misterije. Ali druga polovina je ispoljila sve mane ove serije, ocajni glumci i njihovi karakteri, ocajan dijalog i prica. Ahhh, pokusavam da zaboravim seriju...
Twin Peaks sa druge strane odlican, sabio sam 5 epizoda sinoc.
Twin Peaks dobija nove epizode 2016.
http://www.polygon.com/2014/10/6/6918991/twin-peaks-showtime-season-3
nexexcalibur
6.10.2014, 18:26
^Mislio sam da je Netflixovo maslo, ali Showtime je jos bolji sa ovakvim serijama :opanachke
Twin Peaks dobija nove epizode 2016.
http://www.polygon.com/2014/10/6/6918991/twin-peaks-showtime-season-3
:tapsh::tapsh::tapsh:
Koji kralj treba da budeš da završiš seriju sa "I will see you again in 25 years" i onda da zapravo za 25 godina izbaciš novu sezonu? :D
Eh, vreme je da se ponovo gleda polako :D
Veceras krece nova sezona Supernaturala :nov_guita
^ :alealeee::n_klanja:
samo se nadam da ce vec konacno biti malo kvalitetnija sezona!
prvih pet sezona mi je bila extra verovatno i najbolja serija sta sam do tada gledao, posle toga veliki pad kvaliteta cak sam i razmisljao da prestanem sa gledanjem, ali sam nastavio samo zbog sema i dina jer su likovi i moram da ih pohvalim za glumu (pogotovo dina)!
lepo se zavrsila prosla sezona pa ocekujem da cemo konacno i mi fanovi supernaturala ponovo uzivati u ovoj seriji...
inace odgledao sam i the strain (http://www.imdb.com/title/tt2654620/), neznam sta reci cas mi je zanimljiva cas dosadna, uglavnom dobra prica ali sam nekako vise ocekivao od serije, ali svakako bi preporucio odgledati onima koji vole takav zanr. videcemo sta ce biti dalje...
imao sam malo vise slobodnog vremena preko vikenda pa sam odgledao i the 100 (http://www.imdb.com/title/tt2661044/). spremao sam odavno da je odgledam ali nikako, lepo mi legla i neznam stvarno sto nisam ranije gledao... meni se svidela i cekam nastavak koji bi trebalo da bude za dve nedelje.
jel neko odgledao extant (http://www.imdb.com/title/tt3155320/) ? kakva je ? vidim uglavnom pozitivne kritike za ovu seriju.
takodje sam slucajno naleteo i na seriju Cult (http://www.imdb.com/title/tt2193053/?ref_=fn_al_tt_2) ima bas mnogo poznatih glumaca. posto vidim da ima samo jedna sezona (neznam dali je zavrseno ili prekinuto) dali vredi gledati?
Gotham je za sada gubljenje vremena, ocekivao sam mracniju atmosferu.Mislim da cu imati strpljenja do Arkhama cisto da vidim na sta ce to da lici, posle toga cu verovatno da batali.Bolje to vreme da iskoristim na Hanibala.:D
Meni je Gotham bas super za sad, tek tri epizode izasle pa cemo da vidimo.
The Strain je dobar, moglo je to bolje ja mislim, valjda ce druga sezona biti bolja.
Extant dosta sporo se odvija radnja, gledam je ali ne bas sa nekim odusevljenjem, mada vecina ljudi koje poznajem a gledaju Extant kazu da je vrhunska :)
perablenta
8.10.2014, 6:08
Extant dosta sporo se odvija radnja, gledam je ali ne bas sa nekim odusevljenjem, mada vecina ljudi koje poznajem a gledaju Extant kazu da je vrhunska :)
Meni je puko film na negde 10toj, 11toj epizodi i obrisao sam sve i odustao od serije. Bas iz tog razloga.
Napokon sam odgledao poslednju sezonu Breaking Bad i mogu da kazem da je ok, moglo je to mnogo bolje ali su oigrali na sigurno i sto se mene tice moglo je i bez pete sezone.
Napokon odgledah i Dextera poslednju sezonu koja je "all over the place" kao da ni samo nisu znali sta i kako da urade, gomila likova i njihove price koje nigde ne vode i onda uzasan kraj I know I know mensa member Wannabe ubedjivace me kako je to savrsen kraj kako je sve onako kako treba i da bude ali krivo mi je sto sam odgledao poslednju sezonu.
Odgledao danas prve epizode novih DC based serija.
Gotham (http://www.imdb.com/title/tt3749900/) - kao ogroman ljubitelj sismisa, ovo sam iscekivao vise nego ista. Jako mlako i njanjavo. Jim Gordon je OK, svidja mi se taj detektivski duo, medjutim svi ostali "likovi" su jako traljavo nabacani cisto da se vidi da su tu. Brus Vejn mi je smejurija, klinac od 8-10 godina kome ubijaju roditelje (ovo su mogli komotno ostaviti za neki glavni plot point a ne da ih smaknu u prva 2 minuta serije) a on se nesto pravi odmah heroj i pokusava da "savlada strah", kao da je ispao iz Batman Begins. Iskreno da ovo nije serija vezana za Batman univerzum tesko da bih joj posvetio dalje paznje.
The Flash (http://www.imdb.com/title/tt3107288/) E ovo je vec prijatno iznenadjenje. :) Sa likom Beri Alana smo se vec upoznali kroz Arrow, tako da je uvod u pilot posluzio kao mala retrospektiva. Svidja mi se kako je pocelo, motivi Flash-a su jasni, solidno objasnjene tehnikalije iza njegovih sposobnosti, nikakve velike rupe u logici. Simpaticni glumci, naravno tu je i njegova glavna ljuba koja eto slucajno ima caleta u policiji (Arrow much? :D). Kad smo vec kod toga radujem se crossover-ima sa Arrow-om, mali cameo u pilotu je bio kul. Jako fin cliffhanger na kraju, zainteresovan sam za dalje.
water wizard
8.10.2014, 23:27
al ga razvukli :D smallwille pa arrow pa sad flash
Meni je Flash ista serija kao Arrow , sto i nije tako losa stvar.
nexexcalibur
9.10.2014, 0:28
Veceras sam odgledao 3 super hero serije, Flash, Agenti SHIELDA i Gotham, a sutra Arrow. Sta je ovo ljudi moji :D Sto je najjace, sve su interesantne. Ipak pilot Flasha mi je najbolje legao, podseca jako na Arrow, razlika je sto je Arrow prizemljeniji, realniji, malo vise drame cini mi se, dok su u Flashu odma izgruvali time travel, sonic boom i jos crossover cameo :D
Great times ahead boys :aplauz:
Flash, Agenti SHIELDA i Gotham, a sutra Arrow.
Ja gledao Agents of SHIELD i smorio se na pola sezone - nekako mi neubedljivo, detinjasto, potpuno neuverljivo. Arrow odgledao 2 epizode - totalni smor. Gotham me ne zanima, jer ne volim Betmena :) A za Flash se nadam da bi mogao da konačno popravi situaciju sa ovim tipom serija ;)
Nije neophodno "predznanje" Arrow-a da bi se normalno pratio Flash?
A, da... Od sinoć sam zvanično prestao da gledam i Sleepy Hollow - s02e01 me totalno uspavala i smorila.
Highlander
9.10.2014, 9:31
Zoni, nije trebalo da odustaješ, zanimljiva stvar u vezi Agents of SHIELD je da serija postaje mnogo bolja u drugoj polovini sezone, posle epizode povezane sa Captain America 2, pošto su morali da se uzdržavaju dotle i bilo je mnogo filler epizoda.
Poslednja epizoda Gothama i nije bila nešto interesantna.
Počeo sam da pratim Forever. Serija je pomalo naivna i tupava, ali je iz nekog razloga gledljiva i zabavna. Dobra hemija među glavnim likovima.
Srdjan Novitovic
9.10.2014, 10:29
Pocela je nova sezona American horror story ako neko gleda ;)
nexexcalibur
9.10.2014, 10:42
@Zoni Ocigledno ti ne odgovaraju takve serije, tako da ti je moj savet da ne pocinjes flash.
Ovo sto je Highlander rekao za SHIELD se odnosi isto i za Arrow...kako mozes samo posle 2 epizode da donosis zakljucke kakva je serija...
Pa, nije to baš zaključak - jednostavno, delovalo mi je preterano dosadno da bih mu dao još jednu šansu ;)
Evo, sad sam rešio da probam ponovo da gledam Agent of SHIELD - valjda će mi druga sezona biti bolja. Mislim, primetio sam ja da je drugi deo prve sezone bolji (bacio sam pogled par puta na TVu), pa ima smisla da probam još jednom.
Malo sam sad pogledao pilot Flasha, deluje mi OK :)
A flash je OK :D a bukvalno preslikan Arrow :to_care:
Sto se tice superheroj serija...
- Arrow mi je ubedljivo najbolja. Prvih desetak epizoda prve sezone moram priznati da sam jedva izdrzao da odgledam... Ali kako serije odmice, tako je kvalitet sve visi. U drugoj sezoni sve je za klasu bolje odradjeno. Pocetak trece sezone ( ima vec da se skine ) je takodje fantastican.
- Gotham. Tesko razocarenje, makar za mene. Odgledao sam sve Batman serije/filmove, procitao sam vecinu stripova, presao sve igre... Kad sam bio klinac imao sam i plast + batman masku :D. Ali serija mi je previse neubedljiva. Gluma, sem glavnog lika i Pingvina, je poprilicno losa, makar za sada. Takodje ne svidja mi se nacin na koji nas upoznaju sa likovima iz betmen univerzuma. Na primer., prva scena sa Riddler... Ni zdravo vec je krenuo sa zagonetkama, dok ga Harvey upozorava ako kaze jos jednu zagonetku ima da dobije po tamburi. Ili scena sa Pamelom... mala ridjokosa devojcica kako zaliva cvece. Tesko je bas skontati da je to Poison Ivy. Mogli su malo suptilnije da odrade te scene. Kao npr. scena sa stand up komicarom iz prve epizode. Da li je to Joker? Mozemo samo nagadjati.
- Flash . Ok prva epizoda. Doduse dosta mi se vise svidja Arrow zbog daleko mracnijeg tona.
Gotham treca epizoda najbolja dosad. Malo smara prica oko Brusa, sve ostalo je u fazonu "ovo je siebano i sad si sieban", bas ono sto se ocekuje od noira kojim je Btmn krenuo s Nolanom. Mnogo je manje akcije nego u trilogiji, al sto bi to smetalo?
Flash sam gledao sinoc i ne mogu da se setim da li sam zavrsio epizodu. Superheroji s fantasticnim mocima nisu za moj ukus, malo jer mi sve to naivno izgleda, a to ne znaci da sam "prerastao" vec vise da sam nemastovit, malo mnogo jer su sjajan materijal za odugovlacenje.
Odgledao sam i premijeru Arrow 3. sezone. Sta znam, same old, same old. Nisam se nesto odusevio ni tom drugom sezonom koju su svi nahvalili.
Volim DC-ev univerzum ali "sapunjanje" price i likova zarad privlacenja tinejdzera nije bas po mojoj meri i mislim da sve ove serije (Arrow, Flash, Gotham) imaju potencijal da ponude mnogo vise.
BTW ono sto me je odusevilo u novoj epizodi Arrow-a:
Napokon su se ratosiljali Black Canary (Sara). Lepo je sve sto je ona prsata i plava ali covece ona nema veze sa glumom. Svaki dijalog sa njom sam neuroticno skipovao...
nexexcalibur
9.10.2014, 23:11
Odgledao sam i premijeru Arrow 3. sezone. Sta znam, same old, same old. Nisam se nesto odusevio ni tom drugom sezonom koju su svi nahvalili.
Volim DC-ev univerzum ali "sapunjanje" price i likova zarad privlacenja tinejdzera nije bas po mojoj meri i mislim da sve ove serije (Arrow, Flash, Gotham) imaju potencijal da ponude mnogo vise.
BTW ono sto me je odusevilo u novoj epizodi Arrow-a:
Napokon su se ratosiljali Black Canary (Sara). Lepo je sve sto je ona prsata i plava ali covece ona nema veze sa glumom. Svaki dijalog sa njom sam neuroticno skipovao...
Ras kad je progovorio jizznuo sam :p
Meni nije jasno, zasto lepo ne naprave seriju o Batman-u....
Sve nesto obigravaju oko njega, snimaju ove Gotham-e, gube vreme, umesto da se fokusiraju na pravu stvar...tu su tone stripova, koji mogu da im posluze i za inspiraciju i za savete kako to treba da izgleda, da se ostave kostimiranih tinejdz sapunica, nego da prave ozbiljnu seriju...
Meni nije jasno, zasto lepo ne naprave seriju o Batman-u....
Sve nesto obigravaju oko njega, snimaju ove Gotham-e, gube vreme, umesto da se fokusiraju na pravu stvar...tu su tone stripova, koji mogu da im posluze i za inspiraciju i za savete kako to treba da izgleda, da se ostave kostimiranih tinejdz sapunica, nego da prave ozbiljnu seriju...
Verovatno jer bi ih kostalo jedno 1000x vise.
A i sta novo tu da izmisle, pogotovo za seriju? Novi serijal filmova sa Aflekom i onako treba da pocne. (:
Gotham meni bas fino legao.
Pa recimo da naprave seriju s dva Betmena. A u osmoj sezoni da dodaju i treceg koji zivi za fajt ko ova dvojica zajedno.
evanghelion
10.10.2014, 9:30
Ras kad je progovorio jizznuo sam :p
Nije Ras vec je... Komodo. (a mozda i jeste Ras :D)
A i sta novo tu da izmisle, pogotovo za seriju? Novi serijal filmova sa Aflekom i onako treba da pocne. (:
Gotham meni bas fino legao.
Ma daj...pa nisam rekao da izmisle ne znam sta, samo da naprave kvalitetnu seriju...znas Batman je mnogo vise od fensi gedzeta i premlacivanja kriminalaca, ima tu i detektivskog posla, istrazivanja u stilu CSI, Brus Vejn je strucnjak u mnogim poljima, majstor prerusavanja itd...
Serija sa ne vise od 12 epizoda po sezoni, bez natrpavanja likova nasumice, sa dobrom pricom...bila bi premija....
Mogli bi da naprave nesto tipa Arrow ili Smallville, verovatno jednom i hoce. Medjutim, posle jako dobre trilogije sa Christian Bale-om i najave nove sa Aflekom ne verujem da ce neko uskoro da pravi seriju sa Betmenom. Morala bi jako dobro da se isplanira i da kosta bas, bas. Pored toga, vec ima dosta superheroj serija.
Meni se svidja i ovo, dobra je ideja i, moze se reci, nova.
Serija sa ne vise od 12 epizoda po sezoni, bez natrpavanja likova nasumice, sa dobrom pricom...bila bi premija....
Ovo je po meni glavna boljka Arrow-a i serija tog tipa. 22/3 epizode po sezoni je previse za ovo, najvise mrzim filler epizode. Ali kontam da je glumcima super :D
Ma daj...pa nisam rekao da izmisle ne znam sta, samo da naprave kvalitetnu seriju...znas Batman je mnogo vise od fensi gedzeta i premlacivanja kriminalaca, ima tu i detektivskog posla, istrazivanja u stilu CSI, Brus Vejn je strucnjak u mnogim poljima, majstor prerusavanja itd...
Eto ti The Strain ima 13 epizoda u prvoj sezoni. Sezona lici vise kao da je plot a ne sezona...meni se ne svidja to.
Eto ti The Strain ima 13 epizoda u prvoj sezoni. Sezona lici vise kao da je plot a ne sezona...meni se ne svidja to.
Izvini Kidjo, ako se tebi ne svidja, onda nista...:)
Ne znaci da ako serija ima manje epizoda, ona je odmah kvalitetna...
Ali, mislim da je 22-24 epizode previse, suvise se to razvlaci i oteze i ima dosta i nepotrebnih epizoda....
Jesi li ti uopste pogledao minuta Gothama?
Jesi li ti uopste pogledao minuta Gothama?
Skidam :)
Medjutim, kakve veze ima, kad tu nema Betmena? :)
Serija se s razlogom zove Gotham, a ne Betmen.
Serija se s razlogom zove Gotham, a ne Betmen.
Ne razumem... Ne kritikujem seriju, samo sam rekao sta bih voleo da gledam....
Ja mislim da on ne zna o cemu prica...tako da dalja rasprava je nepotrebna. :odoK:
Ja mislim da on ne zna o cemu prica...tako da dalja rasprava je nepotrebna. :odoK:
He, he... Znam o cemu pricam, ponovicu, ne kritikujem ovu seriju, samo sam rekao sta bi, po meni, bila bolja varijanta... E, sad vidim da se vama serija svidela i to je sasvim OK, nema potrebe da se pravite prosti....:P
Ja vidim da si napisao loše stvari o seriji a ne šta bi voleo a i to ne bi bio problem da si napisao kakva serija zapravo jeste. Stiče se utisak da nisi uopšte pogledao seriju.Nit je na foru CSI, nit ima gadzeta nit premlaćivanja (makar ne u većoj meri).
:) O, ne...nesporazum...
To se odnosilo na stvari koje bih voleo da vidim u toj nekoj seriji o Betmenu, a ne o Gotham seriji...neko moje razmisljanje u kom bi pravcu to trebalo da ide, a to vazi i za pricu o broju epizoda. :)
Kao sto rekoh, Gotham skidjam (cekao sam da se nakupi par epizoda), pogledam pa bacim neki utisak. Nadam se da je sad jasnije. Izvinjavam se ako sam uneo zabunu :) :)
To je vec druga stvar, mada vec imamo takve serija Arrow i sad Flash ovo je malo drugacije.
Loša prva epizoda Arrowa, onaj deo u restoranu i odmah posle toga je nešto najgluplje što sam skorije video.
Večeras kreće i The Walking Dead , valjda neće da razočaraju.
Highlander
12.10.2014, 17:18
Meni je bila OK nova epizoda Arrow-a, ali kakav je bre ono samosklapajući luk? O.o Najbolji je bio onaj obični iz prve sezone, a nekako sam se pomirio i sa presmešnim compound bow iz druge, ali ovo je već preterivanje...
Inače, najbolja superheroj serija trenutno je Person of Interest, ništa manje zanimljiva čak i posle 3 sezone. :)
Meni je totalna glupost Na 5m od njih eksplozija, njima nista. Arrow bez ijedne ogrebotine a Felicity kao povredjenja odnese je dole u podrum i sledeca scena ona sva lepa,nasminkana i kao da se nije nista desilo?
nexexcalibur
12.10.2014, 18:25
Meni je totalna glupost Na 5m od njih eksplozija, njima nista. Arrow bez ijedne ogrebotine a Felicity kao povredjenja odnese je dole u podrum i sledeca scena ona sva lepa,nasminkana i kao da se nije nista desilo?
qsf8LnThk5Y
Radjeno po stripu, samo to ponavljaj i bolje ce ti leći serija. Moj recept :p
Poceo House MD da gledam. Nikad formulaičniju seriju nisam video, ali je writing odlican. Obozavam interakciju izmedju likova i jedva cekam da vidim njihov razvitak tokom sezona :)
Twin Peaks druga sezona, nije se salio Lynch na pocetku kad je rekao "one clue at a time", neke scene i likove i dalje ne mogu da smislim, ali neki su fantasticni (sherif i Kuper i Horn npr).
Homeland poceo veoma interesantno, nije neka fantasticna serija, ali je jako gledljiva i jedna od onih sto se skidaju i gledaju cim se pojave na zalivu.
Brooklyn 99 isto odlican, mozda i najbolja komedija trenutno.
Inače, najbolja superheroj serija trenutno je Person of Interest, ništa manje zanimljiva čak i posle 3 sezone. :)
Koje to super moci ima Dzon Ris :D ?
nexexcalibur
13.10.2014, 17:55
The Walking Dead fantasticno poceo! Trenutno sedi na 9.8 (http://www.imdb.com/title/tt3297776/?ref_=tt_eps_rhs_0) na imdb-u. Samo da nastave ovako :)
Bez ikakve dileme najbolja epizoda do sada. Trebali su mozda ovu epizodu da stave da bude season finale za proslu sezonu bilo bi vise epic ali su se odlucili izgleda za cliffhanger pre...
nexexcalibur
13.10.2014, 18:08
^ Apsolutno se slazem, cak sam i napisao to negde. Ali moze i ovako, sladje je :D
Walking dead sabio.
Ne sećam se da sam gledao skoro neku epizodu i da mi je tako brzo prošla.
Epizoda 10/10...:aplauz:
Zivota mi drago mi zbog vas. Sigurno su muke Tantalove pratiti onu njesra smaracinu cetiri sezone sve u iscekivanju da se nesto desi, tako da ste zasluzili i vi malo radosti.. Ovim je velikim delom dokazano da Bog postoji.
Pa nije toliko dosadna bila do sad, jedino druga sezona ovo ostalo manje-vise nije bilo toliko lose.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.