PHONE ZONE<>
042011<><>

AndroZip File Manager

AndroZip File Manager je jedan od onih programa koji u sebi inkorporira nekoliko različitih aplikacija koje su neophodne svakome ko želi da što više iskoristi potencijal svog Android mobilog telefona. Kao što mu samo ime kaže, osnovna funkcija je manipulacija fajlovima i folderima. Za razliku od file managera koji stiže uz operativni sistem, AndroZip otkriva sve skrivene direktorijume, fajlove, pa čak i particije i omogućava da njima manipulišete (što je ipak potrebno raditi sa velikom pažnjom i uz svest da možete obrisati nešto što ne bi trebalo). Pored toga, otvara bez problema skoro sve arhive kao što su RAR, TAR, GZIP, 7ZIP, ZIP i tako dalje. Ono što će se dopasti ljudima koji su navikli na rad u, recimo, Total Commanderu jeste veliki broj sličnih komandi, a tu je i višestruko, odnosno instant prebacivanje, pomeranje i brisanje fajlova, kao i zapakivanje u neku od arhiva.

Od dodatnih funkcija koje od ovakvog programa ne biste očekivali AndroZip nudi task manager. Unutar njega možete pauzirati ili „ubijati” otvorene aplikacije, a tu je i opcija deinstalacije ili ponovnog instaliranja. Ne samo da programe možete instalirati kroz menadžer, već i direktno odabirom .APK fajlova. Svaki od fajlova možete na lak način poslati putem emaila na bilo koju adresu, a posebno je pohvalna opcija brze pretrage, kada ćete bez mnogo muke pronaći bilo koji fajl ukoliko znate njegov naziv (ili deo naziva), ali ne možete da se setite gde ste ga snimili.

Interfejs programa prilično je dopadljiv i zbog ikonica koje se koriste možda izgleda pomalo „detinjasto”, ali se to svakako ne može reći za njegove funkcije. Kada već pričamo o izgledu, ne možemo da ne pomenemo da, uz jasan prikaz foldera i fajlova, AndroZip ima i krajnje intuitivne menije. Naime, jedan se pojavljuje kratkim i brzim, a drugi dugim pritiskom na fajl ili folder. Na taj način se različiti setovi komandi prilično jasno razdvajaju i već nakon nekoliko desetina minuta korišćenja AndroZipa nećete moći da shvatite kako ste do sada mogli bez njega.

Naravno, sve ovo pada u vodu ukoliko niste napredni korisnik i nisu vam potrebne sve funkcije koje ova aplikacija donosi, ali je naš savet da je svakako instalirate, posebno u njenoj besplatnoj verziji, jer je samo pitanje trenutka kada standardni fajl menadžer na Android telefonu neće moći da obavi neku radnju koja je vama u tom trenutku potrebna, kao, na primer, da otvori arhivu sa dokumentima koje morate odmah da pogledate, a računar vam nije pri ruci.

Milan ĐUKIĆ

 
Nokia C6-01, C7 i N8
Prestigio MultiPad PMP3084B, PMP5070C, PMP7070C i PMP7100C
AndroZip File Manager
Šta mislite o ovom tekstu?
PicoMail
RockPlayer
Mp3 Taggy
SPB Time

Platforma:
Android
Veličina:
503 KB
Cena:
4 evra
Adresa:
www .agilesoftresource .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera