TEST PLAY<>
112000<><>

Galaga: Destination Earth

Treću reviziju jedne od najpopularnijih igara sa arkadnih mašina osamdesetih godina uradio je „Hasbro Interactive”, u okviru svoje „rimejk revolucije” kojom su obuhvaćeni mnogi legendarni naslovi što su obeležili revoluciju elektronskih igara. Galaga: Destination Earth je moderna PC igra koja objedinjuje izvornu ideju originalne Galage i savremenu tehnologiju koja obezbeđuje grafiku i zvuk visokog kvaliteta.

Igrač se nalazi u ulozi usamljenog heroja koji stoji na braniku Zemlje i sistematski tamani horde vanzemaljskih osvajača. Kako neprijateljska invazija bude napredovala ka Zemlji, posao će biti sve teži, te se u borbu moraju uključiti i dodatne snage u vidu moćnijeg oružja i letelica koje udvostručavaju vatrenu moć. Sem klasičnih nivoa, postoje i bonus deonice u kojima se sakupljaju bodovi.

S obzirom da se prethodnim pasusom doslovce može opisati na desetine arkadnih pucačina, postavlja se pitanje da li je i koliko „Hasbro” uspeo da oživi konstrukciju originalne igre. Srećom, odgovor je potvrdan – prisutna je zamašna doza one „iskonske” zaraznosti zbog koje smo nekada provodili po čitav dan u salonima zabave. Zadržane su originalne putanje napada neprijateljskih letelica i njihova specifična borbena taktika koja od igrača zahteva dobre reflekse i koordinaciju. S druge strane, ugođaj upotpunjuju kvalitetni 3D modeli neprijatelja zasnovani na dobro poznatim oblicima (tu su čak i čuvene pčele-ubice). Najznačajnija unapređenja obuhvataju tri različita pogleda (klasičnu „ptičju” perspektivu, 3D pogled iz prvog lica i horizontalno skrolujuće izvođenje). Nivoi su konstruisani u obliku misija koje imaju konkretan cilj, tako da se igra neće pretvoriti u besciljnu razmenu vatre koja bi brzo dosadila. Sve u svemu, Galaga: Destination Earth predstavlja ponovno oživljenu legendu koja će se dopasti i tradicionalistima i novopečenim ljubiteljima pucačkih igara.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Combat Flight Simulator 2
Crimson Skies
Midtown Madness 2
Star Trek Voyager: Elite Force
Metal Gear Solid
Reach for The Stars
Wizards & Warriors
Dino Crisis
Close Combat: Invasion Normandy
Wartorn
FA Premier League Stars
FA Premier League Football Manager 2001
Superbike 2001
NHL 2001
Frogger 2, Swampy's Revenge
Galaga: Destination Earth
Šta mislite o ovom tekstu?

MINIMUM:
Pentium/166 MHz, 16 MB RAM-a
OPTIMUM:
Pentium/233 MHz, 32 MB RAM-a, 3D kartica

76

Softver ustupio „NT Soft”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera