TEST PLAY<>
092007<><>

Chicken Little: Ace in Action

Zlatni pehar za najdoslednijeg izdavača igara za najmlađe gnezdi se u vitrini kompanije Disney Interactive već nekoliko godina. Čak i kada filmske klape miruju, Diznijevci prave spin-off zezalice s junacima popularnih crtaća. Klince koji su odlepili za Pilencetom iz filma „Chicken Little” obradovaće svojevrsni nastavak istoimene igre, u kojoj glavnu ulogu i misiju spasavanja sveta na svoja pleća preuzima Pilencetov nabildovani alter-ego, superheroj po imenu Ejs (Ace), koji se pojavljuje na samom kraju filma (kad Pilence s društvom gleda holivudsku adaptaciju svoje avanture).

Chicken Little: Ace in Action je priča o Ejsovim peripetijama i herojskoj borbi protiv zlih osvajača iz svemira. Klasična pucačka platformica uvijena je u 3D oblandu čiji je rok trajanja istekao krajem prošloga veka. Tehničke manjkavosti ove Wii konverzije, srećom, kompenzuju odlična realizacija i raznovrsnost kakva treba da krasi igre namenjene najmlađim konzumentima elektronske zabave. Iako je namenjena početnicima, ova pucačina s izvođenjem iz perspektive trećeg lica poštuje osnovne premise žanra: dinamično okruženje, raznovrsnost neprijatelja i naoružanja, efikasan upravljački sistem i mogućnost slobodne kontrole kamere. Asistencije u vidu automatskog nišanjenja i fokusiranja najbliže mete, pojednostavljene kontrole i relativno jednostavni nivoi igru dodatno prilagođavaju ciljnoj grupi, ne udaljavajući je pri tom od iskusnijih igrača.

Osim brzog izvođenja i raznovrsnosti ambijenta, igru krase tri različite forme gamaplaya koje se prepliću čitavim tokom igre. Većinu misija Ejs prelazi peške, naoružan blasterom i bombama, spreman za „prijateljsko” ćaskanje s brojčano nadmoćnim osvajačima iz svemira u standardnom Tomb Raider fazonu. Drugu vrstu operacija vodi Rant, za volanom agilnog oklopnog vozila koje u borbi pokazuje posebne čari. Ove vozačke misije su ujedno i najinteresantnije, jer omogućuju bolji pregled terena i planiranje borbe (u pešačkim misijama glavni junak četo zaglavljuje u krdu neprijatelja, kada mu preostaje samo da besomučno seje rafale i nada se da će protivnicima nestati mesa s kostiju pre nego njemu municije). Konačno, vazdušne okršaje vodi Ebi, pilot svemirskog lovca koja razbija asteroide i jata ratobornih, ali potpuno neinteligentnih agresora. Za fanove postoje još i kolekcije sličica, muzičkih numera i video odlomaka.

Chicken Little: Ace in Action nije najbolja igra u svojoj branši, ali nije ni najgora. Uprkos zastareloj audiovizuelnoj podlozi (istina, glas Adama Vesta umnogome popravlja utisak), armija obožavalaca Diznijeve menažerije naći će motiva da pregura dvadesetak nivoa besomučne paljbe po svemirskim prostranstvima. Ostalima toplo preporučujemo da nekoliko sati koje bi utrošili forsirajući pernatog superjunaka potroše na neku dobru knjigu.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
BioShock
Ankh 2: Heart of Osiris
Civilization IV: Beyond the Sword
Chicken Little: Ace in Action
Šta mislite o ovom tekstu?
Wing Island
Mario Strikers Charged Football
Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent
Armored Core 4

Platforma:
PC, Wii, PS2, DS
Potrebno:
Pentium 3 / 500 MHz, 256 MB RAM, 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4 / 1,2 GHz, 512 MB RAM, 128 MB VRAM
Veličina:
1 DVD
Adresa:
disney .go .com
Kontakt:
Extreme

89
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera