PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaše iskustvo sa SBB-om

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16

nexexcalibur
22.8.2012, 21:17
Ja ne znam šta vas zeza, ali mene WR340 fino služi. Na dva kompa su stalno uključeni torrenti, jedan je preko kabla, a drugi preko Wirelessa, dok u isto vreme normalno koristim internet i streamujem serije s jednog kompa na drugi :/

Jel imas realtek onboard lan? i ako imas koje drajvere koristis

ps: ne moras da mi persiras

SirDuck
22.8.2012, 23:29
Misliš na matičnu?
Realtek 8111D/E chip (10/100/1000 Mbit), drajveri nikakvi posebni, oni što idu uz win7.

Na drugom kompu je wless TP-link WN350GD kartica (i na još jednom kompu ja mislim ista al taj ne koristi torente)

Na ova dva stalno seedujem nekoliko torenata, i sve radi normalno, uključujući i online igre koje burazer stalno igra.

Ma mislio sam da se dvojica žale, nisam video da si oba puta ti :D

nexexcalibur
23.8.2012, 0:28
Misliš na matičnu?
Realtek 8111D/E chip (10/100/1000 Mbit), drajveri nikakvi posebni, oni što idu uz win7.

Na drugom kompu je wless TP-link WN350GD kartica (i na još jednom kompu ja mislim ista al taj ne koristi torente)

Na ova dva stalno seedujem nekoliko torenata, i sve radi normalno, uključujući i online igre koje burazer stalno igra.

Ma mislio sam da se dvojica žale, nisam video da si oba puta ti :D

Taj i ja imam...stavio sam bio najnoviji drajver al ne pomaze, cak mi latency checker (http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml) pokazivao skok na svakih 5-6 sekundi (nista strasno, default drajver vratio na normalu), ali sam onda pinpointovao da torrent (bit i u) prave probleme, pa povremeno latencija skoci na preko 100 hiljada...u opcijama modema sam ukljucio PPPoE, ali i dalje me zeza...zato kad skidam nesto gledam da to bude kad nisam za kompom, jer me zesce nervira

3Y78uGVKMUQ

nikola123
24.8.2012, 11:32
Jel moze meni neko da kaze ip od rutera da podesim sifru posto koristim wireless. Na adsl je bilo 192.168.1.1 ne znam sta je ovde... Koristim ovaj tp-link.

Sale013
24.8.2012, 11:39
192.168.0.1
192.168.100.1
192.168.1.1
obicno je nesto od ta tri i slicno.
Stavio bavezno WPA2 bez WPS :)

nikola123
24.8.2012, 12:06
192.168.0.1
192.168.100.1
192.168.1.1
obicno je nesto od ta tri i slicno.
Stavio bavezno WPA2 bez WPS :)
Hvala sada ce komsija traziti drugog da se kaci kod mene slaba vajda :D

Luka Filipovic
27.8.2012, 0:53
Jel postoji neki nacin da se D3go koristi na internetu koji nije SBB?

Kidja
27.8.2012, 1:08
Jel postoji neki nacin da se D3go koristi na internetu koji nije SBB?

I ja bi ovo voleo da znam, mada sam vec pitao i niko mi nije odgovorio.Ako mozda nadjes nacin javi posto sam ja trazio po forumima i nista nisam nasao.

flamingos
27.8.2012, 1:24
Koliko ja znam ne moze samo sbb ima licencu za tu uslugu i kao njihov clan sa login nalogom mozes da koristis tu uslugu.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

dzena
2.9.2012, 11:01
"CENE MESEČNOG ODRŽAVANJA

01. sep 2012.

Prema odobrenju RATEL-a, od 1.10.2012. cenu mesečnog održavanja povećaćemo sa 948 na 1020 dinara.

Uvođenje novih i naprednih usluga, promena digitalne platforme, povećanje internet brzina zahtevaju velike investicije u opremu. Sva oprema koju koristimo nabavlja se u inostranstvu, sa plaćanjem u stranoj valuti. Predviđena inflacija ove godine od 10%, promena kursa i depresijacija dinara koja već sada iznosi 12,3%, uslovili su da cenu povećamo za samo 7,6%.

Sigurni smo da će broj i kvalitet usluga u našoj ponudi, kao i stalna ulaganja u unapređenje celokupnog sistema, opravdati poverenje koje ste nam ukazali."

http://www.sbb.rs/Vesti/5327/Povecanje+cene+mesecnog+odrzavanja.shtml

:tapsh:

nexexcalibur
2.9.2012, 11:19
Nije puno, ali vec drugo povecanje u nekoliko meseci...plus garantovano ce i internet pakete 'regulisati'...

dzena
2.9.2012, 11:43
Obzirom da nema, jos uvek, obavestenja o regulisanju brzina, moguce da nece skoro. Vodeci se znanjem da su sredinom februara objavili povecanje brzina od marta, ne ocekuje se nista pre oktobra.
Ako se dobro secam, cini mi se da su prethodnih godina brzine regulisali novembra. Bolje ikad....:kreza:

Kidja
2.9.2012, 12:06
Sjajno , samo dizu i dizu.Zanima me samo da li ce da se prevare i da nam dignu malo i upload cisto da ne budemo najgori u svetu sto se tice odnosa DL/UP.

dacajak
2.9.2012, 12:16
Sjajno , samo dizu i dizu.Zanima me samo da li ce da se prevare i da nam dignu malo i upload cisto da ne budemo najgori u svetu sto se tice odnosa DL/UP.

Nadam se da ce makar duplirati UP, cisto da se malo priblize TT. Ne verujem da ce vise jer ipak TT za sada ne pretsavlja neku pretnju jer jos nisu ni frakciju BG-a pokrili.
Koliko se secam SBB poveca brzine svaka 3-4 meseca, cenim da ce negde u oktobru da povecaju ,pa sledece negde februar, mart.
Bolje bi im bilo da opravdaju to povecanje od 70 dinara :o

dusanbbgk
2.9.2012, 12:55
I ikom je povecao njihov paket za 10 na 12Mb/s, bice i u sbb-u valjda...

dacajak
2.9.2012, 12:57
I ikom je povecao njihov paket za 10 na 12Mb/s, bice i u sbb-u valjda...

Znajuci SBB oni hoce da budu ispred drugih, ne bi me cudilo da povecaju sa 10 na 13 ili 15 mbit.
Ah kako bi dobro leglo 15/2 :)

Picard
2.9.2012, 13:01
Priča se da je Vektor povećao sa 10/1 na 20/1.5 za ~1600 din, videćemo da li će SBB to ispratiti. Može, a i ne mora jer je Targo još daleko od pokrivanja neke šire teritorije, a ionako su teritorije uglavnom podeljene između kablovskih operatera, pa tako ljudi i ne mogu baš da biraju između SBB-a i nekog drugog kablovskog provajdera, sada se sve svodi na stvar dobre volje SBB-a.

vasiljevic
2.9.2012, 14:38
Nekako mi previše glupo izgleda objašnjenje da ulaganje u mrežu zahteva da meni poraste cena održavanja. Ulaganje u sistem je posao firme ne moj. I ja ne moram da plaćam njihov razvoj. To nisam nigde potpisao i prihvatio, kao i niko drugi ovde. Da li smo mi ovime postali vlasnici dela mreže i opreme? Baš bi voleo da mi neko pokaže jednu firmu u svetu gde neko digne cene i to opravda ulaganjem u mrežu i time da korisnici time plaćaju razvoj neke privatne firme. Ja plaćam uslugu, a ne njihov razvoj. I iskreno, voleo bi da se lepo navedu imena pametnjakovića iz RATELa koji su prihvatili ovo objašnjenje i dozvolili ovo povećanje cene održavanja. Čisto da znamo imena odgovornih.

nexexcalibur
2.9.2012, 14:52
Obzirom da nema, jos uvek, obavestenja o regulisanju brzina, moguce da nece skoro. Vodeci se znanjem da su sredinom februara objavili povecanje brzina od marta, ne ocekuje se nista pre oktobra.
Ako se dobro secam, cini mi se da su prethodnih godina brzine regulisali novembra. Bolje ikad....:kreza:

Mislio sam na cene paketa, ne na brzine :o

btw, ako se i dalje drze mart/novembar sheme, mozemo ocekivati najavu za povecanje brzina pocetkom novembra, a samo ubrzanje polovinom doticnog meseca, ocekujem nista manje od 20mbita

Banko
2.9.2012, 15:40
Nekako mi previše glupo izgleda objašnjenje da ulaganje u mrežu zahteva da meni poraste cena održavanja. Ulaganje u sistem je posao firme ne moj. I ja ne moram da plaćam njihov razvoj. To nisam nigde potpisao i prihvatio, kao i niko drugi ovde. Da li smo mi ovime postali vlasnici dela mreže i opreme? Baš bi voleo da mi neko pokaže jednu firmu u svetu gde neko digne cene i to opravda ulaganjem u mrežu i time da korisnici time plaćaju razvoj neke privatne firme. Ja plaćam uslugu, a ne njihov razvoj. I iskreno, voleo bi da se lepo navedu imena pametnjakovića iz RATELa koji su prihvatili ovo objašnjenje i dozvolili ovo povećanje cene održavanja. Čisto da znamo imena odgovornih.

pa kaze ovako:
“Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom.
Gde žive najlepše žene, a natalitet opada.
Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju.
Gde vozovi kasne po redu vožnje.
Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci.
Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme.
Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati.
Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo.
Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi.
Gde je svetska kriza dobila državljanstvo.
Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne.
Gde se ratovi nikad ne završavaju.
Gde se istorija ponavlja svaki dan.
Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili.
Gde je strana valuta uzeta za domaću.
Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga.
Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima.
Gde nepismeni pišu istoriju.
Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje.
Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke.
Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo.
Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro.
Gde sudski postupci traju duže od života.
Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta.
Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale.
Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje.
Gde nisi normalan, ako ne poludiš.
Gde živiš samo zato da bi umro, gde je vreme beskonačno, a vlast besmrtna… ”

Nestor
2.9.2012, 17:19
"CENE MESEČNOG ODRŽAVANJA

01. sep 2012.

Prema odobrenju RATEL-a, od 1.10.2012. cenu mesečnog održavanja povećaćemo sa 948 na 1020 dinara.

Uvođenje novih i naprednih usluga, promena digitalne platforme, povećanje internet brzina zahtevaju velike investicije u opremu. Sva oprema koju koristimo nabavlja se u inostranstvu, sa plaćanjem u stranoj valuti. Predviđena inflacija ove godine od 10%, promena kursa i depresijacija dinara koja već sada iznosi 12,3%, uslovili su da cenu povećamo za samo 7,6%.

Sigurni smo da će broj i kvalitet usluga u našoj ponudi, kao i stalna ulaganja u unapređenje celokupnog sistema, opravdati poverenje koje ste nam ukazali."

http://www.sbb.rs/Vesti/5327/Povecanje+cene+mesecnog+odrzavanja.shtml

:tapsh:

nedao Bog da snize cenu odma ima da propadnu a da ne pricam o nekoj akciji platis dva unapred terci mesec dzabe ili tako nesto. Polako ali sigurno internet mi posteje sve veci trosak i mozda i batalim flet paket.

Picard
4.9.2012, 15:54
Krenula je neka priča da će SBB povećati brzine u toku septembra, videćemo ...

Kidja
5.9.2012, 19:17
Poštovani korisnici,

Zbog trenutne inflacije, pada dinara i povećanja troškova poslovanja, SBB je primoran da koriguje cenu usluge mesečnog održavanja i uskladi ih uslovima koje diktira tržište. Primera radi - predviđena inflacija ove godine od 10%, promena kursa i depresijacija dinara koja već sada iznosi 12,3%, uslovili su da cenu povećamo za samo 7,6%. Takodje, uvođenje novih i naprednih usluga, promena digitalne platforme i povećanje internet brzina, zahtevaju velike investicije u opremu koju nabavljamo u inostranstvu i za nju plaćamo u stranoj valuti.

Mi smo se maksimalno potrudili da, i pored gore navedenih razloga, svoju uslugu proširimo i dodatno obogatimo novim i atraktivnim kanalima (Comedy Central Extra, IQS Life, a u planu su i drugi noviteti), a naš HD paket sad ima dvadeset kanala što ranije nije bio slučaj. Takodje smo se potrudili da kroz naše Super HD Mix i HD Mix pakete ostvarimo kvalitetne uslove za naše korisnike. I pored manjeg poskupljenja, naši paketi su i dalje izuzetno povoljni i pružaju uštedu.

SBB se uvek trudi da svojim korisnicima ponudi najbolji kvalitet usluga. I dalje ćemo raditi na unapređenju svih naših usluga u svakom smislu. I ubuduće možete očekivati da imamo spremne zanimljive i akcijske ponude koje će Vama odgovarati, budući da uvek želimo da plasiramo ponudu koje su veoma interesantne i koje sa sobom nose dosta pogodnosti.

Sigurni smo da će broj i kvalitet usluga u našoj ponudi, kao i stalna ulaganja u unapređenje celokupnog sistema, opravdati poverenje koje ste nam ukazali.

S poštovanjem
Vaš SBB

nexexcalibur
5.9.2012, 19:33
^ Idi bre, presece me...

To je za povecanje odrzavanja na 1020 dinara...postavili su 3 posta iznad ;)

Kidja
5.9.2012, 20:00
Tek sad vidim ali cini mi se da je ovo malo prosireno , tamo na sajtu su ukratko rekli sta i kako.

vasiljevic
6.9.2012, 19:01
Brate, nemoj više da počinješ sa Poštovani korisnici ....

Prvo pomislio da se oni registrovali. Pa potom pomisliio nešto bitno. Recimo zahvalnica starim korisnicima, vidim zahladnilo malo pa možda im se malko pomutilo u glavi. Ili recimo stari korisnici imaju popust, ali pogledao kroz prozor, nema komete na nebu da nas zbriše, dakle, nije ni to. Ima nas malo starijih pa nam srčaka nije kao pre, imaj malo obzira prema nama. :)

Sve navedeno znali smo i ranije samo mi to skratimo na bitne delove za nas. Pomenute Super duper HD Mix i premix pakete, pa HD Mix pakete malo ljudi uzima jer im ne trebaju. Jedino ako su naleteli na popust pa ajd( ili imaju HD TV kod kuće pa hteli da upare i onda videli da i nije baš kako prikazuje SBB po pitanju kvaliteta i neke bolje slike u odnosu na standardni SD) inače običan Mix je ono što se uzima i to zbog interneta. Tako da ta dva super uber ozbiljna naučno obrazovna programa za zapadnu klijentelu nisu nam baš nešto interesantna, mi bi malo da sačuvamo zdrav razum. Plus, TV većini nije nešto bitna preokupacija, koliko sam od snaje saznao na većini kanala su neke reprize onoga od pre tako da je internet sigurno mnogo interesantnije mesto. Inače, ja kada treba da učim jezik opredelim se za neki kurs, ne za serije (koliko čujem danas je u modi učenje turskog jezika a ja baš nisam nešto njegov ljubitelj, više mi se dopadaju Španjolke, zbog njih bi još i gledao u TV u HD. mada teško da bi i tamo našao njih u HD kvalitetu pa ...).

Zanimljive ponude i akcije, ni to nam nešto nije interesantno jer je namenjeno onima koji tek treba da potpišu ugovor. Starim korisnicima osim računa i po neke opomene ( i recimo upozorenja na njhovom sajtu) nikada nije došlo ništa pametno niti ponuđeno ništa pametno. A mnogi plaćaju uredno deceniju i duže. Tako da i taj deo možemop da preskočimo.

Unapređenje kvaliteta usluge u svakom smislu .... Kakvi su bili pre godinu dana tkvi su bili i godinu dana ranije, i koju godinu pre toga, a bome i sada i biće isti u sutra, i to po svim stavkama. I dalje onaj ko treba da se priključi ima da čeka, da zove i da zove, jer se zagubio nalog, ili je baš stigao i treba da se prosledi ekipi, nema dovoljno ekipa, ili se ekipa zagubila..... I dalje nam je veza dobra i oni nas vide a problem je naš sistem, to što imamo ruter, i štop nemamo legalan OS, a ako kojim slučajem imamo legalan, nemamo antivirus, a onaj koji imamo je šupalj .... Istine radi, tu ima unapređenja jer kako su počeli da dele rutere, manje se čuje ona opaska oko rutera, tu im svaka čast. Tim tempom, njihov podrška će dostiči neophodan kvalite negde za 50-60 godina, što je unapređenje u odnosu na prethodnu godinu kad je ta cifra bila nikada.

Bottom line, ili nam da podvučemo, realno, nama je poskupeo net. Jer plaćamo TV pretplatu i silne MIX pakete da bi imali normalan net a ne da bi gledali TV. A na netu uvek imamo nešto bolje i pametnije da nađemo, da ne pominjem novije.

Milan1997
8.9.2012, 15:20
U petak sam otišao do SBB da uzmem internet brzine 10 mb/s. Imam nekoliko pitanja. Rekli su mi da će me pozvati čim neki njihovi serviseri nešto urade, ne znam tačno šta u vezi je telefonske linije, koliko bi to moglo da potraje? Jel se dobro pokazao u smislu da se ne gubi internet često? Koji modem ću dobiti? Hvala unapred!

Luka Filipovic
8.9.2012, 15:28
Ne bi trebalo telefonsku liniju da diraju, sta god da rade nece potrajati dugo. Modem je cisco 2100.
Internet nisam gubio, jedino 2,3 puta na krace vreme otkako ga koristim (3 godine)

Milan1997
11.9.2012, 17:18
U petak sam otišao do SBB da uzmem internet brzine 10 mb/s. Imam nekoliko pitanja. Rekli su mi da će me pozvati čim neki njihovi serviseri nešto urade, ne znam tačno šta u vezi je telefonske linije, koliko bi to moglo da potraje? Jel se dobro pokazao u smislu da se ne gubi internet često? Koji modem ću dobiti? Hvala unapred!
Do dan danas me nisu pozvali, razmišljam o pozivanju call centra. :icon_scra
Iskreno znao sam da ću morati da poteram nekoga da mi odradi posao. :boodala:

Nestor
11.9.2012, 17:28
Moje iskustvo sa SBB-om je sve gore, sad dizu cene a nikad se nije desilo da imaju neku akciju platis dva eseca treci dzabe ili tako nesto a sad u Nišu u zoni 2 zatvaraju mesto za placanje tako da ce od oktobra biti samo jedna kancelarija i to iza narodnog na ceo Niš pa to je smesno.

Kidja
12.9.2012, 16:03
Veoma zanimljiv racun od SBB-a mi je dosao danas.
Naime racun treba da iznosi 2800 din koji bi trebalo da je sa pdv-om medjutim oni su dodatno ubacili stavku pdv od 517 din tako da krajni racun iznosi skoro 3400din.
E sad pitanje da li je tako i kod vas koliko znam ne bi trebalo ovoliko da bude nego ona cena od 2800din?
U svakom slucaju cu ici da vidim ali me zanima vase misljenje o tome.

dacajak
12.9.2012, 16:39
Meni je stiglo danas 2450 din. ukupno ,oko 370 din. uracunat pdv.

Nestor
13.9.2012, 16:16
Tek septembarski racun treba da dodje uvecan jer su podigli cene odrzavanja a na to kad se nakaci i novi pdv od 20% sreci nikad kraja, pre godinu i po sam prvi racun za kablovsku i flat net 6 Mb/s platio 2.230 din a pre neki dan racun platio 2.488 din i jedva cekam septembarski sa dodatnim povecanjem plus vladin pdv od 20% pa da se pozdravljam sa flet prikljuckom :eek:

Kidja
14.9.2012, 10:02
Ne, ovaj moj racun je od proslog meseca i jos je 18% samo su mangupi racunali 2x PDV. Vredjaju mi inteligenciju pa ne moze to tako :dzavo:

joker.c
14.9.2012, 10:58
Moze li mi neko reci koliko iznosi najjeftiniji paket sbb-a, kablovska+internet? Hvala :)

nexexcalibur
14.9.2012, 11:40
Moze li mi neko reci koliko iznosi najjeftiniji paket sbb-a, kablovska+internet? Hvala :)

2,5 soma flet, ako oces prepaid, www.sbb.rs

zvucnjak
14.9.2012, 13:38
računaj oko 2.600 sad uz ovo novo poskupljenje + provizija pošti :)

vasiljevic
14.9.2012, 21:45
@Kidja:

Državi trebaju pare, pa računaju da si duša od čoveka i da ćeš rado pomoći pa ..... :D

Vlado_M
20.9.2012, 20:01
da li moze da se uzme samo digitalna televizija (d3) bez interneta jel' imam adsl kod telekoma ili sam osudjen na obicnu kablovsku (analognu). Nadam se da me razumete.Hvala

Luka Filipovic
20.9.2012, 20:05
Moze, ali mislim da se placa oko 100 dinara mesecno, mozda je i vise.
Dok je uz internet besplatno.

Vlado_M
20.9.2012, 20:42
Moze, ali mislim da se placa oko 100 dinara mesecno, mozda je i vise.
Dok je uz internet besplatno.

a reci mi ovako,ako uzmem taj d3 jel postoji mogucnost razvezivanja kasnije na jos neki tv samo uz pomocc kabla kao sto moze kod ovog obicnog analognog ili moraju da se uzmu isto d3 prijemnici i za drugi televizor ili vise njih u zavisnosti na koliko hocu?

Luka Filipovic
20.9.2012, 21:21
Jedan d3 je za jedan TV :), e sad ne znam ako hoces vise d3 uredjaja kako ide.

Iris
20.9.2012, 22:19
Vlado, obrati se provajderu za sve detalje koji te zanimaju... Na njihovom sajtu ćeš takođe naći dosta informacija.

flamingos
22.9.2012, 11:28
Za svaki tv novi prijemnik.

nexexcalibur
1.10.2012, 21:48
Lik iz kraja kaze da su mu povecali up na 2mbita, nisam verovao, ali evo speedtesta

http://speedtest.net/result/2214749018.png

dacajak
1.10.2012, 22:07
Meni je i dalje 1 mbit, moguce je da testiraju mrezu ,da vide kako ce sve to da podnese. Al najavili su nesto na jesen, jesen je zvanicno pocelo u septembru, valjda ce nas sad u oktobru iznenaditi. Obicno to bude pocetkom meseca. Sumnjam nesto da bi samo upload podigli ,a da d/l ostane netaknut, makar simbolicno da korisnicima zamazu oci.

Mare88
1.10.2012, 22:18
Da, verovatno nesto "cackaju" i testiraju.

Mada, ja ne ocekujem nista pre novembra, ali, ko zna... :)

SirDuck
2.10.2012, 0:22
Ja sam se vratio sa M na S i dao sam zahtev na home sajtu prošlog meseca. u ponoć sam imao S i onda je pukao net. Danas sam ih zvao da pitam šta se dešava i sredili su problem ali sada imam L :S

http://www.speedtest.net/result/2215016260.png

dacajak
2.10.2012, 2:16
Kod mene je jos uvek sve po starom, nema iznenadjenja.

http://www.speedtest.net/result/2215147552.png

dusanbbgk
2.10.2012, 13:35
Citat: "SBB ima odluku da ove godine dva puta ubrza internet... Na prolece (1. Marta) i na jesen! Takvu informaciju sam dobio pre martovskog ubrzanja... Nisam potpuno siguran, ali mislim da mi je tada pomenut datum jesenjeg ubrzanja 1. Novembar!"

nexexcalibur
2.10.2012, 14:08
Citat: "SBB ima odluku da ove godine dva puta ubrza internet... Na prolece (1. Marta) i na jesen! Takvu informaciju sam dobio pre martovskog ubrzanja... Nisam potpuno siguran, ali mislim da mi je tada pomenut datum jesenjeg ubrzanja 1. Novembar!"

Tako rade vec dve-tri godine, zna se da oko novembra ide jos jedno povecanje

btw, ortaku jos 2 mbita

http://speedtest.net/result/2215859648.png

Mario Pavićević
5.10.2012, 9:00
Nekoliko prekida u TV signalu juce je ostavilo kao posledicu slogirani modem, cable lampica svetli, ali modem ne dobija IP adresu, a po ljudima iz tehnicke podrske nisam ni konektovan na mrezu, i izgleda da je modem neispravan. Sve razumem, ali mi nije jasno da ne mogu licno da odem do poslovnice po drugi, nego cekam da oni dodju kod mene, sto moze biti za dan ili za mesec dana sudeci po iskustivma ljudi, prosto nebulozno.

Picard
5.10.2012, 9:06
Zovi svaki dan, u početku jednom dnevno, ako te kuliraju više puta + idi do poslovnice.

dusanbbgk
5.10.2012, 16:43
Pustali su ovih dana i probu i za pakete 16/1.5 nekima... na vise naaravno :)

Mare88
5.10.2012, 17:16
Nekoliko prekida u TV signalu juce je ostavilo kao posledicu slogirani modem, cable lampica svetli, ali modem ne dobija IP adresu, a po ljudima iz tehnicke podrske nisam ni konektovan na mrezu, i izgleda da je modem neispravan. Sve razumem, ali mi nije jasno da ne mogu licno da odem do poslovnice po drugi, nego cekam da oni dodju kod mene, sto moze biti za dan ili za mesec dana sudeci po iskustivma ljudi, prosto nebulozno.
Cudno, znam da su ortaku rekli da sam odnese modem u Kralja Petra.
Mada, to je bilo pre vise od godinu dana...

M.C.
5.10.2012, 17:18
Juče kod mene u Kragujevcu nije bilo neta do 4-5 popodne, sa konstantnim prekidima televizije, danas nešto slično sa netom, dok je tv ok.
Će da se pregrmi i ovo, ali se nadam da neće biti nekog pilićarskog povećanja.

Mario Pavićević
5.10.2012, 17:40
Hmm, ispostavilo se ipak nije modem u pitanju, a sta je problem na kraju nemam pojma, zvali su danas dok nisam bio kuci, moji se javili rekli im da jos jednom restartuju modem i proradilo je.
Interesanta situacija, modem je zapravo funkcionisao juce, cable lampica je svetlela, ako se modemu pristupi direktno status je bio operational, ali racunar nije dobijao IP adresu i naravno internet nije radio. Tehnicka sluzba je odgovorila da ga uposte i ne vide na mrezi, a danas je ipak proradio. Ko zna sta su muljali sa ruterima koji se nalaze ispred mog modema.

Kidja
5.10.2012, 20:41
Desilo se to meni relativno skorije i modem je bio problem.

nexexcalibur
8.10.2012, 15:20
Nezvanicno, sledece povecanje paketa ce iznositi 50% i desice se pocetkom novembra, nezvanicno

dacajak
8.10.2012, 15:34
Nezvanicno, sledece povecanje paketa ce iznositi 50% i desice se pocetkom novembra, nezvanicno

Znaci ja mogu da ocekujem povecanje na 15/1.5 mbit, ako sad imam 10/1?
Lepe vesti, al mogu makar da zaokruze na 2mibit-a upload.

malo blesav
8.10.2012, 15:38
Nadam se da se to odnosi i na KDS NS :D

nexexcalibur
8.10.2012, 16:56
Nadam se da se to odnosi i na KDS NS :D

Naravno, cerka kompanija ;)

mbgd
11.10.2012, 1:51
Da li modem koji je registrovan na cvoristu u jednom delu grada mogu da koristim na drugom ?!

M.C.
11.10.2012, 10:26
Modem možeš da koristiš svuda gde postoji SBB mreža. Ja sam nosio modem kod druga koji ima samo televiziju, radi normalno.

Banko
11.10.2012, 10:56
Nije tacno. Bilo je reci vec o ovome u ovoj temi. A znam i iz licnog iskstva jer sam isprobao moj modem na jednoj lokaciji koja je 20min peske od moje zgrade a i kod drugara koji je dva ulaza od mene u istom bloku zgrada.

Moze se deisiti da radi tako ali u situaciji kao sto je u ulici gde stanuju moji roditelji, gde je sbb kabl doveden do pocetka ulice , a dalje samo ide od kuce do kuce gde je podeljen obicnim razdelinkom za koaksialni kabl. U takvim situacijama moze da radi jedan modem kod svih u ulici.

M.C.
11.10.2012, 11:13
Oh well, nisam znao za to. Više puta sam nosio modem kod drugova (i uzimao kada ja nisam imao net, a oni nisu kući) i uvek je sve bilo hunky-dory. Onda mu jedino preostaje da proba.

mikicaa
15.10.2012, 0:36
nego ovaj novi fox pretpostavljam da ce biti u osnovnoj ponudi?

Budimir_Trajkovic
15.10.2012, 16:14
nego ovaj novi fox pretpostavljam da ce biti u osnovnoj ponudi?
http://www.sbb.rs/Vesti/5358/Stize+novi+FOX+kanal.shtml
Biće, samo ne znam kada...

nexexcalibur
15.10.2012, 19:00
http://www.sbb.rs/Vesti/5358/Stize+novi+FOX+kanal.shtml
Biće, samo ne znam kada...

Pola 9 veceras, umesto Fox Crime-a

dacajak
22.10.2012, 15:36
Moze li neko da mi da neki savet, da li je isplativa ova kombinacija
http://www.sbb.rs/Telefonija/5364/Jeftina+fiksna+telefonija.shtml
i
trio mix paket http://www.sbb.rs/Mix+paketi/5363/Duo+i+Trio+MIX.shtml
naspram telekoma?

Mesecna pretplata je jeftinija od telekoma za nekih 120 dinara, samo da skontam da li je minut razgovora jeftiniji od telekomovog?
Koliko sam skontao telekom kada se preracunaju impulsi naplacuje 54 pare minut u slabijem saobracaju i 1.10 dinara u jacem saobracaju, ako je to tacno kontam da su slicni oni i sbb, sbb je to zaokruzio na 1 din. Takodje sbb ima ovu pogodnost ako si u trio mixu imas 200 besplatnih minuta, valjda svaki mesec.
Sta mislite, da prekinem "celozivotni" :) ugovor sa telekomom ,pa da predjem na sbb, ciji mix paket vec posedujem, pa kad sve to vec radim da obnovim ugovor i uzmem taj wireless modem koji sbb daje besplateno, pa da usput imam i wifi za smart telefon?
Nekako mi to sve lepo zvuci, za 2940 din da imam sve zaokruzeno sto se komunikacionih tehnologija tice, za jedno domacinstvo.
Ili mozda pak da ne rizikujem i da zadrzim trenutni status?

nexexcalibur
22.10.2012, 17:06
SBB je zakasnio debelo sa telefonijom...

Picard
22.10.2012, 17:15
I uz to izgleda da nema ništa od povećanja brzina za sada.:nov_mad2:

vasiljevic
23.10.2012, 18:56
@dacajak:

Moj savet, sačekaj malo da se vidi kako to funkcioniše u praksi. Jer iako to lepo zvuči na papiru, praksa je uvek pokazivala da ima manjka. Koliko se sećam, i Telekom daje neke besplatne min pa i to treba proveriti, čisto radi pravog upoređenja.

I ne brini, ima dosta onih koji će se dočepati te usluge jer moraju da imaju najnovije i videće se kakva je situacija u praksi dosta brzo.

24.10. dopuna:

Sada sam nešto gledao onaj njihov PDF sa novim cenama i uslugama, i treba da se obrati dobro pažnja na ono što piše sa strane kao opis usluge, i to po običaju vrlo, vrlo malim slovima. Besplatnih 100 minuta važi samo za pozive ka fiksnim mrežama kod nas, ili vam imaćete besplatnih 100 minuta da pozivate ljude na fiksnoj telefoniji Telekoma. A to znači da ako zovete mobilne telefone, ima da vam obračunavaju 9 dinara verovatno po minutu jer opet nema opisa našta se odnosi ta cena i koji je obračunski način. Jer ako je po impulsu (kao kod Telekoma) nije dato koiko dugo traje taj impuls. Pretpostavićemo da rade sa minutima. Ili u prevodu, lako može da se desi da nikada ne ispucate tih 100 minuta ako većinom zovete mobilne mreže a ne fiksne telefone. I na to treba obratiti pažnju kada računate šta dobijate a šta gubite.

bachi
24.10.2012, 20:54
SBB je zakasnio debelo sa telefonijom...

Nije SBB zakasnio sa telefonijom, nego hebena raspala "država" Srbija je do juče štitila monopol deračkog Telekonja.

Čisto da ne bude zabune.

pedjastudio84
24.10.2012, 22:43
@dacajak:

Jer ako je po impulsu (kao kod Telekoma) nije dato koiko dugo traje taj impuls. Pretpostavićemo da rade sa minutima.

Telekom racuna po impulsima jer jos ima dosta analognih centrala koje rade na taj princip (impulsi), a SBB racuna po minutu jer je 100% digitalna tahnologija.

SirDuck
24.10.2012, 23:47
Zna li neko kolko impulsa bude u minutu razgovora u lokalu?

Budimir_Trajkovic
25.10.2012, 0:08
Zna li neko kolko impulsa bude u minutu razgovora u lokalu?
12 sekundi je impuls.

SirDuck
25.10.2012, 0:44
Ma nasao sam na lelekom sajtu, ispadne 1.11din min

vasiljevic
25.10.2012, 17:21
@pedjastudio84:

Nekako sam naučio da proveravam dobro šta piše i da li je sve jasno definisano jer kada nije podložno je različitom tumačenju kasnije. A SBB je daleko od igrača koji igra baš po pravilima.

SirDuck
25.10.2012, 19:50
Nene, baš piše na SBB sajtu da je cena za minut. I ne isplati se baš, uglavnom pričam na fiksni uveče u ovoj jeftinijoj tarifi pa mi se ne isplati sbb koji je fiksno dinar. Jedino ako se desi nekada da neko mrdne dupetom i napravi telefoniju koja nije ograničena na 3200Hz za razgovor pa počnemo da čujemo i boju glasa, što će se preko lelekomove bakarne parice desiti nikada, a digitalni SBB možda i izvuče to.

Srki
27.10.2012, 13:49
vasiljevic kaze: 24.10. dopuna:

Sada sam nešto gledao onaj njihov PDF sa novim cenama i uslugama, i treba da se obrati dobro pažnja na ono što piše sa strane kao opis usluge, i to po običaju vrlo, vrlo malim slovima. Besplatnih 100 minuta važi samo za pozive ka fiksnim mrežama kod nas, ili vam imaćete besplatnih 100 minuta da pozivate ljude na fiksnoj telefoniji Telekoma. A to znači da ako zovete mobilne telefone, ima da vam obračunavaju 9 dinara verovatno po minutu jer opet nema opisa našta se odnosi ta cena i koji je obračunski način. Jer ako je po impulsu (kao kod Telekoma) nije dato koiko dugo traje taj impuls. Pretpostavićemo da rade sa minutima. Ili u prevodu, lako može da se desi da nikada ne ispucate tih 100 minuta ako većinom zovete mobilne mreže a ne fiksne telefone. I na to treba obratiti pažnju kada računate šta dobijate a šta gubite.

Meni izgleda kao da si otkrio toplu vodu ovde ......
Lepo i pise pozivi ka fiksnim mrezama , naravno da se ne racunaju tu pozivi ka mobilnim operaterima .
Nije mi jasno u nastavku o kakvim impulsima pricas ? koliko vidim na njihovom sajtu sve je jasno i cisto prikazano .
Razgovori su besplatni u okviru SBB mreze
Kad potrosis 100 besplatnih minuta nakon toga je 1 dinar minut ka fiksim brojevima .
9 dinara je minut ka mobilnim brojevima - odmah i ne ulazi ni u kakve besplatne minute niti se to uopste pominje .
Napravio si gomilu teorija totalno prespotrebno :dedica:

dacajak
27.10.2012, 14:11
Meni izgleda kao da si otkrio toplu vodu ovde ......
Lepo i pise pozivi ka fiksnim mrezama , naravno da se ne racunaju tu pozivi ka mobilnim operaterima .
Nije mi jasno u nastavku o kakvim impulsima pricas ? koliko vidim na njihovom sajtu sve je jasno i cisto prikazano .
Razgovori su besplatni u okviru SBB mreze
Kad potrosis 100 besplatnih minuta nakon toga je 1 dinar minut ka fiksim brojevima .
9 dinara je minut ka mobilnim brojevima - odmah i ne ulazi ni u kakve besplatne minute niti se to uopste pominje .
Napravio si gomilu teorija totalno prespotrebno :dedica:

Napravio si post kao da sam ja napisao taj text. To je napisao Vasiljevic @dacajak, nije moj post.

Srki
27.10.2012, 17:00
Izvinjavam se on se nadovezao a ja kopirao .

vasiljevic
30.10.2012, 11:10
@Srki:

Napisao sam ono gore jer kada govore o nazovimo reklami usluge jedino što piše je 100 besplatnih minuta (200 ako je u pitanju paket). Nigde ne pominju da je ka fiksnim mrežama, tek u cenovniku i to sa strane gde je opis usluge.

Isto tako kod cene razgovora navedeno je 1 dinar ka fiksnim mrežama i 9 dinara ka mobilnim, i opet, nigde nema obračunskog perioda.

Jeste, sve to može da se pročita, i sve je to lepo ali je svigde u svetu praksa da se tačno navede šta ponuda predstavlja, a na način na koji su oni to predstavili, sve vodi ka zavlačenju korisnika. Slična priča kao kod onog njihovog Go sistema pa se posle objašnjavalo da je to samo u okviru njihove mreže, ili ti kuće i pod uslovom da imaš WiFi. Uostalom, prošetaj malo po sajtovima nakih operatera po okolini (Rumunija, Bugarska, pa i dalje) i videćeš recimo da je kod njih u tim besplatnim minutima uključena i cela mobilna mreža, i to je eksplicitno navedeno ispod same ponude ( dakle, ispod reklame ponude, ima gde navode da je i za mobilnu i fiksnu na teritoriji xxx). Meni, koji malo pratim i te sajtove i znam način poslovanja, prva stvar koja je pala na pamet je da dotičnih 100 minuta važi za sve mreže. dakle, i fiksnu i mobilnu telefoniju. A pretpostavljam da ćé to lako pasti na pamet i mnogim drugim licima, pogotovu ako su manje obavešteni od nas ovde.

Čisto da kažem, nekima to ne smeta šta rade i to je OK. Meni smeta poslovna politika koja je daleko od onoga što ima u svetu. Prvo, nijedan paket nije ona cena koja je navedena, već na navedenu cenu treba dodati i cenu mesečnog održavanja sistema od nekih 1050 dinara danas. Takva praksa poslovanja ne postoji nigde u svetu, i svuda u svetu je cena jedne usluge tačno definisana. Ako navedu neku cenu, toje to, i nema nikakvh daljih vezanih troškova. Ako je 25 evra, to je to, zna se koji je to paket, koliko je to minuta razgovora, koji su tu TV programi, kolika je brzina interneta etc. Kod SBBa to je cena paketa i imaš vezan trošak, cenu održavanja sistema. Svuda u svetu, a koliko se sećam i kod nas, takav način obračuna je protivzakonit. Svuda u svetu, kada govorimo o internetu, jasno je definisana brzina interneta koja se prodaje i cena varira u zavisnosti o perioda trajanja ugovora. Kod SBBa je navedena cena kao proizvod a varira ono što se prodaje, brzina interneta. Rezultat kada se stavi na papir je da eventualni korisnik njihove ponude u startu se dovodi u zabludu oko cene, i usluga se namerno prikazuje jefitinijom skrivajući namerno od eventualnog korisnika vezane troškove koji nisu jasno i precizno iskazani u reklamiranoj ceni. A to je i kod nas, koliko se sećam, protivzakonito. E kada imaš protivzakonito poslovanje, tad svaka reč je vrlo bitna u ugovrima i opisu usluge. Bar ja tako mislim, ne znam za tebe.

Srki
30.10.2012, 13:06
Iskreno ja ne znam cemu sve ovo sto si napisao ?
Ti ocigledno vidis nesto ili razumes kako tebi odgovara , a onda ubacujes okolne zemlje kao primer i pozive sa fiksnog ka mobilnim mrezama itd...
Ja koliko se secam kod Telekoma postoji paket gde uzmes mobilni broj i onda imas odredjen broj minuta besplatnih ka mobilnim brojevima u mrezi i ka fiksnoj telefoniji , takodje pored toga i internet .
Neko veoma lako shvati ono sto pise a neko ima potrebu da otvori bez ikakvog razloga teoriju zavere i sta se krije iza bukvalno 3 recenice koje govore sve sto treba , kratko i jasno u vezi usluge koja se nudi .
Tacnije sve ovo sto si u daljem tekstu srocio trebalo bi da prosledis fiksnim/mobilnim operaterima kao predlog/zalbu na postojece usluge koje se pruzaju .Jer po meni nema nikakve veze sa razumevanjem '' sta , koliko , kada i cega '' .

Ne znam sta bih recimo moga da pitam u vezi ispod navedenog kada bih pozvao SBB , sve jasno kao sto sam naveo u prethodnoj poruci !

100 besplatnih minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji , kada se prekoraci potrosnja , 1 din/min ka svim fiksnim brojevima u Srbiji
9 din/min ka svim mobilnim brojevima u Srbiji
Od 6 din/min pozivanje inostranstva

vasiljevic
30.10.2012, 15:33
Greška, nemam potrebe da se žalim njima, sa nekima bi trebao da razgovara neko drugi iz države.

Objašnjenje sa okolnim zemljama je navedeno da bi se videlo kako izgleda normalna ponuda i normalna reklama. Dakle, usluga sa jasnim opisom i jasno definisanim cenama. Isto tako sam naveo i kako kod njih se naplaćuje ostatak proiče za nas bitne. Da ti malo pojasnim: imaš paket i taj paket je definisan jasnim podcima o brzini interneta, kanalima televizije koji se prate i telefonskom uslugom. I za to je navedeno nekoliko cena, dakle, u zavisnosti od vremenskog perioda ugoovra. I nigde, ali nigde nema dodatno da se plaća neko održavanje mreže. Kod SBBa, imaš ime paketa, gde je fiksna cena a usluga koja se pruža varira. Takav način rada je blago rečeno na ivici zakona o poslovanju i pružanju usluga. Jedina stavka koja sme da varira je cena, ništa drugo. Da li bi se bilo gde u svetu ovo smatralo uslovljenom kupovinom i samim time bilo zabranjeno? Da. Teorija zavere? Jok. Jednostavno konstatovanje činjeničnog stanja.

Da li sam ja rekao negde da nisu napisali da je samo prema fiksnoj telefoniji? Ne, samo konstatovao da je to napisano sa strane, umanjeno i da na to obrate pažnju. Razlog, pa mislim da je jasan svakom ovde. Čisto onako usput rečeno, bez kritike SBBa i njihove poslovne politike i odluke da je besplatan razgovor samo prema fiksnim mrežama. Telekom daje određen broj impulsa, i ne uslovljavaju kako će biti potrošeni unutar same osnovne pretplate koju plaćaš. Kada neko sa Telekoma, sa navikama koje ima, nije pročitao ono sitno već se povukao za reklamom bez jasnih informacija, nađe na novom sistemu, njegov pristup je da je tih 100 minuta prema svima, i lako će upasti u problem. Mislim da je fer upozoriti na takve stvari. Jer 100 miinuta razgovora sa mobilnom telefonijom je 900 dinara. Danas mnogima to nije malo.

dacajak
30.10.2012, 16:02
Ja sam jutros narucio Trio paket, rekli su da ce doci za 3 dana, jer valjda 1 novembra zvanicno pocinje akcija. Uz to se dobija onaj modem za telefon i besplatno se dobija wireless ruter za internet. Cim stigne okacicu fotke, jer gladam po nasim forumima nigde niko ne kaci slike i podesavanja za sbb ruter i sl. Tako da ce nas forum da bude prvi u Srbiji sa detaljima u vezi sbb rutera i telefonije i svi koji kucaju informacije u google-u nas forum ce biti prvi na listi :D

Takodje receno je da su jos u nekom sporu sa telekomom za zadrzavanje trenutnog fiksong broja koji posedujes, ali za sada dodeljuju nove brojeve. Izgleda je izgovor telekoma da ce time pretrpeti ogromnu stetu i da ce time izgubiti klijente.

Srki
30.10.2012, 16:56
Greška, nemam potrebe da se žalim njima, sa nekima bi trebao da razgovara neko drugi iz države.

Objašnjenje sa okolnim zemljama je navedeno da bi se videlo kako izgleda normalna ponuda i normalna reklama. Dakle, usluga sa jasnim opisom i jasno definisanim cenama. Isto tako sam naveo i kako kod njih se naplaćuje ostatak proiče za nas bitne. Da ti malo pojasnim: imaš paket i taj paket je definisan jasnim podcima o brzini interneta, kanalima televizije koji se prate i telefonskom uslugom. I za to je navedeno nekoliko cena, dakle, u zavisnosti od vremenskog perioda ugoovra. I nigde, ali nigde nema dodatno da se plaća neko održavanje mreže. Kod SBBa, imaš ime paketa, gde je fiksna cena a usluga koja se pruža varira. Takav način rada je blago rečeno na ivici zakona o poslovanju i pružanju usluga. Jedina stavka koja sme da varira je cena, ništa drugo. Da li bi se bilo gde u svetu ovo smatralo uslovljenom kupovinom i samim time bilo zabranjeno? Da. Teorija zavere? Jok. Jednostavno konstatovanje činjeničnog stanja.

Da li sam ja rekao negde da nisu napisali da je samo prema fiksnoj telefoniji? Ne, samo konstatovao da je to napisano sa strane, umanjeno i da na to obrate pažnju. Razlog, pa mislim da je jasan svakom ovde. Čisto onako usput rečeno, bez kritike SBBa i njihove poslovne politike i odluke da je besplatan razgovor samo prema fiksnim mrežama. Telekom daje određen broj impulsa, i ne uslovljavaju kako će biti potrošeni unutar same osnovne pretplate koju plaćaš. Kada neko sa Telekoma, sa navikama koje ima, nije pročitao ono sitno već se povukao za reklamom bez jasnih informacija, nađe na novom sistemu, njegov pristup je da je tih 100 minuta prema svima, i lako će upasti u problem. Mislim da je fer upozoriti na takve stvari. Jer 100 miinuta razgovora sa mobilnom telefonijom je 900 dinara. Danas mnogima to nije malo.

Ja na zalost moram da konstatujem da ti ili uopste nisi ni video ponudu o kojoj se prica ili se svesno sve vreme pravis lud .
Ako vec nisi video kao sto pretpostavljam ja sam kopirao u prethodnom postu '' 100 besplatnih minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji , kada se prekoraci potrosnja , 1 din/min ka svim fiksnim brojevima u Srbiji '' ne znam jos jednom sta tu nije jasno ili je sakriveno da bi neko zvao mobilne broje za koje je istaknuta cena 9 dinara po minutu ka bilo kojoj mrezi ( odmah bez ikakvih besplatnih minuta jer nije ni navedeno ) i navodno upao u neku zamku ??!!! Takodje non stop pricas o nekim '' sitnim slovima '' ???
Ja mislim da bi trebalo da prvo dobro pogledas o cemu se prica to jest ponudi pa da nakon toga pises na siroko o uticaju mesecevih mena na magnolije , seobi crnog lososa itd .... .
Poenta je ovde da ljudi iznesu iskustvo i neke utiske o usluzi .
Potencijalni korisnici da cuju pozitivne i negativne strane , a ne o paketima u bugarskoj , rumuniji i bla bla ..... tesko da ce bilo kome to biti vodilja u odluci koji paket da uzme !

SirDuck
30.10.2012, 20:59
Srki, odustani, ne vredi s njim. Nije zadovoljan kad povećaju brzine, nije zadovoljan kad uvedu fiksni, jednostavno ne možeš sa njim. Ja ne znam što ih uopšte i koristi kad može lepo da pređe na telekom.

Srki
30.10.2012, 21:29
Srki, odustani, ne vredi s njim. Nije zadovoljan kad povećaju brzine, nije zadovoljan kad uvedu fiksni, jednostavno ne možeš sa njim. Ja ne znam što ih uopšte i koristi kad može lepo da pređe na telekom.

SirDuck shvatio sam ja to odavno :) prateci forum i njegove postove , covek ide iz krajnosti u krajnost , skace sa SBB-a preko TARGA do Telekoma i obratno , svuda postovi po pola stranice a nista u sustini konkretno receno . Samo totalno dezavuisanje teme kao konkretno ovde danas .
Bice da je previse uticao na njega Balkanski Spijun film , svi su sumnjivi :a_whistli
Definitivno vise necu komentarisati .

WORLOK
31.10.2012, 18:35
WebSTAR EPC2203 imali neko ovaj nov sbb modem konkretno me zanima dali na njemu treba da svetli i za fiksni telefon, na njemu ima dva priključka za telefon a jedna konstantno blinka a nemam njihov fiksni

vasiljevic
31.10.2012, 20:20
@Srki & SirDuck:

Ajd odgovor obojici.

SBB koristim od vremena kada je na njemu odnos upload/download bio 2:1. Tako kad neko diže u wow visine download, ne da upload uz suluda objašnjenja meni to pada u oči. Vama možda ne. I kad se bunim oko toga, moram da potkrepim podatke nekim primerima koji postoje i za koje se zna da su kablovski sistemi. E tad moram da se pozovem na one spolja jer Telekom je ADSL, dakle, sasvim drugačija tehnologija. Dok je normalno išlo, na moje preporuke je njih uzelo desetine ljudi koje znam lično. I svuda sam ih preporučio pre Telekoma, mnoge odvratio od toga da uzmu Telekom ADSL navodeći mnogo razooga što je kablovski sistem bolji. Od tada do danas su promenili mnogo toga, i to ne uvek sve na bolje.

Danas, svaki normalan korisnik interneta očekuje unapređenje ponude. Danas, upload je nešto što je vrlo problematično, i to ističem. Download je postao mnogo manje problematičan, i nigde nisam naveo nešto protiv njega. Fali upload. I to se bunim.

Cena je preterana, dakle, i tu mora da se vidi kakva je na kraju računica. Dakle, cena je cena reklamiranog paketa i uz to je vezano naplata održavanja sistema. Razlika nije mala u ceni, kod mene to je trećina računa, onih koji uzimaju najmanju brzinu neta, opasno je blizu polovine cene. Primer recimo MIX S sa 10 Mbita je 1515 dinara plus 1036 dinara održavanja. Na njihovom sajtu, tek ispod svih cena, malim slovima je navedena napomena da to održavanje nije uračunato u cenu. I opet, gde ja da vama pokažem kako izgleda normalno prikazivanje troškova nekog kablovskog paketa? Pa gde je to normalno, u okruženju, okolne zemlje. Da li je preveliki problem za vas? Očigledno ne. Mada me intreresuje kako bi bilo kad bi ušli u prodavnicu da kafu, i saznate da je obavezno platiti uz kafu i litar mleka. Odmah da vam kažem, ovo je prava analogija naplate kod SBBa. Kolika je normalna cena interneta? Opet, treba nam neki kablovski provajder. Gde ga ima? Pa okruženje. Bez navođenja jasnog primera koji potvrđuje vaše reči, glupo je izjaviti da je nešto preskupo, da se ne naplaćuje tako i sl. Ja se čak i najmanje bunim oko cene pa i te kumulativne. Bunim se da mi ta cena nije napisana kako treba, sve zajedno. Dakle, nije cena Mix S paketa 1515 dinara već je 2551 dinar. Moj paket je 3161 dinar. To je prava cena, ne ona koja je na vidljivom mestu u ponudi.

Cene fiksnog telefona su navedene ranije, i ono što sam ja govorio je bilo u vreme kad se baš pojavio cenovnik, i tad bio samo u PDFu. I te cene su i navedene, čisto da ste malo obratili pažnju. Jedina stvar koju sam ja tad pomenuo je da besplatni minuti važe samo za fiksnu telefoniju, i dao komentar kako je to ispisano u PDFu. Nekome nije problem, meni jeste a da sam u pravu, i da ovo nije bilo dobro objašnjeno, vidi se i na tome kako je u menjana strana oko obaveštenja o telefoniji. Sada izgleda mnogo drugačije, i razlog za to je verovatno što je mnogo ljudi pitalo ovo što sam ja naveo kao nedostatak. Nisam bio u pravu, možda? Da nisam bio u pravu, ne bi menjali stranu. Krajnji slučaj i krajnje pitanje: kome smeta ako se traži da se te stvari navedu vrlo jasno?

Nezadovoljan sa uvođenjem fiksnog? Iskreno, ne interesuje me previše. 99 posto razgovora obavim preko mobilnog telefona, SMS ne kuckam, fiksni ne koristim skoro nikada, osim ako me neko zove i kad vidim da će priča da bude baš dugačka pa kažem da me cimne na fiksni, manje košta ako je kod kuće. Istine radi, moj stav je da ovo kasni i to previše. Ovo je danas dosta opsolentno unapređenje mreže. Jedino onima koji žele da ga imaju, pa da im pogodnost bude jedan odlazak u poštu da plate umesto dva. Meni ne treba iskreno. Jedino sam rekao ljudima da malo sačekaju jer nema podataka kako sistem funkcioniše. I sada vidimo da ima problema iz izjave koju je napisao dacajak. Ovo je kod njih novo, imaju Telekom sa druge strane, dakle, pitanje je kako će sve funkcionisati na početku.

I ne, meni niko nije sumnjiv. Što bi bio? Ja samo mogu da komentarišem postupke i ponašanje, ništa više. Jasno je da je njihov cilj profit, nema tu neke zavere, kao što je naš interes jasna ponuda i cena, i što bolja usluga. I ako vičemo šta da se radi, umesto da se reaguje na problem, neće ga oni rešiti jer imaju dobro srce, pa im ih je baš žao vas dvojice, već će reagovati ako se nagaze i ukaže šta smeta. Ja ću platiti, nije problem, ali uvažite i naše primedbe. Moje godine kao njihovog korisnika mi daju pravo na to.

Rezime: imam na kraju današnjeg dana 2 jasne primedbe, jedna je upload, druga je da cene nisu prikazane kako treba. Da sam bio u pravu oko primedbi o opisu usluge telefona, i da je to i njiima postalo jasno, vidi se danas na izmeni opisa usluge gde su jasno, velikim slovima naveli šta je šta. Ona prva primedba o uploadu teško da će im pasti na pamet da nešto rešavaju ako ih neko jasno ne pritisne ( i to je razlog mog pominjanja Targa), ovaj drugi mogu i sami bez većih problema. Mada može da ih zakonski pritisne i neko drugi. Njihov izbor.

vasiljevic
31.10.2012, 20:34
@WORLOK:

Po upustvu, TEL 1 i TEL 2 LED indikatori blinkaju kada su priključeni uređaji "off the hook". Mada, postoji i navod da bi deo sa telefonijom upopšte radio mora biti prvo omogućen od strane provajdera. Što povlači da taj deo je neaktivan za sada kod tebe.

SirDuck
2.11.2012, 12:42
Al ono šta ne razumem je zašto idalje koristiš njihov internet?
Ili pređi na drugog provajdera, ili pređi u okolnu državu, ili prekini da gnjaviš.

opsolentno

Dugo nisam video gore kasapljenje srpskog jezika :kreza:

vasiljevic
2.11.2012, 20:01
Koristim SBB izuzetno dugo, a alternativa kod mene je ili on ili ADSL. U odnosu na ADSL kablovski sistem je bolji i tu nema priče. I zašto neko smatra da je moja priča nezadovoljstvo njima i da nužno neko ko ima primedbi mora odmah da menja provajdera ilil državu? Malo se uozbiljite deco.

Tražiti da neko napiše tačan konačni iznos cene neke usluge je normalno u svim sferama života i poslovanja. Zašto bi SBB bio izuzetak? Traženje da se tačno definiše usluga je opet normalna stvar. Meni ni iz džepa ni u džep, plaćam paket i imam max brzine za one pare koje traže. To bi više pomoglo onima koji ne plaćaju pakete i ne žele da su vezani ugovorom. Zašto su te naše kolege kojih ima teško diskriminisane, to je pitanje koje i ti treba da postaviš. Čisto kolegijalno. Pitanje većeg uploada, i to je bitno i za tebe i za mene i sve ostale. Priče tipa ... pa radi ..... ostavi za bajke. Radi i fića, pa što svi žele nešto drugo danas. Čak neću ni da ulazim u priču da prema brzinama mi daleko pretplaćujemo sve ovo kod nas, ni da objašnjavam što trebaju veće brzine i sl. To je očigledno prevelik problem da se shvati.

A za reč:

http://www.onlinerecnik.com/leksikon/srpski/opsolentan

Reč teško spada u kasapljenje jezika.

SirDuck
2.11.2012, 21:50
Koristim SBB izuzetno dugo, a alternativa kod mene je ili on ili ADSL. U odnosu na ADSL kablovski sistem je bolji i tu nema priče. I zašto neko smatra da je moja priča nezadovoljstvo njima i da nužno neko ko ima primedbi mora odmah da menja provajdera ilil državu? Malo se uozbiljite deco.

Tražiti da neko napiše tačan konačni iznos cene neke usluge je normalno u svim sferama života i poslovanja. Zašto bi SBB bio izuzetak? Traženje da se tačno definiše usluga je opet normalna stvar. Meni ni iz džepa ni u džep, plaćam paket i imam max brzine za one pare koje traže. To bi više pomoglo onima koji ne plaćaju pakete i ne žele da su vezani ugovorom. Zašto su te naše kolege kojih ima teško diskriminisane, to je pitanje koje i ti treba da postaviš. Čisto kolegijalno. Pitanje većeg uploada, i to je bitno i za tebe i za mene i sve ostale. Priče tipa ... pa radi ..... ostavi za bajke. Radi i fića, pa što svi žele nešto drugo danas. Čak neću ni da ulazim u priču da prema brzinama mi daleko pretplaćujemo sve ovo kod nas, ni da objašnjavam što trebaju veće brzine i sl. To je očigledno prevelik problem da se shvati.

Pa ti se uozbilji, dosadan si čoveče. Pričaš ovde kao da moraš da ih koristiš. Ne moraš. Ali koristiš jer su najpovoljniji. Jbg, takva je situacija, il prati ideale koje imaš pa pređi na telekom ili prestani da smaraš na sva zvona što nisu napisali da treba da se plaća i pretplata na TV. Nije ni telekom napisao ni uračunao u cenu mesečno plaćanje telefonskog priključka pa nikom ništa.

A za reč:

http://www.onlinerecnik.com/leksikon/srpski/opsolentan

Reč teško spada u kasapljenje jezika.

E pa super što postoji u rečniku, i znao sam da ćeš da se pozivaš na to, ali eto vidi na tom istom linku koje si sve lepe srpske reči morao ga iskoristiš: "Zastareo, izveštao, iznošen, otrcan, neupotrebljiv". Zašto onda "opsolentan"? :kreza:

bachi
3.11.2012, 12:38
Zato što je to IN. :nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2:

http://www.elitemadzone.org/t457460-Zbornik-nepotrebnih-stetnih-stranih-reci (nadam se da se čika VojaM neće naljutiti što link vodi ka drugom forumu).

Srki
3.11.2012, 15:29

Rekao sam da se vise necu mesati ni komentarisati ....ali naprosto moram .
Prvo moram da te pitam da li ti znas da postoji SBB forum gde mozes da uputis , primedbe , pohvale , predloge itd.
Non stop dezavujises sve teme ovde svojim pripovetkama !
Ti koristis skoro svaku temu ovde da bi pomenuo kako je kod '' drugih provajdera '' da ne kazem i uporedjivanje sa drugim zemljama .
Moram da te pitam koliko si ziveo u nekoj zemlji osim u Srbiji ako si imao prilike ? ili samo klikces po stranim sajtovima pa gledas reklame i mislis da deda mraz jos uvek postoji ?
Ja licno sam ziveo 3 godine u Nijmegen-u u Holandiji i nesto manje od 1 godine u Bernu .
Da li ti mislis stvarno ili te neko odlicno naprazio da je tamo sve idealno ? Pocetkom 2011 kad sam se vratio koristio sam tamo provajdera xs4all cije su usluge bile iskreno daleko gore i peripetije sa problemima vise nego kod nas .
8 Mb/s je tada bilo oko 27 evra sada gledam i podigli su na 30 evra sa negarantovanim upload-om do 1 Mb/s .
Maksimum koliko mozes uzeti je 40 Mb/s i to kosta 50 evra pa ti izvoli uporedi sa cenama ovde .
Nemoj samo da sad krenes u ekonomsko-politicku pricu kako su tamo vece plate a mi bedno zivimo pa je njima bolje i jeftinije .

Za nekih 3500 dinara koliko placam D3 + redovna pretplata + internet ja sam iskreno zadovoljan , moze uvek bolje naravno ali sam u sustini zadovoljan uslugama koje pruzaju .
Evo i screenshot-a brzine koji mi isporucuju .

http://www.speedtest.net/result/2283398594.png (http://www.speedtest.net)

Picard
3.11.2012, 15:56
Krenuo Fiber Power:

http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml

dacajak
3.11.2012, 16:07
Krenuo Fiber Power:

http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml

Nice, 100 din skuplje, al zato ekstra brzine. Jedva cekam da dodju do Vrbasa.
Do tada mogli bi povecati obicni mix paket.

Veljko the King
3.11.2012, 16:11
Ocekivao sam da ce ponuditi kao Targo 2/1, ovako i nije mi bas privlacno jer mi je i ovih 16, koliko sad imam, sasvim dovoljno za sve

Kidja
3.11.2012, 16:51
Smesan odnos DL/UP ! :boodala:

nexexcalibur
3.11.2012, 17:08
Jos kad bi znali strategiju razvoja optike...ovako mi ova znaci kao i vest da su Vucic i Tadic bili prisluskivani

SirDuck
3.11.2012, 17:36
Saće vaske da poludi :D

http://www.sbb.rs/Mix+paketi/5380/Fiber+Duo+i+Trio+MIX.shtml/nav_start=0

Prikazana cena uključuje i mesečno održavanje KDS-a.

Ja ćem uzmem ovo kad bude dostupno, jes da nije neka sreća, al bolje ne mogu, a latencija je dosta manja preko optike :)

bachi
4.11.2012, 11:30
Koja je to alava bagra čoveče...

vasiljevic
4.11.2012, 15:23
@Srki:

Bio sam u inostranstvu. I znam da i tamo ima peripetija. Ne sporim. I odmah da te obavestim, to sam objašnjavao na forumu već par puta, nijedan operater privatnom licu nikada ne isporučuje internet sa garantovanim brzinama. Tačnije: isporučuju ali to ima da te papreno košta. I da, u toj istoj Švici jeste cena 50 evra ali oni imaju nešto malko veće plate od nas pa pretpostavljam da im je to nešto manji problem da plate nego nama da platimo D3 + redovna pretplata + internet, kako navede. Zato ja obično pogledam cene onih oko nas jer imaju plate na legendarno visokim nivoima kao i mi. Obećavam, čim budemo imali plate kao Švajcarci ima da se samo pozivam na njihove provajdere i da se upoređujem sa njima. Časna pionirska reč.

@SirDuck:

I ne, neću da poludim. Ovo samo pokazuje da jesam u pravu i da cene trebaju da budu prikazane na takav način ne na onaj na koji je pokazivano do sada. Ili ti u prevodu, nekada treba poslušati i kada se ja bunim, možda, možda, ima nečega u tome. E sada lepo neka srede i ostale cenovnike, pa će i tu biti manje mesta za kritike. Ostaće samo kritika oko diskriminacije onih koji nisu na ugovorima.

I sada odmah da te malko razočaram oko ponude, jer to nije onoliko dobro koliko se ti nadaš. To nije optika do stana, već je ovo optika do zgrade i zatim se dalje koristi ista postojeća infrastruktura kao i do sada, dakle, koaksijalac. Usput rečeno, opet onako, koliko se sećam, Radijus Vektor ima takav način isporuke signala do zgrada i klijenata već duže vreme. Uz to dobijaš nove EuroDOCSIS 3 modeme za internet. A to je vrlo, vrlo slično onome što je i dosada su radili. Verovatno, kažem verovatno će imati nešto manji ping. I opet je zadržan stari fazon, što veći download manji upload, pa je na najvećem paketu razlika 12:1, što me navodi na zaključak da opet štede na opremi i da ćé biti nemogućá mislija da se dobije odnos 2:1 kod njih kasnije. Dakle, ovo je manje unapređenje mreže koje su po pravilu već trebali odavno da rade. I da su radili danas ne bi bilo problema oko uploada i downloada.

I opet, onako informativo, ovo je ista priča koju je najavio Telekom: idu sa optikom do zgrada, postavljanje isturenog stepena na zgradama, odatle klasične parice do korisnika, i primena VDSL 2 tehnologije.

http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_speed_digital_subscriber_line_2

Imaš link, pa malko u tekstu ima podaci o brzinama VDSL 2 sistema. I opet, ovo znači da je najverovatnije telekom dosta blizu sa startom ovoga, jer mi ova ponuda SBBa višé liči na odgovor Telekomu nego na odogovor Targu.

P.S. Opet onako, nisam mogao da odolim: ni ovde nemamo odnose 4:1 na svim paketima. Jeste bolje od onoga što je sada ali opet .... Može to i mnogo bolje. :) E sada, na odbranu SBBa kako vam dolikuje.

Mario Pavićević
4.11.2012, 17:40
Danas su bili promoteri iz SBB-a, posto mi je u zgradu uveden opticki kabl da ponude da predjem na opticki net. Naravno traze da ponovo potpisem ugovor na 2 godine, sto ne verujem da cu uraditi, 10/1 paket koji sada imam potpuno zadovoljava moje potrebe.

SirDuck
4.11.2012, 18:42
Vasiljeviću, niko nije rekao da nisi u pravu, samo smo rekli da si dosadan i da dramoseraš, što si opet uradio :D

PS: @Mario, dve godine za mix paket ili samo za internet?

Mario Pavićević
4.11.2012, 19:00
Za bilo koji. Znaci ovako ide:
1. Fiber Power S 15/4 min. 2god. -1690din. +mesecno odrzavanje
2. Fiber Duo Mix 15/4 + D3 V.20, + D3Go + Sport Klub HD + WiFi ruter - 2890din.
3. Fiber Trio, isto sto i Duo + telefon sa 200min - 3180din.

Za svaku od ove 3 stavke vazi da je ugovor min. 24 meseca.
Nije mi jasno zasto je u ovaj Duo Mix ubacen Sport klub HD kao obavezan kanal, tako da je MIX paket sada 2890 umesto 2600din, meni licno sportski kanali uopste ne trebaju. Mislim da su trebali da zadrze postojecu varijantu koja podrazumeva D3 Start i net, a ne da te primoraju da uzmes Sport Klub HD.
Pogotovo ako ovo uporedim sa recimo Ikom-om koji za 2300 i neki dinar nudi 12mb, telefon i digitalnu televiziju sa HBO paketom.

SirDuck
4.11.2012, 20:05
Bezveze

malo blesav
4.11.2012, 22:08
Meni je bezveze sve što ide na 2 godine. Mnogo bre. Sve preko godine je mnogo.

vasiljevic
4.11.2012, 22:41
@ SirDuck:

E ne mogu da izbegnem, pa ću unapred da se izvinim.

Piše tamo, malim slovima :).

Kidja
6.11.2012, 0:33
Ima li neko od vas packet loss? testirao sam malopre i imam od 3-5% jedno 10 testova sam odradio.

nexexcalibur
6.11.2012, 12:10
Ima li neko od vas packet loss? testirao sam malopre i imam od 3-5% jedno 10 testova sam odradio.

Ne, proveravaj u nekoliko navrata u nekoliko dana, ako je gubitak paketa konstantan, obavezno im se javi...

Problem je preopterecenost cvorista, koje je kod mene bilo prisutno vise od 3 meseca, sve dok nisu podelili cvor na dva dela

Kidja
6.11.2012, 20:26
Izgleda da jeste do pre 3 dana nije problem i sad evo zadnja tri dana u ovo vreme gubim pakete...
Edit: I sad mi je ortak jedan proverio tamo signal i cvoriste i sve je kod njih ok.
Kako mrzim kad mi tako kompletno random pocne net da zeza.

nexexcalibur
7.11.2012, 17:39
Izgleda da jeste do pre 3 dana nije problem i sad evo zadnja tri dana u ovo vreme gubim pakete...
Edit: I sad mi je ortak jedan proverio tamo signal i cvoriste i sve je kod njih ok.
Kako mrzim kad mi tako kompletno random pocne net da zeza.

Koji si baksuz, evo sad i kod mene pocelo...ne bi ni provalio da nisam ukljucio stream na winampu i svakih 30 sekundi prekida. Testirao sam i imam veliki gubitak paketa.

Izgleda cu morati da ih kontaktiram :icon_scra

Kidja
7.11.2012, 20:02
Verovatno nisi primetio zato sto ne igras online igre ili slicno tako da nisi primetio do sad.
Evo i danas ista situacija, moracu sutra da ih zovem ne vredi.

zvucnjak
10.11.2012, 17:26
Ja sam danas, posle više od 3 nedelje natezanja, konačno dobio novi modem... :boodala:

Kidja
10.11.2012, 21:31
Znaci toliko ima treba da zamene modem.Ja sam posle 4 dana otisao i sam uzeo modem kod njih...

zvucnjak
10.11.2012, 21:35
Pa, prvo je trebalo preko 15 dana da pošalju nekog da ustanovi u čemu je problem... :boodala: :boodala: :boodala:

dacajak
10.11.2012, 21:36
Meni su dosli posle jednog dana i aktivirali mi mix trio, prikjucili telefon i dali wifi modem. Za sada je sve super, nema nikakvih gubitaka i android telefon punom brzinom radi nakacen na wifi.

D.J.Quimby
10.11.2012, 23:10
Da li se nekom desava da mu ne svetli lampica data/recive? Sve ostale lampice se pale kad nesto skidam ali ova nakon nekog vremena prestane da svetli. Modem inace radi normalno, veza je stabilna osim sto se dioda na "recive" nekad totalno ugasi.

Srki
11.11.2012, 13:05
Da li se nekom desava da mu ne svetli lampica data/recive? Sve ostale lampice se pale ali kad nesto skidam ali ova nakon nekog vremena prestane da svetli. Modem inace radi normalno, veza je stabilna osim sto se dioda na "recive" nekad totalno ugasi.

Identicna stvar je pocela da mi se desava otprilike pre nekih 7 dana , ali nema nikakvog uticaja na protok/vezu pa nisam ni kontaktirao korisnicki servis .

NjegovaWisost
17.11.2012, 22:09
Pošto sam se tek preselio, prvi put se susrećem sa SBBom.

Planiram da uzmem u skorije vrijeme (čitaj kad budem imao para) neki LCD (tada ću vas pitati koji =) ), pa me zanima da li ko od vas doplaćuje za HD kanale?

Jako bih volio da imam. Uzeo sam duo mix, dakle internet + kablovska + D3.

Drugo što me zanima, da li je moguće kupiti televizor sa direktnim digitalnim resiverom ili kako li već? Malo će me nervirati što ću da palim TV, prebacujem na HDMI i onda uzmem drugi daljinski pa šaltam kanale... Kao na satelitskoj svojevremeno.
Hmm, ispostavilo se ipak nije modem u pitanju, a sta je problem na kraju nemam pojma, zvali su danas dok nisam bio kuci, moji se javili rekli im da jos jednom restartuju modem i proradilo je.
Interesanta situacija, modem je zapravo funkcionisao juce, cable lampica je svetlela, ako se modemu pristupi direktno status je bio operational, ali racunar nije dobijao IP adresu i naravno internet nije radio. Tehnicka sluzba je odgovorila da ga uposte i ne vide na mrezi, a danas je ipak proradio. Ko zna sta su muljali sa ruterima koji se nalaze ispred mog modema.
E i meni se ovo desilo, baš u vrijeme objave posta. Došao serviser i tvrdio da je modem neispravan. A ono dan kasnije proradilo...

Picard
17.11.2012, 23:05
Ne možeš da gledaš njihovu DTV bez njihovog risivera.

NjegovaWisost
18.11.2012, 8:45
Ne možeš da gledaš njihovu DTV bez njihovog risivera.

Mrzim ih.

SirDuck
19.11.2012, 18:44
Mozda moze uz neka podesavanja, npr neka sifra.

Barni
19.11.2012, 23:59
nope, samo rts1, rts hd, info kanal i video klub se mogu gledati bez njihovog risivera

NjegovaWisost
23.11.2012, 12:32
nope, samo rts1, rts hd, info kanal i video klub se mogu gledati bez njihovog risivera

Tako mi je serviser i rekao, samo kad mi dođe TV, onda da ga nazovem da mi da šifru koju ću ukucati u resiver... Mada, probaću sa šifrom i u tvu, ko zna :D

nexexcalibur
25.11.2012, 20:06
Ne znam da li sam istripovao, ali sasvim je moguce da sbb zakida pristup pirate bay-u...
Vec desetinu puta ne mogu da otvorim sajt, mislio sam da ih ddos-uju ili sta vec, sve dok nisam pitao ljude i njima normalno radi kad meni ne radi...
Cak i http://www.downforeveryoneorjustme.com stalno pokazuje It's just you. http://thepiratebay.se is up.

Picard
25.11.2012, 20:08
Radi normalno TPB preko SBBa.

nexexcalibur
25.11.2012, 20:13
Ponekad se to desava, probao sam i da pingujem, ali se vraca praznih ruku...
Mislio sam da je do browsera, nisam ga cistio godinu dana, pa sam probao i preko IE, ista stvar...

Typhoon
25.11.2012, 21:54
Ponekad se to desava, probao sam i da pingujem, ali se vraca praznih ruku...
Mislio sam da je do browsera, nisam ga cistio godinu dana, pa sam probao i preko IE, ista stvar...

Nex ako nisi probao, probaj sa Operom ali moras da ukljucis Opera Turbo i radice sigruno. Meni nije radio mesecima al sam ulazio preko Opere sa ukljcenim Turbo i radilo je, to je jedan lik provalio na YouTube, a poslednjih mesec dana radi i bez Opera Turbo. A na taj .uk sajt nemoj da ti padne na pamet da udjes! To nikako! :dedica:

Remi_Gaillard
30.11.2012, 17:46
Hteo sam da uzmem SBB internet ali sam se razocarao kad su mi rekli da vise ne daju wifi rutere,pricam onoj sto tamo radi da imam samo 2 laptopa u kuci i da necu da mi budu prikaceni na kablu,a ona mi uporno prica kako moze da radi preko kable.

Sve u svemu,ne znam sta da radim sad,ne daju mi se 2 i nesto hiljade za ruter koji mogu da dobijem za dz kod drugih provajdera

SirDuck
30.11.2012, 18:09
E ako ćeš da biraš provajdera po ruteru koji ti daju onda stvarno :D
Gledaj cene i kvalitet usluge, ugovornu obavezu, brzinu upload-a, a ne dal dobiješ wless ruter il ne. Kupiš lepo TP link za 2 soma, tvoj je, ne razmišljaš, trajaće ti dugo, a ako dobiješ novi u međuvremenu prodaš ga za 1000 din i boli te uvo.

Starface
5.12.2012, 16:43
Jel neko ima problema od juce sa netom ?
PRvo mi je puko signal i onda sam ga na restart modem i wi fi rutera poslao.Posle toga se ima neta ali sve to traljavo. PC lampica na modemu stalno treperi (pre se to nije desavalo), data lampice cas trepere cas su mrtve a wi fi je ocaj zivi. Spor mi je net samo tako ...

Jos neko slicna iskustva ?

Thaedass
5.12.2012, 18:56
Ako vec pitas da li neko jos ima problema sa netom onda dodaj za koje mesto/grad te interesuje jer da je veci problem vec bi ceo forum brujao :)

Starface
5.12.2012, 20:05
Novi beograd, bezanijska kosa :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

djenka
15.12.2012, 20:06
моје искуство са СББ је катастрофално...ево данима немам квалитетан интернет,њихов телефон фиксни прекида чак ме и оператери са којим причам не разумеју шта говорим,Д3 и ХДТВ благи ужас од када су пустили фиксне телефоне постали су општа срамота....

Kidja
15.12.2012, 20:35
Mora da je kod tebe problem ili na cvoristu.Posto meni sve radi super...
E sad ne znam kako je u BG ali sam ja uvek morao da odem kod njih da prijavim kvar posto kad zovem telefonom ne dodju po 10 dana, ne znam kako je u BG.

nexexcalibur
15.12.2012, 21:29
Mora da je kod tebe problem ili na cvoristu.Posto meni sve radi super...
E sad ne znam kako je u BG ali sam ja uvek morao da odem kod njih da prijavim kvar posto kad zovem telefonom ne dodju po 10 dana, ne znam kako je u BG.

U Beogradu je to mnogo ozbiljnije, tipa jutros vidim nema signala, pozovem i odma dobijem informaciju da je veliki kvar na mom cvoristu, da je ekipa vec izasla i da svakog trenutka treba da proradi...za sat-dva je sredjeno

djenka
15.12.2012, 22:03
данима се прегањам са њима,већ су ми се смучили.што каже @bachi
чувена патентирана к2к технологија или кров ту кров.ево дува ветар,клате се бандере и каблови а ја преко мобилног на интернет.брука.:thumbdown:

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2

Typhoon
15.12.2012, 23:55
Ja vec tri godine koristim njihov internet i apsolutno nemam nikakvih problema, internet ni u jednom trenutku nije otkazao uvek imam max brzinu za koju placam.

djenka
16.12.2012, 23:19
ево и сада је пинг 151....:mad: били су данас сервисери и кажу да недељом не могу да "прате модем".проверили све и код њих није ваљало а у Понедељак увече до уторка до 14ч нећемо имати ни тв ни интернет јер ће бити велики радови.Миљаковац 2...да знате ако неко живи у нашем крају.тако да пре Среде ништа.

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2

Kidja
17.12.2012, 0:08
Cuj ne moze da prate modem meni je jedan prijatelj od kuce sve pogledao cak mi i resetovao modem...

Sakiboj
17.12.2012, 4:10
Ja imam njihovu kablovsku tv I kad god dodje petak I pocetak vikenda pojedini kanali uvek nestanu, takodje I kada god pada kisa ili sneg ili je neko lose vreme kanali odmah nestaju ili slika se jednostavno ukoci. Cuo sam I da Im internet takodje odmah puca I to tako I nedogled I niko da sredi. Za kablovske kanale licno tvrdim da nestaju svakog vikenda(discovery, history I jos pojedini strani). Hvala bogu pa imam internet od telekoma al jbg vikendom popi***m kad uvece hocu nesto da pogledam a ono nema signala. Cak kad nema signala dtoji ekran total tv, kontaktirajte provajdera, bar je u mom gradu tako nazalost.

Sent from my Skate using Tapatalk 2

Kidja
18.12.2012, 0:32
Ajde stavicu ovde posto ima veze sa SBB-om.

Posto su uveli mogucnost da moze da se snima sad preko HD resivera zanima me kako to mogu gledati na kompjuteru sto snimim?
Posto kad ubacim flash u kompjuter izbaci mi da treba da formatiram flash i nikako ne mogu da vidim koja je extenzija.
Da li je uopste moguce ovo sto ja hocu? ili mogu samo preko TV-a da gledam to sto snimim?

Djordje Nedic
18.12.2012, 13:23
Super je brzina ali ono sto me nervira je sto nekad puca konekcija i vrati se brzo, ali to je dovoljno da ti upropasti online igranje

flamingos
18.12.2012, 13:35
Treba ti hd risiver sa hard diskom u sebi kidjo.

stepanov
18.12.2012, 16:42
Imam d3 digitalnu televiziju preko kds-a odnosno sbb-a posto je to sad sve jedno te isto... I imam ovakav receiver:
http://i.imgur.com/0Pi6l.png

To je cisco 4682dvb ako ista znaci... poenta je da ima usb ulaz ali prema uputstvu samo za snimanje tv programa. Da bi se nesto nasnimilo on formatira flash na neki svoj format koji windows ne prepoznaje. Da li je neko uspeo ili zna kako da pusti film koji je skinuo sa neta, stavio na flash, a flash ubacio u receiver? Televizor je analogni sa scart ulazom, ali i kad se poveze preko scart kabela sa pc-om slika je uzasna, pa sam mislio na ovaj nacin najzad da odgledam film koji pozelim... :confused:

Kidja
18.12.2012, 16:45
Upravo je to bilo i moje pitanje samo sto Flamingos nije razumeo :p
Samo sto sam ja hteo obrnuto da prebacim na kompjuter to sto snimim ali u principu isto zelimo ali sumnjam da je moguce.

stepanov
18.12.2012, 16:50
Da, makar to da moze bilo bi super, narocito kada je neki HD snimak... Ma, ubedjen sam da je moguce nekako izmuljati s nekom linux distribucijom ili nekim linux-based programom za formatiranje i manipulaciju s particijama...

dacajak
18.12.2012, 16:52
Imam d3 digitalnu televiziju preko kds-a odnosno sbb-a posto je to sad sve jedno te isto... I imam ovakav receiver:
http://i.imgur.com/0Pi6l.png

To je cisco 4682dvb ako ista znaci... poenta je da ima usb ulaz ali prema uputstvu samo za snimanje tv programa. Da bi se nesto nasnimilo on formatira flash na neki svoj format koji windows ne prepoznaje. Da li je neko uspeo ili zna kako da pusti film koji je skinuo sa neta, stavio na flash, a flash ubacio u receiver? Televizor je analogni sa scart ulazom, ali i kad se poveze preko scart kabela sa pc-om slika je uzasna, pa sam mislio na ovaj nacin najzad da odgledam film koji pozelim... :confused:

Jesi taj cisco 4682dvb dobio za obicnu d3 ili imas HD paket?
Ja imam obican d3 i nisu nudili da mi zamene onaj stari risiver. Pretpostavljam da imas hd paket.

Kidja
18.12.2012, 16:59
Za HD je imam isti takav.

stepanov
18.12.2012, 17:23
Prvih mesec dana je HD paket bio besplatan, sad je samo uz doplatu... :(

dacajak
18.12.2012, 17:26
Prvih mesec dana je HD paket bio besplatan, sad je samo uz doplatu... :(

Znaci ako sad trazim hd paket, dobicu taj novi risiver i posle mesec dana kad istekne automatski me prebace na mix paket, ali zadrzavam risiver novi?

stepanov
18.12.2012, 17:32
trebalo bi :D
ma ja sam se dokopao d3 televizije u principu tako sto je to drug dobio kao poklon jer dugo koristi kds net i analognu televiziju, ali posto njegov tv nema scart dao meni. msm nemam ni ja neku prednost jer je katodni tv al opet koji kanal vise i bolja slika... i jos kad bih mogao da skinem film i odgledam ga na tv-u ko covek :)

Kidja
18.12.2012, 17:39
Mislim da nije mesec dana barem meni tako nije bilo nego kao do prvog u mesecu ali ja tad kad sam uzeo tek su poceli sa HD mix paketima ne znam kako je sad.

dacajak
18.12.2012, 17:40
Imas sbb praznicnu akciju, vod filmovi za 1 dinar, mozda mozes da iskoristis, posto imas taj risiver.

Kidja
18.12.2012, 19:50
Ima ali ima svega par filmova koje realno retko ko nije gledao...bezveze!

NjegovaWisost
18.12.2012, 22:52
Mene nervira SBB što nema CI resiver, pa se fino utkne. A ne ovo njihovo čudo, koje šalta kanale sporo pri tom..

stepanov
19.12.2012, 17:52
Da, to si u pravu, kad sam vec tu a i neslov teme je iskustvo s sbb-om, taj receiver ili ima los softver ili je procesor jadan jako sporo salta i cesto zapucava kada ima nekih problema s konekcijom ili kad krene da se updateuje ili npr ako predjem preko par kanala na koje nisam pretplacen tolko uspori da samo ugasim receiver i upalim analognu tv...

Kidja
19.12.2012, 17:55
I kod mene je isto tako medjutim brat mi je bas juce pricao kad je otisao kod druga da gleda neku utakmicu da na isti resiver salta jako brzo.
Ima tamo u opcijama da se pogleda jacina signala mislim da ima veze sa tim posto je kod mene svega 46%

dacajak
24.12.2012, 16:10
E da zaboravio sam da postavim ovde da sam odmah sutradan kad sam vas pitao za taj risiver, postavio post na sbb-ov forum i pitao ih da li mogu obicni mix korisnici da imaju taj risiver 2.0 i nisam dobio odgovor, nego je sutradan dosao majstor sa novim risiverom i prikljucio mi ga.
Izgleda su preko moje mac adrese videli odakle pisem post i stavili na reklamaciju u vrbaski sbb. To je zovem brzinom, tako da sto se tice odnosa sa korisnicima za grad Vrbas, nemam nikakve primedbe za njih, uvek sve radi kako treba.

Rekao mi je da ako hocu da snimam tv sadrzaj da mi treba eksterni hard disk ili usb flash i da ga samo prikljucim na risiver.
Tako da planiram uskoro da kupim neki 8 ili 16gb flash pa da ga utaknem, da vidim kako to sve funkcionise. Kontam da bi se snimile serije ne zauzima vise od 300mb, jer na torentima isto toliko zauzimaju osim ako ih uploaderi ne kompresuju ili nesto sl.

Kidja
24.12.2012, 17:49
Super radi to snimanje samo steta sto ne mozes da pogledas taj snimak na kompjuteru posle.
Mada i ovako je super mozes da programiras sta i kad da snimi.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

Mario Pavićević
24.12.2012, 21:18
Pa kakav je sadrzaj USB-a?Enkriptovani fajl, ili prosto Windows ne vidi taj fajl sistem?

Kidja
24.12.2012, 21:29
To je problem sto ne mogu da vidim.Cim ubacim USB u kompjuter trazi format i ne moze nista da se uradi.Isto se desava kad ubacis u risiver.
Pretpostavljam da je to neki vid zastite.

stepanov
24.12.2012, 23:34
Evo danas nadjoh vremena za eksperimente. Fajl sistem je ext4 :D Ubuntu cita tu particiju naravno, ali ne da da se po njoj pise, tj kopira sa hard diska na taj moj flash koji je formatiran u receiveru. Mozda bi se problem pisanja i mogao resiti, ali sumnjam da bi receiver citao bilo kakav poznat format.
E sad, ono sto Kidju zanima, snimljeni materijal je takodje vrlo cudan u vidu nekoliko fajlova koje ubuntu otvara kao tekstualne. Ima i jos par fajlova koji su boga pitaj kog formata, ni jedan ne sadrzi u svom nazivu i naziv fajl sistema. Dakle ocigledno vrlo kompleksan sistem fajl sistema (nasnimljeni materijal je u obliku nekoliko razlicitih fajlova) koji je predvidjen samo za pustanje preko receivera i nema druge varijante.
edit: @dacajak ja imam 8gb i snimao sam film doduse sa hd rezolucijom ali poenta da je 60% filma stalo. Serije bi vrv stale, ali cisto da znas ako ti se apetiti povecaju kasnije :D

dacajak
25.12.2012, 0:38
@dacajak ja imam 8gb i snimao sam film doduse sa hd rezolucijom ali poenta da je 60% filma stalo. Serije bi vrv stale, ali cisto da znas ako ti se apetiti povecaju kasnije :D

Probacu sa 4gb od druga flash, valjda ce biti dosta. Vala bas ne verujem da ce serije vise od 1gb zauzimati, prelistacu jos net za tacnije podatke. A HD filmovi znam da na torentima zauzimaju po 12-16GB, tako da ti to verujem da je tacno. A za apetit ja ne brinem, sve sto mi treba imam na kompu, to ja vise zbog nekih emisija ili babi i mami malu nevestu da snimi da pogeldaju kasnije ili da pauziraju ako nesto rade :)
Meni sve sto treba stoji i moze da stane na moj 1tb hard disk i sa solidno brzim internetom se za kratko vreme skine.

Kidja
25.12.2012, 0:49
Mogu da proverim bas kasnije ili eventualno sutra koliko zauzima serija ako ti je bitno.
Ja sam samo jednom probao celu utakmicu snimio mada imam flash od 16gb.

dacajak
25.12.2012, 0:57
Mogu da proverim bas kasnije ili eventualno sutra koliko zauzima serija ako ti je bitno.
Ja sam samo jednom probao celu utakmicu snimio mada imam flash od 16gb.

Bas bi mi pomoglo, da znam okvirno koliki kapacitet da kupim, da ne bacam pare bezveze, znaci 1h do 2,30h snimanja max mada i 1h je dosta koliko traje neka emisija, ili kako sam naveo neka tv serija.

dacajak
25.12.2012, 18:17
Pitao sam na sbb forum, i kad se sve sracuna, sat vremena sd sadrzaja zauzima 1.6gb. Zbaci 4gb je i vise nego dovoljno, bice i za film da se neki snimi ako zatreba.
Ako nekog zanima, sat vremena HD sadrzaja zauzima, 3.55GB.

Kidja
25.12.2012, 21:24
Snasao si se znaci.Nisam kuci Bio ceo dan.Nije mnogo znaci,to je lepa vest.

ColdBoot
25.12.2012, 22:31
Čuo sam da je od nedavno sbb kupio mog negdašnjeg provajdera. Da li oni imaju običaj da ograničavaju brzine streaminga, p2p, pošto u zadnje vreme to primećujem?

Da li ih je neko ovde proveravao u skorije vreme Glasnost testom (http://broadband.mpi-sws.org/transparency/glasnost.php#tests) i kakav je bio rezultat? Meni test neće da radi sa IceTea plaginom, te zato pitam.

stepanov
26.12.2012, 12:59
Sad sam se testirao za BitTorrent sve je ok, a i iz iskustva znam da torrent dobro ide cesto i poprilicno predje ''propisanu'' brzinu...

ColdBoot
26.12.2012, 13:30
Hvala, ne znam onda šta se ovo dešava, imam 6Mb/s a torrenti bez obzira na broj seedera retko pređu 200Kb/s.

sale94
26.12.2012, 13:54
Otvori Utorent pa/ options/preferences/ pa kliknes pa Bandwith tab, zatim maximum upload rate kb/s tu stavi 1.

Zatim ispod ce ti pisati kad stikliras Alternate upload rate when not downloading kb/s tu stavi 0

Nakon toga u Global Download Rate Limit Kb/s tu stavi isto 0 to oznacava bez limita.

Ovo sad sto sledi nije toliko uticajno ko ovo iznad.

U number of conections kod mene je stavljeno ovako
- Global maximum number of conections 200
-Maximum number of conected peers per torrent 50
- Number of upload slots per torrent tu stoji 4.

Ako i pored svega navedenog download ostane isti to bi znacilo da si verovatno naletao na torente sa manje seed a vise peer.

ColdBoot
26.12.2012, 14:15
Ime, nije to u pitanju, Ktorrent mi je sa istom postavkom skoro 2 godine i do pre neki mesec, što se poklapa sa informacijom da je sbb otkupio "mog" isp-a sve je ferceralo u fullu. A sad, net mi radi(simetričan) ali streaming(yt), torrenti, kao da su na 1-1,5Mb/s.

I kod komše koji je na winu potpuno ista pojava.

nexexcalibur
26.12.2012, 15:17
Otvori Utorent pa/ options/preferences/ pa kliknes pa Bandwith tab, zatim maximum upload rate kb/s tu stavi 1.

Zatim ispod ce ti pisati kad stikliras Alternate upload rate when not downloading kb/s tu stavi 0

Nakon toga u Global Download Rate Limit Kb/s tu stavi isto 0 to oznacava bez limita.

Ovo sad sto sledi nije toliko uticajno ko ovo iznad.

U number of conections kod mene je stavljeno ovako
- Global maximum number of conections 200
-Maximum number of conected peers per torrent 50
- Number of upload slots per torrent tu stoji 4.

Ako i pored svega navedenog download ostane isti to bi znacilo da si verovatno naletao na torente sa manje seed a vise peer.

Samo se nadam da si mu ovo rekao radi testiranja, jer ako ne sidujes...F you

Kidja
26.12.2012, 15:31
Sto?
Meni je isto na 1 upload.Kad budem imao pristojan upload seedovacu ovako nema smisla...

ColdBoot
26.12.2012, 15:45
Ništa, izgleda da su ove kupili samo da ih uguše... raskinuću ugovor pa preći na čist sbb kad već svoje ne diraju.

nexexcalibur
26.12.2012, 15:49
U pitanju je moral i kultura, i ja imam 1mbit upload pa sam uploadovao (http://i.imgur.com/Oh7vn.png) 100 giga u proteklih 3-4 meseca...

Mislim da je jako bezobrazno, em krades, em ne delis sa drugima...da ne pricam sto za optimalnu brzinu torenta upload treba ograniciti na 75-80%, a ne iskljuciti skroz

Kidja
26.12.2012, 16:43
Od kog kradem izvini? taj sto je okacio torent je okacio to svojevoljno ako ces o moralu da pricas nemoj ni da skidas torente nego kupuj originale ili gledaj filmove iskljucivo u bioskopima.

SirDuck
26.12.2012, 16:51
Od kog kradem izvini? taj sto je okacio torent je okacio to svojevoljno ako ces o moralu da pricas nemoj ni da skidas torente nego kupuj originale ili gledaj filmove iskljucivo u bioskopima.

Kaže si samo da si običan ličer, pijavica, koja em ne plaća original i koristi to što postoje ljudi koji dele, em ne dele drugima i ne vraćaju ni komuni koja mu omogućava da ne plaća ništa. Najniži crv piraterije. Nisi na dial-up-u pa da imaš glupe izgovore. Sa 1Mbit možeš da seed-uješ i to fino, kao što svi mi radimo.

Kidja
26.12.2012, 17:02
Istina ali ne drzim moralne pridike drugima.

SirDuck
26.12.2012, 17:09
Istina ali ne drzim moralne pridike drugima.

Niko ti ne držii moralne pridike, ali ih jesi zaslužio, jer je to što radiš neki nenormalni nivo sebičluka, da nećeš da daš ni ono što ti je besplatno.

water wizard
26.12.2012, 18:00
jbg druge su kazne za seedovanje a druge za download

dacajak
26.12.2012, 18:04
Meni je sve na unlimited ,0. Jer znam iz iskustva da torrent je nizeg prioriteta i da ako recimo pokrenem youtube, on ce povuci onoliko koliko mu treba, pa mogu bez problema da gledam i YT i da skida punom brzinom torent ili da surfujem, a kad ne radim nista onda je upload normalno slobodan. Tako da ja ni ne razmisljam previse o tome, siduje nonstop dok je upaljen komp, uvece ga gasim.

Kidja
26.12.2012, 18:18
Samo sto ne mozes da igras nista kad ne ogranicis upload a kad ne igram kompjuter mi je ugasen.A da ne spominjem i to da delim net...

ColdBoot
26.12.2012, 18:32
Seedovanje je pod obavezno! Nema zezanja sa tim. Možda nema morala u politici u ljubavi u ratu u miru... ali ono što delimo, delimo k'o braća ***** i ono što uzmemo, vratimo, pa zvali nas ovako ili onako. p2p, FTW!

zvucnjak
26.12.2012, 18:51
Zar nije priča o pirateriji zabranjena na forumu?

ColdBoot
26.12.2012, 18:56
Od kad je p2p=piraterija, prijatelju?

Kidja
26.12.2012, 20:24
Evo uhapsili ovog sto drzi piratbay verovatno zato sto je legalno.
Otisli smo mnogo u off sa ovom raspravom.

Citao danas racun za rts i kao bune se sto KDS im ne daje pare za njihove kanale pa kao zato i naplacuju usluge.
Ne bi me cudilo da vidim novu stavku u racunu SBB-a

ColdBoot
26.12.2012, 21:53
Evo uhapsili ovog sto drzi piratbay verovatno zato sto je legalno.

Čisto politički, ako veruješ da je istina sve što tamo neko kaže, ne razmišljaš svojom glavom.

Tvoja stvar šta ćeš da deliš, protokol nema veze sa tim. Sorry for OT.

Iris
26.12.2012, 22:18
Otisli smo mnogo u off sa ovom raspravom.

Jeste. Razumem sentimente, ali molim da se vratimo na temu...

SirDuck
27.12.2012, 21:21
Uzeh danas mix duo, pa da vas pitam, imam sve kanale, i HBO i sve moguće HD i ne znam ni ja šta. Jel to zato što još nisu uneli šta plaćam (a to je samo osnovni paket) il neko čašćavanje za praznike, il neko čašćavanje za prvi mesec, il pak bag?

Kidja
27.12.2012, 21:53
Ja kad sam uzeo HD ubacili su mi sve kanale isto i nisu napomenuli da treba da javim na kraju meseca da se vratim na stari paket.3 meseca sam placao tako:boodala:

starx
3.1.2013, 12:41
Jutros na kratko 192.168.100.1 je umesto starog interfejsa modama bio drugi cisco pod nazivom "Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway"

A izgleda ovako samo ovo je bez parametara i sa nekog sajta
http://www.extreame.net.au/uploads/imgs/1299443454__docsis_wan.jpg

Sta li ovo SBB radi? Inace modem je prastari ima 7 godina, dok jos cisco nije kupio koja je pravila stare modeme.
Nisam ama uopste u toku sta se radi i slucajno jutros primetih zeza net odem vidim kad ono, posle kraceg vremena ponovo su vratili staru WebSTAR stranu.

Srki
8.1.2013, 12:13
@Starx
Trebao si da pozoves BIA da ih obavestis ;)
Nista posebno , ovo je najobicniji routing table , upao si slucajno u vreme restarta servera ili kad su radili neku implementaciju na mrezi patch-a ili nesto sl.

PapaStalin
9.1.2013, 16:21
moze li pomoc mala, nisam bas u toku sa tehnikom oko kablovske televizije, pa ne zamerite na mozda glupom pitanju...

ako kod sbb-a uzmem internet i tv, da li ikakvu opciju imam da televiziju gledam direktno na racunaru preko njihovog nekog programa, na netu, ili kako vec

problem koji imam je da ne zelim u sobu pored monitora da stavljam jos i tv. sam monitor ima prikljucke za dvi i hdmi, ali to ne zelim da koristim, jer bih onda morao rucno da menjam izvor signala na monitoru.

razmisljao sam da uzmem tv kartu, ali je izbor kod nas ocajan. evo juce uzeh leadtek hibridnu dtv1800H, ali i ona nesto zeza, plus je slika sa SD kablovske blagi uzas...

da li imate neku ideju sta bih mogao da iskombinujem?
hvala

dacajak
9.1.2013, 16:44
moze li pomoc mala, nisam bas u toku sa tehnikom oko kablovske televizije, pa ne zamerite na mozda glupom pitanju...

ako kod sbb-a uzmem internet i tv, da li ikakvu opciju imam da televiziju gledam direktno na racunaru preko njihovog nekog programa, na netu, ili kako vec

problem koji imam je da ne zelim u sobu pored monitora da stavljam jos i tv. sam monitor ima prikljucke za dvi i hdmi, ali to ne zelim da koristim, jer bih onda morao rucno da menjam izvor signala na monitoru.

razmisljao sam da uzmem tv kartu, ali je izbor kod nas ocajan. evo juce uzeh leadtek hibridnu dtv1800H, ali i ona nesto zeza, plus je slika sa SD kablovske blagi uzas...

da li imate neku ideju sta bih mogao da iskombinujem?
hvala

Ima program D3GO (http://www.sbb.rs/d3go/staje/) ,prilicno je dobar i kvalitetan, ja sam ga koristio mesec dana dok je bio besplatan. Sada se placa mesecno ,200 din za obicne korisnike, i 100 din za Mix korisnike usluga.

Takodje ako vec imas TV karticu i D3 uredjaj, probaj da ga nakacis na tv karticu, po nekoj logici taj "digitalni" prikaz SD programa sa D3 uredjaja bi trebao da se i reprodukuje preko TV kartice na PC, tako da bi imao i dalje sd programe, al sa nesto lepsom, ostrijom slikom.
Nisam jos probao jer nemam TV karticu, ali sam vec bio postavljao slicna pitanja i trebalo bi da moze da se izvede, samo taj debeli antenski kabl iz D3 nakacis na karticu, isto kao sto bi kacio i obican antenski kabel.

Kidja
9.1.2013, 17:10
Dacajak, da li si ti bese pricao skorije da hoces da snimas nesto preko USB-a na onom njihovom risiveru?
Desilo mi se sledece risiver mi prikazuje da mi je USB flesh 16GB sto je tacno ali kad ubacim u kompjuter pise mi ~700mb.
Probao sam format i nista opet mi pokazuje ~700mb...jel se to i tebi desilo mozda?

SirDuck
9.1.2013, 21:53
E i meni se isto desilo, mislio sam da je prosvirao fles. Tj sa 8 na ~300

Edit: Evo skinuh minitool, sve je tu i ok, samo preba da se sredi particija. Napravio je skrivenu particiju na koju puni snimke sa TV-a. Saću ih spojim i to je to :)

dacajak
10.1.2013, 18:47
Sad sam video sbb reklamu da se vrti na tv, prikazan je onaj paket 10/1, tako da me navodi na sumnju da nece biti povecanja u skorije vreme. Drugi kablovski operateri su ih presisali, al izgleda sbb to ne zanima jer drze veliki deo trzista. Verovatno ne bi pravili tu reklamu ako bi menjali brzine u skorije vreme, nekom mojom logikom.
Nadam se da gresim.

@Kidja
Gospodin patak ti je odgovorio, potvrdjujem.

gently
13.1.2013, 17:37
Pozdrav,uvedoh kablovsku tv kod njih preko ove promocije proslog meseca.Za sada nemam primedbi.Nisam uzeo internet jer znam od drugara da sbb ima problem sa pingom za razliku od ADSL-a.

Nego me zanima posto dobih onaj racun od dinar,da li da idem u postu da ga platim pa da me gledaju kao ludaka ili da cekam da prodju ova prva 3 meseca po dinar pa kada stigne prvi pravi racun da ga platim sbb-u?

Budimir_Trajkovic
13.1.2013, 18:55
.Nisam uzeo internet jer znam od drugara da sbb ima problem sa pingom za razliku od ADSL-a.

Samo ću reći :facepalm Pre će biti da ADSL ima problem sa pingom za razliku od kabla.
Što se računa tiče oni ionako gase tv posle 3 neplaćena meseca tako da bi trebalo da si bezbedan. Ali za svaki slučaj se prošetaj do njihove poslovnice i baci im dinarče da se zaraduju :dzavo:, šalim se, najpametnije ti je da ih pitaš.

gently
13.1.2013, 19:42
Hvala na odgovoru.Zvacu pa da ih pitam...

Sto se tice pinga,igram world of tanks I nikad nemam problema dok sva 3 drugara iz klana sa kojim igram prakticno svakodnevno imaju problem sa pingom,a svi imaju SBB.Jedan cak I zivi u zgradi gde je jedno predstavnistvo SBB-a,pa mu ni to ne pomaze :)

S obzirom na to iskustvo ne bih uzimao kablovski,dok mi je jasno da je za skidanje mnogo bolji zbog proste razlike u brzini

SirDuck
13.1.2013, 19:47
Zasto ljudi uporno misle da blizina kancelariji neke mreze ima veze sa kvalitetom interneta? :D

Veljko the King
15.1.2013, 20:08
Jel zna neko kako ide ovaj d3 v2 resiver za super hd mix korisnike? Ja jos imam onaj stari i iskreno me mrzelo da se cimam oko novog do sada, pa me zanima da li se placa zamena? Jos nesto, procitao sam da je moguce zadrzati stari resiver pored ovog novog, jel to istina i da li se nesto dodatno placa? Napominjem imam Super HD Mix M paket, da ne bude zabune :)

dacajak
16.1.2013, 0:18
Jel zna neko kako ide ovaj d3 v2 resiver za super hd mix korisnike? Ja jos imam onaj stari i iskreno me mrzelo da se cimam oko novog do sada, pa me zanima da li se placa zamena? Jos nesto, procitao sam da je moguce zadrzati stari resiver pored ovog novog, jel to istina i da li se nesto dodatno placa? Napominjem imam Super HD Mix M paket, da ne bude zabune :)

Nemas frke, besplatna je zamena, samo ih nazovi da dodju da zamene.
Ja sam obican Mix korisnik i dali su mi zamenu.
Stari risiver su mi ostavili, nesto su spomenuli da je deaktiviran, nisam ni pokusavao da ga prikljucim.

Jedino sto ti moras da platis je USB ili eksterni hard disk, ako hoces da snimas TV programe, to u zavisnosti od tvojih mogucnosti.
Takodje pre no sto dodju reci im kakav ti je prikljucak na TVu, SCART, cinc, HDMI ili pak VGA (monitor), da znaju koji da ti donesu.
Ja sam im trazio cinc u scart prikljucak, uskoro treba da uzmem HDMI TV pa cu videti hoce li mi zameniti, ali verovatno hoce.

Srki
16.1.2013, 1:11
Hvala na odgovoru.Zvacu pa da ih pitam...

Sto se tice pinga,igram world of tanks I nikad nemam problema dok sva 3 drugara iz klana sa kojim igram prakticno svakodnevno imaju problem sa pingom,a svi imaju SBB.Jedan cak I zivi u zgradi gde je jedno predstavnistvo SBB-a,pa mu ni to ne pomaze :)

S obzirom na to iskustvo ne bih uzimao kablovski,dok mi je jasno da je za skidanje mnogo bolji zbog proste razlike u brzini

Zanimljivo , ja i drugari isto igramo WOT nikome ne prelazi ping 30 sem vikenda kad je opterecenje na WOT serverima pa tada skace na 40-50 . 'S obzirom da imam i ADSL preko koga je katastrofa igrati online igre , konkretno WOT ping preko njega nikad nije ispod 80 a ume da ode i preko 100 .
Sto je jos tragicnije drugar je uzeo Targo net , on moze da zaboravi na online igre jer ako nije oko 100 ping onda je 999 ;)
Sve u svemu iz mog nekog licnog iskustva kablovski net je daleko ispred ostalih za te stvari a i brzine su vise nego zadovoljavajuce takodje , ja licno imam Mix L 24 Mb/s (24576/2048) .

DragonSlayer
21.1.2013, 11:32
Dacajak, da li si ti bese pricao skorije da hoces da snimas nesto preko USB-a na onom njihovom risiveru?
Desilo mi se sledece risiver mi prikazuje da mi je USB flesh 16GB sto je tacno ali kad ubacim u kompjuter pise mi ~700mb.
Probao sam format i nista opet mi pokazuje ~700mb...jel se to i tebi desilo mozda?

Kada formatiraš HDD ili USBFleš na risivieru, on napravi particiju u EXT2 formatu, koji je nevidljiv za windows, linux ga vidi. Treba ti neki DiscDoctor ili slično koji vidi sve, pa da ga reformatiraš u FAT32 ...

Mario Pavićević
22.1.2013, 16:18
Dovoljno je da instaliras drajver koji ce Windows-u omoguciti da pristupa Ext2 particijama. Recimo ovaj:
http://www.fs-driver.org/

galeman
6.2.2013, 21:47
Dovoljno je da instaliras drajver koji ce Windows-u omoguciti da pristupa Ext2 particijama. Recimo ovaj:

Hvala Mario, baš sam se pitao kako da vidim EXT2 formatiranje, tj da na PC-ju vidim šta sam snimio na eksternom HDD-u SBB-ovog V3 dekodera. Nadam se da će ovo pomoći?
Nego, kao korisnik D3 i Mix24 Flat Home S paketa, imam obični (LAN povezan) modem sa PC-ijem.
Pitanje je kako jeftinije da ovaj modem pretvorim u WIfI, a da ne prelazim na 1.000 dinara mesečno skuplji paket Super HDMixS paket u kome bih dobio besplatno WiFi Ruter?
Da li da kupim neki TP link i uključim u ovaj modem kako bih ostvario WiFi vezu sa svojim Smart TV-om koji ne prepoznaje LAN vezu sa modemom? TV stalno traži da mu upišem MAC-ove IP. :eek:

Mario Pavićević
7.2.2013, 7:45
Da, najobicniji ruter do 2.000din ti zavrsava posao.
A sto se tice ubadanja modema u TV, moras da ispostujes proceduru koja vazi za svako spajanje uredjaja na kablovski modem:

1. Iskljuci kablovski modem
2. Iskljuci novi uredjaj na koji ga kacis(PC,TV, ruter)
4. Ukljuci kablovski modem
4. Ukljuci novi uredjaj na koji ga kacis(PC,TV, ruter)

Ako samo iscupas LAN kabl iz modema i ubacis ga u drugi uredjaj nece raditi, modem pamti MAC adresu poslednjeg nakacenog uredjaja i nece raditi sa drugim dok ga ne iskljucis/ukljucis. Naravno to je suludo raditi uzevsi u obzir cenu bezicnog rutera.

galeman
12.2.2013, 18:11

Mario, hteo sam da instališem ovaj drajver ali sam shvatio da su ozbiljno mislili kada su rekli da nije za Windows 7 kada sam video da neće da se instališe, a ja baš njega koristim! Šta sada da radim? Zašto baš samo W7 ne može? :confused:

nexexcalibur
12.2.2013, 18:27
Telemach, bratska kompanija SBB-a najavila povecanje brzina interneta za 1. mart...Mozda i SBB odradi nesto (naravno, telemach ima malo slabiju ponudu)

http://www.telemach.ba/Obavijesti/1625/NOVE+BRZINE+INTERNETA.shtml

nexexcalibur
12.2.2013, 23:04
Ne znam da li veceras ima nekog u Beogradu da nema packet loss...mreza se topi

Banko
12.2.2013, 23:10
U Sapcu je par puta pucala veza od posle 18h..

Budimir_Trajkovic
12.2.2013, 23:11
Puca svima večeras, već sam ih zvao da im &%$"$#($(&# :dzavo: Trebalo bi u toku noći da reše problem.

Kidja
13.2.2013, 0:13
U celoj srbiji. Isprobavaju 100/100 sto ce da nam uvedu sad od prvog :D:D:D:D
salim se....

Nestor
13.2.2013, 0:39
Večeras sam išo da platim račun i došo je dečko i žali se da nema net a sve je platio i ova mu odgovara neku klasiku rešiće problem a meni je ceo dan super ali evo sad klasična klackalica čas pun čas padne čas upload neć, aj nek izađe na dobro pa da nam povećaju brzinu ili makar da se ovo sutra ne ponovi.

water wizard
13.2.2013, 0:46
ja baš mislim da je bolje da vam smanje brzinu pa da radi bolje ovako se guši mreža kad je veća navala uveče

Banko
13.2.2013, 1:37
i onda je usledilo zvanicno saopstenje

http://www.sbb.rs/Servisne+informacije/5419/Prekid+u+radu+interneta.shtml

shin-bojan
13.2.2013, 2:11
U periodu od 2 do 7 radi odlicno
Uvece online igranje izgleda ovako - http://www.youtube.com/watch?v=Jk00ml3hEjA .

Mario Pavićević
13.2.2013, 7:47
Mario, hteo sam da instališem ovaj drajver ali sam shvatio da su ozbiljno mislili kada su rekli da nije za Windows 7 kada sam video da neće da se instališe, a ja baš njega koristim! Šta sada da radim? Zašto baš samo W7 ne može? :confused:
Nisam ni proverio, to sam koristio jos za vreme Viste, video da podrzava 2008, onda nema razloga da ne radi na sedmici. U tom slucaju, evo onda drugog resenja;)
http://www.ext2fsd.com/?page_id=16
I direktan link za download:
http://sourceforge.net/projects/ext2fsd/files/Ext2fsd/0.51/Ext2Fsd-0.51.zip/download

NjegovaWisost
13.2.2013, 7:51
Bijesan sam, katastrofalno im radi jutros...

Kidja
13.2.2013, 8:17
Duvao vetar juce ceo dan...ocekivao sam ovako nesto.

SirDuck
13.2.2013, 16:59
Meni sad radi sasvim ok :)

Nestor
13.2.2013, 17:45
SBB zloupotrebio dominantan položaj na tržištu, neće biti kažnjen zbog zastarelosti (http://www.blic.rs/IT/367545/SBB-zloupotrebio-dominantan-polozaj-na-trzistu-nece-biti-kaznjen-zbog-zastarelosti)

Banko
13.2.2013, 18:02
SRBIJA! :triprsta:

nicpid
13.2.2013, 22:51
Od juce mi se net raspada. Cas oce, cas nece. Ne znam sto im treba toliko vremena da to poprave...

Ja sam generalno zadovoljan, mada kad vidim da su rumuni i bugari u top 10 zemalja po brzini neta...

deluxe
16.2.2013, 0:49
ima li neko da koristi MIX S paket, interesuje me kolika je mesecna pretplata?

SirDuck
16.2.2013, 2:39
ima li neko da koristi MIX S paket, interesuje me kolika je mesecna pretplata?

Ne razumem, dal ne možeš da odeš na sajt i vidiš sam?

deluxe
16.2.2013, 11:04
^ ma video sam cene na sajtu ali ne znam da li su cene sa pdv-om ili bez. zato sam i pitao ovde, na sajtu nista ne pise.

Picard
16.2.2013, 11:36
Sa PDV-om su.

deluxe
16.2.2013, 14:47
hvala lepo. sad imam jos jedno pitanje. da li je tacno da navedena cena za MIX S nije 1515 din. sa ugovorom na 2 godine kao sto pise na sajtu SBB-a vec je 2550 din. posto se placa odrzavanje kablovske (ili cega vec)? molim da se javi neko ko zna, razmatram da uzmem ovaj paket. zahvalan.

dacajak
16.2.2013, 15:13
Najjeftiniji paket ti je 10/1mbit internet + TV sa novim D3 2.0 risiverom I wireless ruterom na poklon. 1500 je samo internet ,a posto ne mozes internet bez tv-a, cena je oko 2500. U tu cenu je sve uracunato I nema nikakvih dodatnih kalkulisanja.
Mada sve bi ovo saznao I kad bi otisao da potpises ugovor.

I prilicno sam siguran da 1. marta izbacuju novi paket, tako da ce ti se I internet brzina povecati.

Obtainer
16.2.2013, 16:40
2602 dinara je taj osnovni paket. Svaki malo dižu cenu. Te mora se dignuti cena za 100 dindži, pa onda nakon kratkog vremena još samo 100 dinara-ma biće bolja usluga, pa se mora još malo dići radi kursa... A bez prokletog TV-a neće izgleda ni optika biti.

Luka Filipovic
22.2.2013, 17:58
Juce mi je stigao novi v2.0 risiver, mnogo je dobar. Najvise mi se svidja sto moze da snima i premotava (ovo samo kod nekih kanala). Ako jos uvek imate onaj stari zovite ih da vam donesu novi.

WORLOK
27.2.2013, 15:38
http://www.speedtest.net/result/2538167545.png
ako je ovo ubrzanje od mog S paketa onda neka odustanu više mi odgovara bez ubrzanja 1.3 mb :mad:

http://www.speedtest.net/result/2538226290.png
znači neverovatno :tapsh:

mare037
27.2.2013, 16:28
http://www.speedtest.net/result/2538226290.png
znači neverovatno :tapsh:

Proveri sa tehničkom podrškom, možda rade nešto na mreži u tvom mestu. Za sada u Kruševcu ne pada drastično net već 10-tak dana.
http://www.speedtest.net/result/2538326111.png

Kidja
27.2.2013, 16:46
Jbg oce to padala je kisa a i sneg danas :D

WORLOK
27.2.2013, 19:39
Proveri sa tehničkom podrškom, možda rade nešto na mreži u tvom mestu. Za sada u Kruševcu ne pada drastično net već 10-tak dana.
http://www.speedtest.net/result/2538326111.png

ma kažu da je sve u redu
http://www.speedtest.net/result/2538765447.png
al izgleda da je Kidja upravu ......moraću da stavim kišobran na banderu il da odem do sbb :boxing:

mare037
27.2.2013, 21:09
I pored poslatog rezultata sa speedtest-a kažu da je sve u redu? :D Ako nisi, šalji im na mail za podršku. Imaš ih na Facebook i Twitter-u, a ako nemaš tamo nalog možeš preko njihovog sajta. Kad već kažu da je "sve u redu"! :facepalm

mirdza
28.2.2013, 15:42
Ljudi pomagajte ne znam vise sta da radim. Potpisao sam smrdljivi ugovor (40M/2M) pre tri meseca i u pocetku sam samo imao problema sa velikim pingom u vecernjim satima a od pre mesec dana sa packet loss-om. Kada ih pozovem prodaju mi maglu. Prvo su mi rekli da je do modema(cisco) kao nova serija i ima nekih bagova i zamenice mi. Naravno niko nije dolazio da to uradi. Drugi put su mi rekli da ustvari nije do modema nego su neki radovi na kompletnoj mrezi i bice reseno uskoro. To tako traje evo vec mesec dana. Zvao sam ih 20 puta i shvatio da vise nema svrhe to da radim.

Evo slike iz PingPlotera pa ako neko zna da mi kaze koja je ova adresa 10.66.0.1 na kojoj dolazi do gubitka paketa(sumnjam na modem ali nisam siguran)

http://postimage.org/image/7nzd1dz3b/

Do gubitka paketa dolazi na svakih 3-4 minuta, surf i download rade "ok" ali online igrice je nemoguce igrati.

P.S Za sve nove korisnike sbb usluga, bezite sto dalje od ovih kretena. Jeste da je jeftinije ali sacuvacete kosu na glavi. Poz

Kidja
28.2.2013, 15:46
Jedino ti preostoje da odes kod njih nema ti druge.
Tako su i meni pricali za modem i ispostavilo se da je tacno sa tim da sam ja licno morao da idem da uzmem posto njih mrzi da dodje kod mene.

mirdza
28.2.2013, 16:01
Jedino ti preostoje da odes kod njih nema ti druge.
Tako su i meni pricali za modem i ispostavilo se da je tacno sa tim da sam ja licno morao da idem da uzmem posto njih mrzi da dodje kod mene.

Hvala na brzom odgovoru Kidja. Sada ti radi net kako treba nakon zamene? Razmisljao sam o varijanti da donesem i probam modem od nekog drugara kod koga radi dobro(ako je to uopste moguce). Da budem siguran.

mare037
28.2.2013, 16:10
Evo slike iz PingPlotera pa ako neko zna da mi kaze koja je ova adresa 10.66.0.1 na kojoj dolazi do gubitka paketa(sumnjam na modem ali nisam siguran)

http://postimage.org/image/7nzd1dz3b/

Do gubitka paketa dolazi na svakih 3-4 minuta, surf i download rade "ok" ali online igrice je nemoguce igrati.

Da li je modem priključen direktno u LAN na kompjuteru ili ti je povezan preko WLAN rutera? Ako jeste, jesi li probao direktno preko modema u komp?

mirdza
28.2.2013, 16:16
Da li je modem priključen direktno u LAN na kompjuteru ili ti je povezan preko WLAN rutera? Ako jeste, jesi li probao direktno preko modema u komp?

Povezan je preko wlan rutera(tp-link). Probao sam ali nisam uspeo. Iz modema u komp, podesavanja mreze na auto i nije radilo ne znam zasto.