KOMPJUTERI I FILM<>
022013<><>

Filmovi, ukratko

A Good Day to Die Hard

Sredinom februara na bioskopska platna stiže peti deo serijala „Umri muški”. Džek Meklejn upao je u nevolje sa zakonom u Moskvi, pa njegov otac Džon Meklejn stiže u Rusiju u želji da mu pomogne. Kada se ispostavi da teroristička grupa sprema napad na mete u Moskvi, Džon i Džek udružiće snage kako bi ih sprečili. Uz Brusa Vilisa u njegovoj najslavnijoj ulozi, u filmu glume i Džej Kortni, Amori Nolasko, Sebastijan Koh i Julija Singir. Iako se film uglavnom oslanja na praktične efekte, za nekoliko impresivnih scena bila je neizbežna pomoć CGI studija.

Movie 43

 
Krajem januara u naše bioskope stigla je atipična komedija „Film 43”. Ovaj naslov je plod saradnje neverovatnog broja filmskih umetnika okupljenih oko režisera Pitera Farelija, kome je bilo potrebno skoro šest godina da završi ovaj projekat. Naime, 15 scenarista i 11 režisera sklopili su 12 segmenata u jedinstvenu priču, u kojoj igra više od 30 slavnih glumaca. U jednom od segmenata stručnjaci za specijalne efekte iz studija Lola VFX (Avatar, Hugo) pretvorili su glumca Džerarda Batlera u minijaturnog leprikona.

African Safari 3D

Jedan od impresivnih 3D filmova koji dolazi u bioskope sredinom januara je i „Safari u Africi 3D” režisera Bena Stasena. Film prati zadivljujuću afričku faunu tokom godinu dana, na potezu od Obale kostura u Namibiji do obronaka Kilimandžara. Nekonvencionalne infracrvene 3D kamere korišćene su za noćna snimanja, dok su za usporavanje kadrova borbi životinja upotrebljavane slow motion 3D kamere. Naglasak je stavljen na lavove i slonove i njihovo prilagođavanje na veoma različita staništa u okviru afričkog kontinenta.

Dragan KOSOVAC

 
 AKTUELNOSTI
CES 2013, Las Vegas

 TRŽIŠTE
Serverski procesori
Evolucija medija

 KOMPJUTERI I FILM
Ivica i Marica: Lovci na veštice
Beautiful Creatures
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SERVIS
Novi život starog računara (8)
HTPC od starog računara i Android uređaja

 VREMENSKA MAŠINA
Pirati, morfing, Super Mario, DoS

 PRST NA ČELO
Linux je postao seksi
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera