Prikaži potpunu verziju : TV serije
Osim prve sezone i par epizoda (3-4) do sada, serija je tesko smece. Nema cilj, nema poentu, samo vrti dramu sa zombijima u nedogled.
Z nation je 3x bolji! (:
nexexcalibur
13.10.2014, 23:36
Ove brojke su jace i od Losta :paranoia: Ima da muzu ovo godinama :D
The Walking Dead Breaks Ratings Records with 17.3 Million Viewers (http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=123968)
Bas je pokidala premijera pete sezone TWD. Imao sam osecaj kao da je trajala desetak minuta, toliko brzo mi je vreme proletelo.
Samo da zadrze ovaj nivo kvaliteta...
Koliko se secam, prva sezona je bila dosta dinamicnija, postojao je nekakav cilj, a i cela serija je bila nesto novo. Od tad samo drama i drama i drama.
Serija nema pricu, nema bas ni pocetak, ali tek nema zamisljen kraj, nema radnju. Sve se ponavlja, nalaze utociste i gube ga i idu dalje i tako u krug, uz tonu patetike. Cak ni strip nema cilj, isto ovakvo ponavljanje, a serija ide jako, jako sporo u odnosu na njega. Prestao sam da pratim strip pre jedno 2 godine, a serija je jos daleko od toga. Bukvalno su par stranica stripa cela jedna sezona serije. I nece da bude bolje, jedan epizoda sa akcijom, pa drama do poslednje u sezoni.
Mislim, OK je sve to bilo u pocetku, ali ovo je postalo kao da gledam Velikog brata sa zombijima, a i isti je obarao sve rekorde gledanosti. (:
Ko sto rekoh, Z nation je 3x bolji! (:
Meni su prve dve sezone bile dobre. Posle toga zivi ocaj, guverner i ova 4 sezona sto su je prepesacili celu, nemam reci :D
Ove brojke su jace i od Losta :paranoia: Ima da muzu ovo godinama :D
The Walking Dead Breaks Ratings Records with 17.3 Million Viewers (http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=123968)
Nek muzu brate, nije kao da postoji neki final destination za storyline ove serije. Samo da nema vise sezona poput 4-te, ne secam se nicega odatle samo par scena, ako ne razvale sa 5-om sezonom bataljujem.
Dobro su poceli :)
nexexcalibur
15.10.2014, 0:30
Hocu da kazem za TWD, vezano za komentare da se ne vidi cilj serije. Bas suprotno, vec su u ovo prvoj epizodi dali vise informacija nego u sve 4 prethodne sezone. Ali na stranu to, TWD je prvenstveno serija o funkcionisanju ljudskih veza i razvitku karaktera u vreme apokalipticne situacije. Samo pogledajte Carol (Kerol) sad i onda se prisetite nje iz prve sezone.
OMG Spoiler alert!!! Kerol je znaci ziva i dalje. Propade mi gledanje serije sad.... (to inace da ti vratim kad sam napisao da su glavni likovi i dalje zivi u Supernaturalu, a ti slicno reagovao :)) ofc zezam se malo.
Znaci, nisam gledao 4 sezonu, smorila me vec prva epizoda. Dal da odgledam neki recap 4-e i bacim se na 5-u, ili da pokusam da odgledam celu cetvrtu? Jer po ovome sta pricate, konacno je pocelo :D
nexexcalibur
15.10.2014, 11:41
OMG Spoiler alert!!! Kerol je znaci ziva i dalje. Propade mi gledanje serije sad.... (to inace da ti vratim kad sam napisao da su glavni likovi i dalje zivi u Supernaturalu, a ti slicno reagovao :)) ofc zezam se malo.
Znaci, nisam gledao 4 sezonu, smorila me vec prva epizoda. Dal da odgledam neki recap 4-e i bacim se na 5-u, ili da pokusam da odgledam celu cetvrtu? Jer po ovome sta pricate, konacno je pocelo :D
hahaha ne secam se za supernatural, i tako sam odustao od nje posle nekoliko epizoda.
A evo ja cu recap u jednoj recenici cetvrte sezone
guverner lansira konacni napad na zatvor, sa sve tenkom, rik pobedi ali zbog gripa moraju da napuste tvorza, nailaze na znakove terminusa na kojim nude skloniste ljudima, celu sezonu putuju do terminusa gde u zadnjoj epizodi stizu ali bivaju uhvaceni i strpani u vagon.
Hocu da kazem za TWD, vezano za komentare da se ne vidi cilj serije. Bas suprotno, vec su u ovo prvoj epizodi dali vise informacija nego u sve 4 prethodne sezone. Ali na stranu to, TWD je prvenstveno serija o funkcionisanju ljudskih veza i razvitku karaktera u vreme apokalipticne situacije. Samo pogledajte Carol (Kerol) sad i onda se prisetite nje iz prve sezone.
Prati se strip, a jos nije doslo ni do polovine stripa. Ne prati se do detalja, dodate su neke stvari (tipa CDC deo u prvoj sezoni), neki likovi su odavno pobijeni (naravno, serija to ne moze bas da isprati, ali i ne mora). Glavna prica je ta.
Spoiler za pricu o cilju iz stripa, malo veci. Ne otvaraj ako bas pratis seriju:
Te informacije koje daju o mogucem cilju serije su samo jos malo drame i patetike. Nije ono sto mislis.
nexexcalibur
15.10.2014, 15:01
Prati se strip, a jos nije doslo ni do polovine stripa. Ne prati se do detalja, dodate su neke stvari (tipa CDC deo u prvoj sezoni), neki likovi su odavno pobijeni (naravno, serija to ne moze bas da isprati, ali i ne mora). Glavna prica je ta.
Spoiler za pricu o cilju iz stripa, malo veci. Ne otvaraj ako bas pratis seriju:
Te informacije koje daju o mogucem cilju serije su samo jos malo drame i patetike. Nije ono sto mislis.
AKo si gledao Talking Dead 401, rekose da ce malo vise pratiti strip u buducnosti. Po meni to ne obecava, ne pratim strip, ali znam da kraja nema na vidiku. Serija moze max 6-7 sezona da ima u danasnje vreme i da bude dobra...
Bolje da prestanu da ga prate u potpunosti. I tamo se sve vrti u krug, i tamo nema nikakvog cilja.
nexexcalibur
15.10.2014, 15:19
Bolje da prestanu da ga prate u potpunosti. I tamo se sve vrti u krug, i tamo nema nikakvog cilja.
Vecina stripova i nema kraj, kad dosade ili dodju do zida odrade reboot (e.g. new 52). Serije su zato divan medijum, ili zavrsis ili te ukinu :D
Nije problem sto nema kraj, verovatno ce sklepati nesto na brzinu kad padne gledanost. Ili ce svi da izginu ili nesto tipa ,,I ziveli su srecno do kraja zivota..."
Problem je sto serija nema cilj, a nije komedija. (:
The Big Bang Theory nastavlja odlično...
http://i.imgur.com/oZyIl6yl.jpg (http://i.imgur.com/oZyIl6y.jpg)
I od tog sam digo ruke u narednom periodu, ili cu da sacekam kraj sezone pa da odgledam sve(pogledao prve dve) ili cu tako da odgledam sve epizode pre finala.Sada nemam volje, bacio sam se na Deadwood i Arrested Development.Uskoro slede Hannibal i Suits.
Sabijaju svi procelavi likovi u Arrested Development, tacno ne znam koji mi je od njih veca legenda.:DI majka je isto zakon.
Deadwood je jos jedna serija iz HBO-ove kuhinje koja je nepoznata vecini gledalaca, svim fanovima vesterna bih preporucio.Ian McShane je kralj.Ne secam se da sam u nekoj seriji cuo vise psovki nego ovde.
nexexcalibur
17.10.2014, 23:47
^
u4D3UdxM3OU
Odgledao Walking Dead s04e01. Pa, prilično dobra epizoda, mada ne mogu da kažem da je baš extra, ali je sasvim OK :)
Gledao sam i dve epizode Flasha, kao i prve 4 epizode nove sezone Agents of SHIELD. Obe serije su "onako", ne preterano zanimljive i dobre, ali mogu se gledati.
Fanovi Walking Dead-a posle s04e08"Ala je bila dobra prva epizoda ove sezone"
nexexcalibur
21.10.2014, 12:01
Neki lik sa reddita provalio:
http://i.imgur.com/W9BXRCL.jpg
odgledajte opet tu scenu, definitivno ih posmatra covek (verovatno neko iz Terminus ekipe). Creepy as f*
Ekstra pa gledali su ih ovi sto se pojavljuju na kraju epizode :D
Inace dobra epizoda, normalno manje akcije nego u prvoj ali svidja mi se tempo za sad.
Bogami bas su me zaintrigirali, mnogo su dobro poceli sa 5-om sezonom. Nadam se da nece biti onaj fazon do pola sezone sve asovi a onda posle samo filler epizode do sledece sezone.
Kontam da ova sezona konvergira ka:
Odlasku u Washington?
Naravno uz neko veliko otkrovenje i masan cliffhanger :D
Slabo se prati vrlo dobri do odlicni Gotham? Serija je dobila jos deset epizoda za prvu sezonu.
Jedino za agents sto valja je ,da se serija povezuje sa desavanjima filma nista drugo
gledao sam dosta TV serija. jedna od omiljenih je breaking bad. odgledao sam true detective pre par dana i sve sto mogu da kazem je da ono sto je breaking bad postigao u pet sezona TD je to uradio u 8 epizoda, jedno stavno savrsena :)
nexexcalibur
22.10.2014, 20:37
gledao sam dosta TV serija. jedna od omiljenih je breaking bad. odgledao sam true detective pre par dana i sve sto mogu da kazem je da ono sto je breaking bad postigao u pet sezona TD je to uradio u 8 epizoda, jedno stavno savrsena :)
Subjektivno, kraj TD je meni unistio seriju, na kraju kad saberem, u pitanju je osrednja serija, jedan The Killing je mnogo bolji u istoj stvari.
Meni je kraj ono sto se ocekivalo od TDa, jednostavan, jezovit, klaustrofobican i drugarski. Mene bi razocaralo da je posredi bio akcioni twist spektakl.
nego kako vam se cini Penny Dreadful? jako zanimljiva interpretacija :)
blast beat
22.10.2014, 22:48
Ne znam da li je spominjana serija, ali ja sam se pošteno navukao na Brooklyn Nine-Nine. Nije ništa posebno kvalitetna, ali mi baš odgovara da opustim mozak. :)
Je l moze neko da uporedi ovu seriju s American Horror Story, ali bez subjektivnih kategorija tipa ova mi se svidja, ova mi bila dosadna.
mesomebody
23.10.2014, 0:25
Slabo se prati vrlo dobri do odlicni Gotham? Serija je dobila jos deset epizoda za prvu sezonu.
Meni su obe serije odlične.
Penny Dreadful ima sjajnu glumačku ekipu i dobru atmosferu. Nisam čak ni sigurna koji glumac je najupečatljiviji i najverniji svom liku. Van Helsing je odličan, upravo onakav kakav je u knjizi, a ne kao u poznatoj ekranizaciji u kojoj Hju Džekmen glumi Džona Vejna. Volim ja i Hjua i Vejna, ali to jednostavno nema baš nikakve dodirne tačke sa likom kojeg je stvorio Bram Stoker (inače, apsolutna preporuka za knjigu ko je nije pročitao). Prava je štete što Van Helsing ima tako malu minutažu. Koliko je on verno prikazan, toliko su precizni i Frankenštajn, Adam i Dorijan.
Glumaci koji glume Frankenštajna i Adama (koji se ovde drugačije zove) su uradili sjajan posao, a tu su i Dorijan Grej i Vanesa Ajvs, koji nisu ništa slabiji. A ne mogu da kažem da su bolji od drugih (čini se da jesu od Džoša ali on i treba da bude takav lik).
Ono što mi je posebno upečatljivo su određene "sitnice" koje provlače kroz seriju. Pa se tako pominje da je Malkom posvetio planinu sinu, tu je lik koji je u svemu (osim u najvažnijem) prekopirani Renfild, a i izgled i okruženje Adama (kako li se zove lik u ovoj seriji ne mogu da se setim) oslikavaju još jednog zanimljivog lika. Jedino što serija (uprkos nazivu) nije horor jer smo svi mi odgledali previše horora da bi nas bilo šta uplašilo i to ne treba očekivati.
Gotam mi je isto sjajan. Svet nam je svima poznat, ali likovi su samo suštinski onakvi kakve poznajemo jer je većina njih dobila novi život kroz ovu seriju, što je (bar meni) u redu jer jedino tako mogu da stvore nešto novo i da nas iznenade.
To je zapravo detektivska serija koja ima vrlo ekcentrične i upečatljive likove. Šteta samo što glumac koji ima glavnu ulogu nije kvalitetniji (nije da je loš, ali nije ništa spacijalno i previše liči na svakog drugog zelenog detektiva). Mada je meni ovaj glumac oduvek simpatičan ne znam ni sama zašto.
Neki drugi likovi su zato odlični a predvodi ih Pingvin (naklon do poda od mene).
Svakako je dobra stvar atmosfera koja je dosta bolja nego u Nolanovim filmovima i na trenutke osetite snažan Bartonov uticaj, ali je to na žalost samo na trenutke. Mada mi je žao zbog toga ne mogu da ih krivim jer je malo onih koji imaju takav osećaj za atmosferu kakav Barton ima.
Ova serija je najkvalitetnija adaptacija stripa trenutno (ali to je samo moje mišljenje), mada volim da gledam i druge. Recimo, čini mi se da cele glumačke ekipe Strele i Fleša nemaju zajedno talenta za glumu koliko ima samo Pingvin. A i atmosfera je daleko bolja.
I kad već pišem evo da preporučim nešto (mada nemam ništa novo i epohalno da kažem):
Ko voli naučnu fantastiku treba obavezno da pogleda Firefly, novu Galaktiku, Kapriku ...
Ko voli da se nasmeje može da pogleda britansku Coupling (kao Prijatelji samo hiljadu puta bolje).
A u lepom mi je sećanju ostala i serija Ja, Klaudije rađena po istoimenoj (dobroj) knjizi.
Tu je naravno i GoT, ali ko to još nije probao. Da ne znam knjige uzduž i popreko verovatno bih mislila da je serija za čistu desetku, ovako ću joj dati samo devet. Ipak, nije za one koji traže akciju, već je politička drama sa elementima fantastike.
I tako, baš sam se raspisala ... aaa (umalo da zaboravim) Orphan Black je sjajan.
Shadowfax
23.10.2014, 0:36
Jos jedna preporuka za BSG, meni licno sigurno jedna od najboljih serija. Interesantno kako mi je Caprica kao prequel promakla :confused: moracu da odgledam, hvala na tome :)
Jeste Gotham detektivska ali ima neki main story za razliku od klasicnih detektivskih serija.
Meni se svidja, volim ovakav setting. Jim mi je bezveze malo ali dobro tek je krenula serija mozda bude bolji :D
mesomebody
23.10.2014, 18:14
Hvala na odgovoru :)
Molim i drugi put ... američku horor priču nisam gledala tako da nemam pojma kakva je (generalno ili) u odnosu na PD. Mada me po trejlerima nešto baš i ne privlači.
American Horror Story je vrh. Svaka sezona je zaokruzena celina, jedino su glumci isti.
Ja sam ogroman fan druge sezone, odnosno te price. Nisam pogledao mali broj serija u zivotu, a ta sezona mi je u vrhu liste najboljeg - zajedno sa Breaking Bad, Wire... Tu su uspeli da smuckaju sve i svasta, vanzemaljce, serijske ubice, naci zlocince iz mracnih laboratorija Ausvica, korumpirano svestenstvo, zombije, duhove; sve zajedno su ih strpali u ludnicu i naravno svako pri zdravoj pameti mislio bi da je posredi tezak debilizam, a opet serija je i zanimljiva i skladna zasta je potreban silno inteligentan scenario...
Radnja je inace najveci adut serije. Mene je u prvoj sezoni najvise kupilo to sto ubzro shvatis da nikome nije zagarantovano da ce docekati narednu epizodu. Signal da serija i ljudi u njoj nisu pravljeni zbog gledalaca i bespostednost koja bi bolje radila kad bi likovi bili takvi da mozes da se vezes za njih, al tako je kako je..
PS sinematografija je jos jedno mesto gde serija briljira tj. posle izvesnog vremena shvatis da je greh ne gledati je s par giga teskog 1080p.
bela lampa
23.10.2014, 19:18
American Horror Story je vrh. Svaka sezona je zaokruzena celina, jedino su glumci isti.
Ja sam ogroman fan druge sezone, odnosno te price. Nisam pogledao mali broj serija u zivotu, a ta sezona mi je u vrhu liste najboljeg - zajedno sa Breaking Bad, Wire... Tu su uspeli da smuckaju sve i svasta, vanzemaljce, serijske ubice, naci zlocince iz mracnih laboratorija Ausvica, korumpirano svestenstvo, zombije, duhove; sve zajedno su ih strpali u ludnicu i naravno svako pri zdravoj pameti mislio bi da je posredi tezak debilizam, a opet serija je i zanimljiva i skladna zasta je potreban silno inteligentan scenario...
Radnja je inace najveci adut serije. Mene je u prvoj sezoni najvise kupilo to sto ubzro shvatis da nikome nije zagarantovano da ce docekati narednu epizodu. Signal da serija i ljudi u njoj nisu pravljeni zbog gledalaca i bespostednost koja bi bolje radila kad bi likovi bili takvi da mozes da se vezes za njih, al tako je kako je..
PS sinematografija je jos jedno mesto gde serija briljira tj. posle izvesnog vremena shvatis da je greh ne gledati je s par giga teskog 1080p.
E ubedio si me da je pogledam. U zadnje vreme se bas premisljam da li da je gledam ili ne. Za koji dan zavrsava Boardwalk Empire i prva sezona The Knick i onda krecem sa AHS.
mesomebody
23.10.2014, 19:35
Aha ok, možda je pogledam onda. Kad je opisuješ deluje daleko zabavnije nego što može da se zaključi preko trejlera. Hvala.
Dosta je drugačija od PD koja je više ono što bi bio film Liga izuzetnih džentlmena da je uspeo. Naglasak je na atmosferi i likovima. Po meni odlična serija.
bela lampa
23.10.2014, 20:37
Preporuka i od mene za PD. Ja sam poceo da je gledam zbog Eve Green onda mi se svidela radnja i nacin na koji su je realizovali. Slazem se sa mesomebody sto je rekao takodje bi dodao da je odlicno snimljena.
nexexcalibur
23.10.2014, 22:04
A vidis meni je prva sezona bila vrhunska, 9 od 10 vrhunska. Dok sam drugu odgledao radi reda, a trecu sam preskocio. Iskreno smorili su me isti glumci, pogotovo matorka. Ne znam kakva je cetvorka, degenerisani klovn ubica mi deluje interesantno?
Ne laze te delovanje, jeste najinteresantniji, ali kako i ne bi bio kad je do sada samo zlokobna masina za ubijanje.
Jedna zanimljiva vest koja je relevantna buduci da danima ne stajete o WDu...
http://www.mfablog.org/the-walking-deads-gruesome-scenes-lead-cast
Za one koje mrzi da citaju, pojedini glumci su preispitali svoju odluku da jedu meso nakon snimanja uvodne epizode tekuceg serijala. To nije prvi put da se nesto slicno desi, originalni Teksaski masakr je mnoge u ekipi, ukljucujuci reditelja ucinio vegetarijancima. Taj film ide i mnogo dalje jer ima gomilu jasnih detalja (https://www.youtube.com/watch?v=ayWl6NzFAFE) koji upiru na zlo klanica...
perablenta
25.10.2014, 23:02
Odgledao sam Black Sail i Dominion season 1.
Black Sail, zanimljiva prica, vreme u kome se dogadja i lokacija. Pirati sa 99 rules mi je malo komicno. Odlican mix drame, ljubavnih prica i akcije. Mozda nije bas autenticno odranjeno ali ako se gleda serije vise kao legenda i prica umesto istorija moze sve to da prodje.
Dominion, malo teze za svariti pricu, postavku, likove i lokaciju. Interesantno i originalno nas svoj nacin. Samo sto je prica toliko forced i nezgodna za obradu da steti samoj seriji. Da je odradjena kao post apokalipticna prica sa ovom postavkom samo bez aktivne uloge andjela bila bi mozda cak i bolja serija.
Iskreno sreca da sam gledao epizodu za epizodom odjedamputa. Da sam morao da cekam po nedelju dana za svaku epizodu ne znam da li bi odgledao do kraja, to se odnosi na obe serije.
Partybreaker
26.10.2014, 3:31
Počeo sam da gledam Louie (http://www.imdb.com/title/tt1492966/)-a, sad sam na pola druge sezone. Neverovatno dobra serija sa specifičnim humorom, uopšte nisam očekivao ovako nešto. :) Preporučujem svima.
bela lampa
26.10.2014, 11:42
^Meni se on tako svideo da sam prvu sezonu pogledao za jedno vece:dedica: U svakoj narednoj epizodi sam umirao od smeha. Stvarno je genijalan. A kad sam zavrsio sa cetvrtom sezonom onda sam poceo da gledam njegove stand up nastupe na you tubu:D
Skinuo juce englesku Utopiju koju sam planirao da pogledam za par dana, slucajno odem na njihovu fb stranicu i vidim da je treca sezona otkazana.:facepalm
Sada mi preostaje da cekam na Finchera(rezirace par epizoda) i HBO posto ce oni da stoje iza americke verzije.:D
^Meni se on tako svideo da sam prvu sezonu pogledao za jedno vece:dedica: U svakoj narednoj epizodi sam umirao od smeha. Stvarno je genijalan. A kad sam zavrsio sa cetvrtom sezonom onda sam poceo da gledam njegove stand up nastupe na you tubu:D
A kad zavrsis to, onda predji na njegova gostovanja na "Opie and Anthony" (ima ih dosta). U jednoj emisiji su ga pustili da vodi sam program 2 sata... enough said :D
Mala digresija, izvinjavam se.
Izlasla je sinoc prva epizoda Constantine :alealeee:
Utisak : Fenomenalno !
Highlander
27.10.2014, 15:13
Ja uopšte nisam oduševljen Konstantinom, kasapljenje dobrog stripa... Čak su mu i cigaru izbacili. Kabl kroz grudi je OK, ali cigara može da škodi gledaocima, jer SAD...
nexexcalibur
27.10.2014, 17:06
Walking Dead opet pokidao, 9.5 (http://www.imdb.com/title/tt3689244/) za trecu epizodu. Ovaj novi showrunner za sada odlican posao radi!
Sinoc gledam Carnivale i razmisljam koliko patuljak deluje kao inteligentan lik. Nije da se samo radi o upecatljivoj glumi, nego se bistrina vidi u celom stavu. Zanimljivo je to, mi jesmo naourazani instinktom da prepoznamo sposobnost ljudi preko puta, zene mnogo vise nego muskarci.. Enivej, ispostavilo se da je lik radio kao haker za NASA pre 30 godina.
The 100 s02e01 - sasvim OK :)
perablenta
28.10.2014, 21:06
Mene bas interesuje u kom pravcu ce dalje ici. Sad imamo 3 grupe, totalno razlicite, i jos neotkrivenog Commandera. I neotkrivena 4ta grupa onih sto zive na obali.
Izlasla je sinoc prva epizoda Constantine :alealeee:
Utisak : Fenomenalno !
Ja uopšte nisam oduševljen Konstantinom, kasapljenje dobrog stripa... Čak su mu i cigaru izbacili. Kabl kroz grudi je OK, ali cigara može da škodi gledaocima, jer SAD...
nisam bas ni ja nesto odusevljen sa konstantinom, ocekivao sam nekako vise!
za sada ovako mi deluje kao kopija supernaturala (mozda zbog demona sa crnim ocima i zamke za demone sa enokijanskim simbolima) :D
mada dacu mu priliku videcemo sta ce biti dalje...
meni takodje :)
Kakav sokantan kraj Hanibala, MM je pusten s lanca..Izneverovao sam sta se izdesavalo u poslednjih 15 minuta.
Nisam puno odusevljen sa poslednjom epizodom BE, meni je barem preslikan Karlitov Put.Scene iz Nakijeve proslosti su najbolja strana finala, dobijamo tu odgovore na pocetak serije kako je doslo do toga.Mada poslednja scena je mlaka kada se poredi sa poslednjom scenom iz cetvrte ili druge sezone za koju sam siguran da su ostavile jaci utisak kod gledalaca.Jedna od retkih serija gde su mi dosta drazi bili sporedni likovi nego glavni.Zavrsili su bas kako su najavili:NO ONE GOES QUIETLY!
Malik Tintilinic
31.10.2014, 21:32
Osim prve sezone i par epizoda (3-4) do sada, serija je tesko smece. Nema cilj, nema poentu, samo vrti dramu sa zombijima u nedogled.
Z nation je 3x bolji! (:
dobra je Z nation :)
Počela nova sezona Elementary - i dalje super :)
Odgledao sam i prvu epizodu Z Nation. Hm, šta ja znam, solidno, za sada ne bih poredio sa Walking Dead, dok ne odgledam još par Z-epizoda ;)
Ali jedna stvar u prvoj epizodi me baš smorila:
kad je Crnac iz Delta Force ušao da "lovi" z-bebu! Što, bre? Mislim, ako ima zadatak od vrhunskog značaja za čitavo čovečanstvo i ako je trenirani specijalac, siguran sam da ne bi gubio vreme i rizikovao sudbinu čovečanstva da bi jednoj bebi omogućio "mercy"!
Dodatno... Da li z-virus obolelom donosi neku novu snagu? Vidim da je beba, koja je do tada bila u kolicima, odjednom počinje da se kreće brzo i spretno kao mačka? :)
Pogledao sam 2 epizode Z Nation. Sta vi uporedjujete sa Walking Dead :boodala:
Nije ni Walking Dead vrhunska, svakako ima mana serija ali ovo je miljama daleko od TWD.
evanghelion
3.11.2014, 13:41
Ma ta serija je trash, uzasna gluma i smesni efekti.
Koja vam je serija za sada najbolja od jesenjih noviteta?
Meni su sve prilicno meh, cak i DC trojka.
Ja na Z Nation gledam kao na parodiju na TWD, parodiju koja je opet bolja u svakom pogledu od tupavog TWD-a (sa sve relativno OK pocetkom nove sezone). (:
Serija nije obelezena kao komedija, ali definitivno ima po malo elemente parodija, videces kasnije. Dosta brzo ide.
Kolko sam video do sada, prvo su jaki dok su svezi pa onda polako idu na standardne spore zombije. Mada, kasnije nesto i napominju razlike kod zombija, ali takvih scena (kao sa bebom) vise nema.
Uzas, ovakvu seriju ( Z Nation) mogu samo amerikanci da vole. Nemoj da gubite vreme, bolje u zid da gledate tih 40min...
Elem, ako bas hoces parodiju na The Walking Dead, gledaj Talking Dead.
Highlander
3.11.2014, 15:01
Nova glumica u Constantine je odlična! :love:
http://www.imdb.com/name/nm1918575/
http://pmcvariety.files.wordpress.com/2014/07/constantine-zed-angelica-celaya.jpg
Inače, nova epizoda Person of Interest se poigrava sa idejom da su Ris i ostali superheroji, ono što sam već spominjao negde. Zabavna epka.
Ja sam Srbin i meni se svidja, tako da ti bas i ne ide opis.
LM, u poredjenju sa TWD-om, ovo je SF serija sa zivom radnjom i dosta akcije (uz premisu humora), dok je TWD dramoliki reality show sa zombijima u pozadini.
Jeste , zombiji u pozadini, vidi se da pratis.
Ja na Z Nation gledam kao na parodiju na TWD, parodiju koja je opet bolja u svakom pogledu od tupavog TWD-a
Ne znam, kao što rekoh, gledao sam samo jednu epizodu Z Nation, ali meni TWD za sada izgleda kao mnogo ozbiljnija i kvalitetnija serija...
Što i nije čudno, kad se vidi ko pravi Z Nation ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Asylum
TWD je samo mnogo bogatija serija koja prati tupavi besciljni strip.
Z nation rules! (:
Kako razvlace ovaj Walking Dead to nije zdravo. Mislim da pola ljudi jedva ceka kraj.
Hvala Bogu pa se nisam navukao da tako nesto gledam.:D
Mada ja sam se za***** kod drugih serija kada nisam vec kod TWD.:kreza:
Kako razvlace ovaj Walking Dead to nije zdravo. Mislim da pola ljudi jedva ceka kraj.
Nema kraj TWD, ima da vrte jedno te isto dok ne opadne gledanost i da ga saseku samo u jednoj epizodi.
Posto seriju radi AMC ne verujem da ce to duze da traje od 7-8 sezona.Nisu oni jos toliko velika televizija da bi mogli vise od toga.Da je u pitanju CBS, garant bi trajalo vise od 10 sezona.
Posto seriju radi AMC ne verujem da ce to duze da traje od 7-8 sezona.Nisu oni jos toliko velika televizija da bi mogli vise od toga.Da je u pitanju CBS, garant bi trajalo vise od 10 sezona.
Ako je gledana pravice je i 100 sezona. Vazno je da kaplju centi.
Ako neka razvlace , sto se mene tice neka bude 20 sezona. A sudeci dokle su stigli mozda i bude toliko.
Samo mi nije jasno sto nesto gledate sto vas smara i mislite da je glupo?
water wizard
3.11.2014, 21:23
pa kad nema ništa drugo :D
TWD je samo mnogo bogatija serija koja prati tupavi besciljni strip.
Da li ovakvim svojim izjavama (a već si ih više puta ponovio) pokušavaš da implicitno naglasiš da su i gledaoci te serije "tupavi"?
Imas mnogo dobar SF Z Nation se zove :D
Da li ovakvim svojim izjavama (a već si ih više puta ponovio) pokušavaš da implicitno naglasiš da su i gledaoci te serije "tupavi"?
Ne, i ja je gledam, a nisam bas toliko samokritican. (:
Samo me nervira kad neko prica o TWD-u kao o nekom mastrealnom delu.
water wizard
3.11.2014, 21:36
Imas mnogo dobar SF Z Nation se zove :D
dosadno samo neki zombiji, American Horror story bih pre preporučio svaka sezona je odvojena, a razmišljam se i da se bacim opet na gledanje X files možda stargate antlantis
Stargate je odlican, gledaj ako nisi.
American horror story je dobar horor, ali malo zasiti, nikako da se nakanim da gledam 4. sezonu.
X files je klasika, mada je meni zanimljiva bila uglavnom samo glavna prica. Ostale epizode su dosta varirale kvalitetom. A ima puno. (:
dosadno samo neki zombiji, American Horror story bih pre preporučio svaka sezona je odvojena, a razmišljam se i da se bacim opet na gledanje X files možda stargate antlantis
Razmisljao sam i ja X files ali mnogo ima...jedino negde online ako ima da se gleda.
water wizard
3.11.2014, 21:51
gledao sam i siberia i lost room po jedna sezona ima :) možda još nešto dobre serije samo što ima malo odgledaš za 2 večeri
Jericho recimo ali tesko u 2 dana mislim da ima oko 30 epizoda.
Firefly 15 epizoda.
@ water wizard
Mozda mini serija Fallen (http://www.imdb.com/title/tt0838800/?ref_=nm_flmg_act_16) ako nisi gledao?
ili terra nova, extant, the secret circle, itd...
Battlestar Galactica?
@ water wizard
Mozda mini serija Fallen (http://www.imdb.com/title/tt0838800/?ref_=nm_flmg_act_16) ako nisi gledao?
ili terra nova, extant, the secret circle, itd...
Ako nisi pomogao njemu, meni jesi, nisam gledao ni Fallen, ni The secret circle. Fala! (:
Cudi me da mi je Fallen promako, izgleda interesantno.
Samo neupuceni ne znaju sta da gledaju.:p
IMDB/Movies, TV & Showtimes/CHARTS & TRENDS/Most Popular by Genre/Television and Mini-Series:D
Pa biraj kako ces i na koji nacin, mozes da sortiras liste po zanrovima kako hoces.
^Dodje trenutak kada si odgledao 90% vecine lista koje ti padnu na pamet i kad stvarno ne znas sta dalje. Napolju nikakvo vreme, a ti imas viska vremena. Tad i TWD dobro dodje da ubije 15-ak minuta. (:
Tipa, nabavio sam SeaQuest i Quantum Leap juce, ali prvu sam gledao davno, a druga mi se nesto i ne dopada (a i od nje sam odgledao par epizoda). Nisam gledao ovaj The secret circle sto je vozar.b preporucio. Fallen sam gledao prvu epizodu ipak, mislio sam da je to to, film. Nisam gledao 2. i 3. Ali retkost je da naletim na nesto sto bi gledao, a da vec nisam.
Ubija ova nova epizoda TWD. Moram da priznam da ovaj novi showruner razbija pa cak i scenaristi Baš me je iznenadila činjenica da su različiti scenaristi pisali ove nove epizode a realno svaka je pokidala što govore i ocene na imdb pa i broj ljudi koji gledaju seriju se drastično povecao a ujedno i serija je time dobila na kvalitet.
Mnogo su postali brutalni me like it !! Svaka čast ovim šminkerima !
Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Ubija ova nova epizoda TWD.
Pa, ako misliš na epizodu sa Beth... Eh, ona mi je totalno loša glumica i potpuno antipatična! Navijam da je zombiji smažu što pre :D
Jeste realno najlošija ali i lik kojeg glumi je retardiran.
Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Jako dobra epizoda Gotham-a. Fino se radnja zahuktava. Glumac koji glumi Pingvina je stvarno fantastican.
Fun fact taj glumac se pojavljuje u novoj sezoni TWD doduse na kratko (dve epizode).
Decko je stvarno odlican glumac, pa mogu slobodno da kazem da zbog njega i gledam Gotham.
Srdjan Novitovic
4.11.2014, 22:17
Evo pogledao Z Nation drugu epizodu, skromna i aj da kazemo zanimljiva serija ali po meni malo naivna ;)
Ja odgledao 4 epizode Z Nation... i odustajem od daljeg gledanja ove loše parodije :)
Šteta, ima tu materijala za dobru Z seriju, ali nije to to.
The 'Walking Dead' Brain-Dead Move of the Week: Uh, Letting This Episode Air? (https://tv.yahoo.com/blogs/tv-news/walking-dead-brain-dead-move-beth-185222242.html)
^
Slažem se, ova epizoda je bila najbesmislenija do sada... Mada, verovatno je bila neophodna da bi se objasnilo gde je ta osoba (ne pominjem ime, da ne spojlerišem) do tada bila i kako da je vrate nazad. Inače, mene ta osoba baš nervira :(
Intestantno. Meni je to jedna od bas boljih epizoda sezone.
Sta ces, ima nas svakakvih...
^
Slažem se, ova epizoda je bila najbesmislenija do sada... Mada, verovatno je bila neophodna da bi se objasnilo gde je ta osoba (ne pominjem ime, da ne spojlerišem) do tada bila i kako da je vrate nazad. Inače, mene ta osoba baš nervira :(
Ja sam se iskrivio kada sam saznao da ta glumica ima skoro 30 godina. :kreza:
Meni licno je bilo mnogo vise besmislenijih epizoda od ove tokom serije. Secam se onih epizoda sa Guvernerom (kao njegov neki story arc), umirao sam od dosade, sve sam lupao fast-forward samo da se zavrsi. Al' dobro, svako ima nekog svog lika koji mu je zanimljiv a 'fala Bogu ima ih dosta i samo se smenjuju :D
nexexcalibur
6.11.2014, 14:03
Prati neko Homeland? Iskreno mislio sam da su trebali da zavrse sa trecom sezonom, ali sa cetvrtom sezonom su preporodili seriju, jako interesantno.
Gledam Carnivale i dosta je slicna sa TWD jer gledas seriju i sve vreme ocekujes da se nesto desi, razlika je sto se ovde nesto i desi :p
mesomebody
6.11.2014, 19:05
Gotham je sve bolji kako sezona odmiče, samo da ne uprskaju kasnije. A Arrow mi se sve manje sviđa.
Arrow je bas los sto se tice ove sezone. Nema nekog konacnog cilja niti nista,nema napetosti uopste...ali i dalje je bolja serija nego losa kopija - Flash
Vidim baš dosta ljudi hvali Gotham. Moraću da ga stavim u watchlistu, i ako nešto nisam u startu bio zainteresovan.
Zanima me kakva je atmosfera u seriji? Mislim na tematski, vizuelno? Jel ima onog Bartonovog šmeka starih Betmen filmova?
Atmosfera je preslikana 60tih uz malo vise pevanja
x5fX4quv7fw
Vidim baš dosta ljudi hvali Gotham. Moraću da ga stavim u watchlistu, i ako nešto nisam u startu bio zainteresovan.
Zanima me kakva je atmosfera u seriji? Mislim na tematski, vizuelno? Jel ima onog Bartonovog šmeka starih Betmen filmova?
Atmosfera odprilike kao u Nolanovim filmovima, samo nije bas prica o Betmenu nego vise o Jim Gordonu i ostalim zlikovicima :)
mesomebody
6.11.2014, 21:21
Jedna od najboljih serija ove godine. Atmosfera je dosta bolja nego kod Nolana, ali Barton je jedan, ne mogu da mu priđu. Gotam je odličan noću, šteta samo što se dosta toga dešava danju.
nexexcalibur
6.11.2014, 21:37
Gotham je sve bolji kako sezona odmiče, samo da ne uprskaju kasnije. A Arrow mi se sve manje sviđa.
Arrow je bas los sto se tice ove sezone. Nema nekog konacnog cilja niti nista,nema napetosti uopste...ali i dalje je bolja serija nego losa kopija - Flash
Pa dobro, nije los arrow, standardno dobar rekao bih. Ima nekoliko storylinea koji su barem meni interesantni, tek su uveli Ra'sa, pocinju Arsenala polako da uvode sa sinocnim end twistom, Laurel i Felicity ce isto biti neke kucke u lateksu, mada me te dve glumice uz Bet iz TWD najvise nerviraju. Cak je Oliverov backstory iz Azije interesantan. Da ne pricam o zasigurnom crossoverima sa Flashom...E da, i Thea ce biti neka macka u lateksu :p
Serija je onako, "light". Očekivao sam mračniji ton.
mesomebody
7.11.2014, 1:27
Pa dobro, nije los arrow, standardno dobar rekao bih...
Slažem se u svemu sa tobom (osim što me Felisiti ne nervira, ni glumica, ni lik). Sve te stvari su razlog zašto i dalje gledam seriju. Ali čini mi se da je svaka epizoda ove sezone prepuna patetike. Mada je patetike bilo i pre, sad su baš zaglibili. A Lorel mi ide na živce kao retko ko.
ja takodje pratim seriju ponajvise zbog felisiti (http://arrow-flash.com/wp-content/uploads/2013/09/620-338-Emily-Bett-Rickards-BTS-Arrow-photoshoot.jpg) (prelepa glumica :D) a lorel mi se svidjala dok je glumila u supernaturalu ovde mi je nekako meh (zna da nervira)! inace mi je prica jos uvek nekako zanimljiva, nadam se da nece nesto zabrljati...
evanghelion
7.11.2014, 2:53
Meni je Arrow jos uvek zanimljiv, jedino sto fali main villain kao sto je bio Slade, jeste da je ovaj novi poznatiji i opasniji, ali nema onakav motiv, ni odnos sa Oliverom kao sto je imao Deathstroke, samim tim njegova uloga gubi na tezini.
Pa dobro, nije los arrow, standardno dobar rekao bih. Ima nekoliko storylinea koji su barem meni interesantni, tek su uveli Ra'sa, pocinju Arsenala polako da uvode sa sinocnim end twistom, Laurel i Felicity ce isto biti neke kucke u lateksu, mada me te dve glumice uz Bet iz TWD najvise nerviraju. Cak je Oliverov backstory iz Azije interesantan. Da ne pricam o zasigurnom crossoverima sa Flashom...E da, i Thea ce biti neka macka u lateksu :p
Tek sad odgledao, nije losa epizoda. Podsetila me epizoda dosta na jednu epizodu Criminal Minds-a gde su isto napravili epizodu o devojci koji radi za kompjuterom i maltene ista prica :)
Problem sa Arrowom je sto ima previse filler epizoda, imaju tu kvotu od 20 i kusur epizoda po sezoni, i onda se dobije ta prica koja se jako sporo razvija. I da se pridruzim, Lorel smara, Tea postaje
interesantna.
nexexcalibur
7.11.2014, 14:43
Stephen Amell: Arrow Season Three Will "Annihilate" Season Two (http://comicbook.com/2014/11/06/stephen-amell-arrow-season-three-will-annihilate-season-two/)
So what happened? Season 2 was better.
Out of respect for the previous sentence, I've wanted to reserve judgement on Season 3 until I could see - at the very least - the first nine episodes. Well... I've seen them.
Season 3 is going to annihilate Season 2.
Svako svoga konja hvali, ali "unistiti" je bas jaka rec :)
Serija je onako, "light".
Možeš li malo da obrazložiš ovo?
Meni je Gotham odličan od starta i ide uzlaznom linijom. Drago mi je što priču nisu smandrljali i sveli je na jedna epizoda - jedna misterija. Mada bi i u tom slučaju, obzirom na bogatstvo Gotham sveta bili bolji od mnogih sličnih smaračkih serija.
Crossover epizoda sa Simpsonovima i likovima iz Futurame pod nazivom Simpsorama koja će biti prikazana u nedelju 9 novembra, da li će se Futurama vratiti na TV ekranima nakon ove epizode ostaje da se vidi:confused:.
LHjtlcLuggM
https://simpsonswiki.com/w/images/1/16/Simpsorama_promo_1.jpg
https://simpsonswiki.com/w/images/3/3d/Simpsorama_promo_2.jpg
https://simpsonswiki.com/w/images/e/e5/Simpsorama_promo_3.jpg
https://simpsonswiki.com/w/images/4/4d/Simpsorama_promo_4.jpg
https://simpsonswiki.com/w/images/8/82/Simpsorama_promo_5.jpg
evanghelion
8.11.2014, 13:01
Zanimljiv easter egg u najnovijoj epizodi White Collar!
http://i.imgur.com/fi7axLcl.jpg?1 (http://imgur.com/fi7axLc)
perablenta
9.11.2014, 1:18
Nisam primetio da komentarisete novi Star Wars: Rebels?
Ja sad odgledao 5tu epizodu. Meni je super serija, ima Star Wars feel, likovi su dobri, malo previse akcenta na klince, ali to je zbog Diznija, mora tako.
Interesantan period i razvoj i pobunjenika i Imperije u tom vremenskom periodu.
evanghelion
9.11.2014, 3:34
Kul je SW, gledam od pocetka, za sad je super, ali jesto za klince bas. Nadjoh negde da su vukiji prvo trebali da izgledaju kao Zeb, tj lasati.
Nisam gledao CW nikada, ne znam kakvi su zvucni efekti, ali ovde us stvarno maestralno uradjeni, stvarno su poveli racuna o ovom bitnom detalju us SW univerzumu.
Da li neko prati Korru? Meni je ok skroz, ali nekako mi nikad ova serija nije bila ni blizu last airbendera. Ovo je poslednja sezona, posle nje ce se prica nastaviti u stripu, a autori su objavili da nemaju nameru da prave jos avatar serijala. Po meni velika steta jer je univerzum odlican i ima dosta potencijala(mozda prica o nekom predhodnom avataru).
perablenta
9.11.2014, 10:15
Da li neko prati Korru? Meni je ok skroz, ali nekako mi nikad ova serija nije bila ni blizu last airbendera. Ovo je poslednja sezona, posle nje ce se prica nastaviti u stripu, a autori su objavili da nemaju nameru da prave jos avatar serijala. Po meni velika steta jer je univerzum odlican i ima dosta potencijala(mozda prica o nekom predhodnom avataru).
Da. Praim ja od pocetka, i gledao sam prvu seriju. Meni se jako jako svidjala ideja i likovi su, u obe serije, bili odlicni i zanimljivi. Kvalitet je na nivou Dragon Ball samo sa logicnijim desavanjima i malo vise down to earth efektima.
Meni je iskreno bolji prvi serijal zbog vremena i tehnoloskog nivoa. Nekako se bolje uklapala. Korin time line sa napretkom tehnologije se po meni ne uklapa bas. Razumem zasto i sta predstvalja i priblizava danasnje nase probleme, ali radije bih gledao izmisljeni svet kao sto je prvi serijal bio.
Lore i svet definitno ima potencijala. Voleo bih novog avatara pa opet 4 sezone, neki iz proslosti pre Aang-a.
bela lampa
11.11.2014, 4:13
Pogledao sam prvu sezonu American Horror Story i nije mi se nesto dopalo. Ideja je zanimljiva nije losa, ocekivao sam da bude vise jezivo i strasno, na momente mi je cak bilo i dosadno. Gluma je losa jedino mi se svidela ona plava matora komsinica. Sve u svemu nije lose.
Pogledao sam prvu epizodu druge sezone i deluje mi priolicno zanimjivo.
nexexcalibur
11.11.2014, 13:37
Homeland obnovljen za petu sezonu, The Affair za drugu (http://tvline.com/2014/11/10/homeland-season-5-renewed-the-affair-season-2/).
Homeland zadnja epizoda totalni mindfuck, trenutno serija koju najvise ocekujem svake nedelje, so good. Za The Affair prvi put cujem, vidim da glumi "McNutty" :p, mozda overim kad se kompletira sezona.
Stigoh vas sa TWD. Odgledah i s05e05 danas.
I odgledao sam i celu cetvrtu (gde sam stao ranije na prvoj epizodi). Vrlo brzo su stvari pocele da se desavaju. Ima par smornih epizoda (tipa onih koje su CELE posvecene guverneru, i nisu mi se svidele, covek je stvarno djubre, ali oni napravise od njega monstruma). Prosto mi nije bilo normalno kad je neke bliske ljude iz svog tabora skratio za glavu. Nije bilo potrebe za tim. Kapiram motiv, al to je moglo mnogo drugacije da se uradi, al ajd, verovatno da bi ga mrzeli vise.
Drugi deo cetvrte sezone, da sam gledao jednu po jednu - verovatno bih se smorio. Ali ovako na gomili, prijalo mi je da prodjemo malo detaljnije kroz svaku licnost ponaosob.
Peta sezona je odlicna, svidelo mi se ovih prvih par epizoda i taman kad smo mislili da imamo novi pravac, u ovoj poslednjoj saznamo - vec sta smo saznali... (da ne spoilujem nista).
U svakom slucaju, moram da priznam da mi je bas drago da sam nastavio da gledam.
Izgleda da se sprema Evil Dead serija, i to sa Campbellom u ulozi (matorog?) Asha...
http://variety.com/2014/tv/news/evil-dead-series-starz-ash-bruce-campbell-1201352764/
Al3k5an9ar
12.11.2014, 2:32
Homeland obnovljen za petu sezonu, The Affair za drugu (http://tvline.com/2014/11/10/homeland-season-5-renewed-the-affair-season-2/).
Homeland zadnja epizoda totalni mindfuck, trenutno serija koju najvise ocekujem svake nedelje, so good. Za The Affair prvi put cujem, vidim da glumi "McNutty" :p, mozda overim kad se kompletira sezona.
Homeland stvarno nadmasio ocekivanja, i ja sam isto mislio da su trebali da zavrse posle trece al' sad svaka im cast, posebno je volim zato sto volim te spijunske zavrzlame.
Ne znam sta vam se svidja u Gotham/Arrow/Flash sve tri sam gledao i sve tri su mi blaga limunada.
Sad sam poceo opet sa Six Feet Under, odlicna serija samo malo prenaglasena gay nota, inace mi ne smetaju takve stvari al' ovde ga malo prenaglasili(mada mozda i zato sto sam mnogo voleo Halla kao Dextera).
nexexcalibur
12.11.2014, 12:41
^ Upravo zbog toga sam na 5-6. epizodi prestao da gledam six feet, tolerisem dovoljno, gledam i modern famiy, ali ovi su ga preterali. Batalio, ma koliko da je dobar kraj serije...
Shadowfax
12.11.2014, 13:07
Ja sam bas sad na sredini pete, zadnje, sezone Six Feet Undera. I svi vi koji zbog toga ne gledate, propustate verovatno jednu od najboljih serija svih vremena.
Ne bih da ulazim u raspravu, ali ne vidim sta gay nota ima veze sa vasim negledanjem, ali opet, to je subjektivno :)
Dark Magician
12.11.2014, 21:23
Ja sam bas sad na sredini pete, zadnje, sezone Six Feet Undera. I svi vi koji zbog toga ne gledate, propustate verovatno jednu od najboljih serija svih vremena.
Ne bih da ulazim u raspravu, ali ne vidim sta gay nota ima veze sa vasim negledanjem, ali opet, to je subjektivno :)
Zatucani ljudi pa im neprijatno.
Ja nikako doduše da je gledam, ali me gay aspekt uopšte ne pogađa.
Mada i tu je opet dupli standard, bilo bi mnogo manje bunjenja da su dve lepe žene...
nexexcalibur
12.11.2014, 22:15
Zatucani ljudi pa im neprijatno.
Ja nikako doduše da je gledam, ali me gay aspekt uopšte ne pogađa.
Mada i tu je opet dupli standard, bilo bi mnogo manje bunjenja da su dve lepe žene...
Izvini gospodine liberale, odgledaj pa se onda javljaj :kreza:
Dark Magician
12.11.2014, 23:20
Siguran sam da sam gledao filmove i serije sa više homoseksualnih scena. Tako da ako mi nešto bude smetalo u seriji, svakako neće biti to. I zanimljivo da serija o pogrebnicima, sa sve leševima je okay, dok je ovo iz nekog razloga previše. Šta je logika iza toga?
m3JTr1A2Yko
Ovo nije spam na temu vaše rasprave jer preporučujem seriju svima koji vole South Park i brutalno prozivanje na temu stereotipa :D
Meni eto upste nije smetalo. Cak stavise, nekako je delovalo prirodnije nego u slinim humoristickim serijama, gde je sve to nekako iskliserizirano i stereotipno.
Al3k5an9ar
13.11.2014, 11:50
Siguran sam da sam gledao filmove i serije sa više homoseksualnih scena. Tako da ako mi nešto bude smetalo u seriji, svakako neće biti to. I zanimljivo da serija o pogrebnicima, sa sve leševima je okay, dok je ovo iz nekog razloga previše. Šta je logika iza toga?
Siguran sam da je tako ali nisam gledao, this man got a point!
Serija je cela, ako gledas sa strane, kontroverzna ali se radi o jednoj porodici i njenim clanovima. Naravno, i homoseksualizam je svakodnevnica i ti ljudi su deo necije porodice samo kazem da su scene prenaglasene, nekako mi deluju usiljeno.
Odgledah sve 4 sezone Louie-a.:) Može neki predlog za nešto slično dok ne stigne peta?
Highlander
14.11.2014, 2:11
Ubedljivo najbolji momenat u Arrow-u do sada! :D
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/qjx6mleh3sfp7effopzs.gif
Solidna epizoda.
The Flash već počeo da smara, baš nezanimljiva poslednja epizoda.
Dr House je najjaca serija! :alealeee:
Uskoro ce The Knick da je svrgne sa prestola.:D
preporučujem seriju svima koji vole South Park i brutalno prozivanje na temu stereotipa :DDrawn Together najbolja stvar ikad. :)
Zanimljiv podcast povodom 10 godina serije http://therealmcast.com/2014/10/15/exclusive-drawn-together-10-year-reunion-podcast-nsfw/
Vredi poslušati, mogu da se čuju i zanimljive priče, između ostalog i o gašenju serije.
nexexcalibur
18.11.2014, 1:57
Uskoro ce The Knick da je svrgne sa prestola.:D
Gledao sam do tipa pete episode a onda sam igrom slucaja krenuo Hausa da gledam. Needless to say, knick sam batalio, a haus sam na pola seste sezone.
Homeland razbija koliko je dobar, walking dead su poceli po malo da razvlace, ali je i dalje interesantno.
Sons of anarchy jos 3 episode i poceo je konacni rasplet sa zadnjom scenom iz prosle episode.
Takodje sam poceo polako da gledam avatar last airbender, za sad mi deluje kul. Samo mi fali da se navucem na anime. Inace koji je najbolji anime, za dbz znam i dosta sam cuo o attack on titan.
evanghelion
18.11.2014, 2:41
Death note! Attack on titan sacekaj da izadje i druga sezona pa onda gledaj. A last airbender nije anime.
nexexcalibur
18.11.2014, 19:12
Death note! Attack on titan sacekaj da izadje i druga sezona pa onda gledaj. A last airbender nije anime.
Tehnicki, ali su inspirisani japanskim stilom crtaanja, valjda je to glavna odlika anima. Kakvi su Fullmetal Alchemist i FMA:Brotherhood, deluju mi interesantno?
bela lampa
18.11.2014, 19:54
Ja ne verujem:facepalm
Fox Developing Remake of BBC’s ‘Luther’ with Creator Neil Cross (http://www.imdb.com/news/ni58021674)
Tehnicki, ali su inspirisani japanskim stilom crtaanja, valjda je to glavna odlika anima. Kakvi su Fullmetal Alchemist i FMA:Brotherhood, deluju mi interesantno?
FMA I FMAB su isti anime, tj. ovaj prvi je radjen delom nezavisno od mange i stariji je. Brotherhood ide po mangi od pocetka do kraja. Brotherhood je bolji po misljenju mnogih i ima jako lepu animaciju, dok je ovaj prvi podosta skrenuo u jednom trenutku al ima zanimljivu pricu.
Savetujem da gledas oba, prvo FMA pa FMAB ili ako jedan onda FMAB.
Prvih 14 epizoda se dosta podudara, ali i tu ima razlika tako da ih treba gledati sve iako si vec pogledao u prvom serijalu.
Generalno su oba odlicna i dajem svaku preporuku da ih pogledas.
mjl_vxXSkAg
http://www.imdb.com/title/tt3804114/
Počelo, 2 epizode prikazane, planiram danas da pogledam ako stignem...
Ne deluje kao remek-delo ali možda bude sasvim OK. U ovom sveopštem deficitu kvalitetnih SF serija je daj šta daš... :)
Odgledah sve 4 sezone Louie-a.:) Može neki predlog za nešto slično dok ne stigne peta?
Odgledao Lucky Louie, prethodnika Louie-a? :)
Gotham razvaljuje. Likovi su mega zanimljivi, sem Barbare koja tera na povrcanje, svi su carevi, i svi krajnje jednostavni. Sto se mene tice ovako neka teraju do beskraja, meni ne smeta.
Odgledao Lucky Louie, prethodnika Louie-a? :)
Da. Počeo sam da gledam Legit. Nije Louie ali nije ni loše.:)
nexexcalibur
21.11.2014, 14:47
^ Legit je legit! Vec sam preporucivao, odgledajte ovaj njegov stend ap da vidite koji car je u pitanju
fP3HJVp3n9c
Inace ovo je aktuelno jer se i juce desila pucnjava na nekom koledzu...
Partybreaker
22.11.2014, 3:38
Gotham razvaljuje. Likovi su mega zanimljivi, sem Barbare koja tera na povrcanje, svi su carevi, i svi krajnje jednostavni. Sto se mene tice ovako neka teraju do beskraja, meni ne smeta.
Slažem se. Sjajno mi je legao nakon Batman: Arkham Originsa. :D
mesomebody
23.11.2014, 22:43
Vezano za nove epizode serije Arrow (ne otkriva sadržaj epizoda ili priču):
Sad su izbacili obaveštenje da će se 10a, 11a, 12a i valjda 13ta epizoda Strele vrteti skroz (ali baš skroz) oko Lorel. Glavni glumac se neće ni pojavljivati osim u scenama iz prošlosti.
Bzvz.
Arrow polako ode u Smallville vode. Samo ljubavisanja, porodice, akcije jako malo, flashback-ovi su smejurija u odnosu na prethodne 2 sezone. Jel nekome ima smisla ono sto se desava u Hong Kongu?
Jos sad bacaju akcenat na Lorel :paranoia:
Arrow se sad ukrsta sa Flashom, tj Arrow vs Flash, bice nekoliko epizoda, objavili su i na zvanicnoj stranici na FB-u, ne znam gde si to za Laurel video?
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/arrow-flash-cast-creators-preview-751522
Only Arrow characters Oliver, Felicity and Diggle head over to Central City in The Flash hour of the crossover, but Laurel — who is still reeling over the death of her sister and has started her own training — is mostly missing from the Arrow portion of the crossover, too. "Laurel appears in the Arrow episode," Kreisberg said. "She's not as present in these episodes, but that is because we've been building up to her appearance as the Black Canary. We sort of said that Sara was the Canary, but Laurel is the Black Canary. Episodes 10, 11 and 12 are a three-part trilogy that are about her. And episode 13 I think I can spoil, is called 'Canaries.' For fans of Laurel and for fans of Katie [Cassidy], they're going to get more than their fill after the winter break."
U prevodu, taj crossover sa Flash-om ce biti vrhunac sezone i to je to.
nexexcalibur
24.11.2014, 16:36
Arrow: Midseason Premiere to Start A "Black Canary Trilogy" (http://comicbook.com/2014/11/23/arrow-midseason-premiere-to-start-a-black-canary-trilogy/)
na ovo je mislila, posle crossover epke, idu nekoliko vezanih za saru i laurel i kad se to dovrsi imacemo jos jednog lateks heroja :D
Homeland IDZUO! Cetvrta sezona sa evo 9 epizoda je bolja od 3 prethodne zajedno! Walking Dead ocekivano zamara sa filler epizodama, u zadnjoj se bukvalno nista nije desilo, da, isli su po vodu celu epizodu i upecali su ribu :D
Molim za pomoc u vezi serije The game of throne`s.
Moze li mi neko reci koja je sezona u pitanju kad se u zadnjoj epizodi bori neki princ za zivot patuljka(Peter Dinklage),kome na kraju duela lobanja biva smrskana?
^^ Podlednja ep. - poslednje sezone ;) (sezona 4) Samooo...SPOILER to pitanje!
Razumem coveka, forum je kriv sto nema opciju epic spoiler.
Odgledao The Prisoner (2009), http://www.imdb.com/title/tt1043714/
http://i.imgur.com/vCUbYns.jpg
An update to the cult favorite series from the 1960s about a government agent who is kidnapped and sent to a remote island known as "the Village".
Sasvim OK mini-serija :)
Gotham sve bolji i bolji. Ovaj Alfred bi mogao da bude sledeci James Bond :D
^^ Podlednja ep. - poslednje sezone ;) (sezona 4) Samooo...SPOILER to pitanje!
A zasto u spoiler??? Ne radi se o radnji serije ili necem slicnom(tocnije o jednoj sceni).
Osim toga 4 sezona je oko godinu dana ako ne i vise dostupna.
Tako da sumnjam da postoji neko ko je jos nije gledao.
Hvala Zvjerku na podtpori, mozemo Gorstaka samo da zalimo za provincijalizam.
Uvek ima nekog ko nije gledao, sta te kosta u spojler da stavis?
Nekosta nista!!
Ali radi se o tome,da li je tako nesto od vitalne vaznosti?!
Da ne bi nekom upropastio ugodjaj. Osim toga opis jedne scene nemoze da se meri sa opisom razvoja dogadjaja unutar jedne sezone ili pak epizode.
Ovo na sta ti i Gorstak aludirate je vec sviranje u frulu.
Drugim rijecima...sve vise idete u dubioznu krajnost.
Granica negdje mora postojat.A kakva su vremena pustanje gasa s`trada ce bit cenzurisano. :)
:ciao:
Tako da sumnjam da postoji neko ko je jos nije gledao.
U spojler obavezno... Ima nas koji nismo gledali - a sdruge strane, uopšte nije važno koliko su film ili serija stari, bitne detalje svakako treba stavljati u spojler UVEK ;)
Highlander
27.11.2014, 13:41
Tišina tamo! Više ni jednu reč da nisam čuo! Sad ću sve da vas cenzurišem! :p
Šalu na stranu, kao što reče ZoNi, nebitno kada je serija izašla, takve događaje i preokrete uvek treba stavljati u spoiler tag. Budimo korektni prema onima koji još nisu gledali seriju, ali planiraju jednog dana, npr. meni. :)
evanghelion
27.11.2014, 14:29
U spojler obavezno... Ima nas koji nismo gledali - a sdruge strane, uopšte nije važno koliko su film ili serija stari, bitne detalje svakako treba stavljati u spojler UVEK ;)
Tako je, secam se da mi je neko tako spojlovao sixth sense, i naravno nikada nisam oprostio osobi koja mi je spoilovala red wedding
Gledao sam do tipa pete episode a onda sam igrom slucaja krenuo Hausa da gledam. Needless to say, knick sam batalio, a haus sam na pola seste sezone.
Stao si bas u pogresno vreme, druga polovina sezone dosta bolja od prve.Cini mi se da je vrhunac bila sedma epizoda(videces i ti sam zbog cega).Haus razvaljuje u prvih 5 sezona i jedino su mi u sestoj bile zanimljive prve dve epizode, nakon toga serija pocinje da tone u prosek i kvari celokupan utisak.Ja sam samo malo gledao sedmu i osmu koju sam na tv-u naleteo, ni dan-danas nisam pogledao finale.Mozda jednog dana, sada imam preca posla.The Knick mozda na kraju bude odlicna serija i bolja od Hausa, za sada sam zadovoljan sa prvom sezonom.Ja sam to tek poceo da gledam kada se prva sezona zavrsila.
nexexcalibur
27.11.2014, 14:45
Stao si bas u pogresno vreme, druga polovina sezone dosta bolja od prve.Cini mi se da je vrhunac bila sedma epizoda(videces i ti sam zbog cega).Haus razvaljuje u prvih 5 sezona i jedino su mi u sestoj bile zanimljive prve dve epizode, nakon toga serija pocinje da tone u prosek i kvari celokupan utisak.Ja sam samo malo gledao sedmu i osmu koju sam na tv-u naleteo, ni dan-danas nisam pogledao finale.Mozda jednog dana, sada imam preca posla.The Knick mozda na kraju bude odlicna serija i bolja od Hausa, za sada sam zadovoljan sa prvom sezonom.Ja sam to tek poceo da gledam kada se prva sezona zavrsila.
Ma provalio sam da mi ne odgovoraju period drame, Mad Men, Knick, Boardwalk, Masters of Sex...Sve dobre serije, ali jednostavno mi ne ide.
Haus nikako sestu da dovrsim, smorila me :( Jel prati neko Stalker (http://www.imdb.com/title/tt3560094/)?
The Mentalist S07e01 :)
http://i.imgur.com/Hs4omoA.jpg
Ma provalio sam da mi ne odgovoraju period drame, Mad Men, Knick, Boardwalk, Masters of Sex...Sve dobre serije, ali jednostavno mi ne ide.
Haus nikako sestu da dovrsim, smorila me :( Jel prati neko Stalker (http://www.imdb.com/title/tt3560094/)?
Razumem te, sve je stvar licnog ukusa i koliko ti lezi serija.
Hehe, dosao si i ti do kriticne tacke.Ja uglavnom gledao dok god se prikazivala na Avali dok je jos imala nacionalnu frekvenciju.
Gledam sada Modern Family na FOX-u i tacno vidim da je za stepenicu ispod IASIP i Arrested Development koje sam pogledao nedavno, preostaje mi samo da pogledam Seinfeld i americki The Office u skorije vreme.:DTek sada necu moci da pogledam neku osrednju komediju nakon sto sam pogledao creme de la creme, udaricu reprizu.Vec sada razmisljam da ponovo pogledam Arrested Development.
nexexcalibur
28.11.2014, 23:36
Mnogi se slazu da je Ofis US > AD. I ja sam medju njima, ljubomoran sam sto ne mogu opet po prvi put da gledam :( AD je kul, ali previse zamrsen, dok je Ofis zabava na jednostavan nacin, doduse mana je sto je sezonu-dve predugacka. Modern Family prve 3-4 sezone su mi bile ok, tj ono dok sam bindzovao, sad kad pratim vec nekako opada kvalitet. Inace mladja sestra se od daske iz prve sezone pretvorila u minijaturnu plejboj zecicu :aplauz: Zivio pubertet. Interesantno, od IASIP i Seinfeld sam odustao nakon 2 sezone...
evanghelion
29.11.2014, 4:34
The Mentalist S07e01 :)
http://www.tv.com/shows/the-mentalist/community/post/the-mentalist-season-7-premiere-date-series-finale-date-the-good-wife-undercover-boss-survivor-amazing-race-premieres-141513929688/
Po ovome samo 7 epizoda u ovoj sezoni.
@nexexcalibur
Meni malo kvari utisak kod AD ova poslednja sezona sto izasla na Netflixu, bilo je par epizoda gde su razvalili, a isto tako par slabih epizoda.Zanimljiva ideja i koncept, ali nije na najbolji moguci nacin realizovano.Bice sigurno pete sezone, a mozda dobijemo i film.Za MF sam procitao da je peta sezona dosta slabija, sada doduse nisaam procitao bilo sta vezano za sestu, mada rekao bih da je bolje od pete.Za njih bi bilo najbolje da u skorije vreme zavrse, klinci nece da budu zabavni kao u prve 2-3 sezone.Postace posle samo gnjavaza, to sto produzuju na samo jednu godinu mi daje kakvu-takvu nadu da nece dugo da traje.
nexexcalibur
30.11.2014, 2:42
^ AD sam gledao samo originalne 3 sezone. Za ovu zadnju sam cuo da su fanovi re-editovali epizode hronoloski i dosta ljudi kaze da je bolje tako odgledati.
Je li ko gledao seriju Atlantis 2013,2014?
Kakva je serija?
Ima li fx ili je tipa drame?
Uopsteno informacija?!
nexexcalibur
1.12.2014, 19:32
House of Cards treca sezona izlazi 27.02.2015 :alealeee:
https://twitter.com/HouseofCards/status/539450008634802176
Dark Magician
1.12.2014, 21:45
To treba i da je zadnja, osim ako ne krenu da razvlače.
nexexcalibur
1.12.2014, 23:07
Walking Dead oficijalna stranica na fejsu je postavila masivni mid season finale spojler, pa ako gledate seriju obratite paznju.
Zadnja sezona Parks&Rec pocinje 13.1. a zavrsava se 24.2., po dve epizode odjednom ce ici, nbc samo da ih otkaci sto pre :D
To treba i da je zadnja, osim ako ne krenu da razvlače.
Kada je poslednja sezona, to se uglavnom najavi kada se zavrsi prethodna(u ovom slucaju druga).Ne kazem da nisi 100% u pravu, ali uglavnom praktikuju kako sam ja naveo.Bilo bi mi cudno da kazu za par dana da je ovo poslednja sezona, no videcemo.
Kontam da ce da bude i cetvrta, ne verujem da ce da bude vise od 5.
Dark Magician
2.12.2014, 13:37
Britanska ima tri sezone, i završava se kad postane premijer, u ovom slučaju predsednik. Sve preko treće sezone će biti razvlačenje.
nexexcalibur
3.12.2014, 3:31
The Wire HD remaster se ipak dogadja (http://hbowatch.com/the-wire-being-remastered-rebroadcast-in-hd-by-hbo/). Secam se kad sam hteo prvi put da gledam, da je u sustini nemoguce naci HD, tj widescreen ripove i da ih nikad nece biti.
Evo sta kaze i David Simon, koji je inace izjavio da nikada serija nece biti u HD-u :D The Wire in HD (http://davidsimon.com/the-wire-in-hd/).
Od 26. decembra pocinje sa emitovanje, taman eto prilike za sve koji nisu do sad odgledali jednu od najboljih serija ikada.
[FALA] nex (za wire info)
Inace, naravno, uspeo sam sebi da spoilujem kraj polu-sezone WD-a.
Sad kad sam odgledao, razmisljam gde ce oni i kako ce oni da vuku ovu seriju dalje... Sad cemo da ih gledamo opet kako se smucaju okolo-naokolo do sledece sezone, a onda nadju neki fejk safe haven i tako ukrug.
btw. Nadam se da imaju neki kraj u vidu.
Broadchurch odlicna u prve dve epizode. Serija podseca na Bridge, jedno ubistvo, jedna zajednica, jedna misterija. Nadam se samo da nece da ga useru nekim neverovatnim preokretima kao sto su to uradili Svedjani pa je serija ispala go *****.
Britanska ima tri sezone, i završava se kad postane premijer, u ovom slučaju predsednik. Sve preko treće sezone će biti razvlačenje.
Da nisi malo pomesao?Znas i ti kako se zavrsava druga sezona?
Sto bi znacilo da je treca sezona suvisna?:p
Broadchurch se meni bas svideo, znaju Englezi da naprave kvalitetnu dramu i pored ogranicenih finansijskih resursa.Pre par meseci sam se dvoumio da li da pogledam Broadchurch ili da sacekam na remake, izabrao sam ovo prvo i uopste se ne kajem zbog donesene odluke.Bice druge sezone dogodine.
Svedsko-danski Most tek trebam da pogledam u skorije vreme, ali tek nakon sto zavrsim sa Justified, Peaky Blinders i Twin Peaks.:D
Posto pratim MF na Fox-u moram reci da mi je za sada treca sezona bolja od prethodne dve.Desi se neka slabija epizoda, ali uglavnom uspevaju da sve tri price budu zanimljive gledaocima i smesne.I pored toga sto je serija puna klisea i donekle predvidljiva(uspevaju u nekim situacijama da to prikriju ili da se desi neki neocekivan obrt), gledam ponajvise zato sto je bilo vreme da Al Bandi postane uspesan preduzetnik i da nakon svih tih pehova koji su ga pratili oseti slast pobede.:D
Dark Magician
4.12.2014, 20:48
Mislio sam dok je, ne čim stige na položaj. Moj lapsus.
mentolbrebombona
4.12.2014, 21:53
Krenem skoro ponovo da gledam Supernatural (http://www.imdb.com/title/tt0460681/), evo još malo pa kraj druge sezone i ne mogu da se otmem utisku da su mi mnogo bolji bili tada. Ne mislim da su kasnije loši, prosto ovde na početku je sve nekako jednostavno i manje dramatično i usiljeno. Recimo, zanimljivo mi je to koliko su im epizode iz prvih sezona strašne, baš je bilo horor momenata, dok se kasnije to dosta ublažilo i razvodnilo.
Odgledah nekoliko epizoda prve sezone, pod "moranje" u moju odbranu, neke serije Almost human (http://www.imdb.com/title/tt2654580/) i mogu da primetim da nije loša, mada ne bih baš preporučio, malo mi je neozbiljna i nedorečena, sa ubačenim usiljenim flertom i tako, ali glavni glumci nisu loši, to moram da priznam. Gledao sam ja i Kastla (http://www.imdb.com/title/tt1219024/?ref_=nv_sr_1) koji je neozbiljan pa mi je bio fenomenalan, a ovo je kao ozbiljno-neozbiljno ne znam ni sam, ostavlja mi neki loš utisak, al to sam samo ja možda.
Ono što se kanim da gledam je novi Šerlok (http://www.imdb.com/title/tt1475582/?ref_=nv_sr_1), ali me sve nekako mrzi, jer je meni ipak Jeremy Brett (http://www.imdb.com/name/nm0107950/?ref_=fn_al_nm_1) neprevaziđen, pa ne bih da pokvarim. Međutim, pogledao sam par emisija gde je gostovao onaj Kamberbač ili kako se već zove i deluje mi lik baš ok, a i novi Watson isto tako pa možda bi ipak to trebalo da pogledam. Jel može neko mišljenje na tu temu, ko je gledao?
nexexcalibur
4.12.2014, 22:42
Ma kakav Kamberbač :D, zna se ko je zvezda Sherlocka
http://media.irishcentral.com/images/Andrew+Scott+Sherlock+Moriarty.jpg
Gledaj Sherlock prvo, ima tipa 6 ili 9 epizoda, dugackih kao prosecan film, ali ipak je to nista...
Dark Magician
4.12.2014, 23:11
Dobar je Sherlock, druga epizoda sezone je uvek najslabija.
Ne zavedite čovjeka na krivi put! Nek prvo sačeka da prispije četvrta sezona, pa onda pogleda prve tri. Ovako, ima da svisne.
mentolbrebombona
5.12.2014, 11:22
Ma kakav Kamberbač :D, zna se ko je zvezda Sherlocka
Gledaj Sherlock prvo, ima tipa 6 ili 9 epizoda, dugackih kao prosecan film, ali ipak je to nista...
Jel ono u spojleru neki negativac? :D Nisam guglao nego onako na prvu loptu.
Ne znam sad, jel da gledam il da ne gledam :kreza: i šta mu dođe taj komentar na kraju?
Kako je to druga epizoda sezone uvek najslabija i zašto ću da svisnem? :)
Ne zavedite čovjeka na krivi put! Nek prvo sačeka da prispije četvrta sezona, pa onda pogleda prve tri. Ovako, ima da svisne.
To ce ga isto cekati kada pogleda cetvrtu sezonu 2016, peta sezona ce sigurno da bude(mozda i sesta).Sve je stvar navike.:)
Dark Magician
5.12.2014, 14:07
Jel ono u spojleru neki negativac? :D Nisam guglao nego onako na prvu loptu.
Ne znam sad, jel da gledam il da ne gledam :kreza: i šta mu dođe taj komentar na kraju?
Kako je to druga epizoda sezone uvek najslabija i zašto ću da svisnem? :)
Morijarti.
Gledaj, i tako lepo, ima tri epizode po sezoni, i iz nekog razloga druga je uvek gora od prve i treće.
nexexcalibur
7.12.2014, 20:33
Stavljam gledanje vecinu serija i filmova na pauzu. Hold my beer, i'm going in
Nadam se da cu uspeti, vec sam jednom skidao batman tas torent od cirke 30 giga pa sam odustao nakon nekoliko epizoda. Ovo ce biti pravi test mog binge-mojo-a :D
Nije strasno sto si odustao, strasno je ako nisi ratio popeo bar do jedinice. :)
Svi hvale crtanog Betmena iz '92, ja ga par puta zapocinjao i nije to to. Malo me razmazio Nolan, pa mi animacija deluje naivno, a serija je bar u prvoj sezoni na nivou jedne price po epizodi, CSI Gotham.
nexexcalibur
7.12.2014, 21:54
Iako sam moralan, dl/ul ratio kod nas mi ne dozvoljava 1:1 ratio, ali zato uvek gledam da uploadujem polovinu velicine torenta...
Svi hvale crtanog Betmena iz '92, ja ga par puta zapocinjao i nije to to.
Mozda je tesko malo upasti u taj kolosek sada kada si stariji. Ja povremeno obrnem koji klip na YT, ali nije to to kao kada sam bio klinac i sedeo zalepljen ispred TV-a kad pocne serija na CN (ili gdegod da se emitovala). Znam samo da nije bilo prevoda i da sam manje-vise uz Batman TAS naucio engleski :D
Naravno, u pitanju je crtac klasican, ne moze se ocekivati nivo scenarija kao za igrani film (osim Batman and Robin filma :kreza:).
Zavrsi se Sons of Anarchy,strasna serija.Nazalost kraj i ocekivan
I the Newsroom sad zavrsava u nedelju,steta dobra je serija
Homeland je masu popravio kvalitet u zadnjih 4 epizode
nexexcalibur
11.12.2014, 16:25
Ja pricam odavno, Homeland trenutno nesto najbolje na televiziji!
SOA konacno zavrsise, pocelo je da smara zesce, zadnje dve sezone generalno nepotrebne...
Za newsroom nisam znao da ce samo 6 epizoda biti, odgledao sam prvu iz najnovije sezone, sacekacu finalnu pa odjednom.
Marvel Agents sam isto zapostavio, smorila me malo, ali bila je vest juce da ce tie-inovati u novi Avengers film, tako da kad dodje vreme odgledace se.
Primetio sam da se bas dosta serija zavrsava ove sezone, za neke steta, za neke URA :alealeee: :D
Za mog druga nexe-a neka se okusa ponovo u prognozama, vazi i za ostale ko je vecinu toga pogledao.:)Ja pola kategorija nisam, tj komedije i poslednje tri kategorije.
Best Drama Series
The Affair
Downton Abbey
Game of Thrones
The Good Wife
House of Cards
Best Comedy Series
Girls
Jane the Virgin
Orange is the New Black
Silicon Valley
Transparent
Best Miniseries or TV Movie
True Detective
Fargo
The Normal Heart
Olive Kitteridge
The Missing
Best Actress in a Drama Series
Claire Danes (Homeland)
Viola Davis (How to Get Away with Murder)
Julianna Marguiles (The Good Wife)
Ruth Wilson (The Affair)
Robin Wright (House Of Cards)
Best Actor in a Drama Series
Clive Owen (The Knick)
Liev Schreiber (Ray Donovan)
Kevin Spacey (House of Cards)
James Spader (The Blacklist)
Dominic West (The Affair)
Best Actress in a Comedy Series
Lena Dunham (Girls)
Edie Falco (Nurse Jackie)
Julia Louis-Dreyfus (Veep)
Gina Rodriguez (Jane the Virgin)
Taylor Schilling (Orange is the New Black)
Best Actor in a Comedy Series
Louis CK (Louie)
Don Cheadle (House of Lies)
Ricky Gervais (Derek)
William H. Macy (Shameless)
Jeffrey Tambor (Transparent)
Best Actor in a Limited Series
Martin Freeman (Fargo)
Woody Harrelson (True Detective)
Matthew McConaughey (True Detective)
Mark Ruffalo (The Normal Heart)
Billy Bob Thornton (Fargo)
Best Actress in a Limited Series
Maggie Gyllenhaal (The Honorable Woman)
Jessica Lange (American Horror Story: Freak Show)
Frances McDormand (Olive Kitteridge)
Frances O'Connor (The Missing)
Allison Tolman (Fargo)
Best Supporting Actress
Uzo Aduba (Orange is the New Black)
Kathy Bates (American Horror Story: Freak Show)
Joanne Froggatt (Downton Abbey)
Allison Janney (Mom)
Michelle Monaghan (True Detective)
Best Supporting Actor
Matt Bomer (The Normal Heart)
Alan Cumming (The Good Wife)
Colin Hanks (Fargo)
Bill Murray (Oliver Kitteridge)
Jon Voight (Ray Donovan)
nexexcalibur
11.12.2014, 18:09
Za mog druga nexe-a neka se okusa ponovo u prognozama, vazi i za ostale ko je vecinu toga pogledao.:)Ja pola kategorija nisam, tj komedije i poslednje tri kategorije.
Best Drama Series
The Affair
Downton Abbey
Game of Thrones
The Good Wife
House of Cards
Best Comedy Series
Girls
Jane the Virgin
Orange is the New Black
Silicon Valley
Transparent
Best Miniseries or TV Movie
True Detective
Fargo
The Normal Heart
Olive Kitteridge
The Missing
Best Actress in a Drama Series
Claire Danes (Homeland)
Viola Davis (How to Get Away with Murder)
Julianna Marguiles (The Good Wife)
Ruth Wilson (The Affair)
Robin Wright (House Of Cards)
Best Actor in a Drama Series
Clive Owen (The Knick)
Liev Schreiber (Ray Donovan)
Kevin Spacey (House of Cards)
James Spader (The Blacklist)
Dominic West (The Affair)
Best Actress in a Comedy Series
Lena Dunham (Girls)
Edie Falco (Nurse Jackie)
Julia Louis-Dreyfus (Veep)
Gina Rodriguez (Jane the Virgin)
Taylor Schilling (Orange is the New Black)
Best Actor in a Comedy Series
Louis CK (Louie)
Don Cheadle (House of Lies)
Ricky Gervais (Derek)
William H. Macy (Shameless)
Jeffrey Tambor (Transparent)
Best Actor in a Limited Series
Martin Freeman (Fargo)
Woody Harrelson (True Detective)
Matthew McConaughey (True Detective)
Mark Ruffalo (The Normal Heart)
Billy Bob Thornton (Fargo)
Best Actress in a Limited Series
Maggie Gyllenhaal (The Honorable Woman)
Jessica Lange (American Horror Story: Freak Show)
Frances McDormand (Olive Kitteridge)
Frances O'Connor (The Missing)
Allison Tolman (Fargo)
Best Supporting Actress
Uzo Aduba (Orange is the New Black)
Kathy Bates (American Horror Story: Freak Show)
Joanne Froggatt (Downton Abbey)
Allison Janney (Mom)
Michelle Monaghan (True Detective)
Best Supporting Actor
Matt Bomer (The Normal Heart)
Alan Cumming (The Good Wife)
Colin Hanks (Fargo)
Bill Murray (Oliver Kitteridge)
Jon Voight (Ray Donovan)
Plava = gledao
Crvena = moja prognoza za pobednika
edit: Krenuo sam, ali sam batalio, jednostavno je nemoguce izabrati pobednika ako nisi gledao sve. Sto je najgore oni prijavljuju jednu epizodu iz sezone i iz na osnovu nje biraju pobednike, glupost :)
Ja ipak mislim da Kevin Spacey ovo uzima
Dark Magician
11.12.2014, 19:57
Newsroom patetiše, ova zadnja sezona uopšte neće otići na dobrom glasu.
nexexcalibur
11.12.2014, 21:37
^Sorkinova zadnja sezona ikada, penzionise se nakon Newsrooma, mozda zato patetise...
Inace odgledah Arrow midfinale, reakcija
http://i.imgur.com/JCg98G1.gif
Svidja mi se kako si podelio crvenom i plavom bojom GoT.:rofl:
GG po meni ima dosta cudniji izbog za pobednika, kada pogledam ko je sve bio nominovan i osvajao da se uhvatim za glavu.Emi vise cenim od toga.Za GG ako nista drugo jedino dobijem predstavu ko osvaja Oskara mada u ovom trenutku mislim i da je bez toga sigurno.:D
Ja isto kontam da ce Kevin da osvoji, a isto mislim i za HoC.Pored te dve kategorije interesuju me jos dve za miniserije, a verovatno ce to da osvoje MM i True Detective.
Inace odgledah Arrow midfinale, reakcija
http://i.imgur.com/JCg98G1.gif
ja takodje :eek::confused:
bas me zanima kako ce ovo da prezivi :D
nexexcalibur
11.12.2014, 23:33
ja takodje :eek::confused:
bas me zanima kako ce ovo da prezivi :D
Jedan je nacin, znas ako si igrao arkham igre. Ali iskreno vise bih voleo da idu nekim drugim putem, ipak je ovo standalone serijal, mogu da izmisljaju valjda, detalji iz stripova su tu za inspiraciju...
Ajde smisli neki drugi nacin a da nije lazarus pit...
Dark Magician
12.12.2014, 0:02
Super je ovaj spoiler preko Tapatalk, jer se sve vidi. Sva sreća nije me briga za seriju, jer je krš.
Pa niko te ne tera da pristupas forumu preko Tapatalk-a....
nexexcalibur
12.12.2014, 0:25
Ajde smisli neki drugi nacin a da nije lazarus pit...
novi green arrow ili serija promeni ime u Atom i roy palmer igra glavnu ulogu :)
Super je ovaj spoiler preko Tapatalk, jer se sve vidi. Sva sreća nije me briga za seriju, jer je krš.
Odlicna ti je ideja da udjes u temu prepunu spojlera preko Tapatalka.
Dark Magician
12.12.2014, 0:47
Na Benchmark ih krije, ali ovde jok.
Jedan je nacin, znas ako si igrao arkham igre. Ali iskreno vise bih voleo da idu nekim drugim putem, ipak je ovo standalone serijal, mogu da izmisljaju valjda, detalji iz stripova su tu za inspiraciju...
nisam igrao arkham igre.
ali dobro videcemo sta ce biti posle ove pauze od mesec i po dana :D
inace bacih sad pogled na imdb da vidim ocenu za ovu epizodu kad ono 9.9 :eek:
nisam takvu oceno video jos od breaking bed-a
nexexcalibur
12.12.2014, 1:34
^Opadne to nakon nekog vremena, walking dead prvih nekoliko u ovoj zadnjoj sezoni kao i homeland su isto imale perfektne ocene dan nakon emitovanja...
Izbacise na oficijalnoj strani ovaj klip
https://www.facebook.com/video.php?v=495132503958120 SPOJLER, gledati samo ako ste odgledali zadnju epku arrow-a...
Na Benchmark ih krije, ali ovde jok.
Razliciti su spoileri ovde i tamo, ovde ide i ime za spoiler, a tt to verovatno ne podrzava. U ostalom koj djavo to koristite? Meni mnogo lakse da koristim browser i na telefonu/tabletu.
Dark Magician
12.12.2014, 1:58
Preglednije je za nove teme i šta je gde odgovoreno.
Što se tiče Arkham igri, sve koje je radio Rocksteady su bolje i od serija i od filmova.
Highlander
12.12.2014, 14:49
Tapatalk je zakon
To neka nova serija?
Uozbiljite se i manite oftopičarenja.
Najbolja mid-season finala:
1. Agents of SHIELD
2. Arrow
3. The Flash
(to sam jedino i gledao za sada :D)
Inače, i dalje mislim da scenaristi Arrow-a mrze Lorel. Do sada su imali priliku da je sto puta učine boljim likom, ali ne, samo je zakopavaju sve dublje...
- Lorel, gde je Sara?
- Hmm, ne znam...
- Lažeš!
- DOBROOO, MRTVAAAA JEEEE! Ali nemoj nikom da kažeš!
- Lorel, gde je Sara?
- Ne znam, planinari valjda...
- Lažeš!
- DOBROOO, MRTVAAAA JEEEE! Ali nemoj nikom da kažeš!
Ne znam ko me vise nervira... Lorel iz Arrow-a ili Rachel iz Suits. Obe zasluzuju Emi nagradu za "Lik koji vam najvise ide na zivce" :D.
Kako vas ne smori da gledate 3 serije odjednom koje imaju slicnu tematiku
Odgledah sinoc i ja mid-season finale Arrow-a.
Moje misljenje:
S obzirom da su najavili Canary trilogiju, msm da se Arrow nece pojavljivati neko vreme u drugoj polovini sezone. Na kraju ce vaskrsnuti naravno preko Lazarus pit-a, jaci i bolji nego ikad, verovatno ce i lasere pucati iz ociju.
Ili jos grdje, vaskrsnuce slab i sa amnezijom i onda cemo ga celu sezonu pratiti kako se oporavlja. :D
nexexcalibur
13.12.2014, 15:10
Odgledah sinoc i ja mid-season finale Arrow-a.
Moje misljenje:
S obzirom da su najavili Canary trilogiju, msm da se Arrow nece pojavljivati neko vreme u drugoj polovini sezone. Na kraju ce vaskrsnuti naravno preko Lazarus pit-a, jaci i bolji nego ikad, verovatno ce i lasere pucati iz ociju.
Ili jos grdje, vaskrsnuce slab i sa amnezijom i onda cemo ga celu sezonu pratiti kako se oporavlja. :D
lazarus pit bas suprotno izaziva, sto vise koeistis to si ludji...
Što se tiče 18 sezone South Parka jedino mi se svidela epizoda Grounded Vindaloop i to je sve, zanimljivo je što su se epizode u ovoj sezoni nadovezivale jedna za drugom ali ne znam koliko je ovo pametan potez i da li će Trej Parker i Met Stoun da praktikuju ovako i u budućim epizodama a do sledeće sezone tek tamo do Septembra 2015:opanachke a ranije je bilo samo pauza tokom leta.
Najbolja mid-season finala:
1. Agents of SHIELD
2. Arrow
3. The Flash
Volim SF, ali ove serije su totalni smor. Na žalost :(
The Missing (http://www.imdb.com/title/tt3877200/)
Ne znam kako je ova (mini)serija ostala ispod radara. Jedna od boljih stvari, ja bih je stavio u rang TD i Farga jer ne vidim zasto ne bi bila tu, i po zanimljivosti i po kompleksnosti.
Radnja se vrti oko porodice otetog decaka u vremenu neposredno i osam godina od otmice. Serija je skoro u podjednakoj meri triler i drama, ali ne jedna od onih smarackih drama gde se desavanja rekapituliraju kroz mimiku glumaca.
Uglavnom ostala je da se emituje jos jedna epizoda, tako da je mozda idealno da se seriji da sansa.
bela lampa
13.12.2014, 23:24
Bron/Broen (http://www.imdb.com/title/tt1733785/)
http://www.pariscine.com/sites/default/files/affiches_series_tv/bron_broen.jpg
Serija me je odusevila odgledao sam prvu sezonu. Dobri glumci, zanimljivi likovi, interesantna radnja, drzi paznju tokom svih epizoda - svaka cast:tapsh:
Dark Magician
14.12.2014, 0:38
Što se tiče 18 sezone South Parka jedino mi se svidela epizoda Grounded Vindaloop i to je sve, zanimljivo je što su se epizode u ovoj sezoni nadovezivale jedna za drugom ali ne znam koliko je ovo pametan potez i da li će Trej Parker i Met Stoun da praktikuju ovako i u budućim epizodama a do sledeće sezone tek tamo do Septembra 2015:opanachke a ranije je bilo samo pauza tokom leta.
Dobra je sezona, šta joj fali?
A povezanost je dobra za promenu.
Evo neke novosti za one koji prate Continuum.
Serija obnovljena za 4. sezonu, ali ce ona biti i poslednja i imati 6 epizoda.
http://www.tv.com/shows/continuum-2012/community/post/continuum-renewed-season-4-showcase-syfy-141808953970/
Licno, iako mi je zao sto je to jos 6 epizoda i kraj, mnogo vise volim kad se to desi ovako, nego kad se serija ukine sa cliffhanger-om.
Od sad cu vise obracati panje na serije produkcije kanadskog Showcase-a, jer ocigledno ne smatraju svoje gledaoce za djubre kao neke americke mreze, koje boli ona stvar da zavrse sto su poceli sa snimaju.
Izgleda niko nije gledao The Missing...
Izgleda niko nije gledao The Missing...
Ti jesi? Valja li?
Ovaj komentar sa IMDb-a ne zvuči pozitivno ;)
"Because The Missing is really the pits. Everything from the acting, editing, lighting, soundtrack, and most especially the screen writing, it's all so horrendously bad, that it feels like you're having to endure student theater, which goes on, and on, and on..."
perablenta
18.12.2014, 20:22
Auuuuu!
Ne znam ko ovde jos gleda The 100, ali kraj 8sme epizode ko god da je pisao ruke mu se pozlatile!
Znaci speechless sam ostao! :n_klanja:
nexexcalibur
18.12.2014, 20:32
^ Juce sam sedmu, sad cu osmu :hajp:
Zato sam kecapovao Agente shielda, kakvo finale, mozda najbitniji momenat do sad u MCU
INHUMANS!!!
Ne znam ko ovde jos gleda The 100
Hehe, kažem ja da je prilično dobra serija. Meni je druga sezona bolja od prve ;)
nexexcalibur
18.12.2014, 21:55
no7tUg7YxhE
Samo sto sam odgledao osmu, nakon ovog promoa, vise ne znam sta da osecam :D
Ovaj komentar sa IMDb-a ne zvuči pozitivno ;)
Na internetu se daju naci i negativni komentari? Uvrnut je ovo svemir.
Auuuuu!
Ne znam ko ovde jos gleda The 100, ali kraj 8sme epizode ko god da je pisao ruke mu se pozlatile!
Znaci speechless sam ostao! :n_klanja:
gledam ja, jedna po meni od boljih serija :)
druga sezona neouporedivo bolja i zanimljivija od prve!!!
nisam jos odgledao osmu epizodu evo upravo se spremam :D
Arcibalde
19.12.2014, 18:20
Gledam i ja The 100. Ono simpa je, dijalozi su prilicno naivni... Mada u nedostatku nekog scifij-a gledacu svasta :d
Primetio sam da su protagonisti krenuli prilicno cesto da upotrebljavaju rec "safe" :D
perablenta
21.12.2014, 12:28
E stvarno mi se popela LGBT PR kapanja na vrh glave sad.
Upropastise kraj Avatara samo tako. Dokle bre vise, sta vise hocete, ne moze covek da uziva ni u jednoj seriji, cak ni animiranoj cak ni za decu...
Sad sam stvarno puko vise. Umesto razumevanja i ignorisanja ima da predjem u otvoreno protivljenje.
^Preterujes. Sve je uradjeno toliko suptilno i ostavljeno interpretaciji, da moze da se vidi i ovako il onako.
perablenta
21.12.2014, 14:57
^Preterujes. Sve je uradjeno toliko suptilno i ostavljeno interpretaciji, da moze da se vidi i ovako il onako.
Pa nisam ja jedini primetio sta je "pisac" hteo da kaze. Ima na netu koliko hoces komentara, blogova, review-a...
Sve bi bilo u redu da se nisu uhvatile ruka pod ruku u poslednjo sceni i okrenuli da gledaju jedna drugu. Da su samo usle u portal i nestale sve bi bilo OK, friend zona, odmaraju od momaka, idu u girl provod. To bih mogao da progutam. Toliko je bilo van momenta i tona serije da bode oci.
Dark Magician
21.12.2014, 15:45
Majko božija, u 2015. neko još kuka na homoseksualnost.
Siguran sam da je napravilo nepopravljivu štetu. Oduvek je postojalo, pa šta ako su pokazali?
Pa nisam ja jedini primetio sta je "pisac" hteo da kaze. Ima na netu koliko hoces komentara, blogova, review-a...
Sve bi bilo u redu da se nisu uhvatile ruka pod ruku u poslednjo sceni i okrenuli da gledaju jedna drugu. Da su samo usle u portal i nestale sve bi bilo OK, friend zona, odmaraju od momaka, idu u girl provod. To bih mogao da progutam. Toliko je bilo van momenta i tona serije da bode oci.
Ti ko da nisi pratio seriju od kraja 3. sezone pa nadalje. Nista to nije palo sa neba.
E sad, pitanje je dal bi ti bolo oci da nisi citao te blogove, review-e, jer sve sto je pokazano u seriji je suptilno i podlozno interpretaciji. I pozdravljam sto je tako uradjeno, umesto "in your face" na silu.
perablenta
21.12.2014, 17:59
Posle odgledane poslednje epizode sam ja otisao na google i posle kucanja "Avatar Korra gay ending" video da nisam jedini koji je primetio a ni jedini kome smeta.
Anyway, prvi deo je ionako bolji. Odo da ga gledam ponovo i ocetkam oci i usi.
Boze mili koja glupost na kraju, suptilno su ljudima servirali da je Korra bisex? Mada ovo je u principu dečija serija pa moze i da se kaze da su njih dve samo dobre drugarice? U svakom slučaju kad se saberu sve četri sezone, serijal nije ni blizu Last Airbender a. Ima svoje dobre momente ali overall meh...a da finale iz Airbendera (Zuko vs Zula) ma Korra nije ni blizu.
U svakom slučaju za raziku od prethodnika Korru sigurno neću ponovo gledati tako da će ostati u nekom udaljenom kutku za CD :D
Bez uvrede za sve koji gledaju anime, ali imate svoju posebnu temu "Malo Anime". http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=1907
Nema potrebe na 2 mesta pricati o istim stvarima. AKO NIJE PROBLEM.
Nije u pitanju anime.:dedica:
A ok... Kora Airbender Last Zuko Zola Avatar mi je zvucalo tako.
Mada sad sam guglao da vidim sta je airbender - meni to lici na anime i to mi je sve isto :D ne razlikujem pokemone od digimona i airbendere od korijandera.
Jel mogu da naucim nesto, pa da pitam kakav je to tip serije u pitanju? Posto mi crtez deluje standardno japanski.
Dark Magician
21.12.2014, 22:31
Sad će da te streljaju zbog te izjave. :D
Pa nisu oni crtali crtac da se ljute :) Ne volim taj japanski fazon, ali nije nista upuceno onima koje gledaju. Samo me zanima - ako moze - ako to nije anime - sta je onda?
Pa dovoljno je da uporedis stil crtanja ono iako i oni imaju malo varijacija tu. Neki anime izgledaju grublje(ovi stariji pogotovo) neki ne.
A i pored toga vecina nastaje od Mange(strip njihov u japanu ) prvobitno pa posle ekranizuju.
Uporedi ovo http://image-cdn.zap2it.com/images/legend-of-korra.jpg
i ovo recimo http://ecx.images-amazon.com/images/I/61CDK8QP4SL.jpg.
Ima anime uticaja 100% al opet nije to to.
I oci to je definitivno razlika iako i to zavisi ko crta kakav je art.
http://wallerz.net/wp-content/uploads/2014/06/4658_elfen_lied.jpg
http://fc03.deviantart.net/fs31/f/2008/197/f/6/Spike_render_by_DCush427.png
Prime Suspect (http://www.imdb.com/title/tt0098898/) je nesto sto sam mogao komotno da stavim na dnevnik odgledanih filmova, ali sam izabrao ovo mesto buduci da je mnogo kvalitetnije. Serija/film je o zeni koja mora da se izbori medju muskim detektivima u odeljenju za ubistva. Radnja tako svedena deluje otrcano, ali ovde je sustina u formi. Jednostavno, ovakve filmove i serije vise ne prave - iz nekog razloga. Znaci gledas u monitor i imas utisak kao da posmatras ljude iz svoje policijske stanice koji se rvu s mukama koji su ih snasle. Tek kada se malo zamislis shvatis da je prica u stvari uzasno neobicna. Tempo serije nije brz - ocigledno, ali vreme proleti zacas. Odgledao sam dve sezone ili dva filma i ono sto mi se ponajvise dopada je atmosfera sumnje, njena kompleksnost, od starta postoje neki tragovi, ali tesko je uzeti ih zdravo za gotovo jer covek u kojeg gledas se ne ponasa kao krivac... Eh taj sarm psihopate...
Meni je kod serija i filmova najbitnija prica, ne volim da se "analiticki" osvrcem na raznorazne "aspekte", no gluma u ovoj seriji je skoro pa vrhunska. U prvoj sezoni (iz 1991) se nakon pola sata pojavljuje Ralf Fajns, kada sam ga video odmah sam rekao FAK mora da je on ubica, ali ispostavilo se da se on ukupno pojavljuje na 20 sekundi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.