Prikaži potpunu verziju : TV serije
perablenta
17.9.2013, 14:13
Au covece ovaj Under The Dome, mother of all cliffhangers !
Skenderevo
17.9.2013, 17:34
Izasla je prva epizoda Sleepy Hollow :alealeee:
Vredi li ista ?
Serija ima potencijala.Glumci jako dobri ,priča fenomenalna makar za jednu plot epizodu.Nekako radnja ide prebrzo i bojim se da neće serija imati mnogo epizoda sem ako ne odluče kasnije da je razvuku ako bude imala iole uspeha.
perablenta
18.9.2013, 0:39
Some scary stuff.
Izabrali su najmracniju mogucu temu. Na kraju epizode kazu nesto tipa 7 godina da traje borba dobra i zla. Tako da bi to moglo da znaci da planiraju 7 sezona.
Uglavnom je dobro uradjeno, glumci su ok, efekti na nivou, believable but not over the top.
Sad odgledah Suits i glupljeg zavrsetka sezoen nisam vidio odavno.
Marti Misterija
18.9.2013, 13:06
U stvari to i nije pravi zavrsetak sezone posto u trecoj sezoni treba da bude jos 6 epizoda samo sto sada sledi malo veca pauza.
Ovo je samo summer finale bilo
N1ahN0akqUU
WhenDarknessFalls
20.9.2013, 22:07
Kakva je Boardwalk posle odlaska Micheal Pitt,tj posle 2 sezone,moze i poredjenje u odnosu na prosle?
Mnogo bolje nego sto bi mozda mislio, vredi gledati.
dario_cile
22.9.2013, 20:35
Zavrsio sam sad midlleseason finale Suits
Dobar kraj bas onakav kakav nam treba Mike postaje ozbiljniji a Harvey napokon pokazuje emocije,a Louis napokon nanjusio ono sto je sve vrijeme nekako ocjecao... :)
zanimljiv kviz za sve koji vole serije:
http://www.jetpunk.com/quizzes/tv-shows-by-state-quiz.php
Zanimljivo ti je da pogađaš u kojoj američkoj saveznoj državi se emituje neka serija?!? :eek:
Ok, što da ne, koliko ljudi - toliko ćudi. :paranoia:
u kojoj američkoj saveznoj državi se emituje neka serija?!?
Mislim da je ovo u kojoj je s. državi snimana serija.
Nit snimana, nit emitovana - nego gde se radnja neke serije odvija.
nexexcalibur
23.9.2013, 15:44
Dexter mi je za sada sampion u kategorijama najveceg pada kvaliteta serije i najgora finalna sezona. Ovo je prosto neverovatno. Cim serija ima preko 4 sezone, drasticno se povecava sansa da zestoko opadne kvalitet. Neki kazu da se to desilo Herojima (nisam gledao), ali sam gledao Lost i tu nisam primetio, malo su smorili pred kraj, ali ne ovako drasticno kao sto su gospoda iz showtime-a unistila Dextera.
Podsećam da je krenula 4 sezona Boardwalk Empire serije. Serija je pravi dragulj.
Dexter mi je za sada sampion u kategorijama najveceg pada kvaliteta serije i najgora finalna sezona. Ovo je prosto neverovatno. Cim serija ima preko 4 sezone, drasticno se povecava sansa da zestoko opadne kvalitet. Neki kazu da se to desilo Herojima (nisam gledao), ali sam gledao Lost i tu nisam primetio, malo su smorili pred kraj, ali ne ovako drasticno kao sto su gospoda iz showtime-a unistila Dextera.
Samo sto je u slucaju heroja bio onaj strajk reditelja koliko me secanje sluzi.
Ja totalno zaboravio na Dextera od kad sam krenuo Breaking Bad.
Ali to je ta razlika u kvalitetu kod Dextera kvalitet opada kako idu sezone dok BrBa totalna suprotnost.
Igram Walking Dead, završio sam 4. chapter, i mnogo mi se sviđa. Kakva je serija u odnosu na igru, je li slična, je li dobra?
Igra je radjena po stripu, skoro pa i da nema veze sa serijom. Serija nije losa , opada kvalitet posle prve sezone ali nije totalno smece.
Igra mi je odlična, serija mi je krš.
Igra je mnogo bolja od serije ali ni serija nije losa po meni , ali opet ja volim ovaj zanr tako da najbolje sam pogledaj par epizoda pa vidi ako ti se svidi :D .
Neverovatno zanimljivo!
Upravo sam zavrsio sa poslednjom sezonom Dextera.
Zaista ne mogu da verujem na sta je serija spala posle prvih cetiri genijalnih sezona ( ostale su bile OK, ali ne na nivou prve cetiri, makar po mom misljenju )...
Ne mogu opisati koliko sam razocaran, a i pomalo besan sa obzirom da mi je Dexter uz Sherlocka [BBC] i Breaking Bad ( bila ) omiljena serija.
Za mene, Dexter se zavrsio sa sedom sezonom. Pravicu se da ovo nisam gledao... :D
Meni je Dexter bio ok do poslednje sezone. U osmoj mi je jedna scena bila toliko bzvz da sam momentalno prestao sa gledanjem (ona u kojoj Dexter odustaje od ubistva). Pri tom nije mi prvi put da prestanem da gledam seriju koju sam dugo pratio zbog jedne situacije.
Skinuo sam ovu poslednju epizodu cisto da bih video kraj. Sha znam, meni se dopada :) Doduse video sam samo poslednji minut.
nexexcalibur
24.9.2013, 1:21
Meni je Dexter bio ok do poslednje sezone. U osmoj mi je jedna scena bila toliko bzvz da sam momentalno prestao sa gledanjem (ona u kojoj Dexter odustaje od ubistva). Pri tom nije mi prvi put da prestanem da gledam seriju koju sam dugo pratio zbog jedne situacije.
Skinuo sam ovu poslednju epizodu cisto da bih video kraj. Sha znam, meni se dopada :) Doduse video sam samo poslednji minut.
Previse sapunice u zadnjoj sezoni, cini mi se nijedan kill nije imao, drasticno mu opao k/d ratio ove godine :D
Toliko rupa u prici, nelogicnosti... prespavao sam i dalje sam u soku kako su mi pokvarili utisak o celoj seriji sa poslednjom sezonom.
nexexcalibur
24.9.2013, 16:17
Pocela 9 sezona HIMYM.
I Hostages (http://www.imdb.com/title/tt2647258/), The Blacklist (http://www.imdb.com/title/tt2741602/?ref_=nv_sr_1) (utisci kasnije nakon sto odgledam pilote), onda Castle 6. sezona, a veceras pocinje Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. i Person of Interest 3. sezona
Nisu lose prve epizode HIMYM ali je vrijeme da zavrse sa trenutnim vjencanjem.
Kakav je Castle poslednje 2-3 sezone? Pogledao sam prve dve i treću delimično (i dopalo mi se), posle više nisam imao vremena i batalio, pa da li vredi nastavljati :D
nexexcalibur
24.9.2013, 17:10
Kakav je Castle poslednje 2-3 sezone? Pogledao sam prve dve i treću delimično (i dopalo mi se), posle više nisam imao vremena i batalio, pa da li vredi nastavljati :D
More of the same, vuce se tu neka veca zavera, ali je meni barem sve to smesno. Kao sto sam napisao, gledao sam samo da vidim nesto, to se desilo i sad nemam volju da gledam dalje (pocetak pete sezone) jer je u pitanju najgenericniji moguci procedural.
Highlander
24.9.2013, 19:27
Jeste Castle procedural show, ali je zabavna i pametno napisana serija. :)
Samo mi nije jasno kome je dođavola palo na pamet da treba početi sezonu sa dvodelnom epizodom... :dedica:
Bas me cudi da jos niko sem mene nije spomenuo Sleepy Hollow, jer to znaci da se vecini ne svidja ili sta? :D
nexexcalibur
24.9.2013, 20:12
^ Slazem se da epizode kao jedinka imaju pametno napisane zaplete i rasplete, ali uglavnom na isti kalup (oko 40og minuta Castle prica sa cerkom i odjednom mi sine ideja kojom resi slucaj, smooor)...
Inace showrunner do 4. sezone Dextera rece pre finala da ce sacekati kraj da objavi kako bi on zavrsio seriju, i kao sto je obecao:
http://www.ign.com/articles/2013/09/23/former-dexter-showrunner-on-how-he-would-have-ended-the-series
Svidja mi se, to bi bio ok zavrsetak, ali s obzirom na drugi deo teksta, sad mi je jasno zasto se zavrsilo tako
muz muz, hoce spinoff hahahah
perablenta
24.9.2013, 20:40
Zato sto svaka serija krene sa prvom sezonom da bude senzacionalna i da prikupi gledaoce. A onda se vestacki usporava, uvode paralelne radnje, dodatni likovi itd. Sve sto moze samo da se produzi zivot serije i da sto duze i sto vise gledaoca bude uz seriju jer to garantuje gledanos reklama. A s' obzirom da od tih reklama zive kanali koji pustaje te serije od toga nema odstupanja.
Zato su serije kao sto je Battlestar Galactica npr. koje imaju svoj tok i radnju i zna se koliko moze da traje serija i kako ce prica da se zavrsi toliko kvalitetne.
Imas samo 4 sezone pomenute serije, al zato je to serija koja se ne zaboravlja i ciji kvalitet moze da varira malo ali se uvek zavrsava kako valja.
nexexcalibur
24.9.2013, 21:32
Zato sto svaka serija krene sa prvom sezonom da bude senzacionalna i da prikupi gledaoce. A onda se vestacki usporava, uvode paralelne radnje, dodatni likovi itd. Sve sto moze samo da se produzi zivot serije i da sto duze i sto vise gledaoca bude uz seriju jer to garantuje gledanos reklama. A s' obzirom da od tih reklama zive kanali koji pustaje te serije od toga nema odstupanja.
Zato su serije kao sto je Battlestar Galactica npr. koje imaju svoj tok i radnju i zna se koliko moze da traje serija i kako ce prica da se zavrsi toliko kvalitetne.
Imas samo 4 sezone pomenute serije, al zato je to serija koja se ne zaboravlja i ciji kvalitet moze da varira malo ali se uvek zavrsava kako valja.
Dexter je showtime-ova serija, a showtime posluje kao hbo, znaci na osnovu pretplata na kanal i reklame ne postoje za vreme serije, a mozda i uopste (nisam siguran). Tako da to nije razlog za pad kvaliteta, vec neke druge stvari (prvenstveno promena pisca i showrunnera, a onda i zamor materijala (bilo je lepo dok su obradjivali knjige, a onda su poceli da izmisljaju (joj kad se setim ukrajinske mafije, ili doomsday killer sezona, ocaj zivi)
Bas me cudi da jos niko sem mene nije spomenuo Sleepy Hollow, jer to znaci da se vecini ne svidja ili sta? :D
Gledao sam Sleepy H. prvu epizodu i nisam oduševljen. Daleko od toga. Ipak ću joj dati šansu-pogledaću još 2-3 epizode..
perablenta
24.9.2013, 23:07
Dexter je showtime-ova serija, a showtime posluje kao hbo, znaci na osnovu pretplata na kanal i reklame ne postoje za vreme serije, a mozda i uopste (nisam siguran).
Nisam to znao. Ne gledam TV vec godinama tako da nisam upoznat kako ti kanali funkcionisu.
Ali, opet oko iste stvari sve vrti. Ako ne zbog reklama onda zbog pretplata zaradjuju vise novca sto duze traje serija koju prati dosta ljudi. Ako se necija omiljena serija zavrsi trazice ce novu a mozda je nece naci na njihovom kanalu.
perablenta
25.9.2013, 3:11
Ostado zbog Agents of SHIELD do 3 ujutro.
Vredelo je. Najcudnije sto serija ima smek onih "80 super hero shows iako je post Avengers i Iron Man 3. Meni to se jako svidja.
Glumci su im sve neki lepotani i lepotice, neki imaju totalno vestacke licnosti, ali moze se preci preko toga. Takva je skora svaka serija danas.
Ne deluje loše Agents of SHIELD. Krenula je i nova sezona Person of interest.
Highlander
25.9.2013, 23:53
Ne deluje loše Agents of SHIELD. Krenula je i nova sezona Person of interest.
Odgledao i ja isto malopre, Agents je skroz dobra serija, baš sam se prijatno iznenadio. Nadam se samo da će nastaviti ovako i dalje, bilo je prilično dobrih scena i dijaloga. Jedino me oni geekovi nervirali, prebrzo pričali i ništa ih nisam razumeo.
Person of Interest nastavio u istom stilu, bilo je kao neka random epizoda iz polovine druge polovine sezone. Ništa posebno, ali gledljivo. Uh, Shaw... :love:
Odgledao sam juče i Sleepy Hollow, serija je počela OK, a onda druga epizoda katastrofa, ako ovako nastave neće dočekati ni polovinu sezone... Bila je doduše jedna dobra scena, u mrtvačnici ;)
perablenta
26.9.2013, 0:08
Odgledao i ja isto malopre, Agents je skroz dobra serija, baš sam se prijatno iznenadio. Nadam se samo da će nastaviti ovako i dalje, bilo je prilično dobrih scena i dijaloga. Jedino me oni geekovi nervirali, prebrzo pričali i ništa ih nisam razumeo.
Hehe, mislim da je to bila citava poenta tog razgovora izmedju "Bio gearl" i "Engi boy". Da pokazu da su to dvoje brainiacs i da su tu da stave coveka-lika preko Science mumbo jumbo, ali da nema potrebe da razumes da bi mogao da uzivas u seriji. Nije kao Star Trek pa da se vatas za svaku tehonogiju tipa da li to moze ili ne.
nexexcalibur
26.9.2013, 0:27
Meni se ne gleda Agents jer ce kvalitet neverovatno opasti. Pilot je radjen mnogo vise vremena, jer je u sadasnjem sistemu pilot glavna stvar da bi produkcija dobila zeleno svetlo. Jos mi se cini da je ovo pokusaj da se na brzaka ismuze popularnost MCU-a, tako da predjvidjam da je serija osudjena na propas
perablenta
26.9.2013, 0:31
Ako budu isplanirali da se ispucaju za 3-5 sezona i zavrse seriju na neki cool i finalan nacin bice dobra serija.
Ako planiraju samo da "muzu" popularnos marvelovih likova itd. onda da, nece biti kvalitetna.
bela lampa
26.9.2013, 22:58
Sprema se nsto novo!
Zajednički projekat tvoraca "Breaking Bada" i "Housea" (http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=09&dd=26&nav_id=758196)
Walter White i House pa bez nekih preterivanja po meni 2 najomiljenija lika do sada.
nexexcalibur
27.9.2013, 0:43
Walter White i House pa bez nekih preterivanja po meni 2 najomiljenija lika do sada.
Meni je Walter prepotentni smarac, elitista, samo razmisli bolje i shvati njegovo ponasanje. Iako zivi za familiju i ti fazoni, prema svima ostalima je neverovatno nadmen (pogotovo kako prolazi vreme). Ali ovo je BrBa temu.
Sto se tice te nove serije, odmah sam se smorio kad sam video dva detektiva i krimi serija, pa zar ih nema i previse?! Evo Low Winter Sun, dva detektiva, shatro naslednik Breaking Bada, flopnuo je samo tako, izgleda ga ukidaju.
Dao bih ti zahvalnicu da mogu. jeste za BrBa temu, al da odgovorim ovde: dosao sam do 4-te sezone i WW je za sada ubedljivo najgori lik - tj. najgora osoba. Ima trenutaka kada odradi nesto van njegovog rezonovanja, i iskupi se za neke stvari - ali realno - svi oko njega su kvalitetniji ljudi.
Meni je Volter ubedljivo najveci car ikada izmisljen! Jbt, pa sta ako nije sjajan kao osoba, vi bi pre gledali seriju koja se vrti oko nekog prepodobnog smaraca?
Volim mnoge serije, ali nigdje nema lika kao što je House. Tako dobra uloga se rijetko u serijama daje tako dobrom glumcu.
malo blesav
27.9.2013, 2:17
Lol, nije valjda da nekog od navedenih smatrate boljim likom od Tonija Soprana :D
Highlander
27.9.2013, 2:20
The man himself has spoken!
Bruno Heler o 6. sezoni Mentaliste. (http://www.cbs.com/shows/the_mentalist/news/1001298/) Ipak će završiti Red John priču u ovoj sezoni.
"This episode is also the beginning of the end of the Red John story, which will play out in a series of fast-paced, nail-biting episodes." Hajde i to da vidimo.
Lose ste razumeli sta sam hteo da kazem ili sam se ja lose izrazio, ne mislim u smislu da su pozitivni likovi posto je to ocigledno da nijedan od njih nisu.
Upravo sam odgledao Five Little Pigs (http://www.imdb.com/title/tt0392952/), prvu epizodu 9. Poaro sezone - i ujedno prva u novijem ciklusu u kojoj nema Miss Lemon i kapetana Hejstingsa, koji su se vratili tek u ovogodisnjoj epizodi.
To je ujedno i razlog sto sam, naviknut na standardnu postavu, odlagao gledanje novijih epizoda, ali je ova pravo remek-delo - nisam citao knjigu, ali verujem da me cak ni ona ne bi dirnula vise od ekranizacije. Nisam proveravao koliko je film promenio detalja u odnosu na original, ali prica je odlicna, i sto je zanimljivo, nestandardna za Agatu Kristi - Poaro resava slucaj koji se zbio pre nekih 15 godina. Doduse, "trejdmark" sa okupljanjem svih osumnjicenih je i dalje tu, dok resenje i nije tako predvidivo. Scenografija i predeli su standardno odlicni, a relativno nepoznata glumacka ekipa je odradila sjajan posao. Jos od maestralnog Murder Rooms nisam gledao ovako dobru seriju.
Uvek će mi biti interesantno kako kad nešto izbegavam, i posle dosta vremena se odlučim da gledam to, BAŠ moram na to da se navučem neviđeno.
Naravno, uzmem ja malu pauzu od fizike, koju sam vežbala ceo dan, pustim prvu epizodu Breaking Bada. Ne sećam se da mi je nešto tako leglo dobro! Odgledala sam prvu sezonu odjednom, a fiziku nisam pipnula... ;d
Mislim da će mi ovo uskoro biti omiljena serija, a prvo mesto je bio The Walking Dead, ali sa obzirom koliko me je razočarala druga polovina treće sezone, sumnjam da će dugo biti na prvom mestu, heh.
Biće bezveze kad ne budem znala šta da radim kad se završi serija skroz. -.-
Napokon sam odgledao finale Dexter-a i samo mogu reci... :facepalm
nexexcalibur
28.9.2013, 17:38
Uvek će mi biti interesantno kako kad nešto izbegavam, i posle dosta vremena se odlučim da gledam to, BAŠ moram na to da se navučem neviđeno.
Naravno, uzmem ja malu pauzu od fizike, koju sam vežbala ceo dan, pustim prvu epizodu Breaking Bada. Ne sećam se da mi je nešto tako leglo dobro! Odgledala sam prvu sezonu odjednom, a fiziku nisam pipnula... ;d
Mislim da će mi ovo uskoro biti omiljena serija, a prvo mesto je bio The Walking Dead, ali sa obzirom koliko me je razočarala druga polovina treće sezone, sumnjam da će dugo biti na prvom mestu, heh.
Biće bezveze kad ne budem znala šta da radim kad se završi serija skroz. -.-
Welcome to the club, samo ne ulazi jos u Breaking Bad temu, uredno se taguju spojleri, ali je malo slobodnija prica ;)
Ty, ty, ne ulazim u temu, nikako, tek sam na četvrtoj epki druge sezone! Da sam znala šta propuštam, ne bih odlagala za kasnije seriju. Mada, možda je i to bolje, jer bih morala da čekam naredne epke. >.>
Meni je bas krivo za ljude koji su kasno saznali za BrBa i seriju nisu pratili tako sto su zeljno iscekivali sledeci ponedeljak ili sledece leto. Ne zbog tog iscekivanja, vec zbog ogromne manije koja netom vlada za seriju, pa uvek procitas nesto novo, zanimljivo i imas utisak kao da epizoda kroz razlicite faze traje cele nedelje.
Napisao sam i na onoj temi, ako zelis da izbegnes spojlere ne idi na imdb (uopste, ne, nikako!), na brba wiki, na reddit, nemoj da ih lajkujes na fejsu... i uz malo srece neces saznati da Dzesija zverski ubijaju na kraju trece sezone i slicne spojlere koji ljudi koji prate seriju vise ne dozivljavaju kao spojlere.
Izbegavam sve živo kad gledam neku seriju. A fejs više nemam, tako da je okay, a i kad sam saznala spojler za TWD preko FB-a, odlučila sam da više neću lajkovati stranice dok ne završim serije. xD Beži bre, sad sam se odsekla za Džesija. O_O
A jbg sad, krenula bih ja da pratim seriju, da mi nije delovala dosadnjikavo. Predrasude su čudo.
uz malo srece neces saznati da Dzesija zverski ubijaju na kraju trece sezone
Nadam se da je ovo fora, a ne spojler ;)
The Hard Times of RJ Berger, http://www.imdb.com/title/tt1451387/
Iščašena "high-school" komedija. 8,5/10
http://i.imgur.com/IuthK76.jpg
Nadam se da je ovo fora, a ne spojler ;)Fora je 100%. Ja sam stigao do s04e08. Nema sanse da stignem da odgledam poslednju epizodu kad ce i vecina - a plasim se da ce internet biti prepun spoilera od ponedeljka pa nadalje.
Predvidjam veci postotak nasilja u svijetu od sutra zbog spoil-ovanja kraja serije XD
YMS izbacio review za Walking Dead
DDbi7P93Np8
Dobra prilika za sve ljubitelje sarkazma da se upoznaju sa njim!
Glupost ugasio posle 4min kad je poceo da prica o kateteru.
Nisam gledao, gledacu kad budem odmorniji, ali yms je najgenijalniji lik na kojeg sam naleteo na jutjubu. Ono nije da nesto pratim vlogere, kreativne individualce i sl, niti mi je to nesto narocito prilivlacno, al ovaj lik mi je potpuni car, neke njegove klipove sam brat bratu gledao 10 puta. Pocni sa Megan is missing (http://www.youtube.com/watch?v=Mn6ZC2K0RQ0), da vidis otprilike sta te ceka.
Dexter se zavrsio (najgluplji kraj ikad), veceras kraj za Breaking Bad, od TWD sam odustao na kraju prosle sezone a od SoA i Boardwalk Empire cu verovatno odustati ako se u naredne 2-3 ne desi nista znacajno. SoA je presmesna. BWE nekako preozbiljan i sve mi se manje svidja. Nije kao prva sezona. Skoro sve zavrsavam a nema nista novo vredno gledanja i ko zna koliko ce vremena proci pre nego sto neka serija dostigne nivo BrBa.
nema nista novo vredno gledanja
The Blacklist?
Agents of SHIELD?
The Mentalist? (danas s06e01)
Elementary?
New Girl?
The Big Bang Theory?
QI?
S moje tačke gledišta, previše dobrih serija ide sada istovremeno :)
Skenderevo
30.9.2013, 1:16
Ne zaboravimo Vikings, koji je sabio prvom sezonom.
MEntalist je poceo zanimljivo ali sama prva epizoda nije nesto posebno. U svakom slucaju ocekuje nas vise Red John situacija koliko vidim :D
nexexcalibur
30.9.2013, 14:27
MEntalist je poceo zanimljivo ali sama prva epizoda nije nesto posebno. U svakom slucaju ocekuje nas vise Red John situacija koliko vidim :D
Napisao je gorstak iznad da se Red John arc zavrsava ove sezone, meni skroz ocekivano bilo, samo se nadam da ce se pojavljivati u svakoj epizodi (citaj: redom odstranjivati kandidate sa liste)
Highlander
1.10.2013, 1:37
Nije loše počeo Mentalist, meni se svidela epizoda, pomalo neočekivane stvari se izdešavale.
Ne verujem da ovo odstranjuje Breta Partridža sa liste osumnjičenih. Moja pretpostavka je da Lisbon preživljava, ali Bretovo telo nestaje. Tako opet neće znati da li je mrtav ili je on ustvari bio Red John. Ona će reći da ga je videla na samrti, ali bez tela neće biti sigurni. Jeste li primetili kako je Lisbon pala, kao da je neko pokosio po nogama? :)
Inače, ne verujem da je mrtva, jer nije bilo tragova na vratu, a koliko mi se čini ni na majici nije bilo krvi...
Takođe, ne verujem da je Partridž Red John, jer je ovo savršeni set-up za skretanje pažnje i unošenje još veće zabune. Partridž je najsumnjiviji Patriku i ako njegovo telo nestane, sumnjaće još više...
blah, gledam previše serija... aj ćao!
Evo navukoh se sad i ja na Breaking Bad :) . Krenuo sam jos odavno da gledam, odgledao prvu sezonu, nije mi se svidela, i prestao jer sam imao nesto bolje da gledam. I sad zbog ovoliko price oko serije uzeo sam da nastavim, 2. sezona malo bolja od 1. ali sad kad sam poceo 3... Ne mogu da prestanem da gledam, za dan sam odgledao 5 epizoda. :D
dario_cile
2.10.2013, 23:20
I ja sam se navukao na BB,sad treca sezona mi djeluje dosta zanimljivija.Nego isto tako mi se cini i sa agents of shield,nakon druge epizode imaju neki cudan touch serije frinch,ali dobro mozda mi se samo cini... :D
Odgledao Stargate Universe. Utisci - onako, slabo, prilično je dosadno. Ljudi imaju stargate pomoću kog mogu da putuju na gomilu planeta širom svemira, a ovi odlučili da nam umesto toga predstave dosadne životne priče dosadnih likova i njihove emotivne krize, odnose itd. Druga seozna malo podnošljivija. Glumačka postava mi se ne dopada takođe (Fereira ima neku iritantnu facu junca :D).
Stargate je oduvek bio avantura, akcija, nije ni čudo što je ovaj pokušaj propao, izgubili su stare gledaoce, a serija nije imala dovoljno kvaliteta da privuče mnogo novih. Možda bi i ostvarila neki uspeh da je snimana kao potpuno "samostalna" serija (ne u okviru Stargate franšize).
Evo navukoh se sad i ja na Breaking Bad :) . Krenuo sam jos odavno da gledam, odgledao prvu sezonu, nije mi se svidela, i prestao jer sam imao nesto bolje da gledam. I sad zbog ovoliko price oko serije uzeo sam da nastavim, 2. sezona malo bolja od 1. ali sad kad sam poceo 3... Ne mogu da prestanem da gledam, za dan sam odgledao 5 epizoda. :D
I ja sam odgledao prvu sezonu, utisak mi je bio wtf? Zbog cega su ljudi opcinjeni ovom serijom? :) Znaci da nastavim :)
I ja sam odgledao prvu sezonu, utisak mi je bio wtf? Zbog cega su ljudi opcinjeni ovom serijom? :) Znaci da nastavim :)
Slicno sam napisao i ja dok sam gledao prvu sezonu, mislim da je tu moj post negde par stranica nazad ali zato posle je bilo tipa " najbolja serija ikada" itd itd :D
Treba mi preporuk za novu seriju.
Zavrsio sam u poslednjih par nedelja sa gledanjem:
- Breaking Bad
- Dexter
- Suits ( :n_klanja: )
Vec sam gledao: Luther, Sopranos, Rome, House MD, Sherlock [BBC] ( i americku verziju serije ), House of Cards, Homeland itd.
Sta bi mi preporucil ( na osnovu gore navedenih serija )? Volim detektivske i kriminalisticke serije pre svega.
Moracu i 1000. put da napisem, zbog ljudi koji ni prvu sezonu nisu videli, I PRVA SEZONA BREAKING BADA JE SUPER! Meni je bila super, ljudima koje znam je bila super, ali sigurno je da ima i onih koje je serija definitivno kupila kasnije jer serija ima retku falinku da je sa svakom narednom sezonom bolja.
Odgledao Ray Donovana. Jbt, koliko je ono bez mozga pisano! Serija mi se dojmila kao interesantno stivo posle odgledanog pilota, ali pisce za razradu price su definitivno trazili na neurohirugiji - odeljenje za odstranjivanje mozga. Sam bog zna zasto sam odgledao celu sezonu kada mi je od trece epizode bilo jasno da gledam glupost epohalnih razmera.
Sada gledam Shameless US verziju. Ne racunajuci mlaki pilot, uvodne epizode su genijalne - kao kad bi se ukrstili Family Guy i Happiness (http://www.imdb.com/title/tt0147612/?ref_=sr_1). Nastavljam.
Meni je isto prva sezona BB-a odlicna, nema tu puno neke akcije.
Nego je fokus na Walteru, njegovoj porodici i njihovoj borbi protiv raka, pa je i radnja sporija.
Sta bi mi preporucil ( na osnovu gore navedenih serija )? Volim detektivske i kriminalisticke serije pre svega.
Breakout Kings je meni bila fantastična serija, ali se druga (i zasad posljednja) sezona završava teškim cliffhangerom, a kažu da se neće dalje snimati.
- Breaking Bad
- Dexter
Vec sam gledao: Luther, Sopranos, Rome, House MD, Sherlock [BBC] ( i americku verziju serije ), House of Cards, Homeland itd.
Pošto vidim u spisku Rome, pogledaj i Vikings (za sada samo 1 sezona) ali vrlo zabavna, jedva čekam 2. sezonu. Navodno Ragnar je stvarno i postojao i ko zna...
ejEYdbe6I_U
Nastavi, nastavi...:D BrBa nije vrteška serija a ko što reče Zvjer ima ozbiljnu falinku da je sve bolja kako gledaš. Meni je wtf? kad su ljudi opčinjeni nečim kao CSI... iz epizode u epizodu gledaš jedno te isto, kako oni kao otkrivaju prestupnika na osnovu ****nih gaća...:icon_scra
Ima jos malo da bude ovako: zIom3LSbB0I :D
Ako volis kriminalisticke serije evo par odlicnih
Spiral (http://www.imdb.com/title/tt0477507/?ref_=nv_sr_1)
Jako spora serija meni se u pcetku nije bas svidela ali mi je sad jedna od najboljih.
Broadchurch (http://www.imdb.com/title/tt2249364/?ref_=sr_1)
Od ove sam odgledao samo dve ep ali zasad je ok.
Cracker (http://www.imdb.com/title/tt0105977/?ref_=nv_sr_1)
Wallander (http://www.imdb.com/title/tt1178618/)
i ovaj i svedski
Prime Suspect (http://www.imdb.com/title/tt0098898/?ref_=nv_sr_2)
10/10
Wire in the Blood (http://www.imdb.com/title/tt0337792/?ref_=tt_rec_tt)
I ova mi je jedna od omiljenih .
Pocela druga sezona The Bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/)
- Breaking Bad
- Dexter
I ja cenim vecinu ovih serija, preporucio bih ti jos The Shield i Spartacus.
malo blesav
5.10.2013, 0:58
Ja odgledao prvu epizodu pete sezone The Vampire Diaries...šta znam, vampiri ko vampiri, presipaju iz šupljeg u prazno još od 3. sezone, muzu naslov koliko mogu i ne mogu, al meni ih nešto isto zanimljivo gledat.
Odgledah i prvu epizodu The Originals, smorio se iskreno. Ja mislio to će se bazirati na prošlost, kad ono isto ko i vampiri :( Glupost, dve serije, a u stvari jedna...dodatna muža naslova.
nexexcalibur
5.10.2013, 12:41
- Breaking Bad
- Dexter
Sons of Anarchy obavezno. U rangu BrBa, sa daleko vise wtf momenata ;) Kurt Sutter (The Shield) je jbni genije :alealeee:
evanghelion
5.10.2013, 15:08
Cuo sam da je sesta sezona slabo krenula.
nexexcalibur
5.10.2013, 16:23
Cuo sam da je sesta sezona slabo krenula.
Normalno je krenula, prave se novi zapleti, resavaju se stari, naravno da nece biti kao pocetak pete sezone (if you catch my drift), ali meni je i dalje najsolidnija serija koja se trenutno prikazuje.
evanghelion
6.10.2013, 1:54
Ok onda, sacekacu da se skupi par epizoda pa da pogledam, smara me seckanje.
Nego opet sam se zaleteo da gledam pilote i sve mi je delovalo ok (Blacklist, Hostages, Sleepy Hollow, SHIELD) ali me osim SHIELD-a sve razocaralo u nastavku, sad cekam jos Almost human da vidim na sta ce da lici.
Od ostalih koje pratim
Castle odlicne prve dve - mogli su lagano da ih ostave za kraj sezone.
Mentalist - dobar pocetak koji obecava.
Modern Family :rofl:
Trenutno trazim neku kvalitetnu ali potcenjenu seriju koja se zavrslia, i jos mora da ima dobro razvijene likove. :D
The Walking Dead will return to UK TV screens on Friday, October 18, it has been confirmed.
Ovo je tacno?
nexexcalibur
6.10.2013, 12:29
14. oktobra pocinje TWD s04
Jel imate neku preporuku za onako malo nerealnu seriju sa nekim natprirodnim bicima? Ono tipa X-files, a odgeldao sam i svih 8 sezona Supernaturala takodje.
Nesto onako malo spooky, mracno i ne bi bilo lose da ima akcije. Ono sto nikako ne bih voleo da gledam su serije na fazon Ghost Whisperer.
Ako vam padne nesto napamet, imate virtuelnu zahvalnicu (ne kapiram sto ovde ne mogu da lupim hvala nekom, al ajd - verovatno jer se postovi ne broje).
American Horror Story, druga sezona.
nameless1
6.10.2013, 16:46
Millennium (http://www.imdb.com/title/tt0115270/).
Jel imate neku preporuku za onako malo nerealnu seriju sa nekim natprirodnim bicima? Ono tipa X-files, a odgeldao sam i svih 8 sezona Supernaturala takodje.
Nesto onako malo spooky, mracno i ne bi bilo lose da ima akcije. Ono sto nikako ne bih voleo da gledam su serije na fazon Ghost Whisperer.
Ako vam padne nesto napamet, imate virtuelnu zahvalnicu (ne kapiram sto ovde ne mogu da lupim hvala nekom, al ajd - verovatno jer se postovi ne broje).
Probaj ovo, nije lose :) (http://www.imdb.com/title/tt1830617/)
E to, bas takve serije... Sacu malo procackam po netu, pa cu neku da razberem od ove 3. Hvala vam.
Obrati paznju da je svaka sezona AHSa zasebna prica. Sem glumaca bukvalno nikakvih dodirnih tacaka nema izmedju sezona.
Nije losa ni druga epizoda Mentaliste. Svakako su odlucili da zakuhaju malo :D
Nova sezona Supernatural-a veceras da podsetim ;)
Mislim da ce se nova epizoda Person of Interest ce oduseviti muski dio publike XD
USput epizoda nije losa, zakuhalo se :D
nexexcalibur
10.10.2013, 2:03
Danas pocinje Arrow s02 (izasla dobra rekapitulacija prve sezone) i AHS Coven iliti treca sezona American Horror Story.
Sam bog zna na sta ce da lici treca sezona, meni razum govori da mogu da ocekujem samo pad jer su u drugoj iskoristili sve cega su se setili.
Highlander
10.10.2013, 15:13
Odgledao sam sinoć novu epizodu Agents of SHIELD i oduševljen sam. Mislio sam da će posle pilota pasti kvalitet i brzina radnje, ali izgleda sve bolje. Čini mi se da je trenutno najbolja SF serija koja se emituje (mada ne mogu da se setim nijedne sada...) :tapsh:
Sleepy Hollow sve dosadniji, a negde pročitah da su već odobrili drugu sezonu. :facepalm
nexexcalibur
10.10.2013, 20:50
S.H.I.E.L.D. pokupljen za celu sezonu, sacekacu jos nekoliko epizoda pa cu sabiti to brzinski
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Gets a Full Season Order (http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=110029)
Za ljubitelje Archer-a
_7HkG6OSo3E
Inace Sons of Anarchy S06E05 jel gledao neko? Kakav kraj, kako volim kad puste laganu muzikicu, kao zavrsava se epka i odjednom boom (;)) desi se nesto neocekivano, ko prati zna na sta mislim (;))
Ko god da je ovde preporucio Person Of Interest, hocu da uzmem ovu priliku da mu se zahvalim :).
Prva epizoda mi je bas odlicno legla. Za dalje ne mogu jos da komentarisem.
Vidi se odakle je Watch Dogs uzeo inspiraciju. :D
mp3lopov
15.10.2013, 11:32
Preko 16 miliona ljudi gledalo premijeru Walking Deada (http://www.serijala.com/fantastika/preko-16-milijuna-ljudi-gledalo-premijeru-walking-deada/)
Gledao neko? Valja li? Na kraju prosle sezone sam rekao da necu gledati vise. Mozda kada se zavrsi sezona odgledam sve ako kritike budu pozitivne.
nexexcalibur
15.10.2013, 11:42
Preko 16 miliona ljudi gledalo premijeru Walking Deada (http://www.serijala.com/fantastika/preko-16-milijuna-ljudi-gledalo-premijeru-walking-deada/)
Gledao neko? Valja li? Na kraju prosle sezone sam rekao da necu gledati vise. Mozda kada se zavrsi sezona odgledam sve ako kritike budu pozitivne.
Tezak sh*t :dedica: Gledam zbog otkrivanja nekih vecih stvari, kao sto je nastanak virusa, trenutna situacija u svetu, da li ce pronaci lek itd. A ovu melodramu koju oni furaju, uopste ne "diggujem".
nameless1
15.10.2013, 13:32
Ma, uzasna serija. Jad i beda. Cak i nevezano za strip, koji je milijardu puta bolji (barem dok nije pocelo ovo smaranje sa Negan-om), veoma je lose odradjeno..
PavletheDood
15.10.2013, 13:40
Poceo sam Louie-a da gledam, genijalna serija.
The Americans isto nije losa, mada ima tek jedna sezona.
dario_cile
15.10.2013, 15:44
Sinoc sam odgledao arrow,pa nista posebno,nastavak ko nastavak nista sad ppuno obcevajuce, TBBT gledam sad vise iz navike nemaju vise nekih gotivnih fazona,ali ako cemo iskreno bolja je sad 7-a sezona nego 6-a. Cekam da se pojavi neka mocna serija da me obuzme kao nekad supernatural ili suits(mada je samo midlleseason sad ali opet fale). Za sada mi se cini da ce Shield uzeti to mjesto mainstream-a :)
Mene je i strip The Walking Dead smorio jer i tu se ide na prezivljavanje do beskonacnosti zvakanjem jednih te istih tema. A o nastanku virusa, situacije u svetu i mogucnosti za lek nema ni nagovestaja, cak je u seriji ta tema i malo dodirnuta u par epizoda (u stripu nije), ali ni tu nemam vise nikakvih ocekivanja. U pricipu, odgledam epizodu u 5 minuta. (:
Arrow i Supernatural pratim i OK su mi nove sezone. Shield mi je takodje, samo, OK.
Zaspao sinoc na pola, apsolutno se nista ne desava :D
Poceo sam Louie-a da gledam, genijalna serija.
The Americans isto nije losa, mada ima tek jedna sezona.
Pogledaj Louis CK standup izvođenja ako nisi do sad, lik je genije.
A onda bi trebalo pogledati i "Lucky Louie", po mom mišljenju, najbolju seriju svih vremena :)
Highlander
2.5.2014, 13:20
Tema je ponovo otvorena.
Nastavljamo kao i do sada, možete diskutovati i ostavljati utiske o TV serijama koje ste gledali, najave, klipove i druge interesantne stvari. Pazite na spojlere i obavezno ih stavljajte u [spoiler] tag. Važi za sve serije, bez obzira kada su izašle.
GoT tema će ostati u Kompjuteri i film, pošto je odavno otvorena i već ima dosta strana, pa će kao izuzetak krasiti forum i o toj seriji možete diskutovati tamo. O svim ostalim ovde.
Takođe, više neće biti otvaranja pojedinačnih tema za neku seriju.
Hvala na razumevanju, možete da počnete. ;)
Equilibrium
2.5.2014, 15:09
Kad ste je vec otkljucali bio bi red i da prebacite ovu temu u Opstu kulturu, jer ako se nesto danas smatra opstom kulturom to je gledanje i poznavanje americkih serija.
^
:D
Tema je ponovo otvorena.
Dobra ideja :)
Odgledao dve serije...
True Detective...
Odlična, zapravo izvanredna, gluma! Obojica glavnih likova savršeni, ali i skoro svi ostali su super. Moram da izdvojim odličnu pojavu Alexandre Daddario :love:
Radnja serije solidna, za moj ukus preterano spora i pomalo dosadna. Kraj sezone - onako... Sve u svemu, OK serija, ali ništa specijalno (osim glume, naravno).
Malo o kraju sezone i nekim dodatnim pitanjima:
http://www.break.com/article/5-unanswered-questions-from-the-true-detective-finale-2585890
Francuska seriju Les revenants (http://www.imdb.com/title/tt2521668/) (The Returned)
http://i.imgur.com/etRplBn.jpg
The Returned opens in a small mountain community which is rocked to its core when several local people who are presumed dead suddenly re-appear at their homes. Despite having passed away some years earlier, these ghostly characters appear in human form, they have not aged, and they are completely unaware of their own fatality.
Utisak: odlična serija! :) Super gluma, super lokacija gde je snimano... Nemam nikakve bitne primedbe.
Odgledah 3 sezonu Sherlocka (http://www.imdb.com/title/tt1475582/) i sad ne mogu da docekam 4. :D . Prica, gluma, humor sve je odlicno odradjeno, jedina mana ove serije je mali broj epizoda.
Malo o kraju sezone i nekim dodatnim pitanjima:
http://www.break.com/article/5-unanswered-questions-from-the-true-detective-finale-2585890
Francuska seriju Les revenants (http://www.imdb.com/title/tt2521668/) (The Returned)
http://i.imgur.com/etRplBn.jpg
The Returned opens in a small mountain community which is rocked to its core when several local people who are presumed dead suddenly re-appear at their homes. Despite having passed away some years earlier, these ghostly characters appear in human form, they have not aged, and they are completely unaware of their own fatality.
Utisak: odlična serija! :) Super gluma, super lokacija gde je snimano... Nemam nikakve bitne primedbe.
Ovo mi lici na Resurrection (http://www.imdb.com/title/tt2647586/). Verovatno Ameri maznuli ideju. Inace poceo sam da gledam ovu americku verziju, i za sada nije lose.
Verovatno Ameri maznuli ideju.
Pa...
Resurrection is an American fantasy drama television series about dead people who return to life. The series is based on the book The Returned by Jason Mott. Although similar in concept to Les Revenants, it is based on a different source, and Resurrection has no connection to the French movie or television series.
Inače, nisam znao da je ova američka serija počela da se prikazuje. Hvala za info ;)
Ja opet počeo da gledam OZ, na četvrtoj sam sezoni.
Ima li još neko da uživa u seriji The Americans
?
Po meni serija je interesantne tematike, iako nije aktuelna jer je radnja u vreme hladnog rata. Odlična gluma i dobro razradjeni likovi.
Izvinite što nema link-a, radim noćnu, kuckam na androidu...
Aha, dobra je serija mada još nisam počeo da gledam drugu sezonu, meni se baš sviđa što se radnja ne dešava u sadašnjosti kao kod velike većine drugih sličnih serija.
Marti Misterija
3.5.2014, 10:27
E ovako, obzirom da je ovo jedina "živa" tema na forumu koja se tiče individualne serije, a realno ne vidim da opstaje još 3-4 godine, administracija foruma je odlučila da ponovo otključa temu o TV serijama u Brbljaonici, a ovu da (potencijalno) zaključa. Znam da će to pogoditi barem 5-6 korisnika ove teme, ali isto tako obradovati i onih 5-6 korisnika teme o serijama.
Voleo bih da se prvo dogovorite među sobom šta mislite i želite, ali onako stvarno šta želite pa da iskažete to onako jedinstveno pošto ti kažeš da je administracija odlučila da zaključka ovu temu (ajde dobro, potencijalno) a ja bih se zakleo da nisam to tako pročitao i razumeo:
GoT tema će ostati u Kompjuteri i film, pošto je odavno otvorena i već ima dosta strana, pa će kao izuzetak krasiti forum i o toj seriji možete diskutovati tamo. O svim ostalim ovde.
Takođe, više neće biti otvaranja pojedinačnih tema za neku seriju.
Mislim da je ova tema odavno nekima trn u oku i da negoduju zašto ona postoji single tako da se ovaj tvoj post na neki način poklapa sa njihovom željom da je nema.
Što se mene tiče, radite šta hoćete jer i onako radite tako, pa ste tako zaključali temu o knjigama bez apsolutno i jednog jedinog valjanog razloga, a zamisao te teme je bila upravo da mi koji smo čitali knjige tamo možemo da diskutujemo o onome što je debeli napisao, raznim teorijama i sitnim naznakama, odstupanjima u seriji, budućim poglavljima i da ovu temu oslobodilo svega što se tiče knjiga! Ali neeeee, mnogo bi bilo. Zato, go ahead i slobodno zaključavajte teme redom...
bela lampa
3.5.2014, 15:51
Louie (http://www.imdb.com/title/tt1492966/?ref_=nv_sr_3)
http://images.popmatters.com/film_art/l/louie-splsh.jpg
Serija je toliko urnebesna da sam morao da pogledam prvu sezonu odjednom.
Šta mislite o Fargo, da li je neko gleda?
Ja. Odlicna je. Ko je voleo film volece i seriju, mozda cak i vise.
nexexcalibur
3.5.2014, 17:33
Odlicna, ja sam sve sezone za nedelju dana overio, nema mnogo. Zna da odluta u skecevima, ali teme su mu uglavnom legit. Preporuka i od mene :)
Drago mi je da je tema otvorena, moja omiljena na forumu :D
Zadnje sto sam poceo da gledam je The 100 (http://www.imdb.com/title/tt2661044/). Treba mi malo laganog sci-fija pa reko da odgledam pilot, stoji mi dva meseca na hardu. Sta znam, s obzirom da je CW serija, kastovali su modele, a ne glumce. Ima tu nekoliko poznatih faca, Dezmond iz Losta igra negativca...CG je za divno cudo odradjen fantasticno, ali ipak je pilot u pitanju, videcu kako je u ostalim epizodama (sedam do sada). Javljam utiske
Lui mi je jedna od omiljenih serija ikad (posebno prva sezona, takodje sam je odgledao odjednom), covek je toliko smehotresan zato sto prica istinu :D Valjda je uzeo manje para da bi dobio potpunu kreativnu slobodu i to se vidi, nista ga nije sprecavalo da napravi stvarno kvalitetnu seriju
Louie je odlična serija, ali je meni i dalje bolja "preteča" te serije - Lucky Louie :)
Što se tiče The 100 - sasvim OK SF!
Odgledao sve 4 sezone The Walking Dead... Solidna serija, drži pažnju. Smor je što 5. sezona počinje tek u oktobru :(
Fargo sabija! Freeman i Thornton su sasili s glumom, preporuka.
Ja. Rekoh da serija vrlo lako moze da ispadne dopadljivija od filma. Film je bio idealisticki nadrealizam, serija je samo nadrealizam. Metafora ima (Tortonov lik je potpuno nestvaran, on je ideja smrti, dolazi tiho i neizbezno), ali je akcija dosta fluidnija nego u filmu koji je obilovao suptilnim idejama sa snagom da lako unesu konfuziju u glavu nepazljivog gledaoca... Na primer, ona scena s jajima i odlaskom na posao. Minut cutanja, zvakanja dorucka, odlazak do zamrznutog automobila, sve u jednom kadru bi smorilo i boga oca da to pre svega nije projekcija srecnog braka u glavi bros Coen. Srecan brak je dosadan, tih i usporen. I surovo izgleda kada se gleda sa strane.
Moja preporuka za Vikings (http://www.imdb.com/title/tt2306299/?ref_=nv_sr_1). Solidno urađena sa verovatno malim budžetom. Jedino mi Travis Fimmel nije lego. Van borbenih scena deluje kao da suviše jede one gljive za berzerk, onako, ima tu neku ljiga facu, ko raspali narkić...
Ako je neko zaboravio, pre par sati su izasle prve dve epizode cetvrte sezone (izlazice svake nedelje po 2). Idem sad da gledam :D
Počela je nova sezona 24.
Game fever
6.5.2014, 14:21
Poceo je novi 24, u novom formatu. Nisam jos pogledao, po ocenama izgleda dobro. Link (http://www.imdb.com/title/tt1598754/?ref_=nv_sr_2)
nexexcalibur
6.5.2014, 17:13
Fargo odlican, progutao sam prve 3 epizode. Nisam ni ocekivao da bude lose, iako nisam gledao film i nemam pojma o cemu se radi. Jos jedan dokaz da FX odobrava samo kvalitetne drame. Moram da priznam da sam osetio malo Breaking Bad vajba, kao i da su hteli malo da kopiraju, anyone?
Svakako preporuka, mada bolje sacekajte svih 10 epizoda, ne valja se zaletati. Eto meni je kraj True Detectiva ocajan, iako su prvih 5-6 epizoda za ocenu preko 9... :ciao:
Highlander
6.5.2014, 19:32
Koliko je ovaj novi 24 povezan sa starom serijom? Događaji se nastavljaju ili? Pošto sam gledao možda samo 2 sezone na TV-u, pa mi je mnogo da nadoknađujem sada...
Eto meni je kraj True Detectiva ocajan
Sta te je razocaralo?
Ja se ne plasim pada kod Farga jer su braca* executive producer.
nexexcalibur
6.5.2014, 20:56
Sta te je razocaralo?
Ja se ne plasim pada kod Farga jer su braca* executive producer.
Skroz mi je antiklimaktican kraj. Serija kao sto je Castle u jednom epizodi ima interesantniji rasplet (npr). Zadnje dve epizode TD su mi ocajne, ostalo je sve savrseno bilo...
Eh sad, od starta se videlo da True Detective nije serija koja ce eksplodirati od kakve kulminacije. Nije kod nje teziste na prici vec na razvoju price i kako ce biti ispricana. To je govorio i reziser. Mene kraj nije razocarao jer nisam ni ocekivao neverovatan spektakl. Sta vise sve vreme sam se pribojavao twista kao kod Frailty.
Serija kao sto je Castle u jednom epizodi ima interesantniji rasplet (npr)
Meni je generalno serija tipa Castle (ili Bones, Mentalist, Elementary...) znatno zanimljivija i bolja od serija tipa True Detective, Breaking Bad ili Sherlock.
Inače, počao da gledam Defying Gravity, http://www.imdb.com/title/tt1319690/
http://i.imgur.com/wb9WjsG.jpg
Prva epizoda sasvim OK, nastavljam gledanje :)
Game fever
6.5.2014, 21:46
Koliko je ovaj novi 24 povezan sa starom serijom? Događaji se nastavljaju ili? Pošto sam gledao možda samo 2 sezone na TV-u, pa mi je mnogo da nadoknađujem sada...
Sama prica nema veze sa prethodnim serijalima (za sada), ali ces da propustis neke stvari, neki likovi ce ti biti nepoznati, njihova istorija ti nece biti jasna itd. Nisam siguran koliko ce ici u prethodne serijale. Znam da su prethodni serijali znali da prilicno bitno povezu dva serijala.
Moja preporuka za Vikings (http://www.imdb.com/title/tt2306299/?ref_=nv_sr_1). Solidno urađena sa verovatno malim budžetom. Jedino mi Travis Fimmel nije lego. Van borbenih scena deluje kao da suviše jede one gljive za berzerk, onako, ima tu neku ljiga facu, ko raspali narkić...
odlicna serija, pratim je od pocetka, po meni je on bas odlicno odglumio (kao i svi ostali). svakako preporuka i od mene...
takodje pratim i The Tomorrow People (http://www.imdb.com/title/tt2660734/?ref_=nv_sr_1)
u pocetku serija onako solidna , ali kako odmice postaje mi bas zanimljiva...
^ U mnogim trentucima me mimikom, sitnim pokretima glave više asocira na stondiranog Jamajčanina sa dredovima nego na Vikinga. Možda da mu je friz drugačiji...
Jel mozete da mi preporucite neku seriju slicnu "Sherlock" ili "House" ? Uglavnom da je glavni lik kao Sherlock ili House :D .
nexexcalibur
8.5.2014, 23:15
Jel mozete da mi preporucite neku seriju slicnu "Sherlock" ili "House" ? Uglavnom da je glavni lik kao Sherlock ili House :D .
Elementary je moderna, mainstream verzija Sherloka. Nisam gledao, kazu da je dobra. U drugoj sezoni.
Psych na istu foru, skoro se zavrsila. Oko sedam sezona ima i kao sa Elementary, nisam mogao dalje od pilota.
Mentalist, najbolja od svih, i definitivno prvu overi ;)
Elementary je moderna, mainstream verzija Sherloka. Nisam gledao, kazu da je dobra. U drugoj sezoni.
Psych na istu foru, skoro se zavrsila. Oko sedam sezona ima i kao sa Elementary, nisam mogao dalje od pilota.
Mentalist, najbolja od svih, i definitivno prvu overi ;)
Psych sam vec odgledao super serija :D. A evo sad cu odgledam pilot od Mentalist. Hvala.
Знам да ви овде форсирате нове серије (ја ипак волим тест времена, па увек гледам са размаком од барем пет година) али за три недеље успео сам да одгледам свих седам сезона, пази сад - Buffy: The Vampire Slayer (http://www.imdb.com/title/tt0118276/).
Да знам, Бафи, али пре него што одмахнете руком и наставите са Декстером или шта се већ данас гледа, само желим да кажем - ако сте одрастали `90-их, ово је ваша сламка спаса. Сам синопсис, који каже да се група средњошколаца бори против вампира, демона и Пакла, предвођена својим библиотекаром, говори сасвим довољно. Ту је и музика и поприлично мучан сценарио, који је констатно у некаквом контрасту са акционом природом серије. Гледао сам је и ја раније, али тек сада схватам зашто се ова серија налази на баш свакој листи култних ТВ серија испред чак и Твин Пикса! Ово је, једноставно, кул. Одличан епилог. Прва сезона је ђене-ђене, а са експериментисањем се почиње од средине друге сезоне, потпуни turnover. Феноменално.
^Imas i onu Angel (http://www.imdb.com/title/tt0162065/), pa ako ti se svidjala Buffy, samo nastavi. (: Podelili su seriju jer je pomenuti bio popularan, jedino sto nema bas pravi kraj pa moras da se zadovoljis stripom.
Obe serije su mi bile OK. (:
Знам да ви овде форсирате нове серије (ја ипак волим тест времена, па увек гледам са размаком од барем пет година)
Nove serije koje su sada na ceni bice na ceni i za pet godina. Ono nije bas toliko tesko pretpostaviti sta ce vredeti u buducnosti...
Nije baš slično na prvi pogled ali zapravo jeste. Pogledaj Monk, dovoljne će biti prve dve epizode da shvatiš koliko je moćna, inteligentna i zabavna serija.
A zašto moraš da gledaš baš najnoviju sezonu 24? Misliš da je ta sezona mnogo kvalitetnija od starih? Da su nove serije\sezone uvek bolje od starijih? Da je cool samo gledati nove serije?
Ako ti se sviđa 24 ne shvatam u čemu je problem da kreneš da polako gledaš od 1. sezone, jedino tako ćeš maksimalno uživati i kad stigneš i do najnovije sezone ako ti se svidi serija.
Šteta, ukinuli su Trophy Wife nakon 1. sezone. Po mom mišljenju, odlična komedija, sa odličnom glumom (klinci su malo "onako", dok su stariji glumci - muž, žena i bivše žene - odlični).
http://i.imgur.com/hpXPDtG.jpg
The series revolves around Kate, a young, attractive, blonde party girl, who marries a professional middle aged lawyer named Pete. With the marriage comes Pete's two ex-wives, the stern perfectionist doctor, Diane and the flaky, flamboyant new age Jackie, as well as Pete's three children: overachieving good girl Hillary, slacker Warren, and adopted Asian-American son Bert. The series explore the marriage between Kate and Pete, along with the modern family dynamics between them, ex- wives, and their respective children.
nove serije koje su sada na ceni bice na ceni i za pet godina. Ono nije bas toliko tesko pretpostaviti sta ce vredeti u buducnosti...
Дубоко се не слажем са том тврдњом :) Да додам, рачунам на пет година од последње епизоде - шта тада преживи и живи то је то :) Такође - све ове нове серије ми се уопште не допадају..
^imas i onu angel (http://www.imdb.com/title/tt0162065/), pa ako ti se svidjala buffy, samo nastavi. (: Podelili su seriju jer je pomenuti bio popularan, jedino sto nema bas pravi kraj pa moras da se zadovoljis stripom.
Obe serije su mi bile ok. (:
Наравно, имам и Ејнџела, ту је Корделија, тако да гледам и то али морам да признам да није то-то. Добро је, али...
Krenuo sam da gledam Silicon Valley (http://www.imdb.com/title/tt2575988/?ref_=nv_sr_1) i jako mi se svidela. Nema mnogo 100x prezvakanih fora, a ponekad zna da bude poprilicno smesna. Serija prati programere u 'Silikonskoj dolini' koji pokusavaju da unovce svoj rad i talenat u okruzenju u kojem imaju jaku konkurenciju. Da ne otkrivam previse, slobodno pogledajte, ovo je serija za nas 'kompjuterase' , mozda vam se i svidi :D
nexexcalibur
9.5.2014, 22:29
Nbc zavrsio sa communityjem :( Jos ostaje nada da ce je netflix pokupiti.
www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=118106
Vidim da su ukinuli i Revolution, fala bogu pa sam na pola prve sezone batalio, samo bi gubio vreme...
Dark Magician
9.5.2014, 22:32
Episodes kombinuje britanski i američki humor, što nije česta pojava. Matt LeBlanc konačno igra pristojno (samog sebe :D). Danas sam odgledao celu treću sezonu, a ja nisam poznat po tome da gledam cele sezone odjednom.
Evo i ja da preporučim nešto
Orphan Black (http://www.imdb.com/title/tt2234222/)
Baš mi se nešto gledala neka naučna fantastika i naiđoh slušajno na ovo. Sasvim dobra i zanimljiva serija.
Marti Misterija
9.5.2014, 22:57
Vidim da su ukinuli i Revolution, fala bogu pa sam na pola prve sezone batalio, samo bi gubio vreme...
Na vreme si odustao posto je prva jos i dobra u odnosu na to kakvom su napravili drugu sezonu.
Zaboravio sam da pomenem i Almost human (http://www.imdb.com/title/tt2654580/?ref_=nv_sr_1), must watch SciFi, detektivska serija kakva treba da bude, tj. Continuum bez smorenih glavnih ortaka policajaca, i naravno bez putovanja kroz vreme :) Puno humora, puno zezancije koja ce da vam izmami osmeh, savrseno uklopljena futuristicka tehnologija i naravno par poznatih glumaca koji su odradili ekstra posao, ma cak i random likovi koji ginu jako brzo zarad progresa price, svoju jednu recenicu su izgovarali uverljivo :rolleyes: CSI, Continuum, malo Robocop i jos ponesto, koktel koji izgleda superprivlacno u ovom vremenu SciFi suse, koktel koji cete pozeleti da popijete na iskap, uz tuznu konstantaciju kada posle pogledate u praznu casu :D zeleli bi jos, ali FOX ne da, nadajmo se da ce refill doci brzo :alealeee:
Vidim da je tema bas popularna, pa reko i ja da vam preporucim nesto.
Ko voli detektivske serije, a ne smeta mu svedski/danski pod obavezno da odgleda seriju The bridge (http://www.imdb.com/title/tt1733785/?ref_=nv_sr_3).
Serija je na foru true detective/the killing, slucaj se resava celu sezonu.
nexexcalibur
9.5.2014, 23:42
^^ Almost Human ukinut, gledao sam pilot, odmah sam znao da nema sanse da 'prezivi' na foxu. Osim frinza i cini mi se x-fajlsa, nijedan scifi nije prosao na foxu.
^ Dobro da nisi preporucio US verziju, tezak shajt. Danci kidaju, mada previse mracno za moj ukus.
Дубоко се не слажем са том тврдњом :) Да додам, рачунам на пет година од последње епизоде - шта тада преживи и живи то је то :) Такође - све ове нове серије ми се уопште не допадају..
To je tvoja stvar sto ti se ne dopadaju. Unazad par godina mi zivimo u Zlatnom dobu za serije gde se stancuju ostvarenja priznata i od publike i od kritike. Ti ozbiljno mislis da je ozbiljna sansa da za pet godina sav taj svet okrene curak naopako i progovori skroz suprotno? :kreza:
Dark Magician
10.5.2014, 3:16
Problem sa True Detective krajem je, što je kranje šablonski i nerealno urađen (da ne pravim konkretan spoiler ovde). Drugo, previše je to nekako bio happy end za toliko mračnu, pesimističnu seriju.
I shvatio sam ko je u pitanju, bilo mi je očigledno, tačno sam znao da će da se posluže tim trikom. Kao i što sam odmah ukapirao glavnog u Non-Stop (rekao sam sebič I saw too many movies to dismiss this).
evanghelion
10.5.2014, 10:35
Trenutni spisak obnovljenih i otkazanih serija:
http://www.tv.com/news/whats-renewed-whats-canceled-and-whats-still-in-between-2014-edition-139277541628/
Krivo mi je za community, a bice mi krivo i ako srezu mentalista.
Za Almost human sam znao, ipak je to fox.
Lepo, ipak su obnovili Falling Skies.
Nego jel je mozda bacio neko pogled na seriju Penny Dreadful ?
Marti Misterija
10.5.2014, 23:29
Mislim da Grimm što se dalje prikazuje postaje sve zanimljivija i bolja nego što je bila, što mi se naročito dopada.
nexexcalibur
10.5.2014, 23:59
Mislim da Grimm što se dalje prikazuje postaje sve zanimljivija i bolja nego što je bila, što mi se naročito dopada.
Ja sam zavrsio dve sezone, ostatak mi stoji na hardu, nikako da se nateram, sta se to poboljsalo, da gledam ili da batalim?
Ja sam zavrsio dve sezone, ostatak mi stoji na hardu, nikako da se nateram, sta se to poboljsalo, da gledam ili da batalim?
Sve, aaaa, sve!!! :D Samo je Dzulija ostala nepotreban lik, najbolje epizode su bile one gde je ona...
bila u komi i nije se pojavljivala :rolleyes:
Marti Misterija
11.5.2014, 0:37
Rekao bih pre svega zaplet, uz uvođenje nekih novih likova itd. Moja preporuka je da gledaš, serija sigurno nije za top 5 ever, ali je definitivno i više nego dobra ko traži malo zabave.
Dreamfall
11.5.2014, 19:08
^^ Almost Human ukinut, gledao sam pilot, odmah sam znao da nema sanse da 'prezivi' na foxu. Osim frinza i cini mi se x-fajlsa, nijedan scifi nije prosao na foxu.
http://i296.photobucket.com/albums/mm192/arieschic1993/no-no-no-cat-video-1.jpg
To je sramota, i steta :paranoia: ali sta da se radi :(
Hellblazer :nov_explo #hype
uPE2oBnzROY
SchizoidMan
12.5.2014, 20:19
jaoj jaoj jaaaooojj
ali
čekaj
nije upalio niti jednu cigaretu!
Koja je sad serija na dobrom glasu, a da nije Fargo?
Dreamfall
12.5.2014, 22:33
Game of thrones :D
:)
True Detective se zavrsio i odgledan je, Game of Thrones ne gledam (sve se kao nesto kanim i sve mi se kao nesto ne da)
Dark Magician
12.5.2014, 23:15
24, Bauer se vratio. Iako nije baš perfektna serija, aditktivna je. Evo ide na Fox, ja sam već gledao nove epizode, a ne menjam kanal.
Uh pokusao sam stari 24 i nije mi islo... tako da sumnjam.
nexexcalibur
12.5.2014, 23:49
True Detective se zavrsio i odgledan je, Game of Thrones ne gledam (sve se kao nesto kanim i sve mi se kao nesto ne da)
Sve od HBO je faking kvalitet. Jedino six feet under nisam mogao jer je mnogo teska serija. GoT obavezno!
Srdjan Novitovic
13.5.2014, 0:37
Ima li nesto slicno My Name is Earl, ako je neko gledao?
Jedino six feet under nisam mogao jer je mnogo teska serija.
A ti onda odgledaj samo kraj na jutjubu...
Zasto bi bila teska?
Problem s GoT je sto epsku fantaziju mogu da podnesem samo u igrama.
Dark Magician
13.5.2014, 8:00
Problem sa GoT je da je povremeno krš. Iako svi fanatici tvrde da je najbolja serija ikada zbog "kompleksnosti", odnosno broja likova. Ova sezona se vukla u dosadi i ničemu. Tek mi je šesta bila dobra, a i ona je na početku nekako bezveze.
Ima li nesto slicno My Name is Earl, ako je neko gledao?
Probaj Raising Hope (http://www.imdb.com/title/tt1615919/)... Nije baš ista, ali bih rekao d aje sličan fazon (meni su obe serije super).
Inače, počao da gledam Defying Gravity, http://www.imdb.com/title/tt1319690/
http://i.imgur.com/wb9WjsG.jpg
Prva epizoda sasvim OK, nastavljam gledanje :)
Završio gledanje DG! Odlična serija; stvarno mi je žao što je prekinuta posle prve sezone :( Čini mi se da je imala stvarno ogroman potencijal. Prvih par epizoda je malo sporo, kao neko zagrevanje za mnogo dužu seriju. Kasnije radnja postaje mnogo bolja, pokrivajući razne teme (ljudski odnosi, ljubav, vera i/ili religija, nauka, razvoj čovečanstva i civilizacije...).
Ako nekoga zanima kako je planirano da se serija završi, autor je to razjasnio, kada je shvatio da nema ništa od nastavka serije:
How Defying Gravity would have progressed, straight from the creator
http://cliqueclack.com/tv/2009/10/29/how-defying-gravity-would-have-progressed-straight-from-the-creator/
How Defying Gravity would have ended: the final chapter
http://cliqueclack.com/tv/2010/10/28/how-defying-gravity-would-have-ended-the-final-chapter/
^Super serija, bas steta sto nije nastavljena. Hvala za linkove.
nexexcalibur
14.5.2014, 16:56
Serija koja mi se trenutno najvise gleda je Marvel Agents. Odgledao sam 16 epizoda pa sam stao jer sam citao da ima spojlera za Capt Ameriku. Jel gledao neko i jel vredi cekati kapetana. Vidim i da su spin off napravili...
Sto cekati? Zar se film ne daje u bioskopima?
Dark Magician
14.5.2014, 17:52
Sto cekati? Zar se film ne daje u bioskopima?
Niko više ne ide u bioskop, nema se para.
Jel, u pitanju nešto kao Supernatural? Odgledah samo pilota, na prvu loptu, deluje slično.
evanghelion
14.5.2014, 22:05
Ja sam odgledao i video spojler, e sad ne znam koliki je spojler jer nisam gledao kapetana ali pretpostavljam da je ogroman. Danas odgledah finale sezone i jedva cekam nastavak, stvarno su uspeli da postave seriju na pravi put. Podsetilo me na kraj prve sezone Arrow-a koji se tek tad zahuktao i melje sve do danas tj sutra kada je finale druge sezone. Sutra ce u finalu Arrowa biti prikazan i prvi trailer za Flash seriju koja krece na jesen. Iz marvelovog tabora takodje dolazi jos 5 serija tako da ocekujemo zanimljivu jesen. Agent Carter(Peggy Carter iz Cpt. America :love:, tj. Hayley Atwell) i 4 serije na netflixu: Iron Fist, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i svaka ce imati po 13 epizoda, i naravno bice dostupne sve od jednom :D, a na kraju ce biti mini serija Defenders od 4 epizode sa ovim likovima! Naravno tu je i Gotham!
Marti Misterija
14.5.2014, 22:14
Jel, u pitanju nešto kao Supernatural? Odgledah samo pilota, na prvu loptu, deluje slično.
Nije baš kao Supernatural ali ne mogu da se setim ničeg što bi izgledalo približnije... Sve u svemu zanimljivo.
Dark Magician
15.5.2014, 0:50
Jesam li samo ja, ili Americans koristi pogrešan stil borbe prsa u prsa, s obzirom da je ona ruskinja...
nexexcalibur
15.5.2014, 11:45
rnXsnR-2AvU
Woohoo!
Americans koristi pogrešan stil borbe prsa u prsa, s obzirom da je ona ruskinja...
Gledao sam 10ak epizoda te serije, ali ne razumem tvoje pitanje. Postoje neki nacionalni stilovi borbe prsa u prsa? Ili si nešto drugo mislio?
Dark Magician
15.5.2014, 14:08
Gledao sam 10ak epizoda te serije, ali ne razumem tvoje pitanje. Postoje neki nacionalni stilovi borbe prsa u prsa? Ili si nešto drugo mislio?
Pa postoje razlike. A to izgleda previše američki. Uglavnom je sve slično, bar od vojnih varijanti. I mešavine su više stvari. Sad pošto sam ja gledao sam jednu epizodu, nisam baš siguran. Ali i ovaj njen muž isto odaje utisak amerikanca.
Mislim da im borba nije baš autentična, mada skoro nigde nije, uglavnom vole da razvlače stvari da izgledaju lepše za kamere...
nexexcalibur
15.5.2014, 14:14
Pa postoje razlike. A to izgleda previše američki. Uglavnom je sve slično, bar od vojnih varijanti. I mešavine su više stvari. Sad pošto sam ja gledao sam jednu epizodu, nisam baš siguran. Ali i ovaj njen muž isto odaje utisak amerikanca.
Mislim da im borba nije baš autentična, mada skoro nigde nije, uglavnom vole da razvlače stvari da izgledaju lepše za kamere...
Oni su tehnicki amerikanci...Nista rusko i ne treba da poseduju
Dark Magician
15.5.2014, 14:23
Oni su tehnicki amerikanci...Nista rusko i ne treba da poseduju
Well, tehnički me zanima da li je deo priče da su ih rusi obučavali da se i biju kao amerikanci. Uključujući i onog njenog instruktora kog na kraju ubiju.
Najozbiljnije me zanima, je l se ti zezas?
Dark Magician
15.5.2014, 14:44
Najozbiljnije me zanima, je l se ti zezas?
Najozbiljniji sam. Nerviraju me povremeno neke stvari.
Nervira te sto se biju po americki umesto po ruski dok te pretpostavljam ne nerviraju spojleri?
Dark Magician
15.5.2014, 15:31
Nervira te sto se biju po americki umesto po ruski dok te pretpostavljam ne nerviraju spojleri?
Zavisi zašta.
Ti i još dvoje ljudi na svetu razmišlja o tome.
Dark Magician
15.5.2014, 19:29
Ti i još dvoje ljudi na svetu razmišlja o tome.
Pretty much, yeah.
Poč'o da gledam seriju Black Mirror, http://www.imdb.com/title/tt2085059/
http://i.imgur.com/bJ3q1Zi.jpg
Nakon 2 odgledane epizode: sasvim solidna serija, sa nekim interesantnim idejama, dobrom glumom... Sve u svemu, vredelo bi je pogledati.
Inače, nešto mi je nejasno iz prve epizode:
Kako to da, uz svu tehniku i organizovanost, niko nije odmah primetio da je odsečeni prst muški? Verujem da je stručnjak to mogao da posumnja i odokativno, a pogotovu uz neku brzu analizu...
Dark Magician
16.5.2014, 12:02
Spoiler ti ne radi.
Poč'o da gledam seriju Black Mirror, http://www.imdb.com/title/tt2085059/
Nakon 2 odgledane epizode: sasvim solidna serija, sa nekim interesantnim idejama, dobrom glumom... Sve u svemu, vredelo bi je pogledati.
+1, tj fala za ovu preporuku.
Odlicna treca sezona Person of Interest serije. Preporuka svima da pocnu da gledaju seriju. Finale 3. sezone fantasticno.
+1 za Black Mirror
Odgledao sam doduse samo prvu epizodu ali definitivno serija ima potencijala.
evanghelion
24.5.2014, 12:27
Odlicna treca sezona Person of Interest serije. Preporuka svima da pocnu da gledaju seriju. Finale 3. sezone fantasticno.
http://io9.com/5904091/how-close-are-we-to-a-real-life-person-of-interest
Odlicna i malo zastrasujuca, razvojem neuronskih mreza priblizavamo se ovakvoj realnosti. Kraj je stvarno ekstra.
Team goes rogue. Svidja mi se kako su uklopili Root u celu pricu, stvarno je dobar dodatak timu. Ocekujem odlicnu 4. sezonu.
nexexcalibur
24.5.2014, 21:10
Jel gleda neko Hannibal? Finale druge sezone dobija perfektne ocene od kritike, a fanovi vec hajpuju zadnjih 15ak minuta kao najbolje momente u istoriji televizije.
Ja odgledao i jeste dobro finale, kao i cela sezona. Medjutim shvatio sam da prikazivanje jedne finalne scene u prvoj epizodi je vise odmoglo nego sto je sto je pomoglo. Ne znam kako se zove taj "trik" u storitelingu, ali znam da itekako moze da doprinese atmosferi filma/serije. Ovde su pogresili imo.
Ostalo manje vise ok, nekoliko neocekivanih twistova i hanger za trecu sezonu...
Sinematografija neverovatna, neki od najkreativnijih kadrova koje sam ikad video.
Dark Magician
24.5.2014, 21:51
Ja odgledao obe sezone. Nije loša serija. I daleko od najboljeg finala. Najviše smeta epizodno hvatanje ubica. Gubi fokus serija. Dosta je mračna i krvava. Ima dosta dobrog skrivenog humora. I meni se dopalo da prikažu deo kraja na početku sezone. Samo me razočaralo kako su je završili u finalu. Moglo je bolje.
Breaking Bad je recimo perfektno bio u drugoj valjda sezoni prikazivao kraj. I ništa ti nije bilo jasno do finala, a onda je bilo holly shit...
Breaking Bad je recimo perfektno bio u drugoj valjda sezoni prikazivao kraj. I ništa ti nije bilo jasno do finala, a onda je bilo holly shit...
Neces da verujes, nisu oni imali pojma kako ce da zavrse seriju sve dok nisu seli da pisu drugi deo poslednje sezone..
Dark Magician
24.5.2014, 23:20
Neces da verujes, nisu oni imali pojma kako ce da zavrse seriju sve dok nisu seli da pisu drugi deo poslednje sezone..
To je za petu. Ali drugu su nalisali unapred. Meni se inače ne sviđa kraj pete sezone. I ceo Rambo gun je glupost po meni.
Meni se inače ne sviđa kraj pete sezone. I ceo Rambo gun je glupost po meni.
Misljenje je kao guzica...
Dark Magician
24.5.2014, 23:35
Misljenje je kao guzica...
Jeste. Ali generalno gledano da se cela serija vodi oko njegovog intelekta. To nije baš način na koji bi trebalo da reši problem.
Drugim rečima to je previše glupo za njegovog lika.
Ne mogu da se slozim, Volter jeste genijalac zato sto ga krasi osnovna osobina darovitih ljudi, da u napetim situacijama uvek nadje najbolje resenje... Da ne spojlerisemo, njegovo ramboisanje moze da ti se ne dopada, al tesko ces da kazes da nije bilo max efikasno.
nexexcalibur
25.5.2014, 1:24
Ne mogu da se slozim, Volter jeste genijalac zato sto ga krasi osnovna osobina darovitih ljudi, da u napetim situacijama uvek nadje najbolje resenje... Da ne spojlerisemo, njegovo ramboisanje moze da ti se ne dopada, al tesko ces da kazes da nije bilo max efikasno.
i neverovatno klimakticno...
Pogledajte samo klipove reakcija ljudi, padali su sa stolica.
Dark Magician
25.5.2014, 6:06
Celo finale je bilo anti-klimatično. A reakcije ljudi na YT me stvarno ne zanimaju. Jer su ti padali i plakali za Red Wedding.
BB nisu znali kako da završe, ili nisu imali dovoljno ****. Ali je sve bilo nekako bezvezno. Rešenje za kraj je bilo previše riskantno, trebalo je da budu idealni uslovi. I nerealno razvlačenje da bi se uradilo. Jednostavno je glupo, nije nešto što sam očekivao od serije tog kalibra. Ja bih ga uradio drugačije. Plus su u stvari napravili kraj u Ozymandias, ta greška i mrtav je. Ovo posle je bilo neuverljivo.
Pogledajte samo klipove reakcija ljudi, padali su sa stolica.
Takva je bila i moja rekacija i ljudi koje znam. Sjajan kraj
Izasao trailer, meni deluje jako zanimljivo ovo.
_42rx8Dm6OQ
nexexcalibur
29.5.2014, 16:26
^ Najiscekivanija serija trenutno...
Inace intenzivno gledam Downton Abbey (http://www.imdb.com/title/tt1606375/), tri sezone sabio za nedelju dana. Cuo sam pre za nju, i to dosta puta, ali generalno ne volim period drame, pa ni engleze, pogotovo to viktorijansko i post viktorijansko doba. Zadnja epizoda Family guya gde se sprdaju sa downtonom me je naterala da pogledam pilot i moram reci da je bilo dovoljno interesantno da nastavim dalje.
Radi se o vojvodskog porodici u Jorkshiru i drugoj "porodici", radnicima u njihovom dvoru. Dosta je sapunjavo, ima dosta situacija koje bih ocekivao od spanskih serija, ali je ipak to malo ukusnije odradjeno. Dosta se nauci o tom periodu u GB tako da bih preporucio svima da overe pilot, pa dalje kako hoce. Svakako bolja serija od svega sto se trenutno daje.
ps: Maggie Smith (http://www.imdb.com/name/nm0001749/) je neverovatna glumica, pomaze i sto ima najbolju ulogu :D
^ Najiscekivanija serija trenutno...
Inace intenzivno gledam Downton Abbey (http://www.imdb.com/title/tt1606375/), tri sezone sabio za nedelju dana. Cuo sam pre za nju, i to dosta puta, ali generalno ne volim period drame, :D
Downton nije drama, nego sapunica da se usi klate.
nexexcalibur
29.5.2014, 16:48
Downton nije drama, nego sapunica da se usi klate.
Definitivno guilty pleasure show :)
Definitivno guilty pleasure show :)
Pricam u svoje ime, meni je prestao da bude pleasure kada su preterali na pocetku druge sezone... mislim kako su vratili lika otpisanog kao moralna nula sa sve fanfarama. Tad sam i shvatio da gledam sapunicu, dotad su mi sporni momenti bili u fazonu "mora li to tako pateticno"...
nexexcalibur
29.5.2014, 20:07
Pricam u svoje ime, meni je prestao da bude pleasure kada su preterali na pocetku druge sezone... mislim kako su vratili lika otpisanog kao moralna nula sa sve fanfarama. Tad sam i shvatio da gledam sapunicu, dotad su mi sporni momenti bili u fazonu "mora li to tako pateticno"...
Druga sezona jeste losa, to priznajem. Ali postaje bolje pred kraj, christmas special epizoda je odlicna, a onda u istom ritmu nastavljaju i trecu sezonu. A kraj trece hmm :p
Fargo zasad izuva.. Gleda li ko?
Da, odlična. Odlična gluma. Po istinitom dogadjaju-pa jel moguće da.je Thortonov lik pravi Terminator?
Po istinitom dogadjaju
Ma to je ocigledna podvala, uzeta iz film btw, samo sto su je doradili sa tvrdnjom da je sve 100% verno prikazano :D
Ali takav uvod je za rasplet u filmu imao da se na kraju sve saznalo i da je mogla u potpunosti da se rekonstruise prica da se zaista dogodila... Ako je tako, Marlu i Lesteru se ne pise najbolje.
bela lampa
30.5.2014, 15:34
Fargo zasad izuva.. Gleda li ko?
Ja sam prezadovoljan, prosto uzivam u svakoj epizodi. Gledao sam sve filmove brace Koean i prosto se vidi da su oni ucestvovali u realizaciji serija. Lik Lorne Malvoa i gluma Billy Bob Thorntona je genijalna:tapsh:
Da li je potrebno prvo odgledati film Fargo, pa onda preći na seriju? Ili su film i serija nezavisni entiteti? ;)
"Fargo is an American dark comedy-crime drama television series created and written by Noah Hawley. It is a continuation of the 1996 film of the same name written and directed by the Coen brothers, who serve as executive producers on the series."
i gluma Billy Bob Thorntona je genijalna:tapsh:
Pleonazam. Genijalna gluma se podrazumeva kod Bili Boba.
LoshMeeBre
30.5.2014, 21:34
Da li je potrebno prvo odgledati film Fargo, pa onda preći na seriju? Ili su film i serija nezavisni entiteti? ;)
Ja sam film gledao davno, tako da sam mozda propustio neke sitne reference, ali generalno, uopste nije potrebno da pogledas film Fargo, nisu nesto specijalno mnogo povezani.
Sa druge strane, film je bolji od serije, pa ga slobodno pogledaj :D
nexexcalibur
31.5.2014, 0:03
Mene fargo smorio zesce nakon uvodnih epizoda koje su bile jako interesantne. Predzadnju epizodu sam gledao iz 4 puta, zadnju nikako da odgledam. Lorne Superman Malvo nikako ne pomaze (prezivi iznenadni napad dvojice sa automatskim oruzjem :eek: moze da bude istinita prica, ali u alternativnoj dimenziji)
Sa druge strane, film je bolji od serije, pa ga slobodno pogledaj :D
Zasto ti je film bolji od serije? Moj utisak je da neko ko voli brzi tempo ce vise zgotiviti seriju. Meni su zasad egal po zabavi. Skromno cu da priznam da ne razumem o cemu govorite kada se zalite na lose poslednje epizode, nije da to prvi put vidim/cujem/citam, evo sada sam proverio na imdbu pretprosla epizoda, ovu koju je nex jedva dovrsio iz cetvrtog, ima ocenu 9,6. Doduse, za postovanje je da kaze da njega smara, sto nije isto kada se kaze da smara i tu stavi tacka na pricu. :)
Dark Magician
1.6.2014, 9:51
Mene fargo smorio zesce nakon uvodnih epizoda koje su bile jako interesantne. Predzadnju epizodu sam gledao iz 4 puta, zadnju nikako da odgledam. Lorne Superman Malvo nikako ne pomaze (prezivi iznenadni napad dvojice sa automatskim oruzjem :eek: moze da bude istinita prica, ali u alternativnoj dimenziji)
Dozvoli da ti objasnim. "True story" na početku je za*****cija na račun lenjih gledalaca, koje mrzi da provere istinitost, nego veruju u sve što im se kaže. To isto piše i na početku filma, i direktna je laž.
Nikola16789
2.6.2014, 11:45
Dozvoli da ti objasnim. "True story" na početku je za*****cija na račun lenjih gledalaca, koje mrzi da provere istinitost, nego veruju u sve što im se kaže. To isto piše i na početku filma, i direktna je laž.
Kako da "provere istinitost" i kakvi lenji gledaoci? Sta, sad se ocekuje od mene da "istrazujem" o seriji? :paranoia:
Poceo da gledam The Wire (tek sad, znam znam...). Iz trejlera i opisa na imdb mi nije izgledala ni priblizno dobro kao sto zapravo jeste. :D
Dark Magician
2.6.2014, 12:22
Kako da "provere istinitost" i kakvi lenji gledaoci? Sta, sad se ocekuje od mene da "istrazujem" o seriji? :paranoia:
Očekuje se. Isto i za film. Ili veruj slepo prvoj stvari koja ti se servira.
Ocekuje se za dokumentarac, istinitost programa zabavnog karaktera nikog ne zanima.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.