Prikaži potpunu verziju : Napajanja
Strane :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Koje je napajanje potrebno za
amd 1700+
512 ram ddr1
160gb hard disk
grafika mx440
maticna matsonic ms 8137c+
nijansu jacu konfiguraciju mi je terao kung fu napajanje godinama
Terace i ovu. Mada po meni je sasvim opravdano uloziti 30 evra za Chieftec GPS-350W-EB-101A. Napajanje za te novce odlicno odradjuje posao, moze da pogura C2D i GF8800GT (neko je uspeo cak i Q6600 i 8800GT), sto uopste nije lose za napajanje koje kosta ko dva bolja Kineza.
Ja ga imam vec pet godina, sad tera A64X2 i 2400XT. Takodje, odlicno se bori sa padovima i skokovima napona, nijednom se komp nije zbog toga restartovao. Jednom sam ga cak i kratkospojio (slucajno naravno), ali se ono ne predaje :)
Takodje, u sebi ima vrlo tih Yate Loon ventilator.
damagedgoods
30.1.2010, 21:38
uzeo sam na NB (firma: a***computers) kuciste lc power 914b.
primetio sam da su mi uvalili 714b:mad:, ali sa napajanjem koje dolazi sa 914b (550) (tako pise na njemu). samo kuciste je sigurno od 714b, jer se u nekim detaljima razlikuje od 914b.
kako mogu da proverim da li je ovo napajanje, uprkos onome sto pise na njemu, zaista od 914b.
jos nesto: na ploci gigabyte gt ud3h nisam imao mesta da udenem jos jedan 8-kabal od napajanja. sta to znaci?
evo specifikacija oba modela:
914:
Inkl. seitlichen Lüftungsschlitzen auf VGA-Höhe, Vorrichtung für Air duct (optional), Netzteil mit 20/24-Pin, 1x 6+2-Pin PCI-Express, 4x SATA, 4x PATA, 1x FDD, 1x 8-Pin EPS 12V, 550W max., 120mm-Lüfter, 1x digitale Ersatzblende 5,25"
714:
Inkl. seitlichen Lüftungsschlitzen auf VGA-Höhe, Vorrichtung für Air duct, Netzteil mit 20+4-Pin, 4x SATA, 2x PATA, 1x FDD, 1x 4-Pin 12V, 420W max., 120mm-Lüfter
Pazi, tesko da su menjali nalepnicu sa napajanja, tako da ako pise LC 550W onda je to to.
jos nesto: na ploci gigabyte gt ud3h nisam imao mesta da udenem jos jedan 8-kabal od napajanja. sta to znaci?
Ne razumem ovo pitanje. Na toj ploci imas ATX 20+4 pin konektor i 4+4 pinski EPS12V konektor. Sta bi ti vise od toga? :)
Taj drugi konektor sto imas je verovatno za napajanje graficke karte (ako kartica to na sebi ima).
Ovo na svapskom ne razumem nista.
damagedgoods
30.1.2010, 22:00
da, u pravu si:
to jeste, verovatno, za dodatnu grafiku!
ali, kako da proverim (u nekom programu, everest i sl.) koliko napajanja trosi makina, tj. da li je napajanje od 714 ili 914.
Pa pise ti na napajanju koje je, nisu sigurno nalepnicu skidali. Nema programa za to.
damagedgoods
30.1.2010, 23:14
ok. hvala.
da li onda ima neke veze to sto je napajanje od 914b stavljeno u kuciste 714b?
evo linkova za oba proiyvoda:
http://www.lc-power.de/index.php?id=93
http://www.lc-power.de/index.php?id=107
Nema, kucista su skoro ista, bitno je da je trazeno napajanje unutra. Odnosno, ti mozes tu da stavis bilo koje napajanje bez problema.
Masina sempron 1800+ na 1.5ghz, 256 ram, gforce 2 mx 64mb, hard, dvd rw.Na njemu xp, a koristi se samo par programa koji vise sluze da pretresaju bazu podataka na hardu, nego za graficki prikaz, tj. interfejs tih programa se ne razlikuje od bilo kog programa.Interesuje me da li ovo moze da sljaka kako-tako na 200w napajanju?
Znam i ja da mi treba napajanje od 2647w, ali me interesuje da li sa ovim nece biti problem da osnovne komponente ovog kompa mogu nesmetano da rade i pokrecu par aplikacija, od kojih su neke u access-u?
Ja ATX napajanje od 200W odavno nisam video. Verovatno bi radilo, ali to napajanje mi deluje prilicno "akano". Kupi neki Blueberry, Codegen ili MS Industrial za 10-15 evra i ne beri brigu.
Ja da hocu da kupim bilo kakvo, pa makar i polovno, ne bih se ni javljao.Mene interesuje da li ta i takva makina moze da radi na napajanju od 200 w?
Ja da hocu da kupim bilo kakvo, pa makar i polovno, ne bih se ni javljao.Mene interesuje da li ta i takva makina moze da radi na napajanju od 200 w?
Isprobaj, niko to ne moze odavde da ti kaze. Kako iko od nas moze da zna sta ima ispod haube tog napajanja? Ta masina ne trosi vise od 120-130W, ali poveriti je nekom ofucanom napajanju je totalno bzvz.
Ma to je neko ''premoscavanje'', ja na mojoj masini imam cifteka, nije bas da ne znam sta valja.Samo me interesuje da li ce da sljaka stabilno.
kao sto kaze beagle, pitanje je u kakvom je stanju. ako je ok moglo bi, s obzirom da ti treba samo za to sto si naveo.
Koje je napajanje potrebno za
amd 1700+
512 ram ddr1
160gb hard disk
grafika mx440
maticna matsonic ms 8137c+
Nisam pristalica kineza,ali i oni bi bili dovoljni neki kinez od 400w(neo,frontier...)
DarkoPatic
12.2.2010, 14:18
Kakva su ona MS napajanja sto ih prodaju u kutiji sa garancijom za 1600 dinara 400w?
sportista
12.2.2010, 14:22
Nikakva,kinesko s##nje,ako ti treba za nesto iole ozbiljnije gledaj neki kvalitetniji brend kineze ostavi na miru.:D
DarkoPatic
12.2.2010, 14:30
Nikakva,kinesko s##nje,ako ti treba za nesto iole ozbiljnije gledaj neki kvalitetniji brend kineze ostavi na miru.:D
OK :D Samo sam pitao, vidim da je upakovano u lepu kutiju i ima garanciju a cena niska :). To me je i privuklo. Hvala ti na korisnom savetu , zaobici cu to napajanje ;) .
sportista
12.2.2010, 14:37
Pa da lepo pakovanje da privuku kupce,a posle lupaj glavu,dobro je sto si pitao mogao si se zeznuti.:D
DarkoPatic
12.2.2010, 14:40
Pa da lepo pakovanje da privuku kupce,a posle lupaj glavu,dobro je sto si pitao mogao si se zeznuti.:D
Stvarno lepo izgleda, jos me prodavac ubedjuje kako oni saradjuju sa firmom OCZ ali da imaju jeftiniju radnu snagu pa je zato niska cena :D.
Stvarno lepo izgleda, jos me prodavac ubedjuje kako oni saradjuju sa firmom OCZ ali da imaju jeftiniju radnu snagu pa je zato niska cena :D.
Ma sigurno :to_care:
Ni OCZ ne pravi napajanja, vec kupuje gotova pa lepi svoj brend na njih. OCZ napajanja (uglavnom) dolaze iz FSP-ovih radionica.
DarkoPatic
12.2.2010, 20:29
Ma sigurno :to_care:
Ni OCZ ne pravi napajanja, vec kupuje gotova pa lepi svoj brend na njih. OCZ napajanja (uglavnom) dolaze iz FSP-ovih radionica.
To nisam znao.....:icon_scra
To uglavnom svi rade. Corsair dobija napajanja od Seasonica i Chanell Well Tech, Chieftec CFT je takodje CWT, Antec signature je Delta... Cak ni LCPower ne pravi napajanja. Obicno su to Huntkey proizvodi (sa par izuzetaka).
DarkoPatic
12.2.2010, 20:36
To uglavnom svi rade. Corsair dobija napajanja od Seasonica i Chanell Well Tech, Chieftec CFT je takodje CWT, Antec signature je Delta... Cak ni LCPower ne pravi napajanja. Obicno su to Huntkey proizvodi (sa par izuzetaka).
Pa ko je onda pravi proizvodjac napajanja ?
sportista
12.2.2010, 20:48
pa sesaonic,delta,cwt...:D
Pa ko je onda pravi proizvodjac napajanja ?
To je uobichajena praksa, ne mora da znachi da napajanje nije kvalitetno ako ga neko drugi proizvodi :)
Kod nas bi jedino mogao da nadjesh poneki Enermax ili PC Power & Cooling koji pravi sopstvena napajanja, ali su ona zaista vrhunska. Nijedan drugi proizvodjach mi ne pada na pamet, ali to ne znachi da nema kvalitetnih napajanja na trzhishtu, tj. da ih nema dovoljno za upotrebu. Dodushe, nije bash da se bacamo dobrim napajanjima :o
Dodao bih još i Tagan, kod nas poznatiji po klima uređajima, ali šire poznat po odličnim napajanjima.
To je uobichajena praksa, ne mora da znachi da napajanje nije kvalitetno ako ga neko drugi proizvodi :)
Kod nas bi jedino mogao da nadjesh poneki Enermax ili PC Power & Cooling koji pravi sopstvena napajanja, ali su ona zaista vrhunska. Nijedan drugi proizvodjach mi ne pada na pamet, ali to ne znachi da nema kvalitetnih napajanja na trzhishtu, tj. da ih nema dovoljno za upotrebu. Dodushe, nije bash da se bacamo dobrim napajanjima :o
PC P&C je Seasonic/Win-Tact.
Dodao bih još i Tagan, kod nas poznatiji po klima uređajima, ali šire poznat po odličnim napajanjima.
Za Tagan kazu da nije ono sto je nekada bio.
Tacno ili ne - nemam pojma.
C...c...c...zaboravljate na velicanstveni Enermax.:D Kod tih napajanja nema OEM ovaj, OEM onaj vec se sve zna - napajanje Enermax, OEM Enermax.:D
Pa i ne bas. Tagan jeste ime i dobro napajanje, ali daleko od najboljih. Najbolji PSU-ovi se prodaju pod imenima kao sto su Enhance, Zippy, Seventeam, Seasonic...
PC P&C je Seasonic/Win-Tact
Hm, da, pobrkao sam ih sa Zippyjem. Medjutim, nisam mnogo ni pogreshio jer ta Seasonic napajanja koja stizhu kod njih nisu ista platforma ni sa chim drugim, ako opet nisam neshto pobrkao, a verujem da nisam. U svakom sluchaju, i oni su maltene nestali u Srbiji :(. Zippy da ne pominjem, njega ni ona bolja polovina sveta ne dobija :D
P.S. Ko je zaboravio na Enermax kad stoji kod mene u vr' liste :a_whistli
Pozdrav!
Crklo mi Chieftec 360w napajanje :( dodushe posle 5 god skoro konstantogra rada... ali razocharao sam se jer mi neka kung fu napajanja traju dosta duze...
Uzeo bih neshto za oko 30e, 40max, sa 12/14cm kulerom... i recimo da bude neshto jache... Imate li predlog?
Hvala!
Prvi izbor je svakako Corsair CX400 za ~43e ako ga ima, stvarno najbolje napajanje u toj klasi, sasvim dovoljno za konfiguracije srednje klase.
Posle njega dolaze LC Power LC5550, Thermaltake Lite Power od 400W, Chieftec GPS 400W... Sta nadjes od toga.
Ali Cors je klasa iznad ostalih nabrojanih.
Prvi izbor je svakako Corsair CX400 za ~43e ako ga ima, stvarno najbolje napajanje u toj klasi, sasvim dovoljno za konfiguracije srednje klase.
Posle njega dolaze LC Power LC5550, Thermaltake Lite Power od 400W, Chieftec GPS 400W... Sta nadjes od toga.
Ali Cors je klasa iznad ostalih nabrojanih.
Ta serija TT napajanja ima ogroman procenat reklamacija izbegavati u širokom luku.
hvala za savete! najverovatnije cu uzeti corsair... Svidja mi se shto tripi i 450w, efikasnost padne neshto ispod 80, ali radi stabilno... mada mi je oko prvo zapalo za OCZ Technology StealthXStream 400w model, jedino shto ga nema kod nas... za nijansu je bolji od 500w modela (prave ih razlichiti OEM-ovi), jeftiniji je od 500w modela (koji je 60e),pa mozda i od corsaira (45e), ako neko ima predlog gde da pitam, nek javi :)...
Josh neshto, kad upalim komp, on se pali-gasi... :boodala: svi kuleri sve se pali i gasi... pa razmishljam mozda nije crklo napajanje (iako smrdi), nego je neshto drugo crklo, vuche veliku struju, i zashtita gasi napajanje.... :eek: Na kraju se komp ugasi posle 10tak sekundi... mada zadnji put se samo upalio jednom i ugasio... sutra cu da povadim sve nepotrebne komponente, pa da probam....
I dalje prihvatam predloge za napajanje (~30-40e).. poz!
izvadio sam 3 modula rama, 1 hdd, wifi kartu, modem, tv tjuner... i nishtaaa... vishe se ni ne pali... tako daaaa je crklo ipak... RIP chieftec... (nadam se da je samo to otishlo)...
DarkoPatic
22.2.2010, 0:24
Pozdrav!
Crklo mi Chieftec 360w napajanje :( dodushe posle 5 god skoro konstantogra rada... ali razocharao sam se jer mi neka kung fu napajanja traju dosta duze...
Uzeo bih neshto za oko 30e, 40max, sa 12/14cm kulerom... i recimo da bude neshto jache... Imate li predlog?
Hvala!
Kung fu napajanja zar i to postoji????? Za tu marku jos nisam cuo ali je bas smesno :)
Ma nije to prozvodjac napajanja,on je mislio na kineska sr*nja pa se zato izrazio sa kung fu napajanja.
Trenutno imam kineza starog 2 god od 380W. Pa znam i ja da je krs, to ne morate da pisete, da imam para uzeo bih i ja ono od 1000W ili bolje reci da ocu da dajem tolke pare za ovo. Postoji li nesto do 3 soma da valja, to napajanje bi trebalo da drzi i eventualno neku jacu grafiku za koji mesec. :kreza:
Nista sem Chieftec GPS-400W EB 101A. Najbolje za taj novac.
Kad bi mogao da skupis makar 4.5 soma, Corasir CX400W bi ti bio sjajno resenje na duge staze.
sportista
22.2.2010, 22:11
Mnogo pametnije bi ti bilo da dodas jos tih hiljdu i po dinara i da uzmes to corsair pa da te posle ne boli.
Mogao bi ti sada da uzmes to od 3000 ali za malo vremena ces opet morati da ga menjas,tako da ces opet imati veci trosak nego kad bi sada uzeo corsaira.
Kako to za malo vremena bih morao da ga menjam? Ovaj kinez od 380W me sluzi 2 god. Ovaj ciftek sam video za 3900, nema jeftinije, i ima garanciju 2god. Nek me sluzi 2 god ne treba vise ;). A poterace on i verovatno 4670 za koji mesec
sportista
22.2.2010, 22:21
Mislio sam ako bi hteo da dodas neku grafu jacu od te 4670,a i po meni je uvek bolje dodati 500din i uzeti mnogo kvalitetniji corsair cx400 pogotovo ako je tako mala razlika.
Posaljite mi na pm gde ima to napajanje za 45e u BG
I kakvo je napajanje ThermalTake 420W ? i on kosta oko 4 soma
Vidim da imate najbolje namere da mi preporucite dobro napajanje ali ovaj Corsair kosta 50e a ja ne mog da izdvojim toliko:(
Mislim da cu ostati pri prvom razmiljanju a to je do 30e. Tu imam npr LC power 500W LC500H 12 v2.2 12cm fan koji je 28e :o
ali opet mislim kad moze ovaj trenutni kinez od 380W star 2 god da gura sto nebi mogo ovaj od 500W nov
sportista
22.2.2010, 22:56
Po testovima vrlo dobro napajanje,evo ti link pa pogledaj review.(ako je to taj model odnosno pure power).
http://www.tweaktown.com/reviews/342/thermaltake_420w_purepower_psu_review/index.html
Pa da tesko se nalazi taj corsair,ako nemozes da ga nadjes uzmi onda ong chifteca od 400w on ce ladno drzati tu 4670 i da ne razmisljas do sledeceg upgrada ili cak ovo TT 420w ako je stvarno tako kvalitetean.
Po testovima vrlo dobro napajanje,evo ti link pa pogledaj review.(ako je to taj model odnosno pure power).
http://www.tweaktown.com/reviews/342/thermaltake_420w_purepower_psu_review/index.html
Pa da tesko se nalazi taj corsair,ako nemozes da ga nadjes uzmi onda ong chifteca od 400w on ce ladno drzati tu 4670 i da ne razmisljas do sledeceg upgrada ili cak ovo TT 420w ako je stvarno tako kvalitetean.
Nisam siguran da si procitao moj poslednji post oko LC 500W ?
sportista
22.2.2010, 23:06
To napajanje je malo bolje od kineza,bilo bi ti bolje da ostanes pri chiftecu koliko-toliko kvalitetnije napajanje od tog lc power.
Mali update....
Corsair ima da se nadje, ali cena mu je blize 50e... Ajde, oprostio sam mu cenu, i rezervisao jedan... i bash pre nego shto sam otishao da ga qpim, prochitam da mu se ventilator dere do 36dB! (kad je optereceno napajanje,a chitaj i leti). Kako bre niko to nije spomenuo :D? Ja samo gledam kako da povadim kulere iz kompa i kupim pasivne hladnjake, i sad da ubacim ovo...
a gubim garanciju ako odmah zamenim kuler za neki noctua shto je i 10e odozgo... Smor, taman sam preseko i :(...
OCZ 400w bash nema nigde? to je kao best buy...
Neko mishljenje od LC7560?
Silverstone Strider ST40F 400W?
ajde.. pokrenimo temu :D
sportista
24.2.2010, 22:42
Znajuci silver stone to napajanje je odlicno i neces pogresiti ako ga kupis,e sad za buku nisam siguran,ali to napajanje je isto tako vrlo verovatno malo skuplje.
Sto ne potrazis ocz sxs500,on je oko 60e.
Ako sam pogresio oko silver stona nak me neko ispravi.
To konkretno silverstone napajanje je najjeftiniji model :P i sad sam prochitao da je buka 18dBA-34dBA... za ta 2db :D uzecu corsair....
nije mi jasno, mislio sam da se treba potruditi da napravish buchni 12cm fan :(
Tih 34-36dB je malsimalna buka koju prave ti ventilatori (pri maksimalnom broju obrtaja).
U praksi ce ta brojka biti bliza 20-25dB jer neces toliko opterecivati napajanje.
Video sam par tema na netu, koje su otvorili ljudi koji traze zamenu za ADDA kuler unutra... Ali, aaaajde...drzim te za rech Picard, ima da mi ga otqpish ako pisne! :D hehehe... Shalim se... tnx
Jedno pitanje, o kom se verovatno pricalo negde pre. Corsair ili Chieftec? Da bude modularno i tiho, klasa oko 100e.
Jedno pitanje, o kom se verovatno pricalo negde pre. Corsair ili Chieftec? Da bude modularno i tiho, klasa oko 100e.
Chieftec CFT serija ili Corsair HX, jednostavno nema greske bilo koje da se uzme, s tim sto je Corsair skuplji ali i bolji.:D Chieftec APS seriju ne uzimaj u obzir za svaki slucaj.:kreza:
sportista
25.2.2010, 20:47
Mozes da pogledas corsair hx520 ili chiftec cft600 nista jace od toga ti ne treba.Nema potrebe da nepotrbno trosis pare,osim ako nemas neki 3-way sli i klkovani i7.:kreza:
chisto da se javim... kupljen corsair ali komp i dalje ne daje znake zivota :(:(:(
Izgleda je chieftec odneo neshto sa sobom...
hvala za help oko izbora!
za ovu konfiguraciju
phenom II x4 955
msi 770-g45
radeon 5770
2 x 2gb ddr3 transcend
wd caviar blue 640gb
xigmatek asgard
i neki rezac
koje napajanje,jel bi bilo dovoljno corsair cx400 ili ipak da uzmem silverstone strider st5of 500w da se osiguram?
Cors bi trebalo to da nosi, ali ja bih uzeo Strider. Napajanje daje max 600W snage, tako da bi imao lepu rezervu za neki buduci upgrade.
sportista
28.2.2010, 16:35
Posto su oba napajanja kvalitetna,a silver stone je jaci i moze da isporuci mnogo vise tako da bi ja isao na silverstone strider a zbog kasnijeg upgradea.
Da,ali je bitno napomenuti da treba izbeci ST50F-230
A šta njemu fali? Inače u opticaju je i ocz sxs 500w,zavisi gde budem kupovao...:cool:
Slabiji je od one druge verzije, ima 32A na 12V, za razliku od ST50F koji isporucuje 36A.
Nije samo stvar u specifikaciji. Modlularna verzija nije na istoj platformi kao ST50F. Nemodularno napajanje daje vise snage i kvalitetnije je.
SXS 500W i ST50F su u sustini isto napajanje, ali ST50F je nesto tise i daje vise snage (drugacije nastelovana zastita).
Po itsvetu nigde nema to bez 230,izgleda da će ipak biti ocz.
Pzai samo neki primerci tog ocz sxs 500 znaju da zuje,a to jako nervira,pa budi oprezan pri kupovini,ali znaj da nije svaki primerak zujalica.Valda ti neces biti te srece da naletis bas na zujalicu.
Pa ne može zujati više od sadašnjeg prastarog kompa,čule bi ga i komšije onda...:kreza:
Ja sam ti samo ukazao da pazis da ne bi pogresio,pa da ti komp ne bi opet zujio.
Pa ne može zujati više od sadašnjeg prastarog kompa,čule bi ga i komšije onda...:kreza:
Meni je komp zujao,promenom napajanja je prestao,ali ja sam to resavao na nacin "Noga u kuciste" dok nisam promenio :dzavo:
ocz 400w i 500w modeli nisu od istog proizvodjacha... chak verziju od 400w vishe preporuchuju... ali je nema kod nas...
evo jednog meni jako korisnog linka... http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763 vidi se ko shta pravi :)
Zuji što je matoro,mogu komp u predškolsko da šaljem,sad kad dođe novi čak i ako budem baksuz da napajanje zuji,opet će biti poboljšanje u odnosu na ovo.
Ljudi ima li negde kod nas GX od 600w i kolika je cena ako ima,a je l' bolji GX 600w cooler master ili corsair cx400
Koje napajanje od 750w mi preporucujete za:
P5K PRO
Q8400
ATI 5850
6 venta u kucistu
dva harda(jedan 640,i 320gb)western digital
dva DVD citaca.
Sad imam chiftec od 550w,ali je vec staro......
Razmisljam o CORSAIR CMPSU-750TX 750W.Da li je ono dobro,i da li znate nweko bolje do 100eur?
Razmisljam o CORSAIR CMPSU-750TX 750W.Da li je ono dobro,i da li znate nweko bolje do 100eur?
Odlicno.
To je najbolje od 750W za oko 100e.
sportista
10.3.2010, 11:42
To je odlicno napajanje,ali mislim da ti za tu konfu ne treba nista vise od chifteca cft600 ili corsira hx520,oni ce lagano drzati tu konfu.Ali ako bas hoces onda uzmi tog corsaira neces se pokajati.
Pa i ovo od 550w odlicno drzi,ali je verovatno vec oslabilo.Ovo od 750w i kad oslabi ce imati dovoljno snage da ga drzi bez problema....
Pa i ovo od 550w odlicno drzi,ali je verovatno vec oslabilo.Ovo od 750w i kad oslabi ce imati dovoljno snage da ga drzi bez problema....
Ljudi ima li negde kod nas GX od 600w i kolika je cena ako ima,a je l' bolji GX 600w cooler master ili corsair cx400
Ima u SK znas kol'ki oglas za GX napajanja :kreza:. A ne mozes porediti CX400 sa sa GX napajanjem. Nit imaju istu namenu, nit su im cene iste.
braniša75
10.3.2010, 22:35
zdravo narode!
Zanima me vaše mišljenje o Antec napajajnu!Pre 3 godine kada sam kupio komp,napajanje Bluberi 450w je sa vremena na vreme prilikom starta kompa tandrkalo(verovatno kuler se čuo)problem se rešavao restartom.Naime pre 18 meseci skupio sam nekih 100 ojra i pazario Antec od 500wČitao sam da je kao Chiftek u stvari Antec ali kao posebna grana te kompanije,Logično bi bilo da Antec pravi kvalitetna napajanja,ali me zanima i vaše mišljenje,inače sa Antecom nemam nikakakvih problema,pozdrav i hvala!!!:kreza::kreza::kreza::kreza:
Antec ne proizvodi napajanja, kao ni Chieftec, ni Corsair, ni OCZ, ni LC Power...
Pravi proizvodjaci napajanja su neki drugi (Seasonic, CWT, Enermax, Huntkey, Sirtec....)
Antec je dobar, mada naravno zavisi od modela do modela, ima manje i vise dobrih. :)
Koja je konkretna oznaka tvog napajanja?
braniša75
10.3.2010, 22:59
Na kutiji piše Antec Earthwatts 500,nema nikakve oznake,samo to!Kutija je kaki-braon i oker žute:kreza::kreza::kreza:
braniša75
10.3.2010, 23:03
e našao sam oznaku EA-500D :nov_guita
OK je napajanje, nije bas vrh (built by Delta), postoji takva bolja verzija bez "D" koju pravi Seasonic.
100e je previse za to napajanje, ali dobro...
braniša75
10.3.2010, 23:14
thanks,koštalo me je pre 18 meseci nekih 80-90 evra,ne mogu se baš tačno setiti!hvala man:ciao:
OK je napajanje, nije bas vrh (built by Delta), postoji takva bolja verzija bez "D" koju pravi Seasonic.
100e je previse za to napajanje, ali dobro...
Joj ljudi, izgleda da bash moram da vas zamolim da obratite pazhnju na to da Delta built napajanje nije ni blizu losheg napajanja. Shtavishe, Delta built EA-500 se pokazao kao bolje napajanje od Seasonic built EA-430 po kvalitetu izlazne struje (shto bi, jelte, i bila jedina razlika) i kao napajanje koje izvuche vishe snage na testovima u odnosu na SS konkurenta, ali verovatno zbog olabavljenijih zashtita (527W SS, 580W Delta).
Delta je imala par pochetnih serija koje jesu bile prilichno loshe/prosek (pochetne Chieftec GPS serije, Antec BasiqPower), ali s obzirom na to da pre toga nisu uchestvovali u proizvodnji mainstream napajanja, vec su jedna od cenjenijih kompanija koja proizvodi serverska napajanja, nekih fail pokushaja je moralo da bude. Danas njihove Signature i CPX serije napajanja spadaju u najkvalitetnija napajanja trenutno dostupna smrtniku. Earthwatts nije najkvalitetniji (nisu modularna i prilichno su ruzhna, sa izuzetkom Earthwatts 750W, koji je opet malo zakazao na polju kvaliteta struje, a i cene), ali su poznata kao odlichna price/performance napajanja sa jako kvalitetnom izlaznom strujom. Nisu dzabe Delta Earthwatts napajanja potpuno izbacila Seasonic Earthwatts napajanja iz proizvodnje. Chak se tvrdi da je Delta vratila Antec u igru posle nekoliko siromashnih godina.
Sa druge strane, pre 18 meseci je situacija sa napajanjima bila prilichno losha (znam iz lichnog iskustva da Corsaira/Silverstone-a/PC Power & Coolinga nigde na vidiku nije bilo... tako je bilo par meseci dok ponovo nije krenuo uvoz), i to napajanje je verovatno najkvalitetnije 500W napajanje koje si u Srbiji mogao da uzmesh (i dalje je jedno od najboljih), ali 100e... e pa toliko kvalitetno nije nijedno 500W napajanje, pa ni tih 90e koliko sada koshta. Za te pare (~105e) si mogao da dobijesh napajanje sa Antec Sonata III kucishtem u kompletu (shto sam ja i uzeo), shto je daleko isplativije, ili da raspalish po nekom modularnom 600W napajanju, po potrebi. Da je po zapadu, ovo napajanje bi koshtalo 60-65e za koje pare ne bi imalo nikakvu konkurenciju. Ovako izgleda kao da ga je Cooler Master pravio :kreza:
U svakom sluchaju, bicesh ti spokojan sa njim ;)
@Doomche
Slazem se sa tobom, cim neko (nedovoljno) upucen chuje za Deltu, on odmah otpisuje to napajanje. Iz mog (i iskustva drugih ljudi), Delta se pokazala kao vrlo dobro napajanje. Sta vise reci, kad najbolja Antec napajanja (Signature serija) pravi - Delta. Pre nekoliko godina je CWT bilo loshe napajanje (neki 750W modeli koja su po kvalitetu bila tek nesto bolja od "bezimenih" napajanja), a sad se svi kunu u tu platformu. Ako se ista preporucuje od napajanja na ovom forumu, to je onda Chieftec CFT :)
@Doomche
Slazem se sa tobom, cim neko (nedovoljno) upucen chuje za Deltu, on odmah otpisuje to napajanje. Iz mog (i iskustva drugih ljudi), Delta se pokazala kao vrlo dobro napajanje. Sta vise reci, kad najbolja Antec napajanja (Signature serija) pravi - Delta. Pre nekoliko godina je CWT bilo loshe napajanje (neki 750W modeli koja su po kvalitetu bila tek nesto bolja od "bezimenih" napajanja), a sad se svi kunu u tu platformu. Ako se ista preporucuje od napajanja na ovom forumu, to je onda Chieftec CFT :)
Primetio sam da CFT Chieftec i LC Power rulaju forumom vec par meseci, jer, zaboga, ima primeraka StealthXStreama koji pishte, a Chieftec je modularan. Dodushe, jeste StealthXStreamu cena skochila, bio je ispod 50e u vreme najvece slave :)
Problem je u tome shto ljudi verovatno precenjuju modularna napajanja, Chieftec zhivi od stare slave u Srbiji (kad se za bolje nije ni znalo), a prilichno je jeftin. Jeste da bih se ja uvek odluchio za VX550 nego za CFT-600-CS, ali who cares, ako vole ljudi da se igraju kablovima, samo napred :D.
Nova CWT platforma, posle onih falichnih prvih serija, koju sada koristi Corsair, jeste prilichno dobra i vredi novca. Starija CWT platforma na Chieftecu i Thermaltake Toughpoweru/LC Power Metatron serijama je totalni prosek, koje je upravo Antec na svojih Truepower II napajanjima zamenio Seasonicom na ozloglashenim Truepower Trio i odlichnim Truepower New napajanjima. Problem je shto se prosek kod nas i prosek u svetu ne podudaraju. Ni blizu.
Be Quiet Straight Power e7 550w
Da li je dobro?
O njima bogami nema mnogo podataka ni preko grane. Bilo bi korisno ako bi mogla slika nalepnice (ili chak napajanja, pogotovo kondenzatora) da probamo da utvrdimo proizvodjacha, ali ako na Guru3D to nisu uspeli, neshto sumnjam da ce nama poci za rukom.
Ono shto mogu da vidim iz specifikacija govori napajanju u prilog. CF/SLI sertifikacija, 40A kombinovano na 12V, 80+ Bronze... u sushtini, ne mozhe biti loshe, nisam video loshe napajanje koje ima 80+ Bronze specifikaciju (recimo sa Gold vec jesam :D). 5770 nije neki veliki potroshach, zahtevan je na 12V grani, ali tvoje napajanje ima sasvim lepu zalihu. Smatram da cesh biti sasvim OK i sa tim quadom i klokovanjem.
Ono shto mu ne ide u prilog jesu 4x 12V grane od 18A, multi-rail sistem se, sem na onim najkvalitetnijim napajanjima, nije previshe dobro pokazao. S obzirom da je prethodnik (e5 serija) te platforme bila FSP Epsilon platforma (Fortron BlueStorm II, OCZ StealthXStream), ako je ovo napajanje kvalitetnije od toga, sigurno ce biti sasvim dovoljno.
Verovatno je da je ovo vec neko napomenuo i dao link ali, ja se izvinjavam ako postoji...
Da bi ste videi ko je pravi proizvodjac vaseg napajanja na etiketi gde su specifikacije trebalo bi da imate ovako nesto "Exxxxxx" dakle E i sest cifara, otvorite link i upisite taj broj ceo sa "E" :D , tada ce te videti ko je stvarno proizveo vase napajanje
http://database.ul.com/cgi-bin/XYV/template/LISEXT/1FRAME/gfilenbr.html
O njima bogami nema mnogo podataka ni preko grane. Bilo bi korisno ako bi mogla slika nalepnice (ili chak napajanja, pogotovo kondenzatora) da probamo da utvrdimo proizvodjacha, ali ako na Guru3D to nisu uspeli, neshto sumnjam da ce nama poci za rukom.
Ono shto mogu da vidim iz specifikacija govori napajanju u prilog. CF/SLI sertifikacija, 40A kombinovano na 12V, 80+ Bronze... u sushtini, ne mozhe biti loshe, nisam video loshe napajanje koje ima 80+ Bronze specifikaciju (recimo sa Gold vec jesam :D). 5770 nije neki veliki potroshach, zahtevan je na 12V grani, ali tvoje napajanje ima sasvim lepu zalihu. Smatram da cesh biti sasvim OK i sa tim quadom i klokovanjem.
Ono shto mu ne ide u prilog jesu 4x 12V grane od 18A, multi-rail sistem se, sem na onim najkvalitetnijim napajanjima, nije previshe dobro pokazao. S obzirom da je prethodnik (e5 serija) te platforme bila FSP Epsilon platforma (Fortron BlueStorm II, OCZ StealthXStream), ako je ovo napajanje kvalitetnije od toga, sigurno ce biti sasvim dovoljno.
neznam bas toliko ali je sa Corsair VX 550 W ista cena a Enermax Pro82+ 525 Watt malo nesto skuplje a ovaj OCZ ModXStream Pro 500 Watt malo nesto jefinji
Aha, ti to tek planirash da kupish? Sa VX550 si sasvim siguran, Enermax je takodje dosta dobar, mada nije standardan Enermax Adrian Monk kvalitet. ModXStream zaobidji, prilichno losha Sirtecova platforma.
Nema to napajanje multirail. Ima dve grane sa cetiri izlaza ogranichena cener diodama (to se radi sa bilo kojim napajanjem vece snage, nije to nista novo). Samo najjacha napajanja su single rail.
A šta kažete na silverstone strider st50f-es ,novaessential serija,šta im to sad znači,bolje ili lošije od običnog st50f?
Aha, ti to tek planirash da kupish? Sa VX550 si sasvim siguran, Enermax je takodje dosta dobar, mada nije standardan Enermax Adrian Monk kvalitet. ModXStream zaobidji, prilichno losha Sirtecova platforma.
ne vec sam to uzeo pa sam hteo da pitam da li je dobro
pre toga sam imao lc-6600gp2 ali sa igricama je izbacivao topao vazduh
a sa ovim je normalno nista
Samo da javim da sam danas narucio CORSAIR CMPSU-750TX 750W.Ono je 137xx.Valjda ce da bude dobro za moj komp.Racunam da ce duze da traje kad je jace,jer nikad nece da radi punom snagom,a i kad mu kondezatori vremenom oslabe on ce idalje da ima snage da napaja komp.
Ako nije tako neka me neko ispravi.
Pozdrav!
Samo da javim da sam danas narucio CORSAIR CMPSU-750TX 750W.Ono je 137xx.Valjda ce da bude dobro za moj komp.Racunam da ce duze da traje kad je jace,jer nikad nece da radi punom snagom,a i kad mu kondezatori vremenom oslabe on ce idalje da ima snage da napaja komp.
Ako nije tako neka me neko ispravi.
Pozdrav!
Drzace godinama.:) Dokaz : Nesporno.:D
NAPAJANJE CHIEFTEC APS-550S POWER SUPPLY A135, ATX 550W, V.2.2, 14CM FAN, PASSIVE PFC, 80 PLUS
ili
630w AXP SimplePower Silent fan
sta je bolje?
ja bih isao na to NZXT (axp), nisam citao nijedan test ali sam ih dosta prodao i deluju super za te pare.
NAPAJANJE CHIEFTEC APS-550S POWER SUPPLY A135, ATX 550W, V.2.2, 14CM FAN, PASSIVE PFC, 80 PLUS
ili
sta je bolje?
Shta gurash na njima? U sushtini su oba bolja od raznih LC Powera, ali sve zavisi od toga koliko ih placash, moguce da za te pare mozhe i neshto bolje da se nadje, ali ne mora da znachi.
Nema to napajanje multirail. Ima dve grane sa cetiri izlaza ogranichena cener diodama (to se radi sa bilo kojim napajanjem vece snage, nije to nista novo). Samo najjacha napajanja su single rail.
Za mene sve shto nema single-rail ima multi-rail :D. Kao shto rekoh, nisam ni primirisao Be Quiet! napajanja, samo chitam statistike sa sajta, moguce da nisam dovoljno dobro obaveshten o njima, ali tamo navode neki quad-rail, a ako kazhesh da ima 2 grane, to je opet multi-rail sistem :). Da li je on razdvojen OCP-om ili ide sa vishe razlichitih izvora i nije toliko udarno, samo znam da kod napajanja sa manje od jedno 700W i nije bash preporuchljiv.
Shto se ovoga za single-rail i najjacha napajanja tiche, moguce i da se varash, bash mislim da je single-rail sistem imperativ samo za napajanja do 600W, jer nemaju dovoljno sirove snage za dovoljno efikasnu distribuciju grana. Enermax odavno pravi impresivne multi-rail sisteme, a bogami u zadnje vreme se dosta proizvodjacha odluchuje na vishe od 1 raila (Seasonic M12D platforma, Antec Signature serija), pa mislim da multi-rail sistem vece snage koji je adekvatno konstruisan mozhe da bude sasvim dovoljno dobar, a usput i chuva okolinu (! :kreza:).
EVGA je najavila napajanje od 1200W sa 6 12V grana sposobnih da isporuce 38A
Shto se ovoga za single-rail i najjacha napajanja tiche, moguce i da se varash, bash mislim da je single-rail sistem imperativ samo za napajanja do 600W, jer nemaju dovoljno sirove snage za dovoljno efikasnu distribuciju grana. Enermax odavno pravi impresivne multi-rail sisteme, a bogami u zadnje vreme se dosta proizvodjacha odluchuje na vishe od 1 raila (Seasonic M12D platforma, Antec Signature serija), pa mislim da multi-rail sistem vece snage koji je adekvatno konstruisan mozhe da bude sasvim dovoljno dobar, a usput i chuva okolinu (! :kreza:).
Mislim da gresis. M12D je verovatno jedini svetao primer multirail napajanja koje daje vise od 700W. Ima jos i Thermaltake Toughpower (CWT PUC), mada to su bukvalno dva napajanja u jednom kucistu.
Pronaso sam koja firma topower
Shta gurash na njima? U sushtini su oba bolja od raznih LC Powera, ali sve zavisi od toga koliko ih placash, moguce da za te pare mozhe i neshto bolje da se nadje, ali ne mora da znachi.
konfa:
amd athlon x2 245
m4a785td v evo am3
2 gb ddr3 1333 mhz
500 gb hdd
9800 gt
dvd rezac
ili
pa da cujemo misljenja, sta je bolje?
otkuda sad to da je APS chieftec toliko bolji od LC powera???? :confused:
Po meni je to isti rang, a i cena im je ista
Koja je razlika izmedju APS, CHP, CTG i GPS serije. Stavljao sam neka u konfiguracije ali nisam siguran sta je od ovoga najbolje. Znam da je ova CHP serija OK. Ona se kao specijalno radi za evropu.
^ Ma jesu, tu su negde, ali bih svakako pre uzeo APS od 550W nego LC Power od "550W", ako nishta bar zbog solidno vece snage.
Noviji Deltini GPS Chiefteci su dosta dobri (recimo taj model od 550W), mozhda chak i bolji od npr. OCZ StealthXStreama, samo shto ja stvarno ne znam tachnu snagu modela koji su loshi (a sigurno ih ima 3-4), jer se Chieftecom i nisam bavio, ne cenim ga koliko ostali na forumu :D.
Shto se tiche tih CHP i CTG serija, njih nisam video. Ajd baci nam UL, ili josh bolje sam utvrdi ko ih pravi ili nalepnice za neke modele, da se utvrdi kako stoje sa snagom, mirishu mi na neka Green napajanja, kojih se, pravo da ti kazhem, gadim :P.
Montirao sam corsair TX 750,radi vec vise od sat vremena bez greske:to_care:
Samo mi jedno nije jasno,na itsvetu stoji 102eur,a ja ga platio 13700:eek:
El zna neko koliku on ima garanciju?
Uffff, al' su te odrali. To napajanje je verovatno moglo da se nadje za ~105-110e, pa i HX750 ne kosta toliko koliko si ti platio.
TX750 ima garanciju od 5 godina, ali pitanje je koliko si ti dobio...
kakvog su kvaliteta xilence napajanja, vidim kod dobaljca neka ali ne znam da li da nabavim
OWERKLOKER
18.3.2010, 0:30
Montirao sam corsair TX 750,radi vec vise od sat vremena bez greske:to_care:
Samo mi jedno nije jasno,na itsvetu stoji 102eur,a ja ga platio 13700:eek:
El zna neko koliku on ima garanciju?
Bas su te odrali.:icon_scra
A regularna garancija je 5 godina,ali kao sto rece kolega pitanje je koliku su tebi dali.
kakvog su kvaliteta xilence napajanja, vidim kod dobaljca neka ali ne znam da li da nabavim
Nista posebno,tu su negde u rangu LC-a.;)
kako, znas?
imas neki test ili si ti testirao?
OWERKLOKER
18.3.2010, 0:41
kako, znas?
imas neki test ili si ti testirao?
Nisam testirao.Ovo sam rekao na osnovu iskustava korisnika sa drugog foruma.
Verovatno znas na koji mislim,da ne pisem(ispasce da je reklama).;)
Pa neznam,to je IS COM smederevo,kuler je npr bio 28xx,i obicno se sve poklapa sa it svetom,ovo je izuzetak.
OWERKLOKER
18.3.2010, 21:56
Pa neznam,to je IS COM smederevo,kuler je npr bio 28xx,i obicno se sve poklapa sa it svetom,ovo je izuzetak.
Trebao si da se raspitas za cenu pre kupovine.Naucio si nesto za naredni put.;)
Kolika ti je garancija?
Neznam,nigde ne pise.Videcu da pogledam malo detaljnije,pa cu da javim ako nadjem nesto.
pozz
OWERKLOKER
19.3.2010, 0:29
Neznam,nigde ne pise.Videcu da pogledam malo detaljnije,pa cu da javim ako nadjem nesto.
pozz
Pa valjda si dobio garantni list?
Ili su ti "uvalili" onako bez icega?:paranoia:
Ma nisu uvalili,verovatno nisam video.Oni su u Smederevu po meni najbolji.Serviseri su im dobri,otvorili su medju prvima u Smederevu,prvi komp(2002god)sam kupio kod njih,i od tada ih ne menjam.Sad cu bas da pogledam malo bolje,pa cu da javim.
El moze neko da mi ukratko objasni razliku izmedju corsair TX750 i corsair HX750.
Razlika je preko 20eur,a ista snaga,proizvodjac.....
HX je nova platforma CWT DSG,zato je skuplji.
A el ima razlike u snazi......msm da li se isplati dati 20eur vise?
Hephaestus
29.3.2010, 12:39
El moze neko da mi ukratko objasni razliku izmedju corsair TX750 i corsair HX750.
Razlika je preko 20eur,a ista snaga,proizvodjac.....
Koliko sam imao prilike da vidim HX serija je modularna, a TX nije, i to je glavna razlika.
A el ima razlike u snazi......msm da li se isplati dati 20eur vise?
Ako ti ne trebaju prednosti modularnog napajanja, onda se ne isplati, u sustini je to ista snaga, isto sve.
A sta znaci modularno?
EDIT:sad sam pitao cika googla,i nasao sam:
modularno je napajanje kod kojeg moze da se dodaje broj kablova po potrebi.
Ovo i nije tako lose,ali sam ja vec kupio TX.Uostalom sta ce mi to?Visak sam smotao u dnu kucista,i ne smeta mi.
Ako je ista snaga......onda je ok i ovo TX.
Pozdrav!
NIDZA bOj
29.3.2010, 13:54
A sta znaci modularno?
EDIT:sad sam pitao cika googla,i nasao sam:
modularno je napajanje kod kojeg moze da se dodaje broj kablova po potrebi.
Ovo i nije tako lose,ali sam ja vec kupio TX.Uostalom sta ce mi to?Visak sam smotao u dnu kucista,i ne smeta mi.
Ako je ista snaga......onda je ok i ovo TX.
Pozdrav!
pa isto daju po v12 grani po 60 ampera...mada ja bih uzeo modularno,skuplje za 2 do 3k,al mnogo je to kablova pogotovu jer je to napajanje predvidjeno za najjace konfiguracije..
Pa nema veze,ja sam sve smotao u dnu kucista,tako da mi ne smeta.Kablovi mi nisu problem,samo me je interesovalo da li ima neke druge razlike,u snazi.....posto nema onda mi je ovo super.Trajace valjda dugo,moj komp daj boze da moze da iskoristi 60-70% njegove snage,pa nikad nece da bude pod punim opterecenjem.
NIDZA bOj
29.3.2010, 14:20
Koju graficku imas?
Trenutno 3870,ali cekam da izadje fermi,padne cena,i kupujem 5850.El istina da izlazi 5850sa 2gb memorije?
Evo kako sam se resio viska kablova:
http://img202.imageshack.us/img202/6971/dscn0934t.th.jpg (http://img202.imageshack.us/i/dscn0934t.jpg/)
Evo celo kuciste iznutra(kablovi uopste nisu sredjeni,nema dovoljno mesta iza maticne za sve kablove):
http://img708.imageshack.us/img708/6425/dscn0935d.th.jpg (http://img708.imageshack.us/i/dscn0935d.jpg/)
NIDZA bOj
29.3.2010, 14:54
oko 50 posto max ce da ti povuce komp,znaci ti mozes komotno jos 2 te karta da stavis...
Nemam jos 2 slota,imam samo jos jedan:D
A koliko % ce da vuce sa 5850?
Po mojoj logici trebalo bi dugo da traje,jer nije isto kad je knap,i stalno 100% optereceno,ovo daje 50%svoje snage,ne napreze se,ne pregreva se,tako da bi trebalo duuuuuugo da radi.
A da li ce moj stari chiftec od 550w star 2god(verovatno je malo oslabio)biti dovoljan za ovu 3870,AMD x4 620,hard wester digital 320gb,GIGABYTE GA-MA720-US3?
Planirma da sastavim ovakav komp(Da kupim maticnu,proc,i memoriju za ovaj komp,a u njega ubacim ovih 4gb)?
NIDZA bOj
29.3.2010, 15:15
Nemam jos 2 slota,imam samo jos jedan:D
A koliko % ce da vuce sa 5850?
Po mojoj logici trebalo bi dugo da traje,jer nije isto kad je knap,i stalno 100% optereceno,ovo daje 50%svoje snage,ne napreze se,ne pregreva se,tako da bi trebalo duuuuuugo da radi.
A da li ce moj stari chiftec od 550w star 2god(verovatno je malo oslabio)biti dovoljan za ovu 3870,AMD x4 620,hard wester digital 320gb,GIGABYTE GA-MA720-US3?
Planirma da sastavim ovakav komp(Da kupim maticnu,proc,i memoriju za ovaj komp,a u njega ubacim ovih 4gb)?
naravno da bice dovoljan,on je dovoljan i za ovo konfu sto imas sad...sa 5850 ce da vuce jos 80 w vise sto znaci ne preko 500.radice to dosta dugo,a i da rikne imas 5 god garanciju ili 7,nisam siguran,uglavnom to je dosta dugo...:ciao:
matrix_ninja
31.3.2010, 23:09
Prvi put ulazim u ovu temu, pa da ne citam sad svih 60 strana, jel moze neko da mi odgovori dal je moguce nekako na napajanje koje ima dodati jos jedno da mu potpomogne, nekako kablove povezati ili nesto (znam da je glupo pitanje al pade mi napamet, bilo bi ekstra kad bi moglo jer planiram neku nadogradnju a morao bih onda i napajanje a nema se za sve :()
Prvi put ulazim u ovu temu, pa da ne citam sad svih 60 strana, jel moze neko da mi odgovori dal je moguce nekako na napajanje koje ima dodati jos jedno da mu potpomogne, nekako kablove povezati ili nesto (znam da je glupo pitanje al pade mi napamet, bilo bi ekstra kad bi moglo jer planiram neku nadogradnju a morao bih onda i napajanje a nema se za sve :()
Pa moguce je, ali bi jedno verovatno moralo da bude van kucishta , samo ne kapiram kako ce ti to pomoci, jer dva losha napajanja, iako imaju vishe snage, opet nemaju stabilnost grana i sigurnost da neshto nece da pregori, za razliku od jednog dobrog, nije sve u tome koliko napajanje ima snage i koliko je optereceno, a nisu ni toliko jeftinija :o.
Oba napajanja nataknesh u struju, jedno recimo stavish da napaja plochu + procesor, a drugo za HDD/Optiku + PCI-E konektore na grafi. Ali mislim da ne bi toliko mnogo time postigao, Corsair CX400 je prilichno jeftin. Ako se ipak odluchish za ovaj eksperiment, pobrini se da ti jedno napajanje ne napaja samo HDD + Optiku, jer bi imao opterecenje najvishe na 5V i 3.3V granama, shto mozhe da stvori probleme. Medjutim, ako je u pitanju bash neko arhaichno napajanje, to chak mozhe da bude i dobro.
Opet kazhem, mislim da to nije bash pametno.
matrix_ninja
31.3.2010, 23:49
Ma guglao sam i vidim da ovaj moj fortron blue storm i nije toliko los, ja sam mislio da je neki kineski krs, a dosad nisam imao nikakvih problema sa ovom konfom + proc. oc malo na tom napajanju, ali posto sam planirao neki phenom II x4 920/940 on valjda trosi vise pa sam konto da nesto prebacim na neko napajanje sto sam dobio uz kuciste prije davno da malo samo rastereti, al jos cu razmisliti, tnx na brzom odgovoru :)
NIDZA bOj
31.3.2010, 23:57
Ma guglao sam i vidim da ovaj moj fortron blue storm i nije toliko los, ja sam mislio da je neki kineski krs, a dosad nisam imao nikakvih problema sa ovom konfom + proc. oc malo na tom napajanju, ali posto sam planirao neki phenom II x4 920/940 on valjda trosi vise pa sam konto da nesto prebacim na neko napajanje sto sam dobio uz kuciste prije davno da malo samo rastereti, al jos cu razmisliti, tnx na brzom odgovoru :)
trosi skoro duplo vise struje od tog tvog...a za 2 napajanja to je realno bzv,al ajde...ja bih na jedno zakacio maticnu i ostale komponente a na drugo proc i grafu,a ti mozes i da iskombinujes,al gledaj da budu pdjednako opterecena,da ti se nebi desavalo da se komp ugasi,nappajanje pregreje,rikne,i povuce i ostale komponente u smrt sa sobom...
@Nidza - namerno sam preskochio da kazhem da prikachi plochu i 4-pinski/6-pinski prikljuchak za procesor odvojeno, po nekoj mojoj logici ni to ne mozhe biti preterano zdravo jer procesor ne vuche samo sa tog prikljuchka, pa mi nekako ne ide u glavu da ce to lepo da funkcionishe sa 2 razlichita izlaza. Opet kazhem, samo neka moja teorija.
@matrix ninja - Fortron Blue Storm II ti je praktichno OCZ StealthXStream, identichna FSP Epsilon platforma je u pitanju, za nashe prostore je to dosta dobro napajanje. Ako bi tu prikachio samo Phenom II 920/940 (ja bih pre ishao na jeftiniji x3 710-740 ili x4 925 jer podrzhavaju DDR3, pa mozhda pretrpe sledeci upgrade ploche ;), a 3 vs 4 jezgra nije velika razlika u igrama), moguce da bi to drzhalo. Ali, ako bi posle planirao 5770 ili kartu koja vuche vishe sa 12V grane, morao bi da menjash.
@Nidza - namerno sam preskochio da kazhem da prikachi plochu i 4-pinski/6-pinski prikljuchak za procesor odvojeno, po nekoj mojoj logici ni to ne mozhe biti preterano zdravo jer procesor ne vuche samo sa tog prikljuchka, pa mi nekako ne ide u glavu da ce to lepo da funkcionishe sa 2 razlichita izlaza. Opet kazhem, samo neka moja teorija.
pa dobro,al ne bi trebalo da su u nekoj zavisnosti jedan od drugoga,tako da je svejedno...ja sam mu i rekao da stavi kako hoce..ja nikada ne bih stavljao dva napajanja al ajde...em ti bleji to drugo napolju,em mora da ti stoji otvorena stranica od kucista(veliki rizik da ti nesto ne uleti i napravi kabum)...kupi neko jace jedno napajanje,recimo cors hx 550(ili 520,nije bitno,vec neko kors od 500 w)ili chieftec cft 600 cs 14,ja ga imam,tiho je,hladno,jako za sve..daje koliko se secam 48a,dovoljno i za 480 gtx;)
i za njegovo napajnje,ok je to,drzace ovu konfu,al sa phenomom tesko...iako po racunici ne izlazi 400 w,konfa phenom 925 i 5770 sa ostatkom,opet ce da zeza...
matrix_ninja
1.4.2010, 0:36
@matrix ninja - Fortron Blue Storm II ti je praktichno OCZ StealthXStream, identichna FSP Epsilon platforma je u pitanju, za nashe prostore je to dosta dobro napajanje. Ako bi tu prikachio samo Phenom II 920/940 (ja bih pre ishao na jeftiniji x3 710-740 ili x4 925 jer podrzhavaju DDR3, pa mozhda pretrpe sledeci upgrade ploche ;), a 3 vs 4 jezgra nije velika razlika u igrama), moguce da bi to drzhalo. Ali, ako bi posle planirao 5770 ili kartu koja vuche vishe sa 12V grane, morao bi da menjash.
Ma trenutno mi je bitno samo procesor promjeniti a da nemoram nista vise ulagati, malo sam trenutno u skripcu sto se novca tice, a kasnije ne bi ni bilo problem promijeniti napajanje kad graf. dodje na red, ali je problem sto mi ploca ne podrzava te 925/945, dok informacije o x3 710 nema na sajtu, taj sam prvo i mislio da uzmem iako bi trebalo da podrzava, valjda je isti princip, cak sam cuo da moze kod nekih primjeraka otkljuca jezgro pa bude kao 920 ili tako nesto.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2634&ver=#anchor_os
Cak ne bih ni trebao update biosa da radim jer je vec F8...
Ma trenutno mi je bitno samo procesor promjeniti a da nemoram nista vise ulagati, malo sam trenutno u skripcu sto se novca tice, a kasnije ne bi ni bilo problem promijeniti napajanje kad graf. dodje na red, ali je problem sto mi ploca ne podrzava te 925/945, dok informacije o x3 710 nema na sajtu, taj sam prvo i mislio da uzmem iako bi trebalo da podrzava, valjda je isti princip, cak sam cuo da moze kod nekih primjeraka otkljuca jezgro pa bude kao 920 ili tako nesto.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2634&ver=#anchor_os
Cak ne bih ni trebao update biosa da radim jer je vec F8...
ma radice bilo koji sto si nabrojao,i bilo bi dobro da odradis update biosa...
matrix_ninja
1.4.2010, 0:45
Ma uzeo bih taj x3 710 on bi bas trebao da radi, ali mi je rizik tako uzeti i da nece da radi, onda sam bezveze puko pare, ni procesora ni para...
A sto se tice toga sto spomenu da bi bio problem drzati otvorenu stranicu kucista :D
Evo vidi kako sam drzao komp. godinu i koji mjesec jer kad sam sklapao konfu nisam imao za kuciste, tacno u knap sve otislo za dijelove i posle kad god bih skupio pare pomislim, a sto da uzmem kuciste kad mogu jos gigu rama da dodam il tako nesto http://img7.imageshack.us/img7/5185/img0969kr.jpg (http://img7.imageshack.us/i/img0969kr.jpg/)
A bios kao sto rekoh je vec najnoviji.
Nema ni teorije da x3 710 nece raditi na rachunaru koji podrzhava x4 920. U to mozhesh biti apsolutno siguran.
Ma uzeo bih taj x3 710 on bi bas trebao da radi, ali mi je rizik tako uzeti i da nece da radi, onda sam bezveze puko pare, ni procesora ni para...
A sto se tice toga sto spomenu da bi bio problem drzati otvorenu stranicu kucista :D
Evo vidi kako sam drzao komp. godinu i koji mjesec jer kad sam sklapao konfu nisam imao za kuciste, tacno u knap sve otislo za dijelove i posle kad god bih skupio pare pomislim, a sto da uzmem kuciste kad mogu jos gigu rama da dodam il tako nesto http://img7.imageshack.us/img7/5185/img0969kr.jpg (http://img7.imageshack.us/i/img0969kr.jpg/)
A bios kao sto rekoh je vec najnoviji.
crni covece god i nesto ti ovako stajao?!tako ne ostavljaju ni za review a kamoli za kucnu upotrebu,...kao sto rekoh,radice,al ako strepis,odneses plocu u radnju gde oces da kupis i kazes im da ti namontiranju(meni su to radili u servisu naravno dok se nisam edukovao pre 5 god,jer sam ja komp uzeo u istoj firmi gde sam kasnije i budzio)i ti mozes tako...
^U stvari, ako ti ne smeta buka i malo "neobichan" dizajn exterijera, ovo uopshte nije tako loshe, postici cesh nizhu temperaturu nego bilo koje kucishte :D. Nishta rachunaru nece smetati, jedino neki statichki elektricitet ako ga stavish na neko cebe ili tako neshto, slobodno to spusti direktno na sto, ili recimo na kesu koja shtiti od elektriciteta, a dolazi sa plochom.
Sa druge strane, ova grafichka kartica izgleda kao da si rachunar drzhao u dzaku cementa : D
matrix_ninja
1.4.2010, 11:37
Hahah, ma nisam cistio duze vreme nju i procesor, sad se cakli od cistoce.
A inace temp. procesora ljeti max. 25 :)
Hahah, ma nisam cistio duze vreme nju i procesor, sad se cakli od cistoce.
A inace temp. procesora ljeti max. 25 :)
is,bas ga pretera...ne moze biti na 25 ako je spoljna temperatura 40+,jedino ako ga ne drzis u frizideru;)
matrix_ninja
1.4.2010, 20:07
Neznam stvarno u cemu je stvar, i prije jedno godinu dana sam imao slicnu raspravu o temperaturi i nije mi vecina vjerovala iako sam prilozio i screenshot iz nekog programa sto sam dobio uz maticnu, a i iz nekog programa po njihovom izboru, a i bios isto pokazuje.
Zimi inace ne prelazi 19 (te temperature su dok je procesor opterecen) Ali kao sto sam na toj temi rekao isao je prije i do 30 zapamtio sam i da se ventilator jace cuo, i onda su mi stavili neku pastu u servisu kad sam menjao maticnu i od tad je tako, al aj necemo vise o tim stvarima nije tema za to ;)
Koje je bolje napajanje NZXT 500W AXP Simple ili LC Power LC5550 V2.2,550W
Oba su oko 36e, nameravam da teram 4770 na njemu.
Koje je bolje napajanje NZXT 500W AXP Simple ili LC Power LC5550 V2.2,550W
Oba su oko 36e, nameravam da teram 4770 na njemu.
Pre bih uzeo NZXT, a najpre bih skrpio josh 1000 dinara i uzeo CX400, sipash i ne mislish. Koliko para za 4770, ako kupujesh?
Pre bih uzeo NZXT, a najpre bih skrpio josh 1000 dinara i uzeo CX400, sipash i ne mislish. Koliko para za 4770, ako kupujesh?
XFX 4770 512 nova ganc za 85e
XFX 4770 512 nova ganc za 85e
Zeznucesh se. Imash polovnih 4870 po oglasima u garanciji za po 1000 dinara vishe, a razlika je velika. Chak i 4850 mozhesh naci za 75-80e, a ja ovu moju koja je ultra-primerak recimo nikad ne bih cenio vishe od 85e. Dodushe, ne prodajem je... josh.
Zeznucesh se. Imash polovnih 4870 po oglasima u garanciji za po 1000 dinara vishe, a razlika je velika. Chak i 4850 mozhesh naci za 75-80e, a ja ovu moju koja je ultra-primerak recimo nikad ne bih cenio vishe od 85e. Dodushe, ne prodajem je... josh.
Nesto ne verujem u polovne stvari:o
Meni treba nova karta pre svega za BFBC2 a evo kako rade karte u toj igri
http://www.techspot.com/article/255-battlefield-bad-company2-performance/page4.html
Moze se videti da je 4770 u BC2 brza od 4850 10tak % (Prvi grafikon me zanima ;))
A ni 4870 1GB nije odmakla mnogo :)
Znaci NZXT ce terati 4770 bez problema
Izvinjavam se na offtopic
Nesto ne verujem u polovne stvari:o
Meni treba nova karta pre svega za BFBC2 a evo kako rade karte u toj igri
http://www.techspot.com/article/255-battlefield-bad-company2-performance/page4.html
Moze se videti da je 4770 u BC2 brza od 4850 10tak % (Prvi grafikon me zanima ;))
A ni 4870 1GB nije odmakla mnogo :)
Znaci NZXT ce terati 4770 bez problema
Izvinjavam se na offtopic
Hm, pa ako cesh igrati samo BFBC2, ne znam shta da ti kazhem, nije neka razlika, a ti testovi su mi prilichno chudni, 4770 ispade samo 10% slabija od 5770 u nekim testovima, shto teshko mogu da svarim :kreza:.
Ako je neshto polovno i pod garancijom, ne vidim zashto bi brinuo, a i bench oglasi su uglavnom dosta pouzdani :). Sachekaj neku dobru ponudu, bice ih sigurno ;)
Evo jedna lista napajanja:
OCZ StealthXStream 400W.
Prednosti - Niska cijena, 372W na +12V, 140mm vent, 6+2pin PCI-E.
Nedostaci - Nema 8pin EPS.
Silverstone Strder SST-ST40F 400W
Prednosti - 80+ Bronze, 348W na +12V.
Silvertone Strider SST-ST35F 350W
Prednosti - 80+, 300W na +12V.
Silverstone Element ST40EF
Prednosti - Ultra tiho, iskoristivost do 89%, kvaliteta, kvaliteta.
Nedostaci - cijena, zastupljenost.
Silver Power SP-SS400
Prednosti - 360W na +12V, (Seasonic's S12 design), 80+, broj konektora.
Nedostaci - Nešto bučniji ventilator.
Zalman ZM360B-APS
Prednosti - Kvaliteta izrade, 80+, obloženi kablovi, može dati do 475W kontinuirano (do 30A na +12V), vrlo tiho.
Nedostaci -
Corsair CX 400W
Prednosti - 80+, Kvaliteta izrade, tiho, broj konektora, cijena.
Nedostaci -
Fortron Bluestorm II 400W
Prednosti - Solidna izradam, obloženi kablovi, 348W na +12V.
Nedostaci - ponekad bučan ventilator, nema 8pin EPS.
Antec EarthWatts 380w
Prednosti - kvaliteta, tiho, 80+.
Nedostaci - neobloženi kablovi, nema 8pin EPS.
Napajanja do 501W
Napajanja do 501W.
BFG LS450
Prednosti - Stabilno, tiho, nizak ripple, malih dimenzija, daje do 120% snage.
Nedostaci - Dostupnost.
Gigabyte Superb 460W.
Prednosti - niska cijena, 348W na +12V, dobra iskoristivost.
Nedostaci - Nema 8pin EPS, ponekad bučan ventilator.
Thermaltake Litepower 450 W
Prednosti - Cijena, iskoristivost do 85%, sposobno dati 540W
Silvertone Strider ST50F
Prednosti - Cijena, kvaliteta izdrade, sposobno dati i preko 590W kontinuirano, do 38A na +12V, iskoristivost između 80 i 86.5%.
Nedostaci - Nema 6+2 pin PCI-E
Silverstone Element ST50EF-PLUS
Prednosti - Kvaliteta, 80 iskoristivost, 36A+ na +12V, vrlo tiho.
Nedostaci - nešto viša cijena, nema 6+2pin PCI-E.
Corsair VX 450W
Prednosti - Kvaliteta, tiho, 33A+ na +12V, izgled, 80+.
Nedostaci - Nema 6+2pin PCI-E.
Corsair HX 450W
Prednosti - Kvaliteta, tiho, 33A+ na +12V, izgled, 80+, modularni kablovi.
Nedostaci - nešto veća cijena.
PCP&C Silencer 420W
Prednosti - kvaliteta, tiho pri malim opterećenjima, 80+.
Nedostaci - bučan ventilator pri većem opterećenju, cijena.
PCP&C Silencer 500W
Prednosti - kvaliteta, tiho pri malim opterećenjima, 80+
Nedostaci - bučan ventilator pri većem opterećenju, cijena.
OCZ StealthXStream 500W
Prednosti - Cijena, 34A+ na +12V, solidna iskoristivost (80-83%).
Nedostaci - nema 8pin EPS, nema 6+2pin PCI-E, nešto glasniji vent.
Fortron BlueStorm 500W
Prednosti - 34A+ na +12V. Solidna iskoristivost.
Nedostaci - nema 8pin EPS, nema 6+2pin PCI-E, nešto glasniji vent, cijena.
Antec EarthWatts EA-430EC
Prednosti - kvaliteta, tiho, dobra iskoristivost.
Nedostaci - Neki kablovi nisu obloženi, nema 8pin EPS, visoka cijena.
Antec EarthWatts EA-500EC
Prednosti - Kvaliteta, tiho, 80+, 33A+ na +12V.
Nedostaci - Neki kablovi nisu obloženi, cijena, jednostavnog izgled.
Zalman ZM460B-APS 460W
Prednosti - do 36A na +12V, 80+, solidan broj konektora.
Nedostaci - Cijena, nema 6+2pin PCI-E.
Napajanja preko 501W
Napajanja preko 501W.
Arctic Cooling Fusion 550R
Prednosti - Kvaliteta, 80+, tiho.
BFG LS550
Prednosti - Tih 135mm ventilator, dobra iskoristivost.
Nedostaci - Izražen ripple.
PC Power & Cooling 610/750W
Prednosti - kvaliteta, garancija, snaga, 80+.
Nedostaci - izgled konektora, dio kabala nije obložen, glasan ventilator pri većim opterećenjima.
Corsair VX550
Prednosti - 80+, broj konektora, garancija, ogromna snaga i izvan specifikacija.
Nedostaci - bučniji ventilator.
Corsair HX 520/620
Prednosti - 80+, broj konektora, garancija, snaga i izvan specifikacija, modularni kablovi.
Nedostaci - ponekad se zna jače zagrijati.
Corsair HX750, HX850
Prednosti - 80+ Gold, velik broj konektora, izuzetno mali ripple, vrlo tiho, vrhunska regulacija, cijena.
Nedostaci -
Corsair TX 650/750/850
Prednosti - 80+, velik broj konektora, kvaliteta, garancija.
Nedostaci - 650W model ne nudi snagu izvan specifikacija, 750W model ima nešto glasniji ventilator.
Silver Power SP-S850
Prednosti - Snaga, cijena, 80+.
Nedostaci - Bučan ventilator.
Coolermaster Real Power serija
Prednosti - Izgled, kvaliteta, 80+.
Nedostaci - Cijena, cijena, cijena.
Coolermaster UCP serija
Prednosti - izuzetna kvaliteta, 80+ silver, regulacija i ripple.
Nedostaci - cijena
Coolermaster Silent PRO serija
Prednosti - modularno, 80+, kvaliteta.
Nedostaci - cijena.
OCZ StealthXStream 600W
Prednosti - vrlo povoljna cijena, 6+2pin PCI-E, re-brandirani 700W model.
Nedostaci - samo dobra iskoristivost, nešto bučnije.
OCZ GameXStream 600/700W
Prednosti - solidna kvaliteta i iskoristivost.
Nedostaci - Led, manjak kablova za tu cijenu, bučno.
OCZ Z series (1000/850/650/550W)
Prednosti - Kvaliteta, garancija, 80+ Gold/Silver.
Nedostaci - pitanje dobavljivosti.
OCZ ModXStream Pro serija (500W i 600W).
Prednosti - izgled, modularni, cijena, kvaliteta.
Nedostaci - dobavljivost
Gigabyte Odin GT 800W
Prednosti - Modularno, softver,
Nedostaci - bučan ventilator, cijana.
Enermax 82+ PRO/MODU
Prednosti - sve kaj vam padne na pamet
Nedostaci - Dostupnost.
Enermax Eco80+ 620W
Prednosti - Nizak ripple, vrlo dobra iskoristivost, tiho.
Nedostaci - Dostupnost.
Enermax 85+ Revolution
Prednosti - Regulacija, iskoristiost, modularni kablovi, moguća izmjena konektora/kablova...
Nedostaci - Dostupnost.
Enermax Galaxy Evo 1250W
Prednosti - Najbolje što novac može kupiti.
Nedostaci -
Silverstone Strider 750/850
Prednosti - 100% modularno, tihi ventilator, dobra regulacija.
Nedostaci - Nema 8pin PCI-E, nešto viši ripple, niža iskoristivost u odnosu na konkurenciju.
Silverstone Strider 700W.
Prednosti - 100% modularno, dobra iskoristivost, dobra cijena.
Nedostaci - nema sklopku.
Silverstone Zeus 750/850W
Prednosti - Savršena izrada, serverski dizajn, regulacija, dostupno i više od deklarirane snage, tiho ispod 50% loada
Nedostaci - 80mm vent bučniji pri većim opterećenjima, nema 8pin PCI-E, iskoristivost nije na razini konkurencije.
Nastavak:
Silverstone OP1000-E 1000W
Prednosti - Vrlo tiho, odlična regulacija i kvaliteta izrade, vrlo malih dimenzija (15 cm dugačko).
Nedostaci - Ipak malo slabiji od OCZ EliteXStream 1000W, fiksni kablovi, izražen ripple.
SilverStone Olympia 750/800W
Prednosti - Tiho pri normalnom opterećenju, dobra regulacija i solidna iskoristivost, vrlo kompaktno (15cm dugačko)
Nedostaci - Fiksni kablovi.
SilverStone Decathlon 700 W
Prednosti - Iskoristivost između 81-86%, može dati preko 800W snage, regulacija, tiho.
Nedostaci - Cijena.
Silverstone Decathlon DA750
Prednosti - Solidna izrada, 100% modularno, drki crna boja.
Nedostaci - cijena, ipak nije konkurentno novijim proizvodima, dosta dugačko (18cm).
Silverstone Element ST60EF
Prednosti - izrada, tih ventilator, vrlo dobra iskoristivost i sa malim opterećenjem.
Nedostaci -
Silverstone Element ST70EF
Prednosti - 80+ Silver, savršena regulacija, broj konektora.
Nedostaci - Cijena, fixni kablovi.
Silverstone Element ST75EF/ST85EF
Prednosti - 80+ Bronze, regulacija.
Nedostaci - Potencijalno bučan ventilator.
Tagan PipeRock II 680W
Prednosti - Modularni kablovi, 672W na +12V, nizak ripple, tiho.
Nedostaci - Goli sata kablovi.
BFG EX1000 1000W
U ovom trenutku ne kupovati ovo napajanje.
BFG ES-800 800W
U ovom trenutku ne kupovati ovo napajanje.
Antec NeoPower 550
Prednosti - Dostupno 650W, iskoristivost između 83-88%, duga garancija, tiho.
Nedostaci - Cijena.
Antec TP-550EC (TruePower New series)
Prednosti - 80+ Bronze, modularno, tiho, 5 godina garancije.
Nedostaci -
ANTEC EarthWatts EA-650EC
Prednosti - Regulacija, iskoristivost, tiho.
Nedostaci - Povišen ripple
Antec TruepPower Quattro serija (850/1000W)
Prednosti - Kvalitetno, stabilno, sve kaj se možete sjetiti.
Nedostaci - samo dio kablova modularan, dosta dugačko, 80mm vent.
Antec CP-850
Prednosti - Cijena, vrlo dobra iskoristivost, hibridno-modularno.
Nedostaci - dimenzije, stane samo u određena Antec kučišta.
Antec Signature 650/850W
Prednosti - Napajanje savršeno do svih detalja.
Nedostaci - Ipak ispod savršenstva 85+ Enermaxa i Corsaira HX750/HX850
Hiper M1000
Prednosti - Najpovoljnije KW napajanje na tržištu, solidna kvaliteta, iskoristivost.
Neodstaci - Sirtec sa sobom nosi nešto nižu kvalitetu.
Hiper Type M 630W
Prednosti - Kvaliteta, iskoristivost, regulacija, tiho, cijena.
Nedostaci - pitanje dobavljivosti.
Chieftec Turbo serija (600-1020W)
Prednosti - 80+, modularni kablovi, odlična kvaliteta, cijena.
Nedostaci - Potencijalno bučan ventilator.
Chieftec Super serija (850/1000/1200W)
Prednosti - Modularni kablovi, cijena, tiho, iskoristivost do 87%.
Nedostaci - Nije konkurentan u najvišoj klasi, dosta dugačko.
Izvor (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152263)
dosta si se trudio,al zasto toliko silverki?sto je mnogo,mnogo je...znam da nije lista jos gotova,al ubaci jos tu i chieftec cft do 850,koa i neke lc modele,i cooler masterse,i...imacec puno posla,al raspust je..
imam par kritika za ocenjivanje evo ova ANTEC EarthWatts EA-650EC
Prednosti - Regulacija, iskoristivost, tiho.
Nedostaci - Povišen ripple, "ružno".
ruzno?!ko jos to gleda!
i pohvale imam;) za korisne informacije...
Antec CP-850
Prednosti - Cijena, vrlo dobra iskoristivost, hibridno-modularno.
Nedostaci - dimenzije, stane samo u određena Antec kučišta.
Iako lista nije moja,vidim da nema dosta onih popularnih napajanja kod nas,pa cu se u narednom periodu potruditi da ih ubacim,pa da lista bude potpuna,kao sto kazes imacu puno posla,i pokusacu da nadjem neke okvirne cene ovih napajanja a i onih koje budem dodao,cisto onako da clanovi koje zanima cena imaju neku okvirnu cenu.Imacu dosta posla ali cu se potruditi da ga sto bolje uradim i sto pre.
Nema potrebe da to radish, a i vidim da ovakva lista sama po sebi ima greshaka, stigao sam do pola i vec sam uochio par:
- OCZ ModXStream Pro modeli od 500W i 600W se ne mogu bash pohvaliti nekim preterano dobrim kvalitetom, vishe su cena i modularnost u pitanju. Oba su jedan prosechni Sirtec.
- Corsair TX650/TX750/TX850 se ne mogu staviti pod istu stavku jer ih ne proizvodi ista kompanija
- Mislim da GameXStream serija ima bolji kvalitet od "solidnog"
- Antec Earthwatts od 500W ima 34A na 12V, a ne 33A, dok EA-650 nema problema sa ripple-om, vec EA-750 model.
- Antec CP-850 je jedno od najkvalitetnijih napajanja koje trenutno postoje, a kvalitet nigde nije istaknut
- "Ipak ispod savršenstva 85+ Enermaxa i Corsaira HX750/HX850" za Antec Signature seriju je prilichno smeshno
- sa druge strane, "odlična kvaliteta" za Chieftec Turbo seriju? Zanimljivo.
...i tako to na tu temu, mrzi me da chitam detaljno. Uglavnom, nisam siguran koliko nam je ovakva lista zaista potrebna, uvek je bolje trazhiti preporuku za konkretnu konfiguraciju/mishljenje o konkretnom modelu. Uostalom, vecina tih informacija je vec podeljena po forumu :)
samo kratka napomena u vezi OCZ StealthXStream 500W, moje je došlo sa 2 6+2pin PCI-E, tako da ne znam odakle ti info da napajanje nema te konektore.
- možda neka od ranijih revizija ili si samo prepisao podatke sa njihovog site-a?
samo kratka napomena u vezi OCZ StealthXStream 500W, moje je došlo sa 2 6+2pin PCI-E, tako da ne znam odakle ti info da napajanje nema te konektore.
- možda neka od ranijih revizija ili si samo prepisao podatke sa njihovog site-a?
Da, primetio sam i to (kao i za Silverstone ST50F), ali to se dosta chesto vidja, da se broj konektora promeni uz novu reviziju, mislim i da su neki CWT Chieftec modeli imali slichne osobine, pa nisam to naveo kao greshku.
@Sportista
Dakle ako lista nije "tojih ruku delo", Trebao bi da staviš izvor odakle si je preuzeo.
Da li valjaju napajanja Chieftec CHP-400A, 400W i Chieftec GPS-400AA-101A, 400W , prvo je skuplje oko 100din, tu su za oko 40e. Tero bi 4770 na njoj
Nisam bas siguran,verovatno bi vrsila posao,ali da sam na tvom mestu jurio bih Corsair 400CX(4590din).
Mada bolje i Chieftec nego neki kinez ili LC.
Da budem iskren, pojma nemam koja je to Chieftec CHP serija... Chieftec GPS seriju sa AA nastavkom zaobidji, i LC Power je bolji od njih.
Chieftec GPS seriju sa AA nastavkom zaobidji, i LC Power je bolji od njih.
Ne znam za AA, ali EB je odlicna serija (cisto kao informacija).
Da budem iskren, pojma nemam koja je to Chieftec CHP serija... Chieftec GPS seriju sa AA nastavkom zaobidji, i LC Power je bolji od njih.
CHP je serija koja se iskljucivo radi za evropu i koja bi trebalo da bude konkurent LC power napajanju koje je bas u evropi extremno popularno
CHP je serija koja se iskljucivo radi za evropu i koja bi trebalo da bude konkurent LC power napajanju koje je bas u evropi extremno popularno
a da je dobro,bas i nije..;)
ja koliko cujem kazu da je ok, rekli su mi cak i za GPS seriju da je ok kad se unutra zameni neki deo (zaboravio sam sta)
ja koliko cujem kazu da je ok, rekli su mi cak i za GPS seriju da je ok kad se unutra zameni neki deo (zaboravio sam sta)
pa pricam za lc seriju,a ni ti nisu nesto,ja jedino cenim cft seriju...
Pa nije 4770 veliki potrosac ljudi. Na CX400 bih opusteno tero GTX260, al nema potrebe za njim jer 4770 ne trosi vise od 80W. Tako da ako bi se moglo neko napajanje do 35e naci za nj, bilo bi fenomenalno, ovako bi morao da izvrnem sve dzepove :o
a zasto cenis jedino cft seriju?
a zasto cenis jedino cft seriju?
pa sta mislis?:p
Pa nije 4770 veliki potrosac ljudi. Na CX400 bih opusteno tero GTX260, al nema potrebe za njim jer 4770 ne trosi vise od 80W. Tako da ako bi se moglo neko napajanje do 35e naci za nj, bilo bi fenomenalno, ovako bi morao da izvrnem sve dzepove :o
daj bre pa i ms industrial 450 w moze tu da tera....
pa nemam pojma, zato te i pitam :confused:
pa nemam pojma, zato te i pitam :confused:
pa smatram da je ta serija jedina dobra kod chifteca...
aj da ne pitam 16 put isto, zasto ti je ta serija najbolja i zasto su ti druge lose?
aj da ne pitam 16 put isto, zasto ti je ta serija najbolja i zasto su ti druge lose?
ne kazem da su druge lose,nego jednostavno najjaca chieftecova serija napajanja je cft,od 600w pa nadalje..to je od chiefteca,on nema vise serija kao recimo cm u istom rangu(msm na vatazu),i jednostavno gps 550 w daje 36 A,dok moje od 600 daje 48...msm kako me pitas zasto,ti kao jedan od kompetentnijih na ovom forumu trebao bi da pretpostavis zasto..
Blah.. Po zilionti put se CFT uzdize u nebo.. Ja iskreno nikad nisam voleo Chieftecova napajanja.. Uvek bih se odlucio za nesto drugo.. Po meni ok napajanja,ali nista posebno.. A da su popularna na ovom forumu to sigurno jesu
Po meni nema smisla porediti GPS 550 sa CFT600. Zasto?
Kao prvo uopste nisu namenjena istoj ciljnoj grupi,a i ovaj koji ima GPS 550 koji ima ~36A kosta ~50-55e,sto ga dovodi u situaciju da se poredi sa OCZ SXS500 ili LC6650GP3,i na kraju ispada da je bolji izbor od obadva,tako da se ne moze bas reci da jedino CFT vredi.
CFT600 nije uopste previse impresivno napajanje,bar ne u svetu,jedino kod nas Chieftec ima tako visoku reputaciju.
Ali sta da se radi kad kod nas i nema neki prevelik izbor,pa je Chieftec sjajan izbor ali u poslednjih par godina izbor se povecava pa se i sam nadam da ce izbor biti sve veci i veci/bolji.Ne osporavam da je CFT serija kvalitetna i da kod nas predstavlja odlican izbor,ali mislim da je previse forsirana na forumu.
Konkretno ovo CFT600 dolazi u kostac sa Corsair VX550,i ja bi se tu pre odlucio za Corsair VX550,odlicno napajanje,mana je sto nije modularno pa to neke odbija od kupovine istog,ali meni to ne predstavlja problem.
GPS 550 (by Delta),je sasvim solidno napajanje,koji je jos jedan od primera da Delta uopste ne pravi losa napajanja,kao sto sam i sam mislio dok se nisam malo vise zainteresovao za to,i dokaz da nije CFT jedina serija koja vredi,bar kod nas.
Sad ce verovatno biti puno onih koji ce moje reci protumaciti pogresno i hvatati se na to da sam ja rekao da je CFT 600 lose napajanje,nisam ja sam samo rekao da nije bas toliko kvalitetno kao sto se na forumu prica i da ima i drugih napajanja koje se mogu uzeti u obzir umesto tog CFT600.
@Fresko
Stavicu izvor za onu listu napajanja samo da je nadjem.:D
Blah.. Po zilionti put se CFT uzdize u nebo.. Ja iskreno nikad nisam voleo Chieftecova napajanja.. Uvek bih se odlucio za nesto drugo.. Po meni ok napajanja,ali nista posebno.. A da su popularna na ovom forumu to sigurno jesu
Po meni nema smisla porediti GPS 550 sa CFT600. Zasto?
Kao prvo uopste nisu namenjena istoj ciljnoj grupi,a i ovaj koji ima GPS 550 koji ima ~36A kosta ~50-55e,sto ga dovodi u situaciju da se poredi sa OCZ SXS500 ili LC6650GP3,i na kraju ispada da je bolji izbor od obadva,tako da se ne moze bas reci da jedino CFT vredi.
CFT600 nije uopste previse impresivno napajanje,bar ne u svetu,jedino kod nas Chieftec ima tako visoku reputaciju.
Ali sta da se radi kad kod nas i nema neki prevelik izbor,pa je Chieftec sjajan izbor ali u poslednjih par godina izbor se povecava pa se i sam nadam da ce izbor biti sve veci i veci/bolji.Ne osporavam da je CFT serija kvalitetna i da kod nas predstavlja odlican izbor,ali mislim da je previse forsirana na forumu.
Konkretno ovo CFT600 dolazi u kostac sa Corsair VX550,i ja bi se tu pre odlucio za Corsair VX550,odlicno napajanje,mana je sto nije modularno pa to neke odbija od kupovine istog,ali meni to ne predstavlja problem.
GPS 550 (by Delta),je sasvim solidno napajanje,koji je jos jedan od primera da Delta uopste ne pravi losa napajanja,kao sto sam i sam mislio dok se nisam malo vise zainteresovao za to,i dokaz da nije CFT jedina serija koja vredi,bar kod nas.
Sad ce verovatno biti puno onih koji ce moje reci protumaciti pogresno i hvatati se na to da sam ja rekao da je CFT 600 lose napajanje,nisam ja sam samo rekao da nije bas toliko kvalitetno kao sto se na forumu prica i da ima i drugih napajanja koje se mogu uzeti u obzir umesto tog CFT600.
@Fresko
Stavicu izvor za onu listu napajanja samo da je nadjem.:D
ja nisam rekao da cft 600 w moze da parira cm real power od 600,itd.,vec da je ta serija najbolja od chiefteca u ponudi!
ima i drugih napajanja al za te pare je super...
nikola me je pitao zasto msm da je cft dobra serija,sad nzm kako je on moje odg protumacio,al ja sam pricao samo u okvirima chieftecovih napajanja...zato sam mu i naveo neke primere,naravno da ima jacih napajanja(cors tx,hx/cm real power,ona nova serija i dalje nzm kakva je/antec.itd)...
a da je dobro,bas i nije..;)
prvo opljuva LC koje uopste nije lose, tj daleko je od loseg
Evo sta si rekao
????
pa smatram da je ta serija jedina dobra kod chifteca...
Potvdjujes, znaci da su ostale lose
ne kazem da su druge lose,nego jednostavno najjaca chieftecova serija napajanja je cft,od 600w pa nadalje..to je od chiefteca,on nema vise serija kao recimo cm u istom rangu(msm na vatazu),i jednostavno gps 550 w daje 36 A,dok moje od 600 daje 48...msm kako me pitas zasto,ti kao jedan od kompetentnijih na ovom forumu trebao bi da pretpostavis zasto..
WTF, malopre si rekao da je samo CFT dobra
prvo opljuva LC koje uopste nije lose, tj daleko je od loseg
Evo sta si rekao
????
Potvdjujes, znaci da su ostale lose
WTF, malopre si rekao da je samo CFT dobra
ja rekoh da je samo cft serija dobro,al to ne ne znaci da su druge lose,isti fazon i sa lc,ima jednu seriju koja smtram da je ok...losa napajanja su samo kinezi,tj. ms industrial i njima slicni,a ja sam za lc rekao da a da je dobro,bas i nije..;)
ja nisam rekao da cft 600 w moze da parira cm real power od 600,itd.,vec da je ta serija najbolja od chiefteca u ponudi!
ima i drugih napajanja al za te pare je super...
nikola me je pitao zasto msm da je cft dobra serija,sad nzm kako je on moje odg protumacio,al ja sam pricao samo u okvirima chieftecovih napajanja...zato sam mu i naveo neke primere,naravno da ima jacih napajanja(cors tx,hx/cm real power,ona nova serija i dalje nzm kakva je/antec.itd)...
Cooler Master Real Power 600W nije nista posebno vec samo precenjeno solidno napajanje.. Inace GX serija (ta nova koju spominjes) je zamena za eXtreme Real Power seriju koja se bas i nije proslavila. Za sada kruze price da nisu losa napajanja..
Cooler Master Real Power 600W nije nista posebno vec samo precenjeno solidno napajanje.. Inace GX serija (ta nova koju spominjes) je zamena za eXtreme Real Power seriju koja se bas i nije proslavila. Za sada kruze price da nisu losa napajanja..
znam da je ta gx serija zamena za ovu extreme,al opet chieftec od 600 cft nije na nivou cm rp od 600(ovaj daje cini mi se 52 A,dok moj daje 48)msm nije neka razlika al opet(tacno je da su precenjena)za pare koje bi dao za rp 0d 600 ima cors hx od 650 koje je dosta bolje napajanje,ili cak tx od 750w!ili cak enermax od 625 w koje kida...
a za lc kod njih mi je jedino metaron serija solidna...
Al ste se ispucali, a niko nista konkretno nije rekao :p. Iskreno, ja jos nisam cuo da je neko napajanje iz CFT serije crklo, a vec je podugo na trzistu, za razliku od LCP, tako da bih rekao da je po tom kriterijumu - dobro. Uostalom, CFT-ov stvarni proizvodjac je CWT, koji je ipak jace ime od LCP-ovog Huntkey-a.
@Thaedass
Momci sa hardwaresecretsa su bas napljuvali GX napajanja. Cak su dosli do zakljucka da moze biti opasno po komponente kada je preoptereceno. Mozda je to problem njihovog primerka, ali je chinjenica da su komponente ugradjene unutar GX napajanja diskutabilnog kvaliteta (Su’scon kondenzatori, pa mislim stvaaarno :rolleyes:).
Evo review (http://www.hardwaresecrets.com/article/917/1).
A evo i citat:
High noise levels overload and can even damage components on your computer.
@Thaedass
Momci sa hardwaresecretsa su bas napljuvali GX napajanja. Cak su dosli do zakljucka da moze biti opasno po komponente kada je preoptereceno. Mozda je to problem njihovog primerka, ali je chinjenica da su komponente ugradjene unutar GX napajanja diskutabilnog kvaliteta (Su’scon kondenzatori, pa mislim stvaaarno :rolleyes:).
Evo review (http://www.hardwaresecrets.com/article/917/1).
A koji mozak bi nagurao high end komponente (koje su sposobne da preopterete ta napajanja) na neko od napajanja iz te serije? :rolleyes: Ok cinjenica da mogu biti kobna za ostatak racunara stoji,ali opet
Najobicnija medium-low klasa napajanja za konfiguracije zasnovane na i3 procesorima uz neki Radeon HD56/7xx serije (ili ekvivalent iz nV). Jes' da im cene nisu male (a nisu nis kupa nesto posebno),ali ovo je bottom ponuda Cooler Mastera
Ne znam za tebe, ali po meni napajanje koje ima preporucenu cenu od 90 evra (GX-750W) ne sme da ima takve propuste. Za taj novac opusteno kupujes Cors TX650, a za 10tak evra vise mozes uzeti HX620, a oba izuvaju koliko su dobra.
I da, mora da daje stabilne napone i pri maksimalnom opterecenju.
Svako ko daje 90e za napajanje GX seriju nece ni primirisati. Koliko sam skontao sve vise napajanja sa ogromnom cifrom u natpisu (mereno u W) se pojavljuje u donjem domu. Jurenje kupaca na cifre ili ne,ali serija je izgleda fail. Ako se sagledaju komponente ugradjene u napajanje nikako mi nije jasno kako moze kostati 90e. Za koji evro vise ima XFX XPS 650W XXX Edition koji je troduplo bolji od ovoga.. Mada mi nije jasno zasto onda kruze price da im slabija napajanja GX serije nisu losa? :boodala:
Svako ko daje 90e za napajanje GX seriju nece ni primirisati.
Svako ko se razume u napajanja, barem ;)
Ako se sagledaju komponente ugradjene u napajanje nikako mi nije jasno kako moze kostati 90e. Za koji evro vise ima XFX XPS 650W XXX Edition koji je troduplo bolji od ovoga..
To znamo ja, ti i jos poneki zaludjenik. Manje upucena osoba ce se zaleteti na ime i broj vati i kupiti (realno) lose napajanje.
Mada mi nije jasno zasto onda kruze price da im slabija napajanja GX serije nisu losa? :boodala:
Ako im je najsnaznije napajanje lose, ne vidim razlog zasto bi slabija bila bolja. Mozda i gresim, ali zaista sumnjam u kvalitet cele serije.
Iskreno ocekivao sam vise od ove GX serije CoolerMastera.Ma vazno je da su oni nabili cenu od 90e,a za kvalitet manje vise.
Ma GX 750 ne moze da pridje tom XFX XPS 650 XXX Edition,nema smisla ih porediti uopste.Cak bi i Crsair VX 550 predstavljao bolji izbor od ovog GX 750,a ima 200w manje deklarisane snage od tog GX-a.
I slazem se sa Beaglom,nevidim razlog zasto bi slabija napajanja iz ove serije bila boljeg kvaliteta.
Sve u svemu GX serija me je razocarala,ali sta se drugo moze ocekivati od CoolerMastera,samo razocaranja.
Po meni je ova nova GX serija CM-ovih napajanja jedan veliki fail. Inace oni nemaju nikakvu sredinu, vecina napajanja im je jako losa za ulozeni novac, osim par izuzetaka koji daju izvanredne performanse (Real Power M1000, Real Power Pro 1250...) ali opet po previsokoj ceni.
Sto se Chieftec CFT serije napajanja tice, naravno da to nisu najkvalitetnija napajanja na trzistu, ali su to sasvim sigurno best buy napajanja na trzistu, koja po itekako razumnoj ceni daju odlicne performanse. Za 90 eura Chieftec CFT-750-14CS moze da nosi u zubima CM GX 750, a uz to i sva CFT napajanja su modularna.
Enermax Modu82+ EMD625AWT 625-Watt jesu li dobra napajanja?
Enermax Modu82+ EMD625AWT 625-Watt jesu li dobra napajanja
To je fenomenalno napajnje ali košta i previše....
Nikola Milosavljevic
6.4.2010, 14:25
^^Sva Enermax napajanja su izuzetnog kvaliteta. Enermax je jedna od retkih firmi koja zaista proizvodi svoja napajanja (spolja i iznutra).
To konkretno napajanje bi trebalo da izvlači 50-ak ampera, što je odlična brojka.
Naravno i cena im je spram kvaliteta, solidno visoka.
^^Sva Enermax napajanja su izuzetnog kvaliteta. Enermax je jedna od retkih firmi koja zaista proizvodi svoja napajanja (spolja i iznutra).
To konkretno napajanje bi trebalo da izvlači 50-ak ampera, što je odlična brojka.
Naravno i cena im je spram kvaliteta, solidno visoka.
Hvala to za cenu znam da su skupa
To je fenomenalno napajnje ali košta i previše....
Jeste cena visoka razmisljam da uzmem sada imam be quiet e7 550w isto nije lose a nije cena bila mala i za to ovo bequiet
Jeste cena visoka razmisljam da uzmem sada imam be quiet e7 550w isto nije lose a nije cena bila mala i za to ovo bequiet
Ja sam svojevremeno razmišljao o jednom od tih modela.. evo je tema (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=47312) i na kraju sam se odlučio za Antek TP Quatro 850. Ali ako hoćeš vrhunsko napajanje AAA kategorije, a novac ti ne predstavlja problem slobodno uzmi tog Enermaksa...
Review (http://www.techaddicts.net/reviews/modu625/modu625.html)
Ja sam svojevremeno razmišljao o jednom od tih modela.. evo je tema (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=47312) i na kraju sam se odlučio za Antek TP Quatro 850. Ali ako hoćeš vrhunsko napajanje AAA kategorije, a novac ti ne predstavlja problem slobodno uzmi tog Enermaksa...
Review (http://www.techaddicts.net/reviews/modu625/modu625.html) ja sam razmisljao o Be Quiet DARK POWER PRO 750W ali za be quiet nisam dobio nikakve odgovore kakva su napajanja ovaj sto imam od 550w radi dobro uopste se necuje da radi
Oko tog napajanja bas treba pripaziti.. Vidim da ga prave Topower (Dark-Power Pro BQT P6PRO-750w;50A), FSP Group (Dark-Power Pro BQT P7PRO-750W;60A) i jos jedan OEM (Dark-Power Pro BQT P8PRO-750W;60A) te valja znati sta kupujes
Oko tog napajanja bas treba pripaziti.. Vidim da ga prave Topower (Dark-Power Pro BQT P6PRO-750w;50A), FSP Group (Dark-Power Pro BQT P7PRO-750W;60A) i jos jedan OEM (Dark-Power Pro BQT P8PRO-750W;60A) te valja znati sta kupujes
Ok ali po ceni nisu jeftini
A nisu ni nesto posebno skupa, tj da budem precizniji,ako se sagledaju i ostala kvalitetnija napajanja onda nisu skupa. Taj Be Quiet bi trebao da ima slicnu cenu kao i gore spominjani Enermax (koja EMU vise)
Ok ali po ceni nisu jeftini
Corsair CMPSU-750TXEU jeftinji od be quiet! Dark Power PRO P8
Topower je prisno povezan sa Tagan-om, tako da bih rekao da je rec o vrlo dobrom napajanju. FSP bi trebalo zaobici. Ne znas mozda ko je treci OEM?
P8 seriju ne znam ko proizvodi (OEM mi nije poznat),ali mislim da 120+ evra nije puno za egzotiku na nasem trzistu.. Realno puno para jeste,ali sta ocekivati od egzotike?
Topower je prisno povezan sa Tagan-om, tako da bih rekao da je rec o vrlo dobrom napajanju. FSP bi trebalo zaobici. Ne znas mozda ko je treci OEM?
Trenutno imam bequiet od 550w od topower je e130843
http://www.elitesecurity.org/t344643-Ko-je-pravi-proizvodjac-vaseg-napajanja (drugi post)
http://www.eggxpert.com/forums/thread/323050.aspx
http://whirlpool.net.au/wiki/?tag=PSU_Manufacturers
Evo ti pa sam pogledaj sta ti treba. Imas ko sta proizvodi i prporuke, te koja su napajanja koja klasa (uz dozu rezerve).
Zanima me koliko je zaista jako Chieftec CFT-650-14CS napajanje... Konkretno - sta moze da drzi sto se tice grafickih kartica novih generacija, sta je maximum sto moze da izdrzi, da npr. u masini bude neki quad CPU, 2 hdd-a, znaci neki standard i da nista nije klokovano.
U principu bi moglo da "nosi" 5970 mada ja ne bih nista jace od 5870 stavljao na takvo napajanje. Zavisi sta si zamislio.. Svasta moze da se uklopi :)
U principu bi moglo da "nosi" 5970 mada ja ne bih nista jace od 5870 stavljao na takvo napajanje. Zavisi sta si zamislio.. Svasta moze da se uklopi :)
U principu da ali prakticno ne jer Ati 5970 zahteva jedan 6-pinski i jedan 8-pinski konektor za grafu a pomenuti Chieftec nema taj 8-pinski konektor dok Corsair TX 650W ima cak 2x 6+2-pinska konektora za grafu tako da deluje Ati 5970 ready.:dzavo:
NIDZA bOj
11.4.2010, 22:17
U principu da ali prakticno ne jer Ati 5970 zahteva jedan 6-pinski i jedan 8-pinski konektor za grafu a pomenuti Chieftec nema taj 8-pinski konektor dok Corsair TX 650W ima cak 2x 6+2-pinska konektora za grafu tako da deluje Ati 5970 ready.:dzavo:
chieftec od 600 w ima 1x6pin i 1x8pin,ja ga imam...na sajtu mozda pise drugacije...
inace ovaj od 600 daje 48A na +12v grani,a ovaj od 650 52A sto je dovoljno za 5970...
Mucim muku.U planu mi je da uzmem ovaj procesor amd athlon ii x2 240 , a ne znam kako ce se moje napajanje ponasati na njemu.Radi se o kinescicu koji navodno ima 400W al samo 17 A na grani od + 12 v . Koliko sam posmatrao , ovaj procesor slicno trosi kao DC 5000 + .
Sa tim napajanjima se nikad ne zna, može se desiti da ti radi OK, ali je uvek rizik, zbog toga su i loša (inače ta grana napajanja je vezana za napajanje grafičke karte, tebi je veća problem nestabilnost napona generalo pogotov 3,3v).
Sa tim napajanjima se nikad ne zna, može se desiti da ti radi OK, ali je uvek rizik, zbog toga su i loša (inače ta grana napajanja je vezana za napajanje grafičke karte, tebi je veća problem nestabilnost napona generalo pogotov 3,3v).
+3.3v mi je 28 A........Ne znam koliko je to dobro u slucaju ovog procesora,nem iskustva sa njim .
Nije stvar u propisanoj snazi, problem je što ono što piše na kinezima nema veze sa realnošću, tj. realnom snagom napajanja. Pa čak i to ne bi bilo toliko katastrofalno (npr. LC često ima dosta nižu snagu), već fluktuacije napona, zagrevanje i nekvalitetne komponente koje mogu oštetiti kompjuter.
Ma znam al dal ce to da radi ?
Ma verovatno će raditi, ali kako i koliko dugo, to je lutrija.
Dobili smo novog shampiona u kategoriji pristupachnih napajanja u rangu do 100 dolara... u pitanju je Seasonic S12II Bronze 520W, sertifikovan bronzanim 80+ sertifikatom, mozhe se reci da mu je jedina mana to shto nije modularno, shteta shto se Seasonic brendirana napajanja ne uvoze kod nas, cena je tragikomichna, celih 70$ (51e), a 620W verzija je celih 10$ vishe, znachi ispod 60e... anyway:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=185
Summary
In what is likely the highest scoring group regulated unit I have ever tested, Seasonic has something really special here. A nice, quiet, efficient, and well performing unit that is affordable for just about any budget. Go forth and buy one, loyal readers.
Performance
9.5
Functionality
9.5
Value
10
Aesthetics
10
Total Score 9.7
Ko bi se cimao da nabavlja napajanje preko grane, samo navalite :)
Valja li ovo napajanje da me sluzi naredne 3 do 4 godine LC Power LC6600 SuperSilent 600W,ili mozda neko jeftinije
NIDZA bOj
14.4.2010, 15:52
Valja li ovo napajanje da me sluzi naredne 3 do 4 godine LC Power LC6600 SuperSilent 600W,ili mozda neko jeftinije
jako slabo napajanje...al zavisis sta imas...
zasto slabo,ovu cu da uzmem uz Quad core i750,ATI 5750 ili 4 gb ram Hyperex
NIDZA bOj
14.4.2010, 16:12
zasto slabo,ovu cu da uzmem uz Quad core i750,ATI 5750 ili 4 gb ram Hyperex
koliko vidim ovo napajanje daje smesnnih 29 ampera(nesto mi tu cudno),a to je standard za ona od 400w(ako sam pogresio izvin te,tako pise na netu;))..
Ne razumijem se bas,ali je 59 e na netu
NIDZA bOj
14.4.2010, 16:18
Bolje od tog napajanje je ocz sxs 500w,ili silverstone strider 50...
Bolje od tog napajanje je ocz sxs 500w,ili silverstone strider 50...
kolko kostaju jesu li oko 35 40 e,posto mi ovaj je tolko
NIDZA bOj
14.4.2010, 17:33
kolko kostaju jesu li oko 35 40 e,posto mi ovaj je tolko
pa rekoa si prvo da je cena 59 e
cena im je do 60e...
pa rekoa si prvo da je cena 59 e
cena im je do 60e...
Na netu ,a ja kod ovoga sto nabavljam je sve snizeno,najbolji diler u PG,on mi je Mambu nabavio cim je izasla za 100 e,a kostala je vise
koliko vidim ovo napajanje daje smesnnih 29 ampera(nesto mi tu cudno),a to je standard za ona od 400w(ako sam pogresio izvin te,tako pise na netu;))..
Potpuno si u pravu. Neki Francuz je testirao taj LCP i na 400W opterecenja, napajanje je zadimilo :D
SXS daje okruglo 500W, bez da se oznoji (ispod haube je u stvari napajanje sposobno da da 600W, ali je rigorozno namestena zastita). Strider ST50F je identicno napajanje, samo bez OCP zastite (pa daje vise W). Ipak, Cors CX-400 i Artic Cooling Fusion su definitivan best-buy :)
koje je najbolje napajanje do 120-130e? Nesto sam gledao ova corsair napajanja. Koje su konkretno prednosti hx serije u odnosu na tx? Negde sam procitao da kao mnogo kablova moze da smeta,da dize temperaturu u samom kucistu. Hvala
Ja bih isao na HX 650, prednost ove serije je modularnost, nesto kvalitetnije komponente kao i duzi garantni rok u odnosu na TX seriju.
da garantni rok za hx je 7 naspram 5 za tx. A da li ce taj hx650 za 2-3 godine biti dovoljan da iznese gaming konfe?
koje je najbolje napajanje do 120-130e? Nesto sam gledao ova corsair napajanja. Koje su konkretno prednosti hx serije u odnosu na tx? Negde sam procitao da kao mnogo kablova moze da smeta,da dize temperaturu u samom kucistu. Hvala
Ako nadjesh Antec CP-850, imao je u G po smeshnoj ceni (chini mi se oko 12800, nisam skoro proveravao). Bolje od toga nema, 200% sam siguran, ali OBAVEZNO pogledaj dimenzije napajanja, premeri kucishte pa onda odluchuj.
U suprotnom, imash dosta shirok izbor jako dobrih napajanja oko te cene: pomenuti HX650, HX750, TX850, Cooler Master Silent Pro M600, mozhda chak i malo da dodash za XFX 750W Black Edition, ono je oko 14200, ali je bolje od ovih gore. Ako bih bash morao da biram od ovih ponudjenih (sem Anteca, on je najbolji od svega ovde), bio bi to Corsair HX750, ali su sva jako kvalitetna.
Shto se glasina oko toga da mnogo kablova shkodi temperaturi u rachunaru, mislim da je to cepidlachenje, u pitanju obichno nije vishe od 2-3 stepena ako se to iole lepo slozhi...
da garantni rok za hx je 7 naspram 5 za tx. A da li ce taj hx650 za 2-3 godine biti dovoljan da iznese gaming konfe?
Ne vidim zasto ne bi, usavrsavanjem proizvodnog procesa rastu performanse komponenti ali se snizava njihova potrosnja i zagrevanje, pa se sve to nekako kompenzuje.
Vole ljudi malo da preteruju kad je kvalitet napajanja u pitanju. Dobro, postoje ocigledne razlike izmedju kung fu i brend napajanja, i postoje razlike izmedju HX i TX (u korist HX), ali to su vec razlike koje su vaznije fanaticima nego obicnim ljudima. Mislim, meni bi bilo sasvim dovoljno da znam da su u napajanju proverene komponente (u TX su kondenzi Nippon Chemi Con, pa gde ces bolje :D), i da ako napajanje kmekne, nece povuci ceo kompjuter za sobom (a crkavaju i najskuplja napajanja, samo je procenat mnogo manji od najjeftinijih).
Pre nekog vremena smo komentarisali kako su nova Cooler Master napajanja iz GX serije ocaj i eto nam kontra odgovora upucenog iz Bech-a..
Cooler Master GX 750W napajanje, na prvi pogled, zaslužuje najviše ocene. Preliminarni utisci govore u prilog činjenici da se radi o veoma ozbiljnom napajanju, čak i ozbiljnijem od onog što bi se moglo očekivati od sada više ne toliko "spektakularnih" 750W. Napajanja je zaista kvalitetno izrađeno, a njegova najavljena cena je, sa PDV-om 101 evro, što nije mnogo ako znamo od koga dolazi i koliko je kvalitetno izrađeno. GX 750W napajanje je bešumno u radu, odličnog je kvaliteta izrade i završne obrade i spolja, ali i iznutra - a pedantnost i dizajn onoga što je spakovano unutar "kućišta" je izuzetno bitna stvar kada je napajanje u pitanju.
Nije nikakva tajna da nam se Cooler Master GX 750W napajanje prilično svidelo, pogotovo ako znamo da je njegova cena prilično dobro odmerena. Neko će poželeti duže molex kablove kako bi mogao da ih "provuče" iza ploče ili veći ventilator. Nekome se neće svideti to što je "gejmersko" napajanje toliko "old school" pa ne poseduje ni LED diode, niti je modularno. Ipak, ovo napajanje je prilično "monolitno" i uliva neku dozu sigurnosti već kada ga uzmete u ruku, a njegov tih rad i garancija od pet godina će, verujemo, učiniti da mirno spavate. Ako imate struje gladne komponente i naprednu grafičku karticu, ovo napajanje je kao stvoreno za vas. Dobra vest je da za to više ne morate davati više od 100 evra.
Istina, poseduje jedan rail ali je on prilično izdašan - 60 Ampera je dosta snage za napajanje ovog cenovnog ranga i ukupne izlazne snage, a što je još bitnije, ta snaga je prilično konkretna i sigurni smo da bi mnogi proizvođači deklarisali ovakvo parče hardvera kao 50 do 100W jače, iako tada možda ne bi pokupio 80+ Silver sertifikat, koji GX 750W s ponosom nosi.
Ko ovde "pije" kes za ovakve tekstove?!
Pre nekog vremena smo komentarisali kako su nova Cooler Master napajanja iz GX serije ocaj i eto nam kontra odgovora upucenog iz Bech-a..
Ko ovde "pije" kes za ovakve tekstove?!
Ja te domace review-e ne uzimam bas za ozbiljno. Zna se kako se testira napajanje, a bench to sigurno nije uradio. Tek na laboratorijskom stolu se razdvaja zito od kukolja.
U svakom slucaju, Rec je o vrlo losem napajanju (pravi ga Seventeam), i treba ga izbeci u sirokom luku.
http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=22630
Usput, shto se bench reviewa tiche, nikad ga neshto preterano nisam cenio (bez uvrede). Forum je druga stvar, mada i tamo malo vishe vole da pametuju :p.
Ono shto sam primetio (i diskutovao sa par ljudi josh kada je CM 690 review objavljen) je da apsolutno svaki Cooler Master proizvod, kakav god bio, tamo dobija sva moguca priznanja i vrhunske ocene. O kakvoj se saradnji tiche, mene ne zanima, ali review nikako ne mozhe biti objektivan. Da, mogu da stanem iza ove izjave kad god me neko upita, to je razlog zashto ni ne chitam vecinu reviewa tog tipa tamo...
Mislim da je Uvodna rec Dusana Stojicevica u jednom od prethodnih brojeva SK-a savrsen opis odredjenih ljudi iz Bench-a.. Gigabyte,Cooler Master,MSI (AMD ploce,laptopovi) uvek dobijaju nerealno visoke ocene (slucajno li se usput i reklamiraju kod njih? :rolleyes:)..
Da ne bude totalni offtopic,takodje sam primetio preporuke Gigabyte-ovih napajanja iz ODIN GT i ODIN Plus serija sto je glupost srazmerna panju.. Solidna precenjena napajanja..
Da ne bude totalni offtopic,takodje sam primetio preporuke Gigabyte-ovih napajanja iz ODIN GT i ODIN Plus serija sto je glupost srazmerna panju.. Solidna precenjena napajanja..
Precenjena su zbog onih mernih tacki i termosenzora... Sminkerica, ako mene pitas :)
NIDZA bOj
16.4.2010, 14:27
sta znam,imas enermax 625,i xfx koje je ludnica...
Stavicu DC X240 na mog kineza pa sta bude bude .Ne mogu vise da izdrzim ovaj LE 1600 . Stvarno mi ide po zivcima . Previse je slab za moju graficku (ati 4670 ) tako da ce podhitno da leti u staro gvozdje ......Mucim se u igranju novih naslova .
sta mislite o mome napajanju za moju masinu iz profila?
imam neki chieftec 350w.
JohnnyBravos
25.4.2010, 11:42
Dobili smo novog shampiona u kategoriji pristupachnih napajanja u rangu do 100 dolara... u pitanju je Seasonic S12II Bronze 520W, sertifikovan bronzanim 80+ sertifikatom, mozhe se reci da mu je jedina mana to shto nije modularno, shteta shto se Seasonic brendirana napajanja ne uvoze kod nas, cena je tragikomichna, celih 70$ (51e), a 620W verzija je celih 10$ vishe, znachi ispod 60e... anyway:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=185
Ko bi se cimao da nabavlja napajanje preko grane, samo navalite :)
Mozda nema Seasonica, ali ima gomile made by seasonic, pocev od Corsaira, pa na dalje, a uz to imaju i nizu cenu!
sta mislite o mome napajanju za moju masinu iz profila?
imam neki chieftec 350w.
Na granici svojih mogucnosti je i nebih ja to drzao na duze staze.:kreza:
Na granici svojih mogucnosti je i nebih ja to drzao na duze staze.:kreza:
pa imama ga vec oko 7 meseci i planiram polako da ga se resim.
SyoncMaster
23.5.2010, 17:58
Moze li Ova konfa na Napajanje BSP LC-B400ATX koje ima KAO 400w
AMD Athlon II X2 250
TRANSCEND 1GB 1333MHz DDR3
Biostar TA770E3
HDDx2 80GB
DVD-RW
8400GS( OCovana malo.....[Core sa567na700MHz | Mem. sa350na404MHz | Shader sa1400na1730MHz)
Ja zaista ne znam koje je to napajanje :D
Taj komp ne trosi puno, i skoro svako napajanje ce ga pokrenuti. Realno, bluberi, kodegen i ostala kozmetika od 500W (po etiketi) su sasvim dovoljni.
L&C LC-B400ATX
AC Input:
Voltage: 115V- 230v-
Current: 10A 6A
Frequency: 60-50Hz
DC Output:
+3.3V +5V +12v -12V +5VSB BLK GRN GRY
28A 30A 20A 0.8A 2A COM PS-ON P.G
Nasao sam i sliku,ali me mrzi da kacim.. Ovo napajanje ima barem 3-4 godine i ko zna u kakvom je stanju.. Probaj sa njim,ali budi spreman da ulozis jos ~3k ako nesto krene po zlu :)
Mene ne mrzi da okachim i sliku etikete :)
http://www.k3.dion.ne.jp/~datnio/LOVELOG_IMG/28_AUT_1818.JPG
Radi se o napajanju koje pravi Deer Computers, koji preko grane ima reputaciju goru nego ovde JNC i KME kombinovano :)
Isechak sa JG reviewa jednog od Deerovih napajanja:
Deer's rise to infamy began in the latter part of the 20th century, when reports on internet message boards began to claim that the power supplies oft included with the more bargain basement cases were not only dying in spectacular fashion, they were taking connected components along for the ride. As the frequency of the reports increased, including one by yours truly back in the day, it was hoped that the offending power supplies would be improved.
...
The name Deer disappeared from many of their units, replaced by L&C Power and Allied. But, sadly, the internal circuitry did not seem to change much at all, at least in the el cheapo sector.
...
The Good:
nice input filter
enough secondary side capacity to get the job done
kept ripple under control
The Bad:
voltage regulation sucked
no PFC
not very purty
what efficiency?
The Mediocre:
tried to recreate Chernobyl in miniature during the COLD tests
Performance
3
Functionality
6
Value
4
Aesthetics
5
Total Score
4
Dobar broj testova nije uspelo da prezhivi, vredi spomenuti :). U sushtini - i necesh se bash usreciti njim, pogotovo shto je tvoje napajanje iz josh gore starije generacije i 100W (valjda :D) slabije. Realno, jedan LC Power 420H, koji je manje od 2000 dinara ce da radi posao sasvim dobro
Napomena: L&C i LC Power su razlichite firme...
Moram double post...
Konachno je stiglo i famozno Cooler Master GX-750 napajanje na review (http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=188) kod Jonnyja i saradnika:
Performance
6
Functionality
9
Value
6
Aesthetics
9
Total Score 7
...
Summary
Past Coolermaster units have done pretty well here in the lab, and I'm puzzled that this one has done so poorly. I hope that next time, if there is a next time, we'll have something worth getting excited about.
The Good:
appearance
enough cabling to handle anything a 750W unit can power
somewhat shallow depth
The Bad:
cannot handle heat at 750 watts
ripple issues on the 3.3V rail
questionable capacitor quality
The Mediocre:
voltage regulation
Zakljuchak - zaobici, ima mnogo boljeg za taj novac. Cooler Master uspeshno odrzhava glasinu da ispod 100e nema kvalitetnog CM napajanja.
Zakljuchak 2 - GG Benchmark (http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/kucista-i-kuleri/flash-cooler-master-gx-750.html), bash me zanima kako ce izgledati "najveci pravi i uporedni test napajanja, prvi takav u Srbiji", odnosno brojka titula koju na datom testu nece pokupiti Cooler Master napajanja... ako takvih bude ;)
SyoncMaster
24.5.2010, 11:21
Link do slike(napajanja) > http://i46.tinypic.com/2m30nqt.jpg
Ma jeste i ja se slazem da svi trebamo da imamo Cooler Master Real Power Pro 1250W od 3OOe....samo ne Znam de cu da nadjem te pare..XD..
-------
Usput kako se stavlja spojler?
:offtopic:
Kliknes na precrtani krug i ukucas ime spojlera u prozorcetu. Posle toga samo ubacis tekst unutar spojler taga ;)
@doomche
Oklahoma Wolf je samo potvrdio sve moguce sumnje vezane za ovo napajanje :)
SyoncMaster
25.5.2010, 0:04
http://i46.tinypic.com/2m30nqt.jpg[/IMG]"]
Evo slike napajanja..
TNX Beagle!:tapsh:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.