TEST PLAY<>
102017<><>

Stellaris: Synthetic Dawn Story Pack

Novi DLC za Stellaris, najbolju 4X igru u ovom stoleću, bavi se temom zbog koje Ilon Mask ne spava noćima i koluta očima – veštačkom inteligencijom u formi robotske civilizacije koja je svoje organske kreatore asimilovala, uništila ili ih drži u stanju docilne pokornosti. Synthetic Dawn nije klasična ekspanzija poput Utopije, već je u pitanju story DLC kao Leviathans, dopunjen novim rasama i izdat kao pratilac velikog besplatnog apdejta za osnovnu igru.

Novi DLC za Stellaris, najbolju 4X igru u ovom stoleću, bavi se robotskim civilizacijama koje su svoje organske kreatore asimilovale, uništile ili ih drže u stanju docilne pokornosti.

Najveća novina ovog DLC-a jesu tri osnovna tipa „sintetičkih” civilizacija, zapravo tri nova civilizacijska arhetipska modifikatora kojima možete definisati svoje robotske imperije (ako vam se tri ponuđene iz nekog razloga ne dopadaju). Prvi su asimilatori čiji se egzistencijalni kredo poklapa s Borgom – svaki organski oblik života jednog dana mora da postane deo uniformne celine: njegova biološka i intelektualna različitost će biti dodata kolektivu, a njegova kultura će se adaptirati da mu služi... Drugi, najmanje zanimljiv tip jesu robotski eksterminatori koji funkcionišu kao metalna verzija devouring swarma – svaki „organik” postoji samo da bi bio uništen. Treći, daleko najinteresantniji model jesu servitori, robotski gospodari koji su istovremeno i sluge kojima organski oblici života daju svrhu i smisao postojanja. Servitori egzistiraju da bi se brinuli o organicima i titrali im bele bubrege, slično robotima iz filma „Wall-E” koji se brinu o debelim ostacima čovečanstva. Upravljajući njima, uvek ćete voditi računa o tome da na osvojenim planetama imate procenat organske populacije, jer bez njih nećete moći da funkcionišete.

Mnogo drugih elemenata igre takođe je obojeno sintetičkim bojama. Ascension perkovi su umiveni u smislu da robotske civilizacije imaju drugačije, „robotski obojene” deskriptore za iste bonuse. Tako, recimo, umesto diplomatskog bonusa, sintetici imaju „protokole kompatibilnosti s drugim civilizacijama”, što doprinosi uživljavanju. U igri sada postoje i sintetičke fallen imperije, a dodato je nekoliko novih questova i potpuno nova end-game kriza vezana za pobunu veštačke inteligencije. Naposletku, tu je 15 minuta nove muzike, tonalno prilagođene robotskim civilizacijama, novi glasovi za vaše pomoćnike, kao i pregršt novih liderskih portreta i pozadina.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Divinity: Original Sin II
NBA 2K18
XCOM 2: War of the Chosen
Destiny 2
Agents of Mayhem
F1 2017
Pro Evolution Soccer 2018
Atomega
SteamWorld Dig 2
Rock of Ages II: Bigger & Boulder
Uncharted: The Lost Legacy
Dishonored: Death of the Outsider
Life is Strange: Before the Storm
Absolver
Tyranny: Bastard’s Wound
Tooth and Tail
Sonic Mania
Samurai Riot
Beat the Game
Stellaris: Synthetic Dawn Story Pack
Šta mislite o ovom tekstu?
Resident Evil: Revelations

Platforma:
PC (Windows), Mac
Potrebno:
Intel Core 2 Quad ili AMD Athlon II X4, 2 GB RAM, GeForce GTX 460 ili Radeon HD 5770
Poželjno:
Intel i3 ili AMD Phenom II X4, 4 GB RAM, GeForce GTX 560 Ti ili Radeon HD 6850
Veličina:
3,6 GB
Adresa:
www .stellarisgame .com

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera