TEST RUN<>
122017<><>

PhotoFilmStrip 3.1.1

Dvostrana medalja

Iz ove besplatne alatke za tili čas možete da dođete do upečatljivih slideshow prezentacija. Na početku nam se učinilo da je u pitanju još jedno uobičajeno ostvarenje iz klase koje funkcioniše po principu „prospi 100 slika u kofu i pritisni Play”, ali to nije tako. PhotoFIlmStrip jeste jednostavan za korišćenje i obuzdavanje, ali ima i nekoliko perkova koje nismo videli kod konkurencije.

Posao se počinje unazad – izborom muzičke podloge koja će da se čuje sa zvučnika dok se na ekranu „vrti” prezentacija. U istom koraku birate dužinu trajanja prezentacije: možete da je odredite ručno ili da je vežete za dužinu trajanja pozadinske muzike. Prilikom izbora muzike niste ograničeni samo na jednu numeru i možete da ih učitate koliko vam je volja, a podržani su i lossless formati (FLAC, na primer).

Učitane slike smeštaju se na vremensku liniju koja je smeštena pri dnu radnog ekrana. Jednostavnim prevlačenjem menjate im redosled pojavljivanja na ekranu, a isti efekat može da se postigne i pritiskanjem komandnih strelica. Slike su označene nazivom fajla i brojem koji zauzimaju u sekvenci. Primetićete da između slika nedostaju „vezice” koje se obično koriste za određivanje aktivnih tranzicionih i drugih efekata. To se ovde radi na drugačiji način, ali i dalje jednostavno. Naime, veći deo ekrana zauzima preview prikaz koji je podeljen na dva dela. Levo je slika u početnom stanju, dok je desno slika na kraju njenog prikazivanja. Providni pravougaonik je svojevrsni objektiv koji pokazuje koji deo slike će se videti u određenom segmentu reprodukcije. Možete da mu menjate veličinu i položaj na ekranu kako biste proizveli efekat kadriranja i pomeranja kamere po sceni. Stvar može da se obavi ručno ili da se prepusti programskoj rutini. U brišućem letu birate dužinu zadržavanja slike na ekranu, trajanje tranzicionog efekta, ali i način pomeranja ’kamere” (Linear, Accelerated i Delayed). Nažalost, efekata je veoma malo, tako da postoje svega dva tranziciona efekta (Fade i Roll) i isto toliko grafičkih filtera (crno-beli prikaz i Sepia). Prikaz može da se rotira u koracima od po devedeset stepeni u levu ili desnu stranu, a lepo je što je autor omogućio ubacivanje tekstualnih opisa za svaku sliku ponaosob. Inače, sve promene koje načinite apliciraju se za svaku sliku pojedinačno, što je dobro.

Gotov materijal može da se uobliči u (S)VCD i formatu pogodnom za reprodukciju sa linijskih DVD plejera. Pored toga, na meniju je snimanje u klasičnim oblicima, koje predvodi format OGV, a prate ga MKV i MP4 komplementi. U tom slučaju rezolucija može da se diže u koracima i čak da završi u UHD ligi. Zanimljivo je da se enkodovanje može obaviti u x264 i x265 formatu, uz izbor AAC ili MP3 formata za audio-komponentu. Ono što nedostaje jeste izrada samoizvršavajućih EXE fajlova, mada je njihov nedostatak nadomešćen time što PhotoFilmStrip izrađuje SRT datoteku, koja sadrži sve tekstualne potpise koje ste uneli, pa prezentaciju možete da pokrenete iz bilo kog multimedijalnog plejera. Još jedan nedostatak programa jeste što ne postoji mogućnost preview prikaza prezentacije.

Ako tražite jednostavan, a brz način da mnoštvo slika „pretabate” u kratak video-klip/prezentaciju, PhotoFilmStrip će vam u tome svesrdno pomoći. Ipak, od korišćenja može da vas odvrati nedostatak manevarskog prostora, koji kod drugih ostvarenja iz klase dolazi po defaultu. S druge strane, ovde dobijate mogućnost podešavanja ponašanja svake pojedinačne sličice, koje je, opet, osakaćeno malim brojem efekata i filtera. Očigledno je da je PhotoFilmStrip medalja sa dva lica, pa procenite sami da li vredi uložiti vreme i trud ili ne.

Vladimir PISODOROV

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Syncplay 1.5
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
izrada slideshow prezentacija
Potrebno:
Windows, Linux
Veličina:
128,6 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .photofilmstrip .org
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera