Prikaži potpunu verziju : Telekomov IP TV
Strane :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
Ima li još neko od Vojvođana problem sa nestankom slike na IPTV? Tipično ono "The requested URL could not be retrieved..." Zvao sam dva puta 977. Prvi put prijavio problem ujutro, kazu da ce proslediti i resiti. Predvece sam opet zvao i kazu "da ima problema na teritoriji Vojvodine i da rade na otklanjanju. Ne znaju kad ce kvar biti otklonjen". E sad, zanima me da li se taj kvar na teritoriji Vojvodine odnosi na par mesta sa 10-ak korisnika, posto ne vidim da neko kuka da mu ne radi IPTV ili globalnije. Tek da mi kazu da ne zivkam vise. Stvarno nema smisla. Ako ne reše do jutra, mislim da je ovo definitivno kraj i raskid ugovora. Stvarno nemam više strpljenja. Neki uvode Comedy Central a neki SNT Srpsku naprednu stranku, pardon televiziju.
Potvrdjujem i ja da nema IPTV. Stara Pazova je u pitanju. Od jutros nema nista. To isto sto i tebi. The requested bla bla... Otkako sam dosao sa posla zovem 977 i ne mogu nikog da dobijem. E 'bem mu. Da je ovaj Targo poceo u februaru da sprovodi ovo, video bi mi Lelekom ledja. Ovako sam vezan za njih jos godinu i po (i ja som se opet vezivao)... Nema veze, cim istekne ugovor adio.
organizam
27.8.2012, 22:50
Znači ima problem? E zanimljivo, zvao me je prijatelj oko podne danas da pita dal mi radi iptv, kaže ne radi mu od jutros. A kaže juče komšiji iz ulice, par kuća napred, nije radio tokom celog dana a mom prijatelju jeste, a komšiji danas radi. Meni i juče i danas radi najnormalnije, Zr je u pitanju, za svu trojicu.
Sve jedno, od sutra počinje odbrojavanje poslednjih mesec dana ugovora:alealeee:
Jbt, ovo lici na restrikcije struje iz 90-ih i pocetka 2000-ih. Podeljeni smo u grupe pa svaka grupa jedan dan ima televiziju drugi dan nema. Vise ne vredi ni da komentarisem ovo. Bolje da cutim.
Kod mene je IPTV juče radio ceo dan, bez problema, možda ste vi imali probleme jer se negde verovatno desio neki haos zbog kiše i vetra od pre dva dana :)
(Offtopic) A kad smo kod restrikcija, meni je juče laganini dva puta nestajalo struje. I to onako na prepad, na brzinu. Bacim pogled preko ulice u rovove koji kao da su sa Solunskog fronta, a ono dva lika ašove i kopaju gasovod... garant zeznuli neki kabl :facepalm
Proradio meni jutros. DakleM, oko 24h prekid... :( Nije problem sto se desio prekid, nego sto ne mozes nikako dobiti tehnicku podrsku. U periodu od 18h do nekih 21h ako 977 nisam okrenuo jedno 60-ak puta i nista... "Svi operateri su trenutno zauzeti, molimo pozovite kasnije". Nema vise ni da te ostave na cekanju. Samo te olade. Pozovi kasnije i tuuuuu tuuuuuuuu. Em ne radi TV em nemas kome da prijavis kvar. Malo to izfrustrira coveka. Ni u poslovnici ne mogu prijaviti kvar jer imaju u Pazovi sjajno radno vreme od 9 do 15h. Tako da ko radi od 9 do 17 moze samo da se slika. Somovi.
Vi Vojvodjani!!! Hahaha!
Mi iz unutrasnjosti nemamo tih problema medjutim vatra nam je u vidokrugu.:kreza: Salim se naravno, losa usluga stvarno treba preispitati njihovu uslugu. Doduse sve je manje zakocenja i pikselizacija, potrebno je samo poboljsati ponudu i izbrisati bar polovinu vec dostupnih kanala.
Proradio meni jutros. DakleM, oko 24h prekid... :( Nije problem sto se desio prekid, nego sto ne mozes nikako dobiti tehnicku podrsku. U periodu od 18h do nekih 21h ako 977 nisam okrenuo jedno 60-ak puta i nista... "Svi operateri su trenutno zauzeti, molimo pozovite kasnije". Nema vise ni da te ostave na cekanju. Samo te olade. Pozovi kasnije i tuuuuu tuuuuuuuu. Em ne radi TV em nemas kome da prijavis kvar. Malo to izfrustrira coveka. Ni u poslovnici ne mogu prijaviti kvar jer imaju u Pazovi sjajno radno vreme od 9 do 15h. Tako da ko radi od 9 do 17 moze samo da se slika. Somovi.
Probaj im poslati mail na adresu tehničke podrške na info at telekom.rs, a ako imaš Twitter probaj preko njihovog profila (https://twitter.com/Telekom_Srbija) da prijaviš problem. Javljaju se u toku dana, tražiće tvoj broj telefona na kojem se vodi usluga IPTV i dalje će oni sve da odrade... Mani se fiksnog i zivkanja na 977 :) Ja sam davnih dana digao ruke od toga. :)
Ja sam tako imao problema sa drugim STB, kad se prebaci kanal na prvom, moj zakoči sliku i tako stoji jedno pola minute i onda krene dalje. Javio im se preko Twitter-a, ljudi odradili posao i tu su bolji i ažurniji od kontakt-centra 977.
Šta da vam kažem ljudi, probavajte na sve načine da ih kontaktirate. Kod mene u poslovnici radi jedna nadasve spora i nadobudna žena, ali pošto sam ja još nadobudniji nemam problema sa njom. :to_care:
Sve zavisi iz koje si regije. Ja na 021 tu i tamo ubodem. Juče, kad je bilo ono rasulo, dobio sam u špicu oko 18 sati, doduše iz jedno 20-og pokušaja. :D
Evo i ja da se pohvalim da trenutno nemam pola kanala (error during video start)lokacija Pozarevac,verovatno rade nesto
Upravo i kod mene isti slučaj.
Edit:
Upravo proradilo!
organizam
30.8.2012, 11:20
Sa Tweetera
Telekom Srbija @Telekom_Srbija
[OBAVEŠTENJE] Došlo je do prekida IPTV servisa na teritoriji cele Srbije, radimo na otklanjanju kvara. Zahvaljujemo na strpljenju. Molimo RT
Collapse
1:33 AM - 30 Aug 12
A bilo je obaveštenje i za onaj prethodni prekid u Vojvodini :kreza:
Kod mene nije bilo uopste prekida.
organizam
30.8.2012, 13:09
Nije ni kod mene ali imali su ljudi problema ceo jedan dan skoro.
Samo ne znam čemu im sajt služi, samo za obaveštenja o novim kanalima, i tu i tamo nekim prekidima pa kad prekidi prestanu obrišu to... Nešto na teitteru objave, nešto na facebooku, ne možeš ih ispratiti zglavno...
blast beat
30.8.2012, 13:19
I u okolini SM nije pre neki dan radio IPTV sa istom greškom. A što se tiče kontaktiranja njihove pordške preko maila - jednom sam probao, i dobio odgovor nakon "samo" 6, 7 dana. :kreza:
Obavestenje o smetnjama i prekidima idu samo kad su u pitanju kanali Russia24 i Russia Today. To su najgledaniji kanali u regionu. Narod ne moze bez Rusa. Cudi me sto nema bar 30-ak ruskih kanala.
I mene to cudi ali vise sto nema turskih.
Meni jutros zabolo, taman kad sam krenuo poslovnicu Telekoma da uzmem Box :kreza: I to nisu radili tv kanali, a radijski su šljakali normalno.
organizam
30.8.2012, 23:08
Spremačice najavljuju žurku na krovu i unapred se ograđuju od pijanih gostiju koji će nastaviti tradiciju drmusanja antene:
Radovi na IPTV platformi
30.08.2012
Poštovani korisinici,
obaveštavamo Vas da zbog radova na platformi u noći između 31.08. i 01.09. u periodu od 00h do 02h neće biti moguće iznajmljivanje filmova u okviru usluge Video na zahtev.
Hvala na razumevanju.
Moram da pohvalim Telekom kako se drže da ne budu iza konkurencije, SBB-a.:aplauz:
Onomad SBB ubaci Comedy Central a Telekom TV Victoriju, sada SBB ubaci Nickelodeon a Telekom vraća TV Koršumlijom. E jbg sad Nickelodeon će ići u HD, a TV Koršumlija još uvek nema mogućnost televizije visoke rezolucije. Ipak svaka čast Telekomu kako drži korak sa konkurencijom, ne daju se, vidi se da im je stalo da njihovi korisnici budu zadovoljni:)
Tuga na kvadrat,dok je hbo bio besplatan samo se to gledalo,sad samo pomislim zasto uopste i placam to,jednostavno nema sta da gledam,filmski kanali nula,nasi obrcu jedne te iste fimove.Preneki dan sam video da ATV u nedelju u 14 prenosi formulu 1 bas me zanima dali ce da zastite kanal,kakvi su nebime cudilo:alealeee:
Bas nam fale filmski kanali,ovo trenutno je nula na kvadrat
U 100 € da će biti mrak :alealeee:
Ne verujem, imaju valjda i oni milosti prema nama. Nije sve u sado-mazo, ima tu i cistog seksa.
Sigurno će biti zamračenja kad budu takvi prenosi. Pa nemojte molim vas Telekom je jedna ozbiljna firma, moraju da poštuju pravila i RRA.
Pre neki dan iz pitaj Boga kojih razloga RTS nije prenosio utakmicu Fenerbahče - Spartak Moskva a tekma je bila na OBN, okrenem ja OBN na IPTV kad mućak, kanal ugašen:) Tako da sam tekmu pratio preko kablovske, tamo OBN nije bio skremblovan za vreme tekme.
Moram da pohvalim Telekom kako se drže da ne budu iza konkurencije, SBB-a.:aplauz:
Onomad SBB ubaci Comedy Central a Telekom TV Victoriju, sada SBB ubaci Nickelodeon a Telekom vraća TV Koršumlijom. E jbg sad Nickelodeon će ići u HD, a TV Koršumlija još uvek nema mogućnost televizije visoke rezolucije. Ipak svaka čast Telekomu kako drži korak sa konkurencijom, ne daju se, vidi se da im je stalo da njihovi korisnici budu zadovoljni:)
Ne zaboravi srpsku naprednu ili naučnu televiziju. SNT, SNS... Nije šija nego vrat :D
Snt prica za sebe vise napaljenih americkih deckica me uci kako da napravim hobi avioncic,nekome i terba a dabome kad treba i koristi meni ne,sve vise vidim da nisu u vinklu kako se kaze i da opravdavaju sebe popunjavanjem kanal,a kvalitet istih kao da nas neko nesto pita
Jenostavno rokaj snimaj,magarci koliko hoces:alealeee:
Ne verujem, imaju valjda i oni milosti prema nama. Nije sve u sado-mazo, ima tu i cistog seksa.
Misliš da će isključiti ton a u mesto crne staviti sivu na opacity 95? :D
E stvarno ako budu danas zamracili atx i F1 ima da im napisem pismo koje cu jos poslati Kuriru i SK. Ako danas budu pasli travu bez nas, stvarno nije fer!!!
Game fever
2.9.2012, 21:07
E stvarno ako budu danas zamracili atx i F1 ima da im napisem pismo koje cu jos poslati Kuriru i SK. Ako danas budu pasli travu bez nas, stvarno nije fer!!!
Da li su zamracili F1? Nemam IPTV ali iz ciste radoznalosti me zanima.
Zaboravio da gledam, gledao miting!:kreza:
Zaboravio da gledam, gledao miting!:kreza:
Ko je mitingovao?
Zar mora da se uvek izrazi do kraja da bi se nesto ukapiralo sto vecina zna?! Aero miting!
Pošto prošli put niko izgleda nije gledao formulu, gledao sam ja danas i pustili su najnormalnije :aplauz:
banexbanex
25.9.2012, 18:30
Imam problem od sinoć na IPTV-u, naime, u delu između dva reda titla, a na nekim kanalima po sred titla stoji ljubičasta tanka traka preko celog ekrana na kojoj piše "Warning! ENTONEINI download faild"... Možda sam dohvatio neko dugme na daljincu, mada mi od njihovog daljinca radi samo menjanje kanala dok sa drugim doterujem sve ostalo. Da li je imao neko sličan problem?
nucleuswizard
25.9.2012, 21:17
Meni se to desilo i to na dva televizora i dolazili su 4 -5 puta cak su i merili signal i sve je bilo u redu ali se i dalje to pojavljuje,na kraju mi dali HD uredjaje da probam na 2-3 dana i nije se pojavljivalo.Danas mi vratili moje i odmah mi se veceras javila greska.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
banexbanex
26.9.2012, 7:14
Meni se to desilo i to na dva televizora i dolazili su 4 -5 puta cak su i merili signal i sve je bilo u redu ali se i dalje to pojavljuje,na kraju mi dali HD uredjaje da probam na 2-3 dana i nije se pojavljivalo.Danas mi vratili moje i odmah mi se veceras javila greska.
Rešio sam stvar resetujući modem. Videću da li će se opet pojavljivati.
nucleuswizard
27.9.2012, 13:55
Ma to će ti pomoći na dan ili dva, tako su i meni rekli da resetujem modem i to sam i radio jedno 4 puta ali uvek posle dan ili dva se vrati greška.
http://www.open.telekom.rs/iptv/news.aspx?temp=5&cid=53040 :facepalm
Uopste nisu trebali da povecavaju cene za ta dva procenata. Samo se brukaju!
Мислим да су морали, обавеза свих је да пређу са 18 на 20%, хтели они то или не. Све је добро док саме услуге не поскупе, а појефтињењу се више вероватно нико и не нада.
Dr Dragan
30.9.2012, 11:30
Sta ces verovatno su pred bankrotom ako ne povecaju za 2 %....em sto su do sada na vrhu sa cenama interneta i jos haraclije dodaju 2 %,neka im je na cast....Verujem da ce im mnogi otkazati pogotovo u fiksnoj telefoniji...
Da li neko ima problem sa daljinskim za IPTV, u poslednje vreme često brljavi. Primetili ste da kada ukucavate broj kanala svetluca STB taster. Kod mene je problem sledeći: PR. kanal 601, ukucam jedan broj (zasvetli STB taster), ukucam drugi broj (zasvetli TV taster), i tako nekoliko puta. Moram da pritisnem STB taster desetak puta da se vrati u normalu da bih mogao da promenim kanal?
Da li neko ima problem sa daljinskim za IPTV, u poslednje vreme često brljavi. Primetili ste da kada ukucavate broj kanala svetluca STB taster. Kod mene je problem sledeći: PR. kanal 601, ukucam jedan broj (zasvetli STB taster), ukucam drugi broj (zasvetli TV taster), i tako nekoliko puta. Moram da pritisnem STB taster desetak puta da se vrati u normalu da bih mogao da promenim kanal?
Milion puta već prežvakano. Promeni baterije!
Trenutno velike muke sa iptv,dva set box-a jedan od njih uvek zabode posle odredjenog vremena.Obicno mi se ovo desava ponekad u vecernjim satima,pitam se dali cackaju opet nesto
Imam jednu dilemu. Modem mi je na prvom spratu, a IPTV hocu da stavim u prizemlje. E sad, problem mi je sto je rebrasto crevo kroz koje hocu da provucem kabl suvise tesno da kroz njega prodje konektor.
Da li bi bilo izvodljivo da ga isecem, provucem kroz rebrasto crevo, a onda ponovo povezem (rucno) ili bi to uticalo na prijem signala.
Druga opcija mi je da kupim alat kojim se dzek stavlja na kabl (pretpostavljam da su to neke kleste), ako nije previse skup.
Sta mi savetujete?
Edit:
Nasao sam kako se zovu klesta i kolika im je cena, otprilike. Interesuje me samo ovo za rucno povezivanje.
Ma moze naravno i taj kabal je neko pre tebe sastavio. Ako ne znas to da odradis zovnes nekog majstora iz telefonije koji ce ti srediti problem za minut.
Kada upalim tv (imam ip tv) onda mi se desava problem sa protokom interneta, tj bude zagusen, usporen poprilicno. Utisak kao da telefonska linija nije dovoljno jaka da podnese taj protok.
Sta raditi?
organizam
7.10.2012, 12:41
Prijaviti Telekomu?
Imam dva pitanja.
1. da li je moguće da se, pomocu nekog sviča, razvede signal sa jednog STB uređaja na 2 televizora?
2. da li postoji neka tv kartica preko koje može da se IPTV gleda na kompjuteru/monitoru?
I ja imam jedno pitanje, na koliko km maximalno od centrale moze da radi IPTV, inace imam 4mb Telekomov ADSL ?
Hvala unapred na odgovorima..
Imam dva pitanja.
1. da li je moguće da se, pomocu nekog sviča, razvede signal sa jednog STB uređaja na 2 televizora?
2. da li postoji neka tv kartica preko koje može da se IPTV gleda na kompjuteru/monitoru?
1. Moguće je. Ne treba ti svič. Da li želiš da gledaš isti kanal na dva televizora ili ipak da na svakom tv-u možeš nezavisno da menjaš kanale ?
2. Nova ili polovna Leadtek TV 2000XP Global ili polovna Leadtek TV 2000 XP Expert.
Pretpostavljam da ako ide preko jednog STB uređaja, mora da se gledaju isti kanali na oba televizora, pošto se kanali menjaju na STB uređaju. Jel tako?
Jel to ova kartica? Jel se povezuje preko HDMI ulaza?
http://www.gigatronshop.com/assets/img/products/medium/image4d494cb612d4a.jpg
Pretpostavljam da ako ide preko jednog STB uređaja, mora da se gledaju isti kanali na oba televizora, pošto se kanali menjaju na STB uređaju. Jel tako?
Jel to ova kartica? Jel se povezuje preko HDMI ulaza?
Upravo tako, ukoliko ne želiš dodatni mesečni trošak od oko 300 dinara za dodatni STB.
To je ta kartica. Ako imaš STB sa HDMI onda ne možeš tako da je povežeš sa tom tv karticom. Trebaju ti tri kabla : kompozitni (composite) kabl za video, composite to 9pin kabl (koji mora da dolazi uz tv kartu) i stereo kabl za zvuk koji iz stb-a ide u line in zvučne.
Tv Slovenija 1 na 508 e jesu kriminalni:tapsh:
Bar nije za područje Slovenije već u osnovnom paketu. I to je napredak. Ionako će veći deo programa biti zatamnjen. Sumnjam da su otkupili karticu. Reemituju satelit. :D
organizam
8.10.2012, 17:22
Vau! Sad će kompletna višečlana slovenačka zajednica u Srbiji da opsedne Telekom zahtevajući IPTV :)
Ja ne znam, mislim da oni tako par puta godišnje zavrte globus i ubodu prstom, pa gde stane tu televiziju uzimaju. Mislim, svaka čast ako su tako naboli Sloveniju :D
I ja imam jedno pitanje, na koliko km maximalno od centrale moze da radi IPTV, inace imam 4mb Telekomov ADSL ?
Ja imam 4Mb/s internet i IPTV i udaljen sam malo vise od 3.5km od centrale. Sve radi odlicno a u Beogradu mi se cudila jedna opereraterka kad sam bio u Telekomu i kad sam joj rekao te podatke. Bila je zapanjena sto sam na toj udaljenosti i sto sam zadovoljan uslugom.
@nobody ja sam udaljen 3.8km od centrale, i par puta sam isao u Telekom s' namerom da uzmem IPTV i svaki put su me vratili jer sam predaleko i ubedjivanjem da nema sanse da bi mi televizija uopste radila. Poslednji put sam bio pre par dana, i naidjoh na neku ljubaznu devojku koja primi zahtev, uz konstataciju da ce sigurno raditi, jer mi vec lepo radi internet od 4mb..
Sta znam, ostaje mi samo da cekam i da se nadam da ce mi odobriti, jer nemam alternativu sto se tice televizije..
gorgilije
9.10.2012, 21:54
Ovako:
Hocu da uzmem ovaj IPTV(osnovni paket) ali jedino me muci to sto mi je komp dole u prizemlju,a TV mi je gore na spratu.Ne moze drugacije.Merio sam treba mi oko 11 metara kabla.Pa imam neka pitanja.
1-Kolika je duzina kabla koji se dobija uz IPTV?
2-Da li se gubi na signalu ako je tako neka veca duzina kabla?
3-Posto cu morati da kupujem posebno taj dugacki kabal,koliko od prilike kosta da mi to urade u radnji (Kanibal NBGRD)?
4-Ne znam sta bi vise pitao,ako ima neko neki savet ko je imao slicnu situaciju...bio bih zahvalan.
Treba ti samo mrežni kabl. Ovaj što daju u telekomu je dužine oko 5 m. I 11 m je ništa, a nije ni skupo.
Ovako:
Hocu da uzmem ovaj IPTV(osnovni paket) ali jedino me muci to sto mi je komp dole u prizemlju,a TV mi je gore na spratu.Ne moze drugacije.Merio sam treba mi oko 11 metara kabla.Pa imam neka pitanja.
1-Kolika je duzina kabla koji se dobija uz IPTV?
2-Da li se gubi na signalu ako je tako neka veca duzina kabla?
3-Posto cu morati da kupujem posebno taj dugacki kabal,koliko od prilike kosta da mi to urade u radnji (Kanibal NBGRD)?
4-Ne znam sta bi vise pitao,ako ima neko neki savet ko je imao slicnu situaciju...bio bih zahvalan.
Ista situacija i kod mene,samo sto nije na spratu nego u drugoj sobi,pa sam morao skroz okolo,preko tavana pa do tv-a.
1. Oko 3-4m
2.Kod mene je oko 30+ kabla i signal je ok.
3.Ja sam ga kupio prošle godine i bio je oko 40din po metru naravno UTP .Ali imaj u vidu i zabice koje nisu skupe,ali zahtevaju posebna kliješta za njihovo postavljanje.Pa ćeš i njih morati da nabavljas ,ako ih nema prodavač kabla.Imaš na Yt klip sa rasporedom žica u zabici.
4.Vraška je to muka sa tolikim kablovima.Sretno.
Sent from my ZTE roamer using Tapatalk 2
3.Ja sam ga kupio prošle godine i bio je oko 40din po metru naravno UTP .Ali imaj u vidu i zabice koje nisu skupe,ali zahtevaju posebna kliješta za njihovo postavljanje.Pa ćeš i njih morati da nabavljas ,ako ih nema prodavač kabla.Imaš na Yt klip sa rasporedom žica u zabici.
Može za ovo i u neku prodavnicu/servis računara da svrati, uradiće svako.
Nego kad pomenuste dužinu kabla, pitao me pre neki dan neko da li je puno 10-ak metara utp kabla da bi mogao ADSL da razvuče do sobe, ima neki nezgodan raspored rutera, priključka za telefon i hodnika. Mislim, nema (značajnijeg) slabljenja signala?
EDIT: sad vidim, već odgovoreno da nema problema...
Mrežni kabl može i do 100 m bez gubitaka. Kupi ga krimpovanog. Svaka radnja koja prodaje sigurno ima krimp klešta. Odmere ti kolko ti treba, samo treba da vodiš računa da konektor može da prođe kroz rupu na tavanici, u cevi ili gde se već provlači :P
gorgilije
9.10.2012, 22:33
E super,to me je interesovalo.Ma kupicu kablic sa vec montiranim zabicama,ako ja to budem namestao-zeznucu nesto garant,a i nemam ta kljesta.Fala.
Mrežni kabl može i do 100 m bez gubitaka.
Odlično, ovo nisam znao, nikad se nisam posebno interesovao za umrežavanje, a i pre par godina kad sam bio mlad i zelen (:D) me neki "majstor i stručnjak" naložio da je max 10-ak metara i to jedva i to mi ostalo negde u mozgu.
O tome su već pisali na drugim forumima. Verovatno će ti i radnici telekoma reći da ne može kabl duži od 10 m, s obzirom da je to "Standard, Straight-Through " povezivanje. Ako je veća dužuna treba poštovati standard krimpovanja.
http://www.elitesecurity.org/t379621-Duzina-LAN-kabla-za-IP-TV
Da i ja potvrdim. Povezao sam STB uređaj i ADSL modem UTP kablom dužine 20m, i slika je kristalno čista. Inače, UTP kabl sam platio 30din/m + konektori 20din/kom.
A pošto konektori nisu mogli da prođu kroz rupe na zidu, morao sam da kupim i klešta (250 din kod Kineza) i konektore 10din/kom, pa sam sekao kabl i kasnije sam stavio konektor. Nije uopšte teško i komplikovano.
http://s19.postimage.org/a2ape3ysf/SDC15163.jpg (http://postimage.org/image/a2ape3ysf/)
Meni je dugacak 7m. Hahaha.
Naravno da moze. Kod mene je sve to dosta komplikovano ali funkcionise besprekorno. Mada u pocetku sam mislio da je do moje instalacije, medjutim ipak je do njih. Evo vec dugo vremena se slika nije zamrzla sto nije bio slucaj ranije. Instalacija ide ovim redom. Oko pet metara od glavnog zidnog prikljucka do tavana pa jos pet metara do uticnice koja se nalazi u predsoblju i jos tih sedam metara do telefona odma je tu i adsl ruter i tv.
herrflick
12.10.2012, 20:00
Niko ne pominje Fox koji kreće od 15-og oktobra.Da li će ga biti na IPTV ili i on ode na Total?
Koji Fox? Fox na srpskom ill na engleskom ili Fox sports...?
blast beat
13.10.2012, 12:28
Taj neki novi Fox se reklamira i kod SBB-a i na IPTV-u. Po reklami mi deluje kao klasičan američki FOX, ali dok ne krene nećemo znati.
Packypfc
13.10.2012, 12:52
Priprada Fox grupi kanala među kojima su Fox Life, Crime i Movie. Nema šanse!
flamingos
13.10.2012, 13:19
Zaboravio si da dodas i fox sports. To je originalni fox americki na kome su isli simpsonovi od svog prvog prikazivanja.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Packypfc
13.10.2012, 13:58
Fox Sports ne postoji za Balkan. Posto sigurno SBB drzi eksluzivu na Foksove kanale, za razliku od History i C&I, onda nema sanse. Bolje se zapitaje zasto nema History na IPTV, posto ga je cak i Targo telekom uvrstio u svoju IPTV platformu.
Jovan Verbic
15.10.2012, 20:15
Evo posto sam uz novi racunar dobio ovu TV kariticu
http://cdn.itpromo.ro/template/images/produse/big/20090121141859RPC-TV-PCI-FM.01.jpg
Hteo sam da prikacim IPTV, posto sam uzeo dva STB uredjaja, a nikako da kupim jos jedan TV.
E sad ja imam KAMAI 410 uredjaj sa HDMI izlazom i onim 9-pinskim konektorom sa SCARTom na kraju.
Pa posto ja na TV kartici nemam ni HDMI ulaz ni SKART ulaz, koji mi je kabl potreban da bih ovo povezao.
Packypfc
15.10.2012, 21:07
scart adapter koji ima i muski i zenski scart prikljucak i RCA kabl. Imas na svakoj pijaci, a i na hiljade postova o toj temi na svim mogucim forumima.
Marti Misterija
16.10.2012, 10:25
Posto sigurno SBB drzi eksluzivu na Foksove kanale...
Sve je stvar dobre volje i spremnosti da se malo ulozi posto recimo IKOM odavno ima i Fox Life i Fox Crime a sada i taj novi Fox tako da - moze i Telekom da ih ima, problem je samo sto su jajare!
Packypfc
16.10.2012, 11:53
Sve je stvar dobre volje i spremnosti da se malo ulozi posto recimo IKOM odavno ima i Fox Life i Fox Crime a sada i taj novi Fox tako da - moze i Telekom da ih ima, problem je samo sto su jajare!
Tu si u pravu. Pa sta ako i SBB drzi ekskluzivu na neke kanale, treba naci samo zajednicki jezik i otkupiti prava od SBB-a. Naravno, telekomu to nije ni na kraj pameti. Kako je SBB mogao da otkupi prava da koristi telekomovu infrastrukturu, pa da daje svoj ADSL preko Total TV-a, tako je telekom mogao da otkupi Fox od SBB-a. Sport klub u ovo necu da mesam, jer mi smo izgleda jedina drzava na svetu koja ima dve struje sportskih kanala, pri cemu ispastaju samo korisnici.
Marti Misterija
16.10.2012, 12:18
Meh, citajuci vase postove prosto se najezim i na samu pomisao da cu bar neko vreme - privremeno biti osudjen da koristim Telekomove usluge, a pre svega IPTV, jer mi je prosto tesko i zamisliti da neko moze da bude toliko inertan, da ne kazem bezobrazan, da u svojoj ponudi ne moze da ima Foxove kanale (Life, Crime) kao i sijaset drugih koje ljudi gledaju vise od ostalih ali da se zato samozadovoljavaju time sto imaju masu krs kanala koje nikom ne pada na pamet da gleda.:(:nov_mad2:
Packypfc
16.10.2012, 13:01
Pa ima i on nekih prednosti. Osnovni paket je za 200 din jeftiniji od Total-a (Start i plus). Ako se uzmu zajedno Cinemax i HBO dobija se popust od 30% pa izadje oko 500 din. Kod Totala to je 700. Da ne pominjem instalaciju opreme Totala koja kosta oko 5000 din uz ugovornu obavezu na dve godine. Na zalost, nemamo svi mogucnost da uzmemo D3, tako da kad imas IPTV od 1000, Total od 1200 i neku pilicarsku analognu kablovsku koja kosta 800, pritom svaki dan ne radi bar 10-ak kanala, ne znas sta je gore. :D
Marti Misterija
16.10.2012, 14:46
Ja trenutno koristim IKOM flat4 paket i prosto mi je odnos ponudjenog sa jedne strane i cene sa druge strane neuporediv, da ne govorim o kvalitetu, jer ono sta se kritikuje kod IPTV ja stvarno nisam uspeo da sretnem kod IKOM-a.
Packypfc
16.10.2012, 15:31
Evo selim se u Grocku da se nakačim na Ikom.
http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Animaux/Cheval-sabre-03.gif
Marti Misterija
16.10.2012, 23:04
Ovo je bio samo dodatak na neke stvari iz tvog posta gde pominjes i Total i IPTV i sta znam sve ne a u stvari svi skupa nisu ni do kolena jednom prosecnom operateru KTV - ni po ponudi, ni po ceni a usudjujem se reci ni po kvalitetu, samo sto izgleda Telenor to i ne interesuje - njemu je bitno da tamo gde ima monopol a zbog nedostatka zdrave konkurencije moze da dere!
Nije bio nikakav pokusaj promocije IKOM-a, mogao je da bude i bilo koji drugi KTV operater, jedino sto sam kao primer uzeo operatera kojeg imam silom prilika a za sta opet nisam zazalio...
zasto se placa rts kad ga vec placamo kroz razne kablove , totale i iptv?
Packypfc
21.10.2012, 14:38
Ovo je bio samo dodatak na neke stvari iz tvog posta gde pominjes i Total i IPTV i sta znam sve ne a u stvari svi skupa nisu ni do kolena jednom prosecnom operateru KTV - ni po ponudi, ni po ceni a usudjujem se reci ni po kvalitetu, samo sto izgleda Telenor to i ne interesuje - njemu je bitno da tamo gde ima monopol a zbog nedostatka zdrave konkurencije moze da dere!
Nije bio nikakav pokusaj promocije IKOM-a, mogao je da bude i bilo koji drugi KTV operater, jedino sto sam kao primer uzeo operatera kojeg imam silom prilika a za sta opet nisam zazalio...
Imam ja kablovskog operatera jos od ranije nego li se pojavio IPTV. Distribuiraju 95% kanala preko satelita, pa kad dune povetarac ili padne kišica 30 kanala se zamrzne i možeš da čekaš do jutra ili ako je vikend do ponedeljka da ih gospoda pokrenu. Naravno, ni oni ne daju SK ni Foks. Od onog što nema telekom ide SciFi, Universal i TV1000.
milosh-96
24.10.2012, 10:58
Discovery ID u Osnovnom paketu
23.10.2012
Poštovani korisnici,
Obaveštavamo vas da je od 23. oktobra u OPEN IPTV ponudi nov kanal – Discovery ID.
Dostupan je u Osnovnom paketu (http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=345&id=346) na kanalu 604.
TV Metropolis u Zaječaru
23.10.2012
Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da je od 23. oktobra TV Metropolis dostupan i na teritoriji Zaječara.
Nov HD kanal – Animal planet HD
24.10.2012
Poštovani korisnici, Obaveštavamo vas da je od 24. oktobra u OPEN IPTV ponudi nov HD kanal – Animal planet HD. Dostupan je na kanalu 746 u okviru ponude HD usluge.
Bravo za Telekom? To po prvi put kazem? Vidim Arena se polako priblizava Premier ligi. Prenosice Liga Kup.
Discovery ID u Osnovnom paketu
23.10.2012
Poštovani korisnici,
Obaveštavamo vas da je od 23. oktobra u OPEN IPTV ponudi nov kanal – Discovery ID.
Dostupan je u Osnovnom paketu (http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=345&id=346) na kanalu 604.
TV Metropolis u Zaječaru
23.10.2012
Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da je od 23. oktobra TV Metropolis dostupan i na teritoriji Zaječara.
Nov HD kanal – Animal planet HD
24.10.2012
Poštovani korisnici, Obaveštavamo vas da je od 24. oktobra u OPEN IPTV ponudi nov HD kanal – Animal planet HD. Dostupan je na kanalu 746 u okviru ponude HD usluge.
ne znam kako kod vas, ali ja niti imam discovery ID niti metropolis a na teritoriji zajecara sam. takodje, ne mogu da se ulogujem na web tv.
Ugasi upali modem ili pritisni dugme home na daljinskom pa proveri ako vec nisi uradio to
Ugasi upali modem ili pritisni dugme home na daljinskom pa proveri ako vec nisi uradio to
jesam i nista se ne desava, moram da ih cimam ujutru. u svakom slucaju, hvala.
organizam
26.10.2012, 16:44
Ako nisi rešio ništa još, probaj reser stb-a, iščupaš mu struju i vratiš ga u struju.
polarnimeda
28.10.2012, 4:36
zanima me jedno, da li iptv moze da se gleda i preko monitora sa hdmi ulazom (bez kompa)? i ako treba komp, da li je konfiguracija bitna, kako se privezuje?
koristim telekom IPTV skoro 2 godine. Novembra mi istice ugovor.
Pre par dana sam uzeo novi fullHD tv, pa me cu verovatno da pri produzenju ugovora uzeti HD uslugu.
Zanima ma da li se sa HD STB-om i ostali ne-HD kanali vide bolje nego sa standardnom opremom (povezivanje preko SCART-a)?
Sklopio sam ugovor sa Telekomom sredinom decembra pre dve godine. Da li ugovor istice tacno dve godine kasnije, sredinom decembra ili 1. decembra?
koristim telekom IPTV skoro 2 godine. Novembra mi istice ugovor.
Pre par dana sam uzeo novi fullHD tv, pa me cu verovatno da pri produzenju ugovora uzeti HD uslugu.
Zanima ma da li se sa HD STB-om i ostali ne-HD kanali vide bolje nego sa standardnom opremom (povezivanje preko SCART-a)?
Da bolje se vide. Povezi TV i STB sa HDMI kablom.
Sklopio sam ugovor sa Telekomom sredinom decembra pre dve godine. Da li ugovor istice tacno dve godine kasnije, sredinom decembra ili 1. decembra?
Tačno dve godine
Meni ugovor istice krajem novembra. Tako mi je rekao radnik u telekomu.
I rekao mi je da mogu slobodno da dodjem malo pre isteka ugovora (recimo sredinom novembra) i da sklopim novi.
Best TV je od 31. oktobra dostupan korisnicima na teritoriji cele Srbije.
Kanal 210:alealeee:
milosh-96
2.11.2012, 18:35
Nov kanal - Eurochannel
02.11.2012
Poštovani korisnici,
obaveštavmo vas da je od 02. novembra u OPEN IPTV ponudi nov IPTV kanal – Eurochannel.
Dostupan je u Osnovnom paketu na kanalu 596.
zanima me jedno, da li iptv moze da se gleda i preko monitora sa hdmi ulazom (bez kompa)? i ako treba komp, da li je konfiguracija bitna, kako se privezuje?
Ukoliko monitor ima TV tjuner, moze, u suprotnom ne. Moraš da imaš TV karticu. Ne treba Bog zna koliko jaka konfiguracija. Ja imam povezan IPTV na konfiguraciji staroj više od 7 godina, i na TV kartici koja je iz 2002, ako se ne varam. Kvalitet slike će ti zavisiti od TV kartice, i neće biti isti kao na TVu.
Ja sam povezao na sledeći način
STB > kabl S-Video na SCART (to dobijas u paketu sa STBom, od Telekoma) > adapter SCART (zenski na muski) + S-VIDEO i Composite (cincevi) > kabl S-Video na Composite (to ide u TVkarticu). Zvuk sam dobio tako sto sam povezao kabl Composite na 3.5mm i Compositni deo je u adapteru, a 3.5mm u zvucnoj kartici na Line in.
Ukoliko me nisi razumeo, mogu da slikam da vidis kako to izgleda. :icon_stud
Jel ima neko HD kanale na IPTV-u , da mi kaze kakav je utisak sto se tice Arena Sport HD kanala ...?
Ako je zaista pravi HD kvalitet , onda bih verovatno i ja uzeo od iduceg meseca HD paket .
Pozdrav !
hehe pojavio se i pink 2
nego da li je neko saznao nesto o novoj akciji adsl+iptv?
hehe pojavio se i pink 2
Ne mogu reći da sam baš nešto oduševljen tom vešću.:kreza:
L1bRX10rqJk
Gledano sa vedrije strane kod mene je još uvek Avala (nekada IPTV a sada Jotel). :D
Jel ima neko HD kanale na IPTV-u , da mi kaze kakav je utisak sto se tice Arena Sport HD kanala ...?
Ako je zaista pravi HD kvalitet , onda bih verovatno i ja uzeo od iduceg meseca HD paket .
Pozdrav !
Ja imam hd paket vec 2 godine i prezadovoljan sam.
Ja imam hd paket vec 2 godine i prezadovoljan sam.
Znaci ... super je Arena HD , isplati se uzeti :) ?? Hvala.
Pozdrav !
Sklopio sam IPTV ugovor 30.10.2012.
Promo period traje do 30.11.2012.
Da li je moguce raskinuti ugovor, kakva je procedura? Koliko iznosi nadoknada, troskovi i ostalo?
Sklopio sam IPTV ugovor 30.10.2012.
Promo period traje do 30.11.2012.
Da li je moguce raskinuti ugovor, kakva je procedura? Koliko iznosi nadoknada, troskovi i ostalo?
Pošto si u promotivnom periodu onda im normalno vratiš opremu uz poznatu rečenicu "Malo sam se šalio". :D Da je promotivni period prošao onda bi morao da se ošamariš po džep poprilično (svi mesečni računi do kraja isteka ugovorne obaveze). :kreza:
Pošto si u promotivnom periodu onda im normalno vratiš opremu uz poznatu rečenicu "Malo sam se šalio". :D Da je promotivni period prošao onda bi morao da se ošamariš po džep poprilično (svi mesečni računi do kraja isteka ugovorne obaveze). :kreza:
Sve je to lepo. Tako bi i uradio. Ali kod ADSL nema promo perioda, pa moram kesirati. :S
Interesovao sam se za HD uslugu receno mi je da sam dobio ja vec dobio HD STB pri uvodjenju IPTV-a.
HD STB (Aminet 139) i da samo treba da se prijavim za uslugu HD-a ,putem 9818 broja...
Googlovao sam po internetu nisam mogao nikakve informacije da nadjem vezano za Aminet139. U pitanju je ovaj STB sa slike
http://www.netup.tv/ru-RU/images/IP_STB_Aminet_110-125.jpg
Da li mozda neko ima ovakav STB kao sto je moj ? Malo mi je to sve cudno jer sam vidjao uglavnom kod Telekomovih HD korisnika onaj crni prijemnik .. Evo slike
http://archive.iptv-news.com/iptv_news/august_2011/?a=352333
Pa cisto hocu da proverim da li ova moja 139'ka zaista podrzava HD :) ?
Hvala !
Stefan
vSolutions
9.11.2012, 20:40
...na isto pitanje bih i ja volio odgovor?....ja sam dobio ovaj model(slika).Negde sam bio pronasao da je ovo Pirelli P.VU2000 jer mi na dostavljenoj ambalazi nepise marka:tapsh: http://postimage.org/image/xprdc1rz3/
vSolutions
9.11.2012, 20:47
Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da kanali ESPN America i ESPN Classic od 13. novembra neće biti deo OPEN IPTV ponude. :n-cc2: ...verovatno ce umesto ovih ubaciti 2 Sportclub kanala:rofl:
MitraljezaC
10.11.2012, 3:52
Interesovao sam se za HD uslugu receno mi je da sam dobio ja vec dobio HD STB pri uvodjenju IPTV-a.
HD STB (Aminet 139) i da samo treba da se prijavim za uslugu HD-a ,putem 9818 broja...
Googlovao sam po internetu nisam mogao nikakve informacije da nadjem vezano za Aminet139. U pitanju je ovaj STB sa slike
http://www.netup.tv/ru-RU/images/IP_STB_Aminet_110-125.jpg
Ja imam takav prijemnik i mislim da rade HD kanali.
...na isto pitanje bih i ja volio odgovor?....ja sam dobio ovaj model(slika).Negde sam bio pronasao da je ovo Pirelli P.VU2000 jer mi na dostavljenoj ambalazi nepise marka:tapsh: http://postimage.org/image/xprdc1rz3/
Firma koja proizvodi automobilske gume ne može nkako da proizvodi risivere poput Huawei.:icon_scra
Ja imam takav prijemnik i mislim da rade HD kanali.
Ok , dobio sam bio hdmi kabl pa sam ga tim putem i povezao...
nadam se da ce raditi hd kanali!
Upravo ugasili ESPN 'MERICA &classic. :mad:
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
A ni Pink Family ne radi. Jedino sto vredi od ovih debilnih pinkovih kanala. Poznavajući njihove "tehničke smetnje" to će se odužiti jedno 5-6 meseci. A umesto ESPN Classic stiže Arena Classic, to bih mogao da potpišem. Javila mi vidovita Slavunka.
Za Espn su najavili da ga ukidaju, ali nisam verovao. Valjda će da ubace neki kanal... A taman se zahuktava nfl. :banghead:
punkosaur
13.11.2012, 3:46
Ja sam zbog espn America i NFL i odlucio da uzmem iptv.Stvarno su me iznervirali.Bar da Arena pocne da prenosi vise od dve utakmice nedeljno, ali to mogu samo da sanjam.Najgore je sto taj kontinuitet zadrzavaju i tokom trajanja playoff-a.Pif nekako cu izdrzati jos mesec i po dana, a onda mi istice ugovor, pa u januaru kod mrskih neprijatelja KDSNS pa nek mi oni kidaju zivce opet neko vreme dok se ne naucim pameti i kupim neku satelitsku i sve ih...
Kakav sit! I ja videh sada da nema ESPN America. Ja ne mogu da raskinem ugovor, ali cu raskunuti za dodatni STB. Najvise sam gledao ESPN A, zbog NFL-a. Nadao sam se da ce biti i NHL-a, ali na zalost, tamo je lok aut.
Mene vise brine sta ce biti sa sportskim kanalima kad arena krene da se naplacuje od 31.12.2012... :nov_explo
Ako to stvarno urade, onda verujem da ce im se broj novih korisnika smanjiti za jedno 50%. Ja cu, cim mi istekne ugovor, isti raskinuti, jer nemam nameru da placam 1000 din i da imam jedan 3 sportska kanala, 2 dokumentarna, 6 nacionalnih i 140 "junk" kanala.
Bas sam pitao Telekom putem emaila vezano za naplacivanje Arene od 1.januara... rekli su da za sad jos nemaju informaciju da li ce se naplacivati od 2013 ....
Medjutim ,vidim da im je njihova cerka firma "m:tel BiH" uvela Sport paket u sklopu IPTV-a sa kanalima : Arena 2,3,4 & Extreme Sports ... ( Open iptv sport )
Cena paketa je 3.50 KM ~ 230 dinara [ bez PDV-a ]
Bas sam pitao Telekom putem emaila vezano za naplacivanje Arene od 1.januara... rekli su da za sad jos nemaju informaciju da li ce se naplacivati od 2013 ....
[ bez PDV-a ]
Sa njihovog sajta:
Sta si mi novo otkrio ? Tamo pishe da je besplatno do kraja godine , ne zna se shta ce biti posle 31. decembra
.....
Zato sam ih i kontaktirao da vidim sta spremaju sa Arenom od 1 januara , medjutim nemaju zvanicnu informaciju jos ;)
Ja bas danas uveo IPTV, s obzirom da sam ranije imao 6 kanala, sad sam odusevljen
I ja sam bio oduševljen, kad sam uzeo, a ubzo sam shvatio da gledam samo 10ak kanala, a 1 (ESPN America) su već izbacili, a sva je prilika da će još 3 (iz osnovnog paketa). :(
Ono što mi ostaje su
- Eurosport 1
- Eurosport 2
- Arena
- Discovery
- NatGeo
vSolutions
13.11.2012, 19:27
Ma to je prevazislo svaku meru!Neznam samo koja im je strategija?!Znaci najbitnije je da se potpise ugovor,a oni ce da saltaju i menjaju kanale po svojoj mogucnosti i volji!Svako ima svojih razloga zbog cega je potpisao ugovor,ali mislim da ja nisam potpisao zbog samog kvaliteta usluge,nego i zbog pretplate na odredjeni kanal,sto je u dr.zemljama normalno!!!
I ja sam bio oduševljen, kad sam uzeo, a ubzo sam shvatio da gledam samo 10ak kanala, a 1 (ESPN America) su već izbacili, a sva je prilika da će još 3 (iz osnovnog paketa). :(
Ono što mi ostaje su
- Eurosport 1
- Eurosport 2
- Arena
- Discovery
- NatGeo
Zato smo dobili gomilu pinkovnjače!
Zasto mi se na nekim kanalima javlja "error during video Setsink" ?
herrflick
1.12.2012, 22:53
Sad sam tek video da su na Totalu novi kanali iQS.Life, Comedy Central Extra a kad tome dodamo i FOX skroz se razočaram u IPTV.Čekam da prođe ugovor i ako se ništa ne promeni odoh.
Nemoj tako, nama su ubacili Eurochannel sa bugarskim i jermenskim filmovima iz 20-ih godina prošlog veka. Ako još tome pridodamo prevod koji kasni 10-ak sekundi i ne podržava naša slova "ć i č", stvar je na nivou. Baš me zanima da li će od sutra raskinuti i sa CBS-om. Kao što je poznato, onaj kanal koji je biser telekomovog IPTV-ja Zone Romantica, postaje CBS Drama i prestaje da emituje latinoamerička *****a. Ne bi me ništa čudilo da umesto CBS Drama telekom osnuje svoj latinoamerički kanal.
Pitanje: jel nekome od vas istekla promocija Click 4+IPTV,a da je odjavio IPTV posle isteka? Kakva je procedura gde se odjavljuje,i moze li se odjaviti koji dan pre isteka ugovora,cisto,da ga iskljuce tacno na isteku,da mi ne ulazi u novi mesec.Konkretno,istice mi 31.decembra i ne bih voleo na kraju januara da jos uvek placam IPTV.
Nadam se da je izvodljivo nastaviti placati Click 4 1500dinsa,a odjaviti IPTV?
herrflick
2.12.2012, 21:39
Pitanje: jel nekome od vas istekla promocija Click 4+IPTV,a da je odjavio IPTV posle isteka? Kakva je procedura gde se odjavljuje,i moze li se odjaviti koji dan pre isteka ugovora,cisto,da ga iskljuce tacno na isteku,da mi ne ulazi u novi mesec.Konkretno,istice mi 31.decembra i ne bih voleo na kraju januara da jos uvek placam IPTV.
Mislim da moraš da im najaviš da ne želiš više IPTV a Click 4 ćeš da plaćaš 2158 din osim ako ne bude neka promocija.:n-cc2:
Meni je prošle nedelje istekla ta promocija, deal je ovakav: ako ništa ne uradiš, po automatizmu ti ostaju Click 4 paket i IPTV, sa tim da Click 4 plaćaš u punoj ceni, što je nekih 2200 dinara, a IPTV ostaje 1015 din. - znači, plaćaćeš preko 3000 mesečno račun. Nema šanse da nastaviš da plaćaš net po promotivnoj ceni.
Jedina opcija je da ideš i otkažeš IPTV, a potpišeš ugovor za korišćenje neke od Net brzina, ako hoćeš jeftiniji deal.
Meni je prošle nedelje istekla ta promocija
I? Kakav deal je napravljen?:)
Ama da je Click 4 i dzabe za dalje,ne pada mi napamet da placam IPTV,jer sem kvalitetne slike,nista drugo se nema za videti.
Nego,da cekam ja kraj decembra da im se javim,ili da vec sad zovem?Jel se to sredjuje u poslovnic,ili moze i putem telefona!?
Po meni je bolje u poslovnici, sednes opusteno i smaras ih svim pitanjima i detaljima kojih mozes da se setis, a ne trosis impulse i ne cekas 45 minuta na slobodnog operatera :D
Takodje mislim da je bolje da odes ovih dana, kapiram da ce krajem meseca biti ludnica zbog novogodisnjih praznika...
Po meni je bolje u poslovnici, sednes opusteno i smaras ih svim pitanjima i detaljima kojih mozes da se setis
Samo sto ja nisam ni iz BGa ni iz NSa... ovde u poslovnici uvek kada odem,ucim ja njih promocijama i tehnickim stvarima,a ne oni mene... nazalost :mad:
Promotivni period Arena Sport paketa za korisnike IPTV-a produžiće se do kraja meseca marta 2013. godine. Uživajte besplatno u sva četiri kanala Arena Sport televizije.
Srdačan pozdrav,
Arena Sport
Dok god ne bude Foksa, Universala i Historyja moraju da produžuju Arenu inače bi munjevito propali.
Imam jedno pitanje za vas koji imate HD Uslugu kod Telekoma.
Danas je konacno i meni aktivirana i zadovoljan sam kvalitetom slike.
Samo me zanima, da li i kod Vas na Arena Sport HD kanalima nema logotipa /HD/ kao npr. sto lepo pise kod National Geographic HD kanala u gornjem uglu HD...
Mozda Arena ukljuci taj logo kada su u toku HD prenosi , ili ga nema uopste?
Pozdrav
Nema logo. Iako risiver ima uključenu plavu lampicu da je u pitanju HD signal.
Pa, ako pocnu da naplacuju Arene, onda nece imati sta da traze pored SBB-a.
Da li korisnici dobijaju modem ako koriste samo iptv, znaci bez adsl interneta?
Da.
Pozdrav svima, nadam se da ćete mi pomoći
Uzeo bih IPTV HD Telekom Srbija pa bih zamolio sve koji već koriste IPTV HD paket pogotovu moje čačane da mi napišu kakva je slika na Arenasport HD i da li je kvalitet slike HD kanala isti kao na satelitu? mnogi upoređuju IPTV s zemaljskom tv naravno da je kvalitet slike neuporedivo bolji na IPTV-u. Davne 1986. godine počeo sam pratiti kroz razne ćasopise razvoj satelitske televizije od 1996 imam satelitsku antenu i nekollko HD kanala mogu reći da znam o satelitskoj skoro sve dok mi je IPTV velika nepoznanica. do pre neki dan mislio sam da od interneta zavisi kvalitet slike na IPTV-u dok mi jedan moj dug nije rekao da video signal ide kroz paricu i ne zavisi od neta. nikako da se odlučim za IPTV HD jer nisam imao prilike uporediti. da skratim interesuje me kakva je slika Arenasport HD u odnosu na SD Arenu u polarisu i da li parica može propustiti 12 mega što bi bilo normalno za full hd sliku kao na satelitu javite mi da ne bacam uzalud pare.
PS. Zbog doktorske greške ja sam invalid i ne mogu otiči do njihove poslovnice u Čačku da uporedim sliku a oni ne daju HD na iznamljivanje.
Naravno da parica moze da propusti kad je deklarisanna na 24 mbit. Sto se signala tice nema se sta dodati ni oduzeti, jednostavno je fantasticna. U HD paketu imas cetiri Arene i jos par kanala poput Food (moj omiljeni), Diskaveri, NG, Outdoor, H/N, Animal, Fmax i rts.
I ja sam ranije imao i analognu i digitalnu satelitskiu televiziju ali sve je to bilo ograniceno VGA rezolucijom. Ne moze to da se meri sad sa ovim sto je na IPTV.
Jedini problem ako si citao od pocetka ovu temu je nedostatak nekih kanala. Ali ono sto nudi jedino se isplati uz dodatak HD.
A sto se signala tice net nema veze sa njim ali sve zavisi od centrale. Idealno za HD signal je udaljenost do 600 m. Mada sam ja na 800 ali posto je u pitanju prigradsko naselje verovatno je signal kroz paricu dobar posto je ipak razudjenost korisnika malo veca nego sto je sve to u gradu. Takodje zavisi i od vrste centrale koja je instalirana. U Cacku telefoni sa pocetnim brojem 5 imaju najmoderniju centralu ( to je i moja Huawey) dok u gradu svi brojevi na 4 su OK, dok trojka (Alkatel) ima malo stariju infrastrukturu opet zavisi kad je sta dodavano ili remontovano.
Kada podneses zahtev za IPTV izadje ekipa koja ne licu mesta meri propusnost parice. Kod mene je 16/18 Mega tako da su me upozorili da necu moci da koristim net + 2*IPTV ako se nekada odlucim, bez menjanja parice.
Posto imam internet preko wi-fi pa me nije nesto pogodilo.
Generalno ako uzivas u pracenju sporta i imas dobar TV, HD paket je prava stvar. Ostale kanale i ponudu ne bih komentarisao, jer pored Arene i HBO ostalo i ne gledam.
tigar111
25.12.2012, 17:03
Kada podneses zahtev za IPTV izadje ekipa koja ne licu mesta meri propusnost parice. Kod mene je 16/18 Mega tako da su me upozorili da necu moci da koristim net + 2*IPTV ako se nekada odlucim, bez menjanja parice.
Posto imam internet preko wi-fi pa me nije nesto pogodilo.
Generalno ako uzivas u pracenju sporta i imas dobar TV, HD paket je prava stvar. Ostale kanale i ponudu ne bih komentarisao, jer pored Arene i HBO ostalo i ne gledam.
Hvala obojici na odgovoru zaboravio sam oitati može li se snimati program na DVD rekorder ne na njihovu snimalicu već na moj rekorder, neki kažu da neeki ne.
milosh-96
26.12.2012, 1:03
u IPTV meni dodata opcija "Poruke" u kojima Telekom salje poruke korisnicima dok Korisnik ne moze da salje...
Kako ti je ovaj EPG sad crn? Meni je i dalje plav. Jedino ako je takav za one HD STB uredjaje, posto je moj obican STB.
možeš u podešavanjima da biraš razne šeme boje za ceo sistem ...
illusion_88
10.1.2013, 16:39
Dodali su bn music :boodala: kao da milion kopernikusa nije dovoljno!
banexbanex
10.1.2013, 16:47
Krelci!
Pošto ovi iz telekonja sigurno čitaju ovaj forum hajde da ih podsetimo koji kanali nam nedostaju da bi nastavili da plaćamo iptv.Recimo svi FOX-ovi kanali...
water wizard
20.1.2013, 1:04
haha, da sigurno čitaju :D
Marti Misterija
20.1.2013, 19:06
Dzaba ih podsecamo ali hajde da kazemo - sva 4 FOX kanala, Sport Klub kanali, da vrate oba ESPN kanala, HRT 2, da stave u osnovni paket VH1 Classic i MTV Rock...
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Слаба је вајда од тога, бољи ефекат би имало групно слање мејла са предлозима и сугестијама, па ако се створи критична маса, можда нешто и промене.
Ја бих волео да постоји могућност избацивања канала из основне претплате и тиме снижавања цене исте. Тиме бих избацио гро тупавих "музичких" програма и убацио пар неких мени занимљивијих. Једног дана, једног дана можда достигнемо тај ниво... :)
Marti Misterija
20.1.2013, 23:02
Izbacivanjem trenutno postojecih kanala iz osnovne ponude i proporcionalnim smanjenjem cene bi smo, imajuci u vidu ponudu u osnovnom paketu i upotrebljivost kanala, dosli do toga da cena tog paketa bude jedno 90 dinara do cca 120 dinara...
kad ne bi morali placati rts ovaj osnovni paket bi bio sasvim ok.
Drugar aktivirao Arena paket na WEB TV i vise mu se ne gleda,a ne moze da deaktivira.Kad klikne na deaktivaciju,dobije poruku crvenim slovima: Deaktivacija nije dozvoljena.Zvao je korisnicki centar i oni mu kao deaktivirali,medjutim on vec 4 meseca i dalje dobija na racun 300 dinara da plati,a Arene moze jos gledati.Jel imao neko slican problem i kako ga resio?
Drugar aktivirao Arena paket na WEB TV i vise mu se ne gleda,a ne moze da deaktivira.Kad klikne na deaktivaciju,dobije poruku crvenim slovima: Deaktivacija nije dozvoljena.Zvao je korisnicki centar i oni mu kao deaktivirali,medjutim on vec 4 meseca i dalje dobija na racun 300 dinara da plati,a Arene moze jos gledati.Jel imao neko slican problem i kako ga resio?
Znači kad se zakače pipcima ne puštaju nikako!:kreza:
water wizard
26.1.2013, 13:56
možda može ako nemate neki ugovor da jednostavno prestanete da plaćate pa će da vam isključe?
Covek ima Box paket bez IPTVa i sad bi da ugasi webTV,a da predje na BOX 4,medjutim eto,oni i dalje uredno salju racun
Deaktiviraj opremu, pokupi je i odnesi u centralu. Nije mi jasno kako mogu da naplacuju ono sto korisnik nece?
Videcemo u ponedeljak,sad sam pricao s njim,zvace ih u ponedeljak opet,iako ih je zvao pre par meseci,i kaze i operater mu je tamo poceo kao nesto da zateze,da trazi neke izgovore.... Javicu sta se desilo svakako
Marti Misterija
27.1.2013, 2:06
Pa ako ih je zvao jos pre par meseci i onda cekao toliko vremena dok mu oni redovno isporucuju uslugu koju ne zeli onda nije ni cudo sto oni rade tako kako vec rade! Slobodno on nek priceka jos neki mesec...
Da li je moguća zamena daljinskog? Ovaj što sad imam uopšte ne reaguje kada pristisnim dugme 0 a sve slabije mu radi i dugme OK.
Zovi tehničku podršku i pitaj ih.
Marti Misterija
9.2.2013, 0:35
Da li je moguća zamena daljinskog? Ovaj što sad imam uopšte ne reaguje kada pristisnim dugme 0 a sve slabije mu radi i dugme OK.
Citao sam na jednom drugom forumu da jeste ali moras da budes kvaran i ostar sa njima inace nista neces da postignes.
Ja sam u petak menjao. Pozvao podršku, prijavio kvar, pozvali me posle 10 minuta da donesem feleričan daljinski i dali mi drugi, i to na ulici.
jel' postoji mogucnost uzimanja samo arena paketa kod telekoma i kolika bi cena bila?
ja sam pre neko vece aktivirao dnevni arena paket na web tv-u. iskljucili ga tacno posle 24 casa i sad cekam da platim 80 din za nedovrsenu utakmicu kupa. fora je sto ne mogu da udjem u osnovni paket nikako, a kod njih na sajtu stoji da je osnovni paket web tv-a besplatan do 31.03.
http://www.open.telekom.rs/webtv/Content.aspx?temp=0&sid=806&id=987
ja sam pre neko vece aktivirao dnevni arena paket na web tv-u. iskljucili ga tacno posle 24 casa i sad cekam da platim 80 din za nedovrsenu utakmicu kupa. fora je sto ne mogu da udjem u osnovni paket nikako, a kod njih na sajtu stoji da je osnovni paket web tv-a besplatan do 31.03.
http://www.open.telekom.rs/webtv/Content.aspx?temp=0&sid=806&id=987
Takodje... Ne pusta nijedan kanal. Razmisljam da aktiviram arena paket za 300 dinara mesecno,valjda nece biti tako.
Jel ima negde spisak iptv kanala gde pise koji su strani kanali prevedeni,posto izgleda da takva informacija na zvanicnom telekomovom sajtu nije azurirana,a treba mi da znam zbog prelaska sa totala na iptv.Hvala unapred.
Jel ima negde spisak iptv kanala gde pise koji su strani kanali prevedeni,posto izgleda da takva informacija na zvanicnom telekomovom sajtu nije azurirana,a treba mi da znam zbog prelaska sa totala na iptv.Hvala unapred.
ja sam neko vreme razmisljao da predjem na total sa iptv. zanima me tvoje iskustvo sa totalom.
Pa problem je bio sto sam hteo da iskoristim akciju da ako nadjes tri pretplatnika da ti onda predplata tri meseca bude po dinar.Posto sam uzeo ttv kucu tj. dva prijemnika , nisam znao da posto mi prihvate predlozenog prijatelja za taj mesec moram da uplatim rentu za drugi risiver,znaci odbiju me posto sam u minusu za rentu.Sledeca dva meseca mi prolaze predlozeni prijatelji a treci put opet sam kao u minusu i ne prolazi mi akcija, a ja zvao po dva puta mesecno operatere i pitajuci za stanje i po njima ja u plusu i sve ok.
Znaci podrska im je 0 , treba imati celicne zivce i stalno se ubedjivati sa njima. Zvanicni njihov forum bez veze nece niko da se smiluje da odgovara na pitanja, kao da ih ne interesuje sta ljudi misle.Hrvatima su pustili nase kanale ispod pulta,a nama njihovi nista,bolji hrvatski total od naseg a slicna cena.Favorit lista grozna,a kod zvanicne dosta bez veze kanala na pocetku liste(kopernikus,palma plus,sos na 10,11,12 mestu), ukinuli travel kanal moj omiljeni , nemaju vh1 ,vh1 clasik,boomerang,ng wild ... itd ,ima tu jos, hd risiver novim besplatno,starim korisnicima da plate ......
Jednostavno princip je u pitanju i zbog njihove neprofesionalnosti gube pretplatnika i jos ko zna koliko cu povuci za sobom , kao sto sam im i dovukao posto se bavim satelitskom duze vreme pa me ljudi pitaju za savet i uvazavaju misljenje.
Vidim i da telekom fuseri sa milion fta kanala sto ubacuje ali moram zbog principa. Pozdrav.
Takodje... Ne pusta nijedan kanal. Razmisljam da aktiviram arena paket za 300 dinara mesecno,valjda nece biti tako.
mislim da hoce. osnovnom paketu nisam mogao da pristupim ni kada sam aktivirao arena paket. poslao sam im mail, ali naravno da nisu imali vremena da odgovore korisniku koji koristi njihove usluge od pocetka istih. strasno...
Pa problem je bio sto sam hteo da iskoristim akciju da ako nadjes tri pretplatnika da ti onda predplata tri meseca bude po dinar.Posto sam uzeo ttv kucu tj. dva prijemnika , nisam znao da posto mi prihvate predlozenog prijatelja za taj mesec moram da uplatim rentu za drugi risiver,znaci odbiju me posto sam u minusu za rentu.Sledeca dva meseca mi prolaze predlozeni prijatelji a treci put opet sam kao u minusu i ne prolazi mi akcija, a ja zvao po dva puta mesecno operatere i pitajuci za stanje i po njima ja u plusu i sve ok.
Znaci podrska im je 0 , treba imati celicne zivce i stalno se ubedjivati sa njima. Zvanicni njihov forum bez veze nece niko da se smiluje da odgovara na pitanja, kao da ih ne interesuje sta ljudi misle.Hrvatima su pustili nase kanale ispod pulta,a nama njihovi nista,bolji hrvatski total od naseg a slicna cena.Favorit lista grozna,a kod zvanicne dosta bez veze kanala na pocetku liste(kopernikus,palma plus,sos na 10,11,12 mestu), ukinuli travel kanal moj omiljeni , nemaju vh1 ,vh1 clasik,boomerang,ng wild ... itd ,ima tu jos, hd risiver novim besplatno,starim korisnicima da plate ......
Jednostavno princip je u pitanju i zbog njihove neprofesionalnosti gube pretplatnika i jos ko zna koliko cu povuci za sobom , kao sto sam im i dovukao posto se bavim satelitskom duze vreme pa me ljudi pitaju za savet i uvazavaju misljenje.
Vidim i da telekom fuseri sa milion fta kanala sto ubacuje ali moram zbog principa. Pozdrav.
Kako li ćeš tek kukati kad pređeš na iptv....
Ima da bude :n-cc2:
Da, trebao bi biti zadovoljan sto ti nista ne secka i sto ti je verujem dobra slika. Ovo je Srbija :) Mislim da gresis sto ces preci na iptv ali princip je princip :)
Pa jel ima neko da mu iptv radi bez seckanja , meni je do poste oko 500 m , sutra ce doci drugar iz telekoma da malo izmeri protok pa cu videti sta kaze. Nego jel u iptv ima prevod na exploreru, nature ,historyju i travelu ?
Marti Misterija
19.2.2013, 1:56
Meni radi OK, bez seckanja ali u pitanju je optika pa bi bilo bez veze da prekida mada me od Lelekoma nista ne moze iznenaditi.
Pa jel ima neko da mu iptv radi bez seckanja , meni je do poste oko 500 m , sutra ce doci drugar iz telekoma da malo izmeri protok pa cu videti sta kaze. Nego jel u iptv ima prevod na exploreru, nature ,historyju i travelu ?
ima, osim kad nema :D. salim se ali desi se da poneka emisija nema prevod.
pa jel ima neko da mu iptv radi bez seckanja , meni je do poste oko 500 m , sutra ce doci drugar iz telekoma da malo izmeri protok pa cu videti sta kaze. Nego jel u iptv ima prevod na exploreru, nature ,historyju i travelu ?
Ево ја ћу да будем контраш коме скоро све Телекомове услуге раде без икаквих проблема. За ових 6 месеци како користим ИПТВ десило се неколико пута да је дошло до прекида, а најчешће се прекид да решити ресетовањем СТБ уређаја или рутера.
Nikad nije zaseckalo.... slika je odlicna.... i eto...
ima prevode za te kanale..
Hvala svima , ne znam sta mi je raditi, sad zena kaze nece joj biti 24 kitchen a deca gledaju iqs na totalu, nikad svima ugoditi
Ево ја ћу да будем контраш коме скоро све Телекомове услуге раде без икаквих проблема. За ових 6 месеци како користим ИПТВ десило се неколико пута да је дошло до прекида, а најчешће се прекид да решити ресетовањем СТБ уређаја или рутера.
+1
Jednom mi je samo crkao adsl modem I to posle 3 godine napornoga rada. I to su zamenili u roku od odmah.
Disclaimer: Mrzim telekom Srbije, jer mislim da su nas unazadili, ali ADSL I IPTV sljakaju kao sat.
Ima u nekim od tih kanala.
ima li neko problema sa IPTV-om,pikselizuje i puca adsl samo tako veceras da nemoze da se koristi?
Ajoj sto ja imam problema sa IPTV.
Imam 4gbs ADSL,i na njemu nista ne koci,igram WoT online i nikada se nije zabagovalo zbog mog neta.
IPTV sam koristio skoro 3god bez vecih problema,ali od nove godine secka i koci nenormalno.
Bili iz telekoma i rekli su da je instalacija problem.Majstor promeni ceo kabal od kutije do rutera i preveze po svim pravilima.
Problem i dalje postoji,samo u manjoj meri,ali ne mogu da gledam HBO filmove na zahtev od pikselizacije,i to u vecernjim casovima,dok ujutru radi normalno.
Поздрав другари,
планирам да сутра одем и наручим опрему за ајпитиви, па бих желео да чујем ваша искуства са истим, а и ваше мишљење о следећој ситуацији:
Већ годинама користим СББову услугу телевизије, дакле не Д3, већ директно иде сигнал у ТВ улаз за антену. Пратим доста спорт на ТВу и поред стандардног пакета спорт клубова у СББу, желим да гледам и арену, по могућству у високој резолуцији. Дакле желим паралелно да користим обе услуге, и СББ и ИПТВ.
Не планирам да узмем интернет у пакету, већ само телевизију, основни пакет са ареном, дакле сроз клот опцију. Е сада, ако би узео и ових 12 канала у ХД резолуцији, да ли ће то све лепо радити и да ли се уопште може поредити обична арена са ХД ареном? Скептичан сам помало јер ми људи помињу неку везу са интернетом и одређене прекиде истог и сметње ако се не претплатим на одређени пакет или шта већ, не капирам баш то добро, нисам упућен у начин функционисања свега овога :)
У суштини узимам сигурно основни пакет са ареном, једино се размишљам око ХД-а, да ли ће радити добро и да ли је вредан додатних 400 дин :)
Видим да се помиње нека удаљеност од централе или чега већ, живим у центру града па верујем да то неће бити проблем. Телевизор на ком планирам да гледам ХД је Самсунг серије 5, 1920x1080, 102цм.
Сваки коментар, савет или искуство су добродошли, поздрав ;)
Pročitaj malo prethodne postove. Dosta je bilo reči o IPTV i sve što ide sa tim. Da HD ima definitivno razlike od standardnog prikazivanja programa. Ja gledam na dosta manjem ekranu i ne vidim toliku razliku ali ona postoji u pozitivnom smislu srazmerno povećanju dijagonale ekrana.
Mane:
Mogućnost javljanja pikselizacije.
Mogućnost zamrzavanja slike.
Mogućnost totalnog prekida emitovanja signala.
Mogućnost nerviranja i povećanje mogućnosti da nešto poleti ka ni krivom ni dužnom ekranu.
Zaključak:
Prošao sam kroz prve tri i delimično kroz četvrtu mogućnost.
ima li neko problema sa IPTV-om,pikselizuje i puca adsl samo tako veceras da nemoze da se koristi?
Ja imam samo domace kanale,takodje arena radi ali od stranih nista ispisuje sta trenutno ide i crna slika samo
da to je bilo sinoc totalan prekid stranih kanala,nema nikakvog obavestenja o istom.
Marti Misterija
19.3.2013, 23:50
Vidim na temi na drugom forumu da su uveli novi kanal Pink Reality...
/sarcasm on/ E sad sa ovakvim izborom kanala, i ovakvim vanserijskim "pojacanjem", IPTV napokon vredi svaki dinar! /sarcasm off/
Da li još neko ima problem sa lagom na kanalima kojima nisu prilepljeni titlovi (Viasat History, Nature i BBC Ent.) Primetio sam da što su duži titlovi, odnosno što ima više slova, učitavaju se tek upola dijaloga i onda traju veoma kratko. Ne znam da li je problem do risivera stari (Amino 125) ili u samoj platforni. Ako nekog ne mrzi, neka proveri i objavi.
Planiram da uzmem IPTV za stan,medjutim postoji jedan problem,ne znam da li je o tome vec pisano...
Naime, trebace mi IPTV za dva tv-a,za dnevnu i spavacu sobu...Problem je oko prevlacenja kablova od ADSL rutera koji se nalazi kod tv-a u dnevnoj sobi do STB uredjaja u spavacoj sobi...To je skoro neizvodljivo,odnosno nece moci lepo da se odradi...Kontaktirao sam tehnicku sluzbu Telekom kako bi mi pomogli oko ovog problema,ali oni kazu da je jedino moguc ovaj nacin povezivanja,tj da i drugi STB mora ethernet kablom da bude povezan sa ADSL ruterom...
Mislio sam da u spavacoj sobi postabim dodatni ADSl ruter i prikljucim ga na telefonsku liniju,a na njega STB uredjaj koji bi tv-u davao IPTV signal...U Telekomu kazu da je to nemoguce,tj da ne mogu da imam dva ADSL rutera na jednoj telefonskoj liniji...Da li je to stvarno tako?Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem bez provlacenja kablova po stanu???
Sve je kao sto su ti rekli. Uzmi Total tv ili Digi ili tako nesto u suprotnom ces morati da razvlacis kablove.
Mario Pavićević
28.3.2013, 7:47
Cek, a kako ce Total Tv-om izbeci razvlacenje kablova?
Da,onda mi dodje na isto...
Druga opcija je Targo kablovska...E sad,oni dovedu opticka kabl do stana,a odatle sam treba da spojim taj kabl sa kutijom gde se nalazi ulaz za zajednicku antenu i odakle se racvaju antenski kablovi (bakarni,vec instalirani) dalje do dnevne i spavace sobe...Da li se prelaskom opticki-obicni antenski kabl gubi na kvalitetu slike?
Ja sam mislio ako uzme Total onda vuce kabal od antene do risivera samo izbusi prozore ili sta vec ne mora da vuce kabal iz dnevne u spavacu.
Mario Pavićević
29.3.2013, 7:43
Pa mora, ima covek dva televizora, mora samim tim i 2 kabla. Osim ako ne mislis da sa krova vuce 2 kabla poz idu kuce do svakog prozora ponaosob?
Total definitivno ispada iz igre...Nema sanse da vucem toliko kabla do drugog tv-a...Mene interesuje ovo oko Targo-a i spajanja njihovog kabla sa vec ugradjenim kablom koji ide kroz stan,znaci onaj klasicni antenski,sa bakarnom zicom unutra...Da li dolazi do smanjenja protoka tj. do losije slike zbog toga?
Mario Pavićević
29.3.2013, 10:46
Pa optika dolazi samo do OTN-a koji se montira tamo gde uvedu opticki kabl u kucu/stan, odatle ide klasicna bakarna veza. Ako ti je kucna instalacija propisno izvedena, nije nesto u zgradi nasledjeno iz vremena zajednickih antena na krovu, nema razloga da imas problema.
Zgrade su pravljene od pocetka 90-ih do pre 3-4 godine,kada su poslednje zavrsene i useljene (Radove zgrade u Dr. Ivana Ribara)...Ne znam kad su sprevedene instalacije,ali nadam se da nece biti problema :dedica:
Hvala na odgovorima ;)
Telekom pusta svim korisnicima iptv-a HBO 1. aprila u 20.05 na kanalu 801 zbog premijere trece sezone serije Igra prestola.
Da nije neka šala?
Sto bi bila sala? Jedna od trenutno najjacih serija koje radi HBO... Puste ti prvu, pa ako hoces da gledas (a ne znas da se snadjes na netu) pretplatis se na HBO. Sto ti to cudno toliko?
Sto bi bila sala? Jedna od trenutno najjacih serija koje radi HBO... Puste ti prvu, pa ako hoces da gledas (a ne znas da se snadjes na netu) pretplatis se na HBO. Sto ti to cudno toliko?
Mislim zbog prvog aprila. :D Jasno je zašto to rade.
Vrlo je jasno i glasno:
Ovaj kanal će u trajanju ove epizode biti otvoren i za sve gledaoce koji nisu pretplatnici HBO paketa, bez dodatne naknade.
http://www.open.telekom.rs/iptv/news.aspx?temp=5&cid=54423
Dasu malo pametni pa svaki put kad je neki praznika da otvore kanal dok traju praznici bilo bi nesto od njih
Bilo je toga. Pre dve godine je HBO mogao da se gleda tokom novogodišnjih praznika, na primer...
Interesuje me, posto vise nema Click paketa za nove korisnike http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1450 , da li cemo mi, sa IPTV-om, moci da "poteramo" net brzinama vecim od 6MBit-a?
Kako da ne! Kod mene je IPTV-HD i 10mb/s. IPTV-HD cini mi se da zauzima minimum 12mb/s plus ovih deset pa ti vidi. Parice su ogranicene na 24mb/s. Ako imas slobodnih para uvedi na posebnu paricu Net a na drugu IPTV.
Na zalost korisnik sam BOX paketa i samim tim zarobljen Click-om 6. Juce sam ih ljubazno "mejlovao" sa pitanjem, oni mi jos ljubaznije odmejlovali sledece:
Poštovani,
Box paket sadrži neograničen pristup Internetu brzine protoka do 6144/1024 Kb.
Ukoliko dođe do promena po navedenom korisnici će blagovremeno biti obavešteni na našem sajtu: http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5
Detaljnije informacije o Box paketima možete pogledati na našem sajtu na adresi:
http://www.open.telekom.rs/box/Default.aspx
Mario Pavićević
9.4.2013, 11:06
Za BOX pakete je tako, ko ima ADSL+IPTV nema ogranicenja osim onih uslovljenih samim kvalitetom parice.
Veceras radovi unapredjenje sistema od 01-08 moguci prekidi:aplauz:
Dodat kanal SKY+ na 163,nemam pojma sta je to?
Stigao pre neki dan IPTV drugaru, povezali prema uputstvima, sačekali da se ono apdejtuje (prilikom prvog pokretanja), uneli PUK i lozinku koje je dobio od Telekoma, sve super radi ali... Problem je što svako jutro prilikom ponovnog uključivanja uređaja mora ponovo da unosi PUK i lozinku i posle toga sve radi normalno. Uveče gasi normalno uređaj (dugme na daljinskom valjda). Na sajtu Telekoma sam našao da traži da se ponovo unosi lozinka samo prilikom restarta uređaja, mada nisam siguran šta pod tim podrazumevaju - valjda ako pritisnem ono restart dugmence iza uređaja a on to naravno ne radi.
Nije zvao podršku jer imam osećaj da je u pitanju neko jednostavno rešenje...
Mislim da ipak treba pozvati Tehničku podršku jer sve govori da je problem kod "njih". PUK se unosi zbog identifikacije/registracije STB uređaja, i izgleda da ga Telekom "jednokratno" pamti.
ja ga nikad ne iskljucujem. mislim da je to i njihova preporuka
Verovatno unosi pin kod, jer čini mi se da ima opcija da nakon svakog ukljucivanja traži pin (1234 po default-u). PUK je dovoljno samo jednom, prilikom prvog startovanja uneti. Inače, sam STB nije potrebno gasiti, kao što je RAJIC naveo.
Zavisi na sta mislite kad kazete "gasenje". Ako se ugasi na dugme nece traziti kod, ali ako se iskljuci iz struje, trazice pri ponovnom ukljucivanju. Na to se misli kada se kaze restartovanje.
Krenuli pinkovi kanali e masala :mad:
Marti Misterija
30.4.2013, 22:37
Koji pinkovi - jel to onih par desetina koje najavljuju? Ima li tu bar neki da vredi (mozda kvantitet donosi kvalitet) ili je sve i dalje trash?
Ja gled'o pinak 3,i mogu vam reci da najavljuju neke lepe filmove za maj.Ostale nisam ni tražio.Ne bih ni na ovaj naišao da ga nisu umetnuli na mesto pinkkids koji memorisan.Uskoro ćemo imati samo pinkove kanale na iptv-u,a na glavnom pinku će Mitrovic lično da bude ceo dan i promovise svoj poslednji album (sa sve basom u ruci sa kojim inače i spava),koji će kako on kaže "da ostavi dubok trag na srpskoj muzičkoj sceni".:rolleyes::banghead:
Poslato sa roamera koristeći TT2.
Verujem na svim kanalima ima da vrete jedno te isto,obrni okreni samo hbo kanal nesto vredi sve ostalo......
Meni su Travel i Viasat History sasvim dovoljni...
Meni discovery,i 4 arene, a klincima kanali sa crtacima, sasvim dovoljno.
Evo danas sam malo pogledao sta pink nudi,i sem muzickih kojih sada ima koliko hoćeš, koliko sam uspeo da primetim jedino sto vredi filmski kanal "pink premium".
Ono sto sam rekao o pink tri, zapravo sam pogresio,jer je to bila najava filmova pink film tri,koji pretpostavljam da spada u kanale koji se plaćaju,jer ga nisam nasao medju slobodne kanale.
Poslato sa roamera koristeći TT2.
Marti Misterija
1.5.2013, 14:55
Koliko se ja secam najava za Pink kanale je govorila o 30 novih kanala a ja sam ovde video samo 10... Nije da mi je nesto bitno ali se pitam sta je trenutno sa ostalih 20, narocito zato sto je receno da se svi besplatni.
Kad smo vec kod toga sta je besplatno, sta sa popustom a sta se placa, jos jednom se potvrdilo kolike su jajare oni iz Telekoma:
Od 1. juna svi IPTV korisnici plaćaće punu cenu mesečne pretplate za izabrane dodatne IPTV pakete i to:
480,00 dinara za HBO paket,
300,00 dinara za Cinemax,
480,00 dinara za Pink + paket,
a za Fun paket i paket Za odrasle po 240,00 dinara.
Prvo te navuku da uzmes neki paket sa popustom a onda iz cista mira "puj pike vise ne vazi popust sad cete sve da placate!"
Kao sto rekoh - potez dostojan klasicnih jajara i sitnih dusa!:mad:
blast beat
1.5.2013, 15:38
Ipak nije besplatan Pink paket (makar ne za provajdere), ovo je SBB okačio kao obaveštenje na fb-u upravo: "Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 evro mesečno po svakom kablovskom korisniku. Kanali koje su uveli nisu besplatni i poskupeli bi osnovnu kablovsku pretplatu. Zbog toga pregovori i dalje traju"
Ipak nije besplatan Pink paket (makar ne za provajdere), ovo je SBB okačio kao obaveštenje na fb-u upravo: "Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 evro mesečno po svakom kablovskom korisniku. Kanali koje su uveli nisu besplatni i poskupeli bi osnovnu kablovsku pretplatu. Zbog toga pregovori i dalje traju"
To onda govori zasto ima samo 10 kanala.Verovatno su samo oni besplatni.
Marti Misterija
1.5.2013, 20:08
Cak i da je tako gde se dedose jos onih 20 koje reklamiraju na IPTV da su poceli od danas posto ih nema ni medju osnovnim paketima a ni ponudjeni u okviru nekog paketa?
Cak i da je tako gde se dedose jos onih 20 koje reklamiraju na IPTV da su poceli od danas posto ih nema ni medju osnovnim paketima a ni ponudjeni u okviru nekog paketa?
Pink Premium na kanalu br.185
Pink Movies 2 na kanalu br.186
Pink Movies 3 na kanalu br.187
Pink Action 2 na kanalu br.188
Pink Action 3 na kanalu br.189
Pink Music 2 na kanalu br.190
Pink Music 3 na kanalu br.191
Pink Folk 2 na kanalu br.192
Pink&Roll na kanalu br.193
Pink Soap na kanalu br.194
Marti Misterija
1.5.2013, 21:10
Za tih 10 znam, ali pitam gde se dedose onih preostalih 20 koje na IPTV reklamiraju kao 30 novih Pink kanala jer niti ih ima u programskoj semi niti ih ima medju pay kanalima.
Mene samo zanima koliko to pink ima materijala da uspeva sve to da vrti milion puta na cak 30 kanala,nevidim poentu tih 30 kanala,na pinku 3 ide jedan film,za dva dana taj isti film na nekom drugom kanalu i tako u krug mazohizam.
water wizard
2.5.2013, 0:48
30x reklame...:to_care:
^ Što se žališ, bolje i reklame nego njihov muzički program :kreza:
Ne zna se šta je gore! Dužina probranih reklama ili muzika za uši koju jedino podnosi prosečan građanin naše sofisticirane i pismene države.
ima li kod vas na iptv probleme sa zvukom? ja trenutno nemam ton ni na jednom kanalu
pomoglo vadjenje zice:)
Hoce skart na ulazu u tv da se izvuce pa ima slike a nema zvuka
da li se kod pikselizacije pojavljuju samo oni kvadratici i da li su ponekad u boji?
Ja sam imao problema sa pikselizacijom, ponekad i po 5 minuta konstantnih kockica...Kukao sam im jedno godinu dana, dolazio je jednom jedan klinac i kaze ono klasicno nije problem do nas i otisao (i to je dosao kad je bio kvar sa telefonom...). Zvao ih, tu su mi dali sve korisne informacije, tipa proverite da li ima struje, da li je napajanje prikljuceno, i na kraju odradi reset...
I tek sad skorije je dosao jedan lik iz telekoma, i sve proverio i kaze problem je do instalacije ali nije otisao nego je pregledao sve, i na kraju ustanovio da se parica dodirivala (ili sta vec), uglavnom sredio i sad sve radi bez ikakvih problema, cak mi je ponudio i novi modem.
zeh box i dodatni stb za drugi televizor. od sinoc stalno koci slika, rekoh do kise , bilo je toga i pre ali sada je sunce ,ima li ko slicnih problema danas?
da li je ovo ok za box sa dva stb-a?
otisle ti margine i te greske sto ti ispisuje (fec,crc,hec) najbitnije su CRC freske jer su to greske u bakru (kako mi rece majstor) njih nesme da bude.kad ih bude zvao reci ce ti da zamenis kablove (kompletna kucna instalacija)a ako nemogu da ti srede reci ce ti da nemoze tvoja linija da podrzi.Spremi zvice ja se sa njima vuce vec mesec dana,promenio kucnu instalaciju (Utp kabal) zamenio modem (520c za 532e),spliter,otkacili drugu liniju i problme nije jos resen....
Interesuje me može li se snimati programi Arenasport direkno na DVD rekorder ne na njihovu snimalicu već na moj rekorder, Zaolio bih ljude koji imaju IPTV HD i DVD rekorder da mi jave da ne bacam pare bezveze. HVALA
Margine jesu slabije na samoj ivici,a te fec hec greske to uglavnom svi imaju,jedino gde nema je modem koji je na 10 metra od centrale.Meni radi normalno isto dva seta boxa,malo bolje margine i link dignut na 15 fast,razgovaraj sa nekim da ti proba drugi profil ali neka ti ostavi na 15 fast pa prati.
Hello Kitty
11.6.2013, 17:22
Imam IPTV od juce. Neki kanali se koce( euronews, eurosport 1 i 2, arena 1, pink-ovi kanali...), da li se to svima desava ili postoji neki problem kod mene?
Hvala.
Imam IPTV od juce. Neki kanali se koce( euronews, eurosport 1 i 2, arena 1, pink-ovi kanali...), da li se to svima desava ili postoji neki problem kod mene?
Hvala.
Posto si nov procitas malo unazad temu i naci ces resenje. U principu IPTV nije savrsena tehnologija i mnogo zavisi od nekoliko faktora, poput instalacije, daljine, opreme i drugih jos neutvrdjenih faktora cak ni na ovom forumu.
Mucis ga za dzabe,nije normalno prijavi kvar,kratko I jednostavno:)
Interesuje me može li se snimati programi Arenasport direkno na DVD rekorder ne na njihovu snimalicu već na moj rekorder, Zaolio bih ljude koji imaju IPTV HD i DVD rekorder da mi jave da ne bacam pare bezveze. HVALA.
Hoće li neko odgovoriti na moje pitanjehttp://www.sk.rs/forum/images/icons/icon5.gifhttp://www.sk.rs/forum/images/icons/icon5.gifhttp://www.sk.rs/forum/images/icons/icon5.gif MOLIM VAS.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.