KOMPJUTERI I FILM<>
072019<><>

Filmovi, ukratko

Tabaluga

Na letnjem bioskopskom repertoaru će se početkom jula naći dugometražna kompjuterski animirana avantura „Tabaluga” u režiji Svena Untervalta Juniora. Tabaluga je ime malog zelenog zmaja koji živi u fantastičnoj provinciji Greenland. Pošto je kao mali ostao bez roditelja, Tabalugu je usvojio gavran Kolko koji ga podiže kao svog sina, ali nije u stanju da ga nauči kako da bljuje vatru. Tokom avantura sa svojim prijateljem, bubamarom Bulijem, Tabaluga otkriva zaleđeno kraljevstvo Iceland gde upoznaje prelepu princezu Lili, ali postaje meta gospodara leda, zlog Arktosa koji želi da zaledi ceo svet. Film je nastao saradnjom nemačkih, kanadskih i kineskih animacionih studija – Sophie Animation, Studio Rakete, Trixter i Awesometown.

Minuscule 2

 
Pre pet godina, francuski studio Futurikon obradovao je mališane veselom bajkom „Minuscule” („Hrabri mališan”) u režiji Helen Žiro i Tomasa Saboa čija interesantna priča o insektima je prenesena publici gotovo bez imalo dijaloga. Ovog jula u bioskope stiže nastavak bubamare Mališe. Naš heroj radi na svom mirnom poslu u maloj fabrici kestenja na jugu Francuske. Nesrećnim spletom okolnosti Mališa završava u jednoj od kutija čije odredište je Gvadalupe na Karibima. Mališin otac ne može da sedi skrštenih ruku već i sam kreće put Kariba u potrazi za sinom. Avanutra se komplikuje kada novostečeni prijatelji, insekti koji žive na Karibima i pomažu mu da nađe Mališu, sami upadnu u neprilike. Kao prvi film u serijalu, „Hrabri mališan 2” nema mnogo dijaloga već su događaji ispraćeni prelepom muzikom.

Child’s Play

Kultni serijal „Child’s Play”, koji je započeo istoimenim filmom Toma Holanda iz 1988. godine, ovog leta dobija reboot koji modernizuje priču o Chuckyju, serijskom ubici u telu dečje lutke. U novoj verziji, mlada Karen Barkli za svog trinaestogodišnjeg sina Endija nabavlja pametnu lutku Buddija, ne znajući da lutka dolazi iz sabotirane fabrike i da su joj isključene mere bezbednosti. Učeći o svetu oko sebe, lutka postaje Endijev prijatelj, ali postaje sve više nasilna a da njeni vlasnici to primećuju. Za specijalne kompjuterske efekte na filmu odgovorni su stručnjaci iz studija MARZ, Pixomondo i Zero VFX. Glavne uloge u filmu tumače Obri Plaza, Gabrijel Bejtmen, Brajan Tajri Henri, a glas Chuckyju daje slavni Mark Hamil.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Intel i AMD, opet

 PRIMENA
Automobilske inovacije sezone

 NA LICU MESTA
Maker Fest 2019
HP prezentacija
French Tech
INAT Summit
Telenor i Huawei 5G prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Spider-Man
The Lion King
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
Mad Men

 PRST NA ČELO
Bilova propuštena prilika
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera