PHONE ZONE<>
042011<><>

RockPlayer

Uz sve novije mobilne telefone stižu veoma funkcionalni plejeri video materijala. Ipak, čak su i oni često ograničeni i ne pružaju sve ono što je potrebno, posebno naprednim korisnicima, pa je na nezavisnim programerskim kućama da ponude alternative. Jedna od njih je i RockPlayer.

RockPlayer je napredan program za puštanje video materijala na Android mobilnom telefonu. Glavna prednost u odnosu na sve druge aplikacije sličnog tipa je podrška za veliki broj formata. Tu su, između ostalog, AVI, MP4, 4GP, MOV, ASF, DivX i XviD, H.264, MKV, FLV i mnogi drugi. Još jedna prednost jeste činjenica da RockPlayer, uz dovoljno snažan Android telefon, čini ostvarenje sna za sve lenje kompjuteraše pošto može da pusti (bez ikakvog seckanja i zastajkivanja) filmove koje ste preuzeli za gledanje na računaru. Dovoljno je samo da ih prebacite na telefon i pokrenete. Naravno, takav način gledanja zauzima više mesta na memorijskoj kartici ili memoriji telefona, ali se odgledani film uvek može obrisati sa uređaja.

Kada prvi put pokrenete RockPlayer, moguće je da ćete se zbuniti, jer ćete imati utisak da ste pokrenuli program za manipulaciju fajlovima. Ipak, sve je to deo RockPlayer filozofije koja otprilike glasi „snažan ispod haube, jednostavan spolja”. Naime, iako podržava najveći broj formata i može da pokrene i filmove u viskoj rezoluciji, ovaj program je vizuelno veoma jednostavan i, nakon izbora fajla koji želite da pustite, donosi još samo komande za kontrolu tog video materijala. Nema dosadnih prozora, upita, grafički zahtevnih menija... Sve je jednostavno i predodređeno za gledanje filmova, serija i drugog materijala.

RockPlayer je program koji nije besplatan – staje 10 dolara. Po AndroidMarket tradiciji, postoji i besplatna verzija koja se finansira kroz oglase u samoj aplikaciji. Ipak, ne morate se brinuti, oglasi se pojavljuju na ekranu samo kada „pozovete” i kontrole (premotavanje, pauziranje itd.), a ne i tokom gledanja filma, kada bi sigurno smetali zaklanjajući vidljivu površinu.

Milan ĐUKIĆ

 
Nokia C6-01, C7 i N8
Prestigio MultiPad PMP3084B, PMP5070C, PMP7070C i PMP7100C
AndroZip File Manager
PicoMail
RockPlayer
Šta mislite o ovom tekstu?
Mp3 Taggy
SPB Time

Platforma:
Android
Veličina:
5 MB
Cena:
10 dolara
Adresa:
www .rockplayer .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera