PD KUTAK<>
092008<><>

Random Mix Tape Maker 1.8.28.77

Izrada audio kompilacija

Većina onih koji su živeli u eri procvata kasetofona često su se zanimali kreiranjem miks kaseta sa omiljenim pesmama. Iako bi umešnost, trud i želja da projekat ispadne kako treba bili adekvatno nagrađeni veoma ličnom magnetnom trakom, ova operacija iziskivala je dosta vremena. Više časova bilo je neophodno samo za premotavanje na početak pesama, promenu kaseta u drugom deku i podešavanje ekvilajzera, a da ne pominjemo muke koji bi nastajale kada je u pitanju preklapanja numera.

Digitalizacija svoje postojanje opravdava i na ovom polju, pošto je za ovakve namene sada potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta. Jedan od alata kojima se može postići interesantan efekat jeste Radnom Mix Tape Maker (u daljem tekstu RMTM), mala radionica za kreiranje audio kompilacija sa naglaskom na nasumičnost. Na vama je samo da odaberete foldere iz kojih će muzika biti dopremana, a rezultat cele priče je M3U lista, kompatibilna sa velikim brojem audio plejera.

Kako se ovde ne bi spajale bakute i žablji bataci, RMTM dozvoljava filtriranje fajlova po velikom broju parametara, ID3 podršku, pa i vremensko, odnosno megabajtno ograničavanje izlazne plejliste. Prva grupa podešavanja zanima se načinom pretrage pesama i uključuje rekurzivno čitanje foldera, drag’n’drop dopunskih lokacija, pa i izostavljanje numera bez ID tagova. Sledi možda najbitniji set koji se tiče ukupnog trajanja i izlazne veličine, kako lista ne bi prešla recimo kapacitet CD-a, pa i postavljanja maksimalne i minimalne dužine pojedinačne pesme. Na ovaj način lako je ograditi se od prevelikih pesama koje bi „ugrozile” identitet miksa, kao i od intermeca ili drugih šaljivih polu-pesama, recimo kraćih od dva minuta. Ukoliko želite, možete postaviti i pravilo za prikupljanje samo onih pesama koje su nastale u određenom periodu (na primer iz 90-tih i novijih), pa i manipulaciju samo određenim tipom fajlova. Ovde je podrška zaista iscrpna, s prirodno uključenim najčešćim „nosiocima” muzičkih sadržaja: OGG, MP3, WMA i AAC formatima. Ako baš planirate da podrobno zađete u materiju, možete odrediti i ključne reči kojima će se suziti izbor, i to putem tagova ili čak tekstova pesama. Poslednji stadijum u „igri” konfigurisanja tiče se stila muzike koji želite da se meša. Pod uslovom da pesme dolaze sa identifikacionim tagovima, lako možete postaviti do pet žanrova čiji će predstavnici potencijalno ući u plejlistu.

U nastavku možete odrediti listu pesama koje obavezno treba da se pojave na svakoj „miks kaseti”, pa i one koje će biti isključene po svaku cenu. Ove opcije veoma su korisne ukoliko uključite celu MP3 kolekciju u pretragu, a pohvalna je i mogućnost povezivanja pesama. Neretko izvođači kreiraju naizgled zasebne numere od jedinstvene teme, te se označavanjem ovakvog para u okviru taba Linked Songs obezbeđuje pojavljivanje ovih pesama jedne za drugom u listi.

Miloš KNEŽEVIĆ

 
OpenOffice.org 3.0 Beta 2
HP Smart Web Printing 4.03
USB Safely Remove 4.0 beta 6
Pictomio
FreeRIP 3.09 Basic
BurnQuick 4.9.0.0
Random Mix Tape Maker 1.8.28.77
Šta mislite o ovom tekstu?
FormatFactory 1.42
MyDesktop Server
CD Label Designer 3.53
Template Shaker 2.3

Potrebno:
Windows 9x/2000/XP
Veličina:
449 KB, 457 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .donationcoder .com /Software /Seedling /MixTape
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera