NA LICU MESTA<>
072019<><>

INAT Summit

Predavanja na IT teme

Kombank dvorana, Beograd, 5-7. jun

Prvi put smo imali prilike da prisustvujemo INAT Summitu 2017. godine (SK 5/2017), a ove godine smo ponovo krenuli put raznovrsnih IT predavanja i radionica, na nekoliko različitih lokacija. Središte događaja bila je Kombank dvorana (ne arena), upoznavanje sa posetiocima i predavačima održano je prethodno u Share Squareu, a deo druženja nakon konferencije nastavljen je u Impact Hubu. Uzgred, Share Square prestaje da postoji u fizičkom smislu, a Impact Hub može biti interesantan manjim timovima i freelancerima koji sebi mogu da priušte mesto za rad među ljudima sličnih interesovanja, što je često produktivnije nego da se radi od kuće, uz druge usluge kao što su konferencijske sale, osveženje, ili neko od povremenih predavanja.

Treći po redu INAT je protekao u manje ozbiljnoj organizaciji događaja. Posećenost, makar na prezentacijama na kojima smo prisustvovali, nije bila velika. Tome je možda doprinela cena karata, a možda i zasićenost IT dešavanjima u prestonici.

Prisutni su tokom dva dana mogli slušati predavače iz zemlje i inostranstva. Mišel Mesina (Michelle Messina), koja trenira startapove i korporacije kako bi usvojili moderne biznis modele, koautorka knjige „Dekodiranje silicijumske doline – vodič insajdera”, pričala je o rastu i razvoju startapova u Silicijumskoj dolini. Drugi predavači su pisali o mašinskom učenju, edukaciji u digitalnom svetu, skaliranju biznisa, Amazonovim tehnologijama i tako dalje. Dvadesetak predavača je profesionalno i zanimljivo obavilo svoj zadatak i opravdalo put u Beograd iz Amerike, Izraela ili Srbije.

Ognjen POPOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Intel i AMD, opet

 PRIMENA
Automobilske inovacije sezone

 NA LICU MESTA
Maker Fest 2019
HP prezentacija
French Tech
INAT Summit
Šta mislite o ovom tekstu?
Telenor i Huawei 5G prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Spider-Man
The Lion King
Filmovi, ukratko

 VREMENSKA MAŠINA
Mad Men

 PRST NA ČELO
Bilova propuštena prilika
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera