TEST RUN<>
082012<><>

LiberKey 5.7

Katalog portabilnih aplikacija

Katalozi portabilnih aplikacija veoma su popularni među korisnicima. Oni praktično predstavljaju listu besplatnih alata koji ne moraju da se instaliraju na računar da bi radili. Idealni su za nošenje na fleš diskovima, recimo u slučaju kada korisnik radi na više računara (koji ne moraju da budu u njegovom vlasništvu) i kada želi da uvek ima iste programe, bez njihovog instaliranja na tim računarima.

Jedan od takvih kataloga je i LiberKey. Iako na prvi pogled deluje kao bilo koji katalog portabilnih aplikacija, privukao nas je zbog svojih naprednih opcija. Katalog se preuzima zasebno, potpuno prazan, a onda je na korisniku da sam odabere koje aplikacije želi da instalira. Kao pomoć, autori kataloga ponudili su tri opcije: Basic, Standard i Ultimate, koje se razlikuju po broju aplikacija koje će se preuzeti. Osnovna varijanta za preuzimanje nudi samo 13 portabilnih aplikacija (po jednu iz svake kategorije), standardna varijanta poseduje 83 aplikacije, dok najpotpunija varijanta donosi više od 140 portabilnih aplikacija. Glavna razlika među ponuđenim varijantama je dakle u širini izbora aplikacija, ali i u prostoru koji one zauzimaju na disku. Međutim, to nije jedini način za dopunjavanje aplikacija u katalog. Uvek možete sami da dodate pojedinačne programe iz liste dostupnih, bez obzira na to koju ste verziju inicijalno preuzeli. A za svaku aplikaciju u katalogu postoji kratak opis čemu ona služi, tako da ćete uvek pronaći baš onaj program koji najbolje odgovara vašim željama i potrebama.

Jedna od naprednih opcija programa je laka sinhronizacija sa sajtom LiberKey. Kada na sajtu kliknete na opciju za sinhronizaciju, izvršiće se provera koje aplikacije treba da se apdejtuju, kao i koje aplikacije postoje na sajtu, a još nisu prekopirane na vaš računar. S druge strane, iz samog kataloga možete da proverite koje sve aplikacije postoje u verzijama novijim od onih koje su na vašem računaru i da automatski izvršite njihovo ažuriranje. Još jedna korisna stvar jeste to što postoji i opcija promene asocijacija tipova fajlova sa aplikacijama u katalogu. Zgodno je i to što se te asocijacije jednim klikom mogu vratiti na originalne programe.

LiberKey je zaista koristan skup alata, ne samo da ga nosite na svom fleš disku, već i da ga redovno koristite na računaru. Obezbeđuje besplatne alternative poznatih programa, koje su uz to i portabilne, a možda najbolje od svega jeste to što ćete u svakom trenutku imati najsvežije verzije programa koje koristite.

Branislav BUBANJA

 
Microsoft Windows Server 2012 (Release Candidate)
Avira Antivirus Premium 2012
Free Opener 2.0.1.0
GMX-PhotoPainter 2.1.0
LiberKey 5.7
Šta mislite o ovom tekstu?
Express Scribe Pro 5.51
Room Arranger 7.0.2
DefenseWall HIPS 3.18
iZotope iris
GameSalad Creator Beta
Crowd Control
Perfectum 2.01
Kido’z
Skype Voice Changer
3D Face Screensaver 1.0.2
JogoBox Beta
Better File Select 2.17
Summer at the desktop 1.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
4,58 MB, 20,11 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .liberkey .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera