TEST RUN<>
032017<><>

Blio 3.4

Obećanje – ludom radovanje

Za razliku od većeg broja menadžera elektronskih knjiga koji imaju veoma loše dizajniran interfejs, Blio je obećavao (i obećava još uvek, što ćete videti ako posetite njihov sajt) nešto sasvim drugačije. Početni interfejs je animiran, ima divnu pozadinu koja se sastoji od pejzaža sa vetrenjačama, preko kojih se prezentuje biblioteka koja treba da sadrži sve kupljene knjige, kao i sinopsise onih za koje ste pokazali zainteresovanost. Korisnik bira koje će knjige čitati, koje kupiti, a koje u potpunosti ukloniti iz biblioteke. Sve knjige su prikazane lepim thumbnailovima koji su animirani diskretno, s ukusom.

Drugi deo interefejsa predstavlja prodavnicu. Ona je povezana sa online prodavnicom na veb-sajtu i odatle je moguće pretraživati naslove i kupiti knjige, bilo one kompatibilne programu, bilo u PDF formatu. Sem elektronskih, u ponudi su i štampane knjige, kao i filmovi i svojevrsni pokloni. Pojedini naslovi se mogu pronaći po zaista niskim i prihvatljivim cenama, a tu su i književni klasici potpuno besplatni za preuzimanje.

Čitanje naslova koje ste preuzeli je treći segment i funkcija ovog programa. Listanje je obogaćeno animacijama, kao i dodavanjem bookmarka, a možete da tražite da tekst za vas čita sam kompjuter. Blio naročito ističe svoju interaktivnost. Podržava slike na stranicama knjige, tako da knjige za decu i kuvari izgledaju sjajno.

Međutim, naše iskustvo sa Bliom nije bilo ni izbliza onakvo kakvo smo očekivali. Po instalaciji i nakon početnog oduševljenja interfejsom, ustanovili smo da je program nestabilan, često se „zaglupi” i ugasi se. Pokušali smo da instaliramo Blio na više od jedne mašine, pa smo tako isprobali kako radi na Windowsu XP, Windowsu 7 i 10, ali nismo imali više uspeha. Samo na XP-u smo uspeli da se dokopamo uzorka jedne knjige, koju smo prelistali, ali na ostalim računarima nismo našli ni taj naslov, niti je bilo koji drugi po preuzimanju bio u biblioteci. Pokušali smo da preuzmemo i besplatne naslove, a zatim i da platimo knjigu, ali naša virtuelna polica je ostala potpuno prazna.

Posebnu zamerku imamo na kupovinu knjiga. Online prodavnica je predvidela kupovinu isključivo iz Kanade i Amerike, ali ako ostavite ispravan broj kartice i izaberete bilo koju državu od ponuđenih, novac će biti skinut sa računa, stići će poruka da je knjiga vaša, ali od same knjige ni traga. Da stvar bude još čudnija, ništa bolja situacija nije bila ni sa Android verzijom. Po instalaciji i logovanju, biblioteka je i dalje ostala prazna, pretraga ograničena, a aplikacija troma.

Čitajući komentare drugih korisnika, ustanovili smo da nismo jedini koji nisu zadovoljni aplikacijom i da su nove verzije ovog programa gore od starih, tako da Blio nazaduje, umesto da se poboljšava svakim updateom.

Gordana RADOVIĆ

 
Paint.Net 4.0.13
EaseUS Partition Recovery 8.5
Blio 3.4
Šta mislite o ovom tekstu?
Scribus 1.5.2
AOMEI Partition Assistant 6.1
Sweet Home 3D 5.4
VSO Downloader 5.0
USB Raptor 0.8.6.1
Steganos Tuning PRO 2.5
Cover Commander 4.0
UCheck 0.9.3
CyberLink MediaEspresso 7.5
Songr 2.1
OooPlayer 2.1.2
PhotoPad Photo Editor 3.0
MultiBootUSB 8.5.0
LosslessCut 1.5.0
Dark Reader 3.4.3
Bing Wallpaper
LightBulb 1.6.2
Imagus 0.9.8
Open With Photoshop
Lock Screen Reflection 1.4
Temps 0.7.0
TL;DR 1.1

Tip:
menadžer e-knjiga
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
47,1 MB, 250 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
meetblio .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera