Prikaži potpunu verziju : Telekomov IP TV
Strane :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Sem sto su najavili IPTV od 15. oktobra nisu konkretizovali tacne brzine za ADSL koje planiraju da puste. Protok koji ce ici je 10 megabita download i valjda 512kbits up... Medjutim za internet ce biti rezervisano samo onliko koliko je paket definisan... deo opsega ide za VoIP... ostalo za TV ali toliki opseg znaci da ce verovatno pustiti i neke free HD kanale sa satelita. Plus dobijamo i video on demand i server za snimanje emisija... sve je to predobro :) tako da cekamo da vidimo sta ce da daju kao pakete za net... mozda zbog SBB-a daju i nesto brze nego planirano...
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2008&mm=09&dd=23&nav_id=320119
E sad... videcemo ali i paketi ce valjda tada da se ubrzaju... bilo bi logicno...
Jes' da je ovaj IP-TV već za drugu temu, ali dok neko ne razdvoji to - koliko sam shvatio, iako smo svi na istim paricama (telekomovim) oni će da iskoriste monopolističku ulogu (opet) i ponude uslugu samo svojim direktnim korisnicima, a ne i "provajderovcima"?
Prve utiske sa "testnog korišćenja" ove Telekomove usluge možete pročitati u temi na ES forumu (http://www.elitesecurity.org/t331555-Telekom-Srbija-IPTV-prvi-utisci).
@Eniaroyah:
Ako imate ADSL kod nekog drugog provajdera, onda necete moci da imate IPTV!
Ako imate ADSL samo kod Telekoma onda cete moci da imate IPTV.
Ako nemate nigde ADSL (ukljucujuci i Telekom) onda cete moci da imate IPTV.
Izvor: Info servis Telekoma Srbije
Dzaba meni ovo. Dok ne pocne (ako uopste to moze) IPTV preko Wimax-a ja mogu samo sa strane da posmatram :(.
Sorry zbog off-a ali da li neko ima neke informacije oko Wimax-a? Znam da je "ministarka" rekla da ce biti to sredjeno za prvih 100 dana vlade, a to polako istice.
Sve je to super....A cene????Osnovni paket 640 din(Sa ili bez pdv,jos se ne zna)+2000 cena za zasnivanje pretplatnickog odnosa+350 din pretplate za rts+adsl:icon_scra.....da li ce biti hd kanala?Sve je to u magli jos uvek....U sustini sve je to lepo,uvode se nove tehnoligije....koliko procenata domacinstava ima tv prijemnik sposoban da reprodukuje hd?moci ce da se signal koristi samo na 1 tv ili na vise ali ce biti na svim isti kanal istovremeno:eek:..Film na zahtev,pa jos da im platim:rofl:..sve je to jos uvek finansijski daleko od prosecnog srpskog domacinstva(Ovde ne racunam Beograd)...
U pravu si... bolje da nam ni kablovski nisu uveli pa bi sad lepo mogli da gledamo tv duga i milana tarota u SD rezoluciji... sve ostalo je jos uvek u magli sem njega.. posto on zna sve...
Sto si bre taki baksuz... Ko sto uvek kazem. Svaki napredak je dobar ma koliki mali i spor bio. Ako nemas da platis niko te ne tera da koristis... a ako imas da platis opet ne moras ako ti se ne svidja usluga. Meni je drago sto se tako nesto nudi jer mi je to jedini nacin da u mom smrdljivom gradicu dobijem digitalnu televiziju...
haha..nisam bakzus....pogresno si shvatio to sto sam napisao ili sam napisao konfuzno....i meni je drago kada se uvode nove tehnologije....samo sam spomenu cenu,o kojoj niko ne prica..nigde nema zvanicne informacije o kanalima koji ce biti dostupni u osnovnom paketu....ko hoce nek uzme ko nece ne mora,tu si 100%u pravu....mene to za sada ne zanima...kada kupim lcd tv:) uskoro mozda pocnem da razmisljam o tome....sve zavisi kako se pokaze...zato su i dali promo period...:aplauz:
TheProphecy
25.9.2008, 20:05
Genius nije poenta u tome dal' neko ima da plati ili ne, vec u tome da su cene visoke zbog telekomovog monopola.I da cene su bez PDV-a.
Telekomove cene su jake... slazem se... ali monopola nema. Mislim, ko god hoce moze i dalje da ima SBB ili neki drugi provajder TV usluge... Jedino sto Telekom je jedini imao snage da razvuce opticke kablove i time obezbedi infrastrukturu za pruzanje ovakve usluge. Teoretski i SBB bi to mogao da radi kad bi imao takve kapacitete...
Iskreno Total TV u kombinaciji sa HD kanalima bi bio isplativiji ali ja recimo nemam satelitsku antenu i ne planiram da je stavljam. A da imam koristio bi neki HD resiver i piraterisao kanale...
U sustini ADSL imam iovako, dobijam jos neku uslugu po meni prihvatljivoj ceni (SBB-u placam oko 800 dinara mesecno) a uz to to je platforma koja ima potencijal za veliki razvoj u buducnosti... Prema tome mislim da je ovo ok.
Naravno, uvek moze i bolje, ali daj da bude uopste ista bolje pa cemo da docekamo i nesto vise neki put... Ne zavise nam zivoti od toga srecom...
A sto se tice toga sto je ministarka rekla u prvih 100 dana ce sipak da bude.
Danas sam po malo gledao skupstinu(ne znam koji me dzavo natera) i oni se za 10 sati nisu pomakli sa prve tacke a kamoli da ce da dodju do toga.
Mozda ali posle nove god. ili tamo negde u feb.
Da ne pocinjemo koliko je net "onde", a koliko kod nas, od toga nema nista. Sve sto uvode novo ma koliko to bilo skuplje - mi treba da budemo zadovoljni, jer smo mi ipak samo obicni korisnici. U dogledno vreme (LCD TV, neki posao :)) sigurno necu da koristim ovu uslugu, ali sam srecan sto ce je biti u ponudi. Moci cu da citam o iskustvima drugih korisnika, a i cena ce u dogledno vreme pasti, ili porasti kvalitet usluge, kao sto je slucaj i sa internetom.
paulvandyk68
25.9.2008, 21:17
Koliki period smatras u dogledno vreme?
Vreme brzo leti tako i zivot, svakim danom smo stariji, a cekamo nesto......
P.S.
Zar im nije isplatljivije da dovedu neki strani provajder da im oni malo pokazu kako se to radi....
TheProphecy
25.9.2008, 21:28
Vreme brzo leti tako i zivot, svakim danom smo stariji, a cekamo nesto......
P.S.
Zar im nije isplatljivije da dovedu neki strani provajder da im oni malo pokazu kako se to radi....
Kome isplativije?Telekomu? :rofl:
Koliki period smatras u dogledno vreme?
Nek bude i 2 godine. Do juce smo imali dial-up, pa je stigao broadband, povecanje brzina, pa sada opet povecanje... Ja zadovoljan. I ti u razvijenijim zemljama mozda kukaju sto im je spor net zato sto gledaju Japan... Jedino oni nemaju pravo da se zale. ;)
TheProphecy
25.9.2008, 21:48
Nek bude i 2 godine. Do juce smo imali dial-up, pa je stigao broadband, povecanje brzina, pa sada opet povecanje... Ja zadovoljan. I ti u razvijenijim zemljama mozda kukaju sto im je spor net zato sto gledaju Japan... Jedino oni nemaju pravo da se zale. ;)
Naravno da se i u Japanu zale.Prosle godine su se zalili jer imaju "samo" 40mbps u kucnim uslovim.
DobroslaV
26.9.2008, 14:00
Imam pitanje:
Kako ovo sve funkcioniše? Imam 512/64 paket i sigurno da će slika biti očajna...
Da li će biti u ponudi samo domaći kanali ili će da budu i strani?(recimo CNN,BBC,Discovery,Eurosport,naši kablovski kanali kao B92 Info itd.)
Mario Pavićević
26.9.2008, 14:08
To nema veze sa postojecim adsl paketom koji imas IPTV korisiti zaseban protok.
Znaci imas garantovan tvoj paket plus nesto manje od 10 megabita preko za TV. Po svemu sudeci bice i domacih i stranih... ali dok ne vidimo svojim ocima, nista nam ne vredi...
Cekajte po kom sistemu ide net, ne kapiram jel se prikljucuje i na tv i na komp?
Jel gde god da sam video slike ima samo tv.....
Bice nov modem sa 4 izlaza... jedan ce biti samo za internet a jedan ce da ide u kutiju koja obradjuje signal i iz njega SCART ide u televizor... Nije bas elegantno ali valjda ce da radi...
DobroslaV
26.9.2008, 19:25
@genius
Zar ne ide jedan deo LAN-a u ADSL modem?
@genius
Zar ne ide jedan deo LAN-a u ADSL modem?
U modem ulazi parica (telefonska zica) a izlazi jedan LAN za Internet, jedan za IPTV (spaja se modem i set box valjda koliko sam shvatio koji posle ima video izlaz za TV), jedan ce biti najverovatnije za VoIP a onaj 4. pojma nemam za sta sluzi :icon_scra
Evo kakav mi je kabal telekom prikacio danas na kucu! Da li preko ovog kabla moze ta televizija da se aktivira?
To je bakarna parica za dva prikljucka... Da, moze jer TV i ADSL idu preko takvih parica, bas kao i obican telefon. Stavise, mocices da imas i dva pretplatnicka broja na takav kabl... ali ti to nije bitno...
Opticke kablove su provukli oni za svoju infrastrukturu (sto bi rekli kicmu) a do nas korisnika idu samo ove parice, sto nije nista lose. Dobre su one. LAN na 100 megabita u sustini ide kroz parice (ne bas ovako) i nista mu ne fali...
Cekaj to imam i ja na kuci ali taj nije prikljucen....
Ma hocu da kazem da televizija ce ici preko telefonske linije. Ako imas telefon i adsl u centrali moci ces da imas i televiziju... to je cela poenta...
Kod nas u Pozarevcu su razvukli opticke kablove ali ponavljam to je zato sto su pravili nove centrale pa su njih spajali optikom a do korisnika ide kao i pre bakar... Inace, centrala mi se nalazi na 10 metara od kuce :) Ja zivim na kraju grada i posle mene nema nista pa su tu napravili centralu koja pokriva taj deo grada i ide dalje za neka sela... tako da mislim da ce signal da mi bude :aplauz:
Mene interesuje gde moze da se prijavi za to cudo???
I dal treba da bude neka specijalna mreza??/
Posto koliko sam upoznat obican adsl ne moze da pregura 1,5mbit protoka...
Ma moze dosta preko 1.5 samo treba linkova i kvalitetne infrastrukture e sad to je pitanje............................
Mene interesuje gde moze da se prijavi za to cudo???
I dal treba da bude neka specijalna mreza??/
Posto koliko sam upoznat obican adsl ne moze da pregura 1,5mbit protoka...
Max za adsl oko 24mbit/s download i 3.5mbit/s upload.
http://img27.picoodle.com/img/img27/3/9/30/f_AsymmetricDm_f0390c0.png
Ne treba ti nikakva specijalna mreza i nije jos pocelo prijavljivanje. Neki su dobili samo na testiranje.
Doduse ovaj nas adsl nece ici na 24 nego valjda na nesto oko 10 megabita...
Nikakva posebna mreza... sve zice su vec tu...
Bio sam do centra da proverim ima li prijavljivanja i kazu da nema jos nista, stavise oni ljudi koji tamo rade nemaju blagog pojma o tome, sto nema veze jer oni ionako nemaju pojma sta se desava oko njih. U svakom slucaju jos uvek nema nikakvog prijavljivanja a videcemo hoce li krenuti mogucnost za prijavljivanje od 15. oktobra kao sto su i najavili ili ce i ovaj put da odloze za neki drugi put, kao sto su odlozili i ubrzavanje paketa.... ili mozda hoce da nas iznenade necim...
A iznenade klinac, a to za 24MB, mi nemamo ADSL2+ nego obican ADSL tako da max sto moze je 12......
Adsl2+ je isto adsl, samo je pitanje vremena kad ce da nam ubace 24mbit/s. Moja procena za jedno 50-ak godina.
Adsl2+ je kod nas vec bio testiran i sve je radilo najnormalnije bez problema.
A iznenade klinac, a to za 24MB, mi nemamo ADSL2+ nego obican ADSL tako da max sto moze je 12......
http://i37.tinypic.com/m90geb.jpg
samo neznam da li ovo sto pise predstavlja trenutni standard ili samo ono sto ruter moze da podrzi.
Za te maximalne brzine 24 Mbita i slicno mozete komotno zaboraviti jer suto teoretske brzine i moras biti maltene u centrali. Realne brzine su dosta manje. Problem takodjer nastaje i radi toga sto je na takvim vezama puno gresaka koje se u IP TV manifestuju kako smrzavanje slike i kockice u slici. Bas radi prirode UDP prenosapodataka koji ne kontrolisu ispravnost primljene informacije. Ali dobro sa necim mora da pocnu. Dok ne stigne optika kada ta tehnologija stvarno i proradi.
Bit ce tu mnogo problema oko osiguravanja QoS za IP TV i VoIP. Naime treba prioritizovati promet jer se sada internet, TV i telefon bore za protok na istom bandwidthu. Znaci varijanta je kada vuces sa neta da TV i telefon stekaju, ili kada gledas TV da uspori TV. Ali bit ce problema sa definisanje QoS jer se svaki modem specificno sinhronizuje.
Thenamrep: Kakva ti te to slaba sinhronizacija, koliko si udaljen od centrale?
Adsl2+ je isto adsl, samo je pitanje vremena kad ce da nam ubace 24mbit/s. Moja procena za jedno 50-ak godina.
Adsl2+ je kod nas vec bio testiran i sve je radilo najnormalnije bez problema.
Pa ADSL2 je isto sto i adsl samo je duplirana frekvencija i jos neke stvari...
http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5:ciao::ciao:
Budite ljubazni pa se vratite na temu...
Koja ce konekcija biti potrebna za ovo? Pretpostavljam da ce se placati samo modem. Koja ce biti njegova cena?
Moze bilo koja konekcija (ne zavisi od tvog paketa). Dace ti modem na koriscenje a za cene se jos nezna tacno ni pretplata koja ce biti (pominju se neke cifre tipa 700-800 dinara) a ni prikljucak. Jedino se zna da ako i krene od 15. bice besplatno do 1. decembra. U SK su napisali da je telekom najavio ubrzanje (ali ja to nisam video nigde) tako da ima smisla da ce ubrzanja biti ali koliko, ne zna se. Bila je prica da ce povecati ali ne duplo.
Ja sam zvao ona njihov nazovi korisnicki servis... Rekose da ne treba nikakav uredjaj i da treba samo da imas ADSL i to je kao to...
Ja odo sutra u Telekom centar da se raspitam za ovo, pošto valjda sutra počinje kao prijavljivanje ili šta već... :)
Ja bio ali neznaju nista....
A ako se prijavis za ovaj promotivni period do 1. decembra da li si u obavezi i kasnije da ga koristis?
Treablo bi da ne ali nazalost niko nema pravu informaciju. Ukljucujuci i ljude po telekomovim servisnim centrima koji jednostavno kao da nisu ni culi za IPTV. Dok ne dodje dopis iz centrale oni neznaju nista a dopisa ocigledno nije bilo...
Treablo bi da ne ali nazalost niko nema pravu informaciju. Ukljucujuci i ljude po telekomovim servisnim centrima koji jednostavno kao da nisu ni culi za IPTV. Dok ne dodje dopis iz centrale oni neznaju nista a dopisa ocigledno nije bilo...
U prevodu nisu obavesteni. :opanachke
To me podseca na nesto mnogo poznato ali ne mogu da se setim u ovom momentu, na vrhovima prstiju mi je. :D
I za navodno ubrzanje ADSL-a, koje je trebalo da se desi danas, smo popasli labuda, a ne bi me cudilo ni ovo da "kasni". :(
Srbija je zemlja u kojoj je nemoguce moguce, a moguce je nemoguce. :kreza:
Zašto kažeš da smo "popasli labuda"?
Da li je iko iz Telekoma zvanično rekao da će ubrzanja da bude?
To što bismo mi voleli da se desi druga je stvar. A to što su neki ovde pričali kako je ubrzanje maltene gotova stvar prilično je neodgovorno.
Ne volim ni ja da me drže u neizvesnosti, ali krajnje je glupo nasedati na kojekakve nepotkrepljene priče, a onda osipati drvlje i kamenje na nadležne zato što su te priče ispale neistinite.
Samo da ne bude zabune... ja nisam nikad rekao kad ce da bude ubrzanje niti sam bacao drvlje i kamenje :)
Samo sam rekao da neznaju nista oko IPTV iako je bilo najava u medijima za 15. oktobar...
Ovo sam cisto napisao u slucaju da se Vojin komentar odnosio na mene a nadam se da nije...
Verujem da nije :)
U svakom slučaju, manimo se tračeva i vratimo na temu...
Svaki budući off topic i postovi vezani za navodno ubrzanje Interneta u ovoj temi biće brisani!
Danas poslovno svratio u telekom,i tamo promovisu televiziju,koliko sam nacuo jedan lik se raspitivao bice moguce od sutra podnosenje zahteva,kao i takodje ponuda kanala i paketi,oni su izlozili uredjaj za tv modem racunar i net je nesto skidao a ovamo je bio vrhunski sony televizor (crt),bio je ukljucen kanal istorije ali onaj sto ima znak H,slika je odlicna mnogo bolja od bilo cega sto sam video, naravno mislim na pal 720*576,kristalno jasna ostra,dobro i sony radi svoj posao.......... a pitah ih i za internet cisto informativno kazu da jos nemaju informacija.......... Pozdrav.
Ex Predsednik
15.10.2008, 13:54
Поставише страну (ценовник и све остало):tapsh:
http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/
Ништа специјално (бар мени):kreza:
90% prekopirana SBB ponuda. To se i ocekivalo otprilike.
90% prekopirana SBB ponuda. To se i ocekivalo otprilike.
Standardna ponuda kablovskih/satelitskih distributera, nista neobicno.
Da li je ovaj IPTV u skopu triplekabla (internet, zvuk, video)?
NjegovaWisost
16.10.2008, 20:56
Znači, stvar je potpuno ista kao i crnogorski Extra TV, pa pogledajte po netu malo :)
Insecticide
16.10.2008, 22:33
Ljudi sta konkretno ovo donosi?
Ok,dobijamo TV sliku visoke definicije..Sta je sa internetom?Dobija se i internet sa paketom ili sta?
Stojadin
16.10.2008, 22:41
Ok,dobijamo TV sliku visoke definicije..Sta je sa internetom?Dobija se i internet sa paketom ili sta?
Pa ako si na adslu(telekomovom) zadrzavas paket koji si imao do sad.A ako nisi na adslu valjda dobijas samo IPTV.
Insecticide
16.10.2008, 22:50
Pa ako si na adslu(telekomovom) zadrzavas paket koji si imao do sad.A ako nisi na adslu valjda dobijas samo IPTV.
pfft,ljudi jel mi verujete da sam citave 3 minute verovao da cemo imati 24mbps internet u ovoj polovini veka?
Foolish...
markodon
16.10.2008, 23:01
pfft,ljudi jel mi verujete da sam citave 3 minute verovao da cemo imati 24mbps internet u ovoj polovini veka?
Foolish...
IPTV nema veze sa internetom
NjegovaWisost
16.10.2008, 23:41
Osim što slika ide preko interneta, ali krajnji korisnik ne mora to da zna :)
Stojadin
16.10.2008, 23:45
IPTV (Internet Protocol Television).:boodala:
TheProphecy
17.10.2008, 1:48
Moze li neko ko nije korisnik telekomovg adsl-a, da koristi ovu uslugu?
Mislio sam nema veze sa internetom, npr. ne mozes da surfujes internetom, downlodujes itd...
to ce se odvijati posebnim "kanalom" tako da nema veze sa World Wide Web-om :kreza:
Mnogi su culi da iptv radi na 6Mbps, pa su pomislili sad necu gledati TV daj da skinem nesto za par minuta :D
tacno je koristi se Internet Protokol Adresa al, to ce raditi na principu Ethernet, ili LAN, bice dostupan samo onaj sadrzaj sto "puste" na njihovim serverima.
Mr.Deeds
23.10.2008, 19:24
Pa sto digose onda ovoliku dzevu kad nista ne uradise od iptv-a, koliko sam svhatio to je obicana kablovska sa HD
Nije. Obicna kablovska je u principu analogni signal (osim D3 kod SBB) a IPTV je digitalni (bolja slika, bolji zvuk, EPG, odlozeno gledanje, snimanje sadrzaja, video on demand, itd, itd). Takodje IPTV ima podrsku za HD ali koliko znam jos uvek ne nude HD kanale.
donator99
28.10.2008, 22:15
Zvali su me iz Telekoma, sutra treba da dodju da mi instaliraju IPTV. :D
Ako sve prodje ok, sutra detaljnije o svemu...
Njah... blago vama... mi iz provincije ce sacekamo jos godinu dana izgleda...
Zvali su me iz Telekoma, sutra treba da dodju da mi instaliraju IPTV. :D
Ako sve prodje ok, sutra detaljnije o svemu...
Jedva cekam da cujem impresije, ali probaj iskreno prve utiske da ostavis. Najvise me zanimaju te nove mogucnosti individualne manipulacije organizacijom zeljenog programa.:eek:
donator99
29.10.2008, 16:30
Instalirali su mi danas IPTV.
Prvi utisci su prilicno dobri.
Ethernet kabl iz STB-a mi je zakacen na ruter, i odatle ide sva slika.
Slika je bolja nego preko analogne kablove, a razlika se najvise primecuje kod slova (sad izgledaju cisto, drasticno bolje nego preko analogne kablovkse), mada se razlika u korist IPTV-a primecuje bukvalno svuda.
Jedini problem su povremeni kompresioni artifakti kada delovi ili cela slika postane, na kratko vreme, kockasta, slicno onome sto se desava kada gledate low res video tokom brzih scena.
Kanali se ucitavaju dosta sporo, treba i po 3-4 sekunde da se ucita izabrani kanal.
Moguce je kupovati filmove (cini mi se i neke serije, posto sam video "Heroje" u izboru), cija je cena od 58 do nesto preko 100 dinara.
Snimanje TV programa nisam probao, ali definitivno, barem prema onome sto u uputstvu pise (koje je iznenadjujuce dobro napisano, na srpskom, sa jako dobrim papirom, sto uopste ne lici na Telekom), je moguce.
Moguce je i snimati jedan kanal, a gledati drugi, a sav snimljeni materijal je dostupan preko glavnog menija STB-a.
Uredjaj se na TV kaci putem SCART kabla, a promene kanala se vrse putem daljinskog upravljaca koji stize uz uredjaj. STB je prilicno mali i neupadljiv.
Ono sto me je zacudilo jeste sto je lik koji je radio instalaciju rekao da ce u Beogradu, do Nove godine, biti dostupno svega 2000 uredjaja i pitao mog caleta kako smo mi ovo uopste dobili (?!).
High Definition i instalacija na drugi TV jos nisu dostupni.
SilverBgd
1.11.2008, 12:31
Poooooooooomoć!!!!!!!!!!!!!!!!Riknuo mi daljinac za IPTV. Zna li neko gde može da se nabavi. Ovaj sam reklamirao a drugi bi u rezervu jer sad ne mogu da ukucam pin kod!!!Moram da čekam ponedeljak da ga zamenim jer vikendom ne rade. Što se same IPTV tiče, moji utisci su za sada pozitivni.
SKStanko
29.11.2008, 16:53
Ali ljudi niko da prizna da mu je sa prikljucenjem tog STB-a brzina interneta porasla za 10X (deset puta, da). download oko 9000 kb/s upload oko 350. Proverite, sa ugasenim televizorom. Kad TV radi speed je oko 5000 kb/s
Mr.Deeds
29.11.2008, 18:07
Cekaj malo, jel postoji onda net preko iptv ili ne?
korisnik
29.11.2008, 19:30
Kakav net preko IPTV? Mislis kao da surfujes na TV? To je stvar interfejsa i nisam nigde u praksi video to da radi, mada imaju razni STB mogucnost prikljucka tastature. Obicno se dodaju samo kakve vesti u menu. Inace cela stvar radi tako da se sttrumuje multicast preko IP mreze po UDP protokolu. Samim time je potrebno imati jako stabilnu vezu jer svaki packet drop postaje vidljiv u obliku kockice na ekranu. Obicno kod TV over IP pada kvalitet usluge sa razdaljinom od centrale i samim time max sinhronizacijom modema. Provajderi to obicno pustaju na odvojenom VLAN-u i taj VLAN ima neogranicen protok dok se VLAN namenjen internetu limitira. Kod nas se u pocetku dalo iskoristavat taj brzi VLAN tako da si se kacio u IP prostor TV lana i tamo surfovao, ali su ubrzo na tom VLAN-u zatvorili izlaz na net.
Najveci problem tih triple play usluga je sto dele isti bandwith i ako nije QoS dobro postiman onda zna biti dosta problema. QoS se u pravilu stima telefon, tv, internet posledicno kod visih brzina pretplatnickih paketa, brzina padne ako je tv ukljucen.
donator99
29.11.2008, 20:49
Ali ljudi niko da prizna da mu je sa prikljucenjem tog STB-a brzina interneta porasla za 10X (deset puta, da). download oko 9000 kb/s upload oko 350. Proverite, sa ugasenim televizorom. Kad TV radi speed je oko 5000 kb/s
Ovo je meni trajalo nedelju-dve, DL mi je bio oko 8MB/s, UL oko 512kb/s.
Onda su mi vratili na normalnu brzinu.
Uzivaj dok traje...
paulvandyk68
29.11.2008, 21:13
Dobices malo tv sa kvalitetnom slikom i to je to.
donator99
29.11.2008, 21:27
Nije tacno da ce dobiti samo bolju sliku.
Prvo, imas video on demand, tako da mozes da biras da gledas neki od filmova iz njihove baze odmah (za koju su obecali da ce rasti tokom vremena), a racun ti stize na kraju meseca.
Drugo, umesto da zoves call center i da se smaras sa menjanjem dodatnih paketa, to radis preko daljinskog upravljaca.
Trece, imas ogromne mogucnosti manipulacije TV programom (EPG, koji je uber awesome btw, mogucnost da ti STB automatski prebaci TV program na odredjeni kanal u tacno odredjeno vreme, mogucnost snimanja TV programa na Telekomovim serverima radi kasnijeg pregledavanja itd.).
Jedino sto smeta je prilicno sporo ucitavanja programa...
BTW Koji su ti to tripovi sa sirenjem FUD-a i lazi?
Sta sad treba da znaci:
To je njihov specijalitet malo ti pruze kao besplatno a onda ti naplate i to sto si imao besplatno.
To sto ti radis je klasicno pljuvanje po kompanijama, ne zato sto ti znas o cemu i zasto pljujes, vec zato sto pljuju i svi ostali, pa bi i ti da se pridruzis hate trainu.
Telekom ti daje 1 mesec besplatno, nakon toga placas fiksnu pretplatu.
Da li ce kasnije rasti, hoce sigurno, zbog inflacije i drugih faktora, ali to se desava i sa svima ostalima.
Meni je, npr. IKOM skoro svaki mesec povecavao pretplatu.
I sta sad? Jel' jedino Telekom to radi?
Procitaj tekst na ovom linku (http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation), mozda ti pomogne da razumes odredjene stvari vezane za nagle i ceste promene cena.
5000 set box i 500 dinara po mesecu + moze samo jedan TV da se prikljuci preko box-a :krele: Stvarno jeftino
Za te pare mogu da imam 3mb/s i da skidam koji god film hocu
donator99
29.11.2008, 21:31
Ok, ti skidaj zivi program RTS-a, BBC-a, CNN-a i ostalih kanala i streamuj to non stop na TV.
Real fun.
paulvandyk68
29.11.2008, 21:42
Nije tacno da ce dobiti samo bolju sliku.
Prvo, imas video on demand, tako da mozes da biras da gledas neki od filmova iz njihove baze odmah (za koju su obecali da ce rasti tokom vremena), a racun ti stize na kraju meseca.
Drugo, umesto da zoves call center i da se smaras sa menjanjem dodatnih paketa, to radis preko daljinskog upravljaca.
Trece, imas ogromne mogucnosti manipulacije TV programom (EPG, koji je uber awesome btw, mogucnost da ti STB automatski prebaci TV program na odredjeni kanal u tacno odredjeno vreme, mogucnost snimanja TV programa na Telekomovim serverima radi kasnijeg pregledavanja itd.).
Jedino sto smeta je prilicno sporo ucitavanja programa...
BTW Koji su ti to tripovi sa sirenjem FUD-a i lazi?
Sta sad treba da znaci:
To sto ti radis je klasicno pljuvanje po kompanijama, ne zato sto ti znas o cemu i zasto pljujes, vec zato sto pljuju i svi ostali, pa bi i ti da se pridruzis hate trainu.
Telekom ti daje 1 mesec besplatno, nakon toga placas fiksnu pretplatu.
Da li ce kasnije rasti, hoce sigurno, zbog inflacije i drugih faktora, ali to se desava i sa svima ostalima.
Meni je, npr. IKOM skoro svaki mesec povecavao pretplatu.
I sta sad? Jel' jedino Telekom to radi?
Procitaj tekst na ovom linku (http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation), mozda ti pomogne da razumes odredjene stvari vezane za nagle i ceste promene cena.
Sta covek da ti odgovori na sve ovo. Znas ako se desi da odemo u Evropsku uniju tamo nece da pljuju po telekomu nego ce da ga ugase bez pardona zbog monopolistickog ponasanja. Ako tebi nije jasno da bi pojavom jos jednog fiksnog operatera sve to bilo mnogo jeftinije i pristupacnije ne samo tebi nego sirom krugu ljudi i da tada telekom nebi mogao tako da se bahato ponasa onda nesto nije ok kod tebe. Ko zna mozda covek radi u lelekomu?
donator99
29.11.2008, 21:48
Ko ce to da ga ugasi u EU?
Jel' ti kapiras da EU nije drzava i da ona ne moze nista da ugasi, vec je to sve na drzavi clanici.
EU moze da pritisne Srbiju da razbije monopol Telekoma, ali Srbija nema nikakvu obavezu to da uradi i to je sve u potpunosti na nama.
Ovo nema veze sa monopolom Telekoma, jer Telekom nema nikakav monopol u kablovskoj distribuciji. Ima konkurenciju u vidu SBB-a, IKOM-a i niza drugih kablovskih distributera.
Ti se ovde sluzis argumentima koji nemaju veze sa temom i pricas stvari koje ne razumes.
I ne, ne radim u Telekomu, niti poznajem ikoga ko radi u njemu.
paulvandyk68
29.11.2008, 21:51
Ko ce to da ga ugasi u EU?
Jel' ti kapiras da EU nije drzava i da ona ne moze nista da ugasi, vec je to sve na drzavi clanici.
EU moze da pritisne Srbiju da razbije monopol Telekoma, ali Srbija nema nikakvu obavezu to da uradi i to je sve u potpunosti na nama.
Ovo nema veze sa monopolom Telekoma, jer Telekom nema nikakav monopol u kablovskoj distribuciji. Ima konkurenciju u vidu SBB-a, IKOM-a i niza drugih kablovskih distributera.
Ti se ovde sluzis argumentima koji nemaju veze sa temom i pricas stvari koje ne razumes.
I ne, ne radim u Telekomu, niti poznajem ikoga ko radi u njemu.
A jel ti kapiras da tamo postoje citave institucije za gasenje monopola kao sto je recimo telekomov. Uostalom totalno si off. Bavi se nekom tematikom koju bolje razumes.
donator99
29.11.2008, 21:54
Pa, ti si poceo off topic pricajuci gluposti kako ce EU da ugasi monopol Telekoma (iako mi ovde ne pricamo o oblasti u kojoj Telekom ima monopol), a sad pokusavas damage control pricajuci meni da pisem o stvarima u koje se razumem, bas kao sto si ti pisao o Xboxovom OS-u pre par meseci. http://www.neogaf.com/forum/images/smilies/laugh.gif
N_i_k_o_l_a
20.12.2008, 11:09
@ donator 99, paulvandyk68
evo jos jedan mali off, Evropska Komisija (glavno administrativno i izvrsno telo EU) kao organ koji je nadlezan za sprovodjenje politike EU, i ona je ta koja kaznjava monopoliste ;) npr. Microsoft koji je pre par godina platio 500 miliona evra zloupotrebe monopolskog polozaja, ili prosle godine kada je kartel proizvodjaca stakla patio kaznu zbog pokusaja kontrole trzisne cene, ili kada je kaznila sa vise miliona evra Deutsche Telecom zbog monopolskog ponašanja....
takodje, ako srbija hoce da postane clan EU neophodno je da primeni sve standarde i ugovore koji postoje u EU izmedjuostalog tu je i deo koji se odnosi na ''politiku konkurencije'' tako da EU po tom pitanju moze da pritiska srbiju i srbija tu apsolutno ima obavezu da obezbedi normalne uslove konkurentnosti.
Deusdies
20.12.2008, 14:54
Evo, da razjasnim stvari (ako smem):
Evropska Unija zaista ima sredstva da unisti monopol u nekoj drzavi clanici. Ne time sto ce zakonom zabraniti to, vec time sto ce usloviti zemlju koja joj pristupa (u ovom slucaju Srbija) da uvede i implementira zakon koji zabranjuje svaki monopol. Mi taj zakon vec imamo, pretpostavljam da znate. Koliko je implementiran? To je sad pitanje. Mada, IMO, nije telekomova krivica sto nijedna kompanija ne razvija fiksnu telefoniju i slicno (cuo sam da SBB radi nesto slicno, eh?)
Evo, recimo, ovde (u SAD); fiksnu telefoniju imaju 3 kompanije: Qwest, AT&T i Vonage. I svi su konkurenti. Federalna Komunikaciona Komisija (FCC) kontrolise rad tih kompanija, a Federalna Trgovinska Komisija vodi racuna da nijedna od njih ne stupi u monopolisticku poziciju.
Koliko vi poznajete SAD to ne znam, ali ovde drzave imaju mnogo, mnogo vecu samostalnost i nezavisnost nego sto vi mislite. Ja uvek kazem da su SAD vise razjedinjene nego sto mi mislimo, a EU je vise ujedinjena nego sto mi mislimo.
Elem, ovde uzivam u 720p HDTV i, ponekad, 1080p. Stvarno je fenomenalno. Ko god je gore pljuvao po telekomu, samo jednu stvar da kazem: strasno! Pa naravno da ce da naplate usluge koje pruzaju! Nije to vise socijalisticko vreme gde je sve besplatno.
Nisam imao priliku da probam IPTV, ali zvuci super. Ja imam EPG, OnDemand, snimanje kanala, blablabla i stvarno vredi. S tim sto ovde to kosta 150$ mesecno :( :D
;)
Hvala svima na opsežnim odgovorima i objašnjenjima, ali molim da se vratimo na temu.
Jedno glupo pitanje... Vredi li taj IPTV štogođ? :)
donator99
28.12.2008, 17:21
Da, kvalitet slike je znacajno bolji od obicne, analogne, kablovske.
To, plus cinjenica da imas stvari poput EPG-a (koji, osim sto na ekranu prikazuje tacan program za svaki TV kanal za ceo dan, bez gubljenja vremena koji potrosis na prebacivanje strana na teletekstu, ima i druge mogucnosti, poput autoprebacivanja na drugi kanal u tacno odredjeno vreme itd.), snimanja programa na Telekomove servere i pristup snimljenom programu, kao i video demand su razlozi zbog kojih placam 2 pretplate za kablovsku (posto trenutno nije moguca instalacija 2 STB-a).
Kad pocne emitovanje 720p programa i dodje do mogucnost instalacije 2 STB-a preko istog linka, mislim da ce IPTV biti ubedljivo bolji od svega ostalog.
U ovom trenutku, ne mogu da ga preporucim, OSIM, ako nemas HD TV, pa ti smeta kvalitet analogne kablovske.
Najveci problem je, kao sto sam vec ranije rekao, cinjenica da je prebacivanje programa bolno dugacko i da kada dodje do prekida internet konekcije ne mozes ni TV da gledas.
nisam bas propratio sve poruke, tako da nemojte zameriti ako je neko vec rekao pre. ali cumu sluze dva antenska prikljucka (na toj konzoli ili kako se vec zove),posto se tv povezuje scart-om?
N_i_k_o_l_a
14.1.2009, 0:21
jedno kratko pitanjce za korisnike iptv, da li ste koristili pay per view uslugu i ako jeste kakva je rezolucija filmova i da li mogu da se snime?
Sorry, želeo bih da nešto pitam. Iz novinskih izvora(:D) sam čuo ovako nešto:...
Uskoro će Open IPTV biti pušten u rad i u drugim zemljama u kojima Telekom Srbija posluje...Koliko znam, U BiH (m:tel) posluje baš Telekom Srbija. Da li je tačno da će to biti i kod mene ? I, da li može za IPTV da se koristi Flat ADSL od m:tel-a ?
Sećate se kada je na RTRS - u bila vijest da je TSrbija preuzeo TSrpske?
Milijun pitanja.....
Evo, da razjasnim stvari (ako smem):
Evropska Unija zaista ima sredstva da unisti monopol u nekoj drzavi clanici. Ne time sto ce zakonom zabraniti to, vec time sto ce usloviti zemlju koja joj pristupa (u ovom slucaju Srbija) da uvede i implementira zakon koji zabranjuje svaki monopol. Mi taj zakon vec imamo, pretpostavljam da znate. Koliko je implementiran? To je sad pitanje. Mada, IMO, nije telekomova krivica sto nijedna kompanija ne razvija fiksnu telefoniju i slicno (cuo sam da SBB radi nesto slicno, eh?)
Evo, recimo, ovde (u SAD); fiksnu telefoniju imaju 3 kompanije: Qwest, AT&T i Vonage. I svi su konkurenti. Federalna Komunikaciona Komisija (FCC) kontrolise rad tih kompanija, a Federalna Trgovinska Komisija vodi racuna da nijedna od njih ne stupi u monopolisticku poziciju.
Koliko vi poznajete SAD to ne znam, ali ovde drzave imaju mnogo, mnogo vecu samostalnost i nezavisnost nego sto vi mislite. Ja uvek kazem da su SAD vise razjedinjene nego sto mi mislimo, a EU je vise ujedinjena nego sto mi mislimo.
Elem, ovde uzivam u 720p HDTV i, ponekad, 1080p. Stvarno je fenomenalno. Ko god je gore pljuvao po telekomu, samo jednu stvar da kazem: strasno! Pa naravno da ce da naplate usluge koje pruzaju! Nije to vise socijalisticko vreme gde je sve besplatno.
Nisam imao priliku da probam IPTV, ali zvuci super. Ja imam EPG, OnDemand, snimanje kanala, blablabla i stvarno vredi. S tim sto ovde to kosta 150$ mesecno :( :D
;)
"Pa naravno da ce da naplate usluge koje pruzaju! Nije to vise socijalisticko vreme gde je sve besplatno. "
Naravno da ce da naplate i naravno da treba da naplate, ali ono sto meni licno smeta je to sto je na najvecem broju kanala SUBTITLE NA HRVATSKOM !!
Nije da ne moze da se procita, nije da ne moze da se razume i da budem iskren nije neki preveliki problem , ali ako vec placamo TELEKOMU SRBIJA onda je valjda za ocekivati od tog istog Telekoma da se za uzetu pretplatu udostoje i postave i SUBTITLE na SRPSKOM ?
Da li bi kod nasih komsija moglo da se desi nesto slicno?
DobroslaV
19.2.2009, 21:12
Ja sam se prijavio pre mesec dana(Banja Koviljača), i od korisničkog servisa(9813) sam dobio informaciju da su ostali mali radovi na centrali i da će me pozvati za nekoliko(hm, koliko?) dana.
Od kor. servisa preko i-mejla su mi rekli da Banja Koviljača uopšte ne podržava IPTV i da nisu još ni otpočeti radovi....
Oj Srbijo.. :rolleyes:
DobroslaV
27.2.2009, 21:12
Post je urodio plodom :D
Dobio sam IPTV, slika je odlična!
Wow, pa nisam znao da to vec radi:o. Pa jel su 1080p kanali?
Naravno da nisu. Nigde to nije ni rečeno. Štos je samo u tome da signal ide preko Internet protokola i da rade sve one usluge "info", "on demand" i slično.
Ček, stvarno, koja je rezolucija? Ista kao običan TV?
Sem rezolucije u pitanju je digitalna slika tako da u onim mestima gde nema SBB D3 usluge to je jedini nacin da imate digitalnu sliku (znaci nema sneg i slicno).
Sto se tice IPTV: jedan savet svim korisnicima: ako uzmete IPTV, ne pokusavajte da uzmete internet paket veci od 4 megabita, jednostavno nece moci da radi punom brzinom u vecem delu srbije.
g.dmt ima fizicki limit 16 megabita u sekundu, adsl2+ koji mozemo da sanjamo ima limit 24 megabita u sekundu.
IPTV uzima odokativno od 8-10megabita na liniji:confused:
Da, kada sam prvi put uključivao STB, pojavila se konzola gde je pisalo DaVinci Linux.... :)
ljudi
moze neko konkretno ko ima iptv ,obican smrtnik koji je uveo (ako ima takvih)
da li da uvodim iptv ili kablovsku tv?
znaci na 0 sam.treba da uvedem tv i sad je pitanje sta. sta se vise isplati.
Timemaster
5.6.2009, 12:24
Ja sam je uveo, i prilično sam zadovoljan, ima par propusta, ali kakva bi to bila tehnika da savršeno radi :). Pod propustima podrazumevam sporo menjanje kanala, spore komande menija i dalje baratanje po komandama (pod sporo ne mislim presporo, sekunde su u pitanju). Inače, ovako, slika je kristalno čista i nema (ili bar do sad nije bilo) mogućnosti da se pojavi sneg, šum ili nekakva slična smetnja. Downloadi sa kompa ne koče sliku, kao ni bilo šta drugo što deli protok sa modemom (dobro, jedino alt.binz koji vuče sebično su snagu za dload, ali je opet program mesečno plaćanje pa ga retko ko i koristi). Dodatne opcije mogu da budu korisne, naročito naručivanje snimanja filma, znači imaš i u dodatnim opcijama tv program, predvidiš početak filma, znaš da ga ne možeš gledati, lepo naručiš, on snimi, čak i kada je tv ugašen i posle samo nađeš taj isti film snimljen u bazi podataka i upališ ga. Ima tu još mnogo stvari, nisam sve otkrio, nisam zahtevan korisnik televizije, tako da mi je ovo sasvim oke, za nekog ko gleda samo Discovery, National Geographic, Animal Planet, RTS1,2, i B92...
Hvala!
A da pitam koliko te je sve to kostalo? Troskovi uvodjenja itd sha vec
Ja trenutno imam net kod drugog provajdera i rekli su mi da ne mogu imati tv dok ne predjem kod njih. sto cu najverovatnije i uraditi ako budem uvodio tv. tj ako je jefitnije od kablovske a dobro je.
@ Advancedo
I jedno i drugo ima svoje mane i prednosti.
IPTV PREDNOSTI:
- perfektna slika
- programski vodič za nekoliko dana unapred
- mogućnost snimanja nekih tv kanala
- jeftina cena priključka
MANE:
- trenutno možeš da gledaš IPTV na samo jedan TV prijemnik (može i na više ali da svi gledaju isti program, korišćenjem RF izlaza i splitera)
- potrebno je izvesno vreme za prebacivanje sa jednog kanala na drugi (doduše u zadnje vreme je smanjeno sa 4-5 sec na 1-2 sec)
- slabija ponuda tv kanala (pre svega mislim na programe koji se emituju u kablovskoj :explorer, history, sport klub (+), cinemania, tv 1000, HRT 1 i 2, FOX life, FOX Crime...)
KABLOVSKA TELEVIZIJA PREDNOSTI:
- mogućnost gledanja na više tv prijemnika u isto vreme različit program ( ne odnosi se na digitalne pakete, tu je situacija ista kao i kod IPTV)
- "bolja" ponuda kanala (kažem "bolja" jer je o ukusima bespotrebno raspravljati, nekome je TV 1000 najbolji kanal na svetu, a nekome je najgori npr. ali je činjenica da ima veći izbor i trenutno malo bolji, naravno zavisi i od operatera koje programe emituje)
- teletext - toga nema na IPTV-u a na kablu ima (opet kome to treba)
- kablovski net koji bi trebalo da je bolji po pitanju PING-a, i bolje iskorišćenosti protoka, nema tzv. OVERHEAD zbog čega na ADSL-u uvek ima 85% iskorišćenosti protoka, ali i to opet zavisi kojeg provajdera zapatiš...
MANE:
- realno, i najbolja analogna slika je lošija od digitalne koju daje IPTV pogotovo na plazmama i lcd-ovima (nijanse su u pitanju ali ipak...)
- zavisno od operatera slika a i ponuda kanala variraju od extra do "dođe da se obesim kada sam i uveo ovog ?&%* operatera"
- skuplja cena priključka od IPTV-a
- nisu svi kabl. operateri i dobri distributeri slike i neta, određeno teritorijom koju zauzima dotični kabl operater (SBB, IKOM, KOPERNIKUS :), RADIUS VEKTOR...)
Sve u svemu ne može čovek da bude baš načisto, ako ti treba za jedan tv u nekom jednosobnom stanu ili garsonjeri - IPTV, ako ti treba za svakog ukućana po jedan onda kablovska...
Timemaster
5.6.2009, 18:10
Hvala maverick, dopunio si moj post, to su bile one stvari koje sam zaboravio :). Ja živim sam u stanu, jedan TV, tako da mi problem ne pravi ta nemogućnost splitovanja na više televizora, i da, mana je što nema te kanale koje si nabrojao, sem što hrt1 i 2 ima kao i fox crime i fox life. Ali sve u svemu, ti odaberi šta ti najviše odgovara ;)
Heh nisam znao da su na IPTV ubacili hrtove i foxove... Šta ću kada radim u kablovskoj...
Juce mi uveli. Radi extra. Sam ruter je vec svima valjda poznat. HG520s. Zakljucan je, moguce je samo ukljuciti ili iskljuciti wireless na njemu. Wireless inace radi jako dobro. Ima pristojan domet i ono, par puta mi pukla veza ali sam mnogooo udaljen (racunar od rutera) tako da nije ni cudo. Cudi me da radi uopste :)
Inace kvalitet internet veze mi je bolji sa njim nego sa starim havajcem onim roze belim. Pre mi je na primer brzina bila oko 3.6-3.8 megabita a latencija oko 40ms do verata a 30-ak ms do nekih servera na kojima se igram. Sad mi je brzina oko 4.5 megabita i latencija 14ms odnosno 20 ms u igrama.
TV radi extra. Slika je osetno bolja (doduse na LCD-u, na katodasu nisam video moze li se primetiti). RTS digital je prilagodjen widescreenu (nije veca rezolucija nego samo je vestacki skupljen pa kad dozvolim da se rasiri sve izgleda prirodno) tako da imam jedan kanal koji je extra kad pustim preko celog LCD-a :D
Menjanja kanala ide brzo. Mozda cak i krace od sekund, nemam cime da merim tako precizno... znaci neprimetno skoro.
Ukratko... TV je mnogo bolji nego SBB (ne mislim na D3 nego standardnu uslugu). Internet takodje ne pati naravno... jer veza ka centrali (koja mi se doduse nalazi na 20 metara od kuce) mi se krece oko 20 megabita tako da 4 megabita neta ne mogu da osete usporenje nikakvo... Ovo za 20 megabita znam jer kad su mi menjali centralu nisu aktivirali paket odmah i dok mi je bio neogranicen pristup isao sam na nekih 20-22 megabita.
Uros Ducic
10.6.2009, 19:16
Uveo sam IP TV pre mesec dana i zadovoljan sam.Slika je zaista fenomenalna.Menu je takodje dobar.Jedina zamerka koju sam primetio je sporo prebacivanje na neki drugi program,i neretko se desava da se slika zamrzne pa moram da restartujem:mad:
I jos nesto.Nema mi nekih kanala koje sam imao na kablovskoj,na primer:Sport klub,RTL,Nova,Kanal D...
Koliko kosta mesecno IPTV?
Crusader88
10.6.2009, 19:52
Koliko kosta mesecno IPTV?
sada dinar, a od kad krenu da naplacaju valja 590 din osnovni paket
IPTV košta 590 dinara, meni su sad počeli da naplaćuju.
BTW Do 31.08. biće dostupni svi kanali po ceni osnovnog paketa a za naredne mesece će krenuti plaćanje paketa koji ste uzeli.
@Uros Ducic
Moguće je da će uvesti kasnije nove kanale, pošto do pre mesec dana nisu imali Avalu u ponudi. Od februara kad sam uzeo baza filmova im je bila oko 200, sada je oko 400 filmova. Što se tiče snimanja programa, neki kanali ne podržavaju snimanje programa(serija,filmova,emisija i sl.). Među njima su i RTS1 i RTS2 dok B92 podržava snimanje programa.
Sigurno ce da sire ponudu kanala... ali i ovo sad sto ima nije lose uopste...
Inace Osnovni paket (koji je sasvim dovoljan) plus HBO paket (uz koji ako sam dobro razumeo se dobija mogucnost gledanje HBO Digital Video On Demand filmova besplatno) kosta malo manje od 1.000 dinara sto je meni sasvim okej, odnosno par stotina dinara vise od SBB-a koji mi nudi losiju uslugu i to bez HBO paketa...
Uros Ducic
11.6.2009, 21:43
IPTV košta 590 dinara, meni su sad počeli da naplaćuju.
BTW Do 31.08. biće dostupni svi kanali po ceni osnovnog paketa a za naredne mesece će krenuti plaćanje paketa koji ste uzeli.
@Uros Ducic
Moguće je da će uvesti kasnije nove kanale, pošto do pre mesec dana nisu imali Avalu u ponudi. Od februara kad sam uzeo baza filmova im je bila oko 200, sada je oko 400 filmova. Što se tiče snimanja programa, neki kanali ne podržavaju snimanje programa(serija,filmova,emisija i sl.). Među njima su i RTS1 i RTS2 dok B92 podržava snimanje programa.
I ja sam dobio Avalu i nadam se da ce uvesti te nove kanale,ali za sada to je samo mogucnost.:)
Da li je dovoljno 4096/256 koje mi i dalje rade sa 80% kapaciteta za open tv.? Ali da i dalje net radi normalno.
Mislim da iptv vuce oko 6mbit/s (dodatnih naravno) i nema veze sa internet protokom koji ti placas (4mbit/s). Jedino da imas paket od 16mbit/s pa da se onda zabrines jer ce ti iptv skidati deo protoka... Zoves lepo ljude, oni sve srede, ako radi sve ok onda uzimas, ako ne radi - onda ne. Simple as that... ;)
Pre par dana sam uveo IPTV.
Cena ok, izbor kanala ok, prebacuje dovoljno brzo.
Ali u poslednjih par dana imam smetnje,
slika se "zakockasti" do bola, svako malo.
Bio neki pljusak pre dva dana, i taj dan samo "kocke" non stop.
Danas na svakih, recimo minut, smetnje. Užas.
Nijedan kanal ne može normalno da se gleda.
Da li je još nekom ovako?
Evo ja sad imam trenutno SBB (običan), da li da prelazim na IPTV? Imam 42" LCD.
Mario Pavićević
6.7.2009, 6:52
Evo ja sad imam trenutno SBB (običan), da li da prelazim na IPTV? Imam 42" LCD.
Zasto ne probas D3 ako si zadovoljan njihovim internetom?
Zasto ne probas D3 ako si zadovoljan njihovim internetom?
To mi i jeste prvo palo na pamet. Međutim, ne znam puno o D3-u, pa ću morati da se raspitam. Da li i tu ima EPG i ostalo?
Dok se ti raspitujes ja cu samo da ti preporucim (posto i ja imam 42" lcd) da obavezno uzmes nesto od ta dva... vredi zaista...
Takodje proveri da li na D3 salju neke kanale u widescreen formatu. Na telekomu na primer RTS digital ide u widescreen a i ima dva kanala sad koji pokrivaju prenose univerzijade koji su isto u widescreen. I imaju dobru uslugu video on demand... sinoc sam gledao Beogradskog Fantoma (takodje u widescreen)...
Po ovome kako su na primer ubacili univerzijadu bas su me pozitivno iznenadili...
Jedino da te ne zbuni, nije HD slika, mala je rezolucija ali je prilagodjena za widescreen format... i ne primecuje se toliko da nije HD... lepo izgleda...
Dok se ti raspitujes ja cu samo da ti preporucim (posto i ja imam 42" lcd) da obavezno uzmes nesto od ta dva... vredi zaista...
Takodje proveri da li na D3 salju neke kanale u widescreen formatu. Na telekomu na primer RTS digital ide u widescreen a i ima dva kanala sad koji pokrivaju prenose univerzijade koji su isto u widescreen. I imaju dobru uslugu video on demand... sinoc sam gledao Beogradskog Fantoma (takodje u widescreen)...
Po ovome kako su na primer ubacili univerzijadu bas su me pozitivno iznenadili...
Jedino da te ne zbuni, nije HD slika, mala je rezolucija ali je prilagodjena za widescreen format... i ne primecuje se toliko da nije HD... lepo izgleda...
E hvala puno. Pa ja sada gledam ovaj obican SBB i slika je vise nego dobra (ocekivao sam mnogo losiju). Tacnije, nisam ni kupio Full HD televizor (dok HD dodje kod nas, baci cu ovaj, a kupicu drugi), vec neku cudnu rezoluciju, 1366x768 cini mi se.
Al' to mi se bas svidja sto emituju widescreen. Kad vidim ove bucmaste voditelje, odvratno mi... :)
Ali meni nikako nije jasno zašto su oni delili STBove koji nisu HD kompatiblini jer bi prelazak na HD bio lakši..... možda bi i mogli neki HD kanali da se emituju....
Sad, dok dođe HD u Sirbistan.... :a_whistli
Ali meni nikako nije jasno zašto su oni delili STBove koji nisu HD kompatiblini jer bi prelazak na HD bio lakši..... možda bi i mogli neki HD kanali da se emituju....
Jednostavno, skuplje je i ne zele toliko da ulazu u pocetku.
Lokalizovani HD kanali (Discovery, NG... sa Srpskim titlovima) ce se prvo pojaviti na satelitu i kablovskim sistemima pa tek onda mozemo da ocekujemo i da neka od domacih stanica pocne eksperimentisanje sa sopstvenim programima u HD rezoluciji... Ocekujem Pink da bude prvi i vec zamisljam reklamu za grandovce... "Gledajte svoje omiljene zvezde u najboljem kvalitetu i sjaju (kicu)..." :D
Da a mnogi ce doziveti "infarkt" ili neki tezi oblik "strave" kada vide u krupnom kadru lica starijih estradnih zvezda u HD rezoluciji.........:kreza:
Ko da je na licu radilo krdo molera :dzavo:
A neznam u kakvom je stanju infrastruktura Telekoma tj. da li su u mogucnosti da emituju HD-IP veliki je to protok, naravno nije nemoguce:ciao:
Ocekujem Pink da bude prvi i vec zamisljam reklamu za grandovce... "Gledajte svoje omiljene zvezde u najboljem kvalitetu i sjaju (kicu)..." :D
:D :D :D
Da, još jedna napomena za AjPiTiVi(ne znam da li je već to neko rekao). Dok traje univerzijada postoje 2 programa koji imaju prenos Univerzijade. Slično je bilo i sa ATP turnirom u BGu , ali samo sa jednim kanalom.
Od domacih kanala najpre ce da predje na HD RTS1 jer oni vec imaju sve sto im treba a pink tek dosta kasnije... Grand jeste mnogo popularan ali ne zaboravi da se on ne gleda toliko u urbanim sredinama gde ima najvise onih koji uopste znaju zaista sta je HD i sto je jos vaznije gde postoji infrastruktura da se emituje HD signal... Na primer Telekomov ADSL ne postoji u bas svakom selu a SBB tek slabo pokriva sela.. tako da Pinku ne znaci mnogo da pravi emisije koje ce malo ko da gleda u HD vec ce ako i krenu da rade HD sigurno jos godinama da zadrze i staru varijantu... osim ako se nesto ne promeni jer ako prestane analogna TV stvarno u onom roku koji je postavljen, gomila ljudi nece imati sta da gleda...
Telekom sad trenutno ima 24 megabita na raspolaganju do krajnjeg korisnika... HD tv vuce oko 10 tako da samo oni sa 16 megabita paketom mogu da se zabrinu dok mi sa sporijim nema sta da razmisljamo...
Pojavila se poruka an televizoru:
"The request URL could not be retrieved. Press `Home` to retry. If the problem persists, cycle power to restart."
Restartovao sam ga i pretiskao home, al nista...
Bilo je neko nevreme ovde, pa je mozda ono uzrok ovome... Al` opet...
jeste... nevreme... i meni rikno modem na jednoj liniji a na drugoj nije... verovatno neka bandera te zeza :)
ce se sredi...
http://www.b92.net/tehnopolis/intervjui.php?nav_id=370027
Obratite pažnju na ovu rečenicu:
Tu je i problem dva televizora, jer sve veći broj porodica ima barem dva TV prijemnika. Mi smo taj problem tehnički rešili i u julu ćemo ponuditi uslugu koja obuhvata prenos dva TV kanala po jednoj parici.
Ostatak ne čitajte jer kao po običaju - Telekom laže. :)
Ako su to resili onda super. To ce im bas dati prednost u odnosu na D3 kablovke (ili bar naterati ove u SBBu da porade na istom).
Sudeći po intervjuu, izgleda da jesu. Nažalost, neće svi korisnici moći da uživaju u toj prednosti...
Nažalost, tu smo dodatno zavisni od kvaliteta parice. Tehničke poteškoće će se rešiti jer IPTV donosi niz prednosti – to je računar koji prima digitalni signal, a mogućnost dvosmerne komunikacije otvara mnoge nove primene: od kontrole šta vaša deca gledaju, preko snimanja željenog sadržaja na Telekom serverima, preko VoD (Video on Demand) usluga da kada želite, platite i pogledate neki film koji se još ne prikazuje na TV kanalima, pa sve do programa u kojima će gledaoci aktivno učestvovati.
Činjenica je da je kvalitet veoma zavisan od telefonske parice, pa ćemo sledeće godine da ponudimo i DTH servis (direct to home), što je kompanija SBB već učinila – tako ćemo satelitom stići i do korisnika do kojih ne možemo da dopremo kvalitetnom paricom.
Boldovano, loše po neke. Italic, nešto ne verujem da će mnogo uraditi po tom pitanju. Ne mogu da srede portove ko zna koliko godina a srediće sam kvalitet kablova za kratko vreme... Underline, ovo će biti interesantno svima kojima je TotalTV dojadio (kao meni npr.).
Koliko se primećuje razlika u odnosu na običan ("antenski") prijem na crt-u?
Ja imam ovaj sony (http://www.electron.bg/images/KV29SE10.jpg) (trinitron wega, 29''), a razmišljam da uzmem IPTV, jer ovde u Vrnjačkoj banji imamo 10ak kanala, i svi su relativno prosečnog prijema (osim rts, b92, pink).
Da li je neko sa foruma uopšte uzimao IPTV, a da ima CRT?
Ako poseduješ LCD/Plasma TV primetićeš razliku jer je na tim uređajima najbolje vidi razlika u signalu. Slika je mnogo oštrija i jasnija u odnosu na običan signal (najbolje se da primetiti na RTS Digital kanalu, jer to je valjda jedini program koji vrši prenos u digitalnom 16:9 formatu slike visoke definicije). :)
A kod klasičnih CRT televizora - i tu se da primetiti razlika, ali pošto ti uređaji rade malo drugačije od LCD uređaja, nećeš primetiti toliko razliku. Naravno, slika će biti čista i jasna i neće biti onih klasičnih šumova (recimo meni se pojavljuju šumovi zbog prolazaka automobila pored kuće). Ja imam dva CRT korejanca (Samsung) u kući, tako da mi baš svejedno za sliku, ali IPTV planiram više da gledam na PC, jer imam wide monitor... A i ne odričem se antene zbog hrvatskog RTL-a(nema ga na IPTV) i mađarske nacionalne televizije MTV1(imaju najtačniju vremensku prognozu :D )
Moje pitanje za one koji su informisani: da li je Telekom počeo da deli dva STB uređaja korisnicima koji imaju dva televizora? Ja sam jedan od njih i već su me zvali da mi ponude uslugu ali sam rekao da mi ne odgovara zbog 2 TV-a na šta mi je teta sa druge strane žice rekla da će to biti u julu mesecu... Ima li naznaka da bi to moglo da bude uskoro? :rolleyes:
Moje pitanje za one koji su informisani: da li je Telekom počeo da deli dva STB uređaja korisnicima koji imaju dva televizora? Ja sam jedan od njih i već su me zvali da mi ponude uslugu ali sam rekao da mi ne odgovara zbog 2 TV-a na šta mi je teta sa druge strane žice rekla da će to biti u julu mesecu... Ima li naznaka da bi to moglo da bude uskoro? :rolleyes:
Ako si čitao moj prethodni post, video bi i da je jedan od direktora iz Telekoma isto to rekao i da će od jula ta opcija biti dostupna.
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=817409&postcount=128
Znam prijatelju, pročitao sam tvoj post, ali pošto su funkcioneri po defaultu u većini slučajeva patološki lanseri neistina i loših informacija, više verujem običnom narodu :)
Znam ja to njihovo "Biće za xyz dana/meseci/godina"...
I ne rekoše po kojoj ceni ili nadoknadi će davati dva STB-a (u tom zecu čuči grm) :)
Znam prijatelju, pročitao sam tvoj post, ali pošto su funkcioneri po defaultu u većini slučajeva patološki lanseri neistina i loših informacija, više verujem običnom narodu :)
^ Word! :)
Znam ja to njihovo "Biće za xyz dana/meseci/godina"...
I ne rekoše po kojoj ceni ili nadoknadi će davati dva STB-a (u tom zecu čuči grm) :)
Ja u ovom slučaju verujem da će to biti u julu, verovatno da to otaljagaju pre sezone odmora da bi se kasnije fokusirali na CDMA. A što se tiče cene, ili će da kida ili je neće biti, kod nas nema ništa između...
Hehe :) Mislim da bi mogli da iskombinuju i da nađu zlatnu sredinu, recimo da ugovorna obaveza za korisnike koji uzimaju 2 STB-a bude dve godine, a za one koji uzimaju 1 STB bude jedna godina. Ja imam ADSL od oktobra 2007 i radi odlično (živim u Apatinu), a ugovorna obaveza mi je bila 12 meseci.
A tu me jako interesuje još nešto (oko čega ja nisam informisan mnogo), a tiče se propusne moći naših linija i centrala.
Valjda je za jedan uređaj da bi se mogao program gledati obezbeđen protok od 4Mbps, što bi značilo da bi za dva bilo ukupno 8Mbps. Kontam da bi zbog toga mogli da naplaćuju nešto više tim korisnicima.
Anyway, teto zovi me već jedared...
Ako prodje 2 STBa za istu cenu, ima dodatno da ukopaju kablovski D3. Et ispadnu jeftiniji (i to od osnovne ne-D3 ponude), et se naizad isplate za veca domacinstva.
RaKuN_s_NeOnKoM
13.7.2009, 10:48
Da li josh neko ima problema sa chestim zamrzavanjem slike? [ispishe na ekranu 'press home, or cycle power to fix' - i normalno, proradi kad to uradish :p]
@RaKuN_s_NeOnKoM,
komšija mi reče da se i njemu s vremena na vreme dogodi isto, a on sumnja da su za to odgovorni ovi iz centrale... (njemu su uvek drugi krivi za sve :)). A da li ti se nekad zamrzne/zakuca na duži vremenski period?
@tema,
juče sam nazvao tetu u Telekom i prijavio se za IPTV za dva tv-a i rekla mi je da će me pozvati najranije za 2 nedelje, a najkasnije početkom avgusta (počinju da se instaliraju 2 STB-a polako...).
Looks promising.
:ciao:
Konačno sam odlučio da uzmem IPTV i rekoh da pokažem spisak kanala ćaletu, kad ono... nema discovery, nat. geo., explorer, history.
Dali će to kasnije biti ubačeno? Ili ću da izvisim, pošto je jedan od razloga bio i postojanje ovih kanala u paketu.
Ima National Geographic, Animal Planet, DaVinci i Discovery od kanala takvog tipa u Osnovnom paketu.
Zaista steta sto nema (za sad) Explorer i History Channel kao na SBB, ali verovatno ce i to ubaciti s vremenom... (u Osnovni paket, nadam se)
RaKuN_s_NeOnKoM
28.7.2009, 1:13
@Leonidas - ma svako malo se zapucavalo i ko zna kakvi tripovi, pochne slika da skache i cale poludeo, lepo sve spakovao i vratio im xD
Danas je i meni stigao IPTV, majstori iz Telekoma inace poznanici su sve lepo instalirali, fino je odmah proradilo i naravno sve se zalilo sa domacom ljutom :to_care: Imam LCD Samsung od 40 incha slika je stvarno fenomenalna i nema kocenja. Sto se tice nekih zabluda tipa ADSL ne moze da se iskljuci ako posedujete IPTV je cista glupost, kazu da su to potpuno odvojena dva voda i da nemaju veze, sto automatski znaci da moze da se koristi i paket od 16 mb/s paralelno sa IPTV, inace sam IPTV `vuce` od 8-10 mb/s tako barem oni kazu...Ako vas nesto zanima slobodno pitajte :ciao:
Nisu to dva voda, to je jedna ista zica kroz koju ide protok od 24 megabita, a TV jede oko 3-5 za normalnu definiciju i oko 10 za HD. ADSL je posebna usluga a IPTV je posebna usluga ali obe ide preko iste parice...
Pogresno sam se izrazio nisam mislio bukvalno dva fizicka voda vec da je posebno ADSL, a posebno IPTV bas kao sto si napisao :alealeee:
Jedno noob pitanje: Posto ne mogu nikako da se prikljucim na net preko obicnog ADSL modema jer u mom naselju nema vise prokletih mesta u centrali, a i verovatno ih nece biti pre nove godine, da li to znaci da preko ovog IPTV cuda mogu da imam i ADSL nezavisno od toga da li ima slobodnog mesta na centrali?
Jedno noob pitanje: Posto ne mogu nikako da se prikljucim na net preko obicnog ADSL modema jer u mom naselju nema vise prokletih mesta u centrali, a i verovatno ih nece biti pre nove godine, da li to znaci da preko ovog IPTV cuda mogu da imam i ADSL nezavisno od toga da li ima slobodnog mesta na centrali?
Koliko ja znam neces moci ni imati IPTV ako nemas mogucnost xDSL jer IPTV ide u slucaju bakra preko neke od xDSL tehnologija.
MickeyThug
6.9.2009, 15:41
Koja je cena prikljucivanja na IPTV, mislim da li se placa neka cena kada se uzima, ili ide kao kod kablovske, ako je ugovor potpisan, onda se ne placa, samo se placa paket koji je izabran? Posto je sada probni period do nove godine, pa sam razmisljao da raskinem ugovor sa SatTrakt kablovskim operaterom, i da predjem na Open IPTV.
Zar Telekom nije produžio do kraja godine neki promotivni period ili sam ja loše čuo?
MickeyThug
6.9.2009, 23:11
To sam i ja cuo, tj. kada su bili ovi iz telekoma da promovisu u Temerinu, rekli su valjda da je do 31.12. promotivni period, samo ih ja nisam skroz razumeo, skontao sam da je valjda tu besplatno to prikljucivanje, ali neznam tacno.
Rekao mi stanodavac da uvedem IPTV o njegovom trošku, ali problem je u tome što u stanu nemam tv, niti me nešto zanima da ga imam. Elem, kako ide to oko uvođenja? Hoću li dobiti neki uređaj poput modema za adsl, ili dolaze majstori i može li sve to da se završi bez tva?
Morate da imate mogucnost za adsl. On se deli jer je potrebno 4MB
. A to znači da treba da bude jači da bi vama ostalo za surfovanje. Dobija se modem, o tome je bilo reči dosta ovde. Mislim da je besplatan, za osnovni paket prertplata je 590 dinara. Ne trebaju nihovi serviseri da bi tako nešto instalirali jer je prosta stvar. Osvrnite se malo unazad po ovoj temi jer je dosta toga objašnjeno u vezi ovog IPTV-a.
Ne verujem da može da se završi bez TV-a. Možeš sve da povežeš, ali ne možeš da probaš da li radi. Možeš valjda da pozajmiš od nekoga bilo kakav TV, pa posle da ga vratiš.
Dobićeš ADSL ruter sličan onom za Internet i tzv. Set-top Box koji se povezuje s jedne strane na ruter, a s druge na televizor. Pretpostavljam da TV treba da ima SCART priključak.
nightflier
7.9.2009, 13:02
Da, danas su mi rekli da tv mora da ima scart. Ubio sam se od smeha dok sam pokušavao da operaterki objasnim da u stanu imam stari EI Niš televizor. Sestra nije ni znala da to postoji. TV nema skart, a mene mrzi da se džebavam oko toga, pošto iptv gazde hoće da uvedu i da plaćaju. Rekao sam im da im je potreban tv sa skartom, pa neka nabavljaju. Njihov je stan - ja ga samo iznajmljujem, a tv i ne gledam nešto posebno.
Mario Pavićević
7.9.2009, 13:19
Da, danas su mi rekli da tv mora da ima scart. Ubio sam se od smeha dok sam pokušavao da operaterki objasnim da u stanu imam stari EI Niš televizor. Sestra nije ni znala da to postoji. TV nema skart, a mene mrzi da se džebavam oko toga, pošto iptv gazde hoće da uvedu i da plaćaju. Rekao sam im da im je potreban tv sa skartom, pa neka nabavljaju. Njihov je stan - ja ga samo iznajmljujem, a tv i ne gledam nešto posebno.
Da li ima makar cinc (ne verujem) ili s-video+audio ulaz(to sam vidjao na Ei Nis televizorima)?Ako imas onda se moze nabaviti adapter.
Ništa. Samo okrugli antenski. Ali. kao što rekoh, gazda planira da donese ovde neki (valjda) noviji, a ja se ne pretržem od gledanja televizije. Jedino što bi mi možda drndalo je ruska "Planeta", pošto sam rešio da malo osvežim taj jezik.
IPTV je potpuno je beskoristan.
Smetnje su non stop.
Nema šanse da odgledaš ceo jedan film, a da ne bude muljanja...
Upravo je to i što je - televizija preko interneta, a to nije kulturno gledanje televizije. Kočenje, blokiranje...bez obzira na protok. Imam 5 mb i opet u zavisnosti od milion faktora, ne možeš se pouzdati da ćeš na miru nešto odgledati na netu...
Mislim, restartuj modem...
Da, sigurno ću da restartujem modem dok gledam poslednji minut košarkaške utakmice. Treba mi 10 minuta dok se ponovo IPTV aktivira..
Na prvi pogled deluje primamljivo, dobri kanali, niža cena, super slika..
Ali ne vredi jer slika *****a svaki minut. Pa svakih 10 sekundi. Pa pola sata sve ok. Pa *****a svakih 2 minute. Pa svakih 3 minute. Pa 2 sata odlično. Pa 30 minuta smetnje. Pa reset. Pa smetnje. I tako...
Taman misliš sve super, kad ono blokiralo. Pa reset.
Pa npr, utakmica, penal...i zabrljavi slika baš kad igrač šutne. Sad, odgledaš ti utakmicu do kraja, ali osećaj je isti kao da ti je neko prepričao. Jer je slika zamuljala bar 25 puta u 90 minuta..
Svako ko je pokušao da napravi celovečernju seansu gledanja TV-a uz IPTV, zna o čemu pričam.
Mislim, članak u SK, nahvalili iptv do bola.... pa jeste bar dva sata gledali nešto preko iptv-a?? Džabe sve mogućnosti kad je NEGLEDLJIVO....
IPTV ničemu ne služi... a pri tom i ne radi.
real022 to se tako pokazalo KOD TEBE! Ja koristim IPTV vec 3 meseca i nikad (NIKADA) nisam imao ni jednu jedinu smetnju, prekid ili bilo sta drugo... Osim toga Telekom te nije prevario... vec ti je dao opremu da besplatno testiras i vidis da li TEBI radi ili ne... ako TEBI ne radi onda naravno da neces da nastavis da ga koristis... ako DRUGIMA RADI oni ce nastaviti da ga koriste i uzivaju u kvalitetu koji daleko prevazilazi obicne analogne tv kanale kroz koaksijalni kabl ili jos smesnije prijem preko antene na krovu...
ja sam uspesno gledao i filmove koji su se tek pojavili u bioskopu preko VOD usluge, gledao prenos univerzijade u widescreen (nisam siguran da li je signal bio HD ali je izlgedao 100 put bolje nego klasican SD RTS) i koristio druge usluge bez ikakvih smetnji...
genius...Nisam baš toliki noob da prvo ne proverim kod drugih ljudi kako nešto radi ili neradi, nazovem tehničku podršku, proguglam i slično.
Kod mene u gradu NIKOME (koga znam) ne radi kako treba. Ovakav komentar sam ostavio ne bi li se neko javio da kaže kako je sve kod iptv-a OK, jer nekoliko postova ranije nisam dobio nikakav odgovor (mada, malo ljudi je i koristilo iptv, a ovi što im, kao, radi, ispada da ni ne gledaju TV duže od 20 minuta dnevno) .
Znači da može da radi kako treba. (Ako ti nisi imao za tri meseca baš nikakvih smetnji)? Šta vrede wide screen mogućnosti, izbor filmova, super slika, snimanje i ostalo, ako ne mogu da gledam program kao što sam na smešnoj krovnoj anteni, lepo, da ne strepim kad će se zamuljati..
Besplatno testiranje...eto, testiram..zasad ne valja.
Tebi radi...boli tebe..
Okej lepo kazi.. u MOM gradu tom i tom trenutno je usluga uzasna...
znaci ja mogu da potvrdim za Pozarevac da radi perfektno sve...
DobroslaV
13.9.2009, 10:27
Ja koristim IPTV već 5 meseci i NIKAD mi se nisu desili učestali prekidi (jedino pravi frku posle nestanka struje). Sve radi super i nikad nisam pomislio da se vratim na zemaljsku TV, čak par puta mi se činilo da je signal u HD rezoluciji.
I da, gledam TV više od tih 20 minuta dnevno.
Ja sam podneo zahtev za IPTV još pre više od 2 meseca, i desilo se isto što su otpevali Indexi u pesmi "Žute dunje":
Nit' se javlja, niti dolazi...
:)
Aj bilo bi lepo da se još neko javi kome radi kako treba..
Ili ko ima smetnje...
Pa jel moguće da u jednom gradu radi, u drugom ne radi..
Sremska Mitrovica - fail.
...samo da probam velikim slovima... NE RADI .
Stvarno šteta. Jedan dan sam gledao NFL kako treba. Slika je zakon.
Ponadao se. Sutradan Branko Kockica ceo dan na svim kanalima...
Kod nas trenutno uvode iptv samo sa adsl-om, ali primali su zahteve i bez adsl-a (ali ne uvode).
Ja sam prijavio IPTV kod roditelja u Zrenjaninu, cekali smo skoro mesec dana, mozda i vise, uz ucestale pozive i pretnje da donesu opremu, uz ljubazan osmeh operaterke preko fona i recenicu `Ovo je vec 4 puta da zovete`:dzavo: Mama i tata su savrseno zadovoljno smetnji je bilo do sada jednom u mesec dana i to mi se cini da je bilo zbog opterecenja mreze, sve u svemu savrseno radi sve pohvale :to_care:
Blam me da pitam,ali televizor mi nema scart izlaz,vec samo antenski :o,moze li to nekako da se premosti?
Jedino ako iskoristiš neki stari video kao modulator. Video, naravno, treba da bude ipak toliko "mlad" da ima SCART.
Hehe,toga se nisam setio!Bas imam jedan stari video koji skuplja prasinu ali sada cu izgleda morati da ga povucem iz penzije,nadam se da ce moci na taj nacin.
Leonidas
14.10.2009, 19:39
Može li mi neko reći da li je moguće gledati IPTV na kompu preko programa ProgDVB?
TV karticu nemam, a ni para da je pazarim at the moment, pa bih probao ovu soluciju da koristim (naravno, ako je moguće, na netu sam našao i uputstvo kako podesiti program).
Hvala unapred na odgovoru... :ciao:
Može li mi neko reći da li je moguće gledati IPTV na kompu preko programa ProgDVB?
TV karticu nemam, a ni para da je pazarim at the moment, pa bih probao ovu soluciju da koristim (naravno, ako je moguće, na netu sam našao i uputstvo kako podesiti program).
Hvala unapred na odgovoru... :ciao:
Nije moguce. Koristi se "specijalan risiver" (Set-top box).
Pisali smo o tome http://www.sk.rs/2009/08/skds01.html
Kakvi seljaci dali mi pogresan PUK i sad treba da ih cekam nedelju dana da dodju:n-cc2:
BigBadVuk
18.10.2009, 5:20
HEH..Telekom..
Ja sam zadnjih 9 meseci proveo na "ratnoj stazi" as SBB-om i njihovom tehnickom podrskom jer kad god je pala kisa,meni je dvadesetak kanala odlazilo u vecna lovista itd.. I onda sam se raspitao za IPTV i kao sve moze i sve je ok,tacnije tako je na telekomovim salterima u posti,e onda sam pitao ljude okolo po zgradama tipa:"Dobar dan komsija da nemate iskustva sa IPTV-om?", i sl..Reakcije koje sam dobio su isle od pitanja da li se to maze na hleb do razgovora sa likom koji me je vodio u stan da mi pokaze kako kod njega (NE)radi..Elem zakljucak:Ako ste u Novom Sadu,na Grbavici sanse su vam za normalan IPTV ravne bacanju dve D10 kockice..moze da bude 100% a moze da bude 0%,od ulaza do ulaza...Uzas zivi!Nekima neradi u opste( radi,imaju Branka kockicu da gledaju po ceo dan) a drugi imaju probleme samo ponekad..Komsija preko puta je podneo zahtev u avgustu i jos ceka "da ga ogreje sunce"..100 ljudi i 100 slucajeva od kojih svaki za sebe je sramota za bilo koju firmu koja drzi do sebe...
Telekom...heh...
Ja sam se prijavio sad u cetvrtak a zvali me odmah u petak ujutro.Ali problem su oni likovi koji rade tamo.45 minuta je frajer kliktao po misu da bi odstampao 10 strana na stampacu.Dodjem kuci a ethernet kabl duzine 1m,odem do njih a onaj sto je pisao ugovor pita el to ono sto ide u tv, i kad sam ja slozio facu o ne, kaze sad cu da zovem kolegu.Ovaj je poceo spiku da je 1m standard i da kupim u radnji duzi kabl.Kupim novi i vratim se kuci povezem i doceka me ekran ubacite PUK.Pozovem 977 kazem nemam PUK(kasnije se ispostavilo da je mi tip koji je stampao ugovor nije dao prilog2 ugovora na kome je upisan PUK),oni mi izdiktiraju ja da ukucam ne radi daljinac.Pozovem ponovo 977 (naravno uvek se javlja drugao osoba) kaze pritisni STB dugme i ok istovremeno.Ukucam PUK pa OK.Izadje poruka setbox parametres dont match with registered once.Ponovo zovem 977 i sad ide ona opste prihvacena mudrost restartuj modem pa probaj.:nov_mad2:Naravno da nije htelo i ponovo ih zovem da su dali PUK od nekog drugog SETBOX-a i onda su rekli da ce doci da provere opremu.Da napomenem da je 2 puta pucala veza kad sam razgovarao sa podrskom.Neverovatno kakav call centar.Ako se ne pojave do sredine sedmice ima da uzmem onaj setbox i da im nabijem u ....:dzavo:
sofiduda
18.10.2009, 18:19
Ja sam takodje bio da se prijavim za iptv ,u cetvrtak i rece mi devojka zvacemo te za par dana da ti nasi ljudi instaliraju.Inace sam iz Zemuna.
Ja sam iz Krusevca i verovatno zovu odmah jer kod nas u gradu 99%trzista drzi sugavi SBB.U pravu je BigBadVuk cim padne kisa nestane polovina kanala iz SBB ponude nestane ili se toliko pokvari slika da je negledljivo.A stalno su povecavali cene i konacno se pojavila neka konkurencija.Ali umesto da ovi iz Lelekoma zelegnu i privuku sto vise korisnika tamo rade neki polupriuceni ljudi koji su na ta mesta dosli na ko zna koji nacin.
BigBadVuk
20.10.2009, 15:30
Neznam kako se kod vas u Krusevcu dolazi do takvih mesta,kod nas u NSu ima dve mogucnosti:
Peces dobru prepecenicu i gajis kvalitetne prasice,diploma i struka postaju malo bitne u tom slucaju. :D
Pod dva imas neku rodbinu/kuma/prijatelja ili JAKOO dubok dzep da "das gde treba",u tom slucaju diploma i struka postaju TOTALNO nebitne.. :dzavo:
Lelekom..hehehe
izvinjavam se za OT ali ovo je bilo jace od mene...
Evo da napisem kraj ove sage zvana IPTV.Zove me u ponedeljak ujutro tip iz call centra.Kao Vi ste prijavili kvar.Rekoh da pogresan PUK.Pogledajte serijski broj na setboxu i onaj na ugovoru i ja vidim ne slazu se.A na kutiji stoji onaj seriski broj sa ugovora.Kaze vratite im opremu da Vam daju drugu.Odem do nijh i kazem u kutiji je pogresan setbox.(Verovatno nekom bilo dosadno pa se igrao sa setboxevima)Vratite nam ugovor i zvacemo Vas mi ponovo da potpisete ugovor.Zasto da komplikujemo pitam, dajte mi njegov PUK pa da prikljucim.Ne mogu,moram da pitam sefa komplikovano je to ne razumes( da da moras da resis Sredingerovu jednacinu jer se u njenom resenju krije PUK).Vratim se kuci i negde oko 2 sata zove riba i kaze mozete doci da potpisete ugovor sve je sredjeno samo im recite da Vam daju isti setbox.Opet odem u poslovnicu objasnim tipu sad me je zvala Vasa koleginica da potpisem ugovor.Kaze sad cu da vidim.Nema ga jedno 10 minuta,vraca se i kaze mora da je neka greska sad sam pitao seficu.Odite vi do upravne zgrade Telekom centra verovatno su vas tamo zvali.Odem do njih,tamo neka zena koja radi mi kaze mi radimo samo poslovne ugovore ne radimo sa tim.Ja vec popizdeo pokazem broj sa koga me je zvala operaterka iz call centa.Ova riba potvrdi da me je zvala.Ova zena okrene poslovnicu malo im podvikne sta to rade tamo i posle 15 minuta zvoni telefon,neka dodje klijent doneo Mika opremu.Totalno rasulo.Naravno niko tamo da se izvini.Bonton na nivou.Ponovo cekanje na ugovor i da uzitak bude potpun nisu mi dali uputsvo za daljinac.Stvarno treba da dobiju nekog gazdu da im uvede malo reda.Ovako samo brukaju casno i neukaljano ime Lelekoma:to_care:
BigBadVuk
21.10.2009, 6:14
OMG,kad procitam sve ovo..vidim ja da je SBB okej,a ni kisa nije tako cesta u ovim krajevima...izgleda da je SVE bolje od Telekoma..Nije vredno zivaca,i ja treba da im dam pare da me setaju okolo i zezaju kako im se prohte..NECE MOCI!
Neka,ne treba mi IP TV odustajem!:mad::n-cc2:
sofiduda
27.10.2009, 15:36
Koliko se ceka dolazak tehnicara za instaliranje iptv telekoma.Predao zahtev 15 Iz Zemuna sam.
Evo videh da Eunet reklamira IPTV od telekoma,kako se moze uzeti kod njih,ali na sajtu nigde ne spominju cene ili nesto slicno,pa me zanima da li neko nesto zna o tome ili moram da njih zovem?
prelistao sam nekolicinu postova i nisam nasao odgovor na moje pitanje...
moze li se koristiti 2 tv-a nezavisno jedan od drugog naravno uz neku dodatnu opremu ...u iptv slucaju.
Uz dodatni iptv setbox, da. Bez njega, ne. Znači da bi pratio različit program na različitim TV prijemnicima trebi ti praktično još jedna pretplata...
E sada, najavljen je IPTV na više prijemnika, kao i Total TV na više prijemnika... itd, samo je pitanje kada će tačno i koji će sistem biti u upotrebi.
E a koliko se ceka na taj IPTV. Prijavio sam se negde u februaru-martu ove godine, Pre nekih mesec dana me zvala neka teta iz Sremske Mitrovice (ja sam inace iz Stare Pazove, Mitrovica je nadlezna za Srem) kao da li sam jos uvek zainteresovan za IPTV. Heh u prvi mah nisam skontao sta hoce bre, kao koji IPTV, ali kao pa vi ste se prijavili, a da... Eto, ja malo popricah sa sobom. Elem, vec to popodne mi "povecali" net na 8Mbit-a, uz naravno ogranicenje na mojih standardnih 1Mbit (mada i tu su zeznuli, sa nekih 117-118 KBps download-a spade na 107, a kad skidate nesto od par GB vidite da li to znaci :(). I sad, zvao Telekom ovde u Pazovi, kad oni kao nema modema. "Da li mi mozete reci neki okvirni period kad ce ih biti". "Ne, ne znam". "Da li je to mesec, dva, tri". "Ne znam, zaista". Tup... Pfffffffff... Ali zar njima ne ide u prilog da bude vise pretplatnika? :confused:
E a koliko se ceka na taj IPTV. Prijavio sam se negde u februaru-martu ove godine, Pre nekih mesec dana me zvala neka teta iz Sremske Mitrovice (ja sam inace iz Stare Pazove, Mitrovica je nadlezna za Srem) kao da li sam jos uvek zainteresovan za IPTV. Heh u prvi mah nisam skontao sta hoce bre, kao koji IPTV, ali kao pa vi ste se prijavili, a da... Eto, ja malo popricah sa sobom. Elem, vec to popodne mi "povecali" net na 8Mbit-a, uz naravno ogranicenje na mojih standardnih 1Mbit (mada i tu su zeznuli, sa nekih 117-118 KBps download-a spade na 107, a kad skidate nesto od par GB vidite da li to znaci :(). I sad, zvao Telekom ovde u Pazovi, kad oni kao nema modema. "Da li mi mozete reci neki okvirni period kad ce ih biti". "Ne, ne znam". "Da li je to mesec, dva, tri". "Ne znam, zaista". Tup... Pfffffffff... Ali zar njima ne ide u prilog da bude vise pretplatnika? :confused:
Ono i treba da ide 107 kbps. Toliko je kod mene islo na klik 1. Presao sam na klik 2 i sada siba na 215 kbps.
Ono i treba da ide 107 kbps. Toliko je kod mene islo na klik 1. Presao sam na klik 2 i sada siba na 215 kbps.
Jooooj, pa kako bre 107??? Ajmo teoretski pa onda u praksi. 1024 kbps sto mu dodje 1Mb ide na sledece... 1024/8=128. Pa onda recimo nekih 10% gubitka brzine kroz mrezu i onda se svodi na 115KBps. E sad kog gubitka brzine kad sam ja kablovskom linijom 150m od samih "adsl ormana", ali ajde bio sam progutao i tih 117. Ali sad na 107? I sad od svakog da marnu po 10 KB i eto ti na 1000 korisnika jos 100 gratis. Si*e! Uostalom, ovo je IPTV topik, manimo se brzine neta. Mene interesuje kad ce bre taj IPTV ovdi u St. Pazovi.
Moje iskustvo je da 1MBit na kablu daje realnih 120kb/s, dok istu na ADSL je samo oko 105kb/s. Prosto, mnogo veci gubici na adslu.
Bila mi tehnicka podrska, da podesi iptv, jer sam imao smetnji milion.
Nisu se ni najavili, ja bio na poslu. Docekala ih stara majka.
Prikacili mi se na komp, neka Ruza im poslala neki mod.
Oni valjda ubacili, kazu staroj majci to je najjaci mod, i sad nema vise sta.
Ja doso kuci.
Upalio tv, kad ono ton na areni 3.
Error during video start i dalje, al na to sam navikao.
Upalim komp, vidim siv mi google talk.
Mreza limited.
Izvucem modem iz struje, vratim.
Sve sljaka.
Upalim iptv.
Nema ton na areni 3.
Zovem tehnicku, kaze zena, resetuj modem, cekaj vec cetvrti put zovem, to smo prosli prvi put, to ni za sta ne sljaka, kaze blablablaresetujtepratitejavitezoviteblablaresetuj temodemreset
lagano me skinu s koca,
Nem zivaca da se ganjam prekinem, vidim nema se vremena, kanda je u guzvi.
Aj resetujem, nista.
Nema tona na Areni 3, a ja se bio obradovao.
Za ostale smetnje (negledljivost), reko to je proslost.
Samo sad mi porastao apetit za tonom.
Na Areni sport 3.
Reko, resetovo sam, pa zovem opet.
"Evo zove onaj sto sam mu rekla da resetuje."
Manje od dva minuta do javljanja operatera.
Puta beskonacno.
Sve cekam da cujem "pretplatnik nije trenutno dostupan".
Zovem pola sata.
Nista.
Ma sta me briga, nisam nesto gledo iptv ni dosad.
Gleda zena VB live. Ima ton.
Sad valjda nema sporadicne negledljivosti, pa sve oke.
Ionako stara majka uzela kopernikus, pa kabl morao kroz moj tavan,
pa imam prikljucak.
Otkazujem ovo svakako.
Al ajd kad sam vec uzeo pa placam, da nameste sve ako moze.
A dok ne dodje digitalna, ova kopernikus krs slika.
Bolje iptv.
Sednem malo za komp, malo rapid, malo pes serbia , malo vesti, malo slike svakojake, avioni, kamioni.
Al nesto mi sporo ovo.
Nije ovako bilo.
Aj speed test.
89 Dl
30 UP.
A na 1mb mi tarifa.
Nema tona na Areni sport 3.
Ukradose 11 kb DL-a.
http://www.speedtest.net/result/620635761.png (http://www.speedtest.net)
Auuu, sve mi ode na iptv...
Vratili me na dial up.
VB live tece ko vodica.
Na areni 3 - muk i tisina.
Leonidas
14.11.2009, 23:29
@real022,
jel i dalje imas problema sa netom i sa IPTV?
Anyway, ove nedelje idem po opremu, pa me interesuje, posto imam Leadtek TV2000 XP Global TV karticu u kompu, da li ce moci da se nakaci STB na nju ili moze samo na tv? :confused:
ne znam za net ali ip tv radi kao sat, slika je savrsena, programa ima dovoljno, osnovni paket je vise nego zadovoljavajuc, ne gledam u sustini puno ali....za mene zadovoljavajuce...nisam naisao na nikakve smetnje, osim sto se po nekad iskljuci po neki program...sa moje strane...9
@Leonidas
Mislim da moze da se prikaci, ako imas s-video ulaz na kartici.
Net je puko skroz. Imam download oko 7kb.
Zvao tehnicku i danas istice 48 sati, koliko su rekli da ce daljinski pokusati da srede. Sutra je nedelja, znaci mozda mi posalju nekog u ponedeljak...
Iptv sada radi Ok, (al ne treba mi iptv ako net ne radi).
I dalje nema tona na Areni sport 3...
Pri menjanju kanala svako malo izbaci "error during video start", pa moram da ponovim promenu tog kanala. (to mi cak ni ne smeta puno, ali opet je bzvz).
Kad mi srede net, a da IPTV ostane ovakav (makar i bez tona na areni 3, uz nadu da ce se i to popraviti), onda je ok.
@Leonidas
Mislim da moze da se prikaci, ako imas s-video ulaz na kartici.
Net je puko skroz. Imam download oko 7kb.
Zvao tehnicku i danas istice 48 sati, koliko su rekli da ce daljinski pokusati da srede. Sutra je nedelja, znaci mozda mi posalju nekog u ponedeljak...
Iptv sada radi Ok, (al ne treba mi iptv ako net ne radi).
I dalje nema tona na Areni sport 3...
Pri menjanju kanala svako malo izbaci "error during video start", pa moram da ponovim promenu tog kanala. (to mi cak ni ne smeta puno, ali opet je bzvz).
Kad mi srede net, a da IPTV ostane ovakav (makar i bez tona na areni 3, uz nadu da ce se i to popraviti), onda je ok.
kod mene arena 3 u redu...bila zadnji put kad sam saltao:eek:
Kod nekog je ok, kod nekog nije.
Meni i kumu nema tona na areni 3.
(u stvari jedva se cuje kad napanjis do kraja).
Nego ja mislio, to je do arene, ali nije.
Kada su mi "popravili" iptv, tona je bilo na areni 3, pa je opet nestao...
Ja sam se prijavio ko zna kad još, i još uvek nemaju opremu? o.O Jel ima neko neki info kad planiraju da nabave opremu :) smarao sam ih u korisničkom servisu 2, 3x već i kao ne znaju kad će... :/
Kao sto naslov kaze kako da saznam IP setboxa,posto bih gledao IPTV na kompu preko VLC playera.
Kao sto naslov kaze kako da saznam IP setboxa,posto bih gledao IPTV na kompu preko VLC playera.
Mislim da je 192.168.1.3 ali nisam siguran... Pokušaj. Ja imam tv karticu na kompu pa ne moram da petljam oko toga...
On topic: Dobih konačno IPTV danas sklepali su sve za 10-ak minuta, radi super i nema kočenja ;)
Jedino me nervira što je ton na RTV1 jako "prigušen" i što stalno puštaju ovu kobilu Lady Gaga na Vh1 :D
Mislim da je 192.168.1.3 ali nisam siguran... Pokušaj. Ja imam tv karticu na kompu pa ne moram da petljam oko toga...
Na koji si nacin povezao da mozes da gledas na kompu IPTV preko tv kartice.:confused:
Sa antenskim kablom kojim se povezuje STB sa antenskim ulazom u TV kartici. Znači isti onaj kabl što ide iz antene u tv.
Ja sam tako preko antenskog kabla povezao STB i TV i slika je blagi ocaj u odnosu na povezivanje sa SCART-om.Ovako kad imas IP setboxa gledas bez gubitka kvaliteta i jos mozes da snimas sadrzaj na hard.
By the way el su ovi iz lelekoma poskupeli pretplatu od 1 februara,cini mi se da je sad 699 din mesecno.:nov_mad2:To obavesteje sam dobio uz ovaj racun za decembar.
Hm pa meni je slika super, iako imam utisak da je malo mutna ponekad, ali daleko je bolja od slike koju sam imao preko antene. I dalje nemam ton na RTV1 :paranoia:
Probao sam da snimam video na hard i šljaka sa svim kanalima.
Rekoše mi da će pretplata ići gore za 150 dinara, kao izgovor je taj što je osnovni paket povećan za 10-ak kanala pa zato... Sad je cena kao od kablovske kod nas, ali je daleko kvalitetniji izbor kanala.
DobroslaV
15.1.2010, 13:15
Sorry za off... :)
Kako da namestim VLC da mogu da gledam IPTV na kompu?
Pročitaj bitne teme u podforumu Video/TV softver (http://www.sk.rs/forum/forumdisplay.php?f=61).
DobroslaV
15.1.2010, 20:50
@Iris
Ne nađoh nigde temu..
Nisam precizirao: želim da se povežem preko adrese 192.168.1.3 ali nikako mi ne ide... stavim port 8080 ali neće :P
Evo ti podesavanja za VLC player
http://forum.burek.com/ip-televizija-telekoma-srbija-od-15-oktobra-t384620.90.html
Sta se desava sa ovim poskupljenjem tj. "promocijom" osnovnog paketa? Dodje mu 699+PDV=825 dinerosa?! :eek: Ali kao imam HBO+Arenu (koja je inace vec u ponudi osnovnog paketa) Zvao 9813 danas i ne mo's ih dobiti apsolutno nikako... :n-cc2:
Ja sam ih zvao jedno desetak puta na 9813 da odjavim dodatne kanale i samo se javlja automat.Poslao sam im dva maila da hocu da se odjavim i nema odgovora.Sutra cu da odem do njihovog centra na malo :boxing:
Dobi ih ja posle jedno 20-ak min cekanja (malo je falilo da zaspim pored fona). Ajd da pocnem od pocetka... Jutros su me zvali iz Telekoma, cica neka, kao istice vam promo mesec dana i bicete prebaceni na osnovni paket sa svim tim dodatnim kanalima po ceni osnovnog. Pitam ja jel osnovni od 599 din, ona kao da od 699+pdv :eek: Boze ko je tu lud? Pozvali me na mobilni i u sred jutarnjeg guzvanja po gradu rekao sam samo ok ok misleci u sebi kako cu se raspitati kasnije kad se vratim s posla. Inace rekla mi je da nema vise osnovnog paketa od 599 nego je osnovni sad 699+pdv a dodatni kanali su promocija za isti novac. Da nastavim. Nakon tih 20 minuta cekanja javi se lik, kome sam bukvalno morao da crtam kad sam zasnovao ugovor i kad istice i nakon 2-3 min mog elaboriranja bilo je, pa ne ne morate uzimati taj paket od 699+pdv nego mozete to odjaviti i ostati na starom osnovnom paketu od 599 din. Ali to vazi samo za osobe koje su jos uvek pod ugovornom obavezom, jer se tu Telekom obavezao da u periodu od godinu dana odrzava cenu navedenu u trenutku potpisivanja ugovora. Tako da koliko sam skontao, na novu cenu prelaze samo pretplatnici koji imaju IPTV, a kojima je istekla ugovorna obaveza. Eto, toliko.
E pa da, ja sam zvao pre jedno 2 nedelje da mi malo pojasne tu priču oko nove promocije i javila se neka cica i rekla mi da mogu da odjavim tu promociju i da zadržim Osnovni paket po ceni od 590 dinara (što ću ipak i uraditi, samo žao mi jako HBO Comedy kanala).
I zvali oni danas i javila se keva, a pošto je ona stručna jedino iz oblasti kulinarstva, razumela je samo da će biti noćas prekid rada IPTV i da se ukida nešto. :opanachke
Moraću sutra da ih nazovem (pokušaću rano ujutru kad ne budu usijani telefoni), da odjavim taj Promo jer mi od 13.2. počinje teći pretplata na IPTV.
I da, jeste provalili da na kanalu 999 imamo (konačno) Info kanal, kao što ima SBB, samo neka osiromašena varijanta? :a_whistli
Update: Aktiviraše mi promo paket koji ću večeras da odjavim, a čini mi se da je slika od jutros čistija nego proteklih dana... Ili mi se ipak samo čini :opanachke
Da li neko može da mi kaže: koliko se čeka za IPTV, posle prijave? Hteo bih da ga imam sigurno pre početka svetskog prvenstva u fudbalu.
Ako već imaš ADSL kod Telekoma dobijaš ga odmah ili za dan-dva zbog opreme a ako nemaš onda ćeš se načekati pošteno ako nemaš vezu.
Ako imaju opremu, onda bi trebalo da dobiješ za par dana IPTV.
A ako nemaju opremu, načekaćeš se dosta, jer ja sam čekao 6 meseci okruglo (iako sam korisnik ADSL od '07)
Predrag Stankovic
20.2.2010, 10:49
Koliki je prosecan downstream za IPTV, tj. koji bandwith je potreban da bi normalno radio, razmisljam se da uzmem IPTV ali sam zabrinut zbog moje udaljenosti od tel. centrale (3,5Km - downstream attenuation 48db) prema tim podacima na sajtu (http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php) za koji mi je dzonihsv dao link, meni bi max downstream protok mogao da bude do 6mbit. U njih nemam poveranja, oni ce mi verovatno reci moze, samo da mi uvale, pa posle kad se jave problemi ja da jurim njihovu polupismenu tehnicku podrsku, bolje prvo ovde da pitam
http://www.elitesecurity.org/t377295-Pitanje-IPTV-brzina-ADSL
Ne znam da li si gledao kako ide parica do tebe, možda ima neko čvorište sa pojačivačem između... možda.
-edit-
Vidi imaju li neki period probe, tj. da vidiš radi li ti sve kako treba?
Daće ti mesec dana za dž sve pakete da probaš i onda se odlučuješ da li sklapaš ugovor ili vraćaš opremu. Mislim da će ti raditi ok, ja sam udaljen oko 1,5 km i desi se nekada da se zakuca ali to su retke situacije. Preksinoć ej bilo kritično, ali koliko vidim u većini Srbije je došlo do zagušenja interneta krivicom Telekoma.
U principu parica može da povuče oko 10Mbps i više, pa su zato ovome čoveku na ES-u rekli da mora da spusti brzinu interneta. Mada, sve zavisi od kvaliteta same parice ovo su optimalne granice u nas Srba u ovakvoj situaciji kakva jeste, moja odlično vuče i adsl i iptv (to je oko 8 Mbps zajedno), jer je kuća nova, a instalacije su odlično sređene. Videćemo ako i kad dignu brzinu interneta i kad budu podigli kvalitet slike na iptv sa SD u HD. Valjda mi ništa neće eksplodirati u kići :D
Samo nemoj molim te da se prijavljuješ ako su ti kablovi i žice od telefona ogoljeni :) Jer me je moj komšija pitao da li može da ima iptv, a ono lik ima Iskrin telefon sa starim "trozubim" utikačem :opanachke Ali koliko vidim po postovima, nisi kapaciteta kao on
Srećno :ciao:
Predrag Stankovic
20.2.2010, 17:31
Evo ovako, ovo su moji podaci, kao što može da se vidi koristim Crick 1 paket, verovatno neću da se pretplacujem na veci , jedino ako oni budu povećavali brzinu, zabrinut sam jedino što mi je SNR (noise) margin nema preporučenu vrednost (25-40) kao i Up/down attenuation i ovi CRC i HEC errori,
Ne znam samo da li ovi iz telekom-a mogu nešto da urade da smanje taj šum i pojačaju signal, pošto mom ortaku koji je paralelno podneo zahtev i za ADSL i za IPTV , ADSL su mu dali za par dana a za IPTV su mu rekli da mora da sačeka , kasnije je zvao i rekli su mu da moraju u centrali da "srede" opremu i kao pojačaju signal. Videću za IPTV ako ima probni period da mogu da ispitam, pa ako sve bude radilo OK, uzecu
Evo ovako je kod mene, i sve šljaka super... i ja imam te greške, ali šta me briga, ruter radi danima bez gašenja i resetovanja i sasvim me lepo služi.
http://img19.imageshack.us/img19/1346/capturelz.jpg
Imam ja jedno pitanje,mada je van teme.
Da li taj open iptv ima sifru,posto ja hvatam neciji signal na notebook-u i koristim internet za dz. http://rapidserbia.com/images/smilies/icon_e_biggrin.gif http://rapidserbia.com/images/smilies/icon_e_biggrin.gif
Mislim,ne zalim se nista,nego interesuje me da li me oni mogu skontati,ako puno skidam?
Pretpostavljam da su zaboravili da stave sifru.
Hvala unapred na informacijama.
Pretpostavljam da je iptv zato sto hvata signal jetspeed IAD2 i zato sto je stalno ukljucen.
To nije IPTV,vec hvatas wireless sa tog rutera.
Prvo,to se zove kradja,al ce se taj neko valjda setiti i ukljuciti wpa/wpa2 security,pa ces onda moci da ga vidis i dalje al neces moci da se konektujes.
Predrag Stankovic
26.2.2010, 21:53
^Ukoliko primeti i ukoliko zna to da uradi
To nije IPTV,vec hvatas wireless sa tog rutera.
Prvo,to se zove kradja,al ce se taj neko valjda setiti i ukljuciti wpa/wpa2 security,pa ces onda moci da ga vidis i dalje al neces moci da se konektujes.
Cudno mi je da im serviser nije odmah namestio sifru.
Prvo,znam dosta o wireless-u, tako da mi ne moras davati osnovne instrukcije.Samo sam pitao da li ce njima biti losija slika,posto sam procitao da se mogu javljati one kockice.
Drugo,studiram pravo,tako da znam da se krivicno delo kradje sastoji u oduzimanju drugome tudje pokretne stvari.Ovo o cemu ti govoris,koliko znam, nije regulisano u u nasem pozitivnom krivicnopravnom zakonodavstvu.
Trece,osecam po "tonu" tvog posta da me osudjujes na nekom moralnom planu i to je tvoje pravo,ali situacija je takva da moram da se snalazim kako znam i umem.Ti bi ,pretpostavljam,obisao komsiluk(mada ne znam ko ima taj paket) i ukazao im da im nije ukljucena zastita.Bravo za tebe.:aplauz:
Imam ja jedno pitanje,mada je van teme.
Da li taj open iptv ima sifru,posto ja hvatam neciji signal na notebook-u i koristim internet za dz.
Ruter na koji je IPTV priključak nakačen ima username/password. Wireless mreža može a i ne mora imati password.
Mislim,ne zalim se nista,nego interesuje me da li me oni mogu skontati,ako puno skidam?
Mogu itekako. Raspitaće se kod poznanika ili na nekom forumu kako da se zaštite... bilo je već 10-20 takvih slučajeva ovde.
Pretpostavljam da su zaboravili da stave sifru.
Može biti a i ne mora da znači. Pojedini ruteri (po default-u), WiFi signal kojeg emituju ostavljaju nezaštićen te dolazi do zloupotreba.
Hvala unapred na informacijama.
Pretpostavljam da je iptv zato sto hvata signal jetspeed IAD2 i zato sto je stalno ukljucen.
Ruter je kako god da okreneš, stalno uključen. Bez ozbira da li ljudi imaju iptv ili ne. Druga je stvar što se internet konekcija (iz rutera) može prekinuti.
Nije njegov posao, tačnije, taj deo je ostavljen korisniku.
Prvo,znam dosta o wireless-u, tako da mi ne moras davati osnovne instrukcije.Samo sam pitao da li ce njima biti losija slika,posto sam procitao da se mogu javljati one kockice.
Ako je sigurno da imaju IPTV, te kockice se javljaju jer dolazni link nije dovoljan, te se cela slika (tačnije video) ne učitava dovoljnom brzinom. Oko toga se ne moraš brinuti jer je to redak slučaj. Ionako Telekom ne daje veće brzine od 8mbit/s korisnicima koji imaju iptv baš zbog tog razloga...
Ti bi ,pretpostavljam,obisao komsiluk(mada ne znam ko ima taj paket) i ukazao im da im nije ukljucena zastita.Bravo za tebe.:aplauz:
Dovoljno je promeniti SSID u nešto tipa ''Zaštiti mrežu...''.
Drugo,studiram pravo,tako da znam da se krivicno delo kradje sastoji u oduzimanju drugome tudje pokretne stvari.Ovo o cemu ti govoris,koliko znam, nije regulisano u u nasem pozitivnom krivicnopravnom zakonodavstvu.
Trece,osecam po "tonu" tvog posta da me osudjujes na nekom moralnom planu i to je tvoje pravo,ali situacija je takva da moram da se snalazim kako znam i umem.Ti bi ,pretpostavljam,obisao komsiluk(mada ne znam ko ima taj paket) i ukazao im da im nije ukljucena zastita.Bravo za tebe.:aplauz:
Po tvom pitanju iz prvog posta vidim da "bas dosta znas" o wirelessu i ruterima tako da se ne bih sa tobom prepucavao oko toga.
I uopste te ne osudjujem,samo sam rekao da je to po meni kradja.Neko povremeno proveravanje mail-a je ok,ali neki download bez granica to vec nije.
I ovde ja zavrsavam.
jel zna neko kad ce da krenu opet sa davanjem iptv ,cekam vec skoro dva meseca kao nemaju potpisanu neku licencu pa se to ceka da se potpise i onda ce nastavati sa radom kao trebalo bi u toku marta mada ko da veruje u njihovu pricu ,jel ima neko neke informacije :confused:
blast beat
20.3.2010, 14:30
Ja sam zvao EUnet pre par dana, oni uzimaju IPTV pd Telekoma, i sve je ok, jedino su mi rekli da cu morati da cekam malo duze, jer trenutno Telekom je u manjku sa opremom. Naravno, samo uzimam mesec dana testiranje. Dok ne probam nista ne placam. :D
Veljko the King
21.3.2010, 15:36
Odlucio sam da uzmem iptv, e sad nesto kod prijave mi nije jasno.Tamo pod pakete ima samo 2 vrste:
1. Svi paketi i pod "kampanja" ima iptv na probu
2. Osnovni + hbo + cinemax + arena i pod "kampanja" ima standardna bez kampanje
Sad je meni tu konfuzno posto zelim osnovi, hbo i fun.Koji sad paket da izaberem a da se ne zeznem ? :)
Hm, evo da raportujem šta se dešavalo kod mene (ne znam kako je kod drugih korisnika ove usluge)...
Od pre tri nedelje, svako veče nakon 18h (otprilike) počinje da se javlja pikselizacija, kočenje, zamrzavanje slike, izbacivanje obaveštenja da je došlo do greške u sistemu, pucanja tona, sivog ekrana itd. Problemi se ispoljavaju i na ADSL-u, brzina se spusti na nekih 100-ak kb/s, net postane gotovo neupotrebljiv. :facepalm
Lepo sam sve prijavio na 977 i 0800/100100. Oni su to evidentirali, u ovaj ponedeljak je bio tehničar iz Sombora i lepo rekao: Kod vas je sve u redu, ruter i STB rade odlično, problem je do nas. Rekao je da se strpimo još neko vreme i da će oni da porade nešto. (Rekao je još nešto jaaako zanimljivo u vezi privatizacije cenjenog preduzeća, ali ne želim da to iznosim ovde dok informacija ne bude potvrđena da ne bih povukao neku kaznu zbog iznošenja neproverenih informacija:)).
Mislim da je problem opterećenje mreže, jer u zadnje vreme su primili mnogo novih korisnika koji su se primili na onu žvaku "prva tri meseca za 1 dinar, a ugovor na 24 meseca", a sad je vrag izgleda došao po svoje.
Problemi se javljaju i dalje, svako veče ista priča. Zvali su me iz Korisničkog centra da proveravaju kako radi IPTV (svaki dan skoro) i govore kako će videti šta i kako dalje... A fazon je u tome što autentične probleme sa IPTV i sa ADSL ima i moj šef katedre koji živi nekoliko ulica od mene. Kad je igrao Partizan prvu utakmicu sa Makabijem, čovek je doživeo slom živaca koliko je slika kočila i mrznula se.
Očekujem bar još jednu posetu tehničara ovih dana (možda već i sutra). Sami su se uverili da je sa mojim instalacijama u kući sve u redu, a i da problem nije do opreme. Juče sam ih uhvatio na delu kako kopaju nešto na ulasku u Apatin (daj bože da rade na proširenju kapaciteta mreže).
Ako neko ima ovakve probleme, neka im obavezno prijavi. I da, važna stvar: Od 8. aprila će se naplaćivati usluga Snimanja sadržaja na IPTV (99 din+PDV), tako da ko ne želi da koristi ovo i da plaća neka odjavi na 9813... Ja sigurno hoću.
hteo sam da uzmem ovaj iptv,ali su mi u telekomu rekli da trenutno nije moguce koristiti vise televizora u isto vreme,tacnije moguce je koristiti dva tv-a,ali pod uslovom da na oba bude isti kanal. Moje pitanje za vas je,da li je to tacno,ili postoji neka mogucnost da se ovo obrne u moju korist? Isto su mi kovorili kad sam davno uzimao kablovsku,pa sam povezao 3 tv-a. hvala
Moguće je koristiti IPTV na dva televizora (može i na tri), tako što bi ti dali dva STB-a, a još jedan LAN port podesili da služi za IPTV a ne za internet.
Sa ovim je trebalo da se krene nedavno, ali još ništa ne javljaju. Meni su rekli da će me pozvati kad budu dolazili da donesu drugi uređaj.
нису још кренули,рекао ми је човек у телекому да ће то бити ускоро. На моје питање: ,,Колико ускоро?``, он је одговорио:
,,УСКОРО!``.. То је тако типично од стране лелекома
blast beat
23.4.2010, 1:01
Tako i ja cekam IPTV "uskoro" vec duze od mesec dana. Ali makar su rekli da nema opreme, pa znam razlog. :)
Ne želim da vas obeshrabrujem momci, ali ja sam čekao na IPTV duže od 6 meseci :boodala:
Mа ја бих то средио за час,не бих чекао,али ми се не узима ово чудо ако могу само један програм да гледам истовремено на 2 тв-а.
Леонидас, шта је тај stb?
@srbdr,
Set top box, uređaj koji se povezuje sa ADSL routerom ethernet kablom, a sa TV scart, antenskim ili S-video kablom. Ja sam povezao sa scart kablom...
Telekom nama korisnicima daje Amino STB koji izgleda ovako (https://www.onevideo.co.uk/images/Amino-110-large.jpg).
blast beat
23.4.2010, 14:03
Ne želim da vas obeshrabrujem momci, ali ja sam čekao na IPTV duže od 6 meseci :boodala:
Znaci bas cu da se usrecim. :D Najgore mi je sto sam uzeo taj mesec dana besplatno da probam, da ne placam uvodjenje kablovske ako ovo bude normalno, nemam velika ocekivanja. I sad mi je sve na stand-by zbog toga. :mad:
I ja - prijavio se u junu dobio krajem januara (tako nešto)
Znaci bas cu da se usrecim. :D Najgore mi je sto sam uzeo taj mesec dana besplatno da probam, da ne placam uvodjenje kablovske ako ovo bude normalno, nemam velika ocekivanja. I sad mi je sve na stand-by zbog toga. :mad:
Da sam mogao kablovsku ovo ne bih ni pomišljao
blast beat
28.4.2010, 10:46
Da sam mogao kablovsku ovo ne bih ni pomišljao
S' obzirom da ce mama uglavnom gledati tv, a njoj ne smeta ni da ceka minut izmedju prebacivanja programa, kao ni da se slika gubi ponekad, nemam zelju da dajem 50 evra za uvodjenje kablovske, kad me na kraju pretplata isto izadje.
Izgleda da je stiglo oko 20 000 novih STB-ova, tako da bi trebalo da IPTV dobiju oni koji su na listi čekanja... I izgleda da dele opet neke bele Huawei rutere, kockaste.
A verovatno će se deliti i po dva STB uređaja, samo se ne zna da li će se to dodatno naplaćivati ili ne.:icon_scra Ja se molim gospodinu Radujku da bude za dž! :n_klanja:
Karudijan
29.4.2010, 12:14
Dragi svi,
nećete verovati ( kao što nisam ni ja ) ali ja dobih IPTV juče!!! Prijavio sam se 12.12.2009.!!!:alealeee:
Dragi svi,
nećete verovati ( kao što nisam ni ja ) ali ja dobih IPTV juče!!! Prijavio sam se 12.12.2009.!!!:alealeee:
Ti si jos i dobar. Ja sam se prijavio krajem februara 2009, a dobio 28. decembra 2009. Mislim da sam rekorder ovde. :D
A jel ce i na 3 tv moci da se prate nezavisno programi,i jel je to sigurno za 3 tv?posto ja imam 3 tv i najvise bi mi odgovoralo da mogu iptv pratiti na 3 tv ...posto sbb jos uvek nema D3 u Nisu...
Paaa pazi, teoretski je moguće, jer možeš da konfigurišeš tri LAN porta (LAN 2, LAN 3 i LAN 4) da ti služe za IPTV, a jedan (LAN 1) je default samo za net.
Tako da na ta tri porta možeš da nakačiš tri različita STB uređaja. E sad sve zavisi od njih da li će biti moguće da daju tri uređaja, za dva verujem da još u mogu, ali za tri ti već ne mogu garantovati.
I još ako budu naplaćivali svaki STB zasebno, onda će biti papreno. Koliko se razumem, oni ne smeju da naplaćuju dve pretplate po korisniku, jer se sam IPTV veže za telefonski broj, odnosno liniju.
uh kada bi bilo 3 tv po jednom ugovoru to bi bilo odlicno,ali sta bi sa onim da ne moze tel linija da izdrzi 3 stb za IPTV?
Pa to i generalno predstavlja najveći problem kod realizacije 3 STB-a, jer pitanje je da li nečija linija može da izdrži ADSL i 2(3) IPTV zajedno.
EDIT: I zvanično se može uzeti dodatni STB, za 290 dinara uz redovnu mesečnu pretplatu. Cena instalacije je malo bRezobrazna i iznosi 1355 + PDV. Sve informacije ovde (http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/default.aspx?ac=snews&ui=34051). Moram videti da li se naplaćuje instalacija ako sami povezujemo uređaj (kod mene je baš veselo jer moram da razvlačim mrežni kabl na sprat).
Evo posle dvadesetak dana od kada sam se prijavio za IPTV, jutros su me ljubaznim glasom kontaktirali za potvrdu za IPTV, i da će me kontaktirati stručna lica za dalje instrukcije.
Izgleda da ću biti rekrder po brzini dobijanja ove televizije.:nov_explo
Znaci ne moze da se ima iptv na 3 tv?inace Leonidas ne moras da razvlacis kablove,mozes da uzmes powerlink adaptere koji sluze za bezicne prenosenje signala-zamenjuje mrezni kabl...
Kada bude dostupna ta opcija o širenju IPTV-a na druge televizore u kući, da li će se plaćati ta opcija?
Hoce,ali samo na jedan dodatni tv...tj samo dva stb...
Našao sam! :D
http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/default.aspx?ac=snews&ui=34051
Plaća se 1355,09 dinara za montažu, a za 250 dinara mesečno će se plaćati dodatni STB.
BTW ne znam da li ste primetili ali sada su dodali ono dole gde piše koja je emisija u toku kada se promeni kanal.
Primetili smo, ali cini mi se da je totalno neprakticno. Msm jeste korisna informacija sta se trenutno daje na programu, ali to vazi samo ukoliko se TV kanal slepo drzi satnice. Druga negativna stvar, za one koji slabo stoje sa engleskim, zaklone titlove i to oba reda uglavnom. Msm jeste to 3-4 sec, ali opet, kad je neka napeta situacija na ekranu :kreza:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.