PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaše iskustvo sa SBB-om

Strane : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

vladale
29.10.2005, 11:27
Da li postoji neko ovde ko koristi usluge SBB-a, tj. njihovog kablovskog interneta?
Čitajući na njihovom forumu, vidim da se mnogo korisnika žale na isti, međutim ja do sada nisam imao nekih ozbiljnijih problema sa njima. Razmenjujte Vaša iskustva sa njima ovde.

pyost
30.10.2005, 17:35
Ja idem preko SBB-a, flat 128k.

Ne znam sta da ti kazem... Tacno je da se dosta zale, i izgleda da oni imaju ozbiljnijih problema nego ja. Elem, desi mi se sa vremena na vreme (2-3 puta u nedelju dana) da modem totalno izgubi kontakt i tako stoji dobrih 15tak minuta, a onda se sve vrati u normalu. Kao da sam samo iskljucio konekciju. Ali i pored toga, sve fenomenalno radi, barem meni.

Sto se tice brzine, to je jako zanimljivo. Ja sam pre flata koristio prepaid ali sam ga brzo trosio, a evo i zasto. Kada uplatis flat, koji kosta priblizno kao i adsl flat, imas brzinu koja je navedena (ja imam downlaod 15 kB/s) i to je ok. Ali, kada uzmes pre-paid, koji je inace uvek 512 kbps, skida ti brzinom oko 100 kB/s - i onda se to jako brzo potrosi. Zato se vise isplati uzeti sporiji flat ako dosta skidas.

Znaci, ako nisi jako zahtevan korisnik (30 GB mesecno i tako to) i ako ti ne smeta povremeno prekidanje (za koje ne mogu da ti garantujem da ce biti jedini problem kao meni :D ) slobodno uzmi internet kod SBB-a.

I da, jos jedna stvar. Kada se prijavis da ti uvedu net mozes da cekas i po nekoliko nedelja. Ja sam imao srece pa su mi dosli posle samo 5 dana!!!

vladale
30.10.2005, 23:35
Ja cekam evo nekoliko meseci, sto i tako nije lose a? ;)

pyost
30.10.2005, 23:44
Odakle si? Mozda ih mrzi da dodju ako si daleko :p

BigMazi
31.10.2005, 1:46
Ja sam cekao 32 dana....internet sve radi super...samo mi nije jasno sto nekad download pocne od 80kb/s pa se smanjuje do 10kb/s pa se opet poveca na 25kb/s a imam flat na 128kbps.... Ali ne zalim se :)

vladale
31.10.2005, 15:46
Sto i nije tako lose BigMazi ;) Ja sam iz Leskovca, a i Mazi je isto iz Le-a a ja cekam, i nikako da docekam ;)

SuperG
16.11.2005, 22:34
Ja idem preko SBB-a, flat 128k.

Ali, kada uzmes pre-paid, koji je inace uvek 512 kbps, skida ti brzinom oko 100 kB/s - i onda se to jako brzo nekoliko nedelja. !

Zanima me samo kako je 512kbps = 100 kb/s???? :confused:

AnokiP
5.12.2005, 19:34
Zanima me samo kako je 512kbps = 100 kb/s???? :confused:

Mozda je covek to rekao onako (tipa "Ma ide mi 100 na sat" (odnosno u sekundi :))
Nemoguce je 100! Mozda nesto manje od 64KB/s ali 100.............tesko :)
Pozdrav

Elementarna Nepogoda
5.12.2005, 22:57
Kao prvo da kazem da sam ja korisni SBB-a, da ne bude da pricam nesto iz glave.

Svi home flat pakti su namenjeni surfovanju, a ne neogranicenom download-u (sto je isto i sa dsl-om, skysat-om itd. u home paketima). Brzine kao sto je recimo 128/256/512kbs su naznacene kao maksimalne moguce brzine, zavisno od paketa. Realne brzine su do 50% (pa i do 90%) manje u zavisnost od opterecenja u datom trenutku. Svi provajderi koji vide da se kucni/jeftini flat zloupotrebljava za ogromni download automatski smanjuju brzine korisniku, sto je i razumljivo, jer su u suprotnom na gubitku.

U biznis flat paketima lepo pise da je to zagarantovana brzina protoka, sto znaci da je u bilo koje vreme i za bilo koji download brzina ista i jednaka uplacenom paketu. Zato (i zbog fiksne IP) je biznis flat nekoliko puta skuplji od home flat paketa.

I ja bih voleo da za 20-30 evra dobijem stabilnu flat sa zagarantovanim brzinama od 5-10Mbs, ali treba se pomiriti sa cinjenicom da mi zivimo u Srbiji, gde nema infrastrukture niti zainteresovanih kompanija za tako nesto (zbog nepostojanja pomenute infrastrukture i maloga internet trzista = mala zarada i veliki troskovi po korisniku = velike cene = mali broj korisnika = nerentabilnost = zacarani krug:).

urke
5.12.2005, 23:48
Korisnik sam kablovskog SBB neta u Kragujevcu nekih 14 meseci. U početku je bio super (2-3 meseca), a onda su počeli problemi (valjda je ekspanzija korisnika dovela do zagušenja mreže). Zadnjih par meseci se trudim da maksimalno iskorišćavam plaćeni FlatHOME paket (preko 70GB prenosa up/down), što u lokalu, što u Internet prenosu (ali je 80% toga lokalni saobraćaj).
Što se tiče 128/256/512 Flat paketa za HOME korisnike, istina je da u ugovoru ne stoji da je to zagarantovana brzina prenosa, ali takođe ne stoji ni da je 50% od nominalne brzine. Primetno je intenzivno ograničavanje brzine protoka u zadnjih mesec do dva meseca, što u lokalu, što brzine Internet protoka (ako nije namerno, onda je u pitanju neznanje konfiguracije mreže). Posle smanjivanja lokala sa 512 na 256, čiji je uzrok bio loš ping kao direktna posledica zagušenja protoka zbog „zloupotrebe“ lokalnog saobraćaja preko lokalnog DC++ HUB-a, kako ovo smanjivanje brzine nije donelo planirana poboljšanja, prešlo se na DHCP sistem dinamičke dodele IP adresa korisnicima. Međutim, tada je nastao pravi pomor. Ping se nije bog zna koliko popravio, čak ni u lokalu, DNS je često nedostupan. POsebnu čar daje ogroman lokalni lag (pošalješ poruku na main chat lokalnog HUB-a a ona stigne posle dva minuta). Trenutno se „razmatraju mogućnosti izlaska nezadovoljnim korisnicima u sustret i popravljanja trenutnog stanja“.
Dakle, ako ne mogu da obezbede 128 za paket 128, neka ga onda zovu 64 i neka ga toliko i naplaćuju, IMHO.
Ja razumem da korisnici često preteruju, ali je dovoljno samo pružati naplaćene usluge kvalitetno i postojano, bez variranja u kvalitetu pruženih usluga. Samo toliko, i korisnici će biti zadovoljni. Ali je izgleda to najteže, distići i održati nivo kvaliteta usluga.

Elementarna Nepogoda
6.12.2005, 19:27
Nemoj da pricas da si skinuo 70 giga!!! Ajd neka bude da je od toga max 5 giga bilo za surf (ako si isao na net po ceo dan) ali na sta si potrosio ostalih 65?! Koju konekciju si uzeo i jeli je tih 70 za msec dana? Ajde sada reci koje si sve stvari skinuo i kada mozes to da nam narezes.

Sto se tice onih 50% sto si (sam) pomenuo, govorio sam o mojoj (i mojih poznanika) prosecnoj brzini, naravno da je neki puta maksimalna brzina, ali desi se da je neki put toliko zagusen protok da izgleda sporije od 56k (zato sam spomenuo i do 90% od maksimalne brzine). Naravno da provajder nece da kaze da vi necete uvek dobiti maksimalnu brzinu (zasto bi sam sebi prerezao grkljan) ali ce reci da ako je brzina zagarantovana (sto je vazno firmama) i to dodatno naplatiti. Verovatno nisi razumeo sta znaci kada isp kaze maksimalna a sta zagarantovana brzina.

Zbog korisnickoih "preterivanja" i njihovih problema su i zatvoreni svi forumi koji su bili na isp sajtovima. Svi isp ce da ti pricaju sarene laze dok se ne pretplatis, a onda se tek vidi kakvu uslugu dobijas za svoj novac. Inace kablovski internet je svuda u svetu jedan on najkvalitetnijih nacina pristupa za obicne "kucne" korisnike (na standardnoj infrastrukturi), samo da SBB dobije malo jacu konkurenciju, pa da cene padnu, a kvalitet usluga poraste.

101st Airborne
6.12.2005, 19:58
Ja ga koristim flat 256k i nemam nikakvih vecih primedbi. Ponekad zatrokira na krace vreme ali stvarno retko. Koliko sam giga skinuo vise i ne pamtim...e-Mule se dize sa Windowsom i gasi sa njim:))

Ako je bitno, iz Beograda sam...s Dorcola...

SuperG
6.12.2005, 20:37
Evo danas sam uveo SBB kablovski (128), znaci odusevljen sam, ne znam kako ali
DL mi ide preko 20... Ping mi je od 9-20 (loodilo), lokal ide 50-60 kb/s! Mozda sam ja jedini korisnik kome su uveli net za manje od 24h od prijavljivanja! (zvao sam ih juce i danas su dosli i pustili signal) Citao sam po forumima da su neki cekali 5-6 meseci samo na CATV, a net i da ne spominjem! Sta reci? ZIVEO SBB! :)

Elementarna Nepogoda
6.12.2005, 21:04
To su cekali po 5-6 meseci da im uvedu infrastrukturu, kod tebe je to postojalo, pa nije bio problem da se odmah uradi, ali lencugama trebalo 24h da dodju!

Opeth
7.12.2005, 14:36
E da vi znate kolko oni mene *****aju za taj net ... Ja sam ih zvao prosle godine u oktobru (dva meseca posto sam se uselio), ovog oktobra su mi uveli kablovsku televiziju samo (iako su obecali i net zajedno). Keva je isla i smarala direktorku... Obecala je do nove godine. Ako od toga ne bude nista - pratite rikoset ako to jos uvek ide :D

vladale
7.12.2005, 14:52
Opeth isti je problem bio i kod mene. Posle nekoliko meseci cekanja za CATV ja im poslao mail i oni odmah sutra dosli da mi uvedu.. Sto je jos cudnije, mislili su da sam ja korisnik SBB-a(?!) pa su mi slali i Kablovizore a i racune. Sada dobijam i internet posle visemesecnog cekanja.. Hvala SBB-u!

pyost
7.12.2005, 15:13
Nisam bas svracao do ove teme, pa da redom odgovaram ljudima...

@SuperG
Rekao sam tacno sto sam hteo. Kupis pre-paid paket, bilo koji, posto svi imaju "zagarantovanu" brzinu od 512 kilobita po sekundi. Meni je download sa tim paket redovno isao oko 100, a ponekad i do 120 kiloBAJTA u sekundi. To im je fora da sto brze potrosis te megabajte sto si kupio...

@Svi ostali :)

Tek skora sam poceo da koristim lokal, i to je dovoljan razlog da uzmete sbb. Ja sam ranije sa flatom skidao oko 4 GB mesecno, a sada kada koristim i lokal bice to oko 10 GB. Nije strasno, zar ne...

urke
7.12.2005, 21:25
Nemoj da pricas da si skinuo 70 giga!!! Ajd neka bude da je od toga max 5 giga bilo za surf (ako si isao na net po ceo dan) ali na sta si potrosio ostalih 65?! Koju konekciju si uzeo i jeli je tih 70 za msec dana? Ajde sada reci koje si sve stvari skinuo i kada mozes to da nam narezes.

Ma kakvih 5GB za surf :) nekih 10-ak do 13 je otislo na torrent, ostalo na lokalni DC++, i nešto malo surf i mail (dobro, i news par puta :)). Inače, ljudi sa 128 intenzivnom upotrebom lokala i P2P programa izvlače do 130GB mesečno (znam jednog lika koji to radi svakog meseca :)). Inače, ranije sam i ja trošio do 10GB za mesec dana (skinem po koji distro, nešto programa, slika, malo muzike preko LimeWire-a i to je to. A onda sam otkrio čari BitTorrenta i DC++-a pa sam ogladneo. Mazgu još ne teram, nemam živaca da čekam dva meseca da skinem film :) A oinače, sve što pokupim, odgledam i obrišem, u skladu sa „rukoperom“ :)

zagarantovana (sto je vazno firmama) i to dodatno naplatiti. Verovatno nisi razumeo sta znaci kada isp kaze maksimalna a sta zagarantovana brzina.

Ma znam ja za taj marketing :)

Inace kablovski internet je svuda u svetu jedan on najkvalitetnijih nacina pristupa za obicne "kucne" korisnike (na standardnoj infrastrukturi), samo da SBB dobije malo jacu konkurenciju, pa da cene padnu, a kvalitet usluga poraste.

Meni sve nešto izgleda da u narednih par godina osim SBBa neće biti nekoga da razbije monopol na kablovsku mrežu. A posle će pripovedati naši potomci :(

Zokins
30.7.2006, 21:16
Interesuje me šta to znači u lokalu ?Da li to znači da i kad si u liniji sa nekim ko nije povezan sa tobom kablovskim internetom , recima sa ADSL , a ti si se pretplatio na lokal ?Da li se i to gleda kao "lokal" ili kad si povezan sa nekom ko je isto povezan sa tobom preko kablovskog interneta ?

drgonzo
30.7.2006, 23:17
Interesuje me šta to znači u lokalu ?Da li to znači da i kad si u liniji sa nekim ko nije povezan sa tobom kablovskim internetom , recima sa ADSL , a ti si se pretplatio na lokal ?Da li se i to gleda kao "lokal" ili kad si povezan sa nekom ko je isto povezan sa tobom preko kablovskog interneta ?
U najkracem lokal=drugi korisnici SBB-a. Pritom se misli pre svega na dc hubove. Tu mozes da skines filmove, muziku, igre, a sa interneta da skidash ono sto te interesuje a nema na lokalnom hubu. Josh jedna stvar je znacajna, kad skidash u lokalu, to ne utice na brzinu neta, znaci ako si kupio 256 flat(lokal 512) mozesh da skidas nesto sa lokalnog huba brzinom od 60 KB/s i istovremeno neki torent sa neta brzinom 30 KB/s.

Peka80
30.7.2006, 23:25
Pozdrav svima!
Evo ima 13 dana od kako sam uveo SBB-ov kablovski net! I šta da vam kažem kad odjednom pređete sa dailup-a na flat internet.....
Uzeo sam 128kbs FlatHOME, za moje potrebe sasvim dovoljno! U radu nema nikakvih problema, jeste, desi se da se konekcija sa kompom ponekad prekine, pošto mi je spojen preko USB-a, ali samo ga diskonektujem ponovo uključim i šljaka ko pre!!! I to mi se eto desilo dva puta u ove 2 nedelje!

Što se tiče uvođenja, verujte mi, uveli su mi za 5 sati :D
Jednostavno otišo, reko da želim net, oni proverili, pozvali ekipu za uvođenje i rekli da ih očekujem za jedno 4 do 5 sati!!!
Ali to je verovatno što mi je stan od njihovih prostorija udaljen jedno 500 metara! A da i iz NS-a sam! Nije da se hvalim, ali eto kad hoće da rade onda rade!!!
Tako da moj glas ide sigurno SBB-u!

Pozdrav

Zokins
4.8.2006, 19:15
Jedan moj prijatelj ima SBB kablovski internet i prilikom instalacije mu je savetovano da isključi firewall kad je na internetu , usput ima Windows XP sa SP2 , znači ima integrisani windows-ov firewall .Interesuje me zašto mu je savetovano da isključi tu vrstu zaštite ?:eek:

PeTkO
4.8.2006, 20:44
Evo i ja sam danas uzeo isti paket kao i Peka80.Samo i ja imam jednu zamerku i jednu pohvalu.Zamerka je ta sto sam ja narucio interent pre tri nedelje, a rekli mi da ce da dodju za tri-cetiri dana.Pohvala je ta sto kada su mi dosli da mi instaliraju internet nije hteo da radi.Rekli su mi da ce ekipa da to popravi tek za dve nedelje.Ali zamislite oni dosli danas!!!!!!!!!!!!Starno su super!!!

3dM@niak
4.8.2006, 23:35
ja imam 512 prepaid, i super je.. lepo radi, retkoooo se baguje modem, i tako... a i nije mnogo skupo...

player1
7.8.2006, 2:39
Ja koristim 256Flat, i ide mi oko 30KB/s, sto je prilicno blizu maksimumu od 256KBit/s.

Pa se ne zalim...
Inace skinuo sam skoro 25GB materijala proslog meseca.

Orvel
7.8.2006, 3:13
I ja koristim 256.Skinuo sam proslog meseca oko 110GB,tako da se jos uvek ne zalim:D

genius
17.8.2006, 20:23
Meni su uveli par dana od kada sam potpisao ugovor ali posto kod mene nije bila prosla mreza morao sam da cekam dve godine na to (Pozarevac). Sada radi perfektno.

Prvo sam uzeo 512 prepaid i skidao sam dosta sporo (oko 40kb po sekundi) a sada sam na 256 flat i mislim da on ima najbolji odnos cena/performanse. Skida oko 30 kb po sekundi, a nema problema, sem sto ponekad moram da iskljucim modem kada zaglavi, ail to nije nista strasno. Desava se retko. Mesecno skinem oko 20 GB.

Inace prepaid paketi vise nisu 512 nego 2 MBps (okvirno naravno) i otud brzina od 100 Kb po sekundi.

botta
23.8.2006, 22:38
Imam kablovski internet od marta. U pocetku je sve bilo ok, ali sada je pravi uzas. Upravo skidam jedan fajl od 16 MB brzinom od 2.9kb/s. Problem nije u samoj brzini, vec u cinjenici da pokusavam da ga skinem vec 11 sati. Veza se cesto prekida posle nekoliko minuta, ponekad potraje i po par sati, ali retko. Ne znam da li to ima veze sa tim sto mi je modem prikljucen preko USB-a? Mejl skoro i da ne koristim, a kablovski net sam uzeo zbog skidanja fajlova (knjige i modovi za igre). Oh da, skidanje se upravo zakucalo na 53%, a pokrenuo sam ga u pola devet.

player1
24.8.2006, 7:58
Da nije to neki torrent?
Jel ostatak neta isto ide sporo ili samo taj fajl?

botta
25.8.2006, 14:31
Nije torrent, ali radi, pa stane. Ponekad skidan, sa razlicitih sajtova, jedan fajl brzinom od 11kb/s, a drugi, dva minuta kasnije, sa 2kb/s. Problem nije toliko u samoj nestabilnosti brzine, vec u nestabilnosti veze. Naime, veza crkne, ja se diskonektujem, sekundu posle toga se konektujem i sve radi normalno... Tj. radi normalno jos par minuta dok ponovo ne crkne. Ne znam da li je u pitanju modem. Mozda bi trebalo da nabavim switch i da ga prikljucim preko UTP kabla, a ne na USB?

SuperG
25.8.2006, 16:17
Nije torrent, ali radi, pa stane. Ponekad skidan, sa razlicitih sajtova, jedan fajl brzinom od 11kb/s, a drugi, dva minuta kasnije, sa 2kb/s. Problem nije toliko u samoj nestabilnosti brzine, vec u nestabilnosti veze. Naime, veza crkne, ja se diskonektujem, sekundu posle toga se konektujem i sve radi normalno... Tj. radi normalno jos par minuta dok ponovo ne crkne. Ne znam da li je u pitanju modem. Mozda bi trebalo da nabavim switch i da ga prikljucim preko UTP kabla, a ne na USB?

Ne treba ti switch vec lan adapter(tj. mrezna kartica).

Bond_007
25.8.2006, 16:26
moj ortak ima SBB u BG i po ceo dan mu rade torenti i razni p2p programi i nikad se nije pozalio.
mada za te iste pare bolje je uzeti neobee ADSL 256 nego SBB kabl 128 kbps

botta
26.8.2006, 11:28
Kod kuce imam dva racunara koja su u LAN-u; nemam slobodnu LAN karticu.

SuperG
26.8.2006, 11:47
moj ortak ima SBB u BG i po ceo dan mu rade torenti i razni p2p programi i nikad se nije pozalio.
mada za te iste pare bolje je uzeti neobee ADSL 256 nego SBB kabl 128 kbps

A gde si video ADSL za 1350?

Kod kuce imam dva racunara koja su u LAN-u; nemam slobodnu LAN karticu.

Kupi ruter.

player1
26.8.2006, 11:52
Zar nije za torrente bitno imati i dobar upload, sto trenutno samo kablovski operateri nude?

SuperG
26.8.2006, 11:53
Zar nije za torrente bitno imati i dobar upload, sto trenutno samo kablovski operateri nude?

Da, bas tako.

Neuro
27.8.2006, 13:06
Do skoro sam bio prezadovoljan SBB-om. U pitanju je Home 256k flat paket. Jedina zamerka koju sam imao je što sam morao da čekam mesec dana da se pojave, ali s obzirom na neke od prethodnih postova to je još i brzo... No, nedavno primetim da se računar "muči" prilikom download-a - jednostavno nije to to. Bacim pogled na protok, kad imam šta i da vidim - konstantno 15-ak kB/s. Pozovem SBB da pitam šta se događa, i to je otprilike izgledalo ovako (preskočiću nebitne detalje):
- Dobar dan, interesuje me zašto mi je protok konstantno samo 15-ak kB/s?
- Ah, niste plaćali račun za CATV, pa smo do sada uplaćena sredstva za Net prebacili na TV. Samim tim smo morali da vam prepolovimo protok jer ste u dugu 450 din.
- :eek: :eek: :eek: Molim? Ali ja nisam ni dobijao nikakav račun za CATV.
- Stvarno?
- Da, stvarno!
- Hm... Verovatno je naša greška...
- Pa moja sigurno nije! Kako da platim nešto što ne postoji?!?
- U redu. Proverićemo šta se dešava.
- I šta sad? Ja da se zlopatim sa 128 kbps, za koje ste vi zaslužni???
- Strpite se. Za početak uplatite dug, a od sledećeg meseca trebalo da počnete da dobijate i račun za CATV.
- ŠTAAAA!!! OD SLEDEĆEG MESECA!?! :confused: :mad:
- Tuuuuuuuuuuuuuu...
- :eek: :nov_mad2:

I tako... Bez ikakve najave, upozorenja, obaveštenja... Seku li, seku. A umeli su da pozovu i da pitaju da li želim da se pretplatim na HBO.
Kao što reče moj ćale jednom prilikom - onog trenutka kada Srbija uđe u EU, osnivači će da pobegnu glavom bez obzira...

Deusdies
8.9.2006, 14:10
Eh pa mogu da se pohvalim...Prepaid 2Mbit/s...download oko 250KB/s sve je extra!

dume
11.10.2006, 18:29
moj stric ga koristi i mogu ti reci da nema ni jednu zamerku. on je uzeo paket 1024k flet.
:alealeee:

lpasso.sor
16.10.2006, 15:15
Који су то ликови! Пази сад, уплатио ја нормално 256 флат, и чекам да истекне претходни пакет. Истекао он а ја добио 128? Човек би помислио да је нека грешка по среди, кад оно они опуштено пребацили 400 кинти на рачун за КТВ за август, који како кажу нисам платио. А уплатницу добио на моје инсистирање у септембру.

Marko93
16.10.2006, 16:09
A evo i mojih iskustava...
Ja sam iz Beograda, Rakovica. I na internet i na televiziju cekao sam i po vise od pola godine, a telefon mi je jos na analognoj centrali (dvojnik sam).
I tako oni dodju jednog dana (ovog aprila), nameste mi internet i sve radi super, a ja prezadovoljan. Tada sam uzeo pre-paid paket koji je super radio i brzina nije padala ispod 240KB/s.

Onda u septembru uzmem FlatLIGHT 128 (ide kroz proxy). Od tada mi se stalno dogadja da u sred surfovanja internet prestane da radi (sve se ponasa kao da nisam connect-ovan). Kad se to desi (a cesto se desava) moram da restartujem komp da bi se sve sredilo. Nekoliko puta sam im prijavljivao problem i oni su obecavali da ce to da srede, ali nisam siguran da je to do njih (napominjem da mi se to nije desavalo kad sam bio na pre-paidu). Inace, modem mi je povezan preko USB-a sto znam da nije najbolje resenje.

Sve ukupno sam veoma zadovoljan SBB-om jer nisam imao nikakvih problema osim ovog i smatram ga boljim resenjem od ADSL-a. :ciao:

Salko Dinamitas
17.10.2006, 1:53
Uzmi lepo neki od home paketa pa ce sve da ide ko blesavo. ;)

Neuro
17.10.2006, 9:40
Који су то ликови! Пази сад, уплатио ја нормално 256 флат, и чекам да истекне претходни пакет. Истекао он а ја добио 128? Човек би помислио да је нека грешка по среди, кад оно они опуштено пребацили 400 кинти на рачун за КТВ за август, који како кажу нисам платио. А уплатницу добио на моје инсистирање у септембру.
Welcome to the club. :n-hang:

urke
17.10.2006, 10:42
U Kragujevcu je trenutno u toku veliko cvikanje p2p saobraćaja. HTTP, FTP, POP3, SMTP i IMAP4, zajedno sa chat protokolima, stavljeni su u prioritetne. Sve ostalo je stavljeno u saobraćaj niže vrednosti i nižek prioriteta. I tako je p2p saobraćaj ugušen, većinom dana na 1/2 od uplaćenog paketa.

Tako da, ako ste iz Kragujevca a planirate da uzmete kablovski net, ili ga već imate a nije vam jasno zašto tako kilavi, to je rešenje. I, ne zovite korisnički servis u Kragujevcu jer vam oni neće dati istinite niti realne informacije o problemima.

bachi
18.10.2006, 13:18

To ti je, nažalost, normalna stvar za SBB... Moja preporuka je da plaćaš i ktv i net u isto vreme, s tim da šalteruši u pošti prvo daš da propusti uplatnicu za KTV, pa tek onda za net (tim redosledom), da se ne bi desilo to što se desilo. :(

Mada, koliko znam, nije im običaj da smanje brzinu paketa, već na primer ako si uplati flat 256, a zaboravio pretplatu, dobićeš 256k, ali dužina paketa neće biti mesec dana, već proporcionalno umanjena u danima.

bachi
18.10.2006, 13:20
Onda u septembru uzmem FlatLIGHT 128 (ide kroz proxy). Od tada mi se stalno dogadja da u sred surfovanja internet prestane da radi (sve se ponasa kao da nisam connect-ovan). Kad se to desi (a cesto se desava) moram da restartujem komp da bi se sve sredilo. Nekoliko puta sam im prijavljivao problem i oni su obecavali da ce to da srede, ali nisam siguran da je to do njih (napominjem da mi se to nije desavalo kad sam bio na pre-paidu). Inace, modem mi je povezan preko USB-a sto znam da nije najbolje resenje.

Ovaj, zar baš mora taj paket? Svi vi idete kroz jedan te isti proxy, koji je usleg te činjenice izuzetno opterećen, te zato dolazi do pucanja veze... Otvori se za home paket i neće te glava boleti.

nemavazno
19.10.2006, 0:26
Prvih par meseci sam bila zadovoljna.
Psolednji mesec je ocaj.
Sramota i beda, operatere zoves za reklamaciju , oni je saslusaju, daju ti odgovor za idiote, veza mi puca stalno, nema neta po par sati u kontinuitetu.

Sramno je sto se prave blesavi na GOMILE PRITUZBI!
Nikad ti ne nadoknade vreme koje si potorsio na te njihove kvarove.

ako imate ikakav izbor, opredelite se za nekog drugog...sbb je sramotno neposlovna.

player1
19.10.2006, 7:30
Nikad ti ne nadoknade vreme koje si potorsio na te njihove kvarove.

Neistina...
Ja sam u slucaju svakog veceg iskljucenja dobio nadoknadu od jednog ekstra dana.

Marko Belsak
19.10.2006, 8:50
Ja imam SBB vec skoro godinu dana. Zadovoljan sam kako radi. Prekidi i zagusenja su vrlo retki i kratki, a brzina je tacno ona koju sa uplatio. Ako je protok manji nego sto treba, gotovo sam siguran da je to sa one druge strane veze.

A nije izgledalo da ce biti tako kad su mi uvodili. Kad su mi modem prikljucili prvi put nije bilo signala dovoljne jacine. Veza uopste nije mogla da se uspostavi. Ekipa za podrsku je dosla sledeceg dana da to popravi. Prvo su cackali kod mene, pa se zatim pentrali na obliznju banderu, u nameri da pojacaju signal. Vratili se kod mene, ali videli da ni to nije uspelo. Rekose: "Ajd' da probamo da pojacamo signal malo dalje uz ulicu".Vec sam mislio da uopste necu uspeti da se kacim na njihov internet. Medjutim, tada je proradilo. I dan danas radi bez nekih problema.

Ja sam inace u Beogradu, na Zvezdari. U mom neposrednom susedstvu ima nekih15-20 pretplatnika SBB kablovske televizije. Od toga samo nas 3-4 imamo i njihov internet. Ne znam kako bi izgledalo kada bi se prikljucilo vise ljudi.

Lucic Nemanja
22.10.2006, 1:53
Ja koristim prepade 2 mp/s (tako pise na sbb-u,ali mi ne izgleda tako brzo),a download mi je oko 400 kb/s :to_care: .Nisam nikad imao problema,osim ponekad kad dodje do preteranog usporenja konekcije i download mi bude 15/kb/s.Sve preporuke.

urke
22.10.2006, 22:08
Ja koristim prepade 2 mp/s (tako pise na sbb-u,ali mi ne izgleda tako brzo),a download mi je oko 400 kb/s :to_care: .

Bio bih ti zahvalan do groba kada bi mi objasnio kakav je to prepad od 2 metra po sekundi i koliko ga, gde i kako plaćaš?

Hvala ti unapred na svim informacijama! :n_klanja:

SirDuck
22.10.2006, 22:25
Ja imam paket 256 down i 512 up :opanachke
Tako bar pise kada odem na home.sbb.

SirDuck
22.10.2006, 22:31
@ Urke
Na raspolaganju Vam je devet paketa usluga koji određuju količinu podataka koji se mogu preneti sa Interneta u MB.
Maksimalna brzina pristupa za sve prepaid pakete je 2048 Kb/s (2 Mb/s)

Paketi su:
MB Max trajanje paketa CENA (din) Din/MB
250 30 dana 500 2,00
550 60 dana 700 1,27
1.050 60 dana 1.000 0,95
1.700 60 dana 1.300 0,76
3.500 60 dana 1.800 0,51
4.500 120 dana 2.300 0,51
6.500 120 dana 3.300 0,51
15.000 270 dana 7.500 0,50
25.000 365 dana 12.500 0,50

Znaci to je max brzina, a ne stalno..valjda:icon_scra

Mario Pavićević
23.10.2006, 10:18
Ne verujem da ce iko da se odluci za pakete sa ogranicenim protokom.Koje su cene za FLAT?

urke
23.10.2006, 13:20
@SirDuck91 (http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=3160): Pogledaj još jednom, ali ovoga puta _pažljivo_ šta je Nemanja napisao i šta sam ga ja pitao. Nije on pominjao nikakve pakete već prepade!

SirDuck
23.10.2006, 14:59
@Urke
A mislis sto je pogresio??:icon_scra

@Mario Pavicevic
http://www.sbb.co.yu/

Kishobran
24.10.2006, 23:33
Imam Flat 256 vec oko mesec dana. Sve je bilo ok do pre par dana kada moj komp odjednom nije prepoznavao USB od kablovskog modema. Ja otisao kod njih i pitao sta nije u redu, a oni kazu tipa da se to desava sa servis packom 2 i da treba samo da se kupi LAN kartica i da se instalira na komp i to je to. To sam i uradio i opet sve lepo radi. Nije mi jasno kako, ali ako neko ima problema ovog tipa eto resenja :)

I da, imam dva pitanja.

Da li ovaj kablovski modem ima stalnu IP adresu? Posto mi je to neophodno za pravljenje kucne mreze.

I da li neko moze da mi kaze kako je najbolje povezati 4 kompa, sa routerom ili switchom, tako da svi mogu da se konektuju na kablovski net nezavisno?

Hvala, peace out

Mario Pavićević
25.10.2006, 9:02
Pa kupi petoportni swich,SBB-ov modem prikaci na jedan ulaz a racunare na ostale i svi ce imati pristup internetu.

SuperG
25.10.2006, 9:07
Pa kupi petoportni swich,SBB-ov modem prikaci na jedan ulaz a racunare na ostale i svi ce imati pristup internetu.

Ne moze switch. Switch bi mogao da koristi samo u slucaju da mu SBB daje vise od 1 ip adrese - a posto to nije slucaj, jedino resenje je ruter koji ce od te jedne javne adrese da "stvori" vise privatnih.

Mario Pavićević
25.10.2006, 11:01
Ne moze switch. Switch bi mogao da koristi samo u slucaju da mu SBB daje vise od 1 ip adrese - a posto to nije slucaj, jedino resenje je ruter koji ce od te jedne javne adrese da "stvori" vise privatnih.
Pazi kod mene je na swich prikljucen adsl modem konekcija preko Beotel-a i vise racunara ide preko istog modema i takodje imam samo jednu IP adresu.U cemu je razlika u odnosu na SBB?

Kishobran
25.10.2006, 11:03
Znaci ima stalnu IP adresu?

Mario Pavićević
25.10.2006, 11:09
Znaci ima stalnu IP adresu?
Nemam pojma kako funkiconise.Modemu se prstupa kao i svakom drugom mreznom uredjaju mozes iz IE-a otkucas IP adresu modema i pristupis njegovim parametrima i ta adresa je uvek ista.E sad to je adresa u lokalnoj mrezi a adresa koja se pojavljuje na netu(kada upotrebim neki IP-detektor) se menja.Postoji opcija da se doplati Beotelu za staticnu IP adresu(mislim da je bilo oko 10e) mada nisam imao potrebe za time jer ne nameravam da pravim neki server ili slicno tako da nisam video potrebu za time.

SuperG
25.10.2006, 11:10
Pazi kod mene je na swich prikljucen adsl modem konekcija preko Beotel-a i vise racunara ide preko istog modema i takodje imam samo jednu IP adresu.U cemu je razlika u odnosu na SBB?

To najverovatnije nije obican modem, vec ruter-modem. Znaci nema USB vec (vise) UTP port(ova). Jesam li u pravu?

Mario Pavićević
25.10.2006, 11:17
To najverovatnije nije obican modem, vec ruter-modem. Znaci nema USB vec (vise) UTP port(ova). Jesam li u pravu?
ASUS ADSL Combo modem je ovaj koji trenutno imam(crklo ih 4-5 komada stalno daju druge).Ima USB port i UTP port.Iz UTP porta vodim kabl do postojeceg swich-a,modem se pojavljuje kao lan uredaj na adresi 192.168.1.1 i svi racunari koji su na swichu imaju pristup internetu.Koliko sam razumeo i taj SBB-ov modem ima USB konekciju(koja mu je crkla posle par dana pa su mu rekli da modem prikljuci na LAN karticu) pa mi je delovalo kao da je isti princip kao i na ADSL-u.

SuperG
25.10.2006, 11:23
ASUS ADSL Combo modem je ovaj koji trenutno imam(crklo ih 4-5 komada stalno daju druge).Ima USB port i UTP port.Iz UTP porta vodim kabl do postojeceg swich-a,modem se pojavljuje kao lan uredaj na adresi 192.168.1.1 i svi racunari koji su na swichu imaju pristup internetu.Koliko sam razumeo i taj SBB-ov modem ima USB konekciju(koja mu je crkla posle par dana pa su mu rekli da modem prikljuci na LAN karticu) pa mi je delovalo kao da je isti princip kao i na ADSL-u.

Bio sam u pravu, to je modem-ruter. Doduse i SBB-ov modem ima i UTP i USB, ali je samo modem.

Kishobran
25.10.2006, 11:24
Koliko sam razumeo i taj SBB-ov modem ima USB konekciju(koja mu je crkla posle par dana pa su mu rekli da modem prikljuci na LAN karticu)

Ne, pazi. Nisam modem prikacio na LAN karticu, nego sam je samo instalirao kao sto su mi rekli i sve lepo radi sad :)

SuperG
25.10.2006, 11:26
Ne, pazi. Nisam modem prikacio na LAN karticu, nego sam je samo instalirao kao sto su mi rekli i sve lepo radi sad :)

Da skratimo pricu- u tvom slucaju, konekciju je najbolje podeliti kupovinom rutera.

Mario Pavićević
25.10.2006, 11:27
Bezveze tesko im bilo da se otvore za 5e vise da daju neki normalni modem:confused:

PAIN
11.2.2007, 22:17
Uveo sam kablovski pre mesec dana, jedini provajder za neki brzi net od DAIL UPa je SBB pa ajde kad se mora kod njih.Za sada moram reci da mi iskustvo nije nimalo prijatno.Prvo pobacali mi kablove na sve strane a nisu lepo izbusili zidove.Evo sad vec 3 dana nemam net pa sam na budjavom DailUpu.Prvo na svakih 2-3 dana me malo zezalo.A nekad da ne gresim dusu zna i da ide(isao nekad download i po 60-70)ali u cetvrtak konacno zaboo(skidao nesto kad vidim ono skida na oko 4-7).Kakav bezobrazluk, ajde sto je toliko ali sad ni neradi.Zovem njih oni kazu stizu danas i tako svaki dan.Koga da zovem(mozda njihovo glavno predstavnistvo)?

Moram da napomenem da ovo nije prvi put da se iskljucuje ali nikad nije bilo duze od 12h.Sad vec traje mozda 2-3 dana.Sta da radim?Da uzimam hekler i da upadam tamo ili da se jos strpim?

nikola87
11.2.2007, 22:24
Uveo sam kablovski pre mesec dana, jedini provajder za neki brzi net od DAIL UPa je SBB pa ajde kad se mora kod njih.Za sada moram reci da mi iskustvo nije nimalo prijatno.Prvo pobacali mi kablove na sve strane a nisu lepo izbusili zidove.Evo sad vec 3 dana nemam net pa sam na budjavom DailUpu.Prvo na svakih 2-3 dana me malo zezalo.A nekad da ne gresim dusu zna i da ide(isao nekad download i po 60-70)ali u cetvrtak konacno zaboo(skidao nesto kad vidim ono skida na oko 4-7).Kakav bezobrazluk, ajde sto je toliko ali sad ni neradi.Zovem njih oni kazu stizu danas i tako svaki dan.Koga da zovem(mozda njihovo glavno predstavnistvo)?

Moram da napomenem da ovo nije prvi put da se iskljucuje ali nikad nije bilo duze od 12h.Sad vec traje mozda 2-3 dana.Sta da radim?Da uzimam hekler i da upadam tamo ili da se jos strpim?

Imas forum SBB-a pa idi tamo da vidis o cemu se radi.Tamo su tekstovi kao da se sprema neka revolucija ili rat.Toliko nezadovoljnih korisnika da je to strasno.Stvarno moraju vise da vode racuna o svojim korisnicima.Ja imam SBB vec 2 godine i nikada nisam imao problema(hvala Bogu).
Jesli li siguran da je do nih,mozda ti ne valja signal koji ide do modema.Mada me ne bi cudilo ad je do njih kako se odnose prema korisnicima.

vladale
12.2.2007, 2:18

Pozovi tehničku službu, a ako ni to ne uspe, požali se na njihovom forumu, konkretno sekcija "Problemi u radu" (http://forum.sbb.co.yu/viewforum.php?f=50&sid=164962e0e7343c64c9a01b36e992d566)

Deusdies
12.2.2007, 3:50
Imas forum SBB-a pa idi tamo da vidis o cemu se radi.Tamo su tekstovi kao da se sprema neka revolucija ili rat.Toliko nezadovoljnih korisnika da je to strasno.Stvarno moraju vise da vode racuna o svojim korisnicima.Ja imam SBB vec 2 godine i nikada nisam imao problema(hvala Bogu).
Jesli li siguran da je do nih,mozda ti ne valja signal koji ide do modema.Mada me ne bi cudilo ad je do njih kako se odnose prema korisnicima.
U potpunosti tačno. Eh Monopol...

Pozovi tehničku službu, a ako ni to ne uspe, požali se na njihovom forumu, konkretno sekcija "Problemi u radu" lepo ti je čovek rekao, samo nemoj da se čudiš ako na odgovor budeš čekao "duže vreme" ;)

SuperG
12.2.2007, 10:30

Jedino sto mozes da uradis (i da upali) je sledece: da ih narednih 2-3 dana zoves minimum 2 puta dnevno i da OBAVEZNO postavis topic na njihovom forumu. Tek tada ce obratiti paznju na tvoj problem. Srecno! :kreza:

PAIN
12.2.2007, 11:55
Zovem i oni mi svaki put govore da zovem na neki drugo fon a na taj broj se uopste niko ne javlja.Never mind.....

btw: el ste provalili da najvise tema na SBB forumu ima bas u Kvarovima za Internet.

SuperG
12.2.2007, 13:08
Zovem i oni mi svaki put govore da zovem na neki drugo fon a na taj broj se uopste niko ne javlja.Never mind.....

btw: el ste provalili da najvise tema na SBB forumu ima bas u Kvarovima za Internet.

Da! :a_whistli

SirDuck
12.2.2007, 15:27

Da, imaju taj obicaj:D
Da kucnem u drvo, meni se konekcija nije prekinula vec mesec dana:)

marko[ns]
12.2.2007, 18:45
vec pola godine koristim sbb i samo jednom sam imao problem :D kad sam uplatio net ukljucili su me tek 3. dan :n-cc2:

SuperG
28.2.2007, 23:02
SBB je konacno smanjio cene ... i to drasticno. E sada je ADSL ostao bez jedinog aduta... :qliranje:

http://www.sbb.co.yu/internet/flatrate.php

glitch
28.2.2007, 23:27
Mozda u Beogradu. A i onako sam na Kopernikusu.

pyost
1.3.2007, 11:13
Ooo, za pohvalu! Sada mogu za istu sumu novca da koristim 256/128 :D

PAIN
1.3.2007, 11:42
E hvala za info SuperG.A ja uplatio flat pre 2 dana:boodala: .Nego nesto mi se cini da se popravili:D , od ovog zadnjeg uplacenog flat na 128 imam download average od 20kbs.

glitch
1.3.2007, 15:01
Čukni u drvo, PAIN (da zlo ne čuje, rečeno među nama) ;)
Ne znam šta da mislim: trebali su mi drajveri od neke bajate Asus-ove ploče i "nameračim" se da ih skinem u Sport Kafeu (kod njih je SBB). Drajvere za zvuk plus Hyperion (sve ukupno 15-20MB) je skidao u proseku 4KBps - i to ne samo sa jednog hosta! Sat vremena sam tražio razne lokacije i ništa nisam uradio (najviše što je skinuo je 50% a onda zakuca komp)... Na kraju sam takvu frku napravio, da nisam mogao da se načudim sam sebi (ne zbog para, nije to neka para već što sam čuku vremena izgubio a ništa nisam uradio, a žurio sam u Pionir :alealeee:)...
PS: eto, tako to sa SBB-om kod mene...

nikola87
1.3.2007, 20:14
Čukni u drvo, PAIN (da zlo ne čuje, rečeno među nama) ;)
Ne znam šta da mislim: trebali su mi drajveri od neke bajate Asus-ove ploče i "nameračim" se da ih skinem u Sport Kafeu (kod njih je SBB). Drajvere za zvuk plus Hyperion (sve ukupno 15-20MB) je skidao u proseku 4KBps - i to ne samo sa jednog hosta! Sat vremena sam tražio razne lokacije i ništa nisam uradio (najviše što je skinuo je 50% a onda zakuca komp)... Na kraju sam takvu frku napravio, da nisam mogao da se načudim sam sebi (ne zbog para, nije to neka para već što sam čuku vremena izgubio a ništa nisam uradio, a žurio sam u Pionir :alealeee:)...
PS: eto, tako to sa SBB-om kod mene...

Secam se ja kada su u taj Sport CAfe uveli sbb,leteo je, a sada brze radi dial up.......strasno.....

Leeroy Jenkins
1.3.2007, 20:23
Pitaj Kuzmu ako te nesto zanima u vezi SBB-a ;)

nikola87
1.3.2007, 20:25
Pitaj Kuzmu ako te nesto zanima u vezi SBB-a ;)

neka i sam ga posedujem i dobro me sluzi(kuc,kuc)

pyost
1.3.2007, 20:58
Nesto mi se cini da je Kuzmin tekst uticao na ovu naglu promenu cena/paketa :) Takodje, morao bih malo da promenim svoj stav koji sam naveo u svom postu na prvoj strani:

Elem, desi mi se sa vremena na vreme (2-3 puta u nedelju dana) da modem totalno izgubi kontakt i tako stoji dobrih 15tak minuta, a onda se sve vrati u normalu.

Ovo se vise ne desava tako cesto - mozda jednom u nedelju dana. U mojim ocima SBB dobro stoji, but hey, that's just me...

PeTkO
1.3.2007, 21:25
Po ovoj temi mislim da od 100% korisnika SBB-a, samo su nekih 20-30% zadovoljni.Dobro je da ja spadam u onu manju grupu

glitch
1.3.2007, 21:33
Mislis u OVU manju grupu? :)

Loodi
3.3.2007, 2:12
Juce ili prekjuce dobih ovaj mail a verujem i vecina drugih koji su kao i ja na SBB.

Postovani korisnici SBB Internet usluga, obavestavamo vas o novinama u
koriscenju usluga SBB kablovskog Interneta:

NOVE, ZNACAJNO NIZE CENE FLATRATE PRISTUPA

Pocevsi od 01. marta, na snagu stupa novi cenovnik SBB usluga kablovskog
Interneta koji podrazumeva znacajno nize cene Flatrate paketa. Cene su snizene
u proseku 30%, tako da za iznos koji ste do sada izdvajali za Flat128 paket
(1.350 din) dobijate dvostruku brzinu veze, tj. Flat256 paket. Nove cene mozete
videti na nasoj Web prezentaciji na adresi http://www.sbb.co.yu.

PROSIRENJE KVOTA ZA POSTANSKO SANDUCE (MAILBOX)

Pocev od 10. marta, prostor za Vasu elektronsku postu povecace se sa
dosadasnjih 10 na 40 MB. Povodom toga, na Home stranici (http://home.sbb.co.yu)
posto se ulogujete omogucen je prikaz zauzetosti vaseg postanskog sanduceta
(mailboxa). Molimo Vas da do pomenutog datuma proverite trenutnu ispunjenost
mailboxa - ukoliko ona prelazi kvotu od 40 MB preporucujemo Vam da stare
mailove prebacite na Vas racunar jer u slucaju da pomenuta kvota bude
prekoracena (iznosi vise od 100% prema grafikonu na stranici), novi mailovi
koji budu stizali na Vasu adresu bice automatski vraceni posiljaocu.

Srdacan pozdrav
SBB

Kako misle da nam udvostruce brzinu protoka ako im i sad stuca net? To mi tek poslednjih dan dva pocelo da koci na trenutke.

Inace vidim da su neki imali problema sa modemom preko USB-a. Meni se to jednom desilo, otisao sam od kuce i ostavio komp ukljucen(da skidaju ljudi od mene sta im treba preko DC++). Kada sam se vratio uvece, pokrenem firefox, ono corak, pokusam update antivirusa ono isto i vidim da mi net uopste ne radi. Pogledam u device manager, nema modema u sistemu! Problem sam resio veoma jednostavno. Posto kablovski modemi znaju da zabadaju(citaj blokiraju) s vremena na vreme, jednostavno sam "ubo" reset dugme na modemu, izvadio i ponovo "ubo" USB kabl i resen problem.

urke
3.3.2007, 9:38
Štuca, kako kome :) Nekome recimo na svakih pola sata -sat nestaje na nekoliko minuta link. Meni, recimo, da čuknem u drvo (čuk-čuk-čuk) nestane net jedino kad nestane struje u mom naselju :) Pre nekoliko meseci je bilo drugačije, ali sada ne mogu da se žalim. Doživljavam DejaVu svaki put kada nešto skidam iz lokala. Ovakav protok sam imao samo u avgustu i septembru 2005. godine kada je net bio fenomenalan i kada je sve pljuštalo na 52KB/s down + 52 KB/s up (u lokalu), i maksimum za paket spolja.

PAIN
6.4.2007, 23:01
Svaki dan sam sve nezadovoljniji i nezadovoljniji.Evo npr. pre 5-6 dana krenem da skidam ja nesto kad ono dload speed ne prelazi 4/5kbps.Stvrno sam se iznervirao, pogledam lepo uplacen paket 384 ajde mozda je trenutno.Pogledam sutra opet a oni kazu rade nesto na naponu pa ce biti bolje.Ok iskuliram ja a ono juce isto a oni ce meni kako je to nemoguce jer sad treba da bude cak i brze.Jos su mi rekli da foliram pa nema potrebe da dolaze.:mad: :mad: .Pokusao sam da budem strpljiv i da sacekam jos ali evo malo pre odem na home.sbb.co.yu da pogledam opet paket i ono trajanje paketa 17 dana.WTF??????Gase mi ga 15 aprila a ja ga uplatio pre nedelju dana.Dodje mi da puknem jer se uvek s*****m kad vidim da mi je postin DAIL UP brzi od ovog njesra.

Sutra ako ne rade nateracu ih da mi is*****ju servisera.

Ne znam kako stoji u BGu ali u KSu je totalna propast.Svakom lepo preporucujem da ga izbegavaju u sledecih godinu dana (u KSu) makar dok se stvari ne izbistre.Vala ja idem sutra da im izbistrim stvari.....

Veoma nezadovoljan korisnik SBBa......

aleksandar macedonian II
7.4.2007, 21:13
Ja u Somboru nemam nikakvih problema,cak nisu ni neljubazni (valjda zato sto rade zene:love: )
Inace uplatih 256 kbps,a kada skidam ide 30-35 kbps,kako kada :alealeee:

nikola87
7.4.2007, 22:22
evo izasao e danas u Blic-u jedan clanak o problemima sa kablovsim internetom i sa pretplatom za TV.Kazu da ce uskoro sve to da se sredi jer su operateri obavezni da do odredjenog roka srede sve postojece probleme i dovedu cene na jedan normalan nivo.Ovo se odnosi na sbb,ptt i ikom(nisam siguran kako se zove) koji su jedni operateri u zemlji.

aleksandar macedonian II
17.4.2007, 12:26
koliko sam nacuo da ce se cena kabl. interneta znatno redukovati zbog uvodjenja ADSL-a by Telekom.
512 kpbs- 1500 din
256kpbs- 1000 din
e sad mozda je neko pustio buvu,a mozda ne ,mislim da cemo uskoro saznati:rofl:

player1
17.4.2007, 12:50
Redukcija se desila (bar u Beogradu). Pocetkom marta.
I sada je 256kpbs tacno 1350din
(pre je 128kbps bio 1350din)

aleksandar macedonian II
17.4.2007, 13:16
Redukcija se desila (bar u Beogradu). Pocetkom marta.
I sada je 256kpbs tacno 1350din
(pre je 128kbps bio 1350din)

I u Somboru je tako,cini se u celoj Srbiji.:tapsh:
Ovo bi trebal biti nova redukcija:aplauz:

JohnnyP
17.4.2007, 14:11
U BG-u stanje sa SBB-om varira od kraja do kraja. Negde je protok extra, nema prekida, stvarno dobijete ono sto ste platili, a negde je placi boze...da pozelis da se vratis na dialup :odoK: Sve to zavisi od infrastrukture na koju ste prikaceni.

aleksandar macedonian II
17.4.2007, 15:17
U BG-u stanje sa SBB-om varira od kraja do kraja. Negde je protok extra, nema prekida, stvarno dobijete ono sto ste platili, a negde je placi boze...da pozelis da se vratis na dialup :odoK: Sve to zavisi od infrastrukture na koju ste prikaceni.

i kod mene u SO pukne net bar jednom dnevno (kao da to rade namerno)
nedavno sam nesto skidao sa neta, cca 600mb a nisam mogao sa download menadzerom i pukne mi net na 400mb.
pa poludio sam:n-cc2: :rofl:
e a sad da vidite koliko mi je povuko Sbb cable u jednom momentu.

http://img63.imageshack.us/img63/9364/speed1wp1.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=speed1wp1.jpg)

PAIN
22.4.2007, 18:13
Vidoh negde na netu da je jedan u lik u Americi poceo da se sudi sa kompanijom koja pretezno pravi cokoladice.Kada je otvario cokoladicu nasao je crva i sudio se sa kompanijom par meseci i na kraju dobio povecu sumu.E sad moje pitanje je da li ja nesto ovako da pokusavam sa SBBom.Mogao bi kao da se vadim da mi je nanet dusevni bol.Jer mislim ko ga jos ne bi dobio ako ima paket od 384 a download ne prelazi 18kbs.Jednostavno skiadanje je nocna mora.Bukvalno....Ponekad se probudim nocu jer se setim kad mi je konekcija pukla kad sam skidao 3D Mark a bilo skoro 96%.A iz nekog fu#^ing razloga nisam mogao da nastavim download posle.

#$%&#%)#&& &^%$!!!!!!!! Eto sad mi je lakse........

aleksandar macedonian II
22.4.2007, 22:03
Vidoh negde na netu da je jedan u lik u Americi poceo da se sudi sa kompanijom koja pretezno pravi cokoladice.Kada je otvario cokoladicu nasao je crva i sudio se sa kompanijom par meseci i na kraju dobio povecu sumu.E sad moje pitanje je da li ja nesto ovako da pokusavam sa SBBom.Mogao bi kao da se vadim da mi je nanet dusevni bol.Jer mislim ko ga jos ne bi dobio ako ima paket od 384 a download ne prelazi 18kbs.Jednostavno skiadanje je nocna mora.Bukvalno....Ponekad se probudim nocu jer se setim kad mi je konekcija pukla kad sam skidao 3D Mark a bilo skoro 96%.A iz nekog fu#^ing razloga nisam mogao da nastavim download posle.

#$%&#%)#&& &^%$!!!!!!!! Eto sad mi je lakse........

Pa ako imas viska para ti se sudi,ali cim dignes tuzbu ima da ti download padne na 1kpbs pa ti vidi sad sta ti je bolje:a_whistli

PeTkO
23.4.2007, 12:36
@PAIN Ja sam negde na netu procitao da je neki lik tuzio SBB, ali nije dobio parnicu, jer SBB ima mnogo jake advokate

glitch
23.4.2007, 13:46
@PAIN Ja sam negde na netu procitao da je neki lik tuzio SBB, ali nije dobio parnicu, jer SBB ima mnogo jake advokate
PAIN se verovatno sali jer mu je tako lakse da iskulira nepravdu. Inace, u Americi su odstete daleko vece nego kod nas a ako bi ista i dobio, advokati bi skinuli cenu visestruko. Mislim da se ne isplati. Jedino bi grupa nezadovoljnih korisnika imala jaci efekat ili recimo ovakav scenario: kamenicama krenete na SBB, policija vas pohapsi (i tako dobijete neophodan medijski publicitet) a onda podignete tuzbu protiv SBB i njih optuzite za sve lose sto vam se desilo u zivotu :opanachke

PAIN
24.4.2007, 12:22
Upocetku je bila sala.......a onda.Salim se se ipak:D .Nisam znao kako da se izduvam pa reko mozda neko iz vrha SBBa posecuje forum pa cisto da vidi.Ali dobra je ova ideja sa kamenicama, kladim se da bi mogao da sakupim jednu grupu jos pozovem pobesnele navijace konkretno "jakuze" i tako svi krenemo dzumle.....Sigurno bi bilo efikasno.

:to_care:

PAIN
5.5.2007, 19:35
Opet ja:mad: ............

Cekajte koja je fora da kad ja uplatim u 10h ujutru(jutros) a oni mi ne ukljuce danas nego moram da cekam ponedeljaka.Jos jedna interesantna stvar.Prosli put isto tako je bilo i lik mi kaze:"sta ti fali bices samo 2 dana bez neta".........

PeTkO
7.5.2007, 11:25
hehe.Ja jutros ustao u 7h, otisao da uplatim na drugi kraj grada oko 8h, vratio se oko 9h i imao net.

aleksandar macedonian II
18.5.2007, 6:36
Kod mene u SO nova pravila ,dodjem ja 05.05.2007u SBB da uplatim internet a ona ce meni imate dug za kablovsku tv za mesec April, mozete da uplatite internet kada izmirite svoje dugovanje :confused:,kako bre dugovanje proslo 5 dana od kraja Aprila ,pa ja ja njoj lepo kazem vrni lovu zeno!
Pa i Telekom daje rok do 20-og u mesecu za izmirenje obaveza a ovi bi pare odma,uostalom i ja primam platu unazad:D

Marko93
18.5.2007, 9:44
Kod mene je stanje svaki dan drugacije. Zadnje dve nedelje internet je bio veoma spor i brzina mi je jedva prelazila 1 megabit.

Od jutros je situacija znatno drugacija:

captain
18.5.2007, 22:12
Meni je sve funkcionisalo savrseno cela dva meseca(sto ne mogu reci za beocity ADSL i Sezam Pro).Uplatio sam 256kb/s flat, skidao brze torrente izmedju 20 i 30, na limewire uvek preko 25, a sa sajtova uvek na 30kb/s. odjednom mi je danas oko 19 sati download(i upload) pao na nulu, i sve je stalo.Stoji mi u bitcometu connecting to tracker, ali nista. Nadje on meni i vise od 1000 peerova za 4 razlicita torrenta, ali nece da skida nista. Inace sam odlucio pre nekih nedelju dana da ne budem sivonja-leecher i da uploadujem sve na maxu. Na limewire i na sajtovima mi sve radi ok. Isto se desilo ortaku mom u otprilike isto vreme danas. Uopste ne znam u cemu je fora.
Pomozite ako znate kako.I am desperate:((HUGE torrent junkie)

Iris
18.5.2007, 22:17
Smanji upload i pretraži ostale teme na forumu koje se tiču brzine torrenta - ima ih poveliki broj!

captain
18.5.2007, 22:25
smanjio sam upload, na dobrih starih 3 kb/s i opet nista.ostaje mi sve na nuli.smrdi mi tu da je sbb blokirao torrente ili nesto, jer je meni i drugu u isto vreme ugaseno, a cak ni ne koristimo iste torrent clients

Iris
18.5.2007, 22:27
A možda je i zbog kiše, ili velikog brata... dobro došli u Srbiju :D

IonX
19.5.2007, 0:50
Na njihovom forumu sve pršti od žalbi!
Ceo dan nema torenata, a nikakvog obaveštenja.
Nešto tu debelo smrdi.

DukeofSerbia
19.5.2007, 12:12
Meni radi uTorrent (na SBB sam).

ISPRAVKA: treba malo da se "zagreje", inače leti posle nekih 15-tak minuta ;).

IonX
19.5.2007, 13:37
Izgleda da problema ima u Bgd (neki delovi), NS, Kragujevcu, Požarevcu (za sad znam za ove gradove)

Edit: Ipak čitaju žalbe jer su spojili 10-ak tema u jednu, mada ne daju obaveštenje.

DukeofSerbia
19.5.2007, 14:40
Evo da se uveriš:

captain
19.5.2007, 15:08
uveri se ti.meni se zagreva vec 16 sati8085

IonX
19.5.2007, 16:59
Duke, verujem ja tebi.
Neki imaju, neki ne.

To mi i daje nadu da to ne rade namerno, već su nešto ****bali.

Mada neki tvrde da su "od petka na snazi layer7 filteri kod sbb-a"
http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?p=114617#114617

PAIN
19.5.2007, 18:18
Mislim sta reci kada ja na flat paketu od 384 imam latency 557!!!Oni u ovo mesaju VelikogBrata ali sta me briga ja sam platio da imam min 40kbps i da mogu da odirgam normalno Dotu preko b-neta.

DukeofSerbia
19.5.2007, 19:01
Duke, verujem ja tebi.
Neki imaju, neki ne.

To mi i daje nadu da to ne rade namerno, već su nešto ****bali.

Mada neki tvrde da su "od petka na snazi layer7 filteri kod sbb-a"
http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?p=114617#114617

Ja njih nemam zašto braniti. Lopovi kao i svi drugi. Mi smo se nakačili na kablovsku tv tek godinu i po dana posle njihovog polaganja kablova u našoj ulici, jer su naplaćivali priključak 10k za kuće, što je van svake pameti. :n-cc2: Kad su smanjili na 5k u januaru (2007.), mi se priključili.

Onda sam čekao da vidim šta će biti od famoznog ADSL-a, kad ono čista pljačka, uz ugovore koji su nenormalni i neustavni u nekim članovima (ali pošto je Ustavni Sud Srbije NAMERNO blokiran jaaako dugo i biće još dugo, može im se), pogotovo od Telekoma, za koje mi je jedan advokat samo rekao "Treći Rajh".

Za sada nemam primedbi, ide i radi odlično.

Izgleda da situacija varira od grada do grada, ali i od delova grada. Imam nekoliko drugova na SBB-u, i svima radi kao podmazano. Možda su razlozi sledeći:
1. Somborski SBB je proširio kapacitete pre koji mesec (saznao sam od...).
2. More ljudi je zbog loše usluge prebegao na ADSL, i sad su vezani na bar jednu godinu, i time je mreža oslobođena.

Koliko je somborski SBB očajan, svedoči akcija da prvih 150 đaka koji dođe, ima besplatnu instalaciju. :D Ja sam morao čekati 7 dana na instalaciju zbog toga, inače da nema akcije, dolaze odmah sutra da instaliraju ako hoćeš. ;)

P.S.
Lepo je videti da bar nešto funkcioniše u provinciji, ipak je sve ove godine BG bio povlašćen (kad se samo setim 90-tih)... :a_whistli

IonX
19.5.2007, 22:12
P.S.
Lepo je videti da bar nešto funkcioniše u provinciji, ipak je sve ove godine BG bio povlašćen (kad se samo setim 90-tih)...
Sa ovim se apsolutno slažem.
Mada bi voleo da besprekorno radi i tebi i meni :)

E, da: I ne smatram Sombor provincijom.
Nikako.

poz.

DukeofSerbia
19.5.2007, 22:45
Sa ovim se apsolutno slažem.
Mada bi voleo da besprekorno radi i tebi i meni :)

Ma svima. ;)
Pazi, imam brata u SAD (NC) koji je na Time Warner kablu (bivši AOL). Pitam ja njega "da li nekada net ne radi ili se vuče", a on "ti to mene zezaš?" :rofl:

IonX
20.5.2007, 14:04
Dato je neko nemušto saopštenje da podesimo broj konekcija na 500, pa na 50.
I dalje ne radi.

DukeofSerbia
20.5.2007, 15:08
Pročitao sam celu temu na njihovom forumu. Očigledno delovi Beograda i Novog Sada imaju probleme. Video sam i par njih iz Požarevca da se žale, i to je to.

Ne znam, ali meni radi kao i prijateljima (u Somboru). Skidam konstantno uz pomoć µTorrent-a i radi.

Ne znam šta da kažem... :( :confused:

IonX
20.5.2007, 19:43
Da.
Problem se ispoljava u delu Bgda, NS, Požarevcu i Kragujevcu.

Sada su nešto uradili, uT pokazuje kao da skida (ne kaže više "Connection closed by peer") ali je brzina najčešće 0 ili minimalna, i vidljivo je samo par peer-ova...

Edit:
Počinju pozivi na zakrčenje net-a, kao vid protesta.
http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?p=115101#115101

IonX
22.5.2007, 22:07
U toku današnjeg dana većem delu korisnika je proradio torent, ne sasvim kao pre, ali ima napretka.

Dobar deo još uvek nema.

Naravno, svo ovo vreme (5 dana) bez ikakvog obaveštenja, izvinjenja... O nekom obeštećenju, naravno, ni govora:n-cc2:

vladale
22.5.2007, 22:11
Izgleda da se ovi problemi javljaju samo u Beogradu, u Leskovcu korisnici SBB-a (kao i ja) nemamo problema sa internetom i lokalom.

pyost
22.5.2007, 23:14
Internet i lokal pice samo tako, ali spoljni torrenti ne. Meni ne radi vec 2 dana -_-

DragonSlayer
23.5.2007, 8:20
Kiša, ljudi, kiša... Kod nas u Požarevcu kada padne kiša, odmah pola kanala izgubimo, a to se verovatno odražava i na net.... Hebi ga, ljudi nisu znali, kupovali opremu samo za lepo vreme.....

Deusdies
23.5.2007, 10:48
Internet i lokal pice samo tako, ali spoljni torrenti ne. Meni ne radi vec 2 dana -_-
Imaš na forumu SBB-a kako da namestiš da ti radi i spoljni torrenti. Mislim da je nešto oko promene porta, nisam siguran. http://forum.sbb.co.yu

Krik_Naglas
24.5.2007, 11:35
Ovim putem apelujem na SK da se još jednom pozabavi na SBB-om. Vi ste nam jedina nada. Bar za moralnu satisfakciju. Nikad neću zaboraviti Kuzmin tekst od pre par meseci.:n_klanja:
6-ti dan bez mogućnosti torrentovanja.
6-ti dan bez ikakvog saopštenja. (Ne računam nemušti pokušaj admina na forumu da nam zamaže oči pričom o maximalnom broju konekcija).
6-ti dan novosadska služba podrške (hahhahahahahha - izvinjavam se - ostadoh bez daha) odgovara da ništa ne zna. Kažu ljudi iskreno da ni njima torrenti ne rade i da nemaju pojma šta se dešava.......... Bolje i to nego uporno ubeđivanje beogradske službe da je sve u redu!
6-ti dan bez odgovora na mailom prosledjena pitanja.
10 dan povremenih smetnji u svim servisima. POP, HTTP.......
10 dan bez ikakvog maila od gospode.
Upomoć!

PAIN
25.5.2007, 17:48
Za sve je kriv Veliki Brat:D.Evo vec 2 nedelje na 384 konekciji ja imam lag preko 400.

PAIN
26.5.2007, 19:16
Cekajte pa sta da radim.....Ovo je najveci bezobrazluk.Jos mi oni pricaju kako su to normalne brzine za 384.Nema sta od ponedelja uzimam ADSL a batalim ovaj raspali kablovski.
http://www.speedtest.net/result/131370261.png (http://www.speedtest.net)

genius
26.5.2007, 19:35
He, to sam upravo i ja uradio i ne mogu da kazem da sam pogresio. Naprotiv, imam net 24/7 i sve vreme radi potpuno besprekorno :D

Sta me briga sto je direktno od Telekoma, vazno mi je da radi...

http://www.speedtest.net/result/131380218.png (http://www.speedtest.net)
Ovo je brzina kada je ukljucen torrent koji skida non-stop :)

http://www.speedtest.net/result/131382795.png (http://www.speedtest.net)
Ovo je bez torrenta

PAIN
26.5.2007, 19:49
Koja je to konekcija i koliko placas mesecno.Ja ne bih Telekomov, ima neki novi provajder u gradu a posto su novi daju neke promo pakete.

PAIN
29.5.2007, 19:51
Verovatno je ovo prvi put da me vidite srecnim(ma sta ja pricam-cujete).Stvarno sam oduslevljen, juce mi rekose da ce nesto da poprave i evo danas je vec mnooogo bolje cak i vese nego sto sam se nadao.

Slika sa speedtesta je dok sam skidao akona sa druge slike.Dakle verovatno je u leru i brze.Nemate pojma kako sam srecan:) .

http://www.speedtest.net/result/132533644.png (http://www.speedtest.net)

Edit:Evo drugi puta kad sam radio test bilo je download 325 a upload 211.Latency 49!!!!

genius
29.5.2007, 20:13
Super! Ono je inace 768 paket i neznam koliko ga placam posto ide preko racuna pa ne obracam paznju :) Ima na telekomovom sajtu cene... valjda negde oko 2000 dinara...

Meni je manje bitna sama brzina vec mi je bitna cinjenica da je uvek tako i nikada ne opada kvalitet konekcije, plus nema da me iskljuce jer sam zaboravio da platim pa jos ako me uhvati vikend dva dana nemam internet, sto mi je bitno jer koristim net i za posao....

SFRJ-Forever [CG]
30.5.2007, 16:47
http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=4710
"...U drugoj polovini maja mnogim SBB (kablovski operater) pretplatnicima ne radi p2p internet protokol. U okviru paketa koji ja koristim, u ponudi ne postoje nikakva ograničenja pošto je u pitanju flat paket, znači stalni i neograničeni protok. Naravno, sve je to plaćeno i plaća se. Posle sedam dana molbi i pokušaja da preko njihovog kol centra i foruma dođem do bilo kakvih informacija o čemu se radi, zašto nemam protok i internet, ništa nije urodilo plodom. U ugovoru koji sam potpisao sa njima po uvođenju kablovskog interneta piše da će svi eventualni problemi biti rešeni najdalje u roku od 48 sati - kaže jedan od čitalaca „Blica“, čije smo pismo primili.
Korisnici SBB najčešće se žale na lošu finansijsku evidenciju. Gotovo uvek radnice na SBB naplatnim mestima traže plaćanja na licu mesta, a u najvećem broju slučajeva korisnici su to već platili. Vraćaju se tako nemoćni korisnici, donose overene uplatnice, šalju ih onda po nekim sobama na dodatne provere... U Beogradu, recimo, postoji samo jedno uplatno mesto i praktično stalno, u svako doba, u tih stotinak kvadrata je velika gužva. Ljudi koji čekaju su besni, ljuti i nemoćni da bilo šta učine kako bi za sopstveni novac dobili pristojnu uslugu i isti takav tretman.
Milan Janković, izvršni direktor Republičke agencije za telekomunikacije, za „Blic“ kaže da se od svih kablovskih operatera građani najčešće žale na SBB i „Ikom“.
- Zbog sve češćih problema sigurno je da ćemo uskoro morati da uvedemo i novčane prekršajne kazne. Uz to, do kraja godine svi kablovski operateri moraće i tehnički da se usklade kako bi mogli da rade taj posao. U suprotnom, oduzimaćemo im dozvole za rad - kaže Janković.
Dok RATEL ne učini što najavljuje, građani i korisnici usluga su nemoćni pred ponašanjem operatera. Inspekcija koja postoji pri ministarstvu tek se konsoliduje posle formiranja Vlade. Kad se sve sabere i oduzme, najgore prolaze oni koji plaćaju i po dva puta istu lošu uslugu. Njih kao da nema ko da zaštiti.
Iako smo poslali putem mejla pitanja SBB, nismo dobili bilo kakav odgovor.
Žalbe građana
-Pozvao sam kol centar. Automat kaže da su svi operateri zauzeti, ali da sam drugi na čekanju. Posle još nekih sedam minuta isti glas mi kaže da sam prvi na redu. Malo zatim, opet automat i poruka: „Svi operateri su zauzeti, molimo vas pozovite kasnije tu-tu-tu-tu,tu...“
-U Kikindi niko ne reaguje iako sam se već više od deset puta žalio u proteklih nekoliko meseci na loš kvalitet slike.
-U Novom Sadu, u nekim delovima, slika toliko sneži da se prenosi ne mogu pratiti.
-Na samom početku, nije mi baš drago što moram ovo da kažem, ali izgleda da neko od zaposlenih u SBB Novi Sad voli da spava na radnom mestu. Prošlo je 15 dana od kada sam prijavio problem, a niko povodom toga nije reagovao.
-Može li da se u Mladenovcu poradi na tome da se OBN konačno izvrši sinhronizacija slike i tona. Gotovo neprestano ton kasni i po desetak sekundi za slikom..."

DukeofSerbia
31.5.2007, 14:46
Pročitao sam to u jučerašnjem Blicu. Šta dodati? Bar su posvetili pola strane tome. Ali nije SBB jedini spominjan.

Shang Tsung
31.5.2007, 20:12
U mom kraju IKOM cak ni ne daje internet. Znaci, nema vecih shabana od njih.

DukeofSerbia
22.6.2007, 11:20
'bem ti SBB. Svaki put kad je nevreme u gradu, mi ostanemo bez televizije i interneta. Ajd razumem pre mesec dana kada je bilo nezapamćeno nevreme, ali zašto noćas? :confused: Nemam komentar.

Prešao sam na 512/256 kb/s paket i za sada je bolje nego 256. Mislim na odziv i na gubitke u protoku. Veza je mnogo stabilnija i na speedtest.net-u veza je stabilna ka svim serverima u Evropi (491-494 kb/s, a odziv još nije prešao 120 ms), što se nisam mogao tvrditi za 256 kada su brzine više varirale, a tek odziv.

player1
22.6.2007, 11:40
Ja nisam imao probleme sa intenetom, ali onaj dan kad je bila oluja u Beogradu preko pola televizijskih SBB-ovih kanala je prestalo da radi.

Ja mogu samo za zakljucim da oni koriste satelit link za primanje tih kanala, tako da kad cim postane malo vise oblacno...

DukeofSerbia
22.6.2007, 11:47
Kod nas bar jednom nedeljno na sat-dva nestane jedno 20-tak kanala i samo bude slika Total TV. Zatim im se s vremena na vreme resetuje ili šta već server pa nema ništa od TV kanala (vidi se na Info kanalu kako je puko Windows) - dobor pa bar net radi.

Belgrado
17.7.2007, 21:29
Imam net od Februara 2006 i imao sam probleme samo 2 meseca,u vidu velikog pinga,sad su se popravili i rade dobro,tj ono za sta su placeni

bachi
19.7.2007, 14:38
Heh, "samo" dva meseca... :D

DukeofSerbia
24.7.2007, 14:36
Ponovo sam na 256 flat paketu i sve radi stabilno, bez pucanja i velikog odziva. Na 512 flat sam napravio skoro 100 GB protoka. :a_whistli

Mithrandir
28.7.2007, 13:15
Ponovo sam na 256 flat paketu i sve radi stabilno, bez pucanja i velikog odziva. Na 512 flat sam napravio skoro 100 GB protoka. :a_whistli

Ih, pa 100 GB se spici i na 256 :to_care:

ForceWare
28.7.2007, 21:59
Vi se bunite sa kablovskim a ja bih dusu prodao :dzavo: za kablovski internet.

nikola87
28.7.2007, 22:14
JBT sta vi radite kad potrosite 100GB ja na flat 256 ako napravim za mesec 10GB to je ono....ubio sam se od skidanja.Inace sve pohvale za SBB jer stvarno jisam imao nikakvih problema vec 2 godine(da kucnem u drvo).

Mithrandir
28.7.2007, 23:30
JBT sta vi radite kad potrosite 100GB ja na flat 256 ako napravim za mesec 10GB to je ono....ubio sam se od skidanja.Inace sve pohvale za SBB jer stvarno jisam imao nikakvih problema vec 2 godine(da kucnem u drvo).

Pa... :kreza:

Lokal tu igra najvecu ulogu :aplauz: Lokal konza zakon :kreza:
Da nema lokala, dosta SBB korisnika bi preslo na ADSL. :eek:

Apostol
6.8.2007, 1:32
Da nema lokala, dosta SBB korisnika bi preslo na ADSL. :eek:

Potpuno tacno... Mada, sa obzirom da vecia ljudi u ovoj zemlji nema neke preterane potrebe za net-om, nijma su i paketi na sbb-u sasvim dovoljni, a sa obzirom da je brzina 2Mbit-a, sta da radis...

PAIN
6.8.2007, 11:39
Opet moje nezadovoljstvo.Cutao sam duze vreme ali vise ne mogu.Naime dok su bile one vrucine net nije radio od 11h do 19h a sad od petka kad sam ga uplatio radio taj dan i posle vise ne.Subotom normalno gospoda se ne javlja, otisao tamo "normalno" otisli pre kraja radnog vremena.Sad zovem gdja mi kaze doci ce neko do kraja nedelje!!!WTF!?

U Krusevcu gde ima mozda 1/2K prikljucaka ti serviseri ne mogu da stignu do mene.To onda samo znaci ili da ima mnogo kvarova ili me namerno zavrcu jer sam se vec svadjao sa njima.Jos najveci je trip, kazu stavlja se novi softver ne radi cela mreza, ja zovem druga a njemu sve radi.

SAD NAJGORA STVAR

Mom drugu, zivi odmah preko puuta uplatili 26.07.2007 flat nisam siguran koji.Nisu mu ukljucili do sad.Zove on i pita sta je a devojka mu kaze pa vi niste izmirli dugove za 8. mesec ne moze da vam se ukljuci net.Pa kako ne moze kad on uplatio jos 7. meseca.Devojka se misli i onda normalno kao zove ekipu"Stizu u toku dana".to je bio petak a evo niko da dodje.....

ZoranM
6.8.2007, 15:55
Ja sam imao relativno pozitivno iskustvo sa SBB-om. To relativno kazem zato sto mi internet nisu prikljucili cini mi se dobra 2-3 meseca od potpisivanja ugovora. Rok je bio valjda 45 radnih dana, ali je to doslo na novu godinu, pa su oni 10-ak dana racunali kao neradne.:kreza:
Stekao sam utisak da u Novom Sadu imaju jednog coveka koji sve to radi. Inace tehnicka podrska i sve ostalo im je uzas, na zvanicnom SBB forumu ih pljuju samo tako. A o tome da ako imas duga za ktv i jedan dan sto ti nedaju da uplatis internet necu ni da govorim. Ponesem ja lepo 1800din da uplatim internet, kad 'oces. Bezobrazluk.:n-cc2:
A sto se tice protoka, to je druga prica. Prosle jeseni sam se uselio u novu zgradu na Grbavici, pa mozda sto malo ljudi kod mene koristi kablovski net, mozda su se opametili pa sad omogucavaju siri protok na novim instalacijama...Anyway, obicno uplacujem ona 3.5GB za 2 meseca i download leti na velikom broju sajtova oko 250 KB/s, doduse ima izuzetaka tu i tamo, ali sam zadovoljan. Leti uzimam flat 384/192kbs i tu download ide preko 40KB/s, uglavnom oko 45; dok lokal ide na 85/45kBs.
btw Kad sam na flatu skinem mesecno oko 100 giga.:)

Marko_L
6.8.2007, 17:03
A o tome da ako imas duga za ktv i jedan dan sto ti nedaju da uplatis internet necu ni da govorim. Ponesem ja lepo 1800din da uplatim internet, kad 'oces. Bezobrazluk.
Pa sa jedne strane jeste bezveze što vezuju KTV za internet. Recimo, ja uopšte nisam hteo KTV, nego samo net, jer imam satelitsku, ali sam morao da uplatim, jer drugačije ne može... Sa druge strane, SBB ima velikih problema sa instalacijom, jer je kupovinom nekih pilićarskih firmi dobio i njihove instalacije, koje su uglavnom loše urađene, da ne kažem nabudžene, i onda postaje problem isključiti pojedinačne korisnike koji ne plaćaju, a ima ljudi koji nisu plaćali više od godinu dana. Ovako, bar one koji žele internet ucene redovnim plaćanjem računa, jer internet instalaciju mogu da kontrolišu, s obzirom da je vezana za username. Recimo, ja sam jedan mesec zaboravio da platim račun za KTV, i oni automatski skinuli sa uplate za internet i dali mi 6 dana neta manje :) Ali ne krivim ih, i ja bih verovatno tako radio.

PAIN
6.8.2007, 17:41
Siguran sam ja da ima dosta korisnika ne placa na vreme TV.Ali mene boli uvo, redovno placam sve pa tako i ocekujem da mi izadju u susret.Takodje ne zelim da mi se neko obraca kao da sam stoka preko telefona.Zasta sluzi "Info" telefon kad devojka koja tu radi nema pojma o cemu je pitas.

Situacija od pre nedelju-dve...

"Dobar dan, hteo sam da vas pitam zasto ne radi TV"
"Nemam pojma ja sam sad dosla sa godisnjeg"
"Ok, a el mozete da pitate nekog kad ce makar da se ukljuci"
"E znate sta, sada imamo puno posla pozovite za 15min"
"Uredu hvala"

15min kasnije....

"Bla bla"
"bla bla"
"I da li ste saznali kad ce da dodje"
Ona mene kulira i prica s nekim likom
"Khmm Khmm..."
"Izvinite sta ste rekli?"
"Nista, nista"

Bammmm.Spustam slusalicu i pravac SBB.Naravno ni koleginica nema pojma, prica mi kako imaju mnogo vaznijih posla pa bolje da dodjem sutra(sve bi to bilo uredu da nisu onako neljubazni).Em onolika vrucina ja pocinjem da se preznojavam.Izlazim iz prostorije tek ce onaj pajser sto radi u obezbedjenju:"Ma sto ga ne otera u %#$@&)@!".Okrecem se i gledam ga i mislim se zasto sam bacio onaj Ericsson GA628.Nikad ne znas, mozda ti ta cigla od 400g nekad zatreba.Dos`o TV negde oko 23h i neka komedija na TV1000 mi isprala mozak koliko puta sam je gledao pa sam ubrzo zaboravio....

Danasnja situacija..

Mnogo pozitivnija.Neki fin gospodin uveo me u kancelarij-verovatno direktor.Pozvao servisera i ja mu objasnio problem i obecali da ce sve biti reseno do ujutru.

Neko ce pomisliti da sam cangrizavi klinac ali zaista nije tako.Ne sumljam ja da oni tamo da oni imaju prepuno posla ali neka shvate i oni mene, zasto placam mesec dana flata(koji inace placam bas dosta)kad ce da mi traje nike tri nedelje.

dragomix
6.8.2007, 18:53
Sto se tice iskustva sa SBB-om, pa i nisu mi se nesto preterano dopali, ne zbog kvaliteta konekcije vec zbog nesposobnog osoblja, godinu dana sam cekao od potpisivanja ugovora do prikljucenja kablovske televiyije, a onda kada sam u septembru 2006. godine hteo da uvedem i net prica je poccela da se ponavlja pa sam morao da se zalim glavnom sedistu SBB-a kako bi naterali ove dripce u Kraljevu da mi uvedi internet. Ima tu jos jedna caka, pojavila se reklama pre skoro tri meseca da ce flat paket 256 imati cenu paketa od 128, ali ovde od toga nema nista, kad sam ih pitao o cemu se radi oni, "ljubazno" osoblje je dalo obljasnjenje da nemaju tacne informacije kada ce se ta promena cena desiti u mom gradu, ehhhh....

ZoranM
6.8.2007, 19:46
@dragomix
U NSu je to vec stupilo na snagu skoro pola godine ili tako nesto, a i u BGu.

Covenant
7.8.2007, 18:06
Vi se bunite sa kablovskim a ja bih dusu prodao :dzavo: za kablovski internet.

Nisi jedini :a_whistli

starx
7.8.2007, 21:35
Ovde u kragujevcu lose uveo sam pre dve nedelje par puta se desavalo da pukne lokal net na cetiri sata nekad dva itd.. najgore sto se svaki drugi dan nesto desi

Rocker
8.8.2007, 5:04
Da li neko zna nešto o povećanju brzine kod SBB-a? Čujem da se šuška da će brzina biti udvostručena kao i kod ADSL-a za iste pare. Koliki bi onda bio osnovni flat paket? 512/256 ili manji UL? Kakav bi onda bio lokal? 1024/512 ili manji (ne pričam o pojačanom lokalu). I kakva su vaša iskustva u BG-u, konkretno na Voždovcu? Igre online ne igram, tako da me ping i ostalo ne zanima, ali me zanima kakvu adresu dobijam? Javnu ili privatnu (ovo zbog rapidshare-a pitam)? Vidim da je do kraja Avgusta besplatno priključenje pa bih se prebacio još sada (kablovsku TV već imam), jer mislim da ne bi trebalo puno vremena da me priključe. Još neka info ili savet su svakako dobrodošli! :)

player1
8.8.2007, 9:02
Adresa je javna.
A pocetkom ove godine (u martu), protok je dupliran za istu cenu (ukinuti 128flat paketi). Sada je 1350din 256flat, +525din za TV (sa 512flat lokalom).

Rocker
8.8.2007, 22:05
Adresa je javna.
A pocetkom ove godine (u martu), protok je dupliran za istu cenu (ukinuti 128flat paketi). Sada je 1350din 256flat, +525din za TV (sa 512flat lokalom).

Dobro, to znam (toliko piše i na sajtu), ali me interesuje da li će sada duplirati brzinu kao ADSL? I kako šljaka po Voždovcu?

Orvel
8.8.2007, 23:55
Ih, pa 100 GB se spici i na 256 :to_care:

Meni za sada SBB lepo radi. Na 256 sam uspeo da spicim 156GB :D.

dragomix
12.8.2007, 23:02
Kako se koristi SBB u lokalu?

Orvel
12.8.2007, 23:15
Probaj
http://eucbg.homeip.net

vladale
14.8.2007, 17:20
Brzina SBB interneta pet megabita u sekundi
Utorak, 14. avgust 2007. 12:24

Srpski kablovski operater SBB najavio je da će od sutra internet korisnicima omoguciti da se priključe na svetsku mrežu brzinom od pet megabita u sekundi.

Kako se ističe u saopštenju, ta kablovska konekcija je tri puta brže od najbrže ADSL veze u Srbiji, a mesečna pretplata će koštati 900 dinara.

Najveći kablovski operator i najveći provajder širokopojasnog interneta u Srbiji u ponudu će uvesti još 10 novih internet paketa, medju kojima su Flat SURF paketi brzina 512, 768, 1.024 i 1.536 Kb/s.

Flat grupa paketa podrazumeva koršćenje interneta bez ograničenja količine prenetih podataka, sa cenama od 1.390 dinara mesečno.

Izvor (http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?dub=123&vest=66919)

nikola87
15.8.2007, 0:41
ja sam bas danas uplatio FLAT paket kod SBB-a i u ponudi nije bilo tih novih paketa po ceni od 1390din.
Da li neko zna nesto vise o ovome?

miticfam
15.8.2007, 1:33
pitanje je kad ce to biti
sigurno ce cekati da telekom poveca brzine, pa ce do tad da bude sve po starom
tako je bilo i prosli put, samo nisam razumeo da li na mesto 256 ide 512 itd. ili sta?

Rocker
15.8.2007, 1:41
Na sajtu još uvek ništa ne piše, ali ako bude 512/128 za 1390, ja definitivno prelazim kod njih! Sramota je imati 64 UL uz 512 DL. :n-cc2:

player1
15.8.2007, 7:14
E pa to je fora.
256/128 ili 512/64, nema izmedju za te pare.

Rocker
15.8.2007, 8:19
E pa to je fora.
256/128 ili 512/64, nema izmedju za te pare.

Da, ali vidiš da i SBB planira da udvostruči brzinu, bar za DL. To će onda biti barem 512/128 što je opet mnogo bolje rešenje. Videćemo šta će reći na zvaničnom sajtu ako se udostoje da ga updateuju u dogledno vreme. :a_whistli

player1
15.8.2007, 9:07
Da, ali SBB planira da kopira nove telekomove pakete sa odnosom 8:1 download/upload.

Kojiko sam razumeo ti paketi ce se zvati Flat SURF.

vladale
15.8.2007, 16:12
FLAT SURF PAKETI
Internet flat home SURF 512/64 1.390,00 din
Internet flat home SURF 768/96 1.790,00 din
Internet flat home SURF 1024/128 2.090,00 din
Internet flat home SURF 1536/192 2.790,00 din
PREPAID PAKETI
Turbo prepaid 1 GB 900,00 5mbps/2mbps
Turbo prepaid 2 GB 1.500,00 5mbps/2mbps

Nisam očekivao da će da osakate upload, makar da su ga povećali na 256k, ovako su sada paketi isti kao i kod Telekoma.

player1
15.8.2007, 16:42
Srecom, to su novi paketi, a stari su jos tu.

miticfam
15.8.2007, 17:26
http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=358
novi cenovnik

vladale
15.8.2007, 18:27
Srecom, to su novi paketi, a stari su jos tu.

Ma gde ti ovde vidiš sreću? Svi provajderi dupliraju brzine, osim SBB-a, lukav, veoma lukav potez kako bi navukli još više korisnika!

player1
15.8.2007, 19:10
Pa i ti sto dupliraju nude isto sto i novi SBB paket, 512/64 i slicno (tj. 8:1 odnos). Neupotrebljivo sem sa cist surfing.

Toliko o "dupliranju" ostalih. Nista bolje on novih SBB paketa.

pyost
15.8.2007, 19:18
Obratite paznju da je to isti odnos kao sto nude novi ADSL paketi. SBB je samo prosirio ponudu da bi bili privlacniji onima koji se dvoume izmedju kablovskog i ADSLa.

nikola87
15.8.2007, 19:26
Pa i ti sto dupliraju nude isto sto i novi SBB paket, 512/64 i slicno (tj. 8:1 odnos). Neupotrebljivo sem sa cist surfing.

ne razumem se puno u internet pa da pitam zasto je nedovoljno 512/64?
Da li je tih 64 up load dovoljno za igranje igara preko neta.
Ako moze da mi se objasni zasto je dovoljno samo za SURF?

GordoN
15.8.2007, 19:34
Najgore sto je za Uzice sve ostalo isto ... FlatHome cena nam je ostala ista ,tj imamo 128/64 paket i svi ostali paketi su skuplji nego u vecini gradova. A FlasSurf uopste ne postoji (i ne verujem da ce postojati bar jos pola godine) . E to je ono u sta sam razocaran kod SBB !! :mad:

Sta bi ja dao da imam ovaj paket (upload i nije toliko bitan s obzirom da dosta visim po YouTube i downloadujem sa http-a):

FLATHOME SURF 768/96 1.790

Ja bih pre rekao dovoljan je za sve samo ne za torrent (jer je samo tu potreban veci upload)

player1
15.8.2007, 19:37

Pa za igranje preko neta je isto onoliko dobar kao i stari 128/64 (jedva). Jeste, download je bitniji neko upload, ali je i upload dosta bitan. A, ako treba da jos dajes glasovne komande...

Ipak govorimo od uploadu koji je jedva bolji od modemskog.

E sad, ako koristis cist http (tj. Surfovanje), onda je upload prilicno nebitan. Eto, sad sherujem neki torrent, i imam samo 20% od onih 128 za upload slobono, i ne osecam razliku.

Rocker
16.8.2007, 1:55
Znači, džaba smo se nadali da će bar SBB omogućiti 128 UL. :n-cc2: Onda je ADSL i dalje bolje rešenje, jer ako ništa drugo, jeftiniji je. :cool:

urke
17.8.2007, 8:01
Sitnica koju vidim da niste pomenuli: FlatSURF paketi _nemaju_ lokalni saobraćaj. Čitaj: nema razlike između ADSL-a i FlatSURF p(l)aketa, osim što uz FlatSURF moraš da platiš i mesečno održavanje za KTV.

vladale
17.8.2007, 11:06
Sitnica koju vidim da niste pomenuli: FlatSURF paketi _nemaju_ lokalni saobraćaj. Čitaj: nema razlike između ADSL-a i FlatSURF p(l)aketa, osim što uz FlatSURF moraš da platiš i mesečno održavanje za KTV.

Što je još gore, SBB je ovim paketima (mislim na FlatSURF) uništio lokal, zbog toga što će korisnici tog paketa moći da pristupaju lokalnim hubovima, trackerima i tako nam kvariti vezu.

EDIT #1: Poštovani,

s' obzirom da ranije napisan post ipak nije u potpunosti tačan, zbog čega se izvinjavamo, sada ćemo da razjasnimo stvari. Osnovna razlika Flat Surf paketa u odnosu na ostale pakete je u tome što je odnos download - a i uploada - a drugačiji i što sav protok koristi internet flow, znači nema lokala. Ukoliko neki korisnik koji ima lokal vrši saobraćaj sa korisnikom Flat Surf paketa onda će mu isti ići kroz lokal. Korisnici Flat Surf paketa se neće odvajati u poseban opseg. Svi ostali servisi su dostupni u okviru Flat Surf paketa.

Izvor (http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?p=124363#124363)

DukeofSerbia
17.8.2007, 11:31
Novi paketi su prava stvar. Da ih nisu uveli, prešao bih na ADSL. Ni jednom nisam uključio lokal niti me interesuje, na privatne torente ne idem, na javne onako, šaljem malo poveće e-mailove 2-3 puta mesečno maksimalno, ne igram se, skype ne koristim, tako da za 40 dinara više dobijam duplo brži dl jer skidam sa http ili ftp servera (verovatno ću preći na 768 Kb/s ili čak 1 Mb/s :D - živeo RS).

Koliko je kablovski internet dobar u EU, ne znam, ali buraz u SAD ima upload 384 Kb/s, a download 6 Mb/s na Time Warner Cable. A ovde ljudi dižu paniku...

Tih 10-tak ljudi što podižu prašinu na SBB forumu u vezi novih paketa kucaju već mesecima kako će napustiti SBB, pa još uvek nisu. Mnogo smo jaki... :aplauz:

Orvel
17.8.2007, 13:50
Mislim da ce u lokalu biti uvedeno novo pravilo za ratio:min 1,pa ko moze da ga isprati nek skida.

dragomix
17.8.2007, 22:03
A zasto mi u lokalu brzina 2kb/s, tj skinuo sam nekih 4mb za 2 sata!!! Jel zna neko zasto je to toliko sporo, a treba da bude duplo brze od onoga sto nije u lokalu?

vladale
17.8.2007, 22:32
A zasto mi u lokalu brzina 2kb/s, tj skinuo sam nekih 4mb za 2 sata!!! Jel zna neko zasto je to toliko sporo, a treba da bude duplo brze od onoga sto nije u lokalu?

Zavisi od kog korisnika si skidao, možda su slotovi tog korisnika zauzeti, ili mu je zauzet upload u lokalu, a možda je i limitivao upload. Najbolji način da proveriš brzinu lokala je da "povučeš" nekoliko različitih fajlova od različitih korisnika.

dragomix
19.8.2007, 18:18
Ne znam o cemu se radi ali ocigledno je usporenje download-a sa ftp servera van lokala kada pocne download u lokalu, a to bi kao trebalo da bude odvojeno koliko makar ja to razumem!!!:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2: Stvarno ne znam sta da radim, taman se ponadao da se ovajdim od tog SBB lokala - ono, da izvinete, mucak:D:D:D

Spawn BG
20.8.2007, 20:03
Moram da priznam da nisam čitao sve postove o SBB-u, ali da vam prenesem svoje najnovije iskustvo.
Dakle, ja se prijavim pre 20-ak dana za kablovski net, oni rekoše "javićemo za 10-15 dana". Danas je 22. ili 23. dan od tada i pozovem ja njih, pitam šta je bilo, oni kažu "nema tehničkih mogućnosti kod vas za internet". "Ali komšija dve kuće od mene ima...", počnem ja, a on meni "Naši tehničari kažu da nema. Oni znaju svoj posao." "OK", rekoh ja. Onda, par sati kasnije, odem kod drugara, uzmem njegov kablovski modem, povežem kod mene i... pa eto mene, kucam ovaj post, a "nemam tehničkih mogućnosti". Kakvo je vaše mišljenje:
1. SBB laže o besplatnim priključcima (kao besplatno, ali ćemo ih što manje priključiti)...
2. Lenjost njihovih tehničara...
3. Stručnost njihovih tehničara
4. "Stručnost" njihovih tehničara... (htedoh i tehničare da stavim u navodnike, ali je i ovako dovoljno cinično...)
:confused: :n-cc2:

Deusdies
20.8.2007, 21:57
Moram da priznam da nisam čitao sve postove o SBB-u, ali da vam prenesem svoje najnovije iskustvo.
Dakle, ja se prijavim pre 20-ak dana za kablovski net, oni rekoše "javićemo za 10-15 dana". Danas je 22. ili 23. dan od tada i pozovem ja njih, pitam šta je bilo, oni kažu "nema tehničkih mogućnosti kod vas za internet". "Ali komšija dve kuće od mene ima...", počnem ja, a on meni "Naši tehničari kažu da nema. Oni znaju svoj posao." "OK", rekoh ja. Onda, par sati kasnije, odem kod drugara, uzmem njegov kablovski modem, povežem kod mene i... pa eto mene, kucam ovaj post, a "nemam tehničkih mogućnosti". Kakvo je vaše mišljenje:
1. SBB laže o besplatnim priključcima (kao besplatno, ali ćemo ih što manje priključiti)...
4. "Stručnost" njihovih tehničara... (htedoh i tehničare da stavim u navodnike, ali je i ovako dovoljno cinično...)
Vidiš, kod mene je bilo skorz suportno. Uveo sam SBB na dva računara, fizički odvojena, ali u istom gradu. Prvi put su došli sutradan u dogovoreno vreme, a drugi put su rekli da će doći sutra, ali su pozvali, izvinuli se, i rekli da će doći dan posle. I bi tako.

SuperG
21.8.2007, 0:49

Najverovatnije nista od toga.... taj neko sa kim si pricao preko telefona je samo hteo da te otku*ci... Zovi ih ponovo.

vladale
21.8.2007, 1:37

Hm, ako i dalje želiš njihov internet, pošalji poruku na njihovom zvaničnom SBB forumu (forum Korisnički servis).

Adresa je: http://forum.sbb.co.yu

Pelagijska Argosija
21.8.2007, 20:02
Vidiš, kod mene je bilo skorz suportno. Uveo sam SBB na dva računara, fizički odvojena, ali u istom gradu. Prvi put su došli sutradan u dogovoreno vreme, a drugi put su rekli da će doći sutra, ali su pozvali, izvinuli se, i rekli da će doći dan posle. I bi tako.

Mozda je tako u Kragujevcu (blago vama ako jeste), ali u Beogradu je uzas. Ja sam isto cekao oko 2 nedelje a rekli su za nedelju dana, a kol centar je posebna prica. Ne vredi zvati nego moras otici tamo da se svadjas i deres na njih da bi bilo sta uradili.
Sve u svemu jako losa iskustva imam sa SBB-om, ali su i najjeftiniji tako da...

nikola87
21.8.2007, 20:57
Evo da ne bude da samo plujemo SBB,u poslednje vreme sam primetio da su malo organizovali korisnicki cenata u Kralja Petra tako da sada nema velikih guzvi sto je za pohvalu s obzirom da je ono ranije bilo strasno.

Nemanja81
23.8.2007, 12:15
Startujete vas DC
Kliknete na favorite hubs
Kliknite na NEW
U name kucate NV HUB
U adress 89.216.138.235
U nick kucate zeljeni nadimak
Password upisete zeljenu sifru
Kliknite na ok
Onda stiklirajte NV HUB i dupli klik
Kada se konektujete obratice vam se neko od OP-va
da vas registruje!!!
Reconectujete se i UZIVAJTE !!!
Dobrodosli!!!

Gagic
24.8.2007, 10:12
Mozda je tako u Kragujevcu (blago vama ako jeste), ali u Beogradu je uzas. Ja sam isto cekao oko 2 nedelje a rekli su za nedelju dana, a kol centar je posebna prica...

I u Somboru je ista situacija, ja sam na priključenje čekao 16 dana...
I meni su obećavali da će biti za nedelju dana.

Mr.Deeds
24.8.2007, 10:40
U Valjevu dodju za dan dva nije toliko cekanje.

Peka80
24.8.2007, 16:10
Onda, par sati kasnije, odem kod drugara, uzmem njegov kablovski modem, povežem kod mene i... pa eto mene, kucam ovaj post, a "nemam tehničkih mogućnosti".

Ovo mi nije jasno! Kako možeš da priključiš kod sebe kablovski modem ako nemaš uopšte internet! Još ti oni javili da nemaš mogućnosti za net!?
Jer ako je već tako, šta te boli uvo, idi kupi kablovski modem i imaš net besplatno! :) Šta se buniš!

GordoN
24.8.2007, 17:13
Ovo mi nije jasno! Kako možeš da priključiš kod sebe kablovski modem ako nemaš uopšte internet! Još ti oni javili da nemaš mogućnosti za net!?
Jer ako je već tako, šta te boli uvo, idi kupi kablovski modem i imaš net besplatno! :) Šta se buniš!

Pa zato sto je za taj modem (tj nalog korisnika koji ga koristi) aktiviran neki paket koji moze da se pokrene na bilo kom racunaru ,a ne samo kod tog korisnika koji je uplatio . Ne moze nikako imati besplatan internet ,ako samo kupi novi modem ,kad nema nalog i uplacen paket kod SBB-a

player1
24.8.2007, 18:06
Zar nije rekao da je uzeo modem od drugara?
To znaci da se kaci na drugarov nalog ako sam dobro razumeo.

--> ako moze da kod sebe prijkaci SBB-ov modem i koristi net, znaci ima tehnickih mogucnosti

P.S.
Inace da ne bude zabune, accounti su fizicki vezani za MAC broj svakog modema, tako da je on trosio drugarovo vreme, ali kod sebe u kuci.

GordoN
24.8.2007, 19:49
player1 : Upravo tako!

Inace tu nema nista novo ... SBB je bio i uvek ce ostati spletkaros ,tako da to sto su mu rekli da nema tehnickih mogucnosti ,jednostavno su hteli da ga od**bu . Zasto? Ko ce ga znati . A mozda su jednostavno nestrucni. Moj bivsi kablovski operater pre nego sto ih je kupio SBB ,kad su dosli kuci da mi podese sve to ,nasli su se u cudu kad DHCP nije hteo da dodeli IP adresu modemu . I tako obavljaju razne telefonske pozive da pitaju sta to nije u redu ,dok ja nisam uzeo misa u ruke i ukljucio DHCP client . To je nestrucnost ,oni su to trebali da znaju . Ti isti ljudi su nastavili da rade na istom mestu i kad je SBB dosao

Bilo kako bilo ,pre nekoliko dana sam bacio SBB ,jer je mnogo zapostavio Uzice,i za dan dva mi stize ADSL 512/128 koji ce od prvog biti 1024/128 za svega 1700din :alealeee:

DukeofSerbia
25.8.2007, 14:57
Ja uplatio 1024/128, a danas da malo skratim čekanje prešao sam sa 256/128 na 512/256. :D

I u Somboru je ista situacija, ja sam na priključenje čekao 16 dana...
I meni su obećavali da će biti za nedelju dana.

U maju.. rekli za 7-10 dana i za tačno 7 dana je zvao momak, dogovorili se za sutra u 11, došao u 11:30 i odradio sve za pola sata (bušenje zida, provlačenje kablova i sl.).

Bilo kako bilo ,pre nekoliko dana sam bacio SBB ,jer je mnogo zapostavio Uzice,i za dan dva mi stize ADSL 512/128 koji ce od prvog biti 1024/128 za svega 1700din :alealeee:

Da se tebi nije omaklo - 2700. Molim te nam navedi koji provajder po toj ceni daje 512, po mogućnosti link.

GordoN
25.8.2007, 15:07
Da se tebi nije omaklo - 2700. Molim te nam navedi koji provajder po toj ceni daje 512, po mogućnosti link.

Control Point

Imao sam dobra iskustva sa njima u vezi bilo cega ,verujem da ce internet biti dobar ,a i poznajem ih dobro tako da ne verujem da ce biti nekih problema.Malo sam se prevario cena je 1750din :D

http://www.controlpoint.co.yu/adsl_cene.php

PAIN
25.8.2007, 15:08
Ja sam prestao da uplacujem 1MB flat makar bar dok je leto.Stvarno su neozbiljni jer zasto bih ja placao ako mi pola dana ne radi net.Kazu kriva je vrucina i svaki put kad ga zapece on mi iskljuce od 11h do 19h.To nije svuda vec samo za moju stranu ulice dok moj drug preko puta ima 24/7 net.

ForceWare
25.8.2007, 15:18
Vratio bih ja sve vas što se žalite, sa kablovskog na 56k pa da vidim šta bi onda radili za malo širokopojasnog... :)

Pa šta ako ne radi po ceo dan - nije toliko neophodan (nije pitanje života i smrti ako ne možeš da se konektuješ ) ali isto tako moraju da vrate pare za to vreme kad nije bilo interneta. Ne plaćate vi vazduh, nego ceo mesec.

GordoN
25.8.2007, 16:01
Problem je sto oni nece da nadoknade (ni novcano ni dodatnim vremenom) izgubljeno vreme nastalo njihovom krivicom. Meni je prosle godine nekoliko meseci internet radio gore od dialup-a ,pa im nije palo na pamet da nadoknade tolike dane( nakon svih mojih pokusaja ). A ja sta cu ,morao sam da placam jer mi je trebao internet,a obican 56k modem sam prodao :D kad sam uzeo kablovski internet ,i nisam bas bio rad da placam telefonski racun nekoliko hiljada

nikola87
25.8.2007, 16:43
Vratio bih ja sve vas što se žalite, sa kablovskog na 56k pa da vidim šta bi onda radili za malo širokopojasnog... :)

Pa šta ako ne radi po ceo dan - nije toliko neophodan (nije pitanje života i smrti ako ne možeš da se konektuješ ) ali isto tako moraju da vrate pare za to vreme kad nije bilo interneta. Ne plaćate vi vazduh, nego ceo mesec.

Pa on placa taj intrenet i zakonom mu je garantovano da ono sto je platio mora da dobije, sto on ocigledno ne dobija i s pravom se buni. Sta sad ti platis 102.000E BMW M5 i ne dobijes pola opreme i motor od 150 konja i sta sad nema veze kao to nije neophodno nece umreti ako nema celu opermu, a i sta da rade oni ljudi koji voze ficu ili juga:opanachke.

ForceWare
25.8.2007, 16:50
Pa on placa taj intrenet i zakonom mu je garantovano da ono sto je platio mora da dobije, sto on ocigledno ne dobija i s pravom se buni. Sta sad ti platis 102.000E BMW M5 i ne dobijes pola opreme i motor od 150 konja i sta sad nema veze kao to nije neophodno nece umreti ako nema celu opermu, a i sta da rade oni ljudi koji voze ficu ili juga:opanachke
Odgovor ti je u zadnjem delu moje poruke.
ali isto tako moraju da vrate pare za to vreme kad nije bilo interneta. Ne plaćate vi vazduh, nego ceo mesec.

DukeofSerbia
25.8.2007, 18:11
Danas kad sam promenio paket u nalogu (kao što odkucah već), a već za 5 minuta se promenila brzina.

Control Point

Imao sam dobra iskustva sa njima u vezi bilo cega ,verujem da ce internet biti dobar ,a i poznajem ih dobro tako da ne verujem da ce biti nekih problema.Malo sam se prevario cena je 1750din :D

http://www.controlpoint.co.yu/adsl_cene.php

Zanimljivo. Baš se pitam kako imaju jeftinije cene od Telekoma i zašto je EUnet tako skup u poređenju sa njima? :icon_scra

Vreme će pokazati.

nikola87
25.8.2007, 18:29

hteo bih ta ti se izvinim ako sam te nesto uvredio mada jedino u svoju odbranu mogu da stavim ovu recenicu "Pa šta ako ne radi po ceo dan - nije toliko neophodan (nije pitanje života i smrti ako ne možeš da se konektuješ )", znaci toliko me je iznervirao taj deo da nisam do kraja ni procitao sta si napisao.

pozz....jos jednom sorry

GordoN
25.8.2007, 19:00
Zanimljivo. Baš se pitam kako imaju jeftinije cene od Telekoma i zašto je EUnet tako skup u poređenju sa njima? :icon_scra

Vreme će pokazati.

I Verat je uvek bio jeftiniji od ostalih,ali koliko ja znam oni su nezavisni od telekoma ,tj (ne razumem se u taj odnos prvajdera i telekoma) ne kupuje link ka internetu od telekoma ,nego iz neke druge zemlje. Neka me neko ispravi ako misli da zna o cemu pricam. Mozda i Controlpoint radi to isto..

Sto se tice EUNeta ,on je uvek bio skuplji od ostalih ,a zauzvrat navodno nudi 100% kvalitet rada interneta i podrsku u bilo koje doba dana i noci i time pravdaju cenu. Opet ovde pricam napamet ,jer sam samo citao o njima. Nikada nisam bio korisnik

Uostalom kao sto si rekao ,vreme ce pokazati ,zvali su i rekli da ce doci u toku sledece sedmice. Pa cu da vidim kako ce da se pokaze

ForceWare
25.8.2007, 20:47
hteo bih ta ti se izvinim ako sam te nesto uvredio mada jedino u svoju odbranu mogu da stavim ovu recenicu "Pa šta ako ne radi po ceo dan - nije toliko neophodan (nije pitanje života i smrti ako ne možeš da se konektuješ )", znaci toliko me je iznervirao taj deo da nisam do kraja ni procitao sta si napisao.

pozz....jos jednom sorry
Ja nisam ni video uvredu :D
Sad se čudim što je Iris menjala poruke :D
PS. Ako je mislila na ono "nebuloze" ja to i ne vidim kao uvredu :kreza:

BTW Bembara košta 86,200 € :D

Iris
25.8.2007, 20:50
Glavno da se vi svi lepo slažete... :D

nikola87
25.8.2007, 21:27
osnovna varijanta kosta 86200 a ima i neka varijanta za jos manje:D

Spawn BG
25.8.2007, 21:58

Kao što rekoh, drugarov modem (aktivni korisnik)...
Uglavnom, izgleda da je ipak bio u pitanju ljudski faktor...
Posle još dva poziva u sredu sam naleteo na ljubaznog operatera koji me je lepo saslušao, objasnio sam mu da sam uspeo da se konektujem sa drugarovim modemom, da sam prilikom skidanja update-a za AVAST imao brzinu 32KB/s (što je u odnosu na dialup max 7-8, a najčešće 4-5KB/s kosmički let), i dobio odgovor: "Daćemo nalog da se ponovo provere tehničke mogućnosti, pa ćemo vam javiti." U četvrtak predveče su me pozvali, i danas su došli... Sad sam konektovan svojim modemom.
Tehnika i tehnologija napreduje, ali ljudi...:n-cc2:

vladale
26.8.2007, 0:18
Kao što rekoh, drugarov modem (aktivni korisnik)...
Uglavnom, izgleda da je ipak bio u pitanju ljudski faktor...
Posle još dva poziva u sredu sam naleteo na ljubaznog operatera koji me je lepo saslušao, objasnio sam mu da sam uspeo da se konektujem sa drugarovim modemom, da sam prilikom skidanja update-a za AVAST imao brzinu 32KB/s (što je u odnosu na dialup max 7-8, a najčešće 4-5KB/s kosmički let), i dobio odgovor: "Daćemo nalog da se ponovo provere tehničke mogućnosti, pa ćemo vam javiti." U četvrtak predveče su me pozvali, i danas su došli... Sad sam konektovan svojim modemom.
Tehnika i tehnologija napreduje, ali ljudi...:n-cc2:

Bilo kako bilo, bitno je da si ti dobio na kraju ono što si i tražio - internet. Ne zaboravi onu rečenicu: Korisnik je uvek u pravu!

aLti
30.8.2007, 0:58
Pozdrav svima,

zelim samo da naglasim svima onima koji razmisljaju o uplati Turbo SBB Prepaid paketa da JE U PITANJU PREVARA!!!

Naime, SBB tvrdi da je brzina famoznog Turbo paketa 5 mbit/s dl ka Internetu (+2 mbit/s dl u lokalu, ali lokal se nigde ne spominje). Napomene radi, obicni SBB prepaid paketi navodno imaju brzinu od 2 mbit/s dl ka Internetu + 2 mbit/s dl u lokalu).

Testiranja koja su mnogi sproveli pokazuju da je u pitanju klasicna kradja, prevara i bezobrazna obmana korisnika od strane kompanije SBB.

Naime, ne postoji apsolutno nikakva razlika izmedju "Turbo" prepaid i starih (klasicnih) prepaid paketa, barem sto se brzine tice. Oba paketa rade ocajno, daleko ispod deklarisanih brzina, sto se moze primetiti na sledecim screen shotovima:

(napomena: sva testiranja sam izveo licno, u periodu od 23:55h - 00:10h, dakle u vreme kada je broj SBB korisnika, a samim tim i relativna iskoriscenost SBB linka svedena na minimum. Testiranja su obuhvatila razlicite servere sa razlicitih kontinenata. Svi serveri su garantovali tacnost rezultata za brzine do 8 mbit/s).

1) CNET Bandwidth test - rezultat iznosi 0.68 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara1.jpg

2) PC Pitstop - pokazuje brzinu od 0.79 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara2.jpg

3) Road Runner - pokazuje brzinu 0.63 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara3.jpg

4) Bandwidth place - pokazuje brzinu od 1.1 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara4.jpg

5) SBB Brzinomer pokazuje brzinu od 4.68 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara5.jpg

6) Konfiguracija kablovskog modema, na kojoj jasno pise da je dl brzina 7 mbit/s

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara6.jpg

Dakle, prosecna brzina "Turbo" paketa je 0.8 mbit/s, sto je preko 6x nize od deklarisane brzine. Cak stavise, SBB brzinomer jasno pokazuje da skidanje od 5 mbit/s nije moguce cak ni sa njihovih servera (!?!). Pritom nije jasno da li SBB brzinomer meri i lokalni protok na ovim paketima, ili ne.

O cemu se ovde zapravo radi? Radi se o bacanju prasine u oci korisnika, jer je Telekom spustio cene zakupa svojih linkova za duplo, a SBB svoje cene za prepaid pakete nije korigovao ni za prebijenog cvonjka. Umesto toga, uveli su famozne "Turbo" pakete, koji su zapravo isti oni stari prepaid paketi kojima je maksimalna duzina trajanja skracena sa 2 meseca na mesec dana.

Dakle, "Turbo" paketi su turbo samo po brzini usisavanja novca iz vaseg novcanika. I nista vise...

Ako ima nevernih toma, slobodno neka testiraju svoju "Turbo" brzinu...

Sve najbolje,

LoneWolf
30.8.2007, 1:16
Hvala na demistifikaciji lopovluka. :tapsh:

Nicolas
30.8.2007, 1:34
Ko ima njihovu kablovsku zna da stvari tu i ne funkcionisu savrseno tako da ovo za mene recimo i ne predstavlja iznenadjenje.
Super sto si izneo zapazanja ovde.

glitch
30.8.2007, 1:44
Da imam vise para od njih, dao bih zadnji dinar da ih satrem sa lica zemlje! I jos par firmi sa, svojevrsne, "crne liste". Najozbiljnije!

aLti
30.8.2007, 1:58
Ko ima njihovu kablovsku zna da stvari tu i ne funkcionisu savrseno tako da ovo za mene recimo i ne predstavlja iznenadjenje.
Super sto si izneo zapazanja ovde.

Mislim da je fraza "ne funkcionise savrseno" suvise blag izraz za SBB.

Kad je doslo do jacanja kursa dinara u odnosu na evro prosle godine, SBB 'ladno uzme i poveca svoje cene za 20%. Zvanicno obrazlozenje - moraju da uloze u terensku sluzbu, koja otklanja sve kvarove najkasnije u roku od 3 dana. Ok...

Meni pre manje od mesec dana krene da se resetuje modem non-stop. Zovem da prijavim kvar. Kazu zapisali su. Nakon 15 dana (?!?) dolaze na teren. Celokupna kablovska instalacija se nalazi u zakljucanom ormaricu, kljuceve imaju stanari (ne i SBB, jer se radi o privatnoj instalaciji na koju su se ovi samo prikljucili). Terenci bez otvaranja ormarica ne mogu da urade ama bas nista. Dolazi komsinica koja ima kljuceve, pita ih sta rade - terenci je glat' od*ebu. Meni nisu zvonili na vrata, niti na telefon, niti sam znao da su uopste bili tu. Makar da pozvone da im dam kljuceve. A znate kako sam saznao da su uopste bili tu? Indijanci greskom iskljucili TV signal celom sestom spratu. Nabedili na konkurenciju :) Trebali im je nedelju dana (!?!?) da signal ponovo puste ljudima koji su njihovom greskom bez njega ostali. Svi redovno placaju. A meni problem i dalje stoji - upload je prejak, sto mi cesto resetuje modem. Mada to ne utice na ove testove, jer sam testirao dl. Zivim u strogom centru grada, tehnicka sluzba prodje mojom ulicom barem 10x puta dnevno - ali ne vredi. Kao da korisnici zive na zasebnim ostrvima, a terenska sluzba do njih ide jedrenjacima - vetra naravno nema.

p.s. NIJE PROSLO NI 10 MINUTA, A VEC SU MI IZBRISALI OVU TEMU SA SBB FORUMA!!!

glitch
30.8.2007, 2:18
I kako covek da ne pocne da ujeda, kad te prave budalom od tvojih para? Ovo ce se zavrsiti with rock and stone...

Nicolas
30.8.2007, 3:02
Da imam vise para od njih, dao bih zadnji dinar da ih satrem sa lica zemlje! I jos par firmi sa, svojevrsne, "crne liste". Najozbiljnije!
Sprema se neka revolucija vidim ja.:D
Mislim da je fraza "ne funkcionise savrseno" suvise blag izraz za SBB.

.....

Znam, imao sam i ja losih iskustava s njima. Po ugovoru mi stoji da moraju da mi salju racun za kablovsku na kucu kad ono nije stizalo jedno 4-5 meseci i jedno jutro zovne neki balavac i pocne meni bukvalno da preti! Ja ne znam gde se nalazim, sve dok nisam shvatio da nisu dolazile uplatnice i da je to zagarantovano ugovorom. I sta onda da mu radim? Jedino vredi prevaspitavati takve ljude nista vise.

genius
30.8.2007, 9:28
To se i meni desilo... A internet sam redovno placao najjaci paket i pored toga nisam imao konekciju ceo decembar i pola januara :n-cc2: jer likovi jednostavno nisu znali kao o cemu je rec. Sve su konektore kao zamenili, nabedili mene jedno 50 puta da nisam lepo podesio modem i na kraju kada sam otisao kod lokalnog sefa (a imam gadnu reputaciju u gradu) mi je priznao da jednostavno su prodali vise paketa nego sto imaju kapaciteta.... i da se nada da ce iz Beograda da se smiluju da mu pojacaju link.... U medjuvremenu sam preleteo na Telekom i od tada nikad nisam imao problema...

vladale
30.8.2007, 9:30
@aLti, video sam tvoje poruke na zvaničnom SBB forumu, mada mislim da će ti obrisati thread.

Što se tiče SBB-a, nije da ih branim, ali kod mene u Leskovcu sve radi savršeno, do sada nisam imao nekih većih prekida od decembra 2005, kada i koristim njihov internet.

ledilo
30.8.2007, 10:16
Sbb koristim vec 2 meseca i nikakvih problema nemam. Koristio sam pakete od 2Mb/s i brzina download-a je bila oko 250KB/s ( teoretski max 256KB/s ), sto je ok s obzirom da kabl do modema dolazi preko tri razdelnika. Merio sam brzinu na nekim sajtovima i pisalo je 1.7Mb/s i u nastaku brzina kojom mozete da download-ujete sa naseg sajta. Sada koristim flet 256/128 i download je oko 31KB/s. Za sad sam zadovoljan.

GordoN
30.8.2007, 13:29
Ja nisam imao nikakvih problema sa SBB-om . Celu godinu sam bio na FlatHome 256 ,i protok nikad nije pao ispod 25 (uglavnom je bio izmedju 28-30) . Isto i sa FlatHome 128 ,dobijao sam maksimalnu brzinu za taj paket. E sad da su i kod nas spustili cene kao u Beogradu i mnogim gradovima ,i da su uveli FlatHome Surf ja bi i ostao na kablu ,i uplatio bih veci paket... Sad sam na 512/128 ADSL koji cas radi odlicno ,cas ne mogu ni pesmu obicnu da skinem.

Mislim da treba da prodje jos koja godina da bi Srbija imala dobar internet po prihvatljivoj ceni

Deusdies
30.8.2007, 14:06
Hm, uzeste li u pitanje lokaciju servera na kome se testira speed? Ne verujem da baš toliko mogu (smeju) da slažu. Pogledajte http://www.speedtest.net , s obzirom da oni imaju server u Temišvaru ;)

Deusdies
30.8.2007, 14:09
Evo npr, ja imam SBB Flat 256/128 i spidtest.net kaže 238/118 što je prihvatljivo, s obzirom na distancu, i zauzeće SBB-a (14:00h)

BTW, nemojte ovo da shvatite kao da branim SBB. Daleko od toga :)

aLti
30.8.2007, 15:51
Evo rezultata speedtest.net (recommended server - Timisoara, Romania):

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara7.jpg

Kao sto se moze videti, i dl i up na ovom "Turbo" paketu je ocajan u odnosu na ono sto se reklamira. Obratite paznju da je brzina uploada 5x niza od onoga sto SBB reklamira (na sajtu jasno pise up 2 mbit/s ka internetu)!!!

Na forumu SBBa su me banovali. Evo i dokaza:

http://altipar.users.sbb.co.yu/prevara8.jpg

Doduse, banovali su i Kuzmu pa im je on vratio bwahahaaha :)

E sada dolazimo do najzanimljivijeg dela razgovora - tuzbe. Na zalost, SBB je u ugovoru prodao maglu, jer su obaveze korisnika jasno naznacene, dok su obaveze SBB-a umotane u oblandu. Ne vidimo ni u kom roku su duzni da korisnika prikljuce na net, ni u kom roku su duzni da otklone kvar, ni koju su brzinu paketa duzni da obezbede, nista... U clanu 7. Anexa ugovora stoji: "SBB PJ Telefonija se obavezuje da ce permanentno i kvalitetno odrzavati sistem radi ocuvanja postignutog nivoa kvaliteta usluga." Na osnovu cega mozete da ih tuzite? Nicega...

Sa druge strane, juce sam pricao sa bratom koji ima Telekom ADSL u Zrenjaninu. Njemu je u ugovoru sve jasno naznaceno, izmedju ostalog i brzina koju je uplatio, dakle ako bude drasticnog odstupanja uvek ima opciju zalbe sudu. U clanu 1. ugovora mu stoji sledece: "Ovim ugovorom (u daljem tekstu: Ugovor) Telekom i Korisnik uredjuju medjusobne odnose u vezi sa koriscenjem usluge ADSL paket 3 (u daljem tekstu: Usluga). Usluga omogucava Korisniku: Koriscenje ADSL prikljucka sa Opremom protoka 768/192 kbit/s, jedna dinamicka IP adresa, jedna e-mail adresa, 20Mb prostora po adresi...". Neverovatno je da sam mu sinoc poslao sve ove linkove, i on je na svim test serverima imao za nijansu bolje rezultate od mene. A ja navodno imam 5 mbit/s paket, a on samo 768 kbit/s.

Dakle, da zakljucimo: SBB ne moze da pruzi uslugu od 5 mbit/s. Cak ni prepaid paket paket od 2 mbit/s ne mogu da ispostuju. Maximalna brzina koju SBB moze da ponudi svojim korisnicima je cca 950 kbit/s, bez obzira na to da li je u pitanju prepaid ili flat paket. Vecu brzinu od ovoga ne mogu da obezbede, bez obzira na to sta pricaju u svojim reklamama. Dakle - lazu i obmanjuju korisnike kada je "Turbo" paket u pitanju. Zbog zamagljenosti ugovora, sudska tuzba je nezamisliva...

starx
30.8.2007, 17:23
Pa nista evo moje veze imam 1024/128.Namerno sam uzeo frankfurt zbog najboljih rezultata do sada onaj preporuceni u rumuniji daje i manje:boodala::boxing::boxing:

nikola87
30.8.2007, 17:27
ja imam paket 256/128 flat i skida mi uvek oko 28-30kb sto je tacno onoliko koliko sam platio. Sad cu da vidim da napravim neki slican test pa cu da stavim rezultate.

nikola87
30.8.2007, 17:36
evo mojih rezultata:

Frankfurt 245/123
Lisbon 244/120
Timisoara 245/121
Novosibirsk 246/120

to su rezultati koji se uklapaju u paket 256/128

Rocker
30.8.2007, 17:40
Očigledno nije problem kod najslabijih paketa, toliko svako može da obezbedi....drago mi je što nisam prešao kod njih, a bio sam na granici.

starx
30.8.2007, 20:11
A jel ovo ok mislim da jeste ali primecujem gore je kad padne recimo na 41 sto se cesto desava,kako je kod vas.:n-cc2:
kuca se 192.168.100.1 pa kad otvori opcija signal ko nezna:icon_scra

Zanima me kako je kod aLti-ja posto vidim da ima dobre rezultate.

aLti
30.8.2007, 20:51
A jel ovo ok mislim da jeste ali primecujem gore je kad padne recimo na 41 sto se cesto desava,kako je kod vas.:n-cc2:
kuca se 192.168.100.1 pa kad otvori opcija signal ko nezna:icon_scra

Zanima me kako je kod aLti-ja posto vidim da ima dobre rezultate.

Imas idealne parametre. Retko ko ima tako dobar signal. Meni je malo slabiji Signal-to-Noise Ratio i iznosi 35.9 dB. Ali i to je odlicno. Power Level na Downstreamu treba da bude izmedju -12 dBmV i +12dBmV, pozeljno oko nule. Power Level na Upstreamu ne sme da predje iznad 56 dBmV za 16QAM, tj. 58 dBmV za QPSK, pozeljno u oba slucaja da bude ispod/oko 45 dBmV. Signal to Noise Ratio treba da bude sto veci, ne sme da padne ispod 27 dB...

Mislim da je kod tebe problem sto si uzeo Flat Surf (1024/128 paket), koji zapravo sada vidimo kako radi... To su nedavno uvedeni paketi, za koje niko do sada nije ni znao kako rade... Sada znamo :(

starx
30.8.2007, 20:59
Daba za signal jos uvek je lose imamo mrezu 4 racunara i ruter d-link dir100 ali problem je u brzini koju sbb sece pa kad sam ukljucim modem naravno bez rutera bilo je malopre 505 kb down a 101kb upl pa to je problem nista najverovatnije adsl telekom sta drugo <<pametno>> ima osim toga.:ciao:

PAIN
30.8.2007, 21:22
@Alti Nijedan Speedtest ti nece dati bas pouzdanu informaciju.Uzmi moj slucaj, do pre mesec dana sam koristio 1MB flat i na svakom speedtestu nikad nisam imao preko 600 za dl a u stvarnosti sam imao nekih 120kbps sto je bas odgovarajuca brzina za 1MB.Sad imam 384 i doduse pokazuje mi 400:D.Ne znam kako ti je u relanom radu ali njima nista ne znace ti testovi(znam, ja sam im pokazivao:D).

Moj predlog ti je da budes uporan.Pokusaj da dodjes do direktora ili bilo koga ko ima i malo uticaja.Meni su npr celo leto zavrtali(nisam imao net preko celog dana, tek rano ujutru ili posle 7h uvece).ZApretio lepo inspekcijom i odmah me sutra pozvali da otklone kvar.Dosli u ulicu promenili kablove i to je bilo to.

Definitivno moras biti drzak s njima:)...

Jedno pitanje, kakav je ono paket flat Surf.U cemu je fora?

DukeofSerbia
30.8.2007, 22:19
Mislim da je kod tebe problem sto si uzeo Flat Surf (1024/128 paket), koji zapravo sada vidimo kako radi... To su nedavno uvedeni paketi, za koje niko do sada nije ni znao kako rade... Sada znamo :(

Nije nego. Šta je sa mojom porukom ovde: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1198932&postcount=192

Ne da ide, nego leti.

Brzine su kao na ADSL-u.

vladale
30.8.2007, 22:27

Fora je u tome što je odnos downloada i uploada isti kao na ADSL-u, nema lokala kao na FLAT HOME paketima a i cena je jeftinija od FLAT HOME-a. Pisao sam već o tome ranije, idi na prethodnu stranu.

starx
31.8.2007, 15:01
DukeofSerbia da znas da usluge sbb-a variraju od naselja do naselja kako kome radi nekom bolje nekom losije:ciao:

DukeofSerbia
1.9.2007, 9:13
Naravno da znam. Zato slučaj ne može da bude merilo i presek stanja ;).

Tako je i sa ADSL-om, bežičnim...

starx
1.9.2007, 11:00
Evo jos malo od jutros fino kako to samo radi pa dobro menjacemo adsl bezicni kablovski pa koji bude bolji:n_klanja::n_klanja::n_klanja:

nsAce
3.9.2007, 13:47
Fora je u tome što je odnos downloada i uploada isti kao na ADSL-u, nema lokala kao na FLAT HOME paketima a i cena je jeftinija od FLAT HOME-a. Pisao sam već o tome ranije, idi na prethodnu stranu.

Nije bas tacno da nema lokala. Moze se pristupati sadrzajima u lokalu ali se za pristup koristi spoljni saobracaj. Osim toga razlika je u uploadu (odnos download/upload je 8/1) i naravno ceni.

aLti
3.9.2007, 19:36
SBB - jedan mobing za sve :)

starx
5.9.2007, 22:36
E cudo nevodjeno evo vec celih tri dana sve radi odlicno prosto neverovatno moguce da je bila proba ili da tek sad sredjuju.:n_klanja:

starx
11.9.2007, 15:33
E cudo nevodjeno evo vec celih tri dana sve radi odlicno prosto neverovatno moguce da je bila proba ili da tek sad sredjuju.:n_klanja:

Pitam se sta li je ovaj lik mislio skroz je zaboravio da je to sbb.
Citiram sam sebe strasno ljudi bezite od sbb-a evo sad paket 128/1024 vec tri dana upload je tolliko slab da nemoze ni da se testira pola sata nije se pokrenuo vidite ovo.Uh koliko mi je trebalo da posaljem 60kb nisu normalni jednostavno vise nema svrhe pricati bilo sta,sta li ce biti kad pocne veliki brat,kao prosle godine katastrofa:paranoia:
Od kad su promenili ip adrese haos menjali mi tri puta za dva meseca,sa 87 pocetni na 89.

player1
11.9.2007, 15:51
Ma ti paketi su super za Velikog Brata i slicne stvari, jer ti ne treba dobar upload da gledas video.

steve89
11.9.2007, 16:01
Ma ti paketi su super za Velikog Brata i slicne stvari, jer ti ne treba dobar upload da gledas video.

mislim da je on mislio :D na to da internet ode u k kad pocne veliki brat;)...

vladale
17.9.2007, 20:11
SBB hoće i telefone! (http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=19616)