Prikaži potpunu verziju : Vaše iskustvo sa SBB-om
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
Ma nije, u gradu je problem. Bio sam po komsiluku i isto je. Sinoc bilo ljudima sa paketom eon full 11Mbps a meni sa premium 15Mbps.
Imam ovaj najnoviji modem sto sada postavljaju, onaj beli technicolor. Bas malopre dolazio tehnicar i doneo testni (kako on kaze) cisco EPC 3928), to je onaj crni stariji. Kaze podesen ja na 300/20 a evo meni kako pokazuje i to preko mts servera u Beogradu jer je SBB server sa speed testa magicno sinoc nestao. Bar ovde kod nas u Boru. Sad kad izmerim preko mts-ovog, uopste nije merodavan download kao kad merim preko SBB-ovog. Evo ovo je fotka ovog "testnog" sto ga je malopre postavio.
https://www.speedtest.net/result/8166354653.png
Sto se modema tice ja nemam taj beli ja imam neki Cisco lici bas na taj sto je taj doneo kao test modem.
Ne bih znao sta bih mogao da bude problem. Jer taj je sigurno merio jacinu signala i na osnovu toga mora da zna sta je problem.
Kaze da je taj cisco podesen na 300/20 a eto koliko uvece meri, evo malopre sam ga probao i meri manje nego ovaj novi beli. Ja nikad nemam 300, tokom dana bude 220-250 ali sa mts-ovog servera i nije uopste merodavno kad pocnes da skidas sa steam-a recimo. Steam uvek skida maksimalnom brzinom. Najrealnije je bilo kada je na speed testu bio sbb server i kad preko njega izmeris ali od veceri kad sam ja krenuo po komsiluku da teram ljude da vidimo i izmerimo on nestade. Sutradan i zgrada ispod se ispostavi da brzina uvece 30 a na drugom cvoristu.
Tehnicar rece da stvarno nema pojma sta je to u pitanju. Sada priznade da nije problem do mene nego je ceo grad ima problem. Oni ljudima prodaju pakete sa tim brzinama a uopste tih brzina nema. Sad ide teorija da ih telekom sabotira, da oni u Boru imaju zakupljene portove kod telekoma pa ih on sabotira. Tako sad prica pricu. Rece da ce da prosledi nadleznima pa nek oni vide sta ce da rade. On ne zna sta je to. Merim na tom "testnom" i dalje, brzina uvece a i tokom dana uopste nije konstantna i jos merim na mts Beograd serveru. Sad je ova brzina
https://www.speedtest.net/result/8167998435.png
Uvece kad se svi nakace to bude 15. Imam utisak kao da ceo grad ima neku limitiranu brzinu i onda se to sve deli na ukupne korisnike pa koliko ko povuce. Stvarno tako izgleda to uvece.
Ajde jos neko iz nekog grada ko ima eon neka izmeri pa nek me kaze da li je brzina ta koju placa. Cisto me zanima da znam sta da im pisem u dopisu u ponedeljak.
Pa ako je tako ( mada sumnjam) pitaj nekog ortaka ili drugaricu ko ima sbb da ti potvrdi to. Onda i oni ne bi trebalo da imaju punu brzinu.
Nema niko u zgradi. Komšija koji se preslio preko puta ulice i živi u zgradi ispod, ima jedno 200m do njega, na drugom je čvorištu i njemu uveče opada na 30Mbps. Do skora je živeo ispod mene i njegovi su ostali i baš malopre sam bio da ih pitam i reče mi da i sinoć do 15Mbps išlo i da njegovom sinu isto uveče pada i tokom dana nije konstantna brzina. Nisu mogli da koriste uslugu gledanje unazad koliko je slaba veza bila.
Evo ovaj novi tehcnicolor sada. Kako veče dolazi brzina sve više opada i to je još preko mts-ovog servera. Da je sbb bilo bi realnije i ping bi bio veći a download manji.
https://www.speedtest.net/result/8168246661.png
Jel vi imate na speed testu da odaberete SBB za testiranje brzine?
Ja evo probao sad i mogu da biram SBB.
Ja evo probao sad i mogu da biram SBB.Ne znam šta se ovo dešava u Boru. Niko ko je na sbb-u nema sbb server na speed testu.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
da li i vi u Beogradu (Zemunu) imate problem sa internetom!? Ja evo vec skoro nedelju dana, mi se WiFi konekcija prekida,spora je jako,dok preko kabla radi bez problema,iako sporije..... Na telefonu pise konektovan, full bar,ali nema protoka...
Pinstripe
15.4.2019, 18:20
Resetuj modem.
Ako ti se to i dalje i sve učestalije dešava, riknjava.
Imao sam veoma sličnu situaciju pre par meseci, zvao SBB, poslali majstora koji je rekao da je modem crkao i zamenio ga.
SBB upravo pokušava da upeca građane kojima su istekle 2 godine da potpišu novi ugovor na 2 godine u zamenu za veću brzinu i više besplatnih minuta za telefon. Zašto? Najverovatnije zato što im je zaigrala mečka pred vratima. Trenutno se u mom naselju kopaju trotoari i postavljaju Telekomovi optički kablovi. Moraće da povećaju brzinu i to bez obaveze onima koji ne prihvate ovu "ekstra ponudu samo danas" kad dođu Telekomovi kablovi do zgrada, što će biti vrlo uskoro.
Zar to ne rade vec godinama?
Tacno, tako rade vec godinama, ja svakih 12 meseci potpisujem novi ugovor, jer izadje naka bolja ponuda i ne razmislim dva puta da potpisem, jer znam da bolja ponuda nece biti u Srbiji. Naravno voleo bih da ima jaka konkurencija, ali jednostavno nije tako.
Sto se tice brzine, sbb ima dovljno lufta da koriguje brzine i nadjaca konkurenciju kad im to zatreba. Ove godine i Beograd i Kragujevac dobijaju gigabit mrezu, sledecih godina verovatno i gradovi koji se nalaze izmedju njih, Posto se Vrbas nalazi medju tim gradovima, nadam se da bude nesto od toga. Iako realno nema potrebe za nesto tako brzim, samo nek povecaju upload na obicne pakete za komotan 1080p striming i ja cu biti zadovoljan.
nexexcalibur
20.4.2019, 21:48
Trenutno sam na duo gold paketu, proslo je godinu dana, nisam siguran da li sam ugovor potpisao na 1 ili 2 godine (ako je uopste moguce kod sbba na 1 godinu).
Sta mislite, da li je moguce ili da li bi bilo bolje mozda da predjem na eon full duo? 6 meseci bih placao 2k, a posle toga 3,5k (trenutno placam 3,4k).
Dakle finanskijski se isplati, rekao bih da se dobija koji kanal vise, brzina skoro duplo veca (sa 60 na 100)...ali kakav je uopste kvalitet EONa i da li moze pre isteka ugovora da se predje na eon paket :confused:
Trenutno sam na duo gold paketu, proslo je godinu dana, nisam siguran da li sam ugovor potpisao na 1 ili 2 godine (ako je uopste moguce kod sbba na 1 godinu).
Sta mislite, da li je moguce ili da li bi bilo bolje mozda da predjem na eon full duo? 6 meseci bih placao 2k, a posle toga 3,5k (trenutno placam 3,4k).
Dakle finanskijski se isplati, rekao bih da se dobija koji kanal vise, brzina skoro duplo veca (sa 60 na 100)...ali kakav je uopste kvalitet EONa i da li moze pre isteka ugovora da se predje na eon paket :confused:
Neon full ti je 4000 din sa brzinom 150, onaj ispod ti je od 75 za 3500 din, ali mislim da se isplati, jer ta EON kutijica je dobra, sa dosta mogucnosti i opcija.
vidim na sajtu sbb
https://sbb.rs/a44967/podrska/vesti-i-informacije/Jos-vise-kanala-i-vece-internet-brzine-nasim-korisnicima-a-najavljujemo-i-dodatna-ulaganja.html
da ce biti povecane brzine neta bilo bi dobro da neko sazna i okaci kako ce izgledati te nove brzine..
pozz.
To je lepo. Nadam se da cemo imati iole dobar upload.
Po ovome sto pise Trio Gold bi trebao da ima 300? s obzirom da je najbolji paket od ovih spomenutih.
Ja to ovako logicki, nemam informacije :D
Edit: Greska, ima i paket Trio gold extra. Moguce je onda da ce duplirati download i upload.
Tipa ja koji imam Trio gold (100/6) bice verovatno 200/12 ( mozda 20 upload)
nexexcalibur
15.5.2019, 14:35
Neverovatno je da oni nemaju neku legacy podsekciju za te duo/trio pakete...vec su sve izbacili i ostavili samo eon :boodala:
Meni je uvek bio problem da nadjem nihov cenovnik ( PDF format) pa i kad su nasi paketi bili aktuelni.
Neverovatno je da oni nemaju neku legacy podsekciju za te duo/trio pakete...vec su sve izbacili i ostavili samo eon :boodala:
Neverovatno je i da nemaju bilo kakvu informaciju o tome da penzionerska populacija može ostvariti popust od 10% na iznos računa za kablovsku tv,uz fotokopiju "poslednjeg čeka" penzije i l.k. na uvid.
Pre neki dan starcima obnovih ovaj godišnji popust,zato znam.
Bas tako.
Ljudi sa invalidetom recimo mogu da ostvare popust i do 100%
Inace vidim Bachi da kaze na njihovom forumu da je marketinski trik i da nece da povecaju brzine. Nego hoce da predjemo na EON.
Iskreno ne vidim logiku u tome jer niko te bas i ne tera da predjes na EON paket :D
Nama kad istekne ovaj ugovor svakako cemo preci na EON.
Kako te ne tera?
Od januara je povećana cena paketa koji nisu EON, proveri račun, plaćaš ga oko 100 dinara više. Što je ujedno presedan jer su jedina firma koja je poskupela paket koji više nije aktuelan.
Ako si na starom paketu, nisi pod ugovornom obavezom, a Telekom se širi munjevitom brzinom, u interesu je SBBa da te veže ugovorom na dve godine, jer im jeste frka zbog optike i masovno menjaju opremu na banderama, gase anologne frekvencije kako bi mogli da ponude konkurentne brzine i, što je još bitnije, konkurentnu latenciju optici.
I naposletku, cilj im je da te potpuno otkače od Telekoma, zato EON paketi koji imaju fiksni, imaju ujedno i brži internet nego EON Duo paketi koji nemaju fiksni.
U mom slučaju, prelaskom sa duo paketa na odgovarajući EON paket, dobijam isti download koji imam sad, svega 2Mb brži upload, ali gubim neke kanale, kao što su shorts, neke rnjave i još neke kanale, poslali su mi spisak iz SBBa i lepo od njih što su me upozorili.
A ja da se vezujem na 2 godine da bih imao 100/10 umesto 100/8 kako imam sad baš nešto i nisam lud. :D
Neverovatno je i da nemaju bilo kakvu informaciju o tome da penzionerska populacija može ostvariti popust od 10% na iznos računa za kablovsku tv,uz fotokopiju "poslednjeg čeka" penzije i l.k. na uvid.
Pre neki dan starcima obnovih ovaj godišnji popust,zato znam.
U mom gradu na uplatnom mestu od samog početka jasno stoji (uramljen plakat na zidu) da postoje popusti za regularnu i invalidsku penziju.
Bas tako.
Ljudi sa invalidetom recimo mogu da ostvare popust i do 100%
Inace vidim Bachi da kaze na njihovom forumu da je marketinski trik i da nece da povecaju brzine. Nego hoce da predjemo na EON.
Iskreno ne vidim logiku u tome jer niko te bas i ne tera da predjes na EON paket :D
Nama kad istekne ovaj ugovor svakako cemo preci na EON.
Popust od 100% se odnosi na iznos mesečnog održavanja, dok ostatak paketa se plaća.
Inače, povećanje brzine interneta se odnosi na starije Duo i Gold pakete. Takoreći stariji paketi dobijaju brzine EON paketa.
Pojavilo mi se
Do 15. avgusta gledaj neograničeno i bez nadoknade sve HBO kanale i koristi HBO On Demand i HBO GO!
al' internet i dalje 60/4... baš se pitam hoće ići preko 75 ili će ostati "mali". Realno, upload mi je važniji od downloada tako da...
Ubeđen sam da se sa 60/4 ide na 75/5. Jer kreću od 50mbps, pa tako oni sa 40mbps na Duo dobijaju tih 10mbps više.
Objavljeno je da će povećanje biti završeno od danas do 25og.
Vidim da je jedan lik napisao na njihovom forumu da je dobio ubrzanje
Ima duo gold extra i podigli mu brzinu na 150/10
Nista od dobrog upload-a...
Juce preko sat vremena uplodovao 3gb...smesno
U mom gradu na uplatnom mestu od samog početka jasno stoji (uramljen plakat na zidu) da postoje popusti za regularnu i invalidsku penziju.
Popust od 100% se odnosi na iznos mesečnog održavanja, dok ostatak paketa se plaća.
Inače, povećanje brzine interneta se odnosi na starije Duo i Gold pakete. Takoreći stariji paketi dobijaju brzine EON paketa.
Da ostvaruju invalidi ali samo 100% invaliditet,ja sam ih zato i napustio prošle godine posle 12g. i prešao u Telekom gde sam dobio popust od 50% kao invalid sa 80% invaliditeta.Nisam vezan ugovorom a net i fiksni plaćam mesečno 1229d pa vi sad vidite dal su u sbb lopovi il ne.
A net od 50/8mb je bar meni odličan a i ne moram više da plaćam glupu tv kao kod sbb.
https://www.speedtest.net/result/8261978232.png (https://www.speedtest.net/result/8261978232)
nexexcalibur
16.5.2019, 13:10
duo net silver 50/4
duo net gold 100/8
duo net gold extra 150/10
duo net premium 200/12
trio silver 75/5
trio gold 150/10
trio gold extra 200/12
trio premium 300/15
Konacno moze da se strimuje HD :alealeee:
Opet maksimalni upload svega 15Mb/s. :(
Znaci 10 upload...ne mogu ni duplo da ga povecaju sa 6 na 12 nego na 10 :D
Ma bre ni ovaj eon premium ne radi kako treba. Ja imam 300/15 i nikad nisam imao tu brzinu. Samo povecavaju i menjaju a realno stanje i mogucnosti na terenu totalno drugacije.
E i pored popusta od 10% za penzionere, konkretno ja merim i belezim brzinu interneta preko speedtest.net sajta. Pri kraju meseca posaljem dopis i trazim popust jer nikada nisam imao brzinu predvidjenu ugovorom i oni mi odobre 30% popusta. Posaljem im dopis na info@sbb.rs ili odnesem u poslovnicu. Oni moraju pismeno da odgovore u roku od 8 dana.
Merite, belezite i saljite i trazite popust. Moraju da poprave eventualno. Dok sam imao trio gold sve je bilo super ali sa povecanjem ovih brzina i eon-om katastrofa jedna. U Boru je tako, ne znam u drugim gradovima.
Evo sada non stop prekidi jer je doslo do tog menjanja brzine i desio se neki kvar i vec 4 dana non stop prekida.
Ne znam jel ima neki broj na koji moze da se dobije tehnicka sluzba a ne ovaj call centar?
Odes direktno u njihovu poslovnicu u Boru i ako je ljubazno osoblje mozda te direktno spoje sa majstorima, ako ne, zavesce reklamaciju u kompjuter, isto sto bi uradio i sam preko call centra.
Tako da jedino ako mozes malo da ih "pritisnes" da pozovu majstore, pa da im lepo objasnis situaciju.
Ja ovde u Vrbasu vec 3-4 godine uopste nemam problema, tako da ne znam kakva je sad situacija, ali pre toga kad sam imao nekih problema, kad god sam otisao direktno kod njih,poslali su me kod majstora, ako nisu na terenu ili su ih direktno zvali na mobilni. Ali to je bilo jos u ono vreme kada nije postojao call centar, nego je svaki grad ima broj telefona sbb poslovnice, pa si mogao direktno da ih obavestis.
Pretpostavljam de je to sada sve automatizovano i da te pristojno otkace, pa kad majstori imaju vremena izadju na teren po toj reklamaciji.
Sto se tice interneta sve zavisi na kakvom si cvoristu.
Ja da kucnem u drvo nemam problema ali npr drugar koji je na na drugom cvoristu 30 metara od mene ima problema.
U KG kad prijavis kvar dodju veoma brzo, uglavnom sat-dva. Makar je kod mene tako bilo.
edit : https://sbb.rs/Binary/30810/Povecanje-internet-brzine-u-paketima-koji-nisu-deo-aktuelne-komercijalne-ponude.pdf meni jos nisu povecali
nexexcalibur
20.5.2019, 20:37
Ja nikakvu promenu jos ne vidim u brzini...ali dobro, imaju fore jos 5 dana :D
Ja pitao ortaka koji radi u tehnickoj sluzbi u BG za ova povecanja.
Kaze mi on ja ne znam nista o tome. Kao nije cuo :D
Proveravam svaki dan, i kao što rekoh, samo onaj promo za hbo kanale stoji, al' brzina ista. Doduše, da nešto ne rade ne bi se ni to pojavilo tako da... videćemo.
meni je stigla ta nova brzina povecana..
nakon sto sam restartovao ruter tako da preporucujem svima da to odrade.
pozz
Ja probao to vec nekoliko puta i nije mi povecana brzina.
Ja probao to vec nekoliko puta i nije mi povecana brzina.
Na sajtu su napisali da ce DO 25og maja biti povecane brzine.
Tako da imaju fore jos 4 dana da ti povecaju polako :D
A korisnici Eon paketa nista?
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Pa EON korisnici su već novim ugovorom dobili povećanje. Ovo povećanje je za starije pakete koji plaćaju praktično isto koliko su i cene za EON.
Da ostvaruju invalidi ali samo 100% invaliditet,ja sam ih zato i napustio prošle godine posle 12g. i prešao u Telekom gde sam dobio popust od 50% kao invalid sa 80% invaliditeta.Nisam vezan ugovorom a net i fiksni plaćam mesečno 1229d pa vi sad vidite dal su u sbb lopovi il ne.
Skroz jasno, ali jedna stvar koja mora da se razume zašto je to uopšte tako je to da je SBB ipak privatna firma i da je dobro kada uopšte daju bilo kakav popust. Telekom je i dalje državna firma pa je i red da se uz Vodovod i ostale komunalne firme pridruži podršci ljudima oko takvih popusta. A to da su alavi na pare svi, pa i oni, ništa ne čudi.
Ali, kod mene je Telekom otpao nakon jako lošeg iskustva sa njima, tako da su me praktično naterali da sa ADSL pređem na kablovski net i da do sada nisam pomislio da se vraćam. Opet kažem kod mene jer nekima u mom kraju SBB loše radi, tako da je sve to više subjektivna stvar od lokacije. Plus, ja sam uhvatio savršen trenutak pre 8 godina da uvedem kablovsku, jer me je uvođenje umesto 10,000 dinara koštalo 1 dinar uz oslobođenje pretplate narednih 6 meseci, koja nakon toga ne prelazi 2,000 dinara za Trio paket. Tako da sam i više nego zadovoljan šta imam kod njih.
Na mene zaboravili :D
Mada kada merim brzinu incijalno, znaci prvu sekundu i za DL i za UP pokaze 150/10 ali odmah padne na 100/6
Na mene zaboravili :D
Mada kada merim brzinu incijalno, znaci prvu sekundu i za DL i za UP pokaze 150/10 ali odmah padne na 100/6
Ako nemas novi beli modem Tehnicolor, imas stari crni, on moze maks 100 download (upload ne znam) pa moguce da je zbog toga.
Da imam neki Cisco EPC3925 crni.U specifikacijama pise da moze 440 UP i 120 DL.
A jel vama koji ste dobili ubrzanje pise na moj sbb nove brzine ili stare?
nexexcalibur
23.5.2019, 17:22
Nista jos matori moj, cimam caleta sa posla da mi resetuje ruter i ukljuci komp, da preko teamviewera proverim brzine :D
Da imam neki Cisco EPC3925 crni.U specifikacijama pise da moze 440 UP i 120 DL.
A jel vama koji ste dobili ubrzanje pise na moj sbb nove brzine ili stare?
Cisco EPC 3928. Moj sbb 100/6.
Pre resetovanja modema 100/6.
Posle resetovanja 147/10.
Probao vec. Cak i ortak iz tehnicke sluzbe je tamo uradio reset i nista.
Moguce da je do modema mada po ovim specifikacijama navodno ne bi trebalo da bude problem da potera ove brzine.
Malopre sam cimno preko tvitera podršku da mi "osveže modem" i posle toga mi je brzina povećana.
Aj da probam i to :D
Edit: Osvezili i dobio nove brzine opala. Hvala Bachi
Ključna reč je ključna reč. :rofl:
nexexcalibur
24.5.2019, 17:02
This works :D
Nisu zaobišli ni nas sa starim Ikom paketima, meni od prekjuče skočio up sa 2 na 3 mb.
Kod mene 100/8
Moram priznati da je SBB postao vrlo agilan po pitanju eventualnih poteškoća u radu u mom kraju (Batajnica) praktično ih nema ili su vrlo retki. Ranije čvorišta redovan problem.
I to odkad su dobili konkurenciju u vidu telekoma (prokopali kanale sa kablovima).
I cinjenica je da moj kolega koji koristi Box 4 ima mnogo manji ukupni mesečni iznos za sve pomenute usluge.
S tim što TV kod Telekoma nije ni blizu SBB-u, slika je katastrofa a HD kanali se doplaćuju (čak i oni koji na kablovskoj podrazumevano dolaze kao HD, npr. RTS 1 i 2).
Imam jedan problem. Imam eon paket. Kada sa mobilnog telefona prebacim neki film sa gledalice na TV slika je preko celog ekrana i ne vidi se prevod. Jel ima ovde neko rešenje ?
Ne mogu da verujem kako su dobre ove nove brzine što su digli 25. maja!
https://i.ibb.co/tY1yxxS/oldspeednewspeed.png (https://ibb.co/tY1yxxS)
(Videh vaše postove da ih treba cimati po twitteru al'... wtf?)
Nisu menjali na "Moj SBB" i meni stoji 100/6 a imam 150/10
Okreni 19900 ako merenjem nisi dobio ubrzanje, jer se na MojSBB ne oslanjaj. Jbg, tako ti se zalomilo.
Ne mogu da verujem kako su dobre ove nove brzine što su digli 25. maja!
https://i.ibb.co/tY1yxxS/oldspeednewspeed.png (https://ibb.co/tY1yxxS)
Moj sbb pokazuje koju pretplatu imas/placas a ubrzanje si dobio gratis na to.
I meni stoji 100/6 a u stvarnosti je 150/10.
Speedtest je 59/4.8 tako da... isti đavo.
Ne mogu da editujem, al' konačno...
https://www.speedtest.net/result/8295973895.png (https://www.speedtest.net/result/8295973895)
Malik Tintilinic
30.5.2019, 14:42
Na Moj SBB pise 150/10, a na Speedtest (skala do 100Mbps?) manje od 100 (oko 90), mada mi se cini da mi je ubrzano po otvaranju stranica i YT snimcima koji odmah i bez problema idu na 1080p, a ranije na 720p :confused:
Na umrezenblog je od 115-130 :icon_scra
nexexcalibur
1.6.2019, 13:36
Dobio sam poziv malopre od SBB-a, nude mi nesto (mislim da nemam izbora cak) kao vernom korisniku i redovnom platisi (kao, ove ponude nema na internetu)
Novi UBEE modem, brzina interneta ide gore na 150/10, a ja joj kazem, pa sad su povecali sa 60 na 100, ona kaze to je promo ubrzanje...
Dobijaju se svi HD kanali i unifon na 5 telefona...prvih 6 meseci isto valjda, posle toga 400 kinti skuplje, oko 3800 mesecno...
:icon_scra
ovo sto su povecali su trajno povecane brzine neta
a promocija se odnosi samo na otkljucavanje svih tv kanala do 15.08
taj call centar treba ugasiti pojma nemaju
nexexcalibur
6.6.2019, 21:53
Jel jos neko ima problema sa video klubom? Prvo mi je izbacivao gresku, a kad sam ga ugasio/upalio stoji 'nista nije pronadjeno'.
Inace ne koristim ovo, ali mi sad zgodno zbog cernobilja...
Mozes da gledas Cernobil na HBO GO, besplatan je do 15. augusta.
... Koji je pod video klubom, koji mu ne radi...
Resetuj d3/eon risiver, ali ga drži isključenim jedno pola minuta, pa ako ne pomogne, cimni SBB podršku.
Pa nema veze što je ta serija pod video klubom, HBO Go se svakako ne gleda preko D3.
HBO GO je preko interneta, ne D3. Sve sto mu treba je internet browser.
Fantasticna usluga preko totaltv-a rikno internet u nedelju i idalje nisu popravili. Juce ujtru slucaj stavili na hitno ali izgleda da je to kod njih nekih 2 dan. Jel zna mozda neko da li se placa sta prilikom raskida ugovora i za to su trebali da zovu pa kuliraju pola dana.
Fantasticna usluga preko totaltv-a rikno internet u nedelju i idalje nisu popravili. Juce ujtru slucaj stavili na hitno ali izgleda da je to kod njih nekih 2 dan. Jel zna mozda neko da li se placa sta prilikom raskida ugovora i za to su trebali da zovu pa kuliraju pola dana.
Moraš biti uporan, zvati ih 5 puta na dan. Meni je juče crko ruter kod MTS-a. (DSL lampica je treperila, nije htela da uspostavi kontakt sa centralom). Juče sam ih zvao 4 puta, iako je već posle prvog puta bilo zabeleženo. I ujutro danas u pola sedam. U pola deset se pojavio radnik sa novim ruterom.
Imam preko deset poziva do sada i svaki je neprijatniji a dva puta sam zvao i za raskid ugovora i kao nazvace vas i idalje nista.
dzangrizalo
20.6.2019, 17:32
Imam preko deset poziva do sada i svaki je neprijatniji a dva puta sam zvao i za raskid ugovora i kao nazvace vas i idalje nista.
Evo ja se danas obratih u veri radi usluge "ukljucenje na rec", jer mi je obustavljen dalji blagoslov zbog trenutno bezobraznog zaduzenja od citavih 3775 dinara. Kako je vrucina napolju, jako neprijatna vrucina, resio sam da iskoristim pomenutu uslugu a ujutru predam ovu basnoslovnu sumu. Na broju 19900 prvo sam zatrpan ugodnim advertajzingom sa govornih aparata, pa sam posle nekih minut po secanju poceo da nabadam brojeve i na kraju nekako prokrcio sumu neodoljivih ponuda ovog genijalnog operatera najboljeg svetskog, pa zasto da ne i kosmickog provajdera. Prvi ljubazni operater me je posle citanja misli i odbijanja mojeg bahatog predloga da on izvrsi ponovno "ukljucenje" na drvo zivota umesto mene, jer sam, naravno pogresno stekao utisak da je to njemu "samo" jedan klik misa, ipak uspesno doveo do jos jednog govornog automata koji bi trebao da aktivira uslugu, ali dok sam ja pronasao moj ugovor, pa na njemu broj, automat se iskljucio. Onda sam ponovo stupio u vezu, ali mi se ovoga puta javio drugi bog, i posle nesto kraceg vecanja (sa sobom) ipak zakljucio da imam pravo na uslugu, i rekao mi da ce me ponovo prebaciti na govorni automat. I jeste. Prebacio me je na govorni automat koji mi je u nedogled ponavljao za koliko vremena ce mi se ponovo obratiti neko bozanstvo. I onda sam po treci put uspostavio mrezni kontakt psece vrste, Ali ovoga puta sa nekom od boginja, koja je pronicljivo zakljucila da moj racun nije okrugao, tj, ne zna se za koji mesec je moja zadnja uplata od 2500 umesto 3100 dinara, te tako imam, kako oni zovu "nekompletan racun", tj, ne zna se jesam li izmirio mart ili april, te ih to zbunjuje do te mere da mi ovaj put ne mogu pomoci, jel vidite sta, oni zapravo pojma nemaju ni sto su me iskljucili, prosto. I tako, aj ti ovco na biciklu, idi poravnaj racun, a iduci put kad ti u ime nekog kablvskog provajdera u kucu dodje promoter sa svim fizicko- duhovnim odlikama "Jehovinog Svedoka", dobro zapamti da ga bacis kroz zatvoren prozor, i kad god mozes lepo im se ispisaj za dusu. Serbian Broad Band.:n_klanja:
Što se tiče raskida ugovora, to je nešto menjano prošle godine. Od prošle godine si dužan samo 30 dana unapred da im najaviš i posle tih 30 dana razdužiš opremu i slobodan si. No ako imaš stariji ugovor onda moraš da pročitaš uslove otkazivanja.
Najbolje je prilikom neke pritužbe što kod SBB-a, što kod MTS-a, prvo napomenuti da redovno plaćate račune. Onda oni kažu: Sačekajte trenutak. Sigurno proveravaju da li je istina. Ako je istina, primetio sam, odmah su prijatniji i hoće da izađu u susret. Meni je dotična gospođa juče rekla, kad sam nazvao 4. put tokom dana, da će još jednom obavestiti tehničare da što pre reše problem. Tako je i bilo.
Napokon resili, problem je bio resen za 5 minuta sa covekom koji zna svoj posao. Problem je doci do tog kroz sumu nesposobnih idiota.
Nakon kišurina i vetra pogledam parametre i Upstream Power Level skočio na 51.0 dBmV. Posle par minuta padne na 42.5 dBmV. Posle nekoliko minuta ponovo poraste na 48.0 dBmV. I tako svako malo varira od otprilike 42.0 dBmV do 51.0 dBmV. Ostali parametri su dobri. Net je stabilan, za sada. Stvarno čudno, pre ovog nevremena mi je vrednost bila godinama zakucana na 42.0 dBmV, uz vrlo male varijacije kada je vreme mnogo hladno ili toplo.
Zvao podršku, klasika, rekli su mi da uradim hard reset modema ali nije pomoglo. Vrednosti i dalje neprestano šaraju gore-dole. Šta li bi moglo da bude u pitanju, ima li neko ideju? Da li da ih cimam za svaki slučaj ili da odustanem pošto sve radi kako treba, bar za sada?
Od kako krenuse kise nedelju dana brzina pada, gubi se net, upload nepostojeci i ako u Nišu ni kap ali eto sad se vratilo na punu brzinu a do kad e to ostaje da se vidi
Kako da se castuje nešto sa yt na eon? Svaki put kada probam sa telefona nešto da kastujem izbaci poruku da je došlo do neke greške. Na ostalim smart tv-ima radi bez problema ali na ovaj eon nikako.
Luka Filipovic
21.7.2019, 16:43
Imao sam isti problem, jedino resenje je da odradis full reset celog eon uredjaja.
U svakom slucaju uvalili su nam poluproizvod, jeb'o ih android.
Pisao sam podrsci i rekla kao da ce da prijavi kolegama. Ne znam dal i ako mi zamene isto ce raditi. Niti mogu na ovom mom da iskljucim pozadinsko osvetljenje na daljinskom upravljacu. I aj da bar ima osvetljenje na svim tasterima a ono samo na nekim.
https://i.imgur.com/DzSvyzN.jpg
nexexcalibur
22.7.2019, 18:55
Hteo da platim racun, kad ono stoji stavka
Video on demand - potrosnja 508,00 rsd
I sad se ja pitam WTF, sta mi je izazvalo potrosnju i zasto se ovo nije videlo na prethodnim racunima...
Katarina Krstić
22.7.2019, 22:14
Hteo da platim racun, kad ono stoji stavka
Video on demand - potrosnja 508,00 rsd
I sad se ja pitam WTF, sta mi je izazvalo potrosnju i zasto se ovo nije videlo na prethodnim racunima...
Pa to su ti oni filmovi na YouTube koji su postavljeni na pretplatu..
Verovatno si nehotice kliknuo a oni pustili na opste zadovoljstvo korisnika autorski prava.
Cak mozda nisi ti već neko kome si dozvolio pristup internetu dok si pio kaficu a taj neko uzivao u tvojem otvorenom YT nalogu.
Otprilike, ali ne na YT, nego na njihovom "video klubu".
nexexcalibur
23.7.2019, 0:17
Gledao sam cernobil i eventualno jedan ili dva filma, ali zar to nije otkljucani svima do septembra?! Sa onog genericnom sifrom 1234 :confused:
Ostadosmo i bez nba na sportklubu. Prelaze na arenu od oktobra. Poludeo sam kad sam procitao vest (https://www.tvarenasport.com/vesti/kosarka/nba-od-oktobra-ekskluzivno-na-areni-sport).:nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2:
Katarina Krstić
23.7.2019, 19:05
Gledao sam cernobil i eventualno jedan ili dva filma, ali zar to nije otkljucani svima do septembra?! Sa onog genericnom sifrom 1234 :confused:
Izgleda da su taj period malo skratili iz njima samo poznati razloga.
A mozda i nisu svima??
Treba pitati ostale jesu li imali problema sa tom "genericnom sifrom 1234"
A i kakva je to sifra bez veliki i mali slova,interpunkcijski znakova,specijalni znakova i brojeva..
Pa to moze da provali svaki lamer za 5 mnuta.
Ostadosmo i bez nba na sportklubu. Prelaze na arenu od oktobra. Poludeo sam kad sam procitao vest (https://www.tvarenasport.com/vesti/kosarka/nba-od-oktobra-ekskluzivno-na-areni-sport).:nov_mad2::nov_mad2::nov_mad2:
Zbog tih iznenađenja koja nam mogu priuštiti poput ove promene plaćam Total i IPTV.
Ja sve to gledam preko strimova koji su donedavno bili na Redditu, Arenu koristim samo za prenose domaćih liga.
Još samo kada bi i F1 prešao na Arenu, to bi bilo sjajno. SBB žestoko nervira sa ratovanjem sa RTS-om i državom Srbijom na svim nivoima. Nemam ništa protiv konkurencije na tržištu, ali generalno njihova filozofija sa TV kanalima nikako nije dobra i nikako ne ide u korist nas kao korisnika usluga. Razumem ja da mi imamo i opcije preko kojih online možemo da gledamo sve (npr. Kodi), ali generalno smaraju sa takvim stvarima, pomeranje RTS-a 1 sa prvog kanala i ubacivanje N1 na to mesto, utakmice reprezentacije stavljati na SK iako tim kanalima više od pola populacije nema pristup, itd.
Previše se bave nekim glupostima u koje je umešana politika i samo zbog toga nikad neću preći na SBB iako imaju superiorne brzine interneta i bolju TV ponudu u odnosu na ostale.
Ja sve to gledam preko strimova koji su donedavno bili na Redditu, Arenu koristim samo za prenose domaćih liga.
Kako si gledao to na redditu?
Još samo kada bi i F1 prešao na Arenu, to bi bilo sjajno. SBB žestoko nervira sa ratovanjem sa RTS-om i državom Srbijom na svim nivoima. Nemam ništa protiv konkurencije na tržištu, ali generalno njihova filozofija sa TV kanalima nikako nije dobra i nikako ne ide u korist nas kao korisnika usluga. Razumem ja da mi imamo i opcije preko kojih online možemo da gledamo sve (npr. Kodi), ali generalno smaraju sa takvim stvarima, pomeranje RTS-a 1 sa prvog kanala i ubacivanje N1 na to mesto, utakmice reprezentacije stavljati na SK iako tim kanalima više od pola populacije nema pristup, itd.
Previše se bave nekim glupostima u koje je umešana politika i samo zbog toga nikad neću preći na SBB iako imaju superiorne brzine interneta i bolju TV ponudu u odnosu na ostale.
Eh brzine na papiru kazu 300 a u realnosti je 220. Sve je makreting i *******vanje. Trebaju da sednu i da se dogovore i svima lepo da puste sve kanale ili ko hoce da plati neka ima izbor. Sve na stetu korisnika rade.
Upravo je Telekom problem i njihovo ucenjivanje koje ne dopušta dogovor sa SBB tako da obe kablovske prenose kanale od one druge. Sećam se kad je naša liga pa čak i LŠ bila isključivo na ARENI a 90% srbije je gledalo u zid. Ako su tada ćutali neka ćute i danas kada je konkurencija kupila prava najzanimljivijih sportskih takmičenja. Inače SBB je ponudio da proda prava nekoj od TV sa nacionalnom frekvencijom ali su sve odbile, a onda su orkestrirano napale SBB kako to nije pravedno. Potpuno je jasno zašto ni jedna tv sa nacionalnom frekvencijom nije smela da sklopi ugovor sa njima ali to je već politika pa da ne ulazimo u te vode.
Ko još gleda RTS ? Ja ga ne gledam od 90-ih, jedino što gledam tamo je sport koji oni imaju eksluzivno a i tada se nerviram jer su tamo ostali katastrofalni novinari. U svim drugim prilikama ni ne setim se RTS-a.
Kao neko ko je pretplatu plaćao i onda kada apsolutna većina nije,više nemam ni trunke sažaljena za RTS.Ne baca moja porodica decenijama lovu u tu rupu bez dna da bi oni zaposlili još jednog tatinog sina,ili još koju botoksovanu kur****iju,već da bi to postala depolitizovana informativna kuća od nacionalnog značaja,sa hvale vrednim dečijim,obrazovnim,kulturnim i sportskim programom.
Nije ništa od toga,ali biće...biće...
Još samo kada bi i F1 prešao na Arenu, to bi bilo sjajno.
Ne bi.
SBB žestoko nervira sa ratovanjem sa RTS-om i državom Srbijom na svim nivoima.
Koga nervira? Nervira zato sto se brani? Nervira trenutnu vlast, od preCednika do botova koji su poceli i ovde da pisu. Trenutna vlast nije drzava Srbija. Postojala je Srbija i pre ove vlasti, valjda ce postojati i posle (mada sve vise sumnjam).
Nemam ništa protiv konkurencije na tržištu
Previše se bave nekim glupostima u koje je umešana politika
Ajde? Konkurencija sa rijalitima i slicnim gadostima bi valjda bila podnosljiva, ali konkurencija u informativnom programu, to je vec previse. Nerviraju nam Gospodara, sram ih bilo.
ali generalno njihova filozofija sa TV kanalima nikako nije dobra
Filozofija? Ukljucim TV i nadjem nesto zanimljivo... Kakve to veze ima sa filozofijom?
pomeranje RTS-a 1 sa prvog kanala i ubacivanje N1 na to mesto
Zasto bi RTS bio na broju 1? Ukljucis TV i prebacis na 3 ili koji god broj zelis i gledas. Nema tu neke velike "filozofije". Nije bas da mora da se kopa da bi se gledao odredjeni kanal. Ne mora cak ni rucno da se prebacuje, daljinski je odavno izmisljen.
Razumem ja da mi imamo i opcije preko kojih online možemo da gledamo sve (npr. Kodi), ali generalno smaraju sa takvim stvarima
utakmice reprezentacije stavljati na SK iako tim kanalima više od pola populacije nema pristup, itd.
Ovde je glavna zamena teza. SK preko SBB kupuje utakmice novcem onih ljudi koji su dobrovoljno pristali da budu korisnici usluga SBB.
Medjutim, Arena preko drzavne kompanije Telekom Srbija kupuje utakmice novcem svih gradjana Srbije, jer Telekom moze da dobije para iz budzeta kad i koliko zeli. Ali utakmice ne mogu da gledaju svi gradjani Srbije, mada su ih platili, nego samo oni koji jos dodatno plate Telekomu.
Interesantno je da se RTS pobunio tek kada nije mogao da prenosi reprezentaciju, jer je to "nacionalni interes". Ali je, pre toga, poslusno cutao kada nije mogao da prenosi sve utakmice sampiona Srbije u Ligi Sampiona (a sampion Srbije u LS igra svakih 10 godina). Tad je Telekomov interes bio ispred nacionalnog.
nikako ne ide u korist nas kao korisnika usluga
samo zbog toga nikad neću preći na SBB
Ovo je malo kontradiktorno. Ne mozes ocekivati korist od SBB, ako nisi i nikad neces biti korisnik usluga SBB.
-----
Ima i SBB gomilu losih strana. Npr. tretman starih korisnika u odnosu na nove je ponizavajuci, cene paketa su visoke, korisnicka podrska je cesto beskorisna...
Ali i takav SBB je trenutno najbolji i, u krajnjem slucaju, dobrovoljno sam ga izabrao. Za razliku od RTS i Telekoma koje sam nateran da finansiram.
Ima li neko ubee ruter, da proveri da li je vreo na dodir?
Ja moj ruter kad pipnem, imam osecaj kao da je na tacki kljucanja. Zanima me da li je to normalno ili ce da rikne?
Da ne budemo nepravedni - i MTS (https://mts.rs/oec/tv-kanali/mts-tv) je ubacio Superstar, samo ne na 1. nego na 3. mesto, i MTS (tj. Arena) je imao ekskluzive za neke prenose koji nisu mogli da se gledaju na "zemaljskim" stanicama i time bili nedostupni za neku drugu polovinu Srbije.
Ja sam prešao na MTS optiku i jedini razlog što žalim je baš taj što je koincidiralo sa periodom kada su na njih osuli paljbu sa svih strana - od predsednika mesne zajednice do predsednika države. Država ne sme da napada kompaniju zato što na dva kanala emituje informativni program koji je pro-opozicioni, dok kojekakve bljuvotine sa pro-režimskih medija opravdava "pravom na mišljenje". Ako krše neki zakon, neka ih procesuiraju, ako ne krše, nemaju prava da ih napadaju. Ako neke priučene novinarke imaju prava da čitaju propagandne pamflete vlasti, onda neko drugi ima pravo da čita pamflete protiv vlasti.
Država ne sme da pravi takvu atmosferu - zamislite da predsednik krene da tako otvoreno napada Bambi Požarevac, a favorizuje Soko Štark ili nešto slično.
Ima li neko ubee ruter, da proveri da li je vreo na dodir?
Ja moj ruter kad pipnem, imam osecaj kao da je na tacki kljucanja. Zanima me da li je to normalno ili ce da rikne?
Ja imam Ubee jeste malo topliji ali ne nista preterano.
Da ti nije negde malo zavucen pa da nema dovoljno vazduha za protok?
Ako ga drzis polozenog , postavi uspravno,tako onda sa obe strane moze lepo da usisava vazduh.
I ako rikne, zameniće ga za drugi bez naknade.
Pozdrav forumasi!
Interesuje me da li je neko do sada uzimao dodatan modem (ovaj novi fensi sa wifi koji sada dostavljaju po default)? Danas mi je montiran SBB u novom stanu, medjutim zbog EON-a oprema mora u dnevni boravak, koji je solidnih 10ak metara i 2 zida odaljen od radne sobe gde ce mi biti PC.
Pitao sam montazera kako to ide, medjutim on kaze da ljudi uglavno rese to preko LAN strujnog adaptera kao nikad nije video da je neko uzimao dodatan modem, sto me uvek odusevi kao odgovor jer se onda zapitam da li sam ja normalan.
Gledam cene tih LAN adaptera uglavnom vidim 5-8k za pack od 2 komada sto dodje k'o cena dodatnog 'Advanced modema' po SBB cenovniku.
Pored prakticnosti, znacilo bi mi da imam odvojena 2 access point-a jer zelim da drzim jedan pod VPN-om. Jel imao neko iskustva sa tim i da li mozda ima neko alt resenje?
Šta ti je on rekao, jel može da se dobije drugi modem ili da li imaju neko drugo rešenje ? Drugar ima sličan problem u kući pa zato pitam.
Konacan odgovor je - ne.
Ne moze dva modema pod istim ugovorom. Potvrdjeno od vise izvora. :)
Koliko razumem, jedini nacin da se dobije dodatan modem je da se potpise jos jedan ugovor za dodatnu Internet uslugu.
mislim da nijedan kablovski operater (na svetu) ne nudi dva modema. kako bi ti podelili protok? svaki modem unosi neke smetnje u povratni smer.
ja bih provukao utp kabl izmedju parketa i zida (iza lajsne) ili stavis kanalice ili stemujes itd. jeste 'cimanje'..
mislim da nijedan kablovski operater (na svetu) ne nudi dva modema. kako bi ti podelili protok? svaki modem unosi neke smetnje u povratni smer.
ja bih provukao utp kabl izmedju parketa i zida (iza lajsne) ili stavis kanalice ili stemujes itd. jeste 'cimanje'..
A zašto to SBB ne radi ? Da li su oni svesni da 99% ljudi u Srbiju neće znati sami da reše takav ili sličan problem.
A zašto to SBB ne radi ? Da li su oni svesni da 99% ljudi u Srbiju neće znati sami da reše takav ili sličan problem.
Pa verovatno zato sto je ovo specifican problem sa kojim se susrece 1 od 500 korisnika zbog svojih zelja.
Covek iz SBB-a mu je dao razumnu alternativu,DLAN+WIFI moze da resi gotovo svaki problem ko ne zeli da se bakce sa kablovima.
Manje više svako ko živi u malo većoj kući ima problem sa signalom, tako da to nije tako redak slučaj. Zato i pitam pošto vidim da oni svi rešavaju taj problem sami umesto da SBB ima neku alternativu za njih.
Ne bih da izigravam advokata SBB (ili bilo kog drugog provajdera), ali njihov posao je "dovedu" uslugu do kuće/stana, a ne da postavljaju lokalnu mrežu. Naš (nisam ni ja mnogo bolji) problem je što kada su savremene tehnologije u pitanju ništa ne želimo da platimo, sve nam je skupo... Dođe vodoinstalater spoji par cevi, naplati 300€ i to je OK, a da platimo nekome da nam razvede poštenu mrežu po kući/stanu ne pada nam na pamet...
Da li neko ima problem sa EON kutijicom? Malo malo pa se restartuje za vreme gledanja...
NeverSayNeverAgain
15.8.2019, 14:10
Koliko SBB naplacuje pretplatu za fiksni? Da li je ona vec ukljucena u cenu paketa? Hvala.
Meni ovaj današnji šturo pomenuti "nestanak struje" u SBB-a, doveo do potpunog brljavljenja D3 Mini-ja.Obrisalo mi listu omiljenih kanala (što je problem, jer sam zbog starih lica u familiji prinuđen da vezujem kanale za određeni broj; jedino ih tako pamte) i "otključalo" neke silne nove .
Trebaće mi tri dana gnjavaže da sve vratim u normalu.
Dosta čudni simptomi. kada se vratio signal radio je svaki 6-7 kanal. Ovi između nisu ni postojali.
DArthShone
6.9.2019, 10:02
Ne bih da izigravam advokata SBB (ili bilo kog drugog provajdera), ali njihov posao je "dovedu" uslugu do kuće/stana, a ne da postavljaju lokalnu mrežu. Naš (nisam ni ja mnogo bolji) problem je što kada su savremene tehnologije u pitanju ništa ne želimo da platimo, sve nam je skupo... Dođe vodoinstalater spoji par cevi, naplati 300€ i to je OK, a da platimo nekome da nam razvede poštenu mrežu po kući/stanu ne pada nam na pamet...
Slažem se. Nebrojeno puta sam što prijateljima, što komšijama, pa i mušterijama pokušavao da pojasnim da provajder nije obavezan da namešta kućnu mrežu. Ali uzalud.
Ujedno, zašto sami korisnici, ako već znaju da provajder nije obavezan da razvodi kablove i konekciju po kući, stanu, kancelarili, to ne pokušaju da urade sami, pre donošenja rutera-modema? Mrzi ih? Ili ne znaju da to urade.
Ta kućna infrastruktura ne košta puno, i što je najvažnije nije vezana za provajdera, služiće i za ADSL i za Kablovski Internet.
Ali, retko ko u tom pravcu razmišlja, i obično se vodi pričom da mu ne trebaju kablovi po kući. Još kada u jednačinu uključimo to da svi moderni modem/ruteri imaju WiFi, eto nama zabave za celu porodicu. To što je Wifi podložan interferenciji, što modemi/ruterti obično imaju slabe ili skoro nikakve emitere, pa je signal slab, to je posebna priča.
Sa druge strane, nisu ni provajderi cvećke, pa ni SBB to nije. Oscilacije brzine protoka, uvaljivanje modema/rutera starije generacije praćeno bagovitim softverom, lošim kablovima i tome slično nisu strane ni SBB-u. O NAT-u da i ne govorim.
Ili o situaciji u kojoj dva potpuno fizički nevezana korisnika istog ISP-a, ometaju protok jedno drugome, to jest file hosting serveri prepoznaju zahteve sa dva potpuno nepovezana računara (dva fizički nepovezana korisnika, dva modema-rutera, udaljenih jedno od drugog koji km) kao zahtev sa istog IP-a.
Ja imam dva Cisko modema, rutera, jedan je bio moj a drugi njihov. Oba koristim. Svaki ima svoj pasword. Posto se bas ne razumem toliko u te stvari, mislim da moj sluzi kao ruter, tako da imam dva rutera i oba rade.
Imam SBB-ov paket internet + televizija. I ruter i D3 uredjaj su u jednoj sobi, i koliko sam primetio D3 mora da bude povezan na ruter?
Sad, hocu da prebacim kompjuter u drugu sobu, tako da ce mi trebati net tamo, nije neophodan za ovu prvu sobu. Koje je najbolje resenje? Necu valjda morati jedno 20m kabla da uzimam i lepo uza zid i stok da provlacim i zakucavam jer ce i ruter i D3 morati da ostanu u prvoj sobi zbog televizije?
Kod mene u kuci su stavili spliter i jedna kabla ide u D3 a druga u ruter. Tako da to mozes da odradis.
Svakako ces morati da kupis kabl. Jeftnije ces da prodjes ako kupis koaksijalni i samo uradis ovo sto sam rekao gore nego da kupis 20m UTP kabla, to ce papreno da te kosta.
draganca10
26.11.2019, 12:10
Par trenutaka sam razmišaljao da postujem ili ne. Naime o čemu se radi, pre mesec dana imao sam problema sa internetom koji je pucao neprekidnoa i ljubazni službenik sa one strane telefona mi je pruzio podršku tako što mi je dao savet da utp kabli prebacim iz potra 1. u port 2.
Jedva čekam da prođe još ovih par meseci i da ekpresno pronađem drugog operatera.
Kapiram da tehnicka sluzba varira od grada do grada . U KG dodju u toku dana i rese problem.
Imam SBB-ov paket internet + televizija. I ruter i D3 uredjaj su u jednoj sobi, i koliko sam primetio D3 mora da bude povezan na ruter?
Sad, hocu da prebacim kompjuter u drugu sobu, tako da ce mi trebati net tamo, nije neophodan za ovu prvu sobu. Koje je najbolje resenje? Necu valjda morati jedno 20m kabla da uzimam i lepo uza zid i stok da provlacim i zakucavam jer ce i ruter i D3 morati da ostanu u prvoj sobi zbog televizije?
Kupi usb wireless adapter za komp,lepo se povezes bezicno na ruter i resena stvar. ;)
Auuu katastrofa stigla poruka iz SBB da u premium i ekstra paketu ide Nova sport kanal, meni direktan razlog da raskinem osnovni Total paket. Da li neko zna koja je procedura za to? Ja sam u šoku...
Nije ti baš jasan post. Jel ti hoćeš da raskineš ugovor i promeniš provajdera ili da uzmeš paket sa Nova Sport ? Takođe navedi i koliko je prošlo od potpisivanja ugovora sa njima.
Imam oko 26 meseci total osnovni paket 1395 dajnera. Ja sam opet kažem u šoku. Pominju pošti koja im otkazuje a sad dobijam za total ovo. Ni dinar mi ne pada na pamet da produžujem sa njima ako njima nova sport ne bude u osnovnom paketu. Na drugom tv imam iptv sa arenom. A ovaj je povezan na satelitsku antenu najviše zbog sport kluba.
Obzirom da je prošlo dve godine samo im vratiš svu opremu koju si od njih dobio i poneseš ugovor kada budeš išao da ga raskineš.
Kupi usb wireless adapter za komp,lepo se povezes bezicno na ruter i resena stvar. ;)
Bezicno ipak nije kao zicano. Uzimam sutra 30m kabla, tako cu ga resiti.
Jel moze uopste taj bezicni adapter da "dobaci" toliko.
Meni ovaj ruter baca wi fi samo u sobama pored a nakon drugog zida vec se gubi signal.
Obzirom da je prošlo dve godine samo im vratiš svu opremu koju si od njih dobio i poneseš ugovor kada budeš išao da ga raskineš.
Pojavio se Sport Nova na totalu! Samo ako nije promocija, pa kasnije da ga zaključaju u osnovnoj varijanti.
Ja koliko vidim Nova Sport je u Start paketu što znači da je dostupan svima. Gde si ti dobio tu poruku ?
Na total, ako stoji poruka u arhivi fotografisaću.
Ovaj Eon Full paket ima na promociju HBO on demand? Kao i ove nase serije on demand u okviru promocije?
Luka Filipovic
6.12.2019, 22:04
Kakvi su novi ruteri/modemi u poredjenju sa starim cisco epc3928?
Vidim da su neki kinezi, mada i ovaj stari cisco se uzasno pokazao.
Valja li preci na noviji?
Meni su danas doneli Tehnicolor CGA2121
E sad ne znam sta bih ti mogao reci jer ja kao laik i ne vidim neku razliku sem da mi je WIFI bolji.
https://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA2121.pdf
Taj Cisco su mi svi tehnicari koji rade za SBB nahvalili, bar u odnosu na ono sto je kasnije dolazilo. Za Technicolor isto kazu da je ok. Najvise zeza EON softver...
Bezicno ipak nije kao zicano. Uzimam sutra 30m kabla, tako cu ga resiti.
Imam sličan problem. U principu sve bi to morao da reši SBB, da pruži uslugu bez da se korisnik bakće tehničkim stvarima.
Potpišem ugovor, hoću da imam internet u obe sobe, i to kablovski, a do njih je kako to da obezbede.
Možda je rešenje i Powerline (https://www.netgear.com/home/products/networking/powerline/), ako neko ima iskustva neka napiše. Evo još jedan (https://www.tp-link.com/us/home-networking/powerline/).
Luka Filipovic
9.12.2019, 22:52
Taj Cisco su mi svi tehnicari koji rade za SBB nahvalili, bar u odnosu na ono sto je kasnije dolazilo.
Tako je i meni receno, ali opet me i ovaj Cisco *****ava, tj povremeno mora da se resetuje da bi imalo internet konekcije preko wifi.
polarnimeda
17.1.2020, 5:16
ljudi, da ne motam unazad jer su postovi onda i bajatiji - kakvi su utisci po pitanju sbb neta?
uvodim njihovu kablovsku umesto ptt-ove i imam priliku da zamenim telekomov adsl 50 sa sbb-ovim kablovskim net 75.
jos ustedeo oko 800 dinara mesecno.
telekom mi je uglavnom radio dobro, retko pucao i oscilirao. samo zato imam dilemu...
Nema pravila. Zavisi od lokacije. Nekom je SBB majka, nekom maćeha.
Generalno su dosta unapredili mrežu u poslednjih godinu dana, ali i dalje ima lokacija gde škripi.
polarnimeda
17.1.2020, 23:17
Nema pravila. Zavisi od lokacije. Nekom je SBB majka, nekom maćeha.
Generalno su dosta unapredili mrežu u poslednjih godinu dana, ali i dalje ima lokacija gde škripi.
nista. probacu, pa sta bude. kolko cujem u okolini su zadovoljni. hvala. :ciao:
ljudi, da ne motam unazad jer su postovi onda i bajatiji - kakvi su utisci po pitanju sbb neta?
uvodim njihovu kablovsku umesto ptt-ove i imam priliku da zamenim telekomov adsl 50 sa sbb-ovim kablovskim net 75.
jos ustedeo oko 800 dinara mesecno.
telekom mi je uglavnom radio dobro, retko pucao i oscilirao. samo zato imam dilemu...
ako do tebe ide podzemni kabl imaćeš odličan net. U suprotnom kao što već rekoše nema pravila. Ja sam u jednoj zgradi imao probleme svakih par meseci sa usporavanjem neta a ponekad i crkavanjem i onda kada prijaviš čekaš nedelju dana da dođu da oprave. Problem je bio sa pojačivačima i sa tim što je instalacija urađena sa krova na krov bila prilično loša. No i tu otkad je prošao kabl kroz zemlju nisam više imao problema.
Opet od drugih koji su takođe imali instalaciju sa krova na krov čujem samo pohvale tako da nećeš znati dok ne uzmeš.
KevinFlynn
21.2.2020, 17:37
Ja sam nedavno presao sa supernove tj raskinuo ugovor i presao na sbb totaltv i za sada nemam bas nikakvih zamerki, net jeste da je samo 20mbps ADSL ali je konstantan i nikad nije prekinuo plus eon\hbo je stvarno super dodatak , takodje i sama slika je daleko bolja na TV_u od supernovine kablovske koja je bagovala bilo da je muljava slika bilo da je usporena pa onda ubrzana pa kockice zatim random skremblovanje kanala itd.
Sad naravno zeleo bih da imam SBB kablovsku il optiku ali nemaju mrezu u mom delu novog beograda tako da je ovo bila jedina alternativa
polarnimeda
25.2.2020, 18:28
evo i ja posle mesec i po dana koriscenja mogu da kazem da je sve i bolje i jeftinije nego sto sam imao.
- kablovska sa 2x vecim izborom i generalno boljim kanalima nego ptt, plus vracanje sedam dana i bioskop.
- net 3x brzi od telekomovog (150 vs 50), jednako pouzdan.
- fiksni sa besplatnim minutima (koji mi i ne trebaju)
cena, kada se sve baci na papir, za 30.000 manja (na period od 2 godine ugovora) od zbira ranijih usluga :alealeee:
SBB jeste najbolja opcija u Srbiji trenutno. Ljudi preuveličavaju probleme. Ja sam do pre nekih 5 godina živeo na lokaciji gde stvarno jeste bilo problema sa pucanjem neta i slabim signalom ali reše oni to vremenom. Čak i dok nisu rešili kada nazoveš dođu za par sati i privremeno zakrpe.
Na ovoj lokaciji gde sam sada imam problem tipa jednom godišnje na sat-dva a to su verovatno neki njihovi servisi koji su najavljeni ali ko još ide da čita servisne informacije na njihovom sajtu.
Ako tome dodaš N1 i Novu S i Sport klubove to je trenutno za mene par klasa bolja opcija od konkurencije.
Prica se da SBB povecava net brzine ovih dana, ako neko sazna detaljan info nek podeli znacilo bi :D
Povećanje (na EON paketima) je krenulo, pa su tako neki već i dobili ubrzanje. Mi ostali bi trebalo ovih dana, a najkasnije do 5og marta.
Povećanje (na EON paketima) je krenulo, pa su tako neki već i dobili ubrzanje. Mi ostali bi trebalo ovih dana, a najkasnije do 5og marta.
Ajde iz tvojih usta u Bozje usi sto se kaze :D
Jer sve se nesto bojim da ce da povecaju samo ovima sto su EON...
Ma jel ovo SBB poceo da zatvara portove?
MiloshNBG
29.2.2020, 11:09
Povećanje (na EON paketima) je krenulo, pa su tako neki već i dobili ubrzanje. Mi ostali bi trebalo ovih dana, a najkasnije do 5og marta.A koliko povecanje brzine? Na sajtu sbb nema info o tome
A koliko povecanje brzine? Na sajtu sbb nema info o tome
50% je povecanje.
50% je za Duo, dok je za Trio povećanje 100%.
Trio Light je otišao sa 75 na 150, Full sa 150 bi trebalo na 300, a Premium sa 300 na 500 (mada sam čuo da čak može biti i 600Mbps). Više će se i preciznije znati narednih dana kada krene i zvanično, ovo je više smernica. Takođe možda produže rok sa 5og do 9og.
Trebalo bi da stigne i EON 2.0, testiraju se neke nove usluge i do kraja godine biće potpuna digitalizacija Kragujevca i Niša.
Ajde iz tvojih usta u Bozje usi sto se kaze :D
Jer sve se nesto bojim da ce da povecaju samo ovima sto su EON...
Nije isključeno ni to jer bi privukli ljude da potpišu novi ugovor, mada ne verujem da će ostaviti i druge bez ikakvog povećanja.
KevinFlynn
1.3.2020, 20:06
Jel ovo vazi samo za kablovske korisnike il i za nas koji smo na njihovom TotalTV trio?
nexexcalibur
1.3.2020, 23:05
E odmah se vide rezultati, danas skoro ceo dan bez signala delovi zemuna, nbga, grocke i zvezdare
Jel ovo vazi samo za kablovske korisnike il i za nas koji smo na njihovom TotalTV trio?
Za sada koliko vidim samo su oni sa EON paketima dobili ubrzanje. Trenutno je povećanje samo u digitalizovanim tkzv. Giga gradovima, što bi bio krajnje "da ne kažem šta" potez da ostali ne dobiju isto.
Slazem se, bilo bi fer i verujem njima nikakav problem kad bi i ostalima dali barem kakav takav boost
Da li neko možda glede SBB kablovsku sa njihovom CAM karticom pa da može da mi pomogne savetom?
Žena zaključila pre neki dan ugovor za SBB kablovsku i dobijen onaj njihov D3 mini risiver.
Slika odlična.
Ali pošto moju ženu nervira da koristi dva daljinca i da pali i gasi taj risiver, ja ih pozovem i naručim da mi zamene risiver sa CAM karticom.
Sin bio kući, kaže sve radi super, samo daljinac od tv se koristi.
Međutim, kad sam došao kući, vidim da je kvalitet slike bitno slabiji, ne samo u odnosu na sliku kojju je tv prikazivao sa d3 mini risiverom, već i u odnosu na sliku analognih kanala od prethodnog operatera.
Nekako je bleda, bezbojna slika.
Pokušao sam da popravim podešavanjima na tvu ali ne vredi, bude samo još gore.
Pozovem SBB, oni kažu, to je to televizora.
Kako bre do televizora kad je na istom tv-u bila kristalno jasna slika i boje odlične sa d3 risiverom i kod prethodnog kablovskog operatera.
Inače, tv koji imam je TV Sony BRAVIA star 7 godina, pa da nije možda taj tv zastareo to jest da CAM kartica na njemu ne može da daje kvalitetniju sliku?
Ili je kartica neispravna,
ili taj koji je instalirao nije odradio instalaciju kako treba?
Da li neko zna u čemu je problem i kako da ga rešim? :confused:
Ja sam takođe zamenio D3 risiver karticom i slika je odlična.
Imaj na umu da TV obično pamti odvojena podešavanja slike za svaki od mogućih izvora (HDMI ulaz na koji je bio povezan D3 risiver, analogni ulaz, TV tjuner itd) tako da treba da šteluješ sliku dok je izvor namešten na digitalnu TV, jer se verovatno podešavanja za HDMI izvor ne primenjuju.
Hvala ti na odgovoru.
Zar nije to trebalo da podseti tehničar iz SBB-a kada je instalirao karticu?
Ja bih probao da nešto podesim ali se plašim da ne zeznem onda i signal koji kartica daje.
Pa tehničar u principu ne bi trebalo da čačka bilo šta od podešavanja van otključavanja kartice i skeniranja kanala, ako ništa drugo ono bar da ti ne poremeti štelovanja koja si možda sam pravio na osnovu eksperimentisanja. Pričam o podešavanjima tipa kontrast, osvetljenje, saturacija itd, tu nema šta da poremetiš vezano za funkcionisanje same kartice.
Digitalna televizija se emituje u H264 kodeku, i on se (nakon što ga kartica dešifruje po prijemu) prikazuje na ekranu koristeći isti hardverski dekoder u TV-u koji se koristi za reprodukciju H264 filmova i serija sa USB memorije. Tu ne bi smelo da bude razlike u kvalitetu osim pomenute razlike u postprocesiranju (kontrast, osvetljenje, saturacija) ako TV pamti podešavanja za svaki izvor ponaosob (moj Vox pamti, tako da mogu da imam jedna podešavanja slike za reprodukciju sa USB memorije, druga za digitalnu TV, treća za analognu, četvrta za HDMI ulaz itd).
s tim da ima razlike u kvalitetu u smislu da sbb vrsi transkodovanje signala nad kojim ima potpunu kontrolu. tako da po zelji mogu da smanje bitrejt pojedinih kanala. nije tesko utvrditi kojih i koliko pomocu usb dvbc adaptera ili slicno.
takodje obicno se koristi razlicita 'vrsta' kompresije za realtime/live sadrzaj i za divx filmove. jer kod divx ocigledno moze da se radi iz vise prolaza i enkoder ima neuporedivo vise vremena na raspolaganju. ( kod live sportskih sadrzaja, bolja kompresija bi unela i vece kasnjenje itd. )
To je tačno, s tim što se to radi hardverskim transkoderima i slika je lošija pre zato što štede na bitrejtu da bi nagurali što više kanala u QAM, nego da bi se izbeglo kašnjenje u obradi.
da. inače, mogu postojati razni razlozi zasto 'štede' na bitrejtu.
sad kad su u mnogim područjima ukinuli analognu, trebalo bi da ima dosta mesta čak i ako se uračunaju unikast servisi tipa "vraćanje unazad" i ubrzavanje interneta.
mislim da njima jednostavno ne odgovara da korisnici gledaju kvalitetan dvb lajv broadkast jer nemaju potpunu kontrolu tu i ne mogu vršiti merenja gledanosti kao kod ott eon.
uz to ne moraju plaćati nagri, itd.
E odmah se vide rezultati, danas skoro ceo dan bez signala delovi zemuna, nbga, grocke i zvezdare
Zato sam ja rešio da ih zamenim za telekom. Prekidi baš česti, i posle čekam njihovu službu do 48 sati, ni tv nemogu da gledam. I uvek je intenzivnije kad mi nagoveštavaju veće brzine.
Pa nek radi i tri puta sporije ali da radi kako treba.
polarnimeda
6.3.2020, 5:44
cek cek, jel to ovi iz sbb ubrzavaju net samo NOVIM korisnicima? :icon_scra
u ponudi za EON pakete stoje nove brzine, a ja i dalje imam staru...
Nažalost, dešava se još gore... Ubrzanje dobijaju korisnici EON paketa SAMO u Giga gradovima, gde je ugašena analogna televizija. Dakle Beograd, Novi Sad, Pančevo, Gornji Milanovac i Subotica.
Malo je šibicarski ovo da ostali gradovi plaćaju istu cenu a ne dobiju nikakvo.
mislim da je jos više šibicarski da korisnici gold-sliver i sličnih paketa ne dobiju ubrzanje.
jer dok to sa giga gradovima i može donekle da služi kao neko nema-tehničkih-uslova opravdanje, ovo je čisto može-nam-se.
Bas dodjoh da vidim sta se zbiva oko tih povecanja brzina. Znaci mi u KG necemo dobiti to ubrzanje...pih
A inace od skoro sam na EON ono proslo ubrzanje sam dobio kao korisnik gold trio paketa ali sam morao da ih zovem da bi mi ubrzali net...
Bas dodjoh da vidim sta se zbiva oko tih povecanja brzina. Znaci mi u KG necemo dobiti to ubrzanje...pih
A inace od skoro sam na EON ono proslo ubrzanje sam dobio kao korisnik gold trio paketa ali sam morao da ih zovem da bi mi ubrzali net...
Sledeci mesec stize u KG.
Citat iza novina
Do kraja aprila pridružiće im se korisnici iz Kragujevca a do sredine juna i korisnici iz Niša, završetkom procesa digitalizacije
Sto se mog "grada" tice, ja sam u onoj zadnjoj godini iz petogodisnjeg plana kakve sam srece :kreza:
SBB će nastaviti da širi svoju GIGA mrežu, digitalizuje sve gradove u kojima pruža usluge i na taj način donosi svetske trendove i u Srbiju, u okviru petogodišnjeg plana investiranja od 300 miliona evra.
Bice valjda...jos su krajem prosle godine sproveli optiku u mojoj ulici.
Jedva cekam iskreno. Bio mi neki kvar pre 10 dana i ovi tehnicari se mucili jedno 3h.
Usla voda u kutiji :D a da stvar bude gora stavili istu onu staru kutiju koja nema nikakvu zastitu skoro i bice kad-tad opet kvar.
polarnimeda
8.3.2020, 3:06
ha, evo, ubrzali kod mene sa 150 na 250 mbps. :D :alealeee:
nije da se ta razlika vise i oseti, jer na primer torenti ionako retko odu preko 4-5mb/s, a yt se i sa 4k 60fps ucitavao bez problema, ali nece da skodi. :D
vecu razliku daje upload, sa 10 na 25 mbps. :D
https://sbb.rs/a76013/podrska/vesti-i-informacije/Otkljucavamo-dodatne-kanale.html
Ja kod mene ne vidim da su ista otkljucali. Vidim da su ih pitali na tviteru ali nece da kazu koje kanale tacno...navodno "Niće" su otkljucali ( sto nije tacno) i dodatne filmove i serije u video klubu...ali to i ne gledam ne znam sta je bilo a sta ne.
polarnimeda
13.3.2020, 17:41
meni otkljucali (ali ne gledam tv dovoljno da bih sad poimence pobrojao sta je sve novo u odnosu na full paket). :)
Ja vidim da su pinkove otljučali ali HBO su i dalje zaključani.
Tako i ostaje:
Nisu dostupni HBO i Cinemax kanali, HBO OD, HBO GO. Otključavanje kanala ne uključuje EON Porodični, EON Sport, EON Sport + Porodični i EON CineStar pakete.
Doduše svi mi koji smo prošle godine obnovili ugovor ionako imamo otključan HBO. Pa s tim nemam predstavu šta su otključali u EON Full paketu.
Nije mi jasno ovo oko video kluba. Šta su oni tu u stvari otključali ? Ja vidim da se i dalje sve plaća.
Društvo imao bih pitanje.Da li ima nekoga da koristi EON PREMIUM i da zivi u BG-u kolika mu je realna brzina od onih 500Mbit/s po novom ovome sada povećanju brzina?Tj koliko mu fali do punih 500Mbit/s
Otključan Pink-shit i par nebitnih filmskih, 2 prirodnjačka i (jedino što je vredno pomena) Mezzo.
Sve u svemu (osim M.), nije vredno kvarenja liste koju sam mu odavno umemorisao (D3 Mini korisnik).
markonirs
15.3.2020, 20:26
Jedno pitanje uz izvinjenje unapred ako je vec pisano o ovome a verovatno jeste. Ugovor mi istice za par dana, e sad posto znamo koliko postovanja dobijes kao stari korisnik SBB i gomilu "popusta" za nas, pitanje. Kakva je situacija ako pokupim opremu na dan isteka i vratim je u SBB, trazim raskid ugovora. Nakon dan-dva se prijavim kao novi korisnik. Pije li to vodu ili imaju neke smetnje, odnosno razlog za odbijanje novog korisnika???
Nećeš tako ništa uspeti. Period od raskida do novog ugovora da bi te tretirali kao eventualno novog korisnika su nekih 6 meseci.
Ono što možeš je da probaš da se izboriš za što povoljnije uslove da bi obnovio ugovor kod njih.
I šta mi sa starim non Eon paketima izduvali ta ova ubrzanja ?
Da. Uslovljen si da pređeš na EON ako želiš ubrzanje.
Da li imate problem sa brzinom sbb interneta od uvođenja vanrednog stanja? Meni brzine duplo sporije u odnosu na pre neki dan.
water wizard
22.3.2020, 21:51
vidim žale se i ovi iz telekoma da im je usporen internet na 10 mb..
Pre toga sam pročitao da se žale provajderi da se ne skida i strimuje uveče..
A oni jedva dočekali izgleda..
Da, kod mene je naročito uveče vidljivo.
Ja iskreno nisam ni primetio, evo sad čekirao na Speedtest i umesto 75 imam 43.
Ti si još i dobar, kod mene 30-35.
Evo sad je sve normalno, verovatno će biti i narednih dana tih 2-3h od kad kreće karantin, svi su kući i verovatno zlostavljaju YouTube. :D
EDIT: Od danas ćemo imati zagušenje i ranije. :kreza:
Evo, sad sam merio po danu i sada je sve OK, brzina 99 mbps. Verovatno će uveče opet da padne.
Ukoliko "pešački" plaćate račune, proverite prvo da li je najbliža poslovnica uopšte otvorena:
Izmena radnog vremena u SBB prodajnim mestima - 18. mart, pod "Vesti i informacije".
Partybreaker
29.3.2020, 19:50
Jel koristi ovde neko UNIFI i da li mu šljaka neometano?
Ja sam se mlatio sa istim pre par godina kada je čas radio, čas ne. Sad sam ponovo pokušao da ga setup-ujem, ali sam i dalje na istom problemu - kako god da ukucam šifru, neće da se nakači na UNIFI.
Probao na Android-u 8 i Windows 10, po uputstvima sa sajta - isti ishod. Takođe sam promenio šifru na MojSBB portalu, ali nema vajde.
Ja sam se mlatio sa istim pre par godina kada je čas radio, čas ne. Sad sam ponovo pokušao da ga setup-ujem, ali sam i dalje na istom problemu - kako god da ukucam šifru, neće da se nakači na UNIFI.
Probao na Android-u 8 i Windows 10, po uputstvima sa sajta - isti ishod. Takođe sam promenio šifru na MojSBB portalu, ali nema vajde.
Ja sam ga koristio pre 5-6 meseci dok sam lezao u bolnici par dana, signal je bio pun i normalno sam gledao video klipove i filmove. Ali nisam od tada probao da koristim, ali verovatno mogu da se ulogujem posto su mi podaci ostali nepromenjeni.
Ja ga koristim i radi mi odlicno. Posto mi SBB net radi ocajno, koristim UNIFI kada treba da imam neki poziv ili kada hocu da odigram nesto online sa dugarom.
Ovima iz podrske ne mogu da objanism to, kazu da sve radi ok i da je problem do mojih podesavanja, jedno vreme sam ih zvao svaki dan, sada me vise mrzi
Partybreaker
30.3.2020, 11:35
Ah, znači moraću SBB za rukav da vučem. Oke, to sam pretpostavljao :) Hvala za info.
@Pele023 - zanimljivo da ti UNIFI radi dobro, a običan net ne. To ima logike ako se kačiš na tuđi ruter za UNIFI?
ne znam u cemu je fora, ali ja mislim da je problem do CGNAT -a. Razmisljam se da uzmem staticki IP za probu, ali mi se ne daju pare zato sto nisam bas siguran da ce to da resi problem. Bukvalno sam ih zvao jedno vreme svaki dan, cak sam uspeo da mi jednom dodje covek iz podrske, i njihov stav je da ako oni ne vide problem sa njihove strane i speedtest (https://www.speedtest.net) pokazuje da sve radi onda je sve ispravno.
Imalo bi logike da je do WIFI rutera ali mi se isto ponasa i na kablu, tako da sam i to odbacio.
Takodje jedan od problema koji imam je sto ne mogu da otvorim portove. Iz podrske kazu da su portovi otvoreni, ali ja kako god da probam ispada da nisu. Cak su mi savetovali da nadjem neki tutorijal na YouTube kako se podesavaju :)
Ako nista drugo bar sam im pokvario ocenu za taj mesec :)
cgnat i 'portovi' su prakticno ista stvar.
probaj u nekom torrent programu da vidis jel su ti stavili cgnat.
ili uporedi ip adresu na ruteru i onu koju ti pokaze whatsmyip.
ima raznih nacina.
za merenje brzine/kvaliteta ima i onaj: https://nettest.org/en/map
dobar je.
jeste stavljen cgnat, provereno je to.
Za merenje brzine i kvaliteta postoje i drugi, ali kao sto rekoh SBB support prizanje samo rezultate speedtest -a
kako si onda mislio da otvoris portove kad je provereno cgnat?
jedina opcija sem staticke je da platis vpn ili menjas provajdera.
nisi definisao ocajno.
pa napisao sam da ne mogu da ih otvorim a da njihova podrska tvrdi da su otvoreni :)
Imam placen VPN ali mi ne resava problem u svim situacijama.
pod ocajno podrazumevam da mi ni video poziv ne radi kako treba, koji god klijent koristio, kada uploadujem nesto ide veoma sporo, a i download ume da se vuce ako su veci fajlovi. Ako korisim unifi ili telenor sve radi ok.
KevinFlynn
13.4.2020, 11:08
Hmm jel se jos nekom desilo da mu uvale fantomske tv pakete koje niste trazili? Sad pogledao moj sbb app i vidim da mi stoji pink i jos neki glupavi paket sve zajedno 1000+din
Hmm jel se jos nekom desilo da mu uvale fantomske tv pakete koje niste trazili? Sad pogledao moj sbb app i vidim da mi stoji pink i jos neki glupavi paket sve zajedno 1000+din
Ti si onda prvi kojem su uspeli da 'uvale' posto valjda svako pogleda sadrzaj paketa koji uzima...btw otkljucana je vecina kanala dok traje pandemija.
nexexcalibur
15.4.2020, 15:11
Jel jos nekome odumire konekcija??
edit: prso im je DNS, guglov sljaka normalno
Primetio isto. Prebacio na Google DNS i sad rad dobro.
Upravo je išao kajron na N1 da je SBB bio pod sajber napadom, pa je zato loše radio internet.
Kompanija SBB u saopštenju je obavestila korisnike da su smetnje i problemi sa internetom u pojedinim delovima mreže posledica sajber napada na njihove servere.
"Naši stručnjaci po ustanovljavanju problema uspešno su stabilizovali signal intereneta svim korisnicima. Utvrđujemo odakle su organizovani napadi", navodi se u saopštenju.
Kompanija SBB je saopštila da će se obratiti policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.
"Neprijatno smo iznenađeni što su tokom napada na našu mrežu korisnicima stizale poruke od kompanije Telekom sa skandaloznim neistinama o SBB. Sve poruke koje su nam dostavili korisnici biće deo dokaza za nadležne službe", saopštila je kompanija SBB.
Vi što vam internet slabo radi očekujte poziv telekoma sa ponudom da pređete kod njih :)
NjegovaWisost
18.4.2020, 18:11
Jest, sve je do botova telekoma xD
Vi što vam internet slabo radi očekujte poziv telekoma sa ponudom da pređete kod njih
Ma i Telekomu je u zadnje dve nedelje pukao DNS bar 4 puta, a bilo je problema i sa brzinom. Doslo mi da im se na..bem majke jer radim od kuce.
Ipak, ako SBB ne bude uvodio optiku za 3-4 godine nemaju sta da traze na trzistu. Moji tast i tasta presli sa SBB na Telekom. Nemaju pojma o netu, vide jetinije a i bolja cena telefona sa Republikom Srpskom sto i koriste (penzioneri i skype, viber, whatsapp..ne ide).. Optika u stanu, bolja je slika objektivno, da ne pricam o mogucnostima za buducnost.
mda, samo je malo losija slika na SK, N1... tamo je 'crnac u tunelu' sem ako ne plate harac i sbb-u.
a i sad moraju da koriste iptv odnosno onaj kineski stb umesto CAM modula te ih koriste za 'piplmetre'.
zanima me nesto. ako uzmem ovaj eon light paket (ugovor na 2 godine) da li mogu kasnije kad mi se prohte da aktiviram dodatni hit paket?
Da, možeš.
to pitam zato sto su sad otkljucani svi kanali pa reko sto da uzimam visi kad mogu najnizi ionako ovo sa virusom nije gotovo kad se vrati drugi talas opet ce sve otkljucati. znaci ja u toku te 2 godine (trajanja UO) mogu dodavati i oduzimati vece televizijske pakete?
Da, doplaćivao bi 310 dinara za konkretno taj Hit paket. S tim da sa tom cenom polako ulaziš u EON Full pakete.
Najbolje da proveriš sa njima što se tiče "oduzimanja" paketa. Što se tiče dodavanja to sigurno možeš.
Funkcioniše to. A i sada je otkazivanje tih mesečnih dodataka lakše jer se to može uraditi preko MojSBB portala/aplikacije.
mare a kolko je plus paket?
kako ovde nema cena ni hit ni plus paketa? https://sbb.rs/eon-tv/tv-paketi
Sajt im je katastrofa što se tiče informacija. Plus paket je 560 dinara.
polarnimeda
21.5.2020, 0:18
Sajt im je katastrofa što se tiče informacija. Plus paket je 560 dinara.
prava katastrofa i konfuzija.
mozda sam i ja debil, ali dosta vremena sam izgubio samo da shvatim razliku izmedju pojmova eon, sbb i total tv.
a kad sam zvao da pitam, dva razlicita operatera teraju drugaciju pricu po pitanju kvaliteta slike sa karticom/d3 risiverom.
mislim da bih brzo i digao ruke da nisu imali sport klub, koji je, evo, postao beskoristan dobrih nekoliko meseci. :kreza:
Da mi nisu došli u zgradu da ponude običnu kablovsku za 1390 dinara, ne bih ni znao da postoje druge opcije osim EON-a. Pretpostavljam da im je to i cilj, kao što je mts-u cilj da ima što više korisnika na Box paketima i destimuliše ih da cepkaju usluge (tj. da uzmu jednu uslugu kod njih a drugu kod konkurencije).
Da, doplaćivao bi 310 dinara za konkretno taj Hit paket. S tim da sa tom cenom polako ulaziš u EON Full pakete.
znas sta mi ovde nije jasno. Uzmem recimo taj eun full i kasnije hocu plus paket. reko si da je plus 560 dinara. eon full je 4000+560=4560 din.
a kad bi uzo eon light i plus to bi izaslo 3500+560=4060
onda bolje da uzmem eon light, ne?
U EON Full imaš i kanale Plus paketa. Dakle 176 ukupno + 62 radio stanice.
Što znači da za istu cenu dobijaš brži internet. Jedina prednost Light + TV paket je što ne moraš da plaćaš svakog meseca tih 560 dinara.
U EON Full imaš i kanale Plus paketa.
na sajtu ne pise tako https://sbb.rs/eon-paketi/eon-paketi
eon full sadrzi samo hit paket
Kao što rekoh imaš i kanale iz Plus paketa. Zavisi zbog kojih to kanala bi uzimao taj Plus?
Kao što rekoh imaš i kanale iz Plus paketa. Zavisi zbog kojih to kanala bi uzimao taj Plus?
ali nema u eon full paketu lepo pise. ne verujem da su pogresno napisali.:confused:
U EON Full paketu imaš 176 kanala, a Hit paket ima 125 (+ još koji lokalni u zavisnosti grada). Zato sam te pitao zbog kojih bi kanala uzimao Plus paket?
pa vidi ako nisi skontao plus paket je hit + jos neki odredjeni kanali (motorvision itd. da ne nabrajam i erotski)
znaci ako meni trebaju ti kanali ja moram uzeti plus paket a jeftinije me izadje ako uzmem eon light pa dokupim
ili se moze iz UO preko sajta iskljuciti hit pa kupiti plus. ne znam jel to moze? posto se radi o iskljucenju paketa koji si ti vec uzeo po ugovoru ne znam dal se sme to skidati odnosno dal uopste moze
ili ako izaberes plus paket na taj hit da se samo obracuna razlika koja bi bila 560-310=250
Razumem ja šta si hteo da kažeš, koristim SBB od kako je ušao u grad, samo ti kažem da uporediš koji ti to kanali fale, jer je Plus više dodatak Hit paketu kojeg bi dobio u toj Full pretplati. Tako da se ne isplati da se doplaćuje 560 dinara za njega zarad jednog ili dva kanala koje bi eventualno gledao. Naročito što su ti kanali urađeni traljavo za naše tržište. Taj Motorvision (umesto ugašenog Motors TV-a) sam želeo da uzmem zbog oca, a on nema ni prevod na našem jeziku. Na kraju čovek gleda na netu gotovo sve ono što i oni prikažu.
Na linku imaš EON Light, Full i Premium pakete pa uporedi spisak kanala u Start, Hit i Plus paketima. A ako ti je baš stalo do tog kanala, onda idi na Light i doplatu. Prosto.
nexexcalibur
24.7.2020, 19:42
Jel moze neko ko je u materiji da mi pomogne.
Trenutno sam na polovini ugovora TRIO GOLD. Postalo mi je preskupo 3900 dinara mesecno, plus uvalili su mi unifon koji nit znam sta je nit planiram da koristim.
Da li ce mi omoguciti da predjem na EON LIGHT DUO npr i sta ja tu gubim konkretno?
-telefon OK
-brzina sa 150 na 100
-tv ne gledam
-pretplata sa 3900 na 3100
-novi ugovor na 2 godine
to je to ako sam dobro razumeo
proveri koliki je upload, unifi.
Jel moze neko ko je u materiji da mi pomogne.
Trenutno sam na polovini ugovora TRIO GOLD. Postalo mi je preskupo 3900 dinara mesecno, plus uvalili su mi unifon koji nit znam sta je nit planiram da koristim.
Da li ce mi omoguciti da predjem na EON LIGHT DUO npr i sta ja tu gubim konkretno?
-telefon OK
-brzina sa 150 na 100
-tv ne gledam
-pretplata sa 3900 na 3100
-novi ugovor na 2 godine
to je to ako sam dobro razumeo
nece ti dozvoliti da umanjis paket dok ti traje ugovorna obaveza.
nece ti dozvoliti da umanjis paket dok ti traje ugovorna obaveza.
Moze da napise zahtev ali ce mu naplatiti jednokratno razliku u ceni paketa tj.preostali iznos do isteka.
Ne znam koliko mu je tako nesto uopste isplativo da radi...
nexexcalibur
26.7.2020, 23:46
A cekajte, zar nije bilo price da je donet neki zakon gde mozes kad hoces da prekines ugovor? Ovde sam to citao cini mi se
nemam pojma, a sto bi onda uopste potpisivali ugovore?
Možeš da prekineš, ali da im isplatiš sve odjednom koliko ti je preostalo do kraja ugovorne obaveze.
water wizard
27.7.2020, 2:58
mislim da se sad plaća samo razlika između cene bez ugovora i koliko si uštedeo potpisivanjem ugovora šta ti je preostalo
primer
bez ugovora 1500 din
na ugovor 1000 din
ostalo ti 3 meseca.. 3x 500 din..
ili 21x500 nisam siguran.. :D
Nazovi pa pitaj. Postoji varijanta ako nisi vlasnik stana da on napiše da traži raskid ugovora jer se ti seliš a stan će biti prazan u narednom periodu. Obično izađu u susret takvim zahtevima. Ja sam na taj način 2014. raskinuo ugovor pola godine pre isteak dve na koliko je potpisan.
Ali to je opet njihova dobra volja. Ugovori se potpisuju da jedna strana ne bi mogla jednostrano da ih menja.
Kako koristiti unifi? Na mom SBB nalogu piše da je aktivirano ali kad probam da se logujem kaže mi pogrešan password. Pet puta proverio i ta mi je šifra na nalogu. Logujem se bez problema. E sad ovde gde sam ima neki unifi hotspot ali mi izbacuje ovu grešku za šifru. E da i na nalogu stoji da nemam nijedan uredjaj na unifi 0/5
Ja sam sad kreirao novi nalog i radi bez problema. Znači napraviš nalog na moj SBB ili EON i tu lozinku koristiš ? identitiy je mail na koji si se registrovao. Proveri da li imaš unifi u dometu, možda ti stoji samo kao upamćen a nemaš signal.
Kapiram da ovo sto ja vidim nije pravi unifi
sigurno ima uputstvo na sbb sajtu.
mislim da je (ranije bar) bilo drugacije od obicnog portala, trebalo je podesiti EAP.
imam pitanje za sve koji koriste sbb D3. Da li vi gasite set top box tj. da svetli crvena lampica ili ostavljate stalno da svetli zelena
Meni je D3 bio non stop upaljen (naročito što mi je bio zgodan i kao sat), dok sam EON Box podesio da se gasi iz razloga jer zna da zaglavi.
Meni je D3 bio non stop upaljen (naročito što mi je bio zgodan i kao sat), dok sam EON Box podesio da se gasi iz razloga jer zna da zaglavi.
pa i ugasen je pokazivao sat.
kakav je eon box, jel baguje mnogo ili malo? cujem da zdere baterije
imas ovde neku nezvanicnu specifikaciju:
https://sites.google.com/view/droid-tv/pay-tv-provider/united-group-eon
drugaciji je donekle onaj cist OTT za 'van mreze' jer tamo nema DVB-C.
mislim da ga vredi traziti samo ako ti bas treba premotavanje unazad, video klub ili tako nesto. inace, ja bih uvek pre uzeo CAM modul.
pa ja imam na ovom D3 premotavanje i video klub.
sta je CAM modul?
kakav je eon box, jel baguje mnogo ili malo? cujem da zdere baterije
Ja pre neki dan presao sa DIGITALNI TRIO GOLD valjda na EON FULL. Odlican je ocekivao sam po drugim misljenjima da ce da zapucava itd. Medjutim radi odlicno jako fluidno pa cak i igrice ne koce. Sto se tice baterija jos ne znam.
Meni samo Pink, i to mi je jos naglasio majstor iz SBBa da imam te kanale za 1 dinar valjda 6 meseci
Ja pre neki dan presao sa DIGITALNI TRIO GOLD valjda na EON FULL. Odlican je ocekivao sam po drugim misljenjima da ce da zapucava itd. Medjutim radi odlicno jako fluidno pa cak i igrice ne koce. Sto se tice baterija jos ne znam.
Meni samo Pink, i to mi je jos naglasio majstor iz SBBa da imam te kanale za 1 dinar valjda 6 meseci
i kolko ces placati?
Posle 3 dana, status baterija... :n-cc2:
i kolko ces placati?
Sto se tice dodatka, isto kao i bez ali samo prvih 6 meseci valjda, onda se dodatak gasi i ako zelim da ga opet aktiviram to obavim u mojsbb portalu i kasnije svakih mesec dana racun je veci za 310 din
https://i.ibb.co/ysbFj07/Annotation-2020-09-06-144229.jpg
Posle 3 dana, status baterija... :n-cc2:
A sta ocekujes od bluetooth daljinskog ? to nije IR.
Ne isplate se alkalne baterije, punjač i četiri punjive baterije.
@NesaI
a kod premotavanja, jel vidis sliku? ili moras napamet da ubadas?
A sta ocekujes od bluetooth daljinskog ? to nije IR.
Pa ne znam, prvi put u zivot koristim bluetooth daljinac kako ista da znam
Ne isplate se alkalne baterije, punjač i četiri punjive baterije.
Slazem se kad se istrose ove, uzimam punjive :D
@NesaI
a kod premotavanja, jel vidis sliku? ili moras napamet da ubadas?
Napamet odprilike
https://streamable.com/jc2v9u
Napamet odprilike
https://streamable.com/jc2v9u
da to je mana. kod D3 ja vidim sliku prilikom premotavanja
da to je mana. kod D3 ja vidim sliku prilikom premotavanja
Da, na d3 odmah vidis sliku, i to je to
D3 ima i one brzine prebacivanja, ovde je preciznije, ovde ako hoćeš tako moras izabrati pa play, onda ako nisi dalje
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.