Prikaži potpunu verziju : Telekomov IP TV
Strane :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Sto ti je to iritirajuce. To ti je samo tako setovan nalog. Ne razumem zasto je to minus kad to mozes iskljuciti u opcijama...
pazi,tek 2 dana mi je IP TV kod mene,a imam drugih problema (NET mi je umesto 4 samo 0,3MB,jer je modem setovan na 4000 kb,a ne znam zasto mi to jos ne resavaju,zvao sam ih,verovatno ne rade za praznike) tako da nisam obracao paznju na ta setovanja.Znam da postoji ono za autologin.Je l se tim iskljucivanjem,resava i taj +18 problem!?
Idi u meni, pa upravljanje nalogom, pa racun i imas tamo PIN za roditeljsku kontrolu (ne znam kako je to u meniju na engleskom prevedeno, na serbis mi stoji zbog ukucana, a sad me mrzi da vracam. Uglavnom snacices se). Ajd pa uzdravlje
pozdrav ljudi, znimam me dali je moguce da torenti ometaju iptv? jer sam primetio seckanje svremena na vreme ... na tv kod iptv a kada nagruvam dosta torrent failova za skidanje na kompu. MIslim to nebi trebalo da je moguce :)) ali eto to sam primetio inace uzeo sam preko promocije 4m +iptv .. i stvarno radi kao 4 mb, download je 450 kb ne spada, kod jakih servera.
ali me ovo cudi pa rekoh da pitam koliko god glupo to ispalo ! :)
Meni se nije dogadjalo nista dok sam skidao.
Desavalo mi se ako je napolju bas lose vreme (nevreme) dodje do pikselizacije sa vremena na vreme ali brzo prodje.
pozdrav ljudi, znimam me dali je moguce da torenti ometaju iptv? jer sam primetio seckanje svremena na vreme ... na tv kod iptv a kada nagruvam dosta torrent failova za skidanje na kompu. MIslim to nebi trebalo da je moguce :)) ali eto to sam primetio inace uzeo sam preko promocije 4m +iptv .. i stvarno radi kao 4 mb, download je 450 kb ne spada, kod jakih servera.
ali me ovo cudi pa rekoh da pitam koliko god glupo to ispalo ! :)
Otkaci sve u modemu sto ima veze sa upnp,i mene je zezalo kada je to ukljuceno
Udjes u modem opcija advanced/upnp i odcekiraj tu dve stavke i potvrdi,mada moguce da nisu isti modemi moj je 520c
Planiram da uzmem iptv pa me zanima sledeće:
1. Na koliko se potpisuje ugovor?
2. Koji se paketi dobijaju pošto vidim kod njih na sajtu da piše da se dobijaju 4 paketa po ceni osnovnog pa me zanima da li mi to važi svih 12 meseci dok traje ugovor?
3. Kakvo ja stanje sada po pitanju pikselizacije? Koliko se to često dešava?
4. Planiram da uzmem dva uređaja pa me zanima da li može da se poveže na običan antenski ulaz, pošto je jedan tv malo stariji a ne radi mu scart.
Hvala na odgovorima...:)
1. Nisam siguran dal 1 ili 2 god. msm da je 1god
2. Da msm da to vazi svih 12
2. Ovako meni se bar vrlo cesto desava iz nepoznatih razloga (nisam jedini)
medjutim moj ortak ima iptv i nista mu nefali (po pitanju pixelizacije)...Zvao sam texnicku podrusku ali naravno nije pomogla....
4. Trebalo bi da moze
Bio sam mnogo srecniji sa kablovskom...al jbg sta se moze
Imam jedno pitanje u vezi sa click 4 + IPTV, da li je jos uvek ostalo da u IPTV spadaju osnovni, arena ,hbo i cinemax paketi uz ovu promociju?
Unapred zahvalan.:ciao:
Koliko znam, akcija je trajala do kraja prošle godine, kao i ta ponuda.
Izgleda da oni koji su u roku potpisali za promociju Osnovni + HBO + Cinemax + Arena i u 2011.godini imaju sva 4 paketa po ceni jednog. Ovako je barem kod mene.
Imam jedno pitanje u vezi sa click 4 + IPTV, da li je jos uvek ostalo da u IPTV spadaju osnovni, arena ,hbo i cinemax paketi uz ovu promociju?
Unapred zahvalan.:ciao:
Ova promocija (Osnovni + Arena + HBO + Cinemax) traje do 1. februara kad na snagu stupa novi cenovnik po kojem je cena Osnovnog paketa 799 dinara + PDV, a u njega je uključena i nova promocija sa Arena sport kanalima.
blast beat
7.1.2011, 20:34
Bolji mi je IPTV od kablovske, ali 1000 din za osnovni paket nije bas realna cena. Vidim da mi se smesi SBB kad istekne ugovor za ovo cudo, pa taman i normalan net da dobijem. :)
Da li neko zna da mi kaze kod za Samsung TV?
Da li neko zna da mi kaze kod za Samsung TV?
354, ako imaš neki od CRT modela.
Ova promocija (Osnovni + Arena + HBO + Cinemax) traje do 1. februara kad na snagu stupa novi cenovnik po kojem je cena Osnovnog paketa 799 dinara + PDV, a u njega je uključena i nova promocija sa Arena sport kanalima.
Ja sam "čuo" da ako si uzeo na toj promociji da ti to ostaje do kraja ugovora svaki kanal
354, ako imaš neki od CRT modela.
Nije CRT, u pitanju je LCD LE32A330
blast beat
9.1.2011, 13:57
Nije CRT, u pitanju je LCD LE32A330
Evo ti lista sa kodovima.
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.kadaka.nl%2Fpdf%2Fhandleiding en%2FRemote_Codes_EU_v1.2.pdf&ei=fqIpTd6GKsKj8QPpqunLAg&usg=AFQjCNE80nYby373i4smN7En0reLb7rByA&sig2=iCkWPF0j014FTF7dricp_g
Ja sam "čuo" da ako si uzeo na toj promociji da ti to ostaje do kraja ugovora svaki kanal
Hm, pa u svakom slučaju mi ugovor ističe za 5 dana, tako da mi ova "restrikcija" kanala ne gine :Freddy:
Od aprila se očekuje ubacivanje Viasat kanala, pa bi to moglo da opravda ovo poskupljenje Osnovnog paketa na 942,82 din.
FRANKENSTEIN
10.1.2011, 12:36
Na koj nacin ste konfigurisali daljinski od IPTV-a, kako ste ukucali kod za TV?
Imam BEKO televizor:kreza:, kodovi su 249 i 250....pokusavao sam sa oba koda, ali mi nije uspelo.Pratio sam uputstvo iz one knjizice ali nista.
Na koji nacin ste ukucavali kod....korak po korak?
Imam Qleadtek WinFast TV2000 XP Expert TV karticu, kako da povezem IPTV na nju?
blast beat
10.1.2011, 19:30
Ja sam probao na 2 televizora na razlicitim STB-ovima, i nije mi radilo.
Na koj nacin ste konfigurisali daljinski od IPTV-a, kako ste ukucali kod za TV?
Imam BEKO televizor:kreza:, kodovi su 249 i 250....pokusavao sam sa oba koda, ali mi nije uspelo.Pratio sam uputstvo iz one knjizice ali nista.
Na koji nacin ste ukucavali kod....korak po korak?
Imam Qleadtek WinFast TV2000 XP Expert TV karticu, kako da povezem IPTV na nju?
Jedan način je preko običnog antenskog kabla pa da u Winfast PVR2 pronađeš IPTV na 38 kanalu UHV.
Postoji i drugi način pomoću kog može da se dobije malo bolja slika i mnogo bolji zvuk.
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=64235&highlight=iptv+tv2000xp
Ja sam probao na 2 televizora na razlicitim STB-ovima, i nije mi radilo.
Koji ruter imaš ?
blast beat
10.1.2011, 23:56
Koji ruter imaš ?
Nema veze sa time, na 2 razlicite lokacije - u kuci i u stanu, 2 razlicite linije. A i generalno zato bi imalo veze, to je do STB-a i daljinca.
Nema veze sa time, na 2 razlicite lokacije - u kuci i u stanu, 2 razlicite linije. A i generalno zato bi imalo veze, to je do STB-a i daljinca.
Čekaj...stani malo...nisi dovoljno jasan...
Gde ti je prijavljeno da treba da imaš IPTV (u kući ili u stanu) ?
blast beat
11.1.2011, 19:47
Imam jednu liniju u kuci, drugu u stanu. U 2 razlicita mesta. I svaka ima svoj IPTV. Ali i dalje ne vidim kakve to veze ima sa time sto daljinski od STB-a ne radi i na TV-u. :)
Imam jednu liniju u kuci, drugu u stanu. U 2 razlicita mesta. I svaka ima svoj IPTV. Ali i dalje ne vidim kakve to veze ima sa time sto daljinski od STB-a ne radi i na TV-u. :)
Da bi daljinac STB-a radio i na TV-u treba da se pritisne dugme TV i onda da se istovremeno pritisnu OK i TV sve dok dugme TV ne počne konstantno da svetli. Tada treba da se ukuca odgovarajući kod za taj televizor.
Kada je na daljincu pritisnuto dugme TV da bi mogao ponovo da upravlja STB-om treba pritisnuti dugme STB.
blast beat
11.1.2011, 20:52
Sve ja to znam, imam dosta iskustva sa univerzalnim daljincima. :) Ali ovde je problem sto ni meni na 2 tv-a razlicitih marki ne radi ni sa jednim kodom, a ni FRANKENSTEIN-u. Mozda kodovi iz uputstva nisu ok, pojma nemam...
FRANKENSTEIN
12.1.2011, 1:10
Da bi daljinac STB-a radio i na TV-u treba da se pritisne dugme TV i onda da se istovremeno pritisnu OK i TV sve dok dugme TV ne počne konstantno da svetli. Tada treba da se ukuca odgovarajući kod za taj televizor.
Kada je na daljincu pritisnuto dugme TV da bi mogao ponovo da upravlja STB-om treba pritisnuti dugme STB.
Ja nisam istovremeno drzao pritisnuto OK i TV, mozda zbog toga nije prihvatio kod?Probacu kasnije, nisam kod kuce..:alealeee:
Pitanje: postoje li kakva ogranicenja oko emitovanja nekih programa (HRT,TVCG i sl)?Jer neke od njih veci deo dana uopste ne mogu da gledam
nemam hbo, cinemax i hbo on demand na telekomovom iptv-u, a recimo arena paket je ostao. jel zna neko da li su ukinuli promociju ili opet nesto brljaju?
FRANKENSTEIN
13.1.2011, 1:31
Pitanje: postoje li kakva ogranicenja oko emitovanja nekih programa (HRT,TVCG i sl)?Jer neke od njih veci deo dana uopste ne mogu da gledam
Sigurno ti je ukljucena zastita za roditeljsku kontrolu...procitaj par postova pre, tacnije post 503 ;)
Ponovo probao sa ukucavanjem koda, ali nista..:(
Sigurno ti je ukljucena zastita za roditeljsku kontrolu...procitaj par postova pre, tacnije post 503 ;)
Ma nije to.Ja jednostavno HRT mogu otvoriti mozda svaki stoti put.Ali ne izbacuje mi nikakva obavestenja,samo i onaj prozorcic sa "trenutno na programu" postane tamniji.Mislio sam da mozda sa njima imaju neki poseban ugovor o pustanju programa,pa sam evo upitao vas,da li i vi imate takav "program" ili imate HRT non-stop?Bezveze je kad listam programe,pise HRT a pojavi se samo crn ekran... bolje da ga nemam onda uopste u ponudi
Ma nije to.Ja jednostavno HRT mogu otvoriti mozda svaki stoti put.Ali ne izbacuje mi nikakva obavestenja,samo i onaj prozorcic sa "trenutno na programu" postane tamniji.Mislio sam da mozda sa njima imaju neki poseban ugovor o pustanju programa,pa sam evo upitao vas,da li i vi imate takav "program" ili imate HRT non-stop?Bezveze je kad listam programe,pise HRT a pojavi se samo crn ekran... bolje da ga nemam onda uopste u ponudi
Meni se to često dešava ali ja to rešim tako što "refrešujem" kanal. :kreza:
Imam internet 4Mbit i iptv(u ruteru stoji da je veza 8Mbita) Ako iskljucim IPTV da li ce se brzina neta povecati na 8Mbit? Vidim po postovima da je to ranije bio slucaj, ali me interesuje da li je i dalje tako, i ako jeste kako to da uradim
FRANKENSTEIN
13.1.2011, 12:51
Sada sam prelistao kanale...i kod mene na programu HRT1 crn ekran, a za OBN pise:Kanal 504 nije dostupan.Pogledajte vodic za detalje, isto crn ekran....ostalo radi kao sat :to_care:
I dok su radili ja ih nisam gledao, ni preko kablovske, a ni preko IPTV-a...ne sekiram se za te kanale ;)
na sajtu pise sledece: Od 1. februara 2010. godine svi korisnici uključeni su u Open IPTV promociju* Telekoma Srbija koja im omogućava da četiri programska paketa Osnovni + HBO + Cinemax + Arena koriste po ceni Osnovnog paketa, odnosno po ceni od 699 dinara bez PDV-a.
* Telekom Srbija zadržava pravo na promenu uslova promocije.
A u ugovoru ti pise da moze doci do izmene osnovnog paketa ali da on mora imati u svakom trenutku 40 kanala, a da u slucaju promene cene mozes traziti ponistavanje ugovora. A ti vidi na koje si pakete potpisao ugovor..... HBO, arena cinemax ne spadaju u osnovni, pa bi se njihovim izbacivanjem tj povecanjem cene narusio ugovor, mogu da menjaju samo kanale iz osnovnog
nemam hbo, cinemax i hbo on demand na telekomovom iptv-u, a recimo arena paket je ostao. jel zna neko da li su ukinuli promociju ili opet nesto brljaju?
Ja sam septembra meseca prošle godine potpisao za IPTV, konkretno za promociju 4 paketa po ceni jednog. Još uvek imam Osnovni, Cinemax, HBO i Arenu po ceni jednog. Videćemo dokle ću imati HBO i Cinemax. I onako nemam nameru da ih plaćam kao posebne pakete.
Imam internet 4Mbit i iptv(u ruteru stoji da je veza 8Mbita) Ako iskljucim IPTV da li ce se brzina neta povecati na 8Mbit? Vidim po postovima da je to ranije bio slucaj, ali me interesuje da li je i dalje tako, i ako jeste kako to da uradim
Ta opcija više nije moguća.
Edit :
Sada videh da su uveli Radio BG1, Radio BG2 i Radio 202.:)
blast beat
13.1.2011, 16:58
I meni malo, malo nema HRT-a, i ponekad OBN-a. I ode mi HBO danas. :(
Ljudi, kad je ovaj probni period od mesec dana, jer ja to mogu posle da vratim bez problema ili kako?
Ljudi, kad je ovaj probni period od mesec dana, jer ja to mogu posle da vratim bez problema ili kako?
Probni period je uvek na samom početku korišćenja usluge. Možeš da vratiš tako što kada istekne probni period od mesec dana vratiš opremu i posle proteka nekog vremena se opet prijaviš i opet koristiš probni period.
Probni period je uvek na samom početku korišćenja usluge. Možeš da vratiš tako što kada istekne probni period od mesec dana vratiš opremu i posle proteka nekog vremena se opet prijaviš i opet koristiš probni period.
Ma ja ću samo da vratim i ne uzimam više...ipak se ne isplati...mislim, osnovni paket je đubre...ej, 11 kanala sa crtanima i 10 sa vestima, mislim stvarno...uzeo zbog ćaleta ali uspeo sam da ga ubedim da vratimo.;) Ja sam se zeznuo i po pitanju regionalnih, mislio sam da i njih dobijam u ponudi kad ono prc...eto kad ne čitam sitna slova na mts sajtu...mislim da je 1000din preterano za osnovni paket. Pa Total za 1010 dinara nudi start + plus paket koji ima mnogo bolju ponudu nego ovo.
Mislim da je u pitanju ono o čemu su pričali pre oko godinu dana ovi iz RRA da će biti zamračen program regionalnim televizijama za program koji emituju a nemaju licencu, ili tako nešto, za prikazivanje u Srbiji, makar ni jedna naša televizija nemala licencu za taj program. Razumem donekle da štite kao naše televizije od njih za istu seriju, ili utakmicu, ligu što puštaju (recimo Prvu od OBN-a, pošto istu tursku ili koju li već seriju puštaju), ali da ih zamrače za neki program koji naši nikako nemaju u ponudi uopšte ne razumem a to rade. :facepalm
Inače stvarno, jel se zna šta je sa HBO i Cinemaxom? :confused:
Odlično što se tiče radio Bg 202. Ali stvarno šta bi sa ovim HBO i Cinemaxom? Jedno pitanje, da li utiče na LCD statična slika koja se pojavljuje kad se sluša radio preko IPTV-a?
Ali stvarno šta bi sa ovim HBO i Cinemaxom?
Priča se da od 01.marta treba da poskupi HBO i Cinemax paket ali ne zbog toga što je Telekom tako želeo nego što su ovi iz HBO tako hteli i da zbog toga Telekom šutira HBO i Cinemax iz promocije.
Jel zna neko kako mogu da zaključam neki kanal?... ali ne tipa da odredim ono r16, r18, nego da blokiram taj kanal. Jel ako stavim ovo r16 onda ima da mi blokira takve filmove i na drugim kanalima.
A za one kojima je ugasen, aktivirajte ih preko menija. I dalje se ne placaju nista, do 1. marta. Ja proverio juce sa njihovim call centrom. Naravno ukoliko vam je zent da vam ne naplate, proverite i sami. Telefoni 9813 i 977. E sad, sto su iskljucili nem pojma. Meni su rekli zbog prelaska na nove pakete.
Zvanično obaveštenje
Kraj promocije četiri paketa po ceni osnovnog
Open IPTV promocija u okviru koje su korisnici mogli da prate programske pakete Osnovni+HBO+Cinemax+Arena po ceni Osnovnog paketa završena je 31.decembra 2010. godine, s tim što su povoljnosti ove promocije korisnicima bile na raspolaganju i tokom novogodišnjih i božićnih praznika.
Ukoliko i dalje želite da pratite HBO i Cinemax kanale i uživate u sadržajima HBO on Demand ponude, potrebno je da se kroz Open IPTV meni Vašeg Set Top Box-a prijavite i do kraja februara 2011. godine možete da gledate TV kanale ova dva programska paketa po ceni od 0 dinara.
Od 1. marta 2011. godine mesečna pretplata za HBO paket iznosiće 472,00 dinara, a za Cinemax 295,00 dinara, a ukoliko aktivirate oba programska paketa, očekuje vas i popust na zbirnu cenu.
Kanale TV Arena Sport možete i dalje da pratite po ceni od 0 dinara uz Osnovni paket Open IPTV kanala do kraja 2011. godine.
ma sve je to u redu te promocije i to ali zar oni stvarno misle da ce i 20 posto ljudi da placaju 70 posto vecu cenu za 5 kanala znachi sa ovim paketima kablovska bi bila 2k
ja vise i ne znam zasto sam i uveo ovaj iptv,ovo je cista prevara, napacuju nam 800 kinti a za sta? zabole me da gledam arenu sport, lopuze jedne.
Pola kanala nocu nemam zbog neke RR gluposti a sad mi kazu da sa promocijama koje smo mi potpisali mogu da rade sta hoce, zar to ne bi trebalo da nas preskoci dok nam ne prodje promocija koja traje 2 godine?
Pa bolja je onda kablovska, bar imam history channel i tv 1000, a sta ovde imam?
ja vise i ne znam zasto sam i uveo ovaj iptv,ovo je cista prevara, napacuju nam 800 kinti a za sta? zabole me da gledam arenu sport, lopuze jedne.
Pola kanala nocu nemam zbog neke RR gluposti a sad mi kazu da sa promocijama koje smo mi potpisali mogu da rade sta hoce, zar to ne bi trebalo da nas preskoci dok nam ne prodje promocija koja traje 2 godine?
Pa bolja je onda kablovska, bar imam history channel i tv 1000, a sta ovde imam?
Od aprila 2011.godine SBB više neće imati monopol nad kanalima FOX Crime, FOX Life, TV1000, Viasat History, Viasat Explorer tako da nebi trebalo ništa da sprečava Telekom da ih uvede u ponudu IPTV.
http://www.elitesecurity.org/t360063-3#2390477
Da ova informacija ima smisla dokazuje da Telekom Srpske, koji je u vlasništvu Telekom-a Srbija, planira uvođenje navedenih kanala u IPTV ponudu u BiH.
http://www.mtel.ba/menu/2751/programski_open_iptv_paketi/?s=m1j25jrrpip9ug24tih1nuvh22
Edit :
Danas su i meni ukinuli HBO i Cinemax.
Zvanično obaveštenje
Brate ništa mi nije jasno. Je l su to oni ovde rekli da si do sada mogao da pratiš HBO i ostale kanale po ovoj ceni ali da sada više ne možeš, e a ako hoćeš ponovo da ih pratiš treba samo da kažeš "da hoću da ih pratim" to jest da se prijaviš i onda ćeš ponovo moći da ih pratiš?:confused::paranoia::boodala:
meni samo nije jasno kako sam opet naseo na te djilkoske fore i opet se zarobio na 2 godine. mada, mislim da bi svi, kada bi ubacili gore navedene kanale i bar jedan sport klub, vrlo brzo prezalili hbo i cinemax. to bi meni drzalo vodu, pa cak i sa poskupljenjem.
Ja sam ga juče dobio tj. potpisao ugovor(kao da sam ga potpisao sa ovim likom :dzavo:) i danima sam razmišljao, gledao cene i spisak kanala na ikom-ovom sajtu, uporedjivao i lupao glavu da li da im dam d**e na čitave dve godine i sve vreme mi je prolazilo kroz glavu "osećam da ovo ne valja, osećam da ću gadno da se z*****m i kako mi se čini tako i bi. A pogotovu sad kad vidim da izbacuju HBO a, a HRT i OBN, kog djavola stoje ti kanali na njihovom sajtu kad su uvek zatamnjeni.
Sve u svemu prvi utisci mi se svode na sledeću misao: moja antenica, moja slobodica. Voleo bi da me neki budući razvoj dogadjaja razuveri ali znajući kakve sam sreće ne verujem.
Imao sam HBO i HBO comedy kanale sve do danas. Sta se desilo? Imam IPTV vec nesto manje od 3 meseca...
Desilo se to da moraš da se re-prijaviš (http://www.open.telekom.rs/iptv/news.aspx?temp=5&cid=44009) za ove pakete pa će onda dobre čike iz telekoma da ti re-omoguće gledanje istih, ali samo do prvog aprila, pardon do prvog marta za dž, a posle toga petsto dindži.
E ovako da dam i ja svoje misljenje sto se tice IPTV.Ja sam planirao da umesto ADSL-a uzmem samo IPTV,jer jednostavno nisam u mogucnosti da placam i jedno i drugo.Podneo sam zahtev preko sajta i zvali su posle 2 dana da mi je stigao IPTV, otisao sam u Telekom i sa covekom dosao kuci to smo sve povezali.Prva stvar koja je odmah uocljiva je odlicna slika i zaista je pravo osvezenje za razliku od standardnog prijema.Prva mana koja mi je zasmetala je sto kanali pocinju od 100,nejasno mi je sto je to tako ali ajde.Sledeca stvar je sto su mnogi pominjali a to je sporo"prebacivanje"kanala,to u pocetku ne smeta ali svakim sledecim menjanjem kanala cini vam se da to traje koju sekund vise.E sad dolazimo do glavnog problema,a to je sadrzaj samog program.Bas tih par dana sam proveo dosta uz TV i vec posle 3 dana mi je bilo jasno da ce ovo da leti nazad u Telekom,ja ne mogu da shvatim da Arena koju hvala na sva usta kao najkvalitetniji kanal emituje jednu fudbalsku utakmicu 20 puta u toku nedelje.Ne mogu da shvatim da se na sva tri programa emituje fudbal istovremeno,eeee alooo pa nismo svi opsednuti fudbalom,briga me za fudbal , nije to jedini sport na svetu.Hocu da vidim nesto od automoto sporta,hocu da vidim golf,hocu da vidim boks,hocu da vidim skijanje i sve to u Live,a ne da mi to prikazujete kad zavrsite sa fudbalom i NFL,ja volim NFL ali malo oladite.Ni na ostalim kanalima nije nista bolje,jedino mogu da im dam plus za Video On demand i solidnu listu besplatnih filmova.Ja sam IPTV vratio posle 6 dana i zahvalio se , vratio sebi net(posto nije bilo istekao mesec).Ako ste opsednuti fudbalom i ako mislite da sve ostale sportove treba zabraniti vi uzmite IPTV ili Total TV,a ako zelite da gledate neke emisije ili cak filmove mislim da vam se vise isplati imati net kad mozete sve to naci i nabaviti ako vas zanima.To je moje misljenje..
Brate ništa mi nije jasno. Je l su to oni ovde rekli da si do sada mogao da pratiš HBO i ostale kanale po ovoj ceni ali da sada više ne možeš, e a ako hoćeš ponovo da ih pratiš treba samo da kažeš "da hoću da ih pratim" to jest da se prijaviš i onda ćeš ponovo moći da ih pratiš?:confused::paranoia::boodala:
Za godinu dana korišćenja IPTV pogledao sam možda dva filma sa HBO i ni jedan Cinemax-a. Nemoj samo da mi ukinu Discavery, Animal, Geografiju, Arenu, onda mi i ne treba uopšte. Bitno mi je ako se ovi iz telekoma umilostive i aktiviraju ViaSat i biće sasvim dovoljno.
Ni ja se nisam nešto trgao za HBO i Cinemax. Više mi je stalo do Discovery, NGC, VH1, VH1 classic iz Fun paketa. Na ovim kanalima uvek ima nešto da se gleda. Ja npr. na Discovery pratim Ultimate Survival, Mythbusters, West Coast Customs (USA i Berlin), Wheeler Dealers.
Poznat mi je problem sa HRT1. To je obično klasično skremblovanje.:kreza: Što se OBN-a tiče vrlo retko mi se dešavalo da ga nema i koliko znam on nije obuhvaćen skremlovanjem.
Dešavalo se da neki put za neke kanale piše da ne može da ih učita. Pokušam ponovo i učitaju se.
Videćemo kako će se odvijati situacija kada do aprila meseca 2011.godine SBB-u istekne ekskluzivno pravo na emitovanje Viasat kanala, TV1000, Fox Crime, Fox Life...:)
Za godinu dana korišćenja IPTV pogledao sam možda dva filma sa HBO i ni jedan Cinemax-a. Nemoj samo da mi ukinu Discavery, Animal, Geografiju, Arenu, onda mi i ne treba uopšte. Bitno mi je ako se ovi iz telekoma umilostive i aktiviraju ViaSat i biće sasvim dovoljno.
I to što kažeš, i ja počeo da kukam za HBO a nisam ga nikada ni gledao, samo u nekoliko navrata kada sam "pozajmljivao" signal Ikom-a preko kabla iz hodnika :dzavo:, ustvari krivo mi je što vidim da mnogi hvale HBO a sada neće više biti u osnovnom paketu a ipak ima dobrih filmova i serija, pretpostavljam.
Nego je l i ostalima laguje navigacija kroz meni, sve mi nešto usporeno deluje, valjda dugogodišnja navika da sve momentalno reaguje posle pritiska dugmeta na daljincu, a da ne pričam o menjanju kanala koje traje 4 sekunde, mogu da zaboravim na ono da uzmem daljinac i izmenjam 20 kanala za čas.
Ma ima jako brutalne filmove i serije i brat i ja ga svako vece gledali.... I sad kad ga nema nzm sta da radim a 500 kinti mi je stvarno jadno da dajem...
HBO je samo navlakusa, kao i sve ostalo... kad ga nema, i ne treba ti.
TV nesto ne gledam, posto buljim u komp po ceo dan, ali bi ga mozda cesce i ukljucivala da u ponudu IPTV-a uvedu HRT2, BBC Prime (sadasnji BBC Entertainment) i Hallmark (sadasnji Universal).
ma... iPTV sam uzeo zbog promocije samo,zbog povoljnije cene nego sto sam placao adsl do sada.Medjutim,vec sad znam,da sam strasno razocaran.Evo sad pokusavam da pratim Bajern na eurosportu i vec 2x restatrtujem ovaj njihov uredjaj.Katastrofa od slike!!!
Pa kad su nesposobni da naprave da svima radi kako treba. Kod drugara koji je kilometar od poste javlja se pikselizacija a npr. kod mene koji sam nekih 200m od poste adsl 4mbit i 2 stb-a za iptv i sve to radi perfektno...nikad ni traga od pikselizacije... ali izbor kanala je očajan.
ma... iPTV sam uzeo zbog promocije samo,zbog povoljnije cene nego sto sam placao adsl do sada.Medjutim,vec sad znam,da sam strasno razocaran.Evo sad pokusavam da pratim Bajern na eurosportu i vec 2x restatrtujem ovaj njihov uredjaj.Katastrofa od slike!!!
To može da se reši ali moraš da povedeš rat sa Telekom-om.
Pa kad su nesposobni da naprave da svima radi kako treba. Kod drugara koji je kilometar od poste javlja se pikselizacija a npr. kod mene koji sam nekih 200m od poste adsl 4mbit i 2 stb-a za iptv i sve to radi perfektno...nikad ni traga od pikselizacije... ali izbor kanala je očajan.
Ja sam 2km od centrale i ne javlja mi se prikselizacija. Kada sam dobio drugi STB u početku sam imao strašnu pikselizaciju posle nekoliko sati od uključenja rutera ali je problem bio u tome što je ruteru HG520s drugi lan port za IPTV otvorila jedna radnica Telekoma koja izgleda nije poštovala proceduru. Pronašao sam uputstvo na netu kako se otvara drugi lan port za IPTV i kada sam resetovao ruter na fabrička podešavanja i sam odradio otvaranje porta za IPTV, više me nije zezala pikselizacija.
Kao što sam ranije u temi napomenuo postoji šansa da od aprila ili maja ove godine Telekom uvede kanale kao što su Fox Crime, Fox Life, TV1000, Viasat History, Viasat Explorer zato što SBB-u do aprila 2011.godine ističe ekskluzivno pravo na emitovanje ovih kanala.
Zna li neko kolika ce biti cena HBO i Cinemax paketa? Na telekomovom sajtu jos uvek ne pise nista.
Edit:
Saznao sam, 475 din. HBO, a oko 300 din. Cinemax.
Nisam uspeo da sastavim ni 6 dana gledanja a već mi dodje da uradim review neke motorne testere tako što bih je isprobao na stb-u:mad: Kada sam pokušao da promenim kanal pojavilo se "error during videostart" i crn ekran i ne pomaže ni isključivanje stb-a iz struje i tako već sat vremena. Osim toga dešava se da se daljinac zaglupi i neće da reaguje na komande po 20 minuta i onda odjednom odreaguje posle tog vremena. Evo gledam u zamrznutu sliku dok ovo kucam, televizija budućnosti yeah right, obična loga ownuje ovo sr**e!:nov_mad2:
Meni u vecernjem terminu 19-22 casa dolazi do pikselizacije. Prvo vece sam radio restart stb-a dva puta, ali sada kad nesto blokira uradim samo refresh.
Ma kakav refresh neće ni da čuje, ovo samo macolu u ruke pa smash ni za šta drugo ni nije, ajde videćemo koliko će trajati možda je nešto kratkotrajno.
Ma treba svima nama jedan refresh u ovoj državi, sve ovo je jedno zlostavljanje i maltretiranje korisnika ništa drugo.:Battered:
Ovako, uzeo sam IPTV pre 3 dana i vec sam se pokajao. Prvo problem piksalizacija slike, drugi problem iskljucivanje 2 najbolja paketa treci povecanje cena osnovnog paketa. Sada sam vec u nedoumici da li da raskinem ugovor ako je to uopste moguce jer stvarno nemam nameru da gledam 10 crtanih kanala bez prevoda i jos bar 10 njih koji nemaju prevod a pricaju o politici i tome slicnom. Jedino arena sport sto je ostalo da valja a koliko vidim i to ce da ukinu uskoro. Stvarno ne znam sta da radim, jeste da imam prvu godinu besplatno jer sam uzeo IPTV+4mb ali sta da radim onu drugu godinu ako bude jos gora situacija nego sad.
verujem da imate vremena da i uslikate vas TV prilikom pikselizacije!? Ajd da vidimo,cije je umetnicko delo najbolje :D
Ma ne samo da ima xy crtanih kanala nego je problem dokopati se tih kanala, nema šanse da popamtiš brojeve i na kom je koji kanal jer počinju sa 102, 301, 508...Ajde i da mi ne bude problem što moram da kucam tri broja kada hoću da prebacim na neki kanal ali kako da popamtim gde je koji. Lakše je sa kablovskom kada imaš od jedan do 100 pa vremenom upamtiš koji je na kom kanalu ali ovo nema šanse. A uz sve to sada i neće da radi, ma blagi užas...
Ovako, uzeo sam IPTV pre 3 dana i vec sam se pokajao. Prvo problem piksalizacija slike, drugi problem iskljucivanje 2 najbolja paketa treci povecanje cena osnovnog paketa. Sada sam vec u nedoumici da li da raskinem ugovor ako je to uopste moguce jer stvarno nemam nameru da gledam 10 crtanih kanala bez prevoda i jos bar 10 njih koji nemaju prevod a pricaju o politici i tome slicnom.
Koliko znam, ugovor možeš da raskineš u roku od mesec dana, nakon tzv. probnog perioda korišćenja... a možda su tu klauzulu promenili, proveri.
Ma ne samo da ima xy crtanih kanala nego je problem dokopati se tih kanala, nema šanse da popamtiš brojeve i na kom je koji kanal jer počinju sa 102, 301, 508...Ajde i da mi ne bude problem što moram da kucam tri broja kada hoću da prebacim na neki kanal ali kako da popamtim gde je koji. Lakše je sa kablovskom kada imaš od jedan do 100 pa vremenom upamtiš koji je na kom kanalu ali ovo nema šanse. A uz sve to sada i neće da radi, ma blagi užas...
Vecina tih risivera za digitalnu iptv ili kablovsku televiziju imaju opciju za pravljenje favorite lista. Iskoristi to i stavi tu kanale koje najvise gledas, ili ih napravi tematski (crtani, filmski, sportski).
Vecina tih risivera za digitalnu iptv ili kablovsku televiziju imaju opciju za pravljenje favorite lista. Iskoristi to i stavi tu kanale koje najvise gledas, ili ih napravi tematski (crtani, filmski, sportski).
To sam i uradio već prvog dana ali do sada sam samo uspeo da upamtm da su rts1 i 2 na 101 i 102, a od toga na dalje idu b92 na 104 pa se onda posle nekog broja kanala skače na 302 pa na 501 i 601 mislim...S'brda s'dola...
A ovo da ih napravim tematski, pa to baš i nije moguće ali svidja mi se kako razmišljaš :D. Kada šetaš kroz tv vodič oni su već tako i poredjani recimo idu hbo i cinemax jedan posle drugog i crtani su grupisani ali kažem problem su ti preskoci sa 100 i nekog na 300, 500 i 600 i neki. Ali bilo bi lepo da recimo kada se udje u vodič imaš kategorije filmski, vesti, zabavni crtani itd. pa da možeš da izabereš.
Ali sve u svemu razočarao sam se zato što bi digitalno trebalo da bude naprednije od analognog u svakom smislu a u mnogim stvarima to nije slučaj.
I još jedna stvar, snimanje programa je moguće samo na nekih 30-ak kanala od blizu 100 koliko ih ima zato što je uredjaj bez pvr mogućnosti, a da je recimo kao ovaj (http://www.aminocom.com/products/a540-pvr/) od istog proizvodjača onda bi mogao da se snima bilo koji program na sam uredjaj. Znači stalno smo prinudjeni da biramo neke obogaljene verzije usluga koje se nude u inostranstvu, pa zašto i dokle više tako?
Jedno pitanje...da li hbo on demand spada u ovaj hbo paket koji je besplatan do kraja februara...vidim da nije aktiviran kod mene...jel su tu filmovi besplatni ili se naplacuju?
Narode, mi smo krivi sto ne citamo pazljivo sve te ugovore pred samo potpisivanje, vec ih samo povrsno pogledamo i potpisemo, i onda kukamo...
U ugovoru za IPTV lepo pise, "imaju pravo, tj. mogu da menjaju cene usluga i kanale, mogu da izbacuju i dodaju" ustvari sve je to jedna velika prevara, da te navuku na 24meseca obaveze, a onda ce u ta 24meseca dusu da nam uzmu, za par dodatnih kanala, ili cemo u suprotnom 24meseca gledati crtane filmove, bebece kanale i slicno.
Ja sam uzeo IPTV promo paket zbog deteta, bas zato sto ima dosta crtacha, bar ce ih se nagledati 12meseci za 1.18din mesecno, + ovaj ADSL koji kosta slicno kao bilo gde.
Nezgodno je to sto ce IPTV posle isteka 12meseci obaveze od 24meseca, kostati toliko da ce da boli kad mi stigne mesecni racun, od Marta cena ide na skoro 1000din. i to sa 2kanala manje, kooo zna koliko ce poskupeti do kraja 2011g.? a ugovor mi je do kraja 2012. Istice mi ugovor malo pre smaka sveta:D:D:D
Jel zna neko koji je kod za STB daljinski?
Kodovi za daljinski (http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=360&id=699)
Ubuduce ne budi lenj da pretrazis temu, posto bi informaciju koju trazis nasao pre samo par strana.
Ubuduce ne budi lenj da pretrazis temu, posto bi informaciju koju trazis nasao pre samo par strana.
Nisam se dobro izrazio...napisao poruku i izašao. Nisam mislio na te kodove, naravno da njih ima na sajtu iptv. Mislio sam da li neko zna koji je kod stb daljinskog a ne koji je kod za tv... kod po kom je on programiran...npr. da uzmem neki univerzalac drugi i da u njega ukucam kod za iptv i da preko tog drugog daljinskog koristim stb...moja greška što sam glupo postavio pitanje, sorry...
Ovo mi treba jel imam jedan mali univerzalac koji mnogo bolje radi sa tv-om nego ovaj od iptv...ima veći domet a i manji je od ovog.
Ale[x]andar
25.1.2011, 2:07
Koliko znam, ugovor možeš da raskineš u roku od mesec dana, nakon tzv. probnog perioda korišćenja... a možda su tu klauzulu promenili, proveri.
I dalje može da se raskine ugovor u roku od 30 dana. Danas sam potpisao ugovor, pa sam video tu klauzulu...
Nisam se dobro izrazio...napisao poruku i izašao. Nisam mislio na te kodove, naravno da njih ima na sajtu iptv. Mislio sam da li neko zna koji je kod stb daljinskog a ne koji je kod za tv... kod po kom je on programiran...npr. da uzmem neki univerzalac drugi i da u njega ukucam kod za iptv i da preko tog drugog daljinskog koristim stb...moja greška što sam glupo postavio pitanje, sorry...
Ovo mi treba jel imam jedan mali univerzalac koji mnogo bolje radi sa tv-om nego ovaj od iptv...ima veći domet a i manji je od ovog.
Koliko znam postoje takozvani pametni univerzalci sa funkcijom učenja od bilo kog daljinskog tako da bi možda moglo na taj način.
SENSAxSruMA&feature=related
S obzirom koliko ima egzoticne opreme na nasem trzistu (citaj: rerbandirani kinezi), takav jedan daljinac je "must have", da stvarno budes siguran da ce da menja svaki uredjaj.
Postoji li neko zdravorazumsko objašnjenje zašto se program HBO-a i svih sportskih kanala prikazuje u takvoj tehnici da slika izgleda izduženo i nakrivljeno :mad:, kao ovde:
http://www.youtube.com/watch?v=6u6cl4fl1q4&feature=related
Gledam goli pištolj ili neki fudbal i kao da gledam uvod ili kraj nekog vesterna koji se nikako ne završavaju.
Postoji li neko zdravorazumsko objašnjenje zašto se program HBO-a i svih sportskih kanala prikazuje u takvoj tehnici da slika izgleda izduženo i nakrivljeno :mad:, kao ovde:
Gledam goli pištolj ili neki fudbal i kao da gledam uvod ili kraj nekog vesterna koji se nikako ne završavaju.
Nije odgovor na tvoje pitanje ali kada je bila utakmica Partizan protiv Budućnosti (ili tako neka) i na areni je slika bila malo sužena i mene je to nerviralo, posle toga sam upalio RTCG tamo je bila razvučena i košarkaši su izgledali kao male debeljuce :D
Ma digitalni užasi, ili izgledaju spljošteno kao što ti kažeš ili izgledaju kao Stanlio. Što više upoznajem digitalno sve više žalim za analognim.:(
To je emitovanje u 16:9 tehnici. 16:9 je više prilagođen onim LCD televizorima što imaju wide screen (širok ekran). Na takvom televizoru će slika biti normalna, odnosno neće biti izdužena. U budućnosti će sve više kanala biti prebačeno u 16:9 emitovanje. Od zemaljskih kanala za sada samo Prva emituje u 16:9.
http://en.wikipedia.org/wiki/16:9
Naravno da znam šta je 16:9 i widescreen format ali nisam do sada znao da se to na 4:3 televizoru manifestuje na taj način. Ali shvatam sada da je to u pitanju, tačno oni kanali koji emituju u tom formatu imaju takav prikaz na mom tv-u.
http://www.dodaj.rs/f/31/fz/4hPkjVBo/magical-snap-20110126-21.jpg
Evo na ovoj stranici je savršen primer kako to kod mene izgleda, to jest kako su ljudi jajoglavi kao što je čovek napisao.
http://www.100fps.com/player_to_play_divx_with_a_correct_aspect_ratio.ht m
Ale[x]andar
29.1.2011, 2:08
Imam osnovni paket kanala (uzeo sam promociju 4 Mb/s + IPTV). I, koliko sam pročitao, HBO i Cinemax kanali su besplatni ceo februar, i mogu da se aktiviraju preko menija STB-a. E sada, ako ja aktiviram te kanale, da li ću biti obavešten da li hoću da nastavim sa korišćenjem tih kanala (pošto će se u martu plaćati), ili će mi jednostavno stići račun za te kanale, bez ikakvog obaveštenja? Ako neko zna... Ili moram da pred kraj feburuara, ili kad već, samo da odjavim te kanale i to je to? :icon_scra
Ја сам их питао за те канале исто и ако нећеш више да их користиш, одјавиш их преко телефона крајем месеца.
ima li kakvih najava sta ce da ubace , i hoce li uopste nesto ubaciti umesto ukinutih kanala? znam da je bila promocija al ipak bi bilo posteno da nam osnovni paket bude nesto popunjeniji sa nekim kvalitetnijim kanalima.
Ma ubaciće Al Džaziru:kreza: ili nešto slično pošto vidim da ima neki kanal CCTV4 koji je na tu foru.
čekaj malo, i mi sa click4+iptv nećemo više imati hbo?
Плаћаш додатно тај пакет од 1. марта. А зашто на ХРТ-у не може да се гледа све?
mcdhappy80
31.1.2011, 18:19
Nisam čitao celu temu od početka već samo poslednju stranu.
Imam pitanje u vezi sa HBO kanalom. Po onome što sam pročitao zaključujem da ćemo imati taj kanal do kraja februara. Koliko će se plaćati taj kanal ukoliko želim i dalje da ga imam, i kako da ga isključim ako ga više ne želim?
Da li mogu IPTV program da gledam preko kompa na monitoru, ne preko TV kartice, već uz pomoć negog softvera?
Hvala
Плаћаш додатно тај пакет од 1. марта. А зашто на ХРТ-у не може да се гледа све?
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1246067&postcount=328
Ale[x]andar
1.2.2011, 0:27
Imam pitanje u vezi sa HBO kanalom. Po onome što sam pročitao zaključujem da ćemo imati taj kanal do kraja februara. Koliko će se plaćati taj kanal ukoliko želim i dalje da ga imam, i kako da ga isključim ako ga više ne želim?
Da, do kraja februara će biti besplatan. Plaćaće se oko 400 i kusur dinara (a Cinemax kanali oko 300 i kusur dinara). Ako želiš da odjaviš kanale/pakete, pozoveš 9813. U ostalom, imaš info kanal na IPTV na 999, tamo lepo piše tačna cena i sve ostale informacije koje ti trebaju.
blast beat
1.2.2011, 21:48
Da li mogu IPTV program da gledam preko kompa na monitoru, ne preko TV kartice, već uz pomoć negog softvera?
Treba ti ulaz video signala u komp, tako da ti tu softver ne moze nista pomoci ako nemas ulaz.
pharaon.92.bc
2.2.2011, 0:34
Koristim IP TV vise od godinu dana i pre negde cale odluci da isti uvedemo i dedi.
Dobijemo mi jos jedan SET box ali nikako nije hteo da radi na 2. odnosno na 4. portu na Huawei HG510 ruteru.Na 3. portu je vec bio prikacen nas ipTV i na njemu je radio i taj dodatni box.Zovnem ja njihovu podrsku,posle pola sata se javi lik i kaze mi kako su portovi 2 i 4 na ruteru zakljucani i kako moram ruter da nosim kod Telekoma da ga oni otkljucaju i kako ja to ne mogu sam da uradim.Ok,odnesem ja ruter u Telekom u Novoj Varosi (tu zivim),i tu mi kazu kako oni to ne mogu da urade i kako moram da ruter nosim za Prijepolje.:n-cc2:
Lepo odbijem tu opciju i kazem da su oni duzni da mi to naprave.I kazu mi kako ce sutra doci likovi iz Prijepolja kod mene kuci da mi to naprave.Naravno da su dosli,ali tek posle 4 dana.:nov_mad2: I lik sedne,otvori IE,ukuca 192.168.1.1,telekom,telekom i samo prebaci port 2 u aktivne portove.:kreza: Ja mu kazem da sam to i ja mogao sam da uradim,a on razvuce neku pricu kako to ja ne smem da radim jer je to njihov posao....Posto smo cale i ja razvukli kablo do dede na spratu,zamolim lika da mi stavi dve zabice na krajeve kabla.Uradi on to,namestimo ipTV.Sve radi super.Kada je izlazio na vrata ladno mi je "uslugu" naplatio 500 din.:n-cc2:
Da li "tehnica podrska" ima pravo da naplati uslugu ovog tipa?I to da naplati 500 din?:kreza: Aj da mi je uzeo 100 din za dve plasticne zabice,nego mi uze 500 din.:nov_mad2:
optimus Z600
2.2.2011, 0:52
Ja HBO, HBO Com, CMax1 i 2 nemam vec mesec dana....ali zato su ostali Arena 1,2,3,4 koje ne gledam..Euro Sport 1 i 2 su po mom misljenju bolji od Arene.
pharaon.92.bc
2.2.2011, 0:55
I meni skinuse HBO,HBO Com,CMax 1 i 2 a Arenu su ostavili.I to 4 Arene.:kreza:
P.S. Euro Sport jedino valja zbog prenosa bilijarskih takmicenja.:tapsh:
Koristim IP TV vise od godinu dana i pre negde cale odluci da isti uvedemo i dedi.
Dobijemo mi jos jedan SET box ali nikako nije hteo da radi na 2. odnosno na 4. portu na Huawei HG510 ruteru.Na 3. portu je vec bio prikacen nas ipTV i na njemu je radio i taj dodatni box.Zovnem ja njihovu podrsku,posle pola sata se javi lik i kaze mi kako su portovi 2 i 4 na ruteru zakljucani i kako moram ruter da nosim kod Telekoma da ga oni otkljucaju i kako ja to ne mogu sam da uradim.Ok,odnesem ja ruter u Telekom u Novoj Varosi (tu zivim),i tu mi kazu kako oni to ne mogu da urade i kako moram da ruter nosim za Prijepolje.:n-cc2:
Lepo odbijem tu opciju i kazem da su oni duzni da mi to naprave.I kazu mi kako ce sutra doci likovi iz Prijepolja kod mene kuci da mi to naprave.Naravno da su dosli,ali tek posle 4 dana.:nov_mad2: I lik sedne,otvori IE,ukuca 192.168.1.1,telekom,telekom i samo prebaci port 2 u aktivne portove.:kreza: Ja mu kazem da sam to i ja mogao sam da uradim,a on razvuce neku pricu kako to ja ne smem da radim jer je to njihov posao....Posto smo cale i ja razvukli kablo do dede na spratu,zamolim lika da mi stavi dve zabice na krajeve kabla.Uradi on to,namestimo ipTV.Sve radi super.Kada je izlazio na vrata ladno mi je "uslugu" naplatio 500 din.:n-cc2:
Da li "tehnica podrska" ima pravo da naplati uslugu ovog tipa?I to da naplati 500 din?:kreza: Aj da mi je uzeo 100 din za dve plasticne zabice,nego mi uze 500 din.:nov_mad2:
Nema pravo, pazljivo procitaj ugovor, a on cak nema pravo da ti montira zabice na tvoje kablove bez odobrenja od ovih sto ga salju, jer je dosao po sluzbenoj duznosti i nije mu dozvoljeno da radi bilo sta sto izlazi iz okvira tehnicke podrske, znaci lik ti je samoinicijativno, privatno namontirao namontirao zabice, jer je provalio da ce ti uzeti novac iz dzepa, i odrao te je za te 2 zabice.
Ja bi ga bez ustezanja prijavio inspekciji, bar da je uzeo 100-200din. pa i neka uzme, ali 500din. to je vec bezobrazluk. Iz inata bi prijavio tog prevaranta.
pharaon.92.bc
2.2.2011, 1:26
Nema pravo, pazljivo procitaj ugovor, a on cak nema pravo da ti montira zabice na tvoje kablove bez odobrenja od ovih sto ga salju, jer je dosao po sluzbenoj duznosti i nije mu dozvoljeno da radi bilo sta sto izlazi iz okvira tehnicke podrske, znaci lik ti je samoinicijativno, privatno namontirao namontirao zabice, jer je provalio da ce ti uzeti novac iz dzepa, i odrao te je za te 2 zabice.
Ja bi ga bez ustezanja prijavio inspekciji, bar da je uzeo 100-200din. pa i neka uzme, ali 500din. to je vec bezobrazluk. Iz inata bi prijavio tog prevaranta.
Pa i ja kazem.Da je uzeo 200 din pa i da razumem.:paranoia:
Cale popizdeo kada je cuo koliko su mi uzeli.I on je rekao da su eventualno mogli da mi naplate montiranje zabica.Ali ne i da ta naplata iznosi 500 din.:nov_mad2:
Meni bilo neprijatno da pravim scenu,samo sam mu dao 500 din.:paranoia:
A ni ti likovi nisu imali nikakvu uniformu.Neko obelezje da su radnici Telekoma,sta znam.Mamu im lopovsku.Stvarno cu sutra da ih zovem.:nov_mad2:
Ako se iz nekog razloga ruter resetuje na fabrička podešavanja onda se gube podešavanja za otvaranje LAN2 za IPTV. Za svaki slučaj skini ovo uputstvo. Uz pomoć njega i sam možeš da otvoriš LAN2 port za IPTV.
http://hotfile.com/dl/101169189/795cc1c/HG510_lan2_za_IPTV.pdf.html
Ja sam isto prvog puta nosio HG520s u Telekom da mi otvore LAN2 za IPTV. Posle sam pronašao uputstvo kako se to radi na HG510 i HG520s. Uputstvo sa HG520s je posebno, nije ovo sa linka.
Edit :
Ja sam posebno kupovao LAN kabl za dodatni STB u jednoj računarskoj radnji. Dužina kabla od 25 metara sa žabicama me koštala malo preko 600 dinara.
pharaon.92.bc
2.2.2011, 1:39
Ako se iz nekog razloga ruter resetuje na fabrička podešavanja onda se gube podešavanja za otvaranje LAN2 za IPTV. Za svaki slučaj skini ovo uputstvo. Uz pomoć njega i sam možeš da otvoriš LAN2 port za IPTV.
http://hotfile.com/dl/101169189/795cc1c/HG510_lan2_za_IPTV.pdf.html
Ja sam isto prvog puta nosio HG520s u Telekom da mi otvore LAN2 za IPTV. Posle sam pronašao uputstvo kako se to radi na HG510 i HG520s. Uputstvo sa HG520s je posebno, nije ovo sa linka.
Edit :
Ja sam posebno kupovao LAN kabl za dodatni STB u jednoj računarskoj radnji. Dužina kabla od 25 metara sa žabicama me koštala malo preko 600 dinara.
Hvala za upustvo.:)
A i uz drugi Set box ti daju kablo od 2m,kao da mi drugi TV stoji u istoj sobi.:kreza:
A srecom imao sam vec LAN kablo od od nekih 30 metara,samo nije imalo zabice.:/
Malo je zaebano jer je deda na drugom spratu kuce,a ja u prizemlju.A kablo sam vec imao jer sam pre ADSL-a koristio WiFi,pa mi je antena stajala na ogradi na 2 spratu.
Nemoj da se nerviras, iskuliraj do sutra pa ih zovi, nego, jel ti dao neki racun? Nemoj nikome nista da placas bez racuna, imas pravo, ni u prodavnici nemoras da platis ako ti nedaju racun.
Nemoj da ga prijavljujes za 500din. prijavi ga zato sto ti je uzeo novac u njegovo radno vreme, on od telekoma dobija platu za to sto je dosao.
pharaon.92.bc
2.2.2011, 2:01
Nemoj da se nerviras, iskuliraj do sutra pa ih zovi, nego, jel ti dao neki racun? Nemoj nikome nista da placas bez racuna, imas pravo, ni u prodavnici nemoras da platis ako ti nedaju racun.
Nemoj da ga prijavljujes za 500din. prijavi ga zato sto ti je uzeo novac u njegovo radno vreme, on od telekoma dobija platu za to sto je dosao.
Da je makar dosao prvi dan,dao bih mu 1000 din.Nije problem u novcu.Samo ne zelim da me neko pravi budalom.
Kad već pominješ to da te pitam nešto, a i ako neko drugi zna da mi odgovori, pošto ovaj lan kabl koji se dobija od telekoma nema dovoljnu dužinu da bi mogao da ga sprovedem duž ivice zidova pa moram da ga preskačem trebao bi mi kabl od najmanje 7 metara. Kako da znam kakav tačno kabl treba da kupim, recimo ovaj sa linka bi mi bio baš po meri:
http://www.winwin.rs/-kabl-utp-patch-5e-75m.66.html?productId=24901
Da li je to odgovarajući?
pharaon.92.bc
2.2.2011, 2:14
Da, to je taj kabl.
Još bolje nek ti naprave kabal, možda prođeš jeftinije a kupiš duži...ja koristim za iptv 25 m. :)
Treba ti ulaz video signala u komp, tako da ti tu softver ne moze nista pomoci ako nemas ulaz.
Znači, u prevodu, kada bih IPTV uboo u TV karticu na kompu onda bih mogao da snimam?
Hvala
blast beat
7.2.2011, 17:26
Tako je.
Vratili mi HBO i Cinemax programe :eek: Kaže keva da su nam "poklonili" ceo februar gratis i da treba da odjavimo do 28.2. ako ne budemo želeli da koristimo taj paket, a ako budemo želeli da ćemo navodno imati 30% popusta.
Da li je moguće da 2 meseca čekam na IPTv?
Zahtev sam predao još 7. decembra 2010.god. ,u poslovnici na Terazijama, i pošto imam otvoren port dobio sam odmah ruter za internet (Telekom promotivni paket ADSL 4MB+IPTv) a za uredjaj za IPTv "malo da sačekam"!
Na moj e-mail su mi odgovorili da imam tehničke mogućnosti ali da nemaju uredjaja za IPTv, a poznanik iz Telekoma mi tvrdi da uredjaje imaju u nekom magacinu ali treba da ih podignu i podele!
Ako si se ti prijavio 7 a ja 23 decembra(telefonom), i ja sam dobio iptv 14 januara onda bi to trebalo da ti govori o tome kako se "posluje" u telekomu, to jest kako je sve to "organizovano".
Ale[x]andar
8.2.2011, 3:08
Vratili mi HBO i Cinemax programe :eek: Kaže keva da su nam "poklonili" ceo februar gratis i da treba da odjavimo do 28.2. ako ne budemo želeli da koristimo taj paket, a ako budemo želeli da ćemo navodno imati 30% popusta.
Pa dobro, to nije nikakva novost. Svim korisnicima su besplatna ta 2 paketa ceo februar. Pisali smo o tome pre par dana ovde... Samo, nisam znao da sami aktiviraju pakete... Ja sam morao ručno, preko menija STB-a da aktiviram te pakete. I inače, sve informacije u vezi IPTV-a možeš da vidiš na kanalu 999. :ciao:
da li postoji tehnička mogućnost da Telekom instalira YOUTUBE servis za korisnike IPTV-ija sa STB-om AmiNet 125?
andar;1253707']Pa dobro, to nije nikakva novost. Svim korisnicima su besplatna ta 2 paketa ceo februar. Pisali smo o tome pre par dana ovde... Samo, nisam znao da sami aktiviraju pakete... Ja sam morao ručno, preko menija STB-a da aktiviram te pakete. I inače, sve informacije u vezi IPTV-a možeš da vidiš na kanalu 999. :ciao:
Da, morao sam i ja ručno da aktiviram te pakete, bar na drugom STB...
A taj skrnavi "info" kanal 999 ne želim da komentarišem ;)
da li postoji tehnička mogućnost da Telekom instalira YOUTUBE servis za korisnike IPTV-ija sa STB-om AmiNet 125?
To ti je već previše "napredna" tehnologija za Srbiju i za telekom :facepalm koja verovatno zahteva malo napredniji stb uredjaj. Zamisli koliko bi tek naplaćivali tu "naprednu" uslugu.
Ako si se ti prijavio 7 a ja 23 decembra(telefonom), i ja sam dobio iptv 14 januara onda bi to trebalo da ti govori o tome kako se "posluje" u telekomu, to jest kako je sve to "organizovano".
Znam. Bio sam juče i dobio STB.Navodno su mi javili da dodjem?! A imam njihov mail od 12.01.2011. kako je sve u "završnoj fazi" i da nisam otišao danas ko zna.Sve radi OK ali nisam dobio šifre za daljinski za upravljanje TV-om, a na njihovom sajtu mi ne odgovara ni jedna od ponudjenih.
To su verovatno iste šifre kao i za pilot daljince pa probaj da ukucaš svoju marku televizora + remote codes u guglu pa možda nadješ šifru koja radi.
Probaj ovde:
http://www.eliztech.com/remotes/pilot/pcodes.php?
Dobili smo i TV S. Uskoro i DMSAT. Bunile se penzionerke sto su najavljivali History i Viasat kanale, pa su telekomovci resili da im ugode :)
Odkud ti to za DMsat, ja ga nemam a i ne piše ništa na info strani, piše samo za TV s.
Odkud ti to za DMsat, ja ga nemam a i ne piše ništa na info strani, piše samo za TV s.
Evo :D
http://www.dmsat.tv/
Na opštu radost ljubitelja farme i ostalih trovačica. Jedna žena iz Leskovac je uložila žalbu što pripremaju History u ponudu, pa su se predomislili i rešili da joj udovolje :)
Ma ne bi bio problem to što uvode svakakve kanale kada bi uveli i one koje bi mi hteli da uvedu, ima nas raznih pa ko voli nek izvoli, zato imam daljinski koji lako rešava taj problem.
Ma nije ni meni problem. Nego osecam se prevarenim. 75% ovih kanala koje uvode su satelitski free to air. Pa jbt, to svako moze da gleda besplatno, sa antenom i risiverom od 1000 din kupljenim na buvljaku. Evo bas sad gledam hrvati uveli Cinestar Thriller. Zbog velike popularnosti filmoskog kanala Cinestar, odlucili su se i na ovaj drugi. Pa zar nije to cilj pretplate za kablovsku ili IPTV. Oni nam dizu cene, a dovode Draganu Mirkovic.
http://mojtv.hr/magazin/4954/novi-domaci-filmski-kanal-cinestar-action--thriller.aspx
A baš me čudilo što nema DM, pa to mora svaki provajder da pušta...ništa bez dobrog turbo folka:D
A baš me čudilo što nema DM, pa to mora svaki provajder da pušta...ništa bez dobrog turbo folka:D
Ja se držim VH1 i VH1 Classic i šlus.:D
Za Viasat History, Viasat Explorer i još neke kanale već sam pisao da do aprila SBB-u ističe ugovor na ekskluzivno pravo prikazivanja ovih kanala.
Ja se držim VH1 i VH1 Classic i šlus.:D
Za Viasat History, Viasat Explorer i još neke kanale već sam pisao da do aprila SBB-u ističe ugovor na ekskluzivno pravo prikazivanja ovih kanala.
I šta onda. Zakupiće novi, a telekom će uvesti Palmu Plus i Happy Kids, FLN i Kanal D.
možete li mi reći kolike su šanse da se u aprilu dobije FOX CRIME?
Veće su da sretneš vanzemaljca u Inđiji :)
Ma šta će ti to pored DM SAT.:D
Ma šta će ti to pored DM SAT.:D
A šta će tebi to pored MTV i VH1 ? :D
A šta će tebi to pored MTV i VH1 ? :D
Eeee, muke naše sa ovakvim novim kanalima...sad samo čekamo da uvedu jedan gde ide 24h obor reality pa da vidiš šta je....moja baba se ne bi žalila.:D
Pa u Hrvatskoj je isao poseban kanal "Veliki topli brat" koji je 24 casa emitovao samo to na IPTV platformi, jos u doba kada je za nas IP televizija bila samo fantazija. Sta mislis, da kod nas nece uvesti? Jedino po tome ce da budu u trendu s Hrvatima. :D
Nedavno sam uveo Telekomov IPTV umesto dosadasnje Sattrakt kablovske.
Imam jedan problem , naime , na IPTV nema Ultra TV ( program prikazuje crtane filmove sinhronizovane na srpski ).
E sad , cerka mi je Ultru gledala non stop na kablovkoj , i sada svaki dan place i kuka kako nje vise nema , a ne svidjaju jos se ovi deciji kanali sa IPTV :facepalm , pa me interesuje da li znate mozda neki link ili program gde moze da se gleda direktno stimovanje Ultre?
Takodje , interesuje me da li ima nekih informacija o tome da li ce ona u skorije vreme biti uvodjena na iptv?
Najbolje je da ne spominjes uvodjenje zeljenih kanala, jer ih nikad neces dobiti. Tako to ide kod telekoma. Što se skorije buducnosti tice, mogu da ti kazem, ocekuj samo DM SAT na sveopstu radost naroda i narodnosti :)
To bre, stigao DM SAT....sad može da uživamo u seljaštvu po ceo dan.:D
Skačem u krušku od sreće.:kreza:
tihomir91
21.2.2011, 23:55
bilo bi extra kad bi ubacili viva tv canale i tmf 9 ?
bilo bi extra kad bi ubacili viva tv canale i tmf 9 ?
Pa čekaj, ne može preko reda, prvo TV Duga da ubace pa onda.;)
tihomir91
22.2.2011, 18:40
kakva crn duga :a_bleh: zna neko gde mogu da pratim viva canale ili tmf?
Duga, pa Palma pa Balkanmedia... Ihaha. Nacekaces se na Viva dotle ce da bude Muerta :D
Skoro da se ne isplati IPTV. Osim nekoliko kanala i domaćih koji imaju korektan signal, ali kakav im je program ni oni ne zaslužuju nikaku ocenu. Jedino vredi radio, ali imam malu zabrinutost u vezi njega a to je statična slika koja mom LCD-u sigurno ne godi.
O gore citiranom i ostalim šabanskim kanalima ne želim ništa reći.
Skoro da se ne isplati IPTV. Osim nekoliko kanala i domaćih koji imaju korektan signal, ali kakav im je program ni oni ne zaslužuju nikaku ocenu. Jedino vredi radio, ali imam malu zabrinutost u vezi njega a to je statična slika koja mom LCD-u sigurno ne godi.
O gore citiranom i ostalim šabanskim kanalima ne želim ništa reći.
Ej, nemoj tako, ima i dobrih kanala da ne grešimo dušu...mada u poslednje vreme trude se da ih ima sve manje.:)
Pa da,sbb neće da dođe do mene jer ima oko sto metara kabla da izvuče i šta mi ostaje ?
Ovako bar imam desetak programa na kojima ima šta da se pogleda,računajući tu i sport koji baš i ne pratim, osim nfl-a.
Daj šta daš,ali da je ponuda loša,loša je.
Pa čekajte, sad pored MTV-a ni Discovery nema prevode...pa jel su normalni ovi iz lelekoma?
Pa čekajte, sad pored MTV-a ni Discovery nema prevode...pa jel su normalni ovi iz lelekoma?
zasto Discovery nema vise prevod, da li neko zna?
zasto Discovery nema vise prevod, da li neko zna?
Znas da je trebalo da ide vikiliks 27. februara ekskluzivno na Diskaveri. Ovi iz RRA ne zele da nasi ljudi to prate, bolje je kad se vredjaju Jevreji na Farmi. To podrzavaju. Ne bi me cudilo i da zatamne ekran. To ti je sloboda medija. Sloba je za ove bio malo dete.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/233432/Emisija-o-Vikiliksu-na-Diskaveriju
da znam reklama se vretal celo vreme ali idalje neshvatam zasto nema prevoda na ovim kanalima. Ovaj iptv je zestoka prevara kud sam sebe zarobio za narednih 1.5 godinu
Znas da je trebalo da ide vikiliks 27. februara ekskluzivno na Diskaveri. Ovi iz RRA ne zele da nasi ljudi to prate, bolje je kad se vredjaju Jevreji na Farmi. To podrzavaju. Ne bi me cudilo i da zatamne ekran. To ti je sloboda medija. Sloba je za ove bio malo dete.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/233432/Emisija-o-Vikiliksu-na-Diskaveriju
Ako je to stvarno razlog zbog kog nema prevoda to bi značilo da živimo u zoni sumraka :paranoia:, nadam se da nije.
gamer4life
27.2.2011, 11:01
Monopol je to, šta da se radi... Ako baš hoćete prevod, gledajte na kablovskoj. :P
He-he, pojavio se titl. Ipak nas neko čita ovde od nadležnih. :P
A za MTV jos nisu stavili. Ja zvao i MTV i Lelekom i nista. Ovi iz MTV-a kazu da ide prevod tokom celog dana a ovi iz lelekom-a da taj kanal nema srpski prevod....pa ko je tu blesav?:mad:
A za MTV jos nisu stavili. Ja zvao i MTV i Lelekom i nista. Ovi iz MTV-a kazu da ide prevod tokom celog dana a ovi iz lelekom-a da taj kanal nema srpski prevod....pa ko je tu blesav?:mad:
Ja mislim da za MTV postoji samo hrvatski titl. Nisam siguran. Dok sam imao kablovsku, znam da je tada bio titlovan na hrvatskom. Mada sad to vise nije adria, vec za svaku zemlju ponaosob. MTV Slovenija, Hrvatska, Srbija. Mozda se telekom ježi hrvatskog jezika (ili misle da nam je nerazumljiv, posto smo zauzeti ucenjem kineskog na CC-Muva4 i madjarskog na Duna). Zato valjda nece da uvedu ni TV1000, koji isto titlovan samo na hrvatski.
Danas ko uspe da odjavi hbo i cinemax svaka cast...celo jutro zovem operateri zauzeti.
Danas ko uspe da odjavi hbo i cinemax svaka cast...celo jutro zovem operateri zauzeti.
Ja sam uspeo, iz drugog pokusaja. Prvo sam zvao sa drugog broja i oni kazu mora sa tog gde je IPTV:nov_mad2::icon_evil. I oba puta sam cekao 15min. Izgleda da je to limit.:n-cc2:
Evo i ja uspeo...uspavao sam se za telefonom.:D
Na jednom drugom forumu sam video da je jedan lik spomenuo insajdersku informaciju da se radi na uvođenju History kanala.
Da ne bude brkanja sa Viasat History kanalom ovaj History ima simbol kao na ovoj slici.
http://bestuff.com/images/images_of_stuff/64x64crop/the-history-channel-37744.jpg?1173014330
Na tom istom forumu se nadaju Viasat kanalima od aprila meseca, kao i ja.:)
Ostaje nam samo da cekamo...ako u poslednjem trenutku na zahtev gledalaca ne ubace neki kanal sa folk muzikom umesto History.:)
Ja sam zvao nekoliko puta pre podne i bilo je zauzeto, onda dobijem kaže period čekanja je duži od pet minuta. Posle 15 minuta čekanja počne da priča da je period čekanja duži od dva minuta. Posle još 5 minuta počne da priča da je period čekanja duži od 1 minuta. Posle još 2 minuta počne da priča sačekajte uskoro će vam se javiti operater, i tek onda se javila. Kažem joj da odjavljujem hbo i cinemax a ona mi kaže da sačekam još malo na vezi, i posle 2 minuta konačno kraj. Čim sam spustio slušalicu odem u meni i vidim da nisu više čekirani hbo i cinemax. Ja sam mislio da je samo moj sindrom da za sve čekam poslednji trenutak ali ima nas još poprilično koliko vidim.:kreza: Pre neki dan kad je bio zadnji dan za uplatu rate za porez u pošti 10 minuta pred zatvaranje red kao za Jezdu i Dafinu, tako da izgleda da je i danas mnogo ljudi nagrnulo da odjavljuje ove pakete.
U kom meniu se proveravaju kanali, i da mogu tamo da budu čekarani a da se ne vide na televizoru?
Pa kad sve radimo zadnji dan...da iskoristimo do maksimuma.;)
Ostaje nam samo da cekamo...ako u poslednjem trenutku na zahtev gledalaca ne ubace neki kanal sa folk muzikom umesto History.:)
Ako se to desi onda to nece zahtevati gledaoci nego ljudi bez ikakvog ukusa.:facepalm
Što se History kanala tiče zaboravio sam da napomenem da je isti lik rekao da je procedura potpisivanja ugovora u toku.
Ako se to desi onda to nece zahtevati gledaoci nego ljudi bez ikakvog ukusa.:facepalm
Što se History kanala tiče zaboravio sam da napomenem da je isti lik rekao da je procedura potpisivanja ugovora u toku.
Iz njegovog posta u Lelekom-ove oči.:)
U kom meniu se proveravaju kanali, i da mogu tamo da budu čekarani a da se ne vide na televizoru?
Menu-->upravljanje nalogom-->račun-->sve usluge-->open iptv.
MTV
MTV je muzički kanal koji prati svetske muzičke trendove.
Titlovan je na srpski jezik.
Ovo pise kod njih na sajt za MTV a prevoda nema. I mislim da nije do toga što je titl na hrvatskom pošto i Zone Reality ima hrvatski prevod koliko sam primetio.
Na jednom drugom forumu sam video da je jedan lik spomenuo insajdersku informaciju da se radi na uvođenju History kanala.
Da ne bude brkanja sa Viasat History kanalom ovaj History ima simbol kao na ovoj slici.
http://bestuff.com/images/images_of_stuff/64x64crop/the-history-channel-37744.jpg?1173014330
Na tom istom forumu se nadaju Viasat kanalima od aprila meseca, kao i ja.:)
jos kad bi to sve bilo u osnovnom paketu...
dzabe neki traze titlove na mtv-u kad nepismeni operateri i ne znaju da postoje titlovi na odredjenim kanalima.tako mi je nedavno neka pametna glava na moje pitanje zasto su na travel kanalu hrvatski titlovi kada provereno znam da postoje i srpski titlovi odgovorila da na travelu uopste ne postoje titlovi??!!pameti....???
inace su jako neprofesionalni,neobuceni,.
trenutno je iptv najskuplji model distribucije tv kanala(kosta oko 950 din. i time je skuplji od svih kablovskih operatera) sa definitivno najlosijim programima u ponudi koja se sastoji od 10 news kanala,10 decijih kanala i samo par edukativnih.ostalo su zemaljski,kic & sund kanali i naravno free air sat tv kanali.
ono malo pretplatnika koje su nakupili besplatnim hbo i arena paketom sigurno ce izgubiti posto su vec ukinuli hbo.sve u svemu jako su losi i nikako za preporuku.
Sve mi to znamo ali šta da radimo kad druge mogućnosti nemamo. Da ima SBB uzeo bih i net i tv bez razmišljanja...čak i kablovska u mom mestu je očajna da očajnija ne može biti.
Sinoć baš nešto šaltam kanala i primetim...ladno melos prenosi Kopernikus, sačuvaj bože.
ma i sbb je los.nemaju arenu,nemaju travel.
generalno najbolji operater je ikom jer ima ubedljivo najbolje kanale u ponudi a i net im je ok.
koliko ja vidim da ip tv ne valja nista, izgleda da je total tv ipak bolji, jedino sto nema arene...:(
ono sto valja je zaista perfektna slika,barem kod mene i nekoliko dobrih kanala..sve ostalo sam vec rekao.uzgred i total tv je krs kao i njegova maticna firma sbb
Po meni SBB i IKOM imaju najbolju ponudu kanala... meni je to bitnije od kvaliteta slike. Kad imam dobre kanale onda i predjem nekako preko toga sto nije kristalno cisto.
Al3k5an9ar
12.3.2011, 3:51
Slika je npr super ali zato izbor kanala je ocaj najblaze receno, jedina dobra stvar je bio hbo koji su ukinuli a ostavili 4 arene (ja stvarno ne znam kome, sem kladionicama, treba 4 arene uz sportklub i espn).
Btw, hoce li ikad moci da se koristi speedUP sa iptv- om?
Na jednom drugom forumu sam video da su jednom liku odgovorili iz Viasat kompanije i da nisu dali pozitivan odgovor u vezi uvođenja njihovih kanala u Open IPTV.
Takođe sam video da na mtel sajtu u BiH više nema najave da će biti Viasat kanala tamo kao što je do skoro bilo najavljivano.
99% sam siguran da nećemo dočekati Viasat kanale na IPTV pre prodaje Telekom-a.
ha , znaci nikad. sad kazu da izgleda nece biti prodat.
Neka bar uvedu onda History ako za ovo drugo nisu sposobni, barem nešto.
Od jutros mi se desava da posle nekog malo duzeg vremena jednostavno zablokira slika i tako stoji,jedino gasenje modem vraca stvari u normalu.Ranije se nije desavalo, e sad dali nesto rade ili je do mene pitanje je sad?
I meni isto pre pola sata ali samo na stranim kanalima, pojavila se ona poruka error during video start, i prošlo samo od sebe.
Najcudnije je stio internet tad radi normalno,videcemo od veceras nema prekida,cekamo :)
Vidim da pricate o neobucenosti operatora. Cisto da se i ja nadovezem. Meni ovo deluje strasno.
Uveo sam HBO kanal koji mi je posle pola dana cekanja ukljucen , medjutim nisam dobio HBO OD. Nazovem ja i javi mi se neka zene , ne mogu da se setim imena. Na moje pitanje zasto mi HBO OD nije aktiviran kad sam aktivirao HBO paket ona mi odgovara da oni uopste nemaju HBO OD u ponudi. Rekoh joj da sam HBO OD imao mesec dana u probnom periodu i da sam ga gledao , dobio sam njen odgovor da je to ne moguce i da sam najverovatnije pogresio sa necim?!?!?
Posle krace rasprave i moga objasnjenja da i na njihovom sajtu pise da HBO OD ide uz paket , odustah od nje , videvsi da nema efekta.
Par sati kasnije sam opet zvao i javila se opet jedna gospodja , koja mi je napokon aktivirala HBO OD.
I sad vi vidite sta bi bilo da nisam upucen u njihove programe. Davao bi za taj HBO 500 dinara mesecno , a ne bih imao najvazniji kanal u paketu.
Bog zna koliko ima ljudi koji ispastaju zbog neprofesionalnosti operatora...
Vidim da pricate o neobucenosti operatora. Cisto da se i ja nadovezem. Meni ovo deluje strasno.
Uveo sam HBO kanal koji mi je posle pola dana cekanja ukljucen , medjutim nisam dobio HBO OD. Nazovem ja i javi mi se neka zene , ne mogu da se setim imena. Na moje pitanje zasto mi HBO OD nije aktiviran kad sam aktivirao HBO paket ona mi odgovara da oni uopste nemaju HBO OD u ponudi. Rekoh joj da sam HBO OD imao mesec dana u probnom periodu i da sam ga gledao , dobio sam njen odgovor da je to ne moguce i da sam najverovatnije pogresio sa necim?!?!?
Posle krace rasprave i moga objasnjenja da i na njihovom sajtu pise da HBO OD ide uz paket , odustah od nje , videvsi da nema efekta.
Par sati kasnije sam opet zvao i javila se opet jedna gospodja , koja mi je napokon aktivirala HBO OD.
I sad vi vidite sta bi bilo da nisam upucen u njihove programe. Davao bi za taj HBO 500 dinara mesecno , a ne bih imao najvazniji kanal u paketu.
Bog zna koliko ima ljudi koji ispastaju zbog neprofesionalnosti operatora...
HBO OD se aktivira sam od sebe. Ja sam HBO aktivirao preko samog Box-a, ali ne i OD. Nekoliko sati kasnije se sam od sebe aktivirao i OD. ;) Uglavnom, aktivirao sam i Cinemax, steta je ne iskoristiti, kad vec dajes 470 din za HBO, ako aktiviras i Cinemax, dobijes oba za 530 din. Tako da preporucujem svima, ako ste se vec navukli na HBO, zrtvujte tih 60 din. Bar nesto da ima na ovom IPTV sto moze da se gleda.
Komletan iptv sa sto kanala košta 1000 dinara a par hbo kanala košta 500 dinara, debilana...Only in Serbia.
Pa kad uzmeš u obzir da obično snimanje naplaćuju preko 100 din, da drugi stb 300, a HD 400 mesečno, onda smo još i dobro prošli. Ja ove tri usluge ne bih uzeo ni da me streljaju. :D A to što ima 100 kanala, to je već druga priča. 75% tih kanala su free to air preko neke buđave zarđale satelitske i čim dune vetar, padne kiša neki kanali počinju da pucaju zbog nedovoljne jačine signala.
Od jutros mi se desava da posle nekog malo duzeg vremena jednostavno zablokira slika i tako stoji,jedino gasenje modem vraca stvari u normalu.Ranije se nije desavalo, e sad dali nesto rade ili je do mene pitanje je sad?
Takođe!!!
Danas ceo dan pikselizacija na svakih 10 sekundi :mad:, jel ima još neko sličnih problema?
Ta boljka se izgleda stvorila negde drugde. Mi u Vojvodini smo imali slicnih problema pre jedno 3-4 meseca. Da posizis. Trajalo je dobrih sedam dana. Kad se zavrsilo, napokon su se oglasili da je do njih i da su popravili. Samo treba uporno da zivkate da ih uverite da je do njih.
Ljudi, planiram da uzmem IPTV, pa me zanima koji to kanali fale IPTV-u u odnosu na kablovsku, pa svi kukate da im je ponuda nikakva. I ako moze bez onih duhovitih odgovora "sta ne fali?", nego nabrojte konkretno da bih i ja znao da obratim paznju malo bolje na odluku.
Ne znam za kanale pošto nisam imao kablovsku, ali imaš spiskove kanala i paketa pa sam uporedi.
Iptv - http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=345&id=346
sbb - http://www.sbb.rs/Osnovna+ponuda/297/Raspored+kanala.shtml/nav_start=0/nav_start2=0
ikom - http://www.ikomline.net/kablovskatv/index.php
Moj ti je savet ako možeš beži kod nekog od ova dva kablovska provajdera. Ja sam se zeznuo jer sam se zaleteo zbog one promocije, jako sam razočaran. Malo malo pa se zacrni ekran i jedino što možeš da preduzmeš da se slika pojavi je indijanski kišni ples. Već 24 sata imam pikselizaciju na svakih 6-7 sekundi nije moguće bilo šta gledati. Da bi znao na kom broju je koji kanal treba da imaš pri ruci papir sa zapisanim brojevima kanala kad menjaš programe. Aminet stb uredjaj koji daju je debelo zastarelo parče hardvera, etc.
IPTV uzmi samo ako nemas mogucnosti za drugo.
Skupili se svi hejteri na jedno mesto :) Ja recimo imam ekstra pozitivno iskustvo sa IPTV-om, da ne kazem savrseno. Slika je perfekcija, za razliku od SBB-a i ikoma kod kojih moze da se desi da ima kanala sa sumom i snegom. U principu kod iptv-a sve zavisi od centrale i parica (zica) tako da je moguce da neki imaju sa time problema jer nemaju tehnickih mogucnosti za iptv zbog same starosti instalacija, ali s obzirom da sam se nagledao i sbb-a i ikoma, mogu da kazem da kod svih operatera mogu da se dese takvi problemi, ali da kod IPTV-a ne zavise od "profesionalnog" postavljanja i instaliranja opreme u zgradu, tako da je donekle predvidljivije sta mozes da ocekujes.
Sto se tice kanala, mislim da jedino sto stvarno fali su History, Fox Crime i Fox Life, tako da kada ih IPTV uvede (a uvesce ih, pitanje je vremena), bice to zaista jedna zadovoljavajuca ponuda i mislim da nece biti toliko hejta kako sada. Sve u svemu, od mene samo reci hvale, a posebno je spas za ostalih 90% zaboravljene srbije koju ovi veci, pravi, kablovski operateri ne pokrivaju. Konacno "kablovska" i u manjim mestima.
Lol kakvi bre hejteri, samo iznosim svoje utiske posle dvomesečnog korišćenja iptv-a. Nešto o kvalitetu slike o kojem pričaš, od kad su pojačali signal na rts- u 2 običan analogni prijem tog kanala ima vidno bolju i oštriju sliku sa izraženijim bojama od iptv-a. Mogu da uporedim zato što imam i dalje prijem preko antene i kada prebacujem sa drugog programa iptv-a na drugi program preko antene vidi se razlika u kvalitetu slike u korist antene, tako kad nešto gledam na drugom ne gledam preko iptv-a. Znači 10 godina stara korodirala i iskrivljena loga antena daje bolju sliku od iptv-a, samo kad je signal dovoljno kvalitetan kao u slučaju drugog programa rts-a. Toliko o neprevazidjenom kvalitetu slike iptv-a.
A da, zaboravio sam da kažem da prebacivanje kanala na iptv-u traje oko 5 sekundi :a_bleh:, a kad nešto baguje i duže.
Sve je to relativno , moj Alberte....
Poenta je da se,kao i u mnogo drugih slučajeva iskustva razlikuju od korisnika do korisnika.Posebna priča su tehnički uslovi koji mogu mnogo da variraju.
U mom Bečkereku ima samo jedan kablovski operater (SBB) i koliko čujem,ljudi su uglavnom zadovoljni.Znam i neke koji imaju onu D3 i kažu da je ok.
E sad,ja nemam to zadovoljstvo da biram jer je sbb kada je kao,trebao da pokrije grad ,procenio da ne treba da ide dalje ,tako da mi je kablovska na oko 100 metara .I stalno se jurimo i oni stalno imaju neke izgovore što neće da mi uvedu.
A voleo bih ,pa makar bacio te pare za priljučak - čisto da vidim šta je bolje.
Ovako,"osuđen" sa na iptv,da je slika dobra - jeste,ali bila je dobra i sa običnom antenom,kao što reče čovek pre mene.
Da je neki izbor kanala - nije,ali šta?Ostaje mi da gledam ove naše buđave sa rijalitima,ovako bar mogu da nađem nešto za gledanje.
Bilo je i pikselizacije,zamrzavanja nije,prebacivanje traje koliko traje.Mene lično od svega više nervira kad ubace naše reklame pa treba po par sekundi da se program nastavi.
I posebno to što reklamiraju neznamkoliko kanala, a u stvari su fta koje sam mogao da gledam i pre više od 10 godina kad sam dobio satelitsku ili sa Sky star 2 sada.
Dok se nešto ne popravi ili da dođe još neki operater pa da mogu da biram - ćutim i gutam...
Da li je ovo poslupela malo osnovna pretplata? Čini mi se da je bila ranije nešto jeftinija?!
@ Kisr
I ja gledam I i II RTS i PRVA na analognom signalu. Daleko bolja slika nego na IPTV. Čak smatram da je bezobrazno loša slika na IPTV-u.
Kako bi voleo da imam sve History Channele,mozda se nekada i smiluju,bitn da su dodali radio s
Evo su nas "počastili" sa BBC Entertainment na 600.Ne znam hoće li bar biti titlovan.
Da im pošaljemo telegrame zahvalnosti?:kreza:
O konačno nešto lepo. Ali mislim da je ovo samo nagoveštaj nemoći Telekoma i da na žalost ništa neće biti od onih kanala na koje SBB ima ekskluzivno pravo, kao što su History, Fox, SCI-Fi. Jedva su izgleda i ovo uspeli da ugrabe. A što se tiče BBC, mislim da on ni nije lokalizovan, sto nije nista neobicno, jer preko 60% telekomovih kanala su bez prevoda, samim tim valjda manje kostaju i zna se sta im je prioritet :)
milosh-96
21.3.2011, 18:29
da li znate da je zastupnik BBC Entertainment kanala zastupnik i History kanala.
Poslao sam im mail u vezi History kanala i evo odgovora:
"Nazalost nemam informaciju jos uvek.
Pregovori su u toku."
da li znate da je zastupnik BBC Entertainment kanala zastupnik i History kanala.
Poslao sam im mail u vezi History kanala i evo odgovora:
"Nazalost nemam informaciju jos uvek.
Pregovori su u toku."
Pa zato kazem. Nista od toga. Jos pre mesec-dva je procurela informacija da su gotovo zavrseni pregovori izmedju History kanala i Telekoma. Ali izgleda da je Telekomu dosla pod ruku "bolja" i jeftinija solucija. BBC Entertainment. Bas zato sto nema prevoda. ;) Btw, i za Baby TV je isti zastupnik kanala Fox Life i Fox Crime, ali nesto ne vidim da se ovi iz telekoma otimaju oko ovih kanala :)
milosh-96
21.3.2011, 21:01
možda i nas koji imamo IPTV Bog pogleda pa da i mi dobijemo History channel, ali ja sam zadovoljan sa kanalima koje i sada imam
Hokus pokus i nestala pikselizacija. Znači mogu da zaključim da se problemi u vidu blokiranja slike i pikselizacije dešavaju uglavnom krajem nedelje i nestaju početkom sledeće, znači pojave se za vikend i onda nestanu u ponedeljak, telekom works in mysterious ways...:D
Nego vidim na njihovom sajtu da medju kanalima postoje neki koje ja uopšte nemam kao rtv2 vojvodine kao i lokalni kanali tv Leskovac, tv rotel i tv rubin:
http://www.open.telekom.rs/iptv/news.aspx?temp=5
Imate li vi ove kanale?
Za rtv2 bi trebalo da imaš,spada u javne servise.
A lepo kaže za ove ostale da su lokalni.Nemaš ni santos,a ja ga imam meni je lokalni.
Nisam kliktao na link "detaljnije", tamo piše da su dostupni samo na području tih gradova. A rtv 2 definitivno nemam, ništa sutra ih zovem.
ja nemam BBC Entertainment
Nisam ni ja imao pa sam dobio pre par minuta, dobićeš i ti.
Za rtv2 bi trebalo da imaš,spada u javne servise.
A lepo kaže za ove ostale da su lokalni.Nemaš ni santos,a ja ga imam meni je lokalni.
Zar BBC RAI UNO, TV Espana, CC4Muva, Pro7 ne spadaju u kanale drzava kojima pripadaju? :D Takvu debilnu podelu na regije je mogao samo telekom da smisli. Mi u Vojvodini imamo TV Vojvodina 2, ali imamo i Duna 1 i Duna 2 (ne znam koji ce mi), a nemamo Studio B, Art, Metropolis... Kakve veze ima podela frekvencija za zemaljsku TV sa IPTV, kao da ce da ometa nekog? Uzas, sta nam monopol radi. Ne znam samo na koju foru je SOS dobio dozvolu da emituje na teritoriji cele zemlje IPTV.
Sta ima na tom novom bbc,mislim u koju kategoriju kanala spada,da ne pratim ceo dan
sad vidim da imam taj program. al nema prevod
ja nemam BBC Entertainment
Ugasi setabox pa se ponovo prijavi,ili restartuj modem i pojavice se
Zar BBC RAI UNO, TV Espana, CC4Muva, Pro7 ne spadaju u kanale drzava kojima pripadaju? :D Takvu debilnu podelu na regije je mogao samo telekom da smisli. Mi u Vojvodini imamo TV Vojvodina 2, ali imamo i Duna 1 i Duna 2 (ne znam koji ce mi), a nemamo Studio B, Art, Metropolis... Kakve veze ima podela frekvencija za zemaljsku TV sa IPTV, kao da ce da ometa nekog? Uzas, sta nam monopol radi. Ne znam samo na koju foru je SOS dobio dozvolu da emituje na teritoriji cele zemlje IPTV.
Naravno da je glupa podela,ako već imam tv s koji ceo dan pušta spotove,tehnikus na kojem nema ništa,dm sat i onu valjda Zaječarsku tv - što ne bih imao i sve ostalo.
Kad već pomenu sos,oni bar imaju neki sadržaj koji može da zainteresuje nekog ko voli sport ,a kako je došlo do toga da Zaječarska tv emituje diljem Srbistana?
Duna,cctv i ostalo je no comment...
Pa u redu je za SOS i hvala bogu da su bar nešto dali, ali nejasna je politika, zašto onda ne daju i Studio B i druge lokalne kanale? A i za ove nove kanale "no comment". Svaka čast za BBC Entertainment, ali zar ne bi trebalo da bude prioritet da puste kanale koji su lokalizovani za naše područje? A ima ih pregršt. History, Viasat History, Fox Life, Crime, DOQ, Explorer, Universal, TV1000, SCIFi, Cinemania, FilmPlus... Sve mi se čini da telekom voli da se iživljava i pravda svačime: "Mi smo vam dali 100 kanala, šta hoćete više od nas? I sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da uskoro potpisujemo ekskluzivni ugovor sa najpoznatijim izraelskim, litvanskim i gruzijskim stanicama."
Cemu tolika tuga i nezadovoljstvo?
Pa dobili smo novi BBC , ukupno trideseti na IPTV.
Sad mozemo zajedno sa porodicom da sedimo i gledamo kanale koji naravno nisu titlovani niti sinhronizovani.
A nema to nikakve veze , tamo se tolika *****a prikazuju da je cak i bolje da nista ne razumemo.... :tapsh:
A ko sisa Viasat , Fox i slicne? Pa to svi imaju , zasto bi i mi imali. Bolje ovako da imamo samo ekskluzivne kanale koji niko ziv ne pusta.
Pa to, šta nam znači kad ubace kanal bez titlova, kao i da ga nisu ubacili.
Možda hoće da nas podstaknu da učimo jezike :kreza:
Meni nije problem da gledam kanale bez titlova, pošto znam Engleski odlično (ipak ga studiram :D ) ali razumem kada nekog to nervira.
Meni izbor kanala ne smeta uopšte, pošto ja samo gledam Disney XD (Phineas and Ferb :n_klanja:) Discovery i sportske kanale tako da meni samo fali Sportklub od svih kanala koji imaju drugi
Pa to, šta nam znači kad ubace kanal bez titlova, kao i da ga nisu ubacili.
Pa šta koji ... učite jezik po 10 godina, kad ne znate da ga koristite?! Kako išta kapirate na Netu i u igrama?
Bolje bi doduše bilo da su umesto BBC Entertainment ubacili BBC Prime, ali bolje išta...
Pa šta koji ... učite jezik po 10 godina, kad ne znate da ga koristite?! Kako išta kapirate na Netu i u igrama?
Bolje bi doduše bilo da su umesto BBC Entertainment ubacili BBC Prime, ali bolje išta...
Slusaj, ja kad hocu da gledam film ili neku dokumentarnu emisiju hocu sve da razumem sta pricaju a ne da nagadjam sta je ko rekao...cak kad skinem neki titl sa neta i vidim da je pola preskakano u prevodu odmah brisem i cekam kvalitetno uradjen. Vecina kazu kao da znaju jezik i kao mogu bez titlova...ma moze, ali ti tad vecinom povezujes slike i recenice koje su prostije i onda pratis film na osnovu toga ili emisiju. Kako bi na primer. gledao seriju Big Bang Theory ili Fringe u kojoj se koriste dosta termina iz nauke koje ne znam ni na srpskom da izgovorim a kamoli na engleskom...svaka cast ako to mozes sve da prevedes sto kaze. A i korisni su kad hocu da gledam nesto a da ne smetam drugima u kuci...smanjim lepo ton i citam...ovako mora da odvrnem tv da bih razumeo nesto.
Realno, vecina serija koje skidate sa Neta nema prevode, pa se snalazite. Tako se jezik i uci. A i kako si sam lepo rekao, skoro svaki program na IPTV-u ima ocajan prevod (tipa Travel ili NatGeo), tako da je IMO bolje ovako... gomilu izraza ni ti sto prevode ne znaju, te je bolje da nagadjas nego da smisao recenice bude potpuno drugaciji.
Sto se mene tice, svaki put kad obratim paznju na titl ni ne vidim sta se zapravo desava, i zaista mi vise odgovara ovako.
(predlog - ako zvuk smeta ukucanima, stavi sluske ;))
Slazem se, ima i losih prevoda na netu za serije, ali ima i onih perfektnih...bas znam par likova koji prevode i uvek od njih skidam, ono je za svaku pohvalu kako je prevedeno, od reci do reci, prosto je milina gledati film. Imam drugara koji je profesor engleskog i bas smo jednom probali da vidimo koliko ce da tacno da prevede neke zeznutije delove filma i nisam bas bio odusevljen (ili sam ja perfekcionista:) Pa kad jedan profesor ne moze kako li ce tek mi obicni smrtnici. Hocu da kazem da kad uvode kanale, prvo nek vide koji ima titl pa ubace, a ne da gomilaju ove...a bogami, ima lepih titlovanih kanala za gledanje.
milosh-96
22.3.2011, 23:18
po meni, kad nam daju kanal bez prevoda to je ko da su nam dali kompjuter bez tastature i miša. Ja nemam ništa protiv ako neko zna da gleda bez prevoda ali 95% ljudi to ne zna, ja Engleski znam ali ne toliko da bih mogao da razumem šta pričaju...
Neko reče da Discovery HD nema prevod. Evo Albanci uvode prevod. Sjajna prilika i propaganda za IPTV da nam uvede malo albanskog. Šta fali? Jedino još na albanskom nemamo kanale. :D
Imamo više madjarskih ruskih francuskih, nemackih i spanskih nego srpskih. Jos jedno 4-5 albanskih i bice to pristojna ponuda. ;)
http://www.mportal.com.hr/Default.aspx?ref=news&cat=63&id=4687
Btw, cini mi se da se i Arena polako raspada. U Hrvatskoj su nadomak raskidu saradnje (blizi se pocetak Sportske TV koja ce se emitovati na DVB-T), a sigurno ste primetili da je sve manje prenosa i kod nas. Daj boze da dozivimo kraj promocije Arene do 2011. Ostacemo i bez sporta. Umesto toga ce nam uvesti DSF i RAI Sport kao utehu ;)
Izgleda da su se debelo zaebali kad su raskinuli saradnju sa SBB, pa je ovaj uzvratio udarac. Sigurno je osigurao ekskluzivno pravo na sve druge kanale koji isticu u aprilu do 2015.
Ale[x]andar
23.3.2011, 5:33
ja Engleski znam ali ne toliko da bih mogao da razumem šta pričaju...
Odneo si pobedu ovom rečenicom... :facepalm
Mnogo se bre žalite, ništa vam ne odgovara... Ja sam pre potpisivanja ugovora video kanale u ponudi, i znao sam šta me čeka. Ok, stoji to da bi trebalo da se ubaci po koji bolji kanal, tipa kao što je history i sl. Ali opet, meni je ovo sasvim ok. Sportski kanali su tu, uključujući i ostale Arena Sport kanale (2,3,4), mogu da pogledam informativne emisije i sl. na kanalima kao što su Nat. Geo, Travel, Discovery itd... Postoje i 2-3 muzička kanala koji emituju spotove... Mada, i to bez problema može da se gleda na youtube, i to u HD formatu (većina ima 4 Mb/s, što je dovoljno za gledanje HD). Kao što je neko spomeuo, filmove i seirje mogu da gledam na računaru... Mnogo je ugodnije jer, možeš da napraviš pauzu kada god hoćeš, i plus, nema dosadno glupih reklama da te nerviraju... Ali opet, ima par kanala koji puštaju solidne filmove... Na primer, meni se svidja MGM. Dakle, za mene je to veliki izbor.. Ja izgleda spadam u grupu retkih koji se ne žale na IPTV. Što na izbor kanala, što na kvalitet slike, tj. na pikselizaciju. Kod mene radi skoro savršeno sve, i nemam nikakvih primedbi...
^^A jel te nervira bar sto je numeracija kanala ocajna, sto su kanali pod brojevima 657 ili 813? Zasto to lepo nije moglo da ide od keca.
Ja nemam živaca da gledam filmove i serije preko neta zbog prevoda. Ajde što sve prevode bukvalno kao Google Translator, to još mogu da progutam, ali kad vidim one "moderne" nepismene reči tipa "pusti te me!" dođe mi da razbijem monitor. Zato sam ostavio HBO i net od 1,5 mbps a ne cetiri (po ceni mu dodje na isto). Prava je milina gledati "Treći kamen od Sunca". Konačno da se neko setio da pusti jednu kultnu seriju.
Ja bih voleo da programi mogu da se dodele dugmićima od 1-9, pa da se tako prebacuju.
+1 za treći kamen
Sad su nam i na MGM-u maknuli prevod. Dobro da ga je neko spomenuo kao dobar kanal. Bože, šta nam rade :aplauz:
Btw, ne znam koja firma radi prevode za MGM, ali imaju ubedljivo najbolje prevodioce. Kao nekad dobri stari RTB (TV Beograd).
milosh-96
23.3.2011, 20:10
@alexandar
Ja se ne žalim i zadovoljan sam IPTV-jem.
optimus Z600
23.3.2011, 20:31
po meni, kad nam daju kanal bez prevoda to je ko da su nam dali kompjuter bez tastature i miša. Ja nemam ništa protiv ako neko zna da gleda bez prevoda ali 95% ljudi to ne zna, ja Engleski znam ali ne toliko da bih mogao da razumem šta pričaju...
Ma razumeo bi da pricaju sporije :D
Nego,..mozda je pisano o tome....primetio sam da je STB uredjaj malo vise mlak na dodir, treba tako da bude?
da to je normalno da bude mlak
milosh-96
25.3.2011, 16:45
secka mi ceo dan IPTV, da li secka i nekome od vas?
da to je normalno da bude mlak
Meni nije mlak, nego vruc! A ovi iz podrske mi govore da ga uopste ne gasim... :eek:
btw. cujem da nove STB uredjaje u MTS-u nisu dobili od novembra, tako da pripazite da vam postojeci ne crknu - inace nema zamene do ko-zna-kad.
Meni nije mlak, nego vruc! A ovi iz podrske mi govore da ga uopste ne gasim... :eek:
btw. cujem da nove STB uredjaje u MTS-u nisu dobili od novembra, tako da pripazite da vam postojeci ne crknu - inace nema zamene do ko-zna-kad.
A što bi ga gasio?
Pazi koliko je meni već sati up i ADSL i IPTV
https://lh6.googleusercontent.com/_j3ZiJ9Y6GIk/TYywlYZMx6I/AAAAAAAAAY0/7vesMIfhWwc/2011-03-25_161101.jpg
ja ne iskljucujem stb takodje od momenta kad sam ga uzeo iz telekoma
Posle određenog vremena jutros su me pozvali da preuzmem HD top box za IPTV. Ne znam šta da očekujem od svega toga. Centrala je udaljena 650m a poželjno je do 500m. Jedino što je sve to za 1 din za 12 meseci pa se isplati pokušati.
Posle određenog vremena jutros su me pozvali da preuzmem HD top box za IPTV. Ne znam šta da očekujem od svega toga. Centrala je udaljena 650m a poželjno je do 500m. Jedino što je sve to za 1 din za 12 meseci pa se isplati pokušati.
Ako imaš neki LCD Widescreen televizor onda ćeš videti koliko slika sasipa od kvaliteta. U predstavništvu Telekoma u Zaječaru na jednom LCD widescreen TV-u su pustili IPTV HD i video sam da je slika baš dobra samo je šteta što ima samo 5 kanala.
Što se IPTV HD tiče bitnije je koju brzinu ti parica podržava jer HD kanali uzimaju protok od 12 mega. Zamisli npr. da nekom parica ne podržava više od 14 mega protok i isti lik ima IPTV HD i ukoliko bi želeo i internet ne bi mogao da ima brži internet od 2 mega.
Pogledaj u podešavanjima rutera koju brzinu su ti pustili zbog IPTV HD.
Za korišćenje IPTV HD na običnom televizoru ide poznati smajli.:facepalm
Televizor ima HDMI, međutim pošto sam jutros bio malo bunovan jer sam došao iz noćne smene nisam razumeo da li da ponesem i H-520s ADSL ili je dovoljan samo Amilo. Mislim da parica 24 MB/s ali nisam siguran za ruter?!
Televizor ima HDMI, međutim pošto sam jutros bio malo bunovan jer sam došao iz noćne smene nisam razumeo da li da ponesem i H-520s ADSL ili je dovoljan samo Amilo. Mislim da parica 24 MB/s ali nisam siguran za ruter?!
Jel ti imas HD ready ili Full HD televizor?
Jel ti imas HD ready ili Full HD televizor?
Full HD! Recite mi da li treba i Huawei 520s da se nosi u telekom?
A zasto ne pozoves poslovnicu Telekoma i njih pitas. ja sam uzimao kada je bila akcija IPTV + 4mb i tada sam dobio ruter i HD STB uredjaj. U ruteru su vec bila ubacena podesavanja za IPTV.
Full HD! Recite mi da li treba i Huawei 520s da se nosi u telekom?
Nosiš samo STB. Ruter ostaje.
Cinemax 1 i 2 od petka kreću u 16:9! Nadam se da ovo važi i za Srbiju. Zasad jedino HBO emituje program 16:9, čak ni HBO Comedy.
http://www.mportal.com.hr/Default.aspx?ref=news&cat=54&id=4690
Prepolovili mi net na pola zbog IPTV HD-a.:mad: Nadam se da je to samo prolazna bolest. Što se slike tiče, šta znam nisam nešto preterano oduševljen. Sigurno treba i bolji TV da bi to sve odlično izgledalo. Bitno da nema pikselizacije i ostalog pratećeg nereda.
Ja sam prezadovoljan slikom, u odnosu na KDS koji imam IPTV ima 10x bolju sliku.
Sto se tice neta ako se nastavi situacija kao sto je sada smaraj ih da provere i nadam se poprave ;)
Prepolovili mi net na pola zbog IPTV HD-a.:mad: Nadam se da je to samo prolazna bolest. Što se slike tiče, šta znam nisam nešto preterano oduševljen. Sigurno treba i bolji TV da bi to sve odlično izgledalo. Bitno da nema pikselizacije i ostalog pratećeg nereda.
Koju brzinu neta si imao ranije a koju brzinu imaš sada ?
Šta sve piše u podešavanjima rutera ?
4096/512. Kako da uskladim daljinac od STB sa televizorom? Samsung P2370HDTV. Treba nešto da se ukuca, nikako da provalim.
Imaš ranije u temi uputstvo za usklađivanje daljinskog upravljača televizorom.
Imaš ranije u temi uputstvo za usklađivanje daljinskog upravljača televizorom.
Gde je tema, da e lutam ako je već znaš?
U ovoj temi :) Samo je pretrazi po kljucnim recima...
Ale[x]andar
29.3.2011, 23:18
4096/512. Kako da uskladim daljinac od STB sa televizorom? Samsung P2370HDTV. Treba nešto da se ukuca, nikako da provalim.
http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=360&id=699
U ovoj temi :) Samo je pretrazi po kljucnim recima...
U šta ovoj? kad nisi aktivirala link?
andar;1294988']http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=360&id=699
Probao sam i ne vredi, jednom je uspeo da se ugasi ali nije hteo da se upali pa sam morao sa njegovim daljincem da ga uključim. Probao sam i na jedan i na drugi način.
Pozdrav svima...
Imam jedno pitanje. Izvukoh u blicu kao nagradu Open iptv karticu, i pojma nemam sta podrazumevaju pod karticom???
Ja koliko znam (a ne znam puno) za iptv je potreban STB i adsl modem i to je to...
Pre par meseci smo uzeli na probu iptv... nije radilo (zamrzavala slika) oni se baš i nisu trudili da omoguce pravilan rad uredjaja vec rekose "eto to je to pa ako vam se svidja ..." to su nam i rekli i serviseri i u call centru (a prvo mi je dama iz call sekcije tražila da promeni tel uticnicu... naravno da nije bilo do toga pa sam u sledećem pozivu pitao jel treba možda bojler da promenim) Tako da su aparaturu dobili nazad za 10-ak dana
LM ja se raspisah... a jedino bitno je šta je IPTV kartica???
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.