PHONE ZONE<>
042012<><>

Corp-Mail Email

Svi koji telefon koriste u poslovne svrhe znaju šta podrazumeva sinhronizacija sa Exchange serverom i šta se njome dobija. Stock aplikacija koja dolazi uz Android platformu dobro završava posao – mailovi, kontakti i kalendari sinhronizuju se sa Exchange serverom. Ipak, ona ima neka svoja ograničenja sa kojima se Corp-Mail Email hvata u koštac.

Inicijalno podešavanje izgleda aplikacije ne razlikuje se od standardnog, baš zbog toga što je Corp-Mail Email zasnovan na stock aplikaciji. Zbog toga ćemo opisati samo šta je to novo što ova aplikacija donosi. Prva promena vidi se prilikom kreiranja naloga, kada je korišćenjem RGB slajdera moguće izabrati boju naloga. Prilikom čitanja maila, klackalicom za jačinu zvuka prebacuje se na prethodni/sledeći mail. Kao najbitnije poboljšanje istakli bismo sistem pretrage. Dok stock aplikacija pretražuje samo naslov maila, Corp-Mail Email pretražuje i pošiljaoca, kao i tekst poruke. Korisno je i to što je u listi poruka moguće izabrati sve poruke izborom te opcije u meniju. Kada se prikazuju folderi na serveru, moguće je za svaki odabrati da li će se sinhronizovati i da li će biti vidljiv. Aplikacija ima i jednostavan widget u vidu ikonice na kojoj se prikazuje broj nepročitanih poruka.

Iako Corp-Mail Email ne nudi nikakav vizuelni napredak u odnosu na stock aplikaciju, funkcionalne promene su ono što će svako ko intenzivno koristi Android telefon u svom poslu zaista umeti da ceni.

Ivan ČABRILO

 
Motorola Wilder
Motorola Gleam
Nokia N9
LG Prada 3.0
Nokia Asha 300
Samsung P6200 Galaxy Tab 7.0 Plus
MaxTab Dual W GPS tablet
Any.DO
Iris
Pocket
Glympse
Circle Launcher
Corp-Mail Email
Šta mislite o ovom tekstu?
TV vodič

Platforma:
Android
Veličina:
2 MB
Cena:
1 USD
Adresa:
http://goo .gl /EGWTo
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera