TEST FUN<>
072009<><>

AutoSizer 1.71

Automatsko pozicioniranje i dimenzionisanje prozora

Postoje korisnici koji vole da funkcionisanje operativnog sistema konstantno drže pod svojom kontrolom. Dobro je poznato to da Windows baš i ne trpi tuđu čizmu, ali to ne znači da se uz pomoć eksternih alata ne može ostvariti veći stepen autonomije korisnika.

U slučaju AutoSizera, reč je o ostvarenju koje služi za automatsku manipulaciju prozorima (njihovom veličinom i pozicijom „iscrtavanja” na ekranu). Jednostavno, program presreće pokrenute programe i smešta ih na listu, odakle korisnik može da pristupi podešavanju radnih parametara za svaki ponaosob. U praksi to znači da će se svaki startovani program (procesiran na ovaj način) pred korisnikom pojaviti pod strogo definisanim uslovima.

Osim tačne pozicije pojavljivanja na ekranu, korisnik veličinu može da šteluje prema sopstvenom nahođenju, upisivanjem vrednosti (meri se pikselima) u za to predviđena polja. Kako to izgleda za vreme svakodnevnog rada? Zamislite da imate program koji se nakon startovanja po defaultu minimizuje na taskbar. Upotrebom AutoSizera takav program pojaviće se tačno tamo gde ste odredili, zauzimajući ceo ekran ili deo koji ste mu odredili. Valja napomenuti to da je podržan i rad u multimonitorskom okruženju.

Vladimir PISODOROV

 
AutoSizer 1.71
Šta mislite o ovom tekstu?
Icons from File 3.4
IconRestorer 1.0.5.1 RC1
Flashur Screensaver 1.03
Sundial
Deskpecker Beta

Potrebno:
Windows
Veličina:
280 KB, 251 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .southbaypc .com /AutoSizer
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera