PHONE ZONE<>
042012<><>

LG Prada 3.0

LG nosi Pradu

Od kada je na karmin-crvenom kućištu zasijao prvi cirkončić, niko više ne spori da je mobilni telefon važan modni detalj. Danas fashion telefoni dolaze u raznim oblicima – jedni izgledaju kao pudrijere, drugi kao eksperiment dizajnera na psihotropnoj medikaciji. Za debele novčanike predviđeni su modeli od plemenitih materijala ukrašeni skupocenim kristalima, a uvek se nađe mesta i za poneki avangardni asesoar. Srećom, tu i tamo nađe se i model koji zapravo lepo izgleda.

U „normalnu” grupu svrstavaju se Prada telefoni kompanije LG. Treći model potpisan logotipom renomirane italijanske modne kuće jedan je od najlepših, ali, nažalost, i najskupljih Androida, koji visoku cenu pravda prevashodno upečatljivim dizajnom i brendingom. S tehnološke strane, LG Prada 3.0 zaostaje za modelima iz istog cenovnog ranga (Galaxy S II, iPhone), ali ne u meri u kojoj je to bio slučaj sa starijim fensi telefonima (setimo se samo hardverske inferiornosti Nokijinih modela Vertu). S dvojezgarnim procesorom na taktu od 1 GHz, odličnim ekranom i čvrstim obećanjem skorog Ice Cream Sandwich apgrejda, Prada neće biti nezanimljiva ni ambicioznijim korisnicima.

Sa minimalističkim dizajnom i „običnim” ćoškastim kućištem elegantne crne boje, nova Prada 3.0 rizikuje da ne bude prepoznata kao „nešto posebno”. Pažljivom oku, međutim, neće promaći detalji koji odišu italijanskim glamurom. Debljina kućište ne prelazi osam i po milimetara i na njemu nema nikakvih neravnina. Zadnje ivice su lako podvijene, pa telefon, kada je leđima postavljen na ravnu podlogu, deluje nestvarno tanko. Čitavu prednju stranu pokriva jedan komad stakla koji, kad se gleda pod uglom, stvara utisak da se ekran prostire od ivice do ivice – tanak okvir ugledaćete tek onda kada promenite tapet. Kvalitet završne obrade svakako zaslužuje komplimente – LG se kune da su svi elementi izrađeni od kvalitetne metalne legure, mada masa telefona sugeriše na to da u njemu ima i dosta plastike. Kako god, struktura mu je izuzetno čvrsta.

Unutar kućišta skriveni su SIM i microSD slotovi, kojima se može pristupiti bez uklanjanja baterije. Uz telefon se isporučuje i par stilizovanih slušalica osrednjeg kvaliteta. Što se ekrana tiče, nova Prada može da se pohvali izuzetno kvalitetnim NOVA panelom dijagonale 4,3 inča. Navode da ovakvi ekrani imaju do dva puta jače osvetljenje od Super AMOLED panela nismo proveravali, ali je bitno to da „čistija” bela, „dublja” crna i „življa” boja u praksi znače vrhunski kvalitet slike. Ništa manje važna osobina ovog ekrana odnosi se na njegovu manju energetsku potrošnju, zbog koje je autonomija baterije iznad proseka za ovu klasu Androida.

LG Prada isporučuje se sa Gingerbread Androidom (v2.3.5), ali se već tokom aprila može očekivati Ice Cream Sandwich. Što se softvera u globalu tiče, sve je u skladu s uvreženim standardima, izuzev stilizovanih ikonica, koje su ukalupljene u atraktivnu crno-belu kombinaciju, koja pak dodatno ističe kvalitetan dizajn. Naknadno instaliranim programima moguće je dodeliti jednu od brojnih zanimljivo uobličenih ikonica, tako da i omiljene programe možete držati da glavnom ekranu, a da pritom ne narušite estetiku grafičkog interfejsa.

Unutar kućišta kriju se dvojezgarni procesor na 1 GHz i RAM čip od jednog gigabajta, što je dovoljno snažna podloga za udobno igranje, surfovanje i gledanje filmova. Ukupne performanse su na nivou Galaxy Nexusa, što je za modni telefon uspeh vredan poštovanja. Fotoaparat snima vrlo dobre fotografije pomoću čipa rezolucije 8 megapiksela i prilično snažnog LED blica. Aplikacija za upravljanje kamerom nudi raznovrsne filtere za obradu slike i opcije za podešavanje osnovnih parametera. Prijatno nas je iznenadila i mogućnost snimanja videa u punoj HD rezoluciji (1080p).

LG Prada 3.0 je veoma privlačan telefon, primer uspešnog spoja lepote i snage, koji je pre izuzetak nego pravilo. Zbog svoje visoke cene verovatno neće postati mejnstrim, ali to svakako nije ni bio plan njegovih kreatora.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Motorola Wilder
Motorola Gleam
Nokia N9
LG Prada 3.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Nokia Asha 300
Samsung P6200 Galaxy Tab 7.0 Plus
MaxTab Dual W GPS tablet
Any.DO
Iris
Pocket
Glympse
Circle Launcher
Corp-Mail Email
TV vodič

Operativni sistem:
Android 2.3.5 Gingerbread
Dimenzije:
127,5 x 69 x 8,5 mm / 138 g
Ostalo:
CPU TI OMAP 4430 dual-core / 1 GHz, 4,3” IPS LCD kapacitivni touchscreen (480 x 800), 8 GB, 512 MB ROM-a, 1 GB RAM-a, MicroSD do 32 GB, 8 MPx kamera.
Proizvođač:
LG
Kontakt:
Vip Mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera