TEST DRIVE<>
042017<><>

LC-Power AirRazor LC-CFC-LED

Gospodar ventilatora

Ako je suditi po dešavanjima u dalekom i razvijenom svetu, modovanje i vodeno hlađenje kao da doživljavaju drugu mladost. Dodaci kao što su „RGB sve” i kontroleri brzine obrtaja ventilatora ponovo su u modi. LC-Power je jedna od kompanija koja u svojoj ponudi ima svašta i od svega po mnogo, tako da nas ne čudi što je, kada nam je neki kontoler ponovo pao šaka, došao baš iz ove kompanije.

Airrazor LC-CFC-LED će zameniti jedan od sada već retko korišćenih slotova za uređaje od 5,25 inča, sa interesantnom komandnom pločicom iza koje se krije elektronika, kao i konektori za šest ventilatora i dve LED trakice, koje smo opisali u septembru prošle godine. Konektori isporučuju 24 vata i trebalo bi da mogu da se koriste i za pumpe vodenog hlađenja, međutim nema podataka koliko struje isporučuju, pa ne možemo da preporučujemo ovu vrstu primene.

Ventilatori i LED trakice se kontrolišu tasterima, koji se malo teže pritiskaju, što nam se ne dopada i što bi zbog relativno lagane konstrukcije moglo da dovede do oštećenja, ukoliko kontrolerom manipuliše nervozniji korisnik. Svaki ventilator ima svoj taster i svetlosnu indikaciju u vidu svojevrsnog health bara, koji se sastoji od tri pravougaonika za tri brzine. Kontrola LED trakica sadrži dva tastera. Jednim se bira boja koja se prikazuje kroz „prozorče” na komandnoj pločici, dok se drugim biraju modovi osvetljenja, identično kontrolama na zasebnim trakicama.

Svrha ovakvih uređaja jeste da budu deo modovanog kućišta ili specijalne konfiguracije, ali nalepnica koja predstavlja „lice” ovog kontrolera deluje ružnjikavo. Kontroler košta oko 4.000 dinara, što je za ponuđeno – šest kanala po 24 vata i dve podesive LED trake – sasvim u redu, ali smatramo da je u cenu trebalo da uđe i ubedljiviji izgled.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD Ryzen R7 1800X, Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5, MSI X370 XPower Gaming Titanium, Asus Prime B350-Plus
Seagate IronWolf, BarraCuda Pro, SkyHawk i FireCuda
NZXT H440 i S340
Antec Kuhler H2O H1200 Pro
Creative Live!CAM IP SmartHD i YI Home Camera
Eken H8R i H9
Maxtor M3 Portable External Hard Drive (4 TB)
LC-Power AirRazor LC-CFC-LED
Šta mislite o ovom tekstu?
LC-Power LC-25U3-C1 USB 3.1 Gen. 2 Type C Enclosure
Adata i-Memory Flash Drive AI920
Plextor EX1 Portable SSD (128/256/512 GB)
Microlab Solo7C
Allocacoc PowerBar (USB)
LG MiniBeam UST PF1000U
Grandstream GWN7610
TP-Link Archer T1U

Proizvođač:
LC Power
Kontakt:
Mid9
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera