KOMPJUTERI I FILM
SkyShowtime - novi streaming servis
Dragan KOSOVAC
1. januar 2023.

Sredinom decembra, u Srbiji je počela sa radom nova streaming platforma, pod nazivom SkyShowtime. Radi se o internacionalnom servisu koji je, računajući i Srbiju, već dostupan u dvanaest evropskih zemalja. U planu je da do kraja prvog kvartala 2023. godine sistem bude aktivan u više od petnaest država, a do kraja godine na preko 20 teritorija. Zašto je ovo bitno? Zato što će korisnici u svim državama gde postoji SkyShowtime moći da gledaju servis normalno, bez ikakve dodatne nadoknade.

Naziv ove platforme otkriva koje velike TV mreže stoje iza nje. Ljubitelji satelitskog TV programa odmah su prepoznali da se radi o britanskom TV gigantu Sky i američkom kablovskom kanalu Showtime. Dok su ove dve mreže osnova sadržaja koji može da se vidi na ovom streaming servisu, tu su i programi, filmovi i serije iz studija Universal, Paramount i Dreamworks, odnosno, TV kanala Nickelodeon i američkih streaming servisa Peacock i Paramount+. Kako bi privukao publiku što brže, ovaj servis ima specijalnu ponudu u okviru koje svi korisnici registrovani pre 25. januara 2023. godine imaju doživotno upola nižu cenu pretplate. Trenutno, ona iznosi šest evra mesečno, odnosno, tri evra mesečno sa specijalnom ponudom.

Imali smo priliku da testiramo SkyShowtime neposredno po puštanju u pogon i pokrili smo većinu osnovih funkcija (istina, nismo isprobali gledanje iz inostranstva). Nakon registracije na pomenutoj lokaciji (www.skyshowtime.com), odmah možete da krenete sa pregledanjem sadržaja. Ako ste na PC-u, to radite iz browsera, a na mobilnom telefonu, pametnom televizoru ili smart boxu, kao i igračkoj konzoli, morate da instalirate SkyShowtime aplikaciju (ili pronađete u već instaliranim), ulogujete se i pokrećete željeni film ili epizodu serije. Klasično, možete da listate kroz dvadesetak predefinisanih kategorija (naravno, isti naslovi neretko se ponavljaju kroz kategorije), kao i da pretražujete po naslovu. Pretraga nije loša, pa čak i kada ne otkucate tačan naziv, sistem je u stanju da prepozna deo reči i ponudi naslove koji su najbliže unetom pojmu.

Kvalitet strima je više nego solidan, signal je čist 1080p FHD sa brzim premotavanjem, a jedini pad kvaliteta slike primetan je kad je sam izvorni materijal star (na primer, neremasterizovani „ST: TNG” ili „Avatar: The Last Airbender”), a kada se radi o novoj seriji ili filmu, sve je kristalno čisto.

Da li je ovaj striming servis za vas, najviše zavisi od toga koliko vam se sviđa sadržaj dostupan na ovoj platformi, jer iako su brojni novi filmovi i serije tu, nekih stvari (što starijih, što aktuelnih) iz navedenih studija i mreža, ipak, nema. Zato je najbolje da pre odluke da li da započnete svoju SkyShowtime pretplatu, dobro proučite koji su tačno naslovi u ponudi. Što se autora ovih redova tiče, servis sa pomenute dve serije, kao i „The Office” i „Parks & Rec”, već vredi tri evra mesečno.


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama