TEST RUN<>
032017<><>

Songr 2.1

Do muzike zna kako

Koristeći čak 16 online „mašina za pretragu”, Songr za delić sekunde stiže do željenih muzičkih numera. Sve to se obavlja tako što u predviđeno polje upisujete naziv izvođača (ovo je obavezno uraditi) i ostatak prepuštate komandnom algoritmu. Dok pljesnete dlanom o dlan, pojavljuju se informacije o dotičnoj grupi/izvođaču, prateća fotografija, kao i spisak najpopularnijih numera. Logično, automatski počinje i reprodukcija, pa dok prebirate po sekciji sa pogocima, uživate u omiljenim notama.

Dok se u sekciji Home nalazi tek osam izdvojenih numera, otvaranje kartice All results pokazuje svu moć programa. Nailazite na čitave diskografije koje, doduše, nisu umešno sortirane, ali su i dalje vrlo pristupačne. U tabeli pored naziva izvođača/numere vidite i koliki je bitrate, koji je search engine iskorišćen za pronalaženje pogotka, odnosno koliko svaka od izlistanih numera traje. Možda će vas zanimati i koliko određena pesma zauzima prostora, kojom brzinom može da „sleti” na vaš hard-disk, pa čak i koju ocenu je dobila od online komune korisnika. Svi ti podaci su prikazani. Pozivajući kontekstualni meni, u svakom momentu možete da pokrenete reprodukciju odabrane pesme sa liste (u internom ili eksternom audio-plejeru), ali i da je downloadujete. Proces je automatizovan i bajtovi će se zarojiti u unapred definisanom direktorijumu, bez ikakvih dodatnih komplikacija i zahvata.

Sekcija Lyrics biće zanimljiva onima koji žele da nauče reči pesama, pošto se njihovo „dovlačenje” obavlja automatski. Nažalost, Songr ne obavlja označavanje stihova za vreme reprodukcije, kao neki slični programi, mada nam više smeta to što ne dozvoljava da se reči pesama snime na hard-disk, pa čak ni da se kopiraju sa ekrana u neki editor teksta. Valja napomenuti da su autori ostavili mogućnost da tražite pesmu tako što ćete upisati nekoliko reči teksta tražene numere. Ovu mogućnost koristite kad ne možete da se setite imena izvođača, jer će se u većini situacija na ekranu izlistati kojekakve numere koje nemaju veze sa upitom.

Songr može da vam pomogne i u slučaju da se muzikom „snabdevate” preko servisa YouTube. Za razliku od as is načina preuzimanja muzičkih numera, program ovde nudi mogućnost odabira kvaliteta i oblika u kojem će se izvršiti skladištenje numera. Prvo, naravno, morate da ga snabdete linkom koji vodi do video-klipa koji želite da snimite, a potom i da odaberete jedan od ponuđenih načina snimanja. Skladištenje je moguće u 3GP, MPEG ili WebM formatu, uz opasku da maksimalan kvalitet snimka može da iznosi 1280 × 720 piksela. I ovde možete da se odlučite za preuzimanje samo audio-komponente, što se obavlja bez ikakvih suvišnih koraka – direktnim beleženjem u format MP3.

Ovo je ujedno i jedan od najvećih nedostataka programa. Ne možete da birate izlazni format, niti da utičete na njegov kvalitet. Podrazumeva se skladištenja audio-numera u MP3 formatu uz bitrate ispisan na ekranu. U slučaju da vam treba snimak drugačijeg kvaliteta i/ili formata, moraćete da posegnete za nekim eksternim programom i obavite konverziju. Što se tiče video-zapisa, stvar je samo na prvi pogled nešto bolja. Bez obizira na format i kvalitet ulazne datoteke, postavke su na izlazu šablonizovane i, ako vam nijedna od ponuđenih opcija ne odgovara, pomoći nema. S druge strane, Songr se izuzetno lako koristi, a do rezultata stiže brzinom svetlosti. To će obradovati početnike i one kojima kvalitet/format ne predstavljaju bitne stavke u životu. Napredni korisnici će zajaukati što „mašine za pretragu” nije moguće (de)aktivirati po želji, ali i što ne postoji mogućnost određivanja minimalnog bitratea. Sve je barem besplatno, ako je za neku utehu...

Vladimir PISODOROV

 
Paint.Net 4.0.13
EaseUS Partition Recovery 8.5
Blio 3.4
Scribus 1.5.2
AOMEI Partition Assistant 6.1
Sweet Home 3D 5.4
VSO Downloader 5.0
USB Raptor 0.8.6.1
Steganos Tuning PRO 2.5
Cover Commander 4.0
UCheck 0.9.3
CyberLink MediaEspresso 7.5
Songr 2.1
Šta mislite o ovom tekstu?
OooPlayer 2.1.2
PhotoPad Photo Editor 3.0
MultiBootUSB 8.5.0
LosslessCut 1.5.0
Dark Reader 3.4.3
Bing Wallpaper
LightBulb 1.6.2
Imagus 0.9.8
Open With Photoshop
Lock Screen Reflection 1.4
Temps 0.7.0
TL;DR 1.1

Tip:
preuzimanje muzičkih numera
Potrebno:
Windows
Veličina:
1,2 MB, 5,7 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .xamasoft .com /songr
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera