PHONE ZONE<>
082017<><>

Plotagon Story

Kada se na oborenom deblu prebačenom preko potoka sretnu avantura kompanije Telltale Games i lik iz igre The Sims, dobijamo Plotagon Story. Autori kažu da je u pitanju program za animiranje, ali stvari nisu ni izbliza tako jednostavne. Naime, aplikacija se u neku ruku bavi animacijom, ali se za to koriste unapred pripremljene skripte, pa sve liči na izradu svojevrsnog storyboarda ili jednostavnog crtanog filma.

Prvi korak je kreiranje likova i tu je na raspolaganju set predefinisanih itema preko kojih oblikujete izgled glavnih glumaca. Birate oblik glave, frizuru, boju očiju, odeću – kao da ste u nekom FRP ostvarenju. Nakon toga sledi odabir jedne od predefinisanih lokacija na kojoj će se obaviti akcija i planiranje priče može da počne. Likovi mogu da stupe u fizičku interakciju, da iskažu emocije, odnosno da se obraćaju jedni drugima rečima koje upišete (ili izgovorite u mikorofon). Odabir bilo koje od dostupnih akcija podrazumeva skriptovano određivanje radnih parametara, počevši od izbora likova koji u njoj učestvuju, preko gestikulacija, pa sve do pozadinske muzike i zvučnih efekata. Pored svega toga, možete da birate (opet preko dostupnih skripti) kako će se za sve to vreme ponašati kamera.

Rad u programu je izuzetno zabavan, a jedini downside je relativno mali broj radnji koje mogu da se preduzimaju. One u velikoj meri zavise od odabrane scene, a to dalje zavisi od broja in-app kupovina koje ste obavili.

Vladimir PISODOROV

 
Nokia 5
Motorola Moto E4 Plus
Samsung Galaxy J5 (2017) i J7 (2017)
Sony Xperia XZ Premium i XA1 Ultra
Alcatel A3
Model Releaser
Diaro
Firefox Focus
Timbre
Video Star
Plotagon Story
Šta mislite o ovom tekstu?
Aivon
Wrappup
Learn Multiplication Table – Fun game with panda
Flowx

Platforma:
iOS, Windows, Mac OS X
Veličina:
6,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
plotagon .com /story
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera