NA LICU MESTA<>
052006<><>

Stotinu ekstremista

Extreme i Microsoft, "Bitef Art Cafe", 14. april

Firma Extreme sklopila je stoti ugovor o količinskom OVS/OSL licenciranju. „Veoma smo ponosni na ostvarenje dragocenih 100 ugovora, što za nas predstavlja snažan motiv i pravac za dalji razvoj – kvalitet, pouzdanost i stalno usavršavanje u pružanju servisa našim klijentima, kao osnovni imperativ u poslovanju firme”, rekao je Alen Albulj iz kompanije Extreme na konferenciji za štampu koja je održana tim povodom.

OVS/OSL način licenciranja softvera je najbolji i najpogodniji za mala i srednja preduzeća. Osnovana 1996. godine, Extreme je danas firma sa najboljim rezultatima u količinskom licenciranju na Balkanu i prva firma u jugoistočnoj Evropi koja je ostvarila Licensing Solutions kompetenciju u okviru Microsoft programa za partnere, kao potvrdu kvaliteta koju partner pruža u oblasti licenciranja Microsoft softvera. Extreme ima „Microsoft Gold Certified Partner” status, što predstavlja najviši oblik partnerstva sa Microsoftom.

Kroz održavanje ugovora o količinskom licenciranju, Extreme ostvaruje dugoročne partnerske odnose sa svojim klijentima. Miljana Otašević, menadžer prodaje u lokalnoj kancelariji Microsofta, naglasila je važnost partnera kao što je Extreme, kao i potrebu da se IT firme na ovom tržištu afirmišu kao pouzdani partneri koji grade dugoročne odnose sa svojim korisnicima.

Jedan od govornika na konferenciji bio je i Dragoljub Prijić iz kompanije Grand Prom. Lider na domaćem tržištu kafe, Grand Prom je za ulogu svog partnera u poslu licenciranja angažovao upravo Extreme. Zajedno sa stručnim saradnicima firme Extreme, Grand Prom je doneo odluku da nastavi svoj trogodišnji ugovor kroz OVS ugovor o količinskom licenciranju. Kao nosilac ugovora, Grand Prom pod isti ugovor podvodi i sve svoje zavisne kompanije.

Zbog specifičnosti našeg tržišta, Extreme posebnu pažnju posvećuje informacijama koje doprinose prodaji softvera po najpovoljnijim cenama i optimalnim uslovima. Microsoft je prošle jeseni promovisao novi, unapređeni sistem licenciranja, namenjen malim i srednjim preduzećima, koji se bazira na modelu iznajmljivanja softvera i njegovom plaćanju na tri godišnje rate, uz pravo klijenta na sve nove verzije softvera za vreme trajanja ugovora. Uz softver koji se licencira putem firme Extreme klijentima se pruža i kvalitetna tehnička podrška.

U želji da podrži i ojača domaće kompanije, Microsoft je kandidovao Extreme za nagradu koja će se dodeliti najboljim partnerima iz celog sveta na Svetskoj partnerskoj konferenciji u Bostonu, od 11. do 13. jula.

Sanja STOJANOVIĆ

 
 PRIMENA
Računari i deca ometena u razvoju

 NA LICU MESTA
„Canon Kick-off”, Novi Sad
„B-link” - Beogradski festival novih komunikacija
Extreme i Microsoft konferencija
Šta mislite o ovom tekstu?
Flamingo SCG Reseller Convention 2006
Kingston prezentacija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera