TEST RUN<>
122017<><>

VideoScribe 3.0.2

Nacrtajte priču

Stare, dobre PowerPoint prezentacije još uvek nisu prevaziđene, ali šta ako želite nešto novo, nešto što će zasigurno održati pažnju gledalaca i provesti ih lako kroz čitavu prezentaciju bez imalo zevanja? Crtani filmovi su uvek dobra ideja, a VideoScribe će animiranje učiniti brzim i lakim.

Ovaj program za 2D animaciju namenjen je upravo onima bez imalo crtačkog talenta, a toliko je user friendly da ne morate da imate iskustva da biste se snašli.

Interfejs je vrlo štur, nema mnogo opcija, a radna površina zauzima najveći deo ekrana. Oko nje su smeštene krupne ikonice koje nagoveštavaju funkcije. Pre svega, tu su osnovne alatke – novi projekat, kopiranje, čuvanje i isecanje. S desne strane nalaze se malo zanimljivije alatke, poput one za deljenje projekta na društvenim mrežama ili snimanje glasa, odnosno narativni deo prezentacije, ukoliko vam je to potrebno. Ukoliko pak želite samo muziku kao pozadinu vaše prezentacije, VideoScribe je opremljen pristojnom datotekom instrumentala. Neki traju i po nekoliko minuta, ali za one kraće uvek možete odabrati opciju Loop. Ukoliko vam se ne dopadne ništa od ponuđenih muzičkih podloga, možete da „povučete” nešto sa svog računara.

Kada je u pitanju crtanje kao najvažniji deo animacije, ono funkcioniše po principu dodavanja delova, jednog po jednog, njihovog raspoređivanja po radnoj površini (koja nije prostorno ograničena) i uređivanja njihovih osobina. Uvek počinjete u donjem desnom uglu, gde su ikonice za dodavanje elemenata: slike, teksta ili grafikona. Slike, naravno, možete i sami da importujete, ali i VideoSribe je opremljen velikom datotekom clipartova, koje možete izabrati, postaviti gde vam odgovara i podesiti im veličinu. Sem ovih osnovnih podešavanja, možete podesiti boju, trajanje animacije za svaki element, možete mu dodati filter, glow i slično. Dodavanje teksta je unekoliko drugačije, preko odvojenog prozora gde mu se podešavaju svi parametri (poput boje, veličine i tipa fonta) pre nego što se doda na zamišljeno mesto.

Kako dodajete neki element, u dnu ekrana će se pojavljivati jedan po jedan thumbnail, koji predstavlja svojevrstan slajd. Da biste videli kako svi ti slajdovi izgledaju kada se animiraju i zajedno izgrade celinu, dovoljno je da kliknete na Play. Svi elementi koje ste dodali praktično se sami crtaju, odnosno, postoji animirana ruka koja elemente crta, piše i senči kako biste dobili utisak upravo stvorene animacije. Sem ruke (a možete da birate različite – muške, ženske, preplanule i manje preplanule ruke) koja pred vama crta, možete da izaberete iz datoteke niz olovaka i flomastera, a ukoliko vam se „crtač” učini suvišnim, na pojedinim ili svim elementima možete ga potpuno ukloniti.

Po završetku animacije, klikom na taster Share ne samo da možete da izaberete gde na društvenim mrežama želite da postavite video, već se na tom mestu eksportuje gotov video na vaš drive, pa sa njim možete šta god poželite. Kad su izlazni formati u pitanju, tu su MOV i AVI, ali i eksportovanje u PNG ili JPG sekvencama slika.

Jedina mana koju smo uočili u radu jeste što se VideoScribe ponekad zakoči i ne deluje baš stabilno. Nismo imali potpun crash, ali su problemi nastajali skoro uvek kada bismo pokušali da preslušamo neku od melodija iz datoteke ili da importujemo neki element koji nije u datoteci, već ga program „vuče” negde iz online izvora. Ipak, VideoScribe je jako zabavan program. Lak je za korišćenje, a uz malo mašte brzo dolazite do zapanjujuće atraktivnih rezultata. Mi smo bili izuzetno zadovoljni koristeći ga, a sigurno ćemo uživati kad god se budemo sreli sa prezentacijama sastavljenim na ovaj način.

Gordana RADOVIĆ

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
Šta mislite o ovom tekstu?
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Syncplay 1.5
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
2D animacija
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
63,6 MB
Cena:
29 dolara mesečno
Adresa:
www .videoscribe .co
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera