PD KUTAK<>
032010<><>

Bigasoft Total Video Converter 1.7.5

Totalna konverzija

Iako danas postoje brojna softverska rešenja koja reprodukuju bilo koju vrstu video fajlova, ponekad je potrebno promeniti format kako bi se izbegli problemi kompatibilnosti na različitim uređajima ili zbog kvaliteta i nivoa kompresije koje nude razni algoritmi. Sva sreća da programa za konverziju ima mnogo i oni u većini slučajeva ne koštaju mnogo. Ovog puta izdvojili smo Bigasoft Total Video Converter.

Proces konvertovanja je jednostavan i sve se odvija u okviru jednog prozora koji, uzgred rečeno, nije standardnog oblika već su autori posegli za nekonvencionalnim rešenjem (diskutabilnih vizuelnih vrednosti). Prvo je potrebno učitati jedan ili više fajlova koji se smeštaju na listu, odrediti format izlaznih fajlova i folder gde će biti sačuvani i klikom na mamutsko dugme Start započeti konverziju. Nažalost, nije moguće odrediti drugačiji izlazni format za svaki fajl pojedinačno, već će svi biti pretvoreni u isti. Kad smo već kod toga, reč Total u nazivu nije tu bez razloga, jer program podržava zaista veliki broj formata kao što su AVI, MPG, MKV, FLV, MP4, WMV i tako dalje, kao i formate za prenosne uređaje (PSP, iPod, iPhone, Zune, Creative Zen i drugi). Takođe, iz video fajlova može se izdvojiti samo audio zapis i sačuvati kao MP3, WAV, M4A ili neki drugi. Pored svega, pojedine parametre moguće je podešavati i ručno, do čega se dolazi klikom na dugme Settings koje se nalazi odmah pored liste sa profilima. Tu je moguće podesiti video kodek u zavisnosti od izabranog formata, rezoluciju, frame rate i bitrate u okviru video podešavanja, dok se u audio delu mogu promeniti audio kodeci, bitrate, sample rate i broj kanala, odnosno to da li će izlazni fajl imati mono ili stereo zvuk. Svi ovi parametri direktno utiču na veličinu novog fajla.

Pored konverzije, ovaj program poseduje još nekoliko zanimljivih mogućnosti. Prvo, ako se čekira opcija Merge into one file program će spojiti sve fajlove koji su učitani na listu u jedan, bez obzira na to da li su istog ili različitog formata. Zatim su tu Trim i Crop. Prvom opcijom moguće je izdvojiti deo video fajla i konvertovati samo taj isečak, a drugom se mogu iseći delovi slike sa svake strane nezavisno i tako smanjiti visina i širina izlaznog fajla.

Total Video Converter svoj posao obavlja prilično brzo, a prednost mu je i to što može u potpunosti da iskoristi sve prednosti procesora sa dva jezgra. Pored toga, može se podesiti maksimalno korišćenje procesorske snage (u procentima) u procesu konverzije, tako da ne zauzima sve resurse.

Treba možda još pomenuti i mogućnost „čupanja” screenshota iz video fajla, kao i opciju za gašenje kompjutera nakon obavljene konverzije.

Miloš MILOŠEVIĆ

 
avast! Free Antivirus 5.0.396
Flashkicker
FILEminimizer Pictures 2.0
Bigasoft Total Video Converter 1.7.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Password Generator Professional 5.46 Lite
Google Chrome 4.0.249.78
Gmail Manager 0.6
MiniTube
NightVision 1.03
Upside Down 0.2.1

Potrebno:
Windows 2000/XP/Vista/7
Veličina:
7,75 MB (trial), 21,3 MB na HD-u
Cena:
28 dolara, 5 minuta konverzije
Adresa:
www .bigasoft .com /total -video - -converter .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera