PHONE ZONE<>
042011<><>

PicoMail

Iako pametni telefoni sve više zauzimaju tržište i imaju sve veći broj korisnika, posebno onih iz biznis sveta, i dalje postoje poslovni ljudi koji više vole manje telefone koji su lakši i zgodniji za nošenje, a, recimo i to, koji su jeftiniji za slučaj da se izgube. To, naravno, ne znači da ti korisnici ne žele najveći deo pogodnosti koje imaju oni koji u svom džepu nose Android ili iOS uređaj, a tu svakako prednjači email korespondencija. PicoMail je zaista mala aplikacija koja zapravo predstavlja veoma bogati email klijent za telefone sa podrškom za Java aplikacije.

PicoMail omogućava pisanje poruka kako u običnom tekstu tako i u HTML formatu. Moguće je uključiti u email i pregledati fotografije i slike u svakom od popularnih formata – GIF, JPEG, PNG, TIFF, kao i BMP, a tu je i integrisani HTML pretraživač Interneta, za slučaj da u email korespodenciji postoji link koji želite brzo da pogledate. Tu su potom i opcije zumiranja, prepoznavanja teksta u slikama, kao i snimanje poruka u memoriju telefona.

Ono što nam se posebno dopalo jeste to što PicoMail donosi podršku za neograničeni broj naloga, bez obzira na to da li su oni POP3, IMAP ili SMTP, da li su zaštićeni SSL-om, na neki drugi način ili potpuno „otvoreni”, kao i da li se setovanja za njih preuzimaju automatski ili ih upisujete ručno.

Postoji i pretraga svih poruka unutar aplikacije, pregled datoteka koje su stigle uz poruku poput word, excel i powerpoint fajlova, automatski filter spama i još mnogo toga drugog. Pohvalno je i to što se pisanje poruke može obavljati kada ste offline, a program će se povezati na Internet, odnosno 3G mrežu tek kada kliknete na dugme „Pošalji”.

Još neke od zanimljivih opcija su i uvođenje liste omiljenih lokacija iz Googlea, Facebooka ili Twittera, importovanje liste kontakata i podrška za Unicode kodni raspored, što je posebno bitno za korisnike iz naše zemlje. Kada tome dodamo i to da je program besplatan, a da je njegova veličina manja od 100 kilobajta, čini se da ne postoji nijedan razlog da PicoMail ne preuzmete već sada, naravno pod uslovom da vam je potreban.

Milan ĐUKIĆ

 
Nokia C6-01, C7 i N8
Prestigio MultiPad PMP3084B, PMP5070C, PMP7070C i PMP7100C
AndroZip File Manager
PicoMail
Šta mislite o ovom tekstu?
RockPlayer
Mp3 Taggy
SPB Time

Platforma:
Java
Veličina:
100 KB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .picomail .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera