TEST DRIVE<>
012019<><>

Trevi SB8310, SB8315, SB8340 TV Soundbar

Prodorniji televizori

Kompanija Trevi nastala je u Italiji daleke 1976. godine i uvek se bavila elektronikom. Poslednjih godina ova kompanija je, kao i nebrojene druge u Evropi, samo brend koji stoji ispred proizvodnje potrošačke elektronike na Dalekom istoku. Trenutno Trevi u ponudi ima raznoraznu audio-video opremu, televizore, a pod drugim robnim markama nudi i kućne aparate. Za početak, pošto do sada nisu bili prisutni na našem tržištu, izabrali smo tri modela njihovih soundbarova, odnosno zvučnika koji se koriste uz televizore. Svi modeli imaju žičnu opciju povezivanja sa televizorom, ali podržavaju i Bluetooth vezu za reprodukciju zvuka sa mobilnih uređaja.

Trevi SB8310 je najmanji model, ali nije ni tako slab, pošto nudi 15 vati (ukupne) muzičke snage sa idejom da odmeni zvučnike ugrađene u televizor, pošto su oni najčešće slabiji od toga, što i jeste poenta dodavanja soundbara. Sa širinom od samo 40 centimetara, ovaj model će se uklopiti uz televizore srednje i male veličine. Na desnom boku ove „štangle” nalazi se veliki potenciometar za podešavanja jačine zvuka, a pozadi desno su tri kontrolna tastera koji se koriste kada je u pitanju izvor zvuka povezan preko Bluetootha. Pored njih je 3,5-milimetarski audio-ulaz, kao i slot za mikro SD kartice, što znači da ovaj uređaj može da reprodukuje muziku i sa memorijskih kartica.

S obzirom na mali gabarit i nedostatak sabvufera, SB8310 ne može da se pohvali niskim tonovima, ali kvalitet zvuka je ekvivalentan boljim i jačim prenosnim „drekavcima” kakve smo opisivali već nekoliko puta. Koliko je to bolje od televizora, zavisi od vašeg konkretnog modela, ali pošto je namenjen korišćenju sa ne mnogo velikim TV aparatima, većini će bez problema unaprediti kvalitet i jačinu zvuka.

Model SB8315 je znatno većih dimenzija, širok tri četvrt metra, tako da se uklapa sa velikim televizorima, pa i onima od 55 ili 65 inča. Kod ovog modela je naglasak stavljen na snagu, kako bi „prestigao” i najjače zvučnike ugrađene u bolje modele televizora. Ukupna muzička snaga je čak 50 vati i niski tonovi su dosta više prisutni nego kod manjeg modela, čemu svakako doprinosi veća zapremina. Ovaj model nema čitač memorijskih kartica, ali može da pušta sadržaj sa USB memorije, a ima i optički audio-ulaz, pored 3,5-milimetarskog.

Uz ovaj model stiže i jednostavni daljinski upravljač, tako da je podešavanje jačine zvuka i promenu izvora zvuka moguće obaviti bez ustajanja iz fotelje. Gumene stope su tu ako ćete ovaj soundbar da postavite na istu površinu na kojoj stoji TV, ali postoje i nosači pomoću kojih SB8315 može da se okači na zid.

Kod modela Trevi SB8340 SW naglasak je stavljen na kvalitet zvuka, pre nego na glasnoću. Muzička snaga ovog modela je 40 vati, ali zbirno, sa sabvuferom. U pitanju je dakle 2.1 sistem. Da se razumemo, 40 vati nije malo i to će glasnim zvukom ispuniti i najveće dnevne sobe, a takođe i kvalitetom zvuka (a posebno niskih tonova) premašiće gotovo sve televizore na tržištu. U odnosu na prethodne modele, ovde je moguća reprodukcija i sa SD kartica i sa USB stikova, te takođe postoji optički ulaz. Jedan kabl iz soundbara vodi do sabvufera kojem, tako, nije potrebno dodatno napajanje.

Kod ovog modela je izostao daljinski upravljač. Jedan od kontrolnih tastera na desnom boku služi za izbor izvora zvuka, pri čemu će vas ženski glas na teškom „činglišu” („kinesko-engleskom” jeziku) izgovoriti „Bluetooth mode” ili „AUX mode”, što nije funkcionalna mana, ali... Takođe, kod ovog modela nema gumenih stopa već je, očigledno, namenjen isključivo kačenju na zid, a sabvufer ćete negde zabašuriti.

Ako vaš televizor nije dovoljno glasan, a retko koji jeste, soundbar sistemi mogu da budu rešenje, a naročito bismo preporučili sistem sa sabvuferom koji zvuči u rangu bilo kojih solidnih „2.1” zvučnika slične snage. Soundbar zvučnici se jako lepo vizuelno uklapaju sa televizorom, i poboljšavaju njegov zvuk, ali treba imati u vidu da mu neće proširiti zvučnu sliku, jer su zvučnici za levi i desni kanal odvojeni jedva pola metra. Ako vam je to važno.

Tihomir STANČEVIĆ

 
Asus RoG Strix RTX2080Ti-O11G-Gaming i RTX2080-O8G-Gaming
Seagate Exos 7E8 i WD Ultrastar DC HC320 8TB
XFX Radeon RX 590 Fatboy 8GB OC+
Deep Cool Frame
LG 32UK550
Asus VivoBook S15 S530UN
Prestigio Smartbook 133S
YI Outdoor Camera i YI Home1080p Camera
Trevi SB8310, SB8315, SB8340 TV Soundbar
Šta mislite o ovom tekstu?
DJI Osmo Pocket
Nikon Z6

Trevi SB8310 Mini Stereo Bluetooth TV Soundbar
Osnovno:
2.0 sistem, ukupna muzička snaga 15 W, Bluetooth, 3,5 mm audio-ulaz
Ostalo:
spikerfon, MP3 reprodukcija sa mikro SD kartice, potenciometar i tri kontrolna tastera, dimenzije 400 × 55 × 60 mm, masa 0,525 kg

Trevi SB8315 Stereo Bluetooth TV Soundbar
Osnovno:
2.0 sistem, ukupna muzička snaga 50 W, bass reflex, Bluetooth, 3,5 mm audio-ulaz
Ostalo:
MP3 reprodukcija sa USB memorije, četiri kontrolna tastera, optički audio-ulaz, daljinski upravljač, zidni nosači, dimenzije 750 × 75 × 66 mm, masa 1,4 kg

Trevi SB8340 SW Stereo Bluetooth TV Soundbar
Osnovno:
2.1 sistem sa sabvuferom, ukupna muzička snaga 40 W, bass reflex, Bluetooth, 3,5 mm audio-ulaz
Ostalo:
MP3 reprodukcija sa SD kartice ili USB memorije, četiri kontrolna tastera, optički audio-ulaz, montaža na zid, dimenzije 780 × 60 × 60 mm, dimenzije sabvufera 160 × 210 × 250 mm, ukupna masa 2,7 kg
Proizvođač:
Trevi
Kontakt:
Sampro
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera