PD KUTAK<>
032010<><>

Upside Down 0.2.1

Izokrenuti pogled na Web

Ako želite da se našalite sa prijateljima koji imaju naviku da sednu za vaš računar „samo da provere nešto na Internetu”, a pri tom ste korisnik Google Chrome browsera, mislimo da je Upside Down idealan način za to.

Ova Chrome ekstenzija daje vam jedan potpuno drugačiji uvid u ono što se prikazuje u prozoru browsera. Na raspolaganju je nekoliko varijanti „flipovanja” sadržaja ekrana. Možete naložiti programu da za 180 stepeni izokrene samo slike, sav sadržaj osim slika ili kompletan sadržaj stranice. U prvom slučaju korisnik će sigurno primetiti da nešto nije u redu sa stranicom, ali ako je tekstualni sadržaj primaran, moći će i dalje da radi gotovo bez ikakvog ometanja. Druga opcija odnosi se na obrtanje celokupnog tekstualnog sadržaja za 180 stepeni, dok će slike ostati onakve kako treba da budu. Ovakav način prikaza, u slučaju da su na stranici slike primarni elementi, takođe neće mnogo smetati. I konačno, rotiranje kompletne stranice rezultovaće jednim velikim znakom pitanja iznad glave korisnika koji se zatekne u ovakvoj situaciji. Ovde se vrši potpuno pretumbavanje web stranice. Umesto sa vrha, ona će počinjati na dnu ekrana, skrolovanje teksta će se vršiti nagore i tekst i sav ostali sadržaj biće zarotirani za 180 stepeni.

Kao dodatna caka postoji mogućnost da se stranice ne rotiraju odmah po učitavanju već sa zadrškom, pri čemu korisnik može sam da bira interval kašnjenja. Da li se Upside Down može nazvati korisnom ekstenzijom, zaista ne možemo da tvrdimo, ali svakako spada u red onih zabavnijih.

Branislav BUBANJA

 
avast! Free Antivirus 5.0.396
Flashkicker
FILEminimizer Pictures 2.0
Bigasoft Total Video Converter 1.7.5
Password Generator Professional 5.46 Lite
Google Chrome 4.0.249.78
Gmail Manager 0.6
MiniTube
NightVision 1.03
Upside Down 0.2.1
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Google Chrome
Veličina:
13 KB, 19 KB na HD-u
Cena:
ekstenzija je besplatna
Adresa:
chrome .google .com /extensions /detail /ejmd ppmm noga ando ecmd hkbc golh fefd
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera