KOMPJUTERI I FILM<>
112018<><>

Filmovi, ukratko

Overlord

Dok se J.J. Abrams lično bavi filmovima iz velikih franšiza, njegov studio Bad Robot Productions producirao je veoma interesantan i atipičan horor. Priča filma „Overlord” prati grupu američkih padobranaca koji se spuštaju iza neprijateljskih redova na severu Francuske dan uoči savezničkog iskrcavanja u Normandiji (operacija Overlord). Njihova misija je da unište komunikacioni toranj kako bi pomogli predstojećoj invaziji, ali umesto tornja pronalaze tajnu laboratoriju u kojoj nacistički naučnici obavljaju strašne eksperimente ne bi li stvorili supervojnike. Za specijalne digitalne efekte u filmu odgovorni su studiji Industrial Light & Magic, Rodeo FX, Southbay i Image Engine. Glavne uloge tumače Jovan Adepo, Vajat Rasel, Pilou Asbek, Ian De Kesteker i Bukim Vudbajn.

The Girl in the Spider’s Web

 
Nakon uspeha trilogije Millennium, prvo u obliku posthumno objavljenih romana Stiga Larsona, a zatim i švedskih filmova Nilsa Ardena Opleva i Danijela Alfredsona usledio je američki rimejk prvog filma u seriji. U međuvremenu, izdavač originalnih romana je poverio serijal Davidu Langerkrancu, ekranizacija njegove prve knjige u serijalu („Ono što nas ne ubije”) stiže u bioskope početkom novembra. Priča i dalje prati hakerku Lizbet Salander i novinara Mikaela Blomkvista, koji pokušavaju da prežive u mreži kriminala, korupcije i špijunskih organizacija. Film je režirao Fede Alvarez („Evil Dead”, „Don’t Breathe”), a glavne uloge tumače Kler Foj, Sverir Gunadson, Lekit Stenfild, Silvia Hoeks, Stiven Merčant i Andreja Pejić.

Robin Hood: Origins

Legenda o Robinu Hudu je jedna od tema kojima se Holivud neprestano vraća. Najnovija filmska avantura o razbojniku koji krade od bogatih i daje siromašnima je „Robin Hood: Origins” Ota Batursta („Peaky Blinders”, „Black Mirror”). U ovoj verziji slavne priče Robin od Lokslija je veteran koji se iz krstaških ratova vraća sa mavarskim ratnikom zvanim Mali Džon. Suočeni sa korupcijom u Engleskoj, Robin i Džon rešavaju da okupe sposobne borce i podignu pobunu protiv vojske koju predvodi Šerif od Notingema. Glavne uloge u filmu tumače Taron Edžerton, Džejmi Foks, Džejmi Dornan, Ben Mendelson, Iv Hjuson, Tim Minčin i Pol Anderson.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Problemi Intela

 PRIMENA
Misija Hayabusa2

 NA LICU MESTA
FONIS S2S (Studenti studentima)
BalCCon 2k18

 KOMPJUTERI I FILM
Fantastic Beasts 2
The Grinch
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Mikroprocesorska arhitektura ARM (4): grafički procesor Mali

 VREMENSKA MAŠINA
NAFTA, Šenžu i brze pruge Crne Gore

 PRST NA ČELO
Egziperi
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera