PHONE ZONE<>
082017<><>

Wrappup

Diktafona za mobilne uređaje stvarno ima mnogo, ali Wrappup nije samo to. Osnovna funkcija jeste snimanje sastanaka, predavanja, diskusija i sl, ali iza ove aplikacije nalazi se cela platforma koju je osmislio startap iz UAE-a. Naime, pre početka korišćenja, potrebno je otvoriti nalog, što vam kasnije omogućava pristup svim materijalima i preko web browsera na računaru ili preko drugog uređaja. Posle prijavljivanja, aplikacija će povući sadržaj iz kalendara i omogućiti vam da jednim klikom počnete da snimate sadržaj koji se vezuje za taj sastanak. Pre sastanka može i da vas podseti na njega.

Naravno, snimanje je moguće početi i ručno u bilo kom trenutku. Prilikom snimanja, na ekranu postoji veliko dugme, čijim dodirom se pravi beleška u snimku. Beleška se definiše jednom od tri ikonice na ekranu (napomene, akcije, odluke) i tekstom koji je objašnjava. Po završetku snimanja, snimak se uploaduje na server ove platforme, gde se vrši obrada snimka radi lakšeg prepoznavanja reči na snimku. Na osnovu toga će veštačka inteligencija podeliti snimak u segmente i omogućiti pretragu snimka u potrazi za ključnim rečima.

Zanimljivo je da se ta obrada vrši pomoću IBM Watson superkompjutera. Nažalost, prepoznavanje važi samo za engleski jezik, tj. prepoznavanje će biti obavljeno na svakom snimku, ali rezultati neće biti dobri za srpski. Sve snimke je moguće podeliti i sa drugima (saradnici, klijenti, kolege...) kako bi svi imali lako dostupan sadržaj sastanka. Iz web browsera moguće je pokrenuti i video konferenciju sa automatskim snimanjem audio segmenta.

Web pristup platformi omogućava i preslušavanje ranijih snimaka, ali i ubacivanje beležaka i pretragu po ključnim rečima. Aplikacija za Android je i dalje u unreleased statusu, dok ona za iPhone nudi mnogo više opcija, kao što je snimanje telefonskih poziva. Startap dovodi do nestabilnosti platforme, pa se tako desilo da aplikacija ne može da pristupi sadržaju na cloudu, kao da ne postoji internet veza, dok je preko weba sve bilo dostupno. Ipak, radi se o jednoj izuzetnoj platformi koja je već sada funkcionalna i korisna i čiji razvoj treba pratiti.

Za sada su sve usluge besplatne, a da li će tako ostati i u budućnosti, videćemo. Ova platforma je očigledno namenjena biznis okruženju, pa će za tu publiku biti razvijen neki sistem mesečne pretplate u budućnosti, a ostaje nam da vidimo šta će biti sa pojedinačnim korisnicima i malim timovima.

Ivan ČABRILO

 
Nokia 5
Motorola Moto E4 Plus
Samsung Galaxy J5 (2017) i J7 (2017)
Sony Xperia XZ Premium i XA1 Ultra
Alcatel A3
Model Releaser
Diaro
Firefox Focus
Timbre
Video Star
Plotagon Story
Aivon
Wrappup
Šta mislite o ovom tekstu?
Learn Multiplication Table – Fun game with panda
Flowx

Platforma:
Android, iOS, web
Veličina:
33,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .wrappup .co
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera