Prikaži potpunu verziju : Napajanja
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
NIDZA bOj
12.12.2010, 14:19
Moci ce da izgura,al bice na nekih 90 % snage.Nesto tipa lc power lc6650gp3 bi bilo bolje da kupis ako vec nemas tog cma.Ako imas radice i ono al sledeci upgrade vec ces morati da stavis neko jace.
Kod druga od kog hocu da uzmem,tera E8500 klokovan,4gb ddr3 ram geil,500hd, i grafiku gtx 260.A sad ne znam sta da radim,neki ga kude neki hvale,ima jos 1 godinu i 3 meseca garanciju,za 45e.Sta da radim,da kupujem ili ne.Nameravam da ubacim jos 1gb rama i gainward gtx 260(i naravno klok procesora barem na 3,1ghz).Please help!!!!!!!!!
Ne kupuj.
Za 10e više imaš novo LC6650GP3 sa 2 god. garancije koje je bolje napajanje.
Ne znam sta da radim...ipak je njegov komp prilicno zahtevan a bez problema ga gura...a i ovo je vrlo malo radilo 3 meseca(i ono je imalo 2 god.granciju).Njegov procesor je dosta jaci od mog,ram takodje a grafiku da i ne spominjem.
Do pre neki dan i nomak od 450w mi je obavljao posao,ali sam ubacio dva kulera,i tada je zavrsio svoje.To je klasican kinez,za kog ne verujem da je imao 380w al ajde da poverujem.Ipak mislim da je cm sasvim solidno napajanje,a i ima one zastite od struje.
Ja bi bre uzeo novog LC-a.
NIDZA bOj
12.12.2010, 21:49
Kako god oces.
Ovde imas novo napajanje i vise 150w snage(ne realne al boze moj) za 10 e vise.
ukimafija
13.12.2010, 8:12
Taj CM iz te serije ne valja, nece biti kao sto Nidza Boj kaze na 90% snage jer on moze da tera i jaci komp, ali jednostavno nema kvalitet i tu je ono novo crno LC power napajanje od 650w (http://www.lc-power.de/index.php?id=197&L=1) mnogo bolji izbor...~53e po njihovom visem kursu uglavnom oko 5900din gore dole zavisi gde kupujes...No brainer...
Ja sam uzeo lc power gp 6650.E sad napon na 12 volti mi je u normali 11.968 a sa Kme napajanjem je to bilo 12.14. Tako pokazuje hw monitor u biosu jos manje 11.800
Koju konfiguraciju napaja LC?
amd phenom x4 9650,nvidia 9800gt,3 gb rama,msi 520-35 ploca,dvd i jedan kuler
amd phenom x4 9650,nvidia 9800gt,3 gb rama,msi 520-35 ploca,dvd i jedan kuler
Najbitnije je da si se otarasio KME zla :kreza: a voltaža se najtačnije meri unimerom.
To ce opusteno da napaja 6650GP3...
Jel ovo KINEZ? :D
http://www.itsvet.com/proizvod/zito-400w-atx/comp_comp_powersupply/316/279
Mr.Simpson
25.12.2010, 9:28
Jel ovo KINEZ? :D
http://www.itsvet.com/proizvod/zito-400w-atx/comp_comp_powersupply/316/279
Naravno...
Da se malo ozhivi tema, stigla nam je zamena za Corsair CX400. U pitanju je Corsair CX430:
Corsair CX430 430W power supply Review (http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=214)
Performance 9
Functionality 9
Value 9
Aesthetics 9
Total Score 9
The Good:
Quiet
Decent voltage regulation
Fully sleeved cables
Good ripple suppression
Great price
The Bad:
Not as efficient as we would like to see.
The Mediocre:
Use of Chinese Samxon capacitors throughout.
Group regulated design.
U USA (Newegg) je cena 50$, dok je u Evropi (Caseking) 45e. Ako slichno bude kod nas, doshao nam je novi best-buy.
Gledano van cene, prosechno napajanje chija snaga na 12V mozhe predstavljati i problem nekoj jachoj kartici. Treba napomenuti i da je garancija na ova napajanja samo 2 godine
water wizard
3.1.2011, 23:16
ja uzeh ovog chiefteka od 500w za 4500 din
http://www.chieftec.com/A80.html
Da se malo ozhivi tema, stigla nam je zamena za Corsair CX400. U pitanju je Corsair CX430:
Corsair CX430 430W power supply Review (http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=214)
U USA (Newegg) je cena 50$, dok je u Evropi (Caseking) 45e. Ako slichno bude kod nas, doshao nam je novi best-buy.
Gledano van cene, prosechno napajanje chija snaga na 12V mozhe predstavljati i problem nekoj jachoj kartici. Treba napomenuti i da je garancija na ova napajanja samo 2 godine
Prilicno dobar dil rekao bih :) Zaista,bolje napajanje te cene je skoro nemoguce naci (sem polovnih,a to je uvek kocka). Jedino sto moze da zasmeta su kondenzatori made by Samxon :kreza: Mislim da su tu mogli bolje da odrade makar po nesto visu cenu (5$ vise nikog ne bi opeklo po dzepu). Ostaje jos da se neko od nasih dragih uvoznika seti da ovo napajanje uveze
Prilicno dobar dil rekao bih :) Zaista,bolje napajanje te cene je skoro nemoguce naci (sem polovnih,a to je uvek kocka). Jedino sto moze da zasmeta su kondenzatori made by Samxon :kreza: Mislim da su tu mogli bolje da odrade makar po nesto visu cenu (5$ vise nikog ne bi opeklo po dzepu). Ostaje jos da se neko od nasih dragih uvoznika seti da ovo napajanje uveze
U srodnoj temi na pcekspert forumu su ga toliko jednoglasno oblatili da sad ne bih smeo da ga stavim u komp sve i da mi ga neko pokloni, a nisam bas od onih sto lako padaju na hajp
Hm.. Sumnjam da bi Corsair stavio svoju nalepnicu na napajanje koje ce crci u roku od pola godine.. Ok,kondenzatori su mogli biti bolji,ali generalno gledano sumnjam da ce to praviti neki problem. Ako se sagleda tortura kroz koju prolaze napajanja kod Dzonija ovo se pokazalo vrlo dobro. Cak mnogo bolje i od osetno skupljih modela. Sa druge strane napajanja u ovom rangu imaju mnogo goru opremu u sebi tako da ce ovo odneti preporuku
Pa, pazi, s obzirom na ono shto se ochekuje od Corsaira, ovo i nije toliko dobro. Obrati pazhnju na testove, Jonny nije opteretio napajanje sa vishe od 430W, na koliko je deklarisano. Ako zaista ne isporuchuje vishe od 28A na 12V grani, a kvalitet unutrashnjica i ne blista, onda znachi da na njemu nece raditi ni quad + Radeon 4870 ili kartica jacha po potroshnju, shto znachi da mu je konkurencija LC Power... onda i nisu mnogo postigli :p
water wizard
4.1.2011, 17:29
pa za napajanje od samo 430w 50 evra je mnogo ja ga cenim da vredi 30-35e, mada meni lično treba neko jače, a i svakom ko ikada planira da ima neku osrednju grafičku i malo jači procesor bih preporučio bar 500w, po mom mišljenju ja sam uzeo dobrog čifteka za 4500 din, ima 2 grane sa 12v po 20A, što je jače čak i od jačih LC power modela.
Čini mi se da za 6000 din čak ima napajanja od 600w ...
630W AXP Simple Power 5600 din
Odgovorno tvrdim da je stari CX-400 bio mnogo kvalitetniji od tvog Chiefa (verovatno neki APS/GPS/CHP, na osnovu cene).
Rekao bih da je Cors napravio korak unazad sa ovim napajanjem, i da je malo precenjeno. Vreme ce pokazati da li je bilo pametno sto su presli sa Seasonic platforme na CWT.
To sto na napajanju pise 600W ne znaci ama bas nista. To smo valjda za sve ove godine tupljenja po tastaturi utvrdili ;)
water wizard
4.1.2011, 17:51
pa vidim i ja da na mom chifteku piše made in kina, ali pored kvaliteta, potrebna je i snaga, wati, amperi.. ako piše da daje 28A na 12v onda toliko i daje otprilike, i sad možda može da radi duže pod većim naporom od mog cifteka CTG-500-80P, ali opet gledamo neka kvalitetna napajanja koja daju za trećinu više ampera, što dovodi do zaključka da tih 28A koliko je na Corsairu max oni guraju lagano
U svakom slučaju, meni na grafičkoj piše minimum 25A na 12V što je jako blizu kod corsa, dok je kod ostalih napajanja to malo više od pola
Teshko da AXP napajanje mozhe da izgura 600W uz performanse na nivou. 430W, uz odgovarajuce rasporedjenu snagu (CX400, na primer) je sasvim dovoljno za vrlo jaku konfiguraciju (recimo do GTX460 1GB + quad core procesor). Ukupna potroshnja je vrlo retko problem, ali snaga na 12V jeste.
Sad sam se bavio istrazhivachkim poslom vezanim za taj Chieftec. On kombinovano na 12V, koje se ne sabira redno pa nije 40A ima ukupno 400W, odnosno ~33A, shto je slabije od jachih LC Power modela, bar tako nalepnica kazhe ;). Sa slike sam takodje izolovao UL broj (E144195) shto znachi da ovo napajanje proizvodi Sirtec, shto odmah znachi da spada u low-mid kategoriju. Zatim sam naishao i na jedan solidan review (http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.slider.by%2F%3Fid%3D41723), dodushe ruski, na kome me zabrinjavaju neshto loshiji i nedovoljno jaki kondenzatori (i nedostatak istih), kao i previsok ripple pri vecem opterecenju (500mV na 12V, 110mV na 5V). Efikasnost je dobra, a regulacija napona je prihvatljiva, mada uslovi u kojima je napajanje testirano ne mogu da daju previshe pouzdane rezultate. Sve ovo stavlja taj Chief dobrano iza Corsaira, i pored 5A vishe na 12V grani.
Sushtina - drzhite se vi LC Powera GP3 serije...
water wizard
4.1.2011, 18:17
Stvarno nisam nikad video konfiguraciju sa tim CX400 da tera sve to, ali ok, mada ja ne bih rizikovao, meni ovo napajanje lepo drži konfiguraciju iz profila, pre sam imao čifteka od 400w koji ipak nije mogao da lepo drži grafičku, pa sam ja za svaki slučaj menjao napajanje za ovo malo jače. Što sam imao od izbora, je to otprilike za te pare bilo najbolje da se kupi. Ono što je bilo od LC za te pare mi se nije sviđalo neko Napajanje 600W LC Power LC600H-12 koje je po deklaraciji bilo slabije na 12V granama, i jeftinije za 1000 din.. meni ovo za sad lepo radi, i nadam se da neće da pravi neke probleme, sad kad stavim ruku pozadi da osetim topao vazduh iz napajanja jedva osećam malu razliku u temperaturi i lagano strujanje vazduha, dok kad igram igre počne da izbacuje topao vazduh...
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-metatron-prophecy-lc8750-750w/comp_comp_powersupply/204/322
moj trenutni izbor je gore navedeno napajanje LC POWER
Metatron Prophecy LC8750 750W i vise sam nego zadovoljan, kod mene je vise od godine, radi kao sat...
Meni je ovo napajanje i dalje vrlo dobar dil. Ne kontam zasto ga ubacujete u klasu racunara sa top quad core procesorima i dosta brzim grafickim karticama.. Ovo napajanje je kao stvoreno za neki Core i3/i5 dual core uz neku mid range graficku karticu i tada bih se odrekao bilo kakvog LC Power napajanja. Prethodni Corsair je bio vrhunski i nista manje se nije ni ocekivalo od naslednika. Ako se iz tog ugla gleda onda je napajanje razocaralo,ali je i dalje rec o vrlo prihvatljivom napajanju. Da sklapam mid range PC ne bih se bunio da ubacim ovo napajanje (da je modularno bilo bi mi izbor za HTPC)
CX400 vs. CX430
http://img823.imageshack.us/img823/3311/cx400vscx430.th.png (http://img823.imageshack.us/img823/3311/cx400vscx430.png)
Kakva je firma Acbel Politech?Pomocu onog broja na napajanju sam otkrio da je ta firma napravila moje napajanje extreme power plus 500w cooler master?
Losa. Prave jeftina i relativno nekvalitetna napajanja.
Lose?Pa moj drug na ovom istom napajanju drzi intel e8500 4ghz+tx2 kuler,4ddr3 geil,500hd,gts 250 1gb,2x 120mm,i jedan od 80mm,skoro godinu dana i nijedan problem nije imao,cak i kad je komp optercen do maksimuma.
Pa sta ako drzi, to je neko merilo kvaliteta?
Pitao si kakvo je napajanje (znaci iznutrice i kvalitet signala koji daje). Kada se uporedi sa Topower, CWT, Seasonic i slicnim napajanjima, onda ti mogu reci da je bas lose. Kvalitetom je u rangu (a verovatno i malo ispod toga) sa FSP, Andyson i Sirtec napajanjima (a koji spadaju u losije proizvodjace u svakom pogledu).
Koliko si ga platio?
45e sa jos 1god. i 3 meseca garancije.Jel mnogo?
^ za moj pojam to je puno za polovno napajanje tog ranga
Pa nije puno,placeno je 7800din,a radilo je svega 3 meseca(kupio sam od prijatelja),a ostatak vremena je provelo u kutiji,jer je zamenjen Chiftecom od 600w.
To napajanje je zesce precenjeno. 75e je bas preterano. Za te pare ima CFT koji je mnogo bolja varijanta. Pritom je on napravio prilicno dobar dil ;)
Ma nije vazno,samo neka me ono sluzi bar 2 godine...uostalom ako sam ga platio 10e vise nije to nista jer mi je mnogo pomagao,dizao mi je sistem xxxx puta,graficka je isto bila riknula,pokusao je da je popravi,i uspeo je,samo ne znam koliko ce drzati...i jos mnogo toga,a i opet ce mi pomagati.I uz to platio sam mu u 3 rate...Mislim da je ovo bolje resenje od MSI 550w koje je 2990din(u vise radnji u Sr.Mitrovici).Ne mogu sad da pisem celu konfiguraciju,pogledajte u profilu,zanima me da li ce moci da istera 5770 i tx3 kuler?
Držaće, 5770 nije neki preterani potrošač.
darijan zivkovic
26.1.2011, 15:11
koje napajanje je bolje? seasonic 520gb 520w ili thermaltake 550 W TR2 RX W0134? thermaltake je modularno ali je jeftinije od seasonic-a za oko 5 evra (zanemarivo, ali ipak...). 65 evra mi se cini (pre)malo za firmirano modularno napajanje. :paranoia:
Seasonic je malo jači na 12V (480W vs. 456W) i globalno gledano, pre bih njega uzeo, mada i taj TT važi za dobro napajanje (CWT built).
Mrzi me da guglam sad tachan model (TT i njihove oznake...), ali ako je to onaj uslovno recheno stariji model TR2, oni su svuda u svetu imali prilichno veliki broj reklamacija i crkavanja.
Tako da, svejedno - +1 za Seasonic.
A dali je dobra firma TOPOWER imam jedno napajanje BEQUIET naso na ur broj da topower pravio?
Koji tachno Be Quiet! je u pitanju? Generalno sasvim solidna napajanja, ali kao i uvek zavisi od cene i od toga shta ce da napajaju.
Koji tachno Be Quiet! je u pitanju? Generalno sasvim solidna napajanja, ali kao i uvek zavisi od cene i od toga shta ce da napajaju.
Ma to sam poslao u penziju e7 550w je ali sam uzeo cm silent pro gold pre par meseci
BQ Straight Power e7 550W bi trebalo da je unapredjena FSP Epsilon platforma, ali nisam nashao neke precizne podatke, pa ne mogu da tvrdim. Znachi da je napajanje sasvim dobro, verovatno malo kvalitetnije od recimo OCZ StealthXStream napajanja. Dosta snage za jedno 550W napajanje, ali koliko vidim ima chetiri OCP-a, shto znachi da i nije bash najsrecniji izbor za jake kartice.
BQ Straight Power e7 550W bi trebalo da je unapredjena FSP Epsilon platforma, ali nisam nashao neke precizne podatke, pa ne mogu da tvrdim. Znachi da je napajanje sasvim dobro, verovatno malo kvalitetnije od recimo OCZ StealthXStream napajanja. Dosta snage za jedno 550W napajanje, ali koliko vidim ima chetiri OCP-a, shto znachi da i nije bash najsrecniji izbor za jake kartice.
Gledao na ur onaj broj firma je topower
PA zato i zamenio uzeo CM SP Gold pre par meseci
Koje komponente koriste 3.3v i 5v granu,a koje 12v?
Ako se ne varam, sve "koriste" sve grane, samo poneke u jako malom intenzitetu.
Snaga 12V grane se najvishe izrazi na grafichkoj kartici, i kombinaciji procesor + plocha (zato i imash EPS 12V za plochu), ali i HDD koristi tu granu. Zato moderna napajanja i imaju ovako jake te grane. Neka kola koriste i -12V granu, ali o tome ne znam mnogo.
3.3V je za razne portove i izlaze sa matichne ploche, kao i SATA portove, dok je USB prikljuchen na 5V. -5V koriste starije komponente (kao recimo floppy).
Ovo je bilo iz glave, mozhda sam neshto i promashio, pa neka me isprave :).
EDIT: E da, ako se ne varam, rachunar se startuje preko +5V i -5V grana.
Sta mislis za ove napone,jel nesto ne valja?
Nikad ih nemoj meriti softverski, to ne mozhe da bude ispravno. Ili unimer/multimetar/neshto slichno u ruke, ili nemoj meriti uopshte.
S obzirom na sliku, to je jako dobro, ali opet kazhem da nije merodavno, a i ko zna kako ce napajanje da se ponasha pod opterecenjem, kada i nastaju najvece varijacije napona :).
P.S. Jao kako ce neko sad da me oleshi za ovo shto sam izjavio da su najvece varijacije pri vecem opterecenju. Znam da to nije tachno, ali me mrzi da zalazim u detalje :D.
Svaki program mi pokazuje isto,a i pri najvecem opterecenju naponi se ne menjaju...jel to normalno?
Da li drzis ukljucen program kada testiras opterecenje
To je zato shto tvoja konfiguracija ne opterecuje napajanje dovoljno da bi bilo ogromne razilke u idle i load rezhimu. Pogotovo te starije kartice (uslovno recheno) koje nemaju toliko mizernu potroshnju u idle prave malu razliku. Po ko zna koji put - zaobidji sve programe i uzhivaj, za takvu konfiguraciju je to napajanje odlichno.
A jel mogu ubaciti gtx260 216p?Hoce li napajanje izgurati,posto je ta karta nova 9000din,pa mi se cini kao dobra ponuda?Ili 5770?U furmarku kada izberem stabyliti test samo se menja napon na 12v grani i tada je 11,52.
Ne znam za 5770, mozhda bi i drzhalo, ali GTX260 ne savetujem nikako. Ortak je kachio 4870 bash na to napajanje i napajanje je crklo posle par meseci, a GTX260 troshi slichnu kolichinu struje.
Kad se sve sabere, verovatno bi radio 5770, ali svejedno to nikad ne bih preporuchio, iz sigurnosnih razloga. Ta serija CM napajanja ne odishe kvalitetom... prosechna, u najboljem sluchaju.
A kad crkne jel mogu da potegnem garanciju?
A jel mogu ubaciti gtx260 216p?Hoce li napajanje izgurati,posto je ta karta nova 9000din,pa mi se cini kao dobra ponuda?Ili 5770?U furmarku kada izberem stabyliti test samo se menja napon na 12v grani i tada je 11,52.
To ti je negde bas na granici + -5 posto
Nisi procitao komentar pre,a jel vazi garancija ako rikne?
Mozes da potegnes garanciju, naravno... Mada ti dzaba ako zbog tog istog napajanja crkne i neka druga komponenta, previse cimanja.
Pa necu ja cekati da ono povuce i druge komponente.Cim pocne malo da brljvi ili da se ledi slika,odmah na reklamaciju.
EDIT: E da, ako se ne varam, rachunar se startuje preko +5V i -5V grana.
Kolo za aktivaciju napajanja je odvojeno od +5V grane (svako napajanje ima mali transformator koji obezbeđuje odgovarajući napon kada je napajanje iskljuceno). To ti dodje zelena žica na ATX konektoru, i u šemama je označeno sa +5V SB. Ukljucivanje se vrsi spajanjem +5VSB na masu (tako da nema nikakve veze ni sa -5V granom :))
Pa necu ja cekati da ono povuce i druge komponente.Cim pocne malo da brljvi ili da se ledi slika,odmah na reklamaciju.
Vidim da si na drugom forumu (kome veruješ više nego ovom;)) dobio savet da bez problema može da radi GTX260 na njemu.... Ja bih bio vrlo oprezan, to napajanje daje 30A na 12V kombinovano, deluje kao da bi bilo na granici sa tom grafičkom kartom.
Nije da ne verujem ovom forumu,daleko od toga,mnoooogo mi je pomogao,ali konkretno za ovo napajanje,vise verujem onim drugima,jer ne mogu da verujem da lc power od 450w tera duplo jace masine od moje(to sam video na IT SVETU),a ovo ne moze grafiku 5770 ili gtx260...To kazem zato sto i moj drug ima taj lc i od marta tera gts 250,4gb ddr2,amd x3 ...,hard 1tb,i nekoliko kulera bez problema.Tesko mi je da prihvatim da ovaj cm nece izgurati bar 5770,ako vec ne moze gtx260,nije moguce da je to napajanje toliko lose da nece moci godinu dana da tera gtx260...
NIDZA bOj
27.1.2011, 13:58
Na it svetu svako moze da ispise sta mu je volja, tako da nemoj to da uzimas kao pouzdan izvor.
Nas kako taj extreme od cma nije neka serija. Ja bih ga svrstao u isti kos kao i Lc power, iako je mozda malo bolje .
Tvoja stvar je sta ces ti da stavis na njega, i tvoja odluka, a mi ti ovde kazemo da rizikujes da ti napajanje crkne, ili jos gore, povuce jos neke komponente sa sobom . Gtx 260 nije mali potrosac, al sto se tice 5770 ne bi trebalo da bude problem . :)
Pa to sam zeleo da cujem...a ne i 5770 je rizik!
Ma nije problem za HD5770...
Ne mora uvek da pocne da brljavi pa tek onda da rikne nesto, posledice mogu da nastanu i trenutno. Budi oprezan i poslusaj savete ljudi.
Ja bih bio poprilicno siguran da stavim GTX260 na to, iako ne gotivim CM bas... Verujem da ce izdrzati.
Hvala Vam svima na odgovorima,ipak cu staviti gtx260,jer mislim da za 8990 nema bolje grafike,a i nemam para za nesto skuplje,a napajanje neka drzi do februara 2012 jer mi tada istice garancija.Zaboravio sam da kazem da mi nije vazno u igricama da sve bude na high,ali ipak mislim da na mojoj sedamnaestici mogu vecinu igrica igrati na medium-high...pozzzzz!
Ako ti nesto znaci, Chivan, moderator, vozi Q9550 i GTX260 na CM 500W...
Chivan ima iGreen Power, a ne eXtreme Power Plus. Nauchite vec jednom da ne prozivate napajanja po imenu onog ko ga prodaje.
Mr.Simpson
28.1.2011, 18:17
Ako ti nesto znaci, Chivan, moderator, vozi Q9550 i GTX260 na CM 500W...
Da, ali iGreen Power ima mnogo jacu +12V granu od eXtreme Power Plus, a svi znamo gde se grafika "poji"...
Pa dobro, ima jacu 12V granu ali opet je to 500W, i nije velika razlika, + sto amdx2 ima X2 240, a Chivan Q9550, tako da otprilike dodje isto (nije sasvim isto, ali mogu da poredim).
Nije poenta samo u snazi (a i da jeste, iGreen Power ima celih 40W vishe na 12V grani) vec u kvalitetnijim komponentama. iGreen je blizhe Real Power seriji, koja je jako dobra i ako se ne varam ima Chemicon kondenzatore, ali davno sam gledao slike. eXtreme Power je prosechno, u najbolju ruku. Pre bih uzeo LC Power GP3 seriju.
Vreme ce pokazati kakvo je...kad stavim gtx260,to ce biti pravi test izdrzljivosti. Gledao sam tabelu sa potrosnjom kartica i za gtx260 pise (ako se dobro secam) 240-250w,pa me zanima jel to kad je pod punim opterecenjem?
Kakva su ovo napajanja In Win i NesteQ dali su u rangu sa ostalim vrhunskim napajanjima?
Gde ih samo nalazite? :kreza:
Jel postoji odredjen model koji te zanima ili ovako? U principu za ovo malo sto sam izguglao rekao bih nista posebno..
Gde ih samo nalazite? :kreza:
Jel postoji odredjen model koji te zanima ili ovako? U principu za ovo malo sto sam izguglao rekao bih nista posebno..
Radoznalost Slucajno video na netu:a_whistli ali su cene bas dobre:eek: zato pitam bas su skupa:dzavo:
Maksimalana potrosnja gtx260?
Oko 182W, prema Gpureview-u. Rokni ti GTX260, vidim za male pare je uzimas, ja bih licno smeo da stavim na taj CM ;)
Ne zelim da ispadne da savetujem pogresno, jednostavno sugerisem i govorim sta bih ja uradio...
Da se razumemo, to napajanje i nije nista specijalno, ali jednostavno imam neki osecaj da ce izdrzati :)
Ja sam drzao Dual Core i 4870 na eXtreme Power 460W,drug i dalje gura Quad i 4870 na istom napajanju i sve radi lepo. Ono sto je najzanimljivije jeste cinjenica da je 460W model bio (i sada je) najbolji iz te serije. Licno se ne bih igrao sa tom kombinacijom jer postoji mogucnost da napajanje vrisne.. GTX260 nije velik potrosac,ali nije ni mali,a to napajanje ima sigurno godinu dana pa treba obratiti paznju i na to
U principu za mene je ovo kockanje sa barem 30% sansi da napajanje klekne,a na njemu je da zakljuci vredi li rizik
A gtx460?
Trosi nesto malo manje u odnosu na GTX260 216SP tj jos manje u donosu na obican 192SP GTX260. Pri idle je razlika drasticna
Pa onda je gtx460 bolji,i sigurniji izbor.Za 17` inca monitor ne treba jaca karta,mada razmisljam da uzmem neki veci monitor.Sada kad sam video koliko je model sa 768mb,predomislio sam se.
Za 17'' monitor je i GTS450 puna kapa...
Znam,ali zelim da se obezbedim za duzi period...
water wizard
29.1.2011, 11:34
Znam,ali zelim da se obezbedim za duzi period...
Onda preskoči 2xx seriju i uzmi 4xx, jer gtx 2xx ne podržavaju dx11, znam sad će neko pametan da kaže kako ni dx10 nema u igrama... ali ima, i biće ih sve više..
Tako cu i uraditi,gtx460 je malo manja opasnost za moje napajanje,a i jaca je od gtx260...mada me kod gtx260 privlaci izgled grafike,mnogo mocno izgleda.
Tako cu i uraditi,gtx460 je malo manja opasnost za moje napajanje,a i jaca je od gtx260...mada me kod gtx260 privlaci izgled grafike,mnogo mocno izgleda.
Pa ima i 460 modela koji dobro izgledaju, mada ako nemas providnu stranu kucista ne vidim koja je svrha uopste da dobro izgleda:eek:
Zna li neko neki site sa PC oglasima, trebam da nadjem nekom polovno napajanje 350w min, a bolje ako ima 400-450W? Ako moze na PM da ne krsimo pravila foruma reklamiranjem.
Probao sam google, al nista. Probao sam limundo, al non stop neko dize cenu u nebesa. Izgleda su jako trazena napajanja..
Pogledaj ovo ako već nisi, mada i ovde ljudi dižu cene u nebesa (viđam nekog lika koji prodaje ''izuzetan primerak'' athlon II X4 620 za 95€, zamisli indijanca:) )
Pogledaj ovo ako već nisi, mada i ovde ljudi dižu cene u nebesa (viđam nekog lika koji prodaje ''izuzetan primerak'' athlon II X4 620 za 95€, zamisli indijanca:) )
Hvala, probao sam al nista. Nema veze, probacu jos malo da visim na limundu, mozda padne neko 350W za 400-500 din.
Ako ocekujes kvalitetno napajanje koje pritom radi za te pare, tesko, ako zelis kineze, toga za te pare ima polovnog kolko hoces :).
FrankRibery
6.2.2011, 14:10
Koji program da koristim da mogu sa mojim racunarom maksimalno da opteretim napajanje i da izmerim napone, temperature itd... pa da vidim testove mog napajanja? Postoji li takav program?
water wizard
6.2.2011, 14:16
'SpeedFan, ali najtačnije ćeš meriti ako staviš neki uređaj za merenje
Merenje samo unimerom, opterećivanje:
Prime ili LinX i Furmark.
FrankRibery
6.2.2011, 14:24
evo testa, pa vidite da li je to dobro?
http://img201.imageshack.us/i/mojtest.png/
water wizard
6.2.2011, 14:27
frontier u svakom slučaju ne daje kvalitetnu struju, ako imaš problema menjaj odmah, ako radi bez problema skupljaj pare za bolje :D
I matična ploča je malo stariji čip..
Nisi ti tu ništa testirao, samo ti prikazuje temperature.
Kao što rekoh, unimer u ruke i merenje dok rade programi koje sam naveo.
Koje napajanje do 80 evra?
FrankRibery
6.2.2011, 22:49
Na plus 12V mi sa unimerom pokazuje 10V u punom opterecenju
Napon od 12V ne sme da pada ispod 11.4V (minimum po ATX specifikaciji, u praksi se proizvođači normalnih napajanja trude da to odstupanje bude što manje), tako da si se sada i sam uverio koliko je "dobar" taj modifikovani Frontier.
FrankRibery
6.2.2011, 23:14
Da ali 10V mi je u 3D testiranju a ovako mi je 11V
Definitivno kupujem Chiefteka, cim dodjem do para.
Da ali 10V mi je u 3D testiranju a ovako mi je 11V
I opet je ispod dozvoljenog minimuma. Boje kupi sebi neko kršteno napajanje pre nego što se desi nešto stvarno loše. Koliko para planiraš da potrošiš ?
U principu grafičke koje zahtevaju eksterno napajanje, pa makar da zahtevaju samo jedan PCI-E 6-pinski konektor, bolje je ne koristiti na lošim napajanjima koja naravno nemaju takav kabl da ide direktno iz napajanja nego se prespaja sa adapterom preko dva 4-pinska konektora koji inače služe za napajanje hardova i optike.
FrankRibery
6.2.2011, 23:57
Koliko para? Pa mislio sam da potrosim tu do 50e a mozda i koji euro preko. Ima polovnih Corsair-a na Limundu pa cu videti...
water wizard
7.2.2011, 0:03
ima i novih dobrih od 500w za 50 evra, ipak novo napajanje je novo :D
FrankRibery
7.2.2011, 8:47
Novo je novo ali vidis, nije kvalitet pa mu je dzabe sto je novo. Zakacio sam unimer dok sam igrao Black Ops i grana 12 Volti zna da opadne i ispod 10V u nekim trenucima sto nikako nije dobro. Cim skupim pare uzecu ili Cooler Master ili Chieftek ili nesto u toj kvalitetnoj klasi. Ovi Kinezi su nekada bili OK , kada racunari nisu bili zahtevni ali danas ne preporucujem Kineza je sam svojim ocima video na unimeru sta se desava :mad:
Red_Devil_89
7.2.2011, 14:25
@ FrankRibery
LC Power 650W GP3 ili LC Power Titan2 600W. Best buy za te pare.;) Chieftec i CM za te pare ne nude kao LC Power, koji je provereni proizvodjac napajanja, a pritom nije "Kinez", sto smo pokusavali da ti objasnimo u prethodnoj temi za graficku. Jer naravno kad kupujes nesto gledas da dobijes najvise za ulozen novac, a to je LC Power u ovoj cenovnoj kategoriji. Da su ta napajanja krsh, kao sto si rekao u onoj temi, ne bi ih niko kupovao.:dedica:
FrankRibery
7.2.2011, 16:08
Da , to je istina, da su krs niko ih nebi kupovao. Danas idem gradom (Zrenjaninom) i idem redom da vidim napajanja. Za obicne masine Dual Core nude Kme, Zito, Rex power cak u tim klasama imaju i "600W" :D . Za gaming masine od 500e do 1000e preporucuju Frontier i Bluebery a meni je bilo smesno, znaci svi prodavci i serviseri sve do jednog prodaju Frontier, MS industrial i Bluebery kao vrhunska gaming napajanja :D E sada ako hoces Chiefteka, Cooler Master-a ili LC Power, moze i to ali se ceka 3 dana i cene su nenormalno visoke. Do 450W je optimalna cena 5500 din :D a preko te snage idu i do 100e.
Shto jednostavno ne bi naruchio Seasonic SS-500ET za ~6000 (+ jedno 100-300 dinara poshtarine iz BG-a), kvalitetnije je od svih pomenutih za te pare?
FrankRibery
7.2.2011, 16:19
Pa za seasonic-a sam cuo da prave extra napajanja ali mi nisu poznata, niti ih iko ima da bi mogao da mi potvrdi da li su dobra i u kojoj meri. Iz straha mozda nebi uzeo Seasonic jer ne znam kolika je garancija gde ima servis itd...
Da , to je istina, da su krs niko ih nebi kupovao. Danas idem gradom (Zrenjaninom) i idem redom da vidim napajanja. Za obicne masine Dual Core nude Kme, Zito, Rex power cak u tim klasama imaju i "600W" :D . Za gaming masine od 500e do 1000e preporucuju Frontier i Bluebery a meni je bilo smesno, znaci svi prodavci i serviseri sve do jednog prodaju Frontier, MS industrial i Bluebery kao vrhunska gaming napajanja :D E sada ako hoces Chiefteka, Cooler Master-a ili LC Power, moze i to ali se ceka 3 dana i cene su nenormalno visoke. Do 450W je optimalna cena 5500 din :D a preko te snage idu i do 100e.
Zar si mislio da ces naci nesto normalno u Zrenjaninu? :kreza: Kuler za procesor normalan neces naci,a ne kvalitetnije napajanje. Problem kod kvazi servisera i prodavaca je u elementarnom neznanju same robe koju prodaju i "servisiraju" (sve se salje uvoznicima,radio sam - znam). Narucuj iz Bg-a,jeftinije ces proci ;) (servisi uzimaju odredjen procenat i kad narucuju robu iako to ne bi smeli da rade)
Red_Devil_89
7.2.2011, 16:24
Pa za seasonic-a sam cuo da prave extra napajanja ali mi nisu poznata, niti ih iko ima da bi mogao da mi potvrdi da li su dobra i u kojoj meri. Iz straha mozda nebi uzeo Seasonic jer ne znam kolika je garancija gde ima servis itd...
HAha:D pa Seasonic pravi napajanja za polovinu brendiranih firmi, kao sto su Antec, Corsair, Cooler Master, pa oni samo nalepe nalepnicu i prodaju pod svojim imenom, za vece pare. Za Chieftec znam da radi WTC, ali nisam siguran da li radi i Seasonic?
Za Chieftec znam da radi WTC . .
World Trade Center? :kreza: CWT (Channel Well Tech)
Red_Devil_89
7.2.2011, 16:39
World Trade Center? :kreza: CWT (Channel Well Tech)
Sorry, greska, negde procitam jedno, negde drugo. Hvala na informaciji.;)
Chieftec napajanja ne radi Seasonic, a CWT radi samo najkvalitetnija, zbog toga i nastaju zabune u pogledu generalnog kvaliteta Chiefteca.
Seasonic radi napajanja za PC Power & Cooling, neke Corsaire, XFX, nekada i Antec, shto su najveca imena u svetu napajanja.
CWT radi Super/Turbo i Nitro serije Chiefteca, takodje neke Corsaire, Gigabyte Odin ako se ne varam, LC Power Metatron seriju (ne ove budzetske Super Silent, Silent Power i sl, ali LC Power svejedno i na Metatron seriji lazhe za snagu), dobar deo Thermaltake napajanja i neka novija Xigmatek napajanja.
Sve u svemu, Seasonic ima veci broj kvalitetnih platformi od CWT-a, iako ovi iste platforme prodaju za vishe proizvodjacha.
Shto se njihovih najjachih platformi tiche (od CWT-a DSG platforma koja se nalazi na npr. Corsair HX850 i Seasonic platforme na Corsair AX napajanjima i Seasonic X-Series), one imaju vrhunske performanse i spadaju u najkvalitetnija napajanja na trzhishtu, ali nijedna od njih ovde nije u pitanju :).
Red_Devil_89
7.2.2011, 16:54
@ Doomche- A zar CWT ne radi i CFT seriju Chiefteca?:confused:
CFT u imenu = Super ili Turbo serija
Super serija ima nastavak "CS" na kraju, a Turbo ima samo "C". Koliko sam upucen, razlike su minimalne.
doomche, ti si bog napajanja ovde :to_care:, reci mi jel bi izdrzao ovaj moj ocz stealth 500w jos 1 wd blue 1tb i asus gtx 560 ti direct cu2 ali sa klokom ovog e8400 na 3,8-4Ghz ? ili sa solidnim klokom graficke a procesor da ostane na 3,6 Ghz, taman da ne kupujem dodatni cooler :dzavo:
ne znam koliko bi povecalo realnu snagu kompa dodatnih 400 mhz po jezgru, a ova graficka bi jela sve na 1680x1050 ;) mislim da je i za max podesavanja ovaj c2d i na 3,6Ghz dovoljno jak.
ali ako moze napajanje da izdrzi i klokovan cpu na 4GHz i ocovanu gtx 560-eto zezanja :qliranje: :dzavo: :Freddy:
Ne bi trebalo da bude problema, GTX560 troshi ukupno i manje od Radeona 4870, samo vishe vuche sa 12V grane. Drzhace to.
4870 na GTX560 je sasvim razuman upgrade, lepa je to razlika u performansama od 30-40% vishe, a kartica je dovoljna za uzhivanje u DX11 igrama.
Kakvo je ovo - SEASONIC
SS-620GB 620W?
82e zvuci jako povoljno za tu snagu
FrankRibery
8.2.2011, 13:51
Ako ima realnih 620W onda vredi svaku paru. Koja su bolja napajanja Enermax ili Seasonic?
Pa nisu sve njihove serije brilijantne, al govoreci o najboljim serijama tu su i corsair, cm, antec . Nabrojace ti jos neko par serija al ovo je sto kod nas mozes da nabavis, i da pc power and cooling.
Taj SS je vrlo dobro napajanje, al je m12ii bolje napajanje od tog, iste snage .
SS-620GB je S12II platforma, nije modularno ali ima kvalitetniju izlaznu struju od recimo CFT Chiefteca. Razlika u kvalitetu u odnosu na M12II (GM serija) nije drastichna, ali postoji. Po meni odlichna kupovina za te novce, vazhi za obe serije.
@Ribery - zavisi od modela do modela. Recimo da je Enermax firma koja pravi najbolja multi-rail napajanja i firma sa najmanjim brojem loshijih modela napajanja. Ali, kvalitetna Seasonic i kvalitetna Enermax napajanja su rame uz rame.
S'obzirom na kvalitet SS napajanja, moram primetiti da su vrlo pristojno zacenjena kod nas :).
Teško da ima kvalitetnijih napajanja od Seasonic-a po toj ceni u Srbiji.
Kakva su Silverstone napajanja? Konkretno ovaj model:
http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=st75f-p&area=usa
Dali da uzmem cft-600w ili cft-700w razlika je 1000 din?
Ja bih isao na jace napajanje jer je razlika u ceni mala, a uvek je dobro imati visak snage u rezervi.
Ok a kakva je razlika izmedju ova dva napajanja SEASONIC SS-620GB 620W i SEASONIC SS-620GM 620W ovaj model GM je skuplji 10 evra?
GM je modularan i ima neshto vishu efikasnost. Ostale razlike su minorne.
Recimo, pre bih uzeo 620GM nego Chieftec od 700W :).
nikola1903
17.2.2011, 20:52
Interesuje me kakvo je napajanje RECOM
Power Engine 600W Plus RC-PE600Plus,ako neko ima iskustva sa njim i jel bi mogao da izgura gtx 460-cu?
Tesko je reci... Nema nekih informacija o tom napajanju.
Koliko sam izguglao, pojedine modele im pravi Andyson (koji i nije neki OEM), mada cenim da je sasvim sposobno da napoji GTX460.
Koliko kosta to napajanje, mozda mozemo da ti predlozimo neku alternativu.
nikola1903
17.2.2011, 21:04
Kosta 46e novo,ali drugar ga prodaje za 2000din sa godinu dana garancijom pa mislio da ga uzmem.
Za 20e tesko da ces dobiti bolje napajanje ;)
Ja bih ga kupio.
nikola1903
18.2.2011, 2:33
Zanima me jedna stvar ako neko moze da mi objasni,posto cujem da kod ovih jacih grafickih kod napajanja pored W(vati) su jako bitni i amperi na 12v grani,e sad kod mog napajanja pise 12 v1 22A i 12 v2 22A da li se to sabira sto znaci da na 12v grani ima 44A ili ne?
Ne sabira se. Pogledas koliko ti sveukupno W daje napajanje na 12V granama i to podelis sa 12 i dobices otprilike pravu amperazu.
Ne sabira se. Pogledas koliko ti sveukupno W daje napajanje na 12V granama i to podelis sa 12 i dobices otprilike pravu amperazu.
Sto je najgore, nije ni to tacno. Napajanje obezbedjuje sve ostale napone odakle dobija i +12v... Znaci sto je veca potrosnja na preostalim granama, to je manje snage raspolozivo za +12v. Zato se i daje tabela sa kombinovanim max. snagama.
optimus Z600
18.2.2011, 20:28
Da li je dovoljno ovo http://www.winwin.rs/-napajanje-500w-frontier.66.html?productId=27252 napajanje da tera samo grafiku HD 5770 ili eventualno HD 6850?
Aleksandar 91
18.2.2011, 20:34
Grafiku ce samu terati.A ako hoces celu konfiguraciju,moras nam napisati koja ti je pa da vidimo...
A kako mislis samo graficku???
optimus Z600
18.2.2011, 20:56
Napajanje od 450W pokrece CPU, plocu, ram,.... A ovo gore napajanje samo grafiku.
Da li moze tako da se prikljuci i da li bi ovo gore napajanje to moglo?
Da li je dovoljno ovo http://www.winwin.rs/-napajanje-500w-frontier.66.html?productId=27252 napajanje da tera samo grafiku HD 5770 ili eventualno HD 6850?
Od Ati 5770 bi napajanje umiralo postepeno a od Ati 6850 bi umiralo malo brže.
Napajanje od 450W pokrece CPU, plocu, ram,.... A ovo gore napajanje samo grafiku.
Da li moze tako da se prikljuci i da li bi ovo gore napajanje to moglo?
Napajanje koje si spomenuo ni u ludilu nemoj da koristiš za ove dve grafe jer je preslabo.
Edit :
Za ove dve grafe potrebno je napajanje od 500W i 50e vrednosti, odnosno ništa jeftinije od LC Power.
optimus Z600
18.2.2011, 21:20
Koliko bi vremenski napajanje radilo sa HD5770 ?
edit: ali samo za jednu grafu i nista drugo
Koliko bi vremenski napajanje radilo sa HD5770 ?
edit: ali samo za jednu grafu i nista drugo
Radilo bi dok ne crkne a nisam baba Vanga :kreza: da mogu da znam koliko će da traje jer su napajanja klase Frontier toliko loša da se sa njima nikada nezna na čemu si.
Edit :
Grafe kao Ati 5770 i 6850 su predviđene da rade na krštenim i brendiranim napajanima.
Edit 1 :
Umesto što razmišljaš o opciji sa dva napajanja bolje ti je da uzmeš jedno dobro i da mu ne misliš više.
optimus Z600
18.2.2011, 21:34
Imam 15750 + prodam sadasnju grafu i napajanje za 30-35e.
Kupio bih HD5770 1GD5 sa 3 god garancije.....ova: http://www.winwin.rs/-vga-amd-radeon-5770-msi-1gb-ddr5.66.html?productId=31085 ili ??
a ostatak za napajanje?
edit: a ovo sa dva napajanja sam nesto mislio da nagrebem novca za 6850 + ono gore napajanje za 20e BIG :kreza:
Luka Filipovic
18.2.2011, 21:44
Kupi malo jeftiniju grafu, a jace napajanje..
Imam 15750 + prodam sadasnju grafu i napajanje za 30-35e.
Kupio bih HD5770 1GD5 sa 3 god garancije.....ova: http://www.winwin.rs/-vga-amd-radeon-5770-msi-1gb-ddr5.66.html?productId=31085 ili ??
a ostatak za napajanje?
edit: a ovo sa dva napajanja sam nesto mislio da nagrebem novca za 6850 + ono gore napajanje za 20e BIG :kreza:
Skrpi se oko 6000 dinara za jedan Seasonic SS-500ET 500W. Ukoliko bude tesno sa parama imaš za nekoliko stotina dinara jeftiniji LC Power LC6650GP3.
optimus Z600
18.2.2011, 23:23
A koje napajanje moze samo za HD 5770 1GD5 (ona max trosi 110W)
nemojte da razmisljate o narednom upgrade-u, samo za HD5770
Red_Devil_89
18.2.2011, 23:33
A koje napajanje moze samo za HD 5770 1GD5 (ona max trosi 110W)
nemojte da razmisljate o narednom upgrade-u, samo za HD5770
Uzmi LC Power 600W LC600H, ima ga za 3500din i to predstavlja neki minimum za napajanje koje treba da kupis i na njega mozes slobodno da nakacis ceo komp, a ne samo graficku.;)
optimus Z600
18.2.2011, 23:35
http://www.winwin.rs/proizvodi.66.html?productId=28065 ovo?
Sta na ovo moze ceo moj komp + HD 5770 ?
Red_Devil_89
18.2.2011, 23:44
http://www.winwin.rs/proizvodi.66.html?productId=28065 ovo?
Sta na ovo moze ceo moj komp + HD 5770 ?
Meni to napajanje lepo gura moju masinu.:D
EDIT: Pa nije tvoja masina neka azdaja sto guta struju kao luda, uzmi to napajanje i izgurace tvoj komp sa 5770 bez problema.
Kakva je kompanija FSP Group dali prave dobra napajanja?
Kolega ima od njih napajanje pa se interesuje dali su dobra
petrovic7
20.2.2011, 21:26
interesuje me koje napajanje bi trebao da kupim koje je kvalitetno da mi tera bez problema sledece komponente: Intel core 2 duo e8400, ge force 9600 gt na 1gb gddr3, 2x1gb ddr2 na 1066mhz, 3dhh,5 ventilatora i ovo ostalo napisao sam ono najosnovnije. jer sad imam frontier od 500w i desi mi se da cesto zakoci zablokira i samo dugme za direktni restart nista vise. e sad ja sumnjam da je to napajanje mozda nije, al razmisljam da ono nije bas dobro za ovu konfiguraciju. napisite komentare da bi mogo da resim taj problem. pozdrav
Neki Lc power oko 4-5 hiljade ili eventualno chieftec ctg500
NIDZA bOj
20.2.2011, 22:01
@ Petrovic77 Pa zavisi do koliko para ? To prvo napisi, a i kazi da li bi nesto upgradovao i sta ? :)
petrovic7
20.2.2011, 22:06
pa da bude manje od 100 evra znaci oko 60-70-80 evra tako negde. pa meni sad sve radi bez problema test drive unlimited 2 izaso pre neki dan nema da secne radi ko sat i nebi u skorije vreme nista nadogradjivao mozda tamo za godinu dve neznam ni ja otprilike i moze da se desi jos 1 dhh od 500 gb da stavim to moze da se desi i odma. jer igrao sam tu igricu malo pre i zakocio mi kao sto sam reko i ja ga restartovao na dugme i posle da udjem izbrisalo mi save game pise corupted i sad moram ispocetka,al preso sam bio pola igrice. ubio sam se ziv. e sad ja to mislim da je zbog napajanja jer ovo sto imam ja ko zna sta je ustvari i kako. znaci ta cena i sad mi je bitno da mi kazete kvalitet koja marka dobra i da uznem neko od 600-700 wati ako treba mozda ce treba i za kasnije.
Luka Filipovic
20.2.2011, 22:20
cft 600?
pa da bude manje od 100 evra znaci oko 60-70-80 evra tako negde. pa meni sad sve radi bez problema test drive unlimited 2 izaso pre neki dan nema da secne radi ko sat i nebi u skorije vreme nista nadogradjivao mozda tamo za godinu dve neznam ni ja otprilike i moze da se desi jos 1 dhh od 500 gb da stavim to moze da se desi i odma. jer igrao sam tu igricu malo pre i zakocio mi kao sto sam reko i ja ga restartovao na dugme i posle da udjem izbrisalo mi save game pise corupted i sad moram ispocetka,al preso sam bio pola igrice. ubio sam se ziv. e sad ja to mislim da je zbog napajanja jer ovo sto imam ja ko zna sta je ustvari i kako. znaci ta cena i sad mi je bitno da mi kazete kvalitet koja marka dobra i da uznem neko od 600-700 wati ako treba mozda ce treba i za kasnije.
Prvo mozda i nije napajanje problem.Pogledaj temperature u mirovanju i pod opterecenjem pa napisi,bilo bi dobro da istestiras memoriju memtestom 86
NIDZA bOj
20.2.2011, 23:16
Pa kao sto je vec pomenutu chieftec cft 600 cs 14, ili seasonic ss 12m ili gb bi bilo najbolje za te pare :) .
Red_Devil_89
20.2.2011, 23:34
Kao sto je vec pomenuto za te pare najbolji izbor su Chieftec 600W CFT-600-14CS ili Seasonic SS-620GB 620W. Oba napajanja su odlicna i posluzice ti za dalji upgrade.
To je jedno sto covek hoce da kupi napajanje,a nije sigurno da mu je to uzrok problema
Red_Devil_89
20.2.2011, 23:41
To je jedno sto covek hoce da kupi napajanje,a nije sigurno da mu je to uzrok problema
Svejedno, ja ne bih drzao masinu na tom krsh kineskom napajanju zvanom Frontier:D. Sad uzme kvalitetno napajanje i posle kad bude menjao komp imace vec dobro napajanje koje ce to sve moci da isprati.
a kakva su termalthake, culer master, ocz vidim njih ne pominjete uopste. na it svetu vidim pre su ocz bila u prodaji sad nema uopste.
a kakva su termalthake, culer master, ocz vidim njih ne pominjete uopste. na it svetu vidim pre su ocz bila u prodaji sad nema uopste.
Kod thermalteka i Cm moras da vidis koje su serije,jer imaju i lose serije,ali uglavnom su ok
Luka Filipovic
21.2.2011, 0:14
Bestbuy ti je CFT-600
Ribery,mi ne kazemo da je LC power najkvalitetnije napajanje,ali je najbolje u klasi do 50-60 eura.
FrankRibery
21.2.2011, 0:18
Covek kupuje do 80e. Znaci tu bi ja uzeo Chieftec, Enermax, Seasonic, Corsair,Trust (ali pravi Trust ),Antec ili Cooler Master. Znaci ima da bira, zali boze uzeti LC-a :(
Red_Devil_89
21.2.2011, 0:18
Neki ovde hvale LC Power ko da je ne znam sta, a napajanje je malo kvalitetnije od najgrdjih Kineza i nikako nije Best Bye
Da,da potpuno si u pravu.:rofl::alealeee:
Thermaltake su takodje dobra napajanja, ali kod nas nema neki preterani izbor da se nadje u tom cenovnom rangu, dok su Cooler Master precenjena napajanja i ne isplati se da uzimas, posto za iste pare imas bolja Chieftec i Seasonic napajanja, a sto se tice OCZ, gotovo ih nema kod nas na trzistu, veoma retko se nalaze, pa su zato izostavljena.
Cooler Master napajanja su precenjena i nisu dobar izbor a GX serija se nije proslavila. OCZ napajanja se izgubiše sa našeg tržišta a bila su OK.
Uglavnom je bolje od tvog izvikanog chiefteca
Zavisi kojeg. Ako je u pitanju Chieftec GPS serija onda je to moguće međutim ukoliko je u pitanju CFT i BPS Nitro serija, LC Power nema tu šta da traži čak i sa Metatron serijama.
Bestbuy ti je CFT-600
Ribery,mi ne kazemo da je LC power u najkvalitetnije napajanje,ali je najbolje u klasi do 50-60 eura.
Potvrđujem.
Cooler Master napajanja su precenjena i nisu dobar izbor a GX serija se nije proslavila. OCZ napajanja se izgubiše sa našeg tržišta a bila su OK.
Zavisi kojeg. Ako je u pitanju Chieftec GPS serija onda je to moguće međutim ukoliko je u pitanju CFT i BPS Nitro serija, LC Power nema tu šta da traži čak i sa Metatron serijama.
Potvrđujem.
A CM SP i SPGold nisu dobre serije?
Red_Devil_89
21.2.2011, 0:30
Niko nije rekao da nisu dobre serije napajanja, ali su skupe naspram onog sto nude tj precenjena su.
Rekao sam da CM GX serija nije dobra a ostale su precenjenje.
Sad jasnije?
Sta vam znaci precenjene? Da nisu dobri nebi i bili precenjeni kao sto kazete:D
Red_Devil_89
21.2.2011, 0:51
Sta vam znaci precenjene? Da nisu dobri nebi i bili precenjeni kao sto kazete:D
Precenjeno u ovom slucaju znaci da se Cooler Master napajanja prodaju po vecoj ceni nego sto vrede. Za manje pare imas bolja Chieftec napajanja, a i Seasonic.
Dali moze neko da mi kaze za ovo napajanje FSP Fortron Aurum 600w dali je dobro treba mi za drugu konfiguraciju:) Hvala unapred
Meni je Cooler Master uvek prvi izbor pri kupovini i bice, imao sam CM Xtreme Power 430 W koristio ga vise od dve godine bio prezadovoljan kupio Core2Duo i novu ATI 4850 pa sam resio da ga menjam, prodao sam ga drugaru, njega i dan danas sluzi odlicno, 2008. god. kupio sam Cooler Master M620 Modularno koristim ga i danas, fantasticno napajanje napon je "zakucan" uopste nevarira vrlo je stabilan sto je najbitnije, inace mi masina najvise vuce do 400w, 200 w bleji u prazno, al nesmeta…
Ah da, normalno, skuplja su zato sto su i kvalitetnija i nedaju dzabe 5 godina garancije… “Precenjeno” se moze reci ako je duplo skuplje od drugih proizvodjaca istog ranga, uporedite cene sa drugim proizvodjacima pa cete videti da su CM skuplja 10-15 eura, al ima razloga… :qliranje:
Nema apsolutno nikakvog razloga. Bilo koji kvalitetniji Chieftec, Corsair ili Seasonic pocisti CM samo tako (tu mislim na CFT600, SS620, i slicna napajanja) a pritom su jeftinija.
Red_Devil_89
21.2.2011, 1:27
Meni je Cooler Master uvek prvi izbor pri kupovini i bice, imao sam CM Xtreme Power 430 W koristio ga vise od dve godine bio prezadovoljan kupio Core2Duo i novu ATI 4850 pa sam resio da ga menjam, prodao sam ga drugaru, njega i dan danas sluzi odlicno, 2008. god. kupio sam Cooler Master M620 Modularno koristim ga i danas, fantasticno napajanje napon je "zakucan" uopste nevarira vrlo je stabilan sto je najbitnije, inace mi masina najvise vuce do 400w, 200 w bleji u prazno, al nesmeta…
Ah da, normalno, skuplja su zato sto su i kvalitetnija i nedaju dzabe 5 godina garancije… “Precenjeno” se moze reci ako je duplo skuplje od drugih proizvodjaca istog ranga, uporedite cene sa drugim proizvodjacima pa cete videti da su CM skuplja 10-15 eura, al ima razloga… :qliranje:
Procitaj malo ovu temu, ima dosta korisnih informacija vezanih za napajanje.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=18189&page=22
Procitaj malo ovu temu, ima dosta korisnih informacija vezanih za napajanje.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=18189&page=22
To meni nista neznaci to su opet samo misljenja nekih ljudi koji opet, pitanje dal znaju nesto o napajanjima i pitanje dal su koristili sva ta napajanja pa da mogu da sude o svakom proizvodjacu kako oni zele ili da se sudi na osnovu toga sto su skupa ili sto ih nema u necijem kraju… ja nism pisao da su druga npajanja smece, a da je CM najbolji, ja sam pisao na osnovu svog visegodisnjeg iskustva sa Cooler Masterom i pisao sam o Cooler Masteru o napajanju koje sam koristio i koje koristim, jednostavno nisam imao nikakvih problema i sluzi me odlicno i dalje ostajem pri predhodnom tekstu koji sam napisao. Dakle, po mom misljenju Cooler Master pravi vrlo kvalitetna napajanja.
:qliranje:
Red_Devil_89
21.2.2011, 2:07
To meni nista neznaci to su opet samo misljenja nekih ljudi koji opet, pitanje dal znaju nesto o napajanjima i pitanje dal su koristili sva ta napajanja pa da mogu da sude o svakom proizvodjacu kako oni zele ili da se sudi na osnovu toga sto su skupa ili sto ih nema u necijem kraju… ja nism pisao da su druga npajanja smece, a da je CM najbolji, ja sam pisao na osnovu svog visegodisnjeg iskustva sa Cooler Masterom i pisao sam o Cooler Masteru o napajanju koje sam koristio i koje koristim, jednostavno nisam imao nikakvih problema i sluzi me odlicno i dalje ostajem pri predhodnom tekstu koji sam napisao. Dakle, po mom misljenju Cooler Master pravi vrlo kvalitetna napajanja.
Neka te sluzi dugo godina;) Nemam ja nista protiv CM napajanja, ali pre bih uzeo Seasonic ili Chieftec iz CFT i BPS serije, jer su jeftinija od CM-a, a isto nude, pa sto da placam vise, kad mogu to da kupim za manje pare, zar ne.:aplauz:
Dali moze neko da mi kaze za ovo napajanje FSP Fortron Aurum 600w dali je dobro treba mi za drugu konfiguraciju:) Hvala unapred
Moze opusteno. FSP je ok proizvodjac... Pravili su OCZ Stealth seriju napajanja.
Moze opusteno. FSP je ok proizvodjac... Pravili su OCZ Stealth seriju napajanja.
OK Hvala za odgovor:)
Mr.Simpson
21.2.2011, 13:07
fantasticno napajanje napon je "zakucan" uopste nevarira vrlo je stabilan sto je najbitnije, inace mi masina najvise vuce do 400w, 200 w bleji u prazno, al nesmeta…
Kako znas da je napon stabilan? BTW, 200W nigde ne "bleji", napajanje uzima onoliko koliko mu treba... Inace bi svetlelo k'o sijalica. :D
Dakle, po mom misljenju Cooler Master pravi vrlo kvalitetna napajanja.
Cooler Master uopste ne pravi napajanja. Samo ih pakuje.
Evo ja posedujem Real Power M1000 i mogu ti potvrditi da je precenjeno.. Nije nista bolje od ostalih u klasi,a bilo je skuplje od istih. Razlike kod dobrih napajanja su vrlo male pa nisu nesto posebno vredne dodatnog novca. Btw da sam imao mogucnosti da uzmem nesto drugo po pristojnoj ceni ne bih se dvoumio
Kakva su Silverstone napajanja? Konkretno ovaj model:
http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=st75f-p&area=usa
Jel moguce da niko ne zna nista o ovim napajanjima, gdje god sam citao dosta hvale ovaj model ali bi volio cuti od nekoga sa foruma koliko su u stvari kvalitetna.
Jel moguce da niko ne zna nista o ovim napajanjima, gdje god sam citao dosta hvale ovaj model ali bi volio cuti od nekoga sa foruma koliko su u stvari kvalitetna.
Silverstone su odlicna napajanja i to koje si postavio je odlicno. Sad, sto se tice da li su OK kupovina, sacekaj jos nekog, mozda u tom cenovnom rangu ima i boljih.
Kako znas da je napon stabilan? BTW, 200W nigde ne "bleji", napajanje uzima onoliko koliko mu treba... Inace bi svetlelo k'o sijalica. :D
Cooler Master uopste ne pravi napajanja. Samo ih pakuje.
Znam tako sto sam u to vreme kada sam kupovao napajanje pogledao mnoge testove u caspisima itd. a ja sam proverio preko programa koji ti realnom vremenu putem senzora na ploci pokazuju koliki ti je napon, Everest, Hardware Monitor, CPU-Z pokazuje za procesor itd. … uglavnom na starom napajanju “no name” mi je u IDLE rezimu napon non stop varirao i na procesoru i na 12v grani, sad Cooler Msterom barem na IDLE rezimu nevaraira uopste, inace kad opteretis masinu ili overklokujes uvek malo popusti napon cak i na najboljim napajanjima Seasonic, Enermax, itd. samo je pitanje koliko.
Druga stvar, kada se kaze “bleji”naravno da se misli na neskoriscenost snange u odnosu na ono sto napajanje moze da ti pruzi… ili si bukvlaista ili si elektricar pa ti je to profesionalna deformacija ili si mozda neki profesor knjizevnosti pa ti se nije dopao moj nacin izrazavanja…:D
Sto se tice pakovanja… pakuju ih Corsair, i jos neki koji narucuju “cela” napajanja direktno od Seasonica i bukvalno samo prelepe nalepnice, kao i OCZ nesecam se od koga je narucivao… inace CM ih porizvodi, stim sto nisu svi delovi by CM vec gomilu kupuje kao i vecina ostalih proizvodjaca… ali nisu za potcenjivanje kao sto neki napisu “Cooler Master napajnaja su smece” to su price ljdi koji nisu ni testirali ta napajanja vec priacaju tako naprasno, mogu do pricaju o napajanju koje su koristili, testirali…to moze biti koristna informacija ostalo je sve “baljezganje u prazno” Mislim da jedino Enermax i Seasonic proizvode bas svoja napajanja.
Evo ja posedujem Real Power M1000 i mogu ti potvrditi da je precenjeno.. Nije nista bolje od ostalih u klasi,a bilo je skuplje od istih. Razlike kod dobrih napajanja su vrlo male pa nisu nesto posebno vredne dodatnog novca. Btw da sam imao mogucnosti da uzmem nesto drugo po pristojnoj ceni ne bih se dvoumio
Naravno da je u to vreme Real Power M1000 bilo precenjeno secam se da je nesto kostalo blizu 300 eura, zato sto su modularna napajanja u to vreme kada se M1000 pojavilo bila luksuz plus sto je snaga od 1000W bila likusuz, ja govorim o kategoriji napjanja 500-600 W kod nas u Srbiji koliko se secam jedino je CM bio dostupan i mozda jos par prozivodjaca koji su pravil modularna napajanja u to vreme kada sam ja kupovao Real Power M620, inace ja sam ga platio nekih 110 eura pre par godina tada sam mogao uzeti recimo Chiftec od 600W za 90 eura, ali je jedno od kljucinh stvari bilo da napajanje bude obavezno modularno tako da sam ja platio tu “precenjenost” zbog luksuza i mode, jer nisam hteo da mi se visak kablova vrzma po kucisto tako da u to vreme i nisam imao puno izbora jedina opcija za mene je bilo nesto iz CM-a, i nisam napisao da je nesto posebno od drugih, ali je kvaltiteno i zadovoljan sam. Sada su stvari drugacije, modularnih napajanja drugih proizvodjaca je sve vise… Poz.
Mr.Simpson
21.2.2011, 18:10
...kod nas u Srbiji koliko se secam jedino je CM bio dostupan i mozda jos par prozivodjaca koji su pravil modularna napajanja u to vreme kada sam ja kupovao Real Power M620, inace ja sam ga platio nekih 110 eura pre par godina tada sam mogao uzeti recimo Chiftec od 600W za 90 eura, ali je jedno od kljucinh stvari bilo da napajanje bude obavezno modularno tako da sam ja platio tu “precenjenost” zbog luksuza i mode, jer nisam hteo da mi se visak kablova vrzma po kucisto tako da u to vreme i nisam imao puno izbora jedina opcija za mene je bilo nesto iz CM-a, i nisam napisao da je nesto posebno od drugih, ali je kvaltiteno i zadovoljan sam. Sada su stvari drugacije, modularnih napajanja drugih proizvodjaca je sve vise… Poz.
Pa Chieftec CFT-600 jeste modularno.
Pa Chieftec CFT-600 jeste modularno.
Znam da je modularno al tada su bila neka druga u ponudi nesecam se da sam od Cifteca video nesto od modualrnih pa je jedini izbor bio CM620M. Mislio sam na Chiftec od 600W standardno.
Mr.Simpson
21.2.2011, 18:35
Znam da je modularno al tada su bila neka druga u ponudi nesecam se da sam od Cifteca video nesto od modualrnih pa je jedini izbor bio CM620M. Mislio sam na Chiftec od 600W standardno.
Ako pricamo o modelu koji ima (khm) "tacno" 600W (bar u oznaci) Chieftec ima (imao je) 4 modela:
APS-600C - modularno (A135 series)
CFT-600-14C - modularno (Turbo series) - ovo je EOL.
CFT-600-14CS - modularno (Super series)
CTG-600-80P - nije modularno (A-80 series).
99% sam siguran da u to vreme CTG modeli ili nisu bili dosptupni kod nas, ili nisu postojali. Anyway, s obzirom da si pomenuo cenu od oko 90e, to bi sasvim izvesno bila CFT serija.
Moguce, nisam siguran mozda je i bilo, al da se secam modela sigruno bi napisao, 600w rekao sam okvirno znam da su tu negede bile cene, al znam da sam imao ispred sebe dva napajnaja OCZ Technology ModXStream 780W i CM620M, OCZ nisam uzeo zato sto je imao mnogo kratak strujni kabal za CPU, jer mi je kuciste Cooler Master 690 i npajanje ide dole, jer sam pre toga imao CM Xtreme Power 430W i imao sam problem sa kablom jedva sam mogao da ga prikljucim na plocu bio je “prenategnut” izmerio sam kabal i video da je potpuno iste duzine kao i na OCZ…
koliko napajanje bi trebalo da se pokrene ovako nesto?
amd athlon II x4 640
ati 5770 ili gts 450 ili gtx 460 smart
msi 770-c45
i ono standard optika,hdd,ram...
Red_Devil_89
21.2.2011, 20:31
amd athlon II x4 640
msi 770-c45
Najjeftiniji izbor i minimum koji je za takvu konfu je LC Power 600W LC600H koje najcesce dolazi u sklopu kucista npr LC Power 914B, kao sto sam ti u temi za konfiguraciju stavio. Kuciste sa napajanjem je oko 5500din, dok je samo napajanje oko 3500din
Sledeca skuplja investicija, samim tim i bolje napajanje je LC Power 650W GP3-cena oko 5500din ili jos malo skuplje i bolje je Seasonic 500W SS-500ET ili Chieftec BPS 500S 500W, cena ova dva napajanja je oko 6400din.
FrankRibery
21.2.2011, 22:06
amd athlon II x4 640
msi 770-c45
Moj drugar ima malo jacu konfiguraciju od ove tvoje i odlicno mu drzi Bluebery od 600W mada ti ja preporucujem neko napajanje do 50e na primer Chieftec 500W koji je dosta bolji od tog Bluebery-a.
Sta odabrati i zasto?
Chieftec 600W CFT-600-14CS
ILI
SEASONIC SS-620GB 620W
X puta spominjano u jedine dve teme u kojim se *******i o napajanjima..
Ako zelis kvalitetniji proizvod idi na drugu varijantu
Ako zelis modularno napajanje idi na prvu varijantu
FrankRibery
25.2.2011, 9:32
Seasonic uzmi bez razmisljanja
Imam jedno pitanje, posto sam nov na forumu, uzeo sam graficku ati radeon sapphire HD 6850 1GB DDR5, da li vredi uzimati napajanje od LC Power LC600H-12 600W koje na IT svetu kosta 30e , imam procesor intel i3 quad core na 2.93GHz imam hard od 500G ,memorija DD3 2GB rama,i 1 DVD citac
Red_Devil_89
1.3.2011, 21:07
To LC Power je neki minimum ispod kojeg nemoj da ides, drzace dobro tvoju masinu. A ako imas vise novca, pogledaj i Chieftec BPS-500S ili Seasonic SS-500ET, ta dva napajanja su oko 6500din.
A taj tvoj Intel nije quad core, nego dual. Quad core je i5.;)
Ako nemas dosta para uzmi nesto izmedju. LC 6650 gp3 je oko 5300.din.i odlican je za te pare
Da li je to napajanje LCH 600-12 tiho i da li je neko imao iskustva sa tim napajanjem ?
Red_Devil_89
1.3.2011, 21:45
Ja koristim to napajanje i tiho je, cak i pod opterecenjem, jedino sto cujem je kuler na procesoru. Za sad sve dobro radi i nemam neke zamerke na napajanju koje kosta 30e.
koliko je
LC POWER LC8650 650W v2.2 (~8000din)
losiji ili mozda bolji od
CHIEFTEC CFT-650-14CS, (~8400din)
poto je razlika u ceni 400din?
ev spesifikacije oba:
http://www.lc-power.de/index.php?id=166&L=1
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid
Red_Devil_89
3.3.2011, 13:01
Uzmi ti Chieftec-a, LC Power malo laze za specifikacije, ne kazem da je los, ali je Chief bolji izbor za te pare.:D A recimo ja bih pre uzeo u tom cenovnom rangu Seasonic SS-620GB 620W, cena mu je oko 8500din, a bolje je napajanje i od LC Power i od Chiefteca.;)
http://www.itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-620gb-620w/comp_comp_powersupply/725/589
Uzmi ti Chieftec-a, LC Power malo laze za specifikacije, ne kazem da je los, ali je Chief bolji izbor za te pare.:D A recimo ja bih pre uzeo u tom cenovnom rangu Seasonic SS-620GB 620W, cena mu je oko 8500din, a bolje je napajanje i od LC Power i od Chiefteca.;)
http://www.itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-620gb-620w/comp_comp_powersupply/725/589
Hm, nisam ga uopste video, hvala! :) mislim da cu uzeti to, ako ga bude za mesec+ dana,dok skupim kintu :/
a, sad tek videh i ovo:
SilverStone Strider Essential ST60F-ES, 600W (~ 7.400din)
kakvo je ono u poredjenju sa Seasonic?
Red_Devil_89
3.3.2011, 13:51
Bolje je Seasonic. Seasonic su ti sam vrh sto se tice kvaliteta napajanja.;)
Taj modularni Silverstone Strider pravi Sirtec (Sirfa, High Power, kako god) i ne predstavlja neku preterano dobru kupovinu, razlikuje se od serija koje nemaju ES nastavak i manje su kvalitetne od njih (bez ES su bolja). CFT Chieftec je bolja kupovina, a Seasonic idealan ako ti nije potrebno modularno napajanje.
Nije mi nesto posebno potrebno modularno, mada ono, lepse bi izgledalo kada su kablovi u pitanju, al opet kazem nije mi toliko bitno.
Ok, za sada je Seasonic, samo jos da skupim dovoljno kinte.
Red_Devil_89
3.3.2011, 14:32
Pa ako hoces modularno onda onaj Chieftec CFT-650-14CS.
Vratili su mi iz servisa napajanje LC power lc8700 700w bez 8/4 pin mainboard 12v kabla, i kad sam se zalio na nedostatak, covek me ubedjuje da sam to ja negde izgubio i da nije kod njih:mad:. Zna li neko mozda servis ili prodavnicu gde mogu da nabavim tako nesto? Nema ni u najjacim prodavnicama, cak su mi i na par mesta rekli da kupim novo napajanje:facepalm
Hvala unapred
Obichno svako napajanje ili bar svaki proizvodjach ima sopstvene modularne konektore, a oni nisu standardizovani i samim tim medjusobno kompatibilni, pa se ne prodaju zasebno. Samo nisam siguran zbog chega je taj kabal modularan, kada je potreban svakoj modernijoj plochi, a napajanje od 700W (tachnije 600, slazhe LC Power) svakako necesh staviti na Socket A plochu.
Da li treba da rusim sistem ako ubacim novo napajanje i graficku ? Imam integrisanu za koji dan dobijam novu graficku?
Ne.
Prvo obrisi drajvere iz windowsovog menagera(ono programs and ..) pa onda odes u safe mod i tamo ocistis driver sweeperom, pa stavi novu graficku, a pre svih ovih operacija stavi napajanje :D .
Link za brisanje starih drajvera : http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=16154
Igor Petrovic
3.3.2011, 22:15
Video sam na netu THERMALTAKE TR2 RX 550W W0134, kosta oko 6000 din. Jel ima neko ovo? Da li valja za te pare?
Koliko vidim pravi ih CWT, shto znachi da je serija verovatno loshija kupovina od Seasonic SS-500ET napajanja koje koshta isto. TR2 je oduvek imao veliki broj reklamacija svuda u svetu, ne bih se previshe zaletao na njega. Kombinovanu snagu na 12V cenim na oko 33A, shto i nije previshe, mada ce ta jedna "grana" od 12V koja ima 19A napojiti maltene bilo koju grafichku karticu. Generalno, nije to preterano dobro napajanje...
Po specifikacijama vidim da je maltene isti kao lc power 6650 gp3 ,mislim na 12 v. ane na krajnju snagu jer lc pise otprilike 100w vise. A LC je jeftiniji
Luka Filipovic
3.3.2011, 23:31
Ali ovo je modularno.(Valjda)
Jeste, modularno je, ali ne vredi te pare.
nikola1903
5.3.2011, 15:28
Jel postoji neki program za merenje snage napajanja a da je bezbedan, posto imam Recom 600w napajanje a o njemu ovde ljudi jako malo znaju zato sto je relativno nov proizvodjac na nasem trzistu?Evo i da nesto kazem o napajanju,ima 600w(barem tako pise na nalepnici) ima 2 12V grane sa po 22A koje daju 432w (36A), 2x 6+2 pin konektora, zastite over voltage ,over curent i short curcuit, e sad ono sto je meni zapalo za oko je to da su zice prevucene zastitnom mrezicom (sto nije odlika kod ovih "jeftinijih" proizvodjaca) sto mi se mnogo svidja.I za kraj interesuje me koje graficke bih mogao da stavljam na ovo napajanje gtx 460, 6850 ili bih mogao cak da idem i do gtx 560,6950?
Meni to napajanje nedeluje bas najpouzdanije odmah da ti kazem :o Program koji trazis ne postoji,ali postoji varijanta da se napajanje istestira u realnom radu. Pritom sleeve koji je navucen preko zica nije merilo kvaliteta jer je isti neverovatno jeftin.
E sad,bilo bi najbolje ako mozes da uslikas bocnu stranicu napajanja gde se nalazi nalepnica sa deklaracijom ili da nam kazes tacan model pa mu mozemo uci u trag
nikola1903
5.3.2011, 15:43
Meni to napajanje nedeluje bas najpouzdanije odmah da ti kazem :o Program koji trazis ne postoji,ali postoji varijanta da se napajanje istestira u realnom radu. Pritom sleeve koji je navucen preko zica nije merilo kvaliteta jer je isti neverovatno jeftin.
E sad,bilo bi najbolje ako mozes da uslikas bocnu stranicu napajanja gde se nalazi nalepnica sa deklaracijom ili da nam kazes tacan model pa mu mozemo uci u trag
U pitanju je Recom Power Engine 600 plus
optimus Z600
5.3.2011, 16:18
http://www.recom.nl/psu.html
Ovde ima sve za Recom napajanja.
http://www.recom.nl/psu.html
Ovde ima sve za Recom napajanja.
Nije nam od koristi :)
Ladno napajanje nema UL broj na sebi niti se moze skontati OEM :kreza: Stvarno nisam od pomoci ovde,ali mi napajanje tek sad ne uliva poverenje..
Gledam cenu tome napajanju, košta isto kao CFT-600-14CS koje je neuporedivo bolje, modularno i ima 100W više na 12V granama... Toliko o Recomu kao povoljnim i dobrim napajanjima kako su ih hvalili na itsvet-u...
Na IT svetu pisu Qrta&Murta tako da posmatrati komentare kao objektivne moze samo neko ko je golisav protrcao Vietnam sa zastavom USA na ledjima. Procitao sa "review" (http://it-recenzije.com/recom-proe-a600/) slicnog napajanja i skontao da danas svako ko moze da opise pakovanje i izgled napajanja i pritom zna da "desifruje" specifikaciju moze lepo da zaradjuje
Da li bi Seasonic ss620GM mogao bez problema da drzi i7 2600 i gtx580?
Da li bi Seasonic ss620GM mogao bez problema da drzi i7 2600 i gtx580?
Njihova napajanja su vrlo kvalitetna i često mogu da izdrže mnogo više nego što je navedeno u spcifikaciji, tako da će to raditi no problemo... Verovatno bi radilo i na nekom Seasonicu od 500W...
znam al sam naso tri verzije,znam da su zasnovana na M12 platformi,a ovo pominjano je u srednjoj klasi,no ko pita ne skita,treba da sklapam jedan komp,decko hteo cifteka od750w a smatram da mu je seasonik bolje resenje bez obzira sto kao ima manje snage,a ovo pomenuto 620 ima u piku ako je istina cak 730w 0.0
nikola1903
5.3.2011, 17:17
Ovo moje napajanje je Recom Power Engine 600 Plus(ne PROE A600), ispravio sa gore u postu,kostalo me 20e polovno sa godinu dana garancijom inace novo je 47e, tako da za te pare nisam mogao bolje da prodjem.Znaci nema nista od 560-ce a taman sa skupio kintu,sta mislite da uzmem 5850 video sam na akciji za 138e a 80e ulozim u napajanje npr. Seasonic SS 620GB ili Chieftec CFT-650-CS(sta vi preporucujete) pa da imam za buducnost.Ili mozda da stavim 5850(ili 6850 ako ne budem uzimao novo napajanje) na napajanje koje trenutno imam?
hd6850 je po meni bolj iizbor,a sto se napjanja tice ja bi uzeo seasonika.
optimus Z600
5.3.2011, 19:01
SEASONIC SS-520GB 520W da li je dovoljno za i5 2500K/X6 1090T BE + odgovarajuca ploca za pristojan klok (do 500MHz) + 2x2 GB 1600MHz + HD6850/GTX460 + 500GB SATA3 + optika + 5 led ventilatora sa kontrolerom + Hyper212+
Red_Devil_89
5.3.2011, 19:07
A sto ne bi dodao jos malo i uzeo lepo Seasonic SS-620GB, mislim da je razlika u ceni oko 1000din, za takvu razliku u ceni se isplati da uzmes ovog Seasonica od 620W.
optimus Z600
5.3.2011, 19:13
Za to sve nesto razmisljam na leto da pazarim (nadam se:opanachke)...nego hoce li moci ovaj seasonic od 520W?
Da vam otkrijem tajnu :D stekam pare + vec sam dobio dva tik*** od 4000din...
bice dovoljan,mada sa klokom je vec pitanje..ali opet to napjanje ide u piku i preko 600w.
AndreIguodala
7.3.2011, 9:47
Da li je bolje uzeti polovno napajanje staro godinu ipo dana Chieftec MODEL GPS-550 AB A od 550W za 3000din. ili je bolje da uzmem LC POWER 550W SILENT za 3600din? Koje napajanje je kvalitetnije?
optimus Z600
7.3.2011, 15:26
Da li je bolje uzeti polovno napajanje staro godinu ipo dana Chieftec MODEL GPS-550 AB A od 550W za 3000din. ili je bolje da uzmem LC POWER 550W SILENT za 3600din? Koje napajanje je kvalitetnije?
Kvalitetniji je Chieftec....da li napajanje ima garanciju obzirom da je staro 1,5 god?
Gps chieftec je odprilike istog kvaliteta kao Lc 6650 gp3,mozda je lc za nijansu bolji ali nov kosta 5500 din. Taj Lc sto ti pominjes od 550 w,racunaj manju snagu jer LC uvek pise nesto vise od prave snage
Crnka RF#1
9.3.2011, 21:22
Imam problem sa računarom, kog i pazim i mazim :o, ali kad ga uključim, mnogo se čuje, odnosno pretpostavljam da je prljav unutra. Kako da ga očistim, jer me strah da nešto ne crkne, ne daj Bože:paranoia:? Nikada nisam čistila ventilator ili slično, uglavnom mnogo krči kad se uključuje, posle je lakše, ali opet je glasniji nego što treba da bude. Šta da radim? Hvala unapred.
Aleksandar 91
9.3.2011, 21:32
Malo si promasila temu,jedino ako nije ventilator na napajanju ali i tada...
Pitanje si eventualno trebala postaviti ovde http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=4627 ili ovde http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=11100.
Da ti ne odgovaram ovde,da ne idemo van teme...
Treba izduvati prašinu. To je najbolje uraditi kompresorom, ako ga imaš ti ili neko iz komšiluka. Ako računar se baš jako čuje, moguće da je neki ventilator na izdisaju. To se meni desilo par puta.
optimus Z600
9.3.2011, 21:34
Imam problem sa računarom, kog i pazim i mazim :o, ali kad ga uključim, mnogo se čuje, odnosno pretpostavljam da je prljav unutra. Kako da ga očistim, jer me strah da nešto ne crkne, ne daj Bože:paranoia:? Nikada nisam čistila ventilator ili slično, uglavnom mnogo krči kad se uključuje, posle je lakše, ali opet je glasniji nego što treba da bude. Šta da radim? Hvala unapred.
Evo kako ja to radim: Iznesem kuciste na terasu ili u dvoriste, skinem obe stranice kucista, i izduvam prasinu sa fenom za kosu (hladnim vazduhom), pa posle nekom cetkicom (mekanom) ili u mom slucaju ocistim komponente sa perom od goluba.:D
Ako nisi dugo cistila kuciste, otvori i napajanje i uradi isto.
edit: dok sam ja kucao, dobila je dosta odgovora :D
^ Vidis kako se svi utrkuju ko ce pre da odgovori kad problem ima uporna, istrajna & iskrena crnka... ;););)
Aleksandar
13.3.2011, 16:33
Imam napajanje RaptoxX RT-600 ABP (http://www.rwlabs.com/article.php?id=296) i zanima me da li je dovoljno za Athlon II X4 640, GeForce GTX 560 Ti, 8GB rama.
NIDZA bOj
13.3.2011, 20:35
Pa za to napajanje iskreno prvi put cujem , al koliko sam video dobro je.
Izdrzace :) .
Igor Petrovic
13.3.2011, 23:05
Uzeo sam Chieftec APS-550S. Sta mislite o njemu?
Red_Devil_89
13.3.2011, 23:07
Imao si bolje napajanje za slicne pare i to Seasonic 500W SS-500ET za 6000din.
Igor Petrovic
13.3.2011, 23:51
Imao si bolje napajanje za slicne pare i to Seasonic 500W SS-500ET za 6000din.
Uzeo sam polovno za 3500, staro godinu dana, u garanciji...
Red_Devil_89
13.3.2011, 23:55
Uzeo sam polovno za 3500, staro godinu dana, u garanciji...
Onda si dobro prosao, za te pare je odlicno, sasvim dovoljno da drzi tvoju masinu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.