TEST PLAY<>
112000<><>

NHL 2001

Sredina jeseni je vreme kada „EA Sports” priprema svoje kolačiće za izgladnele ljubitelje sportskih simulacija. Najviše pažnje ove godine privukao je NHL 2001, bez sumnje najbolja simulacija hokeja na ledu za PC računare (s obzirom da je direktan nastavak dosadašnjeg nosioca titule, svaki drugi ishod bio bi u najmanju ruku nelogičan).

Teško je ne zapitati se kako programerima „EA Sportsa” uspeva da iz godine u godinu premašuju sopstvene mogućnosti, u istom tempu i intenzitetu. To se u ovom slučaju najviše odnosi na grafiku čija je lepota gotovo nestvarna – sjaj prikaza, svetlosni efekti i do sada najdetaljnije teksturiranje viđeno u nekoj sportskoj simulaciji samo su deo ledenog brega unapređenja koja odlikuju ovaj program. Potpunoj realističnosti doprinose kako iznenađujuće velik broj poligona po objektu, tako i besprekorna motion captured animacija preko stotinu kompleksnih pokreta. Sem živahne publike, atmosferu podgrevaju i temperamentni treneri koji će nervozno mahati pesnicama na svaku sudijsku odluku koja im ne odgovara (tek da vidite okršaje zavađenih igrača!). Pozicioniranje kamere je mnogo bolje izvedeno, naročito tokom puštanja ponovljenih snimaka koji se, bez preterivanja, ne razlikuju od televizijskih prenosa.

Zvuk je, ni manje ni više – savršen. Publika različito reaguje na zbivanja na ledu u zavisnosti od uspešnosti domaćeg tima, a govorni komentar prevazilazi sve što smo do sada čuli u nekoj sportskoj igri (analiza je čak logična i inteligentna, a opis svakog pogotka je bez greške). Da NHL 2001 jednostavno nema ozbiljnih mana svedoče i bogata statistička obrada, bolja igrivost, karakteristično ponašanje igrača na ledu, opcija za igranje preko Interneta, redizajniran AI. To je igra koju, jednostavno, ne smete zaobići.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Combat Flight Simulator 2
Crimson Skies
Midtown Madness 2
Star Trek Voyager: Elite Force
Metal Gear Solid
Reach for The Stars
Wizards & Warriors
Dino Crisis
Close Combat: Invasion Normandy
Wartorn
FA Premier League Stars
FA Premier League Football Manager 2001
Superbike 2001
NHL 2001
Šta mislite o ovom tekstu?
Frogger 2, Swampy's Revenge
Galaga: Destination Earth

MINIMUM:
Pentium/200 MHz, 32 MB RAM-a
OPTIMUM:
Pentium 2/400 MHz, 96 MB RAM-a, 3D kartica

92

Softver ustupio „NT Soft”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera