TEST RUN<>
032017<><>

Steganos Tuning PRO 2.5

Čistoća je pola zdravlja

Šareniš kojim Steganos Tuning PRO obasipa ekran, svideće se većini prosečnih korisnika. Postoje tri oblasti koje se „nadgledaju”, a eventualne greške predstavljene su brojčano i preko svojevrsnih statusnih linija. Pored toga, tu je i informacija o temperaturi čip-seta na matičnoj ploči, grafik zauzeća procesora, kao i poveće Power dugme koje služi za aktiviranje High Speed moda, koji boostuje performanse računara, dajući korisniku maksimalnu snagu. Prilično ubavo, ali i moćno za jedan običan sistemski cleaner/optimizer...

Iako nema famozno „jednom klikneš i sve očistiš” dugme, Steganos stiže sa visokim stepenom automatizacije posla. U pomenute oblasti ne morate da zavirujete, jer za svaku postoji pojedinačno dugme, preko kojeg se pokreće funkcija čišćenja. Oblasti imaju razumljive nazive, pa tako saznajemo da program može da čisti sistem od različitog digitalnog đuberta, da vrši optimizaciju rada, kako bi se ubrzao njegov rad, odnosno da se pozabavi sigurnošću sistema. Ukoliko, pak, poželite da ostvarite prisniji kontakt sa upravljačkim engineom i pogledate šta mu se našlo na listi za odstrel, to možete da učinite tako što ćete u svaku od navedenih oblasti ući preko naročitog menija, smeštenog pri levoj ivici ekrana. Sada vam je na raspolaganju daleko više korisnih informacija, ne samo o tome šta se radi, već i kako će preduzimanje akcija uticati na poboljšanje rada operativnog sistema. Opet je sve veoma lepo grafički predstavljeno, tako da odmah zapažamo iteme kojima je potrebno posvetiti pažnju. Inače, i poslednje navedeno je samo još jedan međukorak, jer Steganos nudi da odete do kraja i upoznate se pojedinačno sa svakom izmenom koja će biti načinjena, svakim fajlom koji će biti obrisan, odnosno svakim tweakom koji će biti primenjen. Osim detaljnog uvida, možete da zatražite da se ponovo pokrene sistem provere stanja, da (de)aktivirate pojedinačne module, kao i da preduzmete terminalne akcije nad svakim od označenih itema ponaosob.

Šta konkretno Steganos radi? Obavlja „seckanje” privremenih fajlova i onih, nastalih radom računara, optimizuje registar bazu i vrši njenu defragmentaciju, a može da krene i u poteru za multimedijalnim datotekama i jasno vam naznači koliko mesta na hard-disku zauzimaju muzika, slike, filmovi... Postoji i mogućnost optimizacije Power režima. Sve se to nalazi u sekciji SmartCleaner. Na drugoj strani spektra nalazi se sekcija SmartTurbo, koja iz mašine, ali i iz softvera, izvlači maksimum brzine. Odavde mogu da se tweakuju opcije korišćenih internet pregledača, da se optimizuje startup sekvenca, apliciraju izmene na sistemskim podešavanjima, kao i da se obavi fizička realokacija podataka snimljenih na hard-disk (čitaj: defragmentacija). Konačno, SmartUpdate sekcija nudi mogućnost automatske nadogradnje instaliranog softvera i drajvera, deinstaliranja programa, sigurnosno brisanje podataka, pa i slanje u večna lovišta istorije posećnih internet stranica. Kao i u prethodna dva slučaja, opcije su podeljene po grupama: one koje možete da podešavate sami, i one na čiju primenu samo programska rutina može da utiče (naravno, ako joj to dozvolite).

Steganos Tuning PRO je solidno parče softvera koje će lako naći put do velikog broja računara. Svideo nam se suptilan miks automatizacije posla i davanja prostora korisniku u donošenju odluka i apliciranju izmena. Tu je i veoma funkcionalan upravljački interfejs, koji je pride prijatan za oko. Ono što nam se nije svidelo je (pogađate) cena! Ovog mališana iznajmljujete na godišnjem nivou, i to plaćate 50 evra. Jeste, program možete da koristite na tri računara istovremeno, ali se pitamo da li autori znaju koliko je to 50 evra na ovu skupoću.

Vladimir PISODOROV

 
Paint.Net 4.0.13
EaseUS Partition Recovery 8.5
Blio 3.4
Scribus 1.5.2
AOMEI Partition Assistant 6.1
Sweet Home 3D 5.4
VSO Downloader 5.0
USB Raptor 0.8.6.1
Steganos Tuning PRO 2.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Cover Commander 4.0
UCheck 0.9.3
CyberLink MediaEspresso 7.5
Songr 2.1
OooPlayer 2.1.2
PhotoPad Photo Editor 3.0
MultiBootUSB 8.5.0
LosslessCut 1.5.0
Dark Reader 3.4.3
Bing Wallpaper
LightBulb 1.6.2
Imagus 0.9.8
Open With Photoshop
Lock Screen Reflection 1.4
Temps 0.7.0
TL;DR 1.1

Tip:
optimizacija sistema
Potrebno:
Windows
Veličina:
15,4 MB (trial), 30 MB na HD-u
Cena:
50 evra godišnje, proba 7 dana
Adresa:
www .steganos .com /en /steganos -tuning -pro
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera