TEST PLAY<>
122017<><>

LEGO NINJAGO Movie Videogame

Tokom godina igrački auditorijum je već navikao šta može da očekuje od naslova sa etiketom LEGO, koje studio Traveller’s Tales štancuje u regularnim intervalima kao majstor svog zanata. Ove igre prate prepoznatljiv šablon sa manje-više identičnom mehanikom, ali su neporecivo zabavne, pre svega zahvaljujući velikoj dozi šarma i, u manjoj meri, nostalgičnom prisećanju na igranje sa pravim LEGO kockicama. Tokom poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući neprestanom uspehu animiranih filmova koji takođe nose prefiks LEGO, dizajneri igara zasnovanih na tim filmovima imaju neviđeni luksuz – njihov posao je „samo” da preslikaju simpatične likove i prošire interesantnu priču dokazano uspešne bioskopske varijante. Na sreću svih nas, u Traveller’s Talesu ovaj posao rade veoma dobro.

Novi akcioni LEGO naslov iz studija Traveller’s Tales koji minimalno unapređuje proverene šablone.

Upravo takva stručna konverzija desila se prilikom pravljenja nezgrapno (ali precizno) krštene igre LEGO NINJAGO Movie Video Game, koja je, očigledno, zasnovana na filmu „LEGO NINJAGO Movie”. Kao i u filmu, u igri je glavni protagonista Lojd, tinejdžer koga celo ostrvo Ninjago mrzi. Zašto? Zato što je Lojdov otac niko drugi do Garmadon, zloća koji gotovo svakog dana pokušava da osvoji ostrvo. Ono što Lojd i njegovi prijatelji čuvaju u tajnosti jeste da su oni zapravo odred hrabrih nindži, koji osujećuje Garmadonove mračne planove svaki put kada on napadne grad. Kada jedan od Garmadonovih napada konačno uspe da iznenadi Lojda i njegove prijatelje, oni će morati da se zapute ka neistraženim delovima ostrva i pronađu tajne tehnike nindži koje će im pomoći da još jednom spasu Ninjago. Očekivano, poglavlja igre predstavljaju proširene scene iz filma, odnosno dodatke koji „tapaciraju” radnju na interesantan način. Takođe, neki sinematici u igri su preuzeti fragmenti filma. Sem toga, u duhu ranijih LEGO naslova, igrač ne vodi direktno Lojda, nego njegove saborce i prijatelje. Tu su majstor Vu, Kai, Džej, Naja, Zejn i Koul, svako sa prepoznatljivom temom, izgledom, glasom, oružjem i karakterom.

Za razliku od većine LEGO igara, NINJAGO oberučke prihvata činjenicu da je radnja smeštena u milje borilačkih veština. Tako je arsenal specijalnih pokreta i borilačkih zahvata vaših likova osetno proširen u odnosu na ranije naslove u franšizi LEGO. Naravno, upravljačka šema je i dalje daleko od onoga što možemo da vidimo u tabačinama, ali je lepo videti da svaki lik može da izvede nekoliko interesantnih kombinacija koje rezultuju specifičnim napadom čija vrednost nije isključivo kozmetička, nego ima realnu taktičku primenu. Naime, u igri postoji nekoliko klasa protivnika i svaka zahteva specifičan pristup. Na primer, neprijatelje koji lete morate dohvatiti komboima koji sadrže skokove, a oni koji podižu štit su neranjivi sve dok im ne srušite blokadu, opet posebnom vrstom napada.

LEGO NINJAGO Movie Video Game je šarena i zabavna igra koja će se svideti i fanovima filma i ranijih LEGO naslova.

Pored borbenih poteza, koji su kod svih likova identični, svako od njih ima i četiri specijalne veštine za interakciju sa okolinom, tako da za rešavanje određenih problema morate da izaberete odgovarajućeg lika i dovedete ga na specifično mesto gde ćete poluautomatizovano da aktivirate odgovarajuću veštinu. Još jedna prepoznatljiva mehanika zadržana je iz ranijih LEGO igara i efektivno je primenjena u LNMVG. U pitanju je mogućnost razbijanja svega oko sebe na sastavne delove, da biste posle od tih istih kockica mogli da sastavite neku mašinu koja će da vam pomogne da nastavite dalje sa datim nivoom. Osnovna valuta u ovoj igri su i dalje slavni „dugmići” (studs, kružne Lego kockice 1x1), koji takođe ispadaju iz svega što mlatite, a pogotovo protivnika. Za sakupljene studse dobijate zlatne Lego kockice, a možete da ih trošite na otključavanje novih regiona, tajnih zona, karaktera i skinova za likove.

Kao što igra vremenom otključava sve veći broj likova, kako mali igrač ne bi na početku bio zatrpan sa previše opcija, tako se i sve veštine otključavaju vremenom. Sem veština, tu su i perkovi koje otključavate i unapređujete specijalnim „Ninjanuity” tokenima koje pronalazite u svetu igre. Ovim tokenima pojačavate različite globalne modifikatore u igri, kao što je snaga samih napada, jačina skoka ili broj i učestalost studsa koje pronalazite, odnosno koje poraženi protivnici ostavljaju za sobom.

Glavna zamerka je to što se igra završi prilično brzo, čak i sa opcijom ponovnog igranja nivoa.

LNMVG izgleda veoma lepo, mada preterano šarenilo može na momente da zasmeta. To je, recimo, slučaj tokom specijalnog, početnog nivoa u kom upravljate letećim robotima. Iako ne odgovara radnji filma, dodatni nivoi sa robotima bi bili svakako dobrodošli. Muzika i glasovi glumaca pogađaju pravo u centar. Melodije upotpunjuju atmosferu koja je dinamična, u skladu sa neprestanom akcijom, a komične replike likova dodaju celoj mešavini šarm i humor. Možemo da raspravljamo o tome da li bi malo bolji razvoj likova usporio tempo igre i koliko bi to bilo interesantno mlađoj publici, kojoj je ova igra namenjena, ali i ovako radnja teče veoma glatko.

LEGO NINJAGO Movie Video Game je šarena i zabavna igra koja će se svideti fanovima filma i ranijih LEGO igara, a ima i veliki potencijal da se dopadne i potpuno novoj publici, pogotovo ako se radi o mlađim igračima koji ne traže nelinearnu igru koja se igra danima. Vreme trajanja igre je, ipak, njen najveći problem. Čak i sa opcijom ponovnog igranja nivoa koje ste prešli kako biste farmovali još malo studsa, otključali još neki skin ili ispunili „skalu kompletiranja” na sto odsto, ova igra se izgustira za petnaestak sati u najboljem slučaj. Olakšavajuća okolnost je u ekstremno pristupačnoj ceni – u trenutku pisanja ovih redova LNMVG je na ogromnom sniženju i na Steamu može da se pazari za samo dvanaest evra, što ne treba da se propusti.

Dragan KOSOVAC

 
Assassin’s Creed Origins
Call of Duty: WWII
Star Wars Battlefront II
Hand of Fate 2
Football Manager 2018
LEGO Marvel Super Heroes 2
LEGO NINJAGO Movie Videogame
Šta mislite o ovom tekstu?
Destiny 2 (PC)
Nioh: Complete Edition (PC)
WWE 2K18
Wolfenstein II: The New Colossus
Spintires: MudRunner
Hyakki Castle
Outcast: Second Contact
Need for Speed Payback
Ben 10
Tower 57
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – Season 1
Sonic Forces
Crusader Kings II: Jade Dragon
Europa Universalis IV: Cradle of Civilization
This War of Mine: Father’s Promise
Bouncy Bob

Platforma:
Windows, PS4, Xbox One, Switch
Potrebno:
Pentium 4 2,4 GHz / Athlon 64 2800+, 1 GB RAM, GeForce FX 5900XT / Radeon X1300, 128 MB VRAM
Poželjno:
Core 2 Duo 2,4 GHz / Athlon 64 X2 Dual Core 5200+, 2 GB RAM, GeForce 9800 GT / Radeon HD 2900 XT, 512 MB VRAM
Veličina:
18 GB
Adresa:
goo .gl /JcrXAU

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera