TEST DRIVE<>
042003<><>

Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition, Internet Wireless Keybard & Mouse, Optical Wireless Keyboard & Mouse

Ekstremno kucanje

U ovom broju vam predstavljamo tri tastature koju su po nečemu različite od onoga što bismo nazvali „obična tastatura”.

Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition
Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition 
Izgled „Logitechove” tastature Internet Navigator Keyboard poznat nam je iz broja 11/2001, kada smo vam predstavili Cordless Desktop Optical komplet. Razlika je što ova tastatura ima kabl i što postoji poseban F-Lock taster čija je funkcija slična Num Lock tasteru. Naime, funkcijski tasteri ove tastature pre svega imaju multimedijalne i Internet funkcije, a tek uključivanjem F-Locka postaju obični funkcijski tasteri. Većina tastera svoju funkciju dobija tek instaliranjem drajvera. Na kompjuter ćete je povezati pomoću USB-a ili priloženog PS/2 adaptera. Ova tastatura je po izgledu, kvalitetu i osećaju u radu nešto posebno, ali to sa sobom nosi i višu cenu.

Internet Wireless Keybard & Mouse
Internet Wireless Keybard & Mouse
Bežične tastature dugačkih naziva (u daljem tekstu zvaćemo ih „Bela” i „Crna”) prodaju se pod imenom „Sweex”. Da li je „Sweex” stvarno njihov proizvođač nismo uspeli da zaključimo, pošto ni na kutijama, ni na samim uređajima ne piše ništa. „Bela” izgledom ne odstupa od uobičajenih tastatura, sem što nema uobičajenih Num, Caps i Scroll Lock lampica. Njihovu ulogu preuzimaju drajveri i prikazuju ih u vidu ikonice u sistemskom trayu. Na tastaturi postoji jedna diodica, ali ona svetli kada su baterije pri kraju. Miš koji dolazi u ovom kompletu je kuglični, sa pet tastera. Na vrhu tastature nalazi se niz multimedijalnih i Internet tastera koji većinom funkcionišu bez drajvera, a puna podrška i promena funkcije omogućena je kroz drajvere. Ovaj komplet se na kompjuter priključuje preko PS/2 porta, a domet i tastature i miša je preko šest metara u idealnim uslovima.

Optical Wireless Keyboard & Mouse
Optical Wireless Keyboard & Mouse 
Crna tastatura je nešto manja, a to je postignuto rotiranjem grupe tastera iznad kursora, što zahteva navikavanje. Ni ona nema lampice na sebi, ali se njihovo stanje može očitati na prijemniku, što je bolje rešenje. I na ovoj tastaturi postoji identičan niz multimedijalnih tastera, ali njihovu funkciju nije moguće menjati pomoću isporučenih drajvera. Miš iz ovog kompleta je optički, a domet mu je oko tri metra. Tastatura radi i na razdaljini preko šest metara. Kao i prethodni komplet, i ovaj se na kompjuter priključuje preko PS/2 porta. Glavni aduti prethodna dva kompleta jesu njihove izuzetno niske cene, u odnosu na slične bežične komplete.

Ivan ČABRILO

 
InnoVision Radeon 9100 64MB VIVO, InnoVision Radeon 9000 Pro 64MB, Club3D CGA-9328VTD (Radeon 9100)
Creative Nomad MuVo
Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition, Internet Wireless Keybard & Mouse, Optical Wireless Keyboard & Mouse
Šta mislite o ovom tekstu?
Sony Clie PEG-NX70V
Metrologic ScanPal2
Logitech Mobile Cordless Headset
PQI Traveling Disk i Inteligent Stick
Canon LiDE 50
LiteOn CRW-4012A, Sony CRX220E1, LG GCE-8520B, Teac DV-W40E

Proizvođač:
Logitech
Kontakt:
ComputerLand
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera