PHONE ZONE<>
082017<><>

Model Releaser

U današnje vreme sve više fotografa počinje da se bavi stock prodajom. Međutim, stock može da bude naporan posao koji iziskuje dosta vremena. Stoga, nije ni čudo što su počele da se pojavljuju aplikacije koje bi trebalo da vam olakšaju život.

Ako se bavite komercijalnom fotografijom, znate da vam je za svaku sliku sa prepoznatljivim likom neophodan i potpisan model release, obrazac u kojem vam osoba daje dozvolu da koristite njenu fotografiju. Svaka stock agencija ima svoje obrasce, postoje i neki univerzalni, ali ako dosta radite na terenu, mnogo jednostavnije rešenje jeste aplikacija namenjena upravo tome.

Takvih programa za iOS ima mnogo, međutim, ponuda za Android je neobično mala. Srećom, tu je Model Releaser, aplikacija koja, za razliku od većine drugih, postoji i u besplatnoj verziji koja je sasvim upotrebljiva, mada i kod nje otključavanje pune funkcionalnosti košta.

Prvo treba da popunite svoje podatke, koji će se potom koristiti na svakom pojedinačnom releaseu, kao i da se na ekranu prstom ili olovkom potpišete. Potom klikom na znak plus kreirate novi release, koristeći jedan od postojećih modela: tu su generički release, release za maloletna lica (koji potpisuju roditelji), za svojinu (property release, koristi se kad fotografišete nešto što je u nečijem vlasništvu, umetničko delo, na primer), kao i posebni obrasci za pojedinačne stock agencije (iStock, Shutterstock, Bigstock) i sve to zajedno trebalo bi da vam bude sasvim dovoljno za sve poslove koje obavljate. Možete uneti i fotografiju modela ili njegovih dokumenata radi potvrde identiteta, kao i da li želite da uključite potpis svedoka, podatke o fotografu itd. U plaćenoj verziji moguće je dodati i logotip. Zatim se unose informacije o modelu koje se, vrlo zgodno, mogu uvesti sa liste sačuvanih kontakata kako ne biste morali svaki put ponovo da ih unosite. Na kraju, model unosi svoj potpis u predviđeno polje i to je to.

Kontakti mogu da se uvedu i iz Android kontakata, a u plaćenoj verziji možete podatke sa model releasa sačuvati kao kontakt. Kontakt je moguće bekapovati u Google kontaktima, ali je za to takođe neophodna Studio verzija. Isto važi i za kreiranje sopstvenih predložaka, kao i za direktno slanje gotovog releasea na štampač. Međutim, čak i bez kupovine tih dodatnih opcija, ovo je više nego korisna i fleksibilna aplikacija koja će vam uštedeti mnogo vremena.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
Nokia 5
Motorola Moto E4 Plus
Samsung Galaxy J5 (2017) i J7 (2017)
Sony Xperia XZ Premium i XA1 Ultra
Alcatel A3
Model Releaser
Šta mislite o ovom tekstu?
Diaro
Firefox Focus
Timbre
Video Star
Plotagon Story
Aivon
Wrappup
Learn Multiplication Table – Fun game with panda
Flowx

Platforma:
Android, IOS
Veličina:
45 MB
Cena:
besplatno + premijum opcije
Adresa:
photographersarsenal .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera