TEST PLAY<>
012011<><>

Revolution: Under Siege: Russian Civil War 1917–1923

Oktobarska revolucija i posledični građanski rat u Rusiji ostavili su grozan ožiljak na kolektivnom biću svih slovenskih naroda, što igru koja vam omogućava da na virtuelan način prekrojite istoriju automatski stavlja u must have kategoriju za srpske stratege koji vuku stogodišnji grudge prema komunistima. Ako se, pak, grozite ideje da u ulozi Belih stanete na put Crvenim revolucionarima, imaćete priliku da, komandujući komunističkim sprajtovima, proširite požar revolucije.

Revolution: Under Siege je „grand” ratna strategija koja, kao i prethodnici od iste firme i istog AGE enginea (Birth of America I i II, American Civil War, Napoleon’s Campaign i Rise of Prussia) donosi uspešnu implementaciju koncepta simultanih poteza. Zadavanje naređenja jedinicama od strane vas i vašeg protivnika i njihovo istovremeno realizovanje nakon „end turn” komande prirodniji su i organskiji od naizmeničnih turnova, i ne pate od loših kompromisa po AI, koji prate „pauzabilne”, realnovremenske ratne igre tipa Napoleon 1813 (SK 11/99).

Oklopni vozovi, oklopna kola, tenkovi i avijacija... Novi tipovi jedinica u prvoj AGE igri sa temom rata u 20. veku nemaju drastičan uticaj na građanski rat u Rusiji: em ih ima srazmerno malo, em ne postoje doktrine za njihovu pravilnu upotrebu (blickrig još nije izmišljen). Pešadija, konjica i artiljerija, to veliko trojstvo Napoleonovih ratova, i dalje dominira istočnim bojištem.

Velika novost su i multifrakcije, koje na realan način dočaravaju haotično stanje u gigantskoj zemlji sa primitivnim komunikacijama. Tako, na primer, kao Beli imate izbor između Trockijevih i Kolčakovih (sibirskih) Belih: izabrana strana biće saveznik druge (bele), ali bez mogućnosti koordinacije i komunikacije. Dodajte tome i spontane bune seljaka i anarhista koje stvaraju sopstvene mini-frakcije, i dobićete sliku realnog haosa koji je vladao na teritoriji SSSR-a u nastajanju. Pored istorijskih scenarija, igra poseduje i fiktivne, od kojih je najinteresantniji „Drang nach Osten”, koji pretpostavlja da su centralne sile razbile Antantu, dobile Prvi svetski rat i napale Rusiju posle konsolidacije fronta za zapadu.

Šta zameramo igri? Pre svega, potpuno neadekvatne tutorijale, koji se ni ne osvrću na bitne segmente igre, čineći ih kriptičnim čak i dugodišnjim uživaocima AGE enginea (na primer, uticaj procenta frakcijske podrške stanovništva na zauzimanje zone i protok zaliha). Detaljno iščitavanje stostranog PDF uputstva kao koncept pripreme za zabavu igranja odavno je passé.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Apache: Air Assault
DeathSpank: Thongs of Virtue
Poker Night at the Inventory
Greed Corp
nail’d
Tron: Evolution
Football Manager 2011
Spiderman: Shattered Dimensions
Redrum: Time Lies
Revolution: Under Siege: Russian Civil War 1917–1923
Šta mislite o ovom tekstu?
Divinity 2: The Dark Knight Saga
The UnderGarden
Tangled
Alien Breed 3: Descent
Darkstar
Vanquish
NBA Jam
World of Warcraft: Cataclysm

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 4 / 1,5 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM-a, 128 MB VRAM-a
Poželjno:
Pentium 4 / 2 GHz ili ekvivalent, 2 GB RAM-a, 128 MB VRAM-a
Veličina:
1 GB download
Cena:
29,99 dolara
Adresa:
www .ageod .com
Kontakt:
Paradox Interactive

78
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera