TEST DRIVE<>
062018<><>

HPE OfficeConnect 1420s 5G PoE+ (32W) switch

Dovoljno soka za sve

Kompanija HPE (Hewlett Packard Enterprise) je ovaj svič namenila manjim preduzećima, kao i onima kojima je potrebna veća propusna moć i napajanje određenih uređaja putem PoE-a (Power over Ethernet), koji žele to da postignu sa što manje podešavanja. O čemu je zapravo reč, pročitajte u tekstu koji sledi.

Prednji panel sviča se sastoji iz dva reda LE dioda. U gornjem redu 5 port LE dioda, koje signaliziraju koji je port povezan sa nekim uređajem LAN kablom. Ispod njih, donjem redu su četiri PoE status LED i svaka se odnosi na onu iznad. Levo su Power LED samog uređaja i jedna koja signalizira maksimalno opterećenje sviča putem PoE-a. Zadnja strana je rezervisana za pet gigabitnih LAN portova, od kojih su četiri PoE, dok je poslednji VLAN. Tu su još DC priključak napajanja, otvor Kensington brave i šraf na koji je predviđeno da se poveže uzemljenje. U zavisnosti od toga šta će se sve napajati preko ovog sviča i da li će dotični uređaji biti napolju, recimo, kamera za video-nadzor, apsolutni je imperativ uzemljiti uređaj.

U oznaci sviča stoji 32W, što se odnosi na maksimalnu ukupnu potrošnju svih uređaja preko PoE portova. Sam svič ima maksimalnu ukupnu potrošnju od 40 vati, dok je minimum nekih pet vati. Gigabitni portovi imaju svič kapaciteta deset Gbit/s sa kašnjenjima od 2,6 do 3 mikrosekunde u zavisnosti od toga da li je protok megabitni ili gigabitni. Propusnost sviča je 7,4 Mbit/s.

HPE-ov svič spada u kategoriju neupravljivih, to jest, ovo je plug & play svič. To znači da nije potrebno nikakvo podešavanje uređaja, niti bilo kakvo održavanje, te stoga ne postoji ni bilo kakav upravljački sistem. Sve je potpuno automatizovano i dovoljno je povezati VLAN na port 5, a neki od uređaja na jedan od PoE portova (1-4) i – to je to. Svič koristi sloj 2 (layer 2) po OSI modelu za slanje paketa. Ovo znači da će svič čuvati u memoriji MAC adrese povezanih uređaja. Nakon prijema paketa, on će pročitati polaznu i odredišnu MAC adresu i proslediti paket dalje.

Za ovaj HPE svič možemo reći da je dobro rešenje kada je potrebno povezati nekoliko uređaja koji se napajaju putem LAN porta. Na taj način se smanjuje dodatna investicija za PoE adaptere. Ovde prvenstveno mislimo na kućnu varijantu sistema za video-nadzor. Mi smo ga koristili sa kamerama i pristupnim tačkama koje smo u poslednje vreme imali na testu i bili smo zadovoljni. S obzirom na to da je sve odrađivao sam, nismo imali konfliktnih IP adresa, nismo imali problema sa protokom, lako smo pronalazili povezane uređaje, a svič je sve vreme bio hladan i - radio svoj posao. Za manje zahtevne situacije (a i one druge) to nam zapravo i treba, zar ne?

Dejan PETROVIĆ

 
Asus RoG Strix RX 580 O8G Gaming, XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition, Gigabyte GV RX 580 Gaming 8GD MI, Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4G
NZXT H200i i H400i
FSP CMT520
Kingston SUV500/240, SUV500M8/240, SA1000M8/240 i Adata XPG SX8200ND 480
Lenovo ThinkPad T480
Sony WH-CH500
Kingston Canvas SD memorijske kartice
Sony Alpha7 Mark II
LG 29WK600
Ryze Tello
Tesla 55S901SUS
Hisense H49N6600
Motorola Talkabout T82 Extreme
HPE OfficeConnect OC20
HPE OfficeConnect 1420s 5G PoE+ (32W) switch
Šta mislite o ovom tekstu?

Osnovno:

1 x VLAN, 4 x PoE+ (svi su 10/100/1000Base-T), unmanaged
Ostalo:
Flow control, full duplex capability, auto-negotiation, auto-uplink (auto MDI/MDI-X), half duplex mode, Quality of Service (QoS), fanless, DiffServ Code Point (DSCP) support
Dimenzije i masa:
10,5 × 15,8 × 2,7 cm, 0,5 kg
Proizvođač:
HPE
Kontakt:
KimTec
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera