TEST RUN<>
122017<><>

E-Delovodnik 2.1

Računi i predračuni

Vođenje knjiga, svojih ili tuđih, veoma je težak i odgovoran posao, ali pre svega monoton i dosadan – brojevi, papiri, papiri, brojevi... Dubok naklon svima koji se time bave. Pored mnoštva papira, za uspešno knjigovodstvo neophodan je i dobar softver koji će držati sva ta pravna i računovodstvena dokumenta na sigurnom, gde će biti dobro organizovana i pregledno složena.

E-Delovodnik je upravo namenjen knjigovodstvu. U pitanju je domaća proizvodnja, pa smo rešili da ga isprobamo. Naišli smo na malu nezgodu tokom instalacije jer je softver podešen na ćirilicu i instalira se direktno u root C particije. Kako nama to nije odgovaralo, a u teoriji tokom instalacije možete promeniti pismo u latinicu i destinaciju instaliranog programa u Program Files, mi smo to i pokušali, ali je instalacija negde skrenula i propala. U drugom pokušaju ništa nismo menjali i sve je prošlo kako valja.

Po otvaranju programa dočekalo nas je jedno veliko ništa. Nema alatki, nema kartica... Akcija je smeštena u padajućim menijima, a tamo ćete već pronaći mnogo uglavnom praznih, ali pažljivo pripremljenih baza podataka. Padajući meniji su Podaci, Izveštaji, Servis i Prijava. Opcije smeštene u Prijava i Servis odnose se isključivo na funkcionisanje samog programa i sadrže opcije – prijava korisnika, licenca, instaliranje ključa koji kupujete na godišnjem nivou i spisak korisnika koji imaju pravo korišćenja.

Ono što je najdragocenije u E-Delovodniku spakovano je u Izveštaje i Podatke. Program se zasniva na tome da sami stvarate svoje baze podataka, međutim, E-Delovodnik ima već spremnu organizaciju, i to u skladu sa propisima i pravilnicima propisanim zakonom. Vaše je da popunjavate pripremljene vrste i kolone, a kada se podaci nagomilaju, E-Delovodnik ima pripremljene filtere i pretraživače kako biste lako pronašli sve što vam treba.

U Podacima pronaći ćete nekoliko veoma sličnih tabela gde vodite dokumentaciju po imenu klijenta ili, ukoliko želite, po datumu ili nekoj drugoj od ponuđenih kategorija. Tu unosite podatke i širite vašu bazu. Pre svega trebalo bi da uradite kategorizaciju podataka, a program je za vas uneo već 19 kategorija koje vi možete iskoristiti ili dodati neke svoje i izbrisati nepotrebne. Takođe, kada arhivirate materijal, određene kategorije spisa se moraju čuvati zauvek, dok neke imaju rok trajanja. E-Delovodnik je za vas obeležio rok trajanja svake vrste dokumenata, što je svakako zgodno, naročito kada kasnije budete tražili one kojima je rok trajanja prošao.

Pod menijem Pošiljaoci pronaći ćete bazu podataka koja se isključivo popunjava podacima svih firmi sa kojima ste u kontaktu, a Organizacione jedinice popunjavate samo ako ste veća firma. Ukoliko je firma mala, potrebno je dodati samo jednu organizacionu jedinicu da bi sve funkcionisalo.

Pod Dokumenti u E-Delovodniku nalazi se tabela u koju se unose dokumenta svih vrsta i kategorija, a omogućava i dodavanje priloga sve te dokumentacije u elektronskoj formi. Dok dodajete dokument, veoma je bitno da popunite sve kolone u skladu sa postojećim kategorijama kako biste se kasnije lako snalazili.

U padajućem meniju Izveštaji se takođe nalaze tabele, ali tu nema ubacivanja podataka ili popunjavanja, već se tu formiraju izveštaji na osnovu dodatih i postojećih baza podataka koje ste vremenom napravili.

Možda bismo jedino još preporučili da se ovaj program koristi sa e-bankingom, gde možete dobijati dnevne izvode, ulaz, izlaz i saldo. Sem početne tvrdoglavosti ovog softvera, kasnije nismo imali nikakvih problema, tako da nam se ipak dopao, posle malo navikavanja.

Gordana RADOVIĆ

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
Šta mislite o ovom tekstu?
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Syncplay 1.5
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
program za računovodstvo
Potrebno:
Windows
Veličina:
6,6 MB
Cena:
3600 dinara godišnje, proba 30 dana
Adresa:
www .e -delovodnik .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera