PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaše iskustvo sa SBB-om

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16

stefanm
12.10.2013, 16:06
Još jedna potvrda, od 15. će biti 15/1.5, reče šalteruša

Nadam se da ce se ovo zaista dogoditi :)

bilo bi dobro :n_klanja:

Picard
12.10.2013, 21:27
Danas sam bio do SBB-a i rečeno mi je da nove brzine startuju od 15.10, da će osnovni paket biti 15/1.5 samo uz nove ugovore i da još ne znaju da li će možda biti moguće sklapanje ugovora na godinu dana samo za net ili će morati sve da ide na 2 godine.

M.C.
12.10.2013, 23:40
To i nije tako loše, ionako se ničemu nisam ni nadao. :kreza:

nexexcalibur
14.10.2013, 17:23
Danas ceo dan ocajna konekcija, puca non stop, otvara stranice sporo i sveukupno se vuce. Nadam se da je to zbog najavljenih ubrzanja, pa sad testiraju.

Jel jos neko ima poteskoca danas?

DragonSlayer
14.10.2013, 17:49
Ne moze lako ni da se loguje na.Moj SBB.

Alcatel OT995 ICS - Android - za greske krivite: TapaTalk2

M.C.
14.10.2013, 18:03
Meni sve radi kao zmaj. Uskoro još 50% brže nadam se. :D

Picard
14.10.2013, 18:39
Današnje saopštenje sa SBB foruma:

Poštovani korisnici,

Uskoro će biti više informacija na ovu temu.
Samo se još malo strpite. Pripremamo nove brzine i nove ponude, kao i uvek.

Eto, ~5h pre 15. oktobra je sve jasno, i da li će tada uopšte biti ubrzanja, i koliko će biti ako bude, i pod kojim uslovima ....

stefanm
15.10.2013, 9:23
Evo dosao i 15ti a nigde ni P od povecanja...
:ciao:

vasiljevic
15.10.2013, 9:28
Jedno glupo pitanje: da li je uz datum 15ti oktobar eksplicitno navedeno koje godine? Mislim i sledeće godine ima taj datum pa .... :)

Picard
15.10.2013, 9:44
Zvao malopre SBB, "biće ovih dana", "strpite se još malo" ...

NjegovaWisost
15.10.2013, 12:03
Jedno glupo pitanje: da li je uz datum 15ti oktobar eksplicitno navedeno koje godine? Mislim i sledeće godine ima taj datum pa .... :)

Mom drugu (a ja sam bio sa njim kada je plaćao račun u ulici kralja Petra) su bili rekli 15. :(

vasiljevic
15.10.2013, 14:05
Čuj, dan, dva nije problem da se sačeka. Mene više interesuje kako će to biti sprovedeno i za koga. Jer kako se sada piše, nije baš da će se mnogo ljudi obradovati.

NjegovaWisost
15.10.2013, 15:59
Čuj, dan, dva nije problem da se sačeka. Mene više interesuje kako će to biti sprovedeno i za koga. Jer kako se sada piše, nije baš da će se mnogo ljudi obradovati.

Danas šalteruša rekla mom bratu da dođe za par dana i potpiše novi ugovor...

Ne znam da li to ima veze sa ovim: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/412825/SBB-dobio-novog-vlasnika

stefanm
15.10.2013, 16:34
Danas šalteruša rekla mom bratu da dođe za par dana i potpiše novi ugovor...

Ne znam da li to ima veze sa ovim: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/412825/SBB-dobio-novog-vlasnika

Hvala puno na informacijama koje delis sa nama :) i nadam se da ce zaista biti nesto novo u ponudi za par dana ... verovatno cekaju jos neke potvrde itd
PS. Konacno da je SBB dobio novog vlasnika ,pricalo se da ce ih Vip kupiti kada eto na kraju neki drugi ih kupishe.. nadam se da ce se pozabaviti novi vlasnik infrastrukturom i raznoraznim trenutnim problemima... :)

Picard
15.10.2013, 16:55
Pa i pre par dana je rečeno za par dana ;), tako da dok ne bude zvaničan info o tome na sajtu SBB-a, ništa.
A novi vlasnik može nešto da uradi oko infrastrukture/ponude, a i ne mora, može da nastavi da gura ovako.
Može da poveća brzine i/ili cene, može da uvede FAP/FUP itd ... S obzirom da je to "investicioni fond" ili u prevodu "daj samo da u što kraćem roku izvučemo što više love", otprilike je jasno u kom će se smeru stvari kretati.

nicpid
15.10.2013, 17:06
To je neka investiciona firma, ko zna sta su oni naumili, nista dobro sigurno...

vasiljevic
15.10.2013, 19:13
Baš taj deo oko novih ugovora je meni i bio na pameti. A to nije do sada bila praksa. Tako da će stari i sadašnji korsnici opet, po ko zna koji put, da ostanu kratkih rukava ili ti izigrani.

Tako da imam utisak da je "dobra" vest koja će obradovati "najveći" deo korisnika baš pomenuta vest o prodaji investicionom fondu. E sad, koliko je to za radovanje, koliko je to dobro za korisnike ... pokazaće vreme. Lično, mislim da će se desiti ukidanje kanala, deo kanala biti prebačen u "odgovarajuće" pakete koji se plaćaju, napravljeni novi nešto skuplji paketi i time na mala vrata uvedeno povećanje cene za korisnike. To je neki scenario koji obožavaju investicioni fondovi da rade, isekati i ponuditi po "odgovarajućim" cenama za "odgovarajuće" korisnike. U prevodu, od bolje ponude interneta sad baš ne očekujem ništa, bar ne po normalnim cenama.

NjegovaWisost
16.10.2013, 0:35
Baš taj deo oko novih ugovora je meni i bio na pameti. A to nije do sada bila praksa. Tako da će stari i sadašnji korsnici opet, po ko zna koji put, da ostanu kratkih rukava ili ti izigrani.

Tako da imam utisak da je "dobra" vest koja će obradovati "najveći" deo korisnika baš pomenuta vest o prodaji investicionom fondu. E sad, koliko je to za radovanje, koliko je to dobro za korisnike ... pokazaće vreme. Lično, mislim da će se desiti ukidanje kanala, deo kanala biti prebačen u "odgovarajuće" pakete koji se plaćaju, napravljeni novi nešto skuplji paketi i time na mala vrata uvedeno povećanje cene za korisnike. To je neki scenario koji obožavaju investicioni fondovi da rade, isekati i ponuditi po "odgovarajućim" cenama za "odgovarajuće" korisnike. U prevodu, od bolje ponude interneta sad baš ne očekujem ništa, bar ne po normalnim cenama.
A šta ako ti za 3 dana kažu zaista 50 dinara skuplje, 5 megabita više? Šta ćeš onda pričati?

SBB je težak monopolista, i ja ga mrzim iz mnogih razloga. A u Crnoj Gori za iste pare možete dobiti maksimalno 2mbit/S kod svih provajdera, tako da i nemam pravo da se žalim.

nexexcalibur
16.10.2013, 0:42
A šta ako ti za 3 dana kažu zaista 50 dinara skuplje, 5 megabita više? Šta ćeš onda pričati?

SBB je težak monopolista, i ja ga mrzim iz mnogih razloga. A u Crnoj Gori za iste pare možete dobiti maksimalno 2mbit/S kod svih provajdera, tako da i nemam pravo da se žalim.

I u bosni je ocajan net. Ali ne treba se poredjivati sa losim, nego bas obrnutno, pogledaj ponudu u bugarskoj i rumuniji...

vasiljevic
16.10.2013, 9:06
Sad, tamo u Africi negde, još uvek je dail-up i to ako nije slon srušio banderu pa nema telefonskog signala. Po toj logici mi smo u 25 veku prema njima pa što da se bunimo? Čak šta više ima tu mesta i za smanjenje i to ihaha.

Da li će biti 5 Mbita više? Teško u delu koji mene interesuje. A to je upload.

Inače, praksa dosada je bila drugačija. Čak i kad su drastično menjali brzine (dakle, tipa 50ak %) i pomenutu mizernu promenu cene (tipa 50ak dinara), korisnik je automatski bio u onom paketu koji je najsličniji po kvalitetu (dakle, ako je namanji onda u njega a ako je najbrži u njega) i imao je mogućnost prebacivanja na niži paket ako želi. Nije bilo potrebe za novim paketima i novim ugovorima. Kad se pogleda ta praksa, i uporedi sa najavljenim obaveznim novim ugovorima, to jedino može da se protumači kao pritisak na stare korisnike.

I pošto će neko da se pozove na Telekom i kako je tamo nešto slično bilo, da odmah kažemo nije. Kod Telekoma je starim korisnicima koji su imali brzine od 1 Mbit/s ponuđne novi ugovor u trenutku kad je stavljano da je novi minimalni paket 5 Mbit/s. Dakle, kad je brzina povećana 5 puta, slovima, brojkama i rečima. Nek meni daju 5 puta brži net i nema frke, potpisujem novi ugovor. Ovako, povećanje downloada za neki procenat, koji je u najvećem broju slučajeva dovoljan, sa mizernim uploadom ..... da li stvarno misliš da je to opravdanje za novi ugovor? Ili je u pitanju izgovor?

Mada, sve je to za sada u domenu pretpostavki u šalterskih priča.

SirDuck
16.10.2013, 10:57
I u bosni je ocajan net. Ali ne treba se poredjivati sa losim, nego bas obrnutno, pogledaj ponudu u bugarskoj i rumuniji...

Samo da napomenem da bugarska i rumunija imaju mozda najbolju ponudu na svetu. To sto oni nude je anomalija maltene :D

NjegovaWisost
16.10.2013, 11:14
Sad, tamo u Africi negde, još uvek je dail-up i to ako nije slon srušio banderu pa nema telefonskog signala. Po toj logici mi smo u 25 veku prema njima pa što da se bunimo? Čak šta više ima tu mesta i za smanjenje i to ihaha.

Da li će biti 5 Mbita više? Teško u delu koji mene interesuje. A to je upload.

Inače, praksa dosada je bila drugačija. Čak i kad su drastično menjali brzine (dakle, tipa 50ak %) i pomenutu mizernu promenu cene (tipa 50ak dinara), korisnik je automatski bio u onom paketu koji je najsličniji po kvalitetu (dakle, ako je namanji onda u njega a ako je najbrži u njega) i imao je mogućnost prebacivanja na niži paket ako želi. Nije bilo potrebe za novim paketima i novim ugovorima. Kad se pogleda ta praksa, i uporedi sa najavljenim obaveznim novim ugovorima, to jedino može da se protumači kao pritisak na stare korisnike.

I pošto će neko da se pozove na Telekom i kako je tamo nešto slično bilo, da odmah kažemo nije. Kod Telekoma je starim korisnicima koji su imali brzine od 1 Mbit/s ponuđne novi ugovor u trenutku kad je stavljano da je novi minimalni paket 5 Mbit/s. Dakle, kad je brzina povećana 5 puta, slovima, brojkama i rečima. Nek meni daju 5 puta brži net i nema frke, potpisujem novi ugovor. Ovako, povećanje downloada za neki procenat, koji je u najvećem broju slučajeva dovoljan, sa mizernim uploadom ..... da li stvarno misliš da je to opravdanje za novi ugovor? Ili je u pitanju izgovor?

Mada, sve je to za sada u domenu pretpostavki u šalterskih priča.

Upload je mizeran, ali spekulisano povecanje sa 10 na 15 niti je mizerno niti je 10 dovoljno. Skidanje HD filmova svakddnevno vapi za jacim dowloadom.... Ne znam otkud toliki bijes kod tebe. Salterska prica jeste, ali ako je momak dosao da potpise bovi ugovor.i kazu mu - nemoj danas, dodji za koji dan zbog povecanja, bilo bi jako neozbiljno sa njihove strane da oni spekuliau.... Nisu u pravu, ako povecaju sa 10 na 15 i 1 na 1,5 to ce biti sjajna ponuda... Meni upload osim za web cam i ne treba,.ali da je ocajan jeste...

SirDuck
16.10.2013, 13:50
Upload je mizeran, ali spekulisano povecanje sa 10 na 15 niti je mizerno niti je 10 dovoljno. Skidanje HD filmova svakddnevno vapi za jacim dowloadom.... Ne znam otkud toliki bijes kod tebe. Salterska prica jeste, ali ako je momak dosao da potpise bovi ugovor.i kazu mu - nemoj danas, dodji za koji dan zbog povecanja, bilo bi jako neozbiljno sa njihove strane da oni spekuliau.... Nisu u pravu, ako povecaju sa 10 na 15 i 1 na 1,5 to ce biti sjajna ponuda... Meni upload osim za web cam i ne treba,.ali da je ocajan jeste...

Batali čoveče.
Njemu je upload najbitniji, iz nekog njegovog razloga, ali činjenica je da je najvećem broju korisnika download daleko bitniji i da se uvek ide na asimetrične pakete zbog štednje protoka.
Npr. ceo ADSL kao tehnologija je napravljen po činjenici da je ljudima bitniji down od up-a. E sad kao i svugde, tako i ovde, ima nekih kojima ne odgovara ono što odgovara masi.

NjegovaWisost
16.10.2013, 14:02
Batali čoveče.
Njemu je upload najbitniji, iz nekog njegovog razloga, ali činjenica je da je najvećem broju korisnika download daleko bitniji i da se uvek ide na asimetrične pakete zbog štednje protoka.
Npr. ceo ADSL kao tehnologija je napravljen po činjenici da je ljudima bitniji down od up-a. E sad kao i svugde, tako i ovde, ima nekih kojima ne odgovara ono što odgovara masi.

Mene samo plaši ova prodaja SBBa, tek sad ima da ih briga za korisnike... O CAM modulu pretpostavljam u idućem životu...

SirDuck
16.10.2013, 14:07
Mene samo plaši ova prodaja SBBa, tek sad ima da ih briga za korisnike... O CAM modulu pretpostavljam u idućem životu...

I ovi drugi će hteti da zarade, zar ne?

SirDuck
16.10.2013, 15:33
Ili za godinu dana ...

Baš zato što hoću da ga gledam brzo povećanje sa 10 na 15Mbps posle ~19 meseci deluje pomalo smešno, pogotovo ako ga budu uslovili novim ugovorima na 2 godine.

Ako ti treba godinu dana da ostvariš potreban odnos, upload ti nije jediti problem.

Elem, nisam nitša rekao za to dal je povećanje smešno ili dovoljno, samo sam rekao da je upload za 99% korisnika i 99% aktivnosti na internetu veoma nebitan u odnosu na download.

Picard
16.10.2013, 15:53
Ako ti treba godinu dana da ostvariš potreban odnos, upload ti nije jediti problem.

Elem, nisam nitša rekao za to dal je povećanje smešno ili dovoljno, samo sam rekao da je upload za 99% korisnika i 99% aktivnosti na internetu veoma nebitan u odnosu na download.
:rolleyes:
Ne mora svaka rečenica da se shvata bukvalno.
Sa sve većim korišćenjem cloud servisa (što privatnog, što poslovnog) upload postaje itekako bitan.

NjegovaWisost
16.10.2013, 15:56
Sa sve većim korišćenjem cloud servisa (što privatnog, što poslovnog) upload postaje itekako bitan.

I tu se slažem, najviše oko cloud servisa... Ali proći će još vremena prije nego što budemo imali ljudski upload. Bolje išta nego ništa... I rekli su da će morati ugovor.

vasiljevic
16.10.2013, 17:18
@ SirDuck:

Kad meni Skype detektuje da je kamera 720SD rezolucije, podesi sve za slanje prema njoj, dakle, da kažemo fabrički i u toku komuikacije izbaci poruku da ima problema sa brzinom veze i da preporučuje smanjenje kvaliteta, šta misliš kako to treba da se kvalifikuje? Dovoljan upload? Razlog da se žalim što u 21om veku nemam brzine za nešto što je de facto bizarna stvar? Neću ići dalje.

Da li bi tebi bilo lakše i kulturnije da na privatnim trakerima koje pominješ, potreban odnos U/D ostvariš za mnogo kraće vreme u staru kad je to najlakše odraditi, ili voliš da se mrcvariš mesecima? Ako je odgovor da i ti imaš vrlo veliki razlog da ti upload bude bitan.

Kad se pominje većina, ona je zadovoljna i sa ovim što postoji. Dakle, po tom rezonu netreba nam ni povećánje brzine ni sa jedne strane. I o tome razmisliti kad se pominju.

I ne štedi se na protoku podataka time što ti smanjujem upload Sbb kupuje opseg od nadprovajdera neodnos up/down. Sam SBB odlučuje koji deo opsega je za up koji za down. Tako da nema uštede smanjenjem uploada. Primer: SBB paket od 24/2 Mbit. Smanjenjem down na 20 nećeš osetiti previše. Prebacivanje pomenuta 4 Mbit na upload, imao bi 6 Mbit a to sigurno osećaš jer je u pitanju povećanje od 3 puta. Isti opseg, ista cena.

SirDuck
16.10.2013, 17:22

Nisam ja shvatio ništa bukvalno, ali vidim da ti jesi uspeo moje da shvatiš bukvalno.

Sa sve većim korišćenjem klauda, da, postaje, polako postaje, i kad postane biće ga, do tada će biti kako jeste. De se ne lažemo, malo ljudi razume šta je klaud, još manje ga koristi (bilo koji vid), a najmanje ga koristi dovoljno ozbiljno da mu treba veliki aploud.
Dok nema potražje neće biti nepotrebne ponude.

Tebi je možda bitno, i vasiljeviću, ali vi niste bitni. Statistika je bitna.

SirDuck
16.10.2013, 17:38
@ SirDuck:

Kad meni Skype detektuje da je kamera 720SD rezolucije, podesi sve za slanje prema njoj, dakle, da kažemo fabrički i u toku komuikacije izbaci poruku da ima problema sa brzinom veze i da preporučuje smanjenje kvaliteta, šta misliš kako to treba da se kvalifikuje? Dovoljan upload? Razlog da se žalim što u 21om veku nemam brzine za nešto što je de facto bizarna stvar? Neću ići dalje.

Da li bi tebi bilo lakše i kulturnije da na privatnim trakerima koje pominješ, potreban odnos U/D ostvariš za mnogo kraće vreme u staru kad je to najlakše odraditi, ili voliš da se mrcvariš mesecima? Ako je odgovor da i ti imaš vrlo veliki razlog da ti upload bude bitan.

Kad se pominje većina, ona je zadovoljna i sa ovim što postoji. Dakle, po tom rezonu netreba nam ni povećánje brzine ni sa jedne strane. I o tome razmisliti kad se pominju.

I ne štedi se na protoku podataka time što ti smanjujem upload Sbb kupuje opseg od nadprovajdera neodnos up/down. Sam SBB odlučuje koji deo opsega je za up koji za down. Tako da nema uštede smanjenjem uploada. Primer: SBB paket od 24/2 Mbit. Smanjenjem down na 20 nećeš osetiti previše. Prebacivanje pomenuta 4 Mbit na upload, imao bi 6 Mbit a to sigurno osećaš jer je u pitanju povećanje od 3 puta. Isti opseg, ista cena.

Mene ne zanima tvoja HD kamera, odmah to da kažem, a skajp je glup što ne može da smanji kvalitet pre slanja. Iako razumem tvoj problem, ne zanima me mnogo.

Na trekeru koji koristim se UL kredit može dobiti na više načina, baš zato što je u početku jedino moguće ostvariti neki odnos. Poeni se dobijaju i na vreme seedovanja, a ne samo na količinu podataka. Imam pozivnicu ako želiš, ne znam šta ću s njima, retko se dobijaju. Neću da postavaljam ime ovde.

Većina je jedino bitna, kao što sam gore rekao, tko da pročitaj to.

U internetu nije sve tako jednostavno kolko misliš. Nije jedino ograničenje dal ćeš kupiti od nekoga nešto il nećeš. Ne mogu oni magično da odluče da daju gigabitne veze i samo da iskeširaju nadprovajderu za to.
Ograničenja su brojna, a kod kablovdkog operatora je najveće u opsegu frekvencija (bandwisth) koji obuhvata koaksijalni kabl.
Kroz jedan kabl se šalju kroz UHF i VHF opseg TV kanali, pa se onda dalje šalju DVB-C kanali (koji su vrlo štedljivi i u širinu jednog običnog TV kanala staju 4 digitalna), a onda još se pakuju kanali za internet, Up i Down i od skoro IP telefonija.
Mana kablovskih sistema jeste u deljenoj vezi. Svi korisnici na jednoj grani kojiste jedan isti resurs. Za svakog korisnika na grani se treba odvojiti neki opseg za internet. Što je brži net to veći opseg treba za realizaciju po korisniku. Pošto je opseg ograničen ne može se staviti ni previše korisnika ni prevelike brzine.
E sad, ljudima je bitniji DL nego UL i protok se štedi tako što se UL žrtvuje radi DL. Kanali koji bi se koristili za UL u simetričnom paketu se prebacuju na DL. Tako se dobija više zadovoljnih korisnika (kojima pretežno treba DL) i može se spakovati više korisnika po grani.

Veće brzine bi zahtevale više stanica, što je skupo za izgradnju, kupovinu, dobijanje dozvole, planiranje itditd, i ako ne moraju da to rade, ni neće. Eto, na tu štednju sam mislio, nadam se da ti je malo jasnija problematika. Nije sve na jednostavnoj odluci dal nešto hoće il neće i en postoji jednostavan prekidač koji će povećati brzinu.

Edit: Da, možeš da prebaciš 4mbit na UL, ali statistika kaže da ljudima to ne treba. Tebi treba al 99% ljudi to ne bi koristilo. samim tim 99% tog dodatnog aplouda bi otišlo zabadava i iskorišćenje linka bi bilo lošije.
Statistika je protiv tebe, i dok se statiskički ne poveća potražnja za aploudom neće se ni povećavati aploud.

vasiljevic
16.10.2013, 20:42
Da li stvarno misliš da se nerviram zbog Skypa? Skype je naveden kao glup iritirajući glič ne bitna stvar. Ako iritira jedna tako glupa sitnica, kako tek može da iznervira nešto bitnije? Poenta priče je da za udoban rad na netu bitan je i upload.

Hvala na ponudi za pozivnicu ali u zadnje vreme retko šta skidam sa neta, jednostavno, prošlo me.

I da, dobro mi je poznato kakvi svi problemi postoje sa infrastrukturom SBBa. Pisano je o tome odavno i ovde i ta situacija se nije izmenila već par godina. A pogotovu neće posle ove kupovine sada. Mada .... to mada kaže da oni svakog meseca vrlo uredno naplaćuju od ljudi "održavanje" i da su trebali da ulože u posao ili ti u infrastrukturu. Pisali i o tome. Pisali i o tome kako je na vrlo diskutabilan način povećavan broj korisnika bez ulaganja i kako to utiče na kvalitet signala. Ali to bi trebalo da rešava kompanija ne mi, zar ne? Hoće pare, pa neka ulože nešto.

Statistika .... po statistici preko 90% ljudi je zadovoljno sa sadašnjom brzinom od 10 Mbit. Bar po izjavama naših provajdera i njihovoj statistici. Dakle, statistički treba samo jedan paket. Tvoja logika. Ono što se ja sećam sa faksa je izjava mog profesora matematike koji je rekao da je statistika ku..a koja ti daje rezultat koji ti želiš. Zato ja statistiku ni malo ne volim.

SirDuck
16.10.2013, 20:57
Da li stvarno misliš da se nerviram zbog Skypa? Skype je naveden kao glup iritirajući glič ne bitna stvar. Ako iritira jedna tako glupa sitnica, kako tek može da iznervira nešto bitnije? Poenta priče je da za udoban rad na netu bitan je i upload.

Hvala na ponudi za pozivnicu ali u zadnje vreme retko šta skidam sa neta, jednostavno, prošlo me.

I da, dobro mi je poznato kakvi svi problemi postoje sa infrastrukturom SBBa. Pisano je o tome odavno i ovde i ta situacija se nije izmenila već par godina. A pogotovu neće posle ove kupovine sada. Mada .... to mada kaže da oni svakog meseca vrlo uredno naplaćuju od ljudi "održavanje" i da su trebali da ulože u posao ili ti u infrastrukturu. Pisali i o tome. Pisali i o tome kako je na vrlo diskutabilan način povećavan broj korisnika bez ulaganja i kako to utiče na kvalitet signala. Ali to bi trebalo da rešava kompanija ne mi, zar ne? Hoće pare, pa neka ulože nešto.

Statistika .... po statistici preko 90% ljudi je zadovoljno sa sadašnjom brzinom od 10 Mbit. Bar po izjavama naših provajdera i njihovoj statistici. Dakle, statistički treba samo jedan paket. Tvoja logika. Ono što se ja sećam sa faksa je izjava mog profesora matematike koji je rekao da je statistika ku..a koja ti daje rezultat koji ti želiš. Zato ja statistiku ni malo ne volim.

Nisam rekao ništa o naplati "održavanja" ni o njihovoj politici, niti bilo čemu njihovom.
Samo sam objasnio tehnička ograničenja kablovskog interneta jer mnogi ljudi misle da se sve može uraditi lako al oni neće jer su pakosni. Pod "oni" mislim na bilo kog operatora bilo čega.

Nisam dao svoje mišljenje, samo sam objasnio njihovu logiku. Dakle ne moja logika, nego njihova logika. Ako je po njihovim nalazima 90% ljudi zadovoljno ovom brzinom, onda će oni raditi po tome. Zašto bi bacali opseg na veće brzine ako nikoga ne zanimaju veće brzine? Jedino zbog konkurencije, a pošto im je preskupi telekom jedina konkurencija, onda nema neke poente, zar ne?
Pitaj prosečnog srbina dal mu je 10Mbit dovoljno, neće znati ni šta si ga pitao. Njemu sve radi i nema za šta da se žali, i više nego dovoljno je za fejsbuk.

Statistika je kur*a samo ako daje rezultate koji ti se ne sviđaju.
Znam šta hoćeš da kažeš, i ni ja ne volim "statističke" rezultate jer su prodavanje magle u većini slučajeva, ali jedan operator nema potrebe da laže sebe lažnom statistikom jer je statistika ono što mu donosi pare.

Dakle tehnička ograničenja + skupoća proširenja + nedostatak dobre konkurencije + generalno zadovoljni korisnici = tako je kako je do daljnjeg.
Nema potrebe za ubrzanjima, iz njihove perspektive, i neće da bacaju pare ako ne moraju, tolko je prosto.

Milan Maunic
17.10.2013, 9:39
Ponuda za povecanje brzine i nove pakete usluga startuje u Ponedeljak 21.10.2013.
I ko god je pomenuo ugovorne obaveze je bio u pravu. Povecanje standardne brzine biti vezano za DuoMix i TrioMix korisnike. Najavljeno je i da ce se promeniti postojeci paket postpaid interneta. Bice detalja i vise kad pocne akcija.
I da, sve te zakulisane radnje su normalne za svakog provajdera/operatera. Svako zeli da ostvari najvecu mogucu zaradu na bilo koji nacian a da korisnici to ne znaju i/ili ne osete na svojoj kozi... (naravno ako je neko monopolista, zabole ga uvo o korisnicima)...raspravljati o tome je zaista gubitak vremena.

boris6
17.10.2013, 9:49
Juce sam potpisao ugovor za D3 Duo Mix i nakon aktivacije sam imao 16Mbit/s. Pre toga sam imao 10Mbit/s, postpaid internet. Bez mix-a. Ja sam prilicno zadovoljan

nexexcalibur
17.10.2013, 11:21
Juce sam potpisao ugovor za D3 Duo Mix i nakon aktivacije sam imao 16Mbit/s. Pre toga sam imao 10Mbit/s, postpaid internet. Bez mix-a. Ja sam prilicno zadovoljan

To ti je aktivacioni paket, traje dan,dva,tri...posle ti ide na onaj paket koji placas....

stefanm
17.10.2013, 13:10
Ponuda za povecanje brzine i nove pakete usluga startuje u Ponedeljak 21.10.2013.
I ko god je pomenuo ugovorne obaveze je bio u pravu. Povecanje standardne brzine biti vezano za DuoMix i TrioMix korisnike. Najavljeno je i da ce se promeniti postojeci paket postpaid interneta. Bice detalja i vise kad pocne akcija.
I da, sve te zakulisane radnje su normalne za svakog provajdera/operatera. Svako zeli da ostvari najvecu mogucu zaradu na bilo koji nacian a da korisnici to ne znaju i/ili ne osete na svojoj kozi... (naravno ako je neko monopolista, zabole ga uvo o korisnicima)...raspravljati o tome je zaista gubitak vremena.

Hvala za info , i nadam se da ce i nama koji im najvishe para placamo ( Super HD MIX korisnici ) isto biti povecane brzine interneta od 21.10
:)
Pozdrav.

SirDuck
17.10.2013, 13:16
Ne razumem, povećanje će idalje biti samo uz obnovu ugovora, i za mix korisnike?

boris6
17.10.2013, 13:22
To ti je aktivacioni paket, traje dan,dva,tri...posle ti ide na onaj paket koji placas....

U pravu si... pih :boodala:

M.C.
17.10.2013, 15:50
Ja sam potpisao ugovor pre 3 nedelje, tako da mi neće biti problem potpisivanje novog. Za one koji su na sredini/kraju je već druga priča, treba razmisliti da li su nove brzine vredne novih ugovora. Što se mene tiče od kablovskih provajdera mi je SBB jedini dostupan, a na ADSL ne bih prešao govnjivom motkom da me teraju. Bolje stabilnih 10-15MBit, nego 20 gde veza non-stop puca. :)

NjegovaWisost
17.10.2013, 15:58
Ja sam potpisao ugovor pre 3 nedelje, tako da mi neće biti problem potpisivanje novog. Za one koji su na sredini/kraju je već druga priča, treba razmisliti da li su nove brzine vredne novih ugovora. Što se mene tiče od kablovskih provajdera mi je SBB jedini dostupan, a na ADSL ne bih prešao govnjivom motkom da me teraju. Bolje stabilnih 10-15MBit, nego 20 gde veza non-stop puca. :)

Slažem se... Većina nas ima alternativu jedino u ADSLu...

Rockstar
17.10.2013, 21:02
ja sam potpisao ugovor pre 3 nedelje, tako da mi neće biti problem potpisivanje novog. Za one koji su na sredini/kraju je već druga priča, treba razmisliti da li su nove brzine vredne novih ugovora. Što se mene tiče od kablovskih provajdera mi je sbb jedini dostupan, a na adsl ne bih prešao govnjivom motkom da me teraju. Bolje stabilnih 10-15mbit, nego 20 gde veza non-stop puca. :)

Имам АДСЛ четири године.. Не знам о каквом "пуцању везе" причаш. Ради као сат од првог дана. Ја сам за нестабилне конекције чуо управо примере код кабловских провајдера, о чему је својевремено и наш Кузма писао..

NjegovaWisost
17.10.2013, 23:22
Имам АДСЛ четири године.. Не знам о каквом "пуцању везе" причаш. Ради као сат од првог дана. Ја сам за нестабилне конекције чуо управо примере код кабловских провајдера, о чему је својевремено и наш Кузма писао..

Sve zavisi od infrastrukture, individualno...

M.C.
18.10.2013, 8:49
Не знам о каквом "пуцању везе" причаш.
O pucanju koje se konstantno dešava kod moje sestre, najboljeg druga i koje je trenutno aktuelno i na poslu. Nema ko se nije žalio od ljudi koje poznajem. Sa druge strane kod SBB-a mi je veza bila nestabilna samo jednog avgusta, ne znam šta su radili oko mreže, ali znam da sam pi*deo jer sam baš u to vreme igrao poker online. Pa kad igraš 4 stola po 5$ i onda pukne veza... :kreza: Da čuknem u drvo, to je bio prvi i poslednji put da se tako nešto dešavalo, a korisnik sam više od 6 godina. ADSL u Kragujevcu - no no no. ;)

nicpid
18.10.2013, 19:44
ko zna kakve su centrale tamo, generalno kablovska je bolje resenje.

stefanm
21.10.2013, 10:11
Kod mene i dalje sve isto nista nije menjana brzina, izgleda da je jos jedna ispala u pitanju... :nov_explo

M.C.
21.10.2013, 10:54
Ja čekam prvi, kao i sav normalan svet. Za*ebi ovo sredinom meseca. :kreza: Na njihovom forumu svi drži-nedaj idemo kod drugog čim istekne ugovor itd. Pa idite gospodo, ko ima uslova može da bira provajdera, pa nek da svoj novac gde misli da je bolje.

Picard
21.10.2013, 19:08
http://www.sbb.rs/upload/document/sbb_cenovnik_g1_131022.pdf

nexexcalibur
21.10.2013, 19:11
Ocajno dizajniran cenovnik kao i uvek. Jel pise nesto za ugovor? Prepaid paket 365 dana, limit 41gb, cena skoro 13k, who the fuck use this?

Kidja
21.10.2013, 19:15
Bas se pretrgli za 0.5mb digli upload za S paket :tapsh:

Obtainer
21.10.2013, 20:08
A nama koji smo na postpaidu-visibaba. Ni 1Mbit gore za DL, a kamo li za UL.

Picard
21.10.2013, 20:38
Moj ugovor na 2 godine mogu samo da sanjaju.

player1
21.10.2013, 21:39
A sta bi sa mix paketima?

Dark Magician
21.10.2013, 22:07
A sta bi sa mix paketima?

Valjda ih rebrendiraju, nista nije jasno, osim da ce verovatno da bude krs...

dekilio
21.10.2013, 22:15
Nisam ni ocekivao nesto vise, posebno posle onih kvazi najava. Ali uslovljavati ove prosecne ponude novim ugovorom na 2god, nisam siguran koliko im je pametno. Za sada im se moze. Kod mene u kraju je komentar; jos brzi internet? pa i sada je ekstra brz. Takvih je 70%, sluzi im internet samo za fejs, you tube i sl... :fastfood:

dacajak
21.10.2013, 22:43
Nisam lud da potpisujem novi ugovor za mizerno povecanje, pogotovo sto ne znam sta ce sve da se izdesava sa ovim novim vlasnicima. Sacekacu ja ipak nekoliko meseci da vidim sta ce sve da se desi u medjuvremenu.
Jednostavno, sve mi jedno, dal cu da cekam 10 ili 5 minuta da se skine film, ili 4 odnosno 2 sata da se skine igrica, a za to vreme da ne znam sta ce da se desi sutra, a kamoli za 2 godine. Da je 20mbita, to bi bila cec druga prica.

nexexcalibur
21.10.2013, 23:29
Mene samo zanima sta ce biti za pola sata, da li ce stvarno da nam smanje na 6mbita.

Sto sam cuo pricu da ce sad zbog novih vlasnika (amera), filtrirati p2p saobracaj :boodala:

NjegovaWisost
22.10.2013, 0:39
Elem, s obzirom da je sada 72h unazad džabe, faktički sam natjeran da platim 350 dinara više za Hit paket i SK HD...
Mene samo zanima sta ce biti za pola sata, da li ce stvarno da nam smanje na 6mbita.

Sto sam cuo pricu da ce sad zbog novih vlasnika (amera), filtrirati p2p saobracaj :boodala:

Ne mogu da ti smanje ako imaš bilo kakav ugovor. Niti će to da urade.

Drugo, novi vlasnik je investiciona firma, baš njih briga za to, vjerovatno u upravnom odboru sjede pravnici i ekonomisti, nemaju oni pojma ni šta ti je p2p :P

nexexcalibur
22.10.2013, 2:04
Elem, s obzirom da je sada 72h unazad džabe, faktički sam natjeran da platim 350 dinara više za Hit paket i SK HD...

Ne mogu da ti smanje ako imaš bilo kakav ugovor. Niti će to da urade.

Drugo, novi vlasnik je investiciona firma, baš njih briga za to, vjerovatno u upravnom odboru sjede pravnici i ekonomisti, nemaju oni pojma ni šta ti je p2p :P

Mislim, prica je bila, nema povecanja ako ne potpisemo ugovor. A posto necu da potpisem ugovor, a brzine od 10mbita nema po novom cenovniku, zanima me da li ce da smanje ili povecaju :p

Dovoljno da je americki kapital u pitanju, tu su uvek mpaa ria lobisti, ne brini, desava se sirom evrope, isp=evi filtriraju bittorrent saobracaj i salju cestitke na kucnu adresu :)

SirDuck
22.10.2013, 7:28
Ovaj telekomov vdsl uopste ne zvuci tolko lose, ako ukinu p2p :D

NjegovaWisost
22.10.2013, 16:17
Ovaj telekomov vdsl uopste ne zvuci tolko lose, ako ukinu p2p :D

Ako ukinu P2P idem na lelekom.

player1
23.10.2013, 8:34
Mislim, prica je bila, nema povecanja ako ne potpisemo ugovor. A posto necu da potpisem ugovor, a brzine od 10mbita nema po novom cenovniku, zanima me da li ce da smanje ili povecaju :p

Ostace ti isti i tarifirace se stari ugovor.

Ako primetis, u novom cenovniku ne postoje paketi sa imenima kao ranije.

Sada se FlatHome paketi zovu S+, M+, L+, XL+
Nema ni starih Mix paketa.

Tako da dok god ne potpises novi ugovor, vodice se racun na stari paket, pod starim uslovima.

Ne mogu npr. da ti smanje brzinu na 6MBs kao S+, jer ti nikad nisi ugovorio taj paket, nego S, i slicno.

Dark Magician
23.10.2013, 16:47
RATEL ne znam da li ce sam da radi svoj posao, ali ovo ne bi smeli da rade. Treba da podnesemo zalbe na ove gluposti, kojima efektivno ucenjuju i menjaju odredbe ugovora.

nexexcalibur
23.10.2013, 17:06
Ostace ti isti i tarifirace se stari ugovor.

Ako primetis, u novom cenovniku ne postoje paketi sa imenima kao ranije.

Sada se FlatHome paketi zovu S+, M+, L+, XL+
Nema ni starih Mix paketa.

Tako da dok god ne potpises novi ugovor, vodice se racun na stari paket, pod starim uslovima.

Ne mogu npr. da ti smanje brzinu na 6MBs kao S+, jer ti nikad nisi ugovorio taj paket, nego S, i slicno.

Da, shvatio sam odmah.

U sustini sve je isto, samo mi internet puca 20ak puta dnevno i slika na kablu je losija... :tapsh: sbb

Mare88
23.10.2013, 17:20
RATEL ne znam da li ce sam da radi svoj posao, ali ovo ne bi smeli da rade. Treba da podnesemo zalbe na ove gluposti, kojima efektivno ucenjuju i menjaju odredbe ugovora.
Zašto ne bi smeli?
Oni te ne prisiljavaju da menjaš paket (potpisuješ novi ugovor)...

Srki
23.10.2013, 17:33

O cemu ti pricas ? stari ugovor 10/1 ti ide normalno , ukoliko zelis nove brzine i usluge gde je izmedju ostalog i 15/1.5 onda potpisujes novi ugovor na 2 godine .

NjegovaWisost
23.10.2013, 18:18

Sve su ti odgovorili.

Ja sam danas potpisao Gold Mix. Mislim da tih 300 dinara više vrijedi 5mbits brži internet, 7 novih HD kanala, 30 i kusur običnih novih i naravno, opcija zbog koje sam sve uzeo, 72h unazad...

player1
24.10.2013, 8:59

Nazalost, Telekom je vec radio to isto, i to je proslo bez problema.

Dark Magician
24.10.2013, 9:49
Zašto ne bi smeli?
Oni te ne prisiljavaju da menjaš paket (potpisuješ novi ugovor)...

Teraju te, jer ti ukidaju postojece (menjaju ime paketa, umesto da ga samo unaprede), i tako zaostajes (odnosno ne dobijas povecanje brzina, koje je obecano), sve sa ciljem menjanja odredbe ugovora o duzini. Jer bi ovako mojih jos godinu dana, postalo tri ukupno ako potpises novi. Koji je nista drugo, nego nego produzavanje ugovora, zamaskirana drugim imenom. Sada da ti daju da potpises jos dve godine, za isti paket, ili ce da ti smanje brzine. Itekako bi se bunio, ovo je isto to. Samo napravljeno da ljudi sami misle da je to u redu.
Dodali su ''+'' u ime internet paketa, i sta ih sprecava da za godinu dana stave neku drugu glupost, i opet teraju jos vece ugovore?

Srki
24.10.2013, 13:13
Teraju te, jer ti ukidaju postojece (menjaju ime paketa, umesto da ga samo unaprede), i tako zaostajes (odnosno ne dobijas povecanje brzina, koje je obecano), sve sa ciljem menjanja odredbe ugovora o duzini. Jer bi ovako mojih jos godinu dana, postalo tri ukupno ako potpises novi. Koji je nista drugo, nego nego produzavanje ugovora, zamaskirana drugim imenom. Sada da ti daju da potpises jos dve godine, za isti paket, ili ce da ti smanje brzine. Itekako bi se bunio, ovo je isto to. Samo napravljeno da ljudi sami misle da je to u redu.
Dodali su ''+'' u ime internet paketa, i sta ih sprecava da za godinu dana stave neku drugu glupost, i opet teraju jos vece ugovore?

O cemu ti pricas covece :eek: tebe niko ne prisiljava da menjas bilo sta , tebi niko nista nije smanjio od onog sto si potpisao niti te pritiska da potpises novi .
To sto je izasao povoljniji paket to je stvar provajdera .
Da li bi se isto zalio sto je recimo MTS prodavao Galaxy S3 na ugovor od 2 godine a posle godinu dana daje opet uz novi ugovor na 2 godine Galaxy S4 , da li bi i njima rekao da te '' pritiskaju '' da uzmes jer je bolji od onoga sto ti imas odnosno od prethodnog modela ?? To postaje 3 godine ako potpises novi kao sto si gore naveo ;)
Nacin na koji ti razmisljas mozes da koristis u vezi svega u svakodnevnom zivotu i da se zalis :dedica:

Dark Magician
24.10.2013, 14:56
Tvoje uporedjenje sa telefonom uopste nije na mestu. I naravno da te prisiljavaju, da nece mozda da spuste cenu za zastarelu brzinu? Ne, nastavice da naplacuju punu, bez postovanja povecanja svim korisnicima.

I svi kada su potpisivali su dobijali obecanje da ce dobiti nove brzine kao i ostali.
Ti se ne bi bunio da su ti obecali taj S4 ako potpises, pa da te *****u?
A oni bi ti oprostili da ti prekrsis svoja obecanja njima?

Doomche
24.10.2013, 15:16
Možeš samo da sanjaš da ti je bilo ko obećao svako povećanje paketa koje se desi dok ti ne istekne ugovor. ;)

Srki
24.10.2013, 15:43
Tvoje uporedjenje sa telefonom uopste nije na mestu. I naravno da te prisiljavaju, da nece mozda da spuste cenu za zastarelu brzinu? Ne, nastavice da naplacuju punu, bez postovanja povecanja svim korisnicima.

I svi kada su potpisivali su dobijali obecanje da ce dobiti nove brzine kao i ostali.
Ti se ne bi bunio da su ti obecali taj S4 ako potpises, pa da te *****u?
A oni bi ti oprostili da ti prekrsis svoja obecanja njima?

Prvo i pre svega niti su brzine iste u novoj ponudi a jos manje cene , cene su vise shodno brzinama koje su dali u novim paketima , znaci ne dobijas iste brzine kao pre za manje novca nego dobijas nove povecane brzine prema novim visim cenama !
O kakvim obecanjima ti pricas ? koristim SBB od 2005 godine nikad mi niko nije davao nikakva obecanja prilikom potpisivanja ugovora !
Kupio sam u februraru ove godine novu KIA Rio za 13299 evra , u julu je bila akcija i davali su ga sa istom opremom za 11990 evra , da li sam trebao da ih tuzim i kao postojeci korisnik da ima trazim povracaj novca ili kao postojecem korisniku da im trazim dodatnu opremu pored postojece posto sam iznerviran njihovom novom ponudom ??
Bez zlih namera i uvrede ali me podsecas na moju babu , njoj su svi lopovi , prevaranti i hohstapleri i naravno iza svega se krije neka urota :dedica:

Dark Magician
24.10.2013, 16:05
Od kad sam ja na SBB-u, uvek je bilo povecanje. Sada su dodali ''+'' u ime paketa upravo da izbegnu tu obavezu. Ni priblizno nije u redu. I to su uradili iz samo jednog razloga, jer im se moze i jer mi pustamo takve i gore stvari stalno. Hoce investicioni fond da nabije sto vise ljudi na sto duze, da bi digli cenu kompanije, ponuda u SBB-u ce da valja za par godina kad prodaju, i ako se potrudi konkurencija. Sledeci put ce opet da *****u verne korisnike, da opet obavezuju na sto duzi period, kako bi izmuzli sta mogu. I treba RATEL da ih sankcionise, i da im zabrani to menjanje, ali sumnjam. Kod nas je rasulo. I jos ih ti kao korisnik branis? Zasto ih pa branis? Ta brzina je preskupa, i ovo je monopol. Opet uporedjujes s pogresnim primerom.

Picard
24.10.2013, 16:30
Uporedi sa Telekomom.
Da li oni uslovljavaju nove brzine novim ugovorima na 2 godine i još uz to onemogućavaju korisnike koji su pod ugovorima da ih raskinu i pređu na nove? Da. Da li je RATEL pisnuo? Nije, niti će.
Jedino za šta možeš da se obratiš RATELu jeste zbog eventualnog neispunjavanja potpisanih obaveza.

M.C.
24.10.2013, 16:33
Hoćemo 30MBit za 1000din. Svi na ulice. :rolleyes:

Barni
24.10.2013, 17:17
Dark Magician je u pravu, nisu mi jasni branioci poslovne politike sjbba
- na sbb-u sam od 2007 ubrzanja su uvek obuhvatala sve korisnike sve do pre neki dan, kako neko ne kapira koliko je to loše, takve kurvinjske poteze smo do sada mogli da vidimo kod adsl provajdera
- ljudi koji sada potpišu novi ugovor ostaju na tim brzinama do 2015 bez obzira na razvoj ponude konkurencije
- kada je sjbb prethodni put povećao brzine pre 1,5 god. startni paket je bio 10/1 za iste pare se mogao uzeti adsl 1,5/nešto
- u međuvremenu adsl provajderi su uspeli da dostignu tih 10/1 za iste pare, 6x su ubrzali za 1,5 god, šta ako nastave tim tempom....

- o poslovnoj politici sjbba može da misli ko šta hoće, meni se ne dopada, ugovor sam potpisao jer sam očekivao da će mi sledovati ubrzanja automatski kao do sada
- na kraju nije tragedija, preživećemo i sa samo 10/1 :D

Mare88
24.10.2013, 17:32
^Niko ovde ne brani politiku SBBa, niti je podržava, već samo kažemo da im se može...

- ljudi koji sada potpišu novi ugovor ostaju na tim brzinama do 2015 bez obzira na razvoj ponude konkurencijeNe bih rekao da je ovo tačno, ako budu ubrzavali ove nove pakete, svi će dobiti ubrzanje.
A, realno, teško da će smišljati neke nove pakete, u bližoj budućnosti...

Dark Magician
24.10.2013, 17:37
S druge strane ugovor jasno kaze da mozes da menjas paket za to vreme, a kako nema vise starih, moraju da ti daju novi. Sutra treba da idem za to, samo jos da vidim da li ce to da mirno urade. A svi mozemo sada da raskinemo ugovor, jer su promenili ponudu.

Mare88
24.10.2013, 17:43
^Nema šanse da ti daju novi paket, bez novog ugovora, pre će te ponuditi neki od starih paketa (ako ih ugovor stvarno obavezuje na to)...
Ako ti je isteklo originalnih godinu-dve, na koje si potpisao ugovor, oduvek si i mogao da raskineš, ako nije, nemaš osnova, jer oni tvoj ugovor/paket nisu menjali.

Dark Magician
24.10.2013, 18:13
Nije mi istekao, ostala je jos godina, i nemam nameru da budu dve. Ne mogu da mi nude nesto sto nemaju u ponudi, a ugovor jasno kaze da moze da se menja paket, sto znaci to sto trenutno imaju.

Mare88
24.10.2013, 18:28
Javi šta su ti rekli, kada se vratiš iz predstavništva...

Dark Magician
24.10.2013, 18:39
Javi šta su ti rekli, kada se vratiš iz predstavništva...

Racunam da ce da lupetaju napamet kao i uvek.
Evo mesec dana se ganjam da internet ne radi, pa su mi zamenili modem, i danas se opet desilo dvaput, a uporno tvrde da je mreza OK!

vasiljevic
24.10.2013, 21:37
Da presečemo raspravu oko toga da li Ratel može ili ne može da ih tuži zbog ovoga i šta ja znam.

Zakonski, ne može. To su novi paketi koji imaju nove cene i nemaju veze sa starim. Razlog je promena imena paketa, brzine paketa i sadržaja pomenutih. Dakle, zakonski, tu su čisti.

Ratel može da ih kači po mnogo drugih stvari koje sam ja ranije pomenuo i gde su svi vikali da ćutim. Dakle, oznaka paketa je ista, cena je ista i promenjene se brzine u zavisnosti od toga da li je ugovor na 12, 24 meseca ili prepaid bez ugovora. To je PROTIVZAKONITO jer proizvod ne deklariše cena već njegov sadržaj ili ti u ovovm slučaju brzina interneta. Zakon dozvoljava popuste, ali ne dozvoljava da se menja sadržaj ponuđenog proizvoda, ili ti brzina interneta. Ovo gore navedeno je teška diskriminacija korisnika i uslovljavanje kupovine.

Ista priča ide i oko toga kako je prikazana cena. Pošto je nemoguće dobiti internet bez TV pretplate, ta pretplata mora biti uračunata u cenu i tako prikazana korisniku. Ne prikazivanje ovoga je skrivanje stvarnih troškova paketa. To je važilo ranije a verovatno i sada kad se govori o raznim mix, duo i trio paketima. Cena paketa nije xxx već xxx+yyy gede je yyy cena održavanja. Razlog je prost. Ako reklamirate samo internet koji može bez TVa tad je sadašnja praksa SBBa u redu. Pošto ne može, to je lažno reklamiranje i skrivanje troškova i prave cene usluge.

Dakle, legalno, ovo što rade je OK. Da li je ovo lepo smišljen način da se uslovljavaju korisnici da uzmu nove pakete na nove 2 godine? Da. Da li je u skladu sa onime što su do sada radili? Ne. Da li se korisnici koji su pod ugovorom osećaju prevareno? Da.

Šta uraditi? Ko nema izbora, nema ga i on će potpisati novi ugovor pogotovu ako je razlika u brzini velika u odnosu na razliku u ceni. Ostali? Mogu da ostanu na starom paketu do isteka (veliki broj je tu negde do proleća ili do leta) i sačekaju start VDSL pa da vide kakva će biti situacija tada. Isto tako mogu da sačekaju da vide kako će ići situacija oko "kontrole" p2p saobraćaja, da li će biti nekih novih ograničenja (tipa "fer upotrebe") i sl (inače, popularno kod amera). Jap, sad smo došli u situaciju da će nam postati dosta bitno da se Telekom ne prodaje, da bi se uvele nove tehnologije, jer ako se proda, od VDSL nema ništa po normalnim cenama.

Isto tako: promena paketa sada je veliko pitanje. Zašto? Po ugovoru, možeš da ga promeniš. Ali je situacija sada da oni ne mogu da ti ponude neki stari ukinut paket jer je to nepostojeća ponuda. Po zakonu, moraju da ti ponude Šta ako odbiju? Zakonski, jeste u pravu ali dok to isterate sudski, ima da vam odavno istekne pomenuti paket. I tad, zakonski, dobićete rešenjem suda ponudu za važeće pakete sa zakašnjenjem od jedno 2-3 godine kako su nam revnosni sudovi. Koliko to nama koristi kao korisnicima? Nimalo.

Inače, onako pogled ovlaš na cenovnik. Onaj ko je smislio onaj dodatak brži net treba na pregled glave pod hitno, ista cena za sve pakete. Isto košta nekog da digne brzinu sa 15 na 60 koliko i onoga ko ima brzinu 40. Plus, Flat telefon sa ograničenjem od 1500 minuta, definicija flat nema ograničenje koliko se ja sećam.

DragonSlayer
24.10.2013, 22:45
Ja samo da podsetim da je Telenor NA SILU menjamo ljudima pakete, prebacivao ih na skuplje pakete za koje oni misle da su bolji za korisnike.

Ja lično sam napisao i poslao RATELu 4 pritužbe na ovo.

Dakle, PROMENILI mi paket, i ime paketa, i sve, i NISAM dobio NI JEDAN odgovor od RATELa, namerno sam pisao sva 4 odvojeno, kao 4 odvojena slučaja.

Smarao sam i Telenor mesecima, i samo dobijao generisane odgovore da je to tako odlučeno, da piše u ugovoru i da mogu da idem da fuckmyself.

Dakle, kad je TO prošlo, i nikom ništa, tek ovo sa SBBom neće ni da pogledaju.

Do sada jesmo dobijali automatski speedup, sada više ne. Promenili su, njihova firma, njihovo pravo.

Dakle, ono što si potpisao, to dobijaš. Nisu te uskratili nizašta.

Ako hoćeš drugo, veće, brže, možeš. Odeš, potpišeš i imaš.
Prosto ko pasulj i totalno legitimno. Čak te i ne primoravaju da ovaj ugovor "isteraš" do kraja, već možeš odmah da odradiš to.

Npr. kod MTSa kad potpišeš 50 posto popusta, moraš to da teraš do kraja.
Kod Telenora, ko dobije 50 posto, ima obavezu, ali ako se pojavi povoljna varijanta sa telefonom, u svakom trenutku možeš da je uzmeš, i da raskineš 50 posto. I šta sad, da li Telenor ovim mene PRISILJAVA da uzmem telefon?
Ne. Možeš da nastaviš sa 50 posto, a možeš i teleofn, i da produžiš obavezu opet za 24 meseca.

Šta uraditi? Ko nema izbora, nema ga i on će potpisati novi ugovor pogotovu ako je razlika u brzini velika u odnosu na razliku u ceni.

Like me. Meni je jedina alternativa budjavi ADSL koji može da podrži 12/1 i to je to. A za iste pare koje (sada) nudi SBB 15/1,5. I ? Šta da radim? Može im se....

Kažu konkurencija. Koja konkurencija? Navode mi tu neke druge operatere, za neke nisam ni čuo. Jedni operišu samo po vojvodini, drugi samo Niš i KG, treći "imaju" tri grada....

I zašto bi se onda SBB "mlatio" da juri neki standard ili brzinu, kad imaju monopolski položaj?

Svi rade za pare, da za što manje uloženog, više dobiju.
I učesnici ovde na forumu, i oni van foruma, itd itd ....

I zato bez veze ovde mlatimo praznu slamu, šta je ponudjeno, to je, ko hoće, nek potpisuje, ko neće, nek ostane na starom, ili još bolje, u znak protesta, nek otkaže totalno usluge SBBa, šta će mu net?

Ko može preći će kod konkurencije, a to je 2 posto korisnila, gubittak sa kojim je SBB sigurno računao, i to je to.

Ja sam bio na DuoMixu, samo održavanje i net 10/1, D3+WiFi ruter. = 2551 din.
SAd sam uzeo DuoSilver, opet održavanje i net, sada 15/1,5, ostaju kod mene D3 i WiFi ruter, 2590 dinara. Za 40 dinara, dobih 50 posto veće brzine.
Da li je loše ? Nije. Da li može bolje? Uvek.
Alternative? Nemam. To je to, take it or leave it.

Svaki dan nam je sve skuplje, struja, voda, PDV dižu, akcize, porezi, a neki ljudi su toliko zaludni, ili toliko van sveta, da je problem brzina neta, koju 95 posto ljudi koristi samo za torentovanje. Za 6 dolara mesečno imaš već SeedBox od 100GB, pa torentuj do mile volje. Uštediš već na struji kad ti komp nije uključen 24/7. Ja uplatim 3 meseca, i nabijem ratio, posle godinu dana troškarim ....

Ratel može da ih kači po mnogo drugih stvari koje sam ja ranije pomenuo i gde su svi vikali da ćutim. Dakle, oznaka paketa je ista, cena je ista i promenjene se brzine u zavisnosti od toga da li je ugovor na 12, 24 meseca ili prepaid bez ugovora. To je PROTIVZAKONITO jer proizvod ne deklariše cena već njegov sadržaj ili ti u ovovm slučaju brzina interneta. Zakon dozvoljava popuste, ali ne dozvoljava da se menja sadržaj ponuđenog proizvoda, ili ti brzina interneta. Ovo gore navedeno je teška diskriminacija korisnika i uslovljavanje kupovine.

Ovo je sve diskutabilno, jer ti dobijaš proizvod, tj. PRISTUP INTERNETU.

Sve ostalo su nijanse.

Da li bi onda mogao i da nazoveš uslovljavanjem kupovinu telefona po povlašćenoj ceni uslavljavanjem? Telefon prodaju i z akeš operateri, 40000. Uz paket od 2000 mesečno pod obavezom, dobiješ ga upola cene ili manje. Da li je i to uslovljanje? Paket se isto zove, telefon je isti marka i tip?

Da je protivzakonito, ne sumnjam da bi odavno to samo drugačije preformulisali.

Mario Pavićević
24.10.2013, 22:49
Vec 6 godina je SBB u vlasnistvu investicionog fonda, a od tada su osim umiranja lokalong sabracaja i HUB-ova gotovo uvek bili ispred ADSL-a, te ne vidim razlog da se korisnici plase novog vlasnika.
Inace, ne vidim takodje ni hajku na ugovornu obavezu od 2 godine, kod telekoma, kao i kod vecine ostalih proizvodjaca je identicna prica, svi gledaju da vezu korisnike za sebe na sto duzi vremenski period. Sve se svodi na to da je ponuda u momentu kada potpisujete novi ugovor dobra, i da je infrastruktura kvalitetna, bilo da se radi o kablovskom ili ADSL pristupu, ostalo su sve detalji.

NjegovaWisost
25.10.2013, 2:34
Da presečemo raspravu oko toga da li Ratel može ili ne može da ih tuži zbog ovoga i šta ja znam.

Zakonski, ne može. To su novi paketi koji imaju nove cene i nemaju veze sa starim. Razlog je promena imena paketa, brzine paketa i sadržaja pomenutih. Dakle, zakonski, tu su čisti.

Ista priča ide i oko toga kako je prikazana cena. Pošto je nemoguće dobiti internet bez TV pretplate, ta pretplata mora biti uračunata u cenu i tako prikazana korisniku. Ne prikazivanje ovoga je skrivanje stvarnih troškova paketa. To je važilo ranije a verovatno i sada kad se govori o raznim mix, duo i trio paketima. Cena paketa nije xxx već xxx+yyy gede je yyy cena održavanja. Razlog je prost. Ako reklamirate samo internet koji može bez TVa tad je sadašnja praksa SBBa u redu. Pošto ne može, to je lažno reklamiranje i skrivanje troškova i prave cene usluge.

Dakle, legalno, ovo što rade je OK. Da li je ovo lepo smišljen način da se uslovljavaju korisnici da uzmu nove pakete na nove 2 godine? Da. Da li je u skladu sa onime što su do sada radili? Ne. Da li se korisnici koji su pod ugovorom osećaju prevareno? Da.

Šta uraditi? Ko nema izbora, nema ga i on će potpisati novi ugovor pogotovu ako je razlika u brzini velika u odnosu na razliku u ceni. Ostali? Mogu da ostanu na starom paketu do isteka (veliki broj je tu negde do proleća ili do leta) i sačekaju start VDSL pa da vide kakva će biti situacija tada. Isto tako mogu da sačekaju da vide kako će ići situacija oko "kontrole" p2p saobraćaja, da li će biti nekih novih ograničenja (tipa "fer upotrebe") i sl (inače, popularno kod amera). Jap, sad smo došli u situaciju da će nam postati dosta bitno da se Telekom ne prodaje, da bi se uvele nove tehnologije, jer ako se proda, od VDSL nema ništa po normalnim cenama.

Isto tako: promena paketa sada je veliko pitanje. Zašto? Po ugovoru, možeš da ga promeniš. Ali je situacija sada da oni ne mogu da ti ponude neki stari ukinut paket jer je to nepostojeća ponuda. Po zakonu, moraju da ti ponude Šta ako odbiju? Zakonski, jeste u pravu ali dok to isterate sudski, ima da vam odavno istekne pomenuti paket. I tad, zakonski, dobićete rešenjem suda ponudu za važeće pakete sa zakašnjenjem od jedno 2-3 godine kako su nam revnosni sudovi. Koliko to nama koristi kao korisnicima? Nimalo.

Inače, onako pogled ovlaš na cenovnik. Onaj ko je smislio onaj dodatak brži net treba na pregled glave pod hitno, ista cena za sve pakete. Isto košta nekog da digne brzinu sa 15 na 60 koliko i onoga ko ima brzinu 40. Plus, Flat telefon sa ograničenjem od 1500 minuta, definicija flat nema ograničenje koliko se ja sećam.

BraCki, da ti pravnik kaže, nisu u pravu. Cijena je BITAN elemenat ugovora. Ovo što rade je savršeno zakonito. Problem je na drugom mjestu i mnogo šire prirode...

I kad će nam puštati net pobogu? :(

Dark Magician
25.10.2013, 9:07
BraCki, da ti pravnik kaže, nisu u pravu. Cijena je BITAN elemenat ugovora. Ovo što rade je savršeno zakonito. Problem je na drugom mjestu i mnogo šire prirode...

I kad će nam puštati net pobogu? :(

Kako to mislis kada ce pustati?

DragonSlayer
25.10.2013, 10:18
Nama, koji nemamo alternative, i koji smo potpisali novi ugovor od 2 godine. Kada će pustiti brže pakete.

Dark Magician
25.10.2013, 10:37
Nama, koji nemamo alternative, i koji smo potpisali novi ugovor od 2 godine. Kada će pustiti brže pakete.

Pa valjda odmah? Zovite pa pitajte, mozda su se zaboravili, a mozda ih i zabole jer ste se uslovili ugovorom.

Srki
25.10.2013, 13:16
Evo ja juce uzeh Duo Gold Extra paket , jutros su aktivirali , rok je inace 48h za aktivaciju .

http://www.speedtest.net/result/3056308154.png (http://www.speedtest.net/my-result/3056308154)

DragonSlayer
25.10.2013, 17:06
Duo Silver + posle dva dana čekanja....

http://www.speedtest.net/result/3056728793.png (http://www.speedtest.net/my-result/3056728793)

NjegovaWisost
25.10.2013, 23:24
http://www.speedtest.net/result/3057447205.png (http://www.speedtest.net/my-result/3057447205)

vasiljevic
26.10.2013, 23:45
Pošto vidim da imamo problema oko razumevanja.

Prvo pitanje definisanje sadržine ili karakteristika paketa interneta, recimo oznake M+. Jeli to cena? Ne. Sadržaj internet paketa je njegova brzina i ostali parametri dotične veze. Tek potom može da se odredi završna kategorija ili ti cena dotične usluge. I to mora da važi za sve. I karakteristike i cena. Zakonski, tek potom može da se govori o popustu (u ovom slučaju popust na cenu kod ugovora na 12 ili ti 24 meseca). Zakon ne dozvoljava da se menjaju karakteristike proizvoda ili usluga u drastičnom odnosu. To tad više nije isti proizvod. Ne može da NjegovaWisost kupuje hleb od 600 grama za xx dinara, a da neko drugi zato što ima ugovor na 24 meseca dobija hleb iste oznake ali mase 5 kg. I da se vodi da je to isti hleb. To više nije isti proizvod. Može da dobije isti hleb za manje para na bazi popusta zbog ugovora, zakonski je čisto, ali taj hleb za sve mora imati 600gr. Pa i za NjegovuPresvetluWisost :).

Cela priča prevedena na ranije pomenuti telefon od 40.000 i razne pakete: Telefon je jasno definisan svojom sadržinom ili karakteristikama, i to je ono što zakon nalaže. Isto tako, paket telefonije je jasno definisan svojom sadržinom ili ti opisom a to je broj minuta, prenos podataka i broj SMSova i šta već. Svaki od njih ima svoju cenu i ona je pojedinačno definisana. I to je po zakonu. Ti na ugovor od xx meseci dobijaš popust na telefon, i to je zakonski dozvoljeno. Ovo kod Telenora izvedeno u režiji SBBa: pomenuti telefon bez ugovora nema GPS, memoriju, ima pola ekrana, ako potpišete na 12 meseci dajemo pola memorije i ostatak ekrana, a na 24 meseca dajemo i GPS. To je promena karakteristika uređaja i to nije dozvoljeno zakonski. Jedno ime, jedne karakteristike, to je po zakonu. To je deo koji ja pominjem ovde kao nezakonito ponašanje. Zakonski je da imaju paket M+ koji ma brzinu xxx/yyy i cenu bez ugovora, ugovor na 12 meseci i cena ugovora na 24 meseca.

Da sam ja u pravu, otiđite negde na netu na neki sajt nekog ponuđača internet usluga u EU recimo, i nađite primer da je ponuda definisana oznakom paketa i cenom paketa a da je promenljiva stavka sadržaj paketa ili ti brzina paketa. Dakle, SBB primer: paket M+ (ili kako ga tamo zovu) ima cenu od xxx evra, a u zavisnosti od dužine ugovora menjana je brzina paketa. To je u svim zemljama gde ima zakona o zaštiti potrošača ( a ima ga i kod nas) zabranjeno i oštro sankcionisano. Imate paket, imate jasno definisane brzine paketa, i imate bar 2-3 cene: bez ugovora, ugovor na 6 meseci, 12 meseci, 24 meseca ... 10 godina .... Jeste, slažem se, tamo nema tumačenja zakona i ostalih igrarija već se tamo primenjuje zakon. Lepo piše, postupiš po tome, sudije nemaju razumevanja za pravne igrarije i razna tumačenja kako kome padne na pamet ......

I da, problem jeste šire prirode i na drugom mestu. Ali to ne treba da nas spreči da kažemo kako stoje stvari. To što neko ne radi svoj posao ne znači da treba da se ćuti.

NjegovaWisost
27.10.2013, 18:46
Brate, što ti ne upisa pravni sa takvim slatkoriječivim govorima? :P

Nisi u pravu, uz dužno poštovanje, napravio si par katastrofalnih grešaka...
Prvo ovo nije proizvod već usluga. A kada je u pitanju usluga, postoji niz posebnih zakonskih rešenja koji se na nju primjenjuju. Pravnici iz SBBa ili advokatska kancelarija koja radi za njih nije diletantska organizacija da ne znaju šta rade, i šta mogu.

I gdje si to našao da zakon ne dozvoljava da se mijenjaju karakteristike proizvoda u drastičnom odnosu? Možda ja nisam dobro izučio zakon o obligacionim odnosima ili zakon o zaštiti potrošača? Ne razumijem... Za određenu cijenu na određeni ugovor ja ti nudim proizvod/uslugu određenih karakteristika. Možemo mi to da nazovemo kako god hoćemo, ali ako smo upoznati sa karakteristikama proizvoda/usluga, možemo svaki paket da nazovemo - Internet. Pa šta misliš, da li bi onda Samsung tako smio da prodaje galaxy s4 sa dva potpuno različita čipseta? Jednostavno, oni ti predoče šta ti prodaju u konkretnom slučaju, ti možeš da prihvatiš ili ne.

U svakoj zemlji Evrope i u SAD imaš cijenu usluge ili čak proizvoda zavisno od dužine obvezivanja na koji potpisuješ ugovor. Pa kako se iPhone u SAD i Evropi prodaje? U SAD čak nemaš ni sim free valjda... Uopte nije nezakonito, jer da jeste, valjda bi se neko sjetio jedan od milion korisnika SBBa da ih tuži... Da ne pričam što danas imaš sud u Strazburu pa ne mogu da banetaju tek tako.

Moja privatna firma, ja mogu da prodajem šta i kako god hoću, pod uslovom da ne koristim podređen položaj kupca.

Zbog svega toga, katastrofalna analogija sa telefonom i hl****m... Ima mnogo rupa, da ne objašnjavam sad.

Ne znam zašto si nezadovoljan onim što ti SBB nudi, kome se ne sviđa, uvijek ima Lelekom kao alternativu. Što se mene tiče, za 25 evra meni je ok 15/1.5, sto dvadeset i kusur kanala digitalne televizije, 72h usluga, 8 HD kanala, fiksni telefon sa 200 minuta razgovora, wifi ruter na korišćenju... Nedostaje mi CAM modul zato što ne podnosim traljavi D3 uređaj, ali to je posebna priča. Ti uvijek možeš da raskineš ugovor u svakom trenutku, samo ćeš morati da platiš razliku između osnovnog paketa i onoga popusta što si ostvario ugovorom na 24 mjeseca.

U Crnoj Gori su moji do skoro plaćali 20 evra samo za 2mbit/s... Dok se nije pojavio kablovski provajder i sada plaćaju nekih 15tak evra za 2mbit/s... Šta reći tek za taj lopovluk?

Dark Magician
27.10.2013, 19:25
NjegovaWisost da te pitam onda. Kako mogu da traze da potpisujes novi ugovor za promenu paketa, kada ima stavka u ugovoru da mozes da menjas?

Ima jedna sitnica vezana za tvoj S4, jer on ima drugaciju oznaku u zavisnosti od verzije hardvera, tako da nije isti proizvod.
Kao sto ima i kola sa razlicitom verzijom motora i sl. Ali ovo sa brzinama u odnosu na duzinu ugovora, to nigde nisam video da ima.
I daj mi neki primer osim kod nas? Mozda ozbiljno ima rupa u zakonu, ali ne treba da je bude.

vasiljevic
27.10.2013, 22:34
@NjegovaWisost:

Jednostavnije je ovako: odeš na sajt Telekoma i pogledaš kako je kod njih napisano po pitanju paketa i pitanju cena za ugovor na 24 meseca i bez ugovorne obaveze. I tu se lepo vidi: ime paketa, opis paketa i dve kolone sa dve cene. To je zakonski. I takav pristup je kod svih firmi. Misliš da je SBB pametniji od Telekoma i da se Telekom ne bi prvi setio da to radi da je po zakonu (a moraju da se drže minimum zakona)? Šta ti kaže čista logika? Jedan monopolista nema kod sebe takvu brljotinu. Zašto? A lepo bi namlatili pare na bazi toga.

I budi ljubazan navedi nam jedan ugovor koji kao osnovu ima cenu? Gde ima ugovor koji glasi plaćate toliko a u zavisnosti od nebitno čega isporučujemo nešto ako isporučimo. Ugovor uvek ide: ta i ta usluga ili taj proizvod, rok isporuke ili vreme korišćenja, cena korišćenja. Dakle, osnova ugovora (ili o čemu se govori u ugovoru, kako god to zvao) je proizvod ili usluga. I ima razlog što je to tako, pretpostavljam, jer mi ne govorimo o tome da ja njima hoću da dam pare, već da ja kupujem neku uslugu i cena je tu merilo vrednosti isporučene usluge ili proizoda.

Nije ovde pitanje da li oni mogu da imaju različite cene u zavisnosti od dužine ugovora. To i navodim da je dozvoljeno. Ovde, mi imamo jedan paket koji je jasno naveden. On zakonski kao proizvod i kao usluga koja se nudi mora da bude isti za svakog kupca. To ne sme da se razlikuje jer ako se razlikuje mi tada govorimo o dve različite usluge ili proizvoda. A dve različite usluge ili dva različita proizvoda jedne firme ne mogu da se reklamiraju pod istim imenom. Ne mogu se svi paketi koje nudiš zvati Internet. Ako ih ima više moraju se jasno razlikovati po oznaci da se kupac ne dovodi u zabunu. U protivnom to je obmanjivanje kupca. Zakon o zaštiti potrošača. Mi kod SBBa imamo paket jasno definisan imenom, i dve drastično različite brzine ili ti kvaliteta usluge. Razlika je 15 prema 2 Mbit/s. Ili to nisu iste usluge i isti paket ili je to drastična diskriminacija kupca. Ja nisam prepaid korisnik, čak me i ne pogađa. Jednostavno, to nije zakonski i neki ljudi su diskriminisani. Da li mi kao ljudskom biću treba da ja budem ugrožen da bi primetio i reagovao na nepravdu? Mislim ....

Da li sam zadovoljan ili ne sa ponudom SBBa, to čak i nije bitno. Niti govorim o ceni paketa. Niti o tome kakva je ponuda tih paketa. Niti pričam o CG i njihovim cenama interneta. A jesu banditizam, vrlo blago rečeno. Kad se bunim, bunim se zbom malog uploada (pogađa me), gore navedene teške diskriminacije kupaca (iako me to ne pogađa) i što održavanje nije navedeno u krajnjoj ceni (ni to me ne pogađa jer znam gde leži zeka, ali neki novi kupac to ne zna i gadno se iznenade kad to saznaju posle potpisivanja ugovora sa prvim računom). Dakle, 2:1 bunim se za druge ne mene.

Dopuna:

Da sam ja u pravu oko pitanja definicije imena paketa i da ne može da se za iste pakete ima isto ime vidi se i na samom sajtu SBBa sa onim silnim paketima svim mogućih varijanti. I da sam u pravu za onaj deo da proizvod ili usluga ne mogu da se menjaju drastično i da moraju biti isti za sve korisnike, to se vidi na način na koji je odrađen posao sa imenima paketa danas. Svima je oddat jedan + i time su oni postali zvanično "novi" paketi a ne stari paket kome je promenejna specifikacija. I na bazi toga se SBB vadi da im danas treba novi ugovor jer to nisu "isti" paketi po imenu i da zakonski nije isti kao stari paket bez + u imenu. Zakonski su čisti u tom delu.

NjegovaWisost
27.10.2013, 23:35
Mislim da dalje rasprave ne vode ničemu, mi se u načelu slažemo, ali to shvatamo na potpuno različitim talasnim dužinama :)

I meni smeta nizak upload zbog privatnih torrenata, ali šta da se radi kada 90% korisnika danas ne traži brži upload...

vasiljevic
28.10.2013, 12:16
Nije to rasprava, jedan razmena mišljenja, može biti drugačiji ugao posmatranja problema, ništa toliko bitno. Problem je svih nas. Definisali ga ovako ili onako, on postoji. Da ćutimo neće pomoći. Bolje i ovo nego stav šta mi možemo. Po tome idemo u još goru situaciju. Ovako, bar da definišemo problem i da se on zna.

Pitao si oko toga što ih ne tužim i sl. Probao sam pisanjem RATELu, iskreno nemam para da plaćam advokata da bi radio posao koji oni treba da rade. Nažalost takva je finansijska situacija inače bi ih rado tužio. Elem, RATEL mi nije na sve moje mailove poslao ni hvala na pisaniju, a kamoli ono mi jesmo/nismo nadležni, jeste/niste u pravu, razmotrićemo .... Pitanje je šta sada? Da se oraganizuje pa da se napravi jedan dopis, pa par hiljada ljudi copy/paste, pa mail svaki dan na njhovu adresu, da li bito dalo efekta? Nešto i tu sumnjam poznavajući aroganciju držanih organa. Tako da sam malo frustiran. Ma ne malo, poprilično.

Srki
28.10.2013, 12:28
NjegovaWisost da te pitam onda. Kako mogu da traze da potpisujes novi ugovor za promenu paketa, kada ima stavka u ugovoru da mozes da menjas?

Ima jedna sitnica vezana za tvoj S4, jer on ima drugaciju oznaku u zavisnosti od verzije hardvera, tako da nije isti proizvod.
Kao sto ima i kola sa razlicitom verzijom motora i sl. Ali ovo sa brzinama u odnosu na duzinu ugovora, to nigde nisam video da ima.
I daj mi neki primer osim kod nas? Mozda ozbiljno ima rupa u zakonu, ali ne treba da je bude.

Iskreno ti toliko ''mracis '' da to nije normalno a pri tome bez ikakvih smislenih komentara .
Ti si uvrteo u glavu da ti je neko nesto obecao sto naravno nije istina .
Koristis skoro svaku priliku da dodas neko blacenje to jest da se nadovezes na neciji komentar , mislim da si ti totalno promasio forum .
Postoji SBB forum pa bi trebalo da tamo izrazis svoje nezadovoljstvo .

Dark Magician
28.10.2013, 12:45
Iskreno ti toliko ''mracis '' da to nije normalno a pri tome bez ikakvih smislenih komentara .
Ti si uvrteo u glavu da ti je neko nesto obecao sto naravno nije istina .
Koristis skoro svaku priliku da dodas neko blacenje to jest da se nadovezes na neciji komentar , mislim da si ti totalno promasio forum .
Postoji SBB forum pa bi trebalo da tamo izrazis svoje nezadovoljstvo .

Usmeno su sasvim ladno rekli da ce svi da dobijaju povecanja.
Sto je ilegalno da pricaju, ako nije tacno. Ti se slobodno pokloni, i pusti ih da rade sta hoce. Forum nisam promasio, a SBB forum ne sluzi nicemu. Sto treba i sam da znas. Trece ugovor ti kaze da mozes da menjas paket, s toga nema sta da te teraju na nov ugovor, ako ga vec imas.

Dark Magician
28.10.2013, 12:46
Nije to rasprava, jedan razmena mišljenja, može biti drugačiji ugao posmatranja problema, ništa toliko bitno. Problem je svih nas. Definisali ga ovako ili onako, on postoji. Da ćutimo neće pomoći. Bolje i ovo nego stav šta mi možemo. Po tome idemo u još goru situaciju. Ovako, bar da definišemo problem i da se on zna.

Pitao si oko toga što ih ne tužim i sl. Probao sam pisanjem RATELu, iskreno nemam para da plaćam advokata da bi radio posao koji oni treba da rade. Nažalost takva je finansijska situacija inače bi ih rado tužio. Elem, RATEL mi nije na sve moje mailove poslao ni hvala na pisaniju, a kamoli ono mi jesmo/nismo nadležni, jeste/niste u pravu, razmotrićemo .... Pitanje je šta sada? Da se oraganizuje pa da se napravi jedan dopis, pa par hiljada ljudi copy/paste, pa mail svaki dan na njhovu adresu, da li bito dalo efekta? Nešto i tu sumnjam poznavajući aroganciju držanih organa. Tako da sam malo frustiran. Ma ne malo, poprilično.

Treba da uradimo grupno. A to sto nisu odgovorili, samo govori o tome da ne rade nista.

Srki
28.10.2013, 15:20
Usmeno su sasvim ladno rekli da ce svi da dobijaju povecanja.
Sto je ilegalno da pricaju, ako nije tacno. Ti se slobodno pokloni, i pusti ih da rade sta hoce. Forum nisam promasio, a SBB forum ne sluzi nicemu. Sto treba i sam da znas. Trece ugovor ti kaze da mozes da menjas paket, s toga nema sta da te teraju na nov ugovor, ako ga vec imas.

O kakvom ti usmenom obecanju govoris ?
Koristim od 2005 godine SBB i nikad mi nista nisu obecali ni direktno niti indirektno obecali .
Povecanja su davali u vremenu kada ih je Ministarstvo telekomunikacija pritiskalo da povecaju brzine zbog velikog zaostatka za zemljama u okruzenju .
Od prilike prosle godine su doveli na neki zadovoljavajuci nivo i sada je klasicna komercijalna ponuda , pa ko voli nek izvoli . Niko te ne tera da koristis njihove usluge jer imas alternativu ADLS , WiFi itd .
Srbi su ti klasican primer das im prst odma oce celu saku .
S'obzirom da sam ziveo 4 godine u Holandiji ( sa prekidima jer mi je posao bio na relaciji Srbija-Holandija ) najvise mrzim kada pocnu ljudi da lupetaju po forumima kao o nekim zapadnim brzinama ,cenama i ponudi .
Nama nisu oni krivi sto je 50-60 evra koliko kosta kod njih , za njih malo a nama mnogo jer smo zaostali ekonomski kao zemlja .
Mada veruj mi na rec i oni se jako tesko odlucuju za pakete od 30-40 megabita , kod njih 80% ljudi koristi pakete oko 10 megabita koji kosta oko 25-35 evra .

Evo link da vidis cene provajdera i usluge koje sam ja konkretno koristio :

https://www.xs4all.nl

Dark Magician
28.10.2013, 15:31
O kakvom ti usmenom obecanju govoris ?
Koristim od 2005 godine SBB i nikad mi nista nisu obecali ni direktno niti indirektno obecali .
Povecanja su davali u vremenu kada ih je Ministarstvo telekomunikacija pritiskalo da povecaju brzine zbog velikog zaostatka za zemljama u okruzenju .
Od prilike prosle godine su doveli na neki zadovoljavajuci nivo i sada je klasicna komercijalna ponuda , pa ko voli nek izvoli . Niko te ne tera da koristis njihove usluge jer imas alternativu ADLS , WiFi itd .
Srbi su ti klasican primer das im prst odma oce celu saku .
S'obzirom da sam ziveo 4 godine u Holandiji ( sa prekidima jer mi je posao bio na relaciji Srbija-Holandija ) najvise mrzim kada pocnu ljudi da lupetaju po forumima kao o nekim zapadnim brzinama ,cenama i ponudi .
Nama nisu oni krivi sto je 50-60 evra koliko kosta kod njih , za njih malo a nama mnogo jer smo zaostali ekonomski kao zemlja .
Mada veruj mi na rec i oni se jako tesko odlucuju za pakete od 30-40 megabita , kod njih 80% ljudi koristi pakete oko 10 megabita koji kosta oko 25-35 evra .

Evo link da vidis cene provajdera i usluge koje sam ja konkretno koristio :

https://www.xs4all.nl

I jesu li menjalji imena paketa, kako bi forsirali novi ugovor? Ima li razlicite brzine u zavisnosti od duzine ugovora?

Ovo kad uzmes u obzir njihov standard i koliko su skupi za sve...
http://store.virginmedia.com/broadband/compare-broadband/60mb.html

Na kraju krajeva, evo ti Srbija. Mislis da ovi daju previse?
http://www.stcable.net/cable-dokumenti-cenovnik

Srki
28.10.2013, 15:42
I jesu li menjalji imena paketa, kako bi forsirali novi ugovor? Ima li razlicite brzine u zavisnosti od duzine ugovora?

Ovo kad uzmes u obzir njihov standard i koliko su skupi za sve...
http://store.virginmedia.com/broadband/compare-broadband/60mb.html

Na kraju krajeva, evo ti Srbija. Mislis da ovi daju previse?
http://www.stcable.net/cable-dokumenti-cenovnik

Sa tobom se ne vredi raspravljati ocigledno ne zelis da shvatis : Da, oni jesu promenili imena paketa ali uz novu vecu cenu uz koju idu nove vece brzine .
Ja ne znam sta tebi tu nije jasno , vrlo je prosto : Zelis vecu brzinu interneta od postojece , potpisi ugovor prema novoj vecoj ceni . Ne zelis , onda stani na postojecoj brzini i placaj manje .
To sto ti hoces , nema da moze vise .
To sam ti objasnio u prethodnom postu zasto su povremeno povecavali brzine a za istu cenu .
A ti ako mislis da si prevaren na bilo koji nacin izvoli pa se zali RATEL-u i nadleznom sudu .

Dark Magician
28.10.2013, 15:54
Nema sta da se raspravlja sa mnom. Imali su oni poskupljenja i pre, pa nista.
Samo bi svima dalo razlog da raskinu ugovor ukoliko zele.
Ono sto izgleda niko nije shvatio da novi DUO i TRIO nisu kao MIX vezani za internet pakete. Vec je potpuno odvojeno, tako da ako i povecaju brzine internet paketa sa +, ti i dalje ostajes na brzini koja stoji u DUO i TRIO i mozes da se slikas.

A to je bitna stavka za ljude koji se obavezuju na dve godine, do kad ce to biti malo.

WORLOK
28.10.2013, 16:23
Sposobnost SBB-a :rofl:
http://www.speedtest.net/my-result/3062523280
http://www.speedtest.net/my-result/3062529017
http://www.speedtest.net/my-result/3062547433
i na kraju biser moj novi S+ IZGLEDA DA NEMA 15/1.5
http://www.speedtest.net/result/3062710309.png

:Battered:

Dark Magician
28.10.2013, 17:16
Zovi i prijavi im.

dacajak
28.10.2013, 17:31
Sposobnost SBB-a :rofl:
http://www.speedtest.net/my-result/3062523280
http://www.speedtest.net/my-result/3062529017
http://www.speedtest.net/my-result/3062547433
i na kraju biser moj novi S+ IZGLEDA DA NEMA 15/1.5
http://www.speedtest.net/result/3062710309.png

:Battered:

Kad si potpisao ugovor? Kazu da mora da se saceka dan, dva, da puste punu brzinu.

WORLOK
28.10.2013, 20:00
Kad si potpisao ugovor? Kazu da mora da se saceka dan, dva, da puste punu brzinu.
25.10 tj. u petak imali su ceo dan i subotu da provere,ali tek su danas počeli :mad:

Dark Magician
30.10.2013, 13:07
Moje iskustvo sa SBB-om je da dva meseca skoro svakog dana imam prekide.
Promenili su modem, na kraju i spliter. Nakon promene splitera, imam prekide i uvece, a ne samo ujutru kao do sada. Dolazili su jedno osam puta, i nemaju pojma sta je. I kad kaze neko da nema problema da se obavezujes dodatno na nov ugovor, za novu ponudu. :rofl:
Kako da ne. Ni ovo ne umeju da obezbede, a sa jos vecim opterecenjem mreze, mogu misliti kako ce dobro da radi.

dacajak
30.10.2013, 15:39
Ipak sam potpisao ugovor, jer mi proslo svega 4 meseca od starog ugovora, pa rekoh isti mi djavo.

http://www.speedtest.net/result/3067368675.png

Sad je malo sporiji d/l. al uvece ide preko 15.

WORLOK
30.10.2013, 16:10
Ipak sam potpisao ugovor, jer mi proslo svega 4 meseca od starog ugovora, pa rekoh isti mi djavo.

http://www.speedtest.net/result/3067368675.png

Sad je malo sporiji d/l. al uvece ide preko 15.

Postovani,

prema nasoj evidenciji Vas novi paket PP S+ na 24 meseca,ce biti sistemski aktiviran od 01.11.2013.

Vas SBB Kragujevac
eeeee ja cu se nacekati :aplauz:

Banko
30.10.2013, 18:11
Postovani,

prema nasoj evidenciji Vas novi paket PP S+ na 24 meseca,ce biti sistemski aktiviran od 01.11.2013.

Vas SBB Kragujevac
eeeee ja cu se nacekati :aplauz:

a gde tj preko cega si dobio to obavestenje?

pentraksil
14.11.2013, 1:00
Imam problem sa D3go. Sve sam fino aktivirao, na Moj SBB profil lepo pise da je D3go aktivan, ali kada pokusam da se ulogujem na http://www.d3go.tv/ stalno mi izbacuje da su Email i lozinka pogresni. Pokusao sam da pisem preko njihovog sajta ali idiotski antibot sistem ne daje mi da posaljem (sto puta kucam antibot pitanje i stalno kaze da je pogresno, sve sam pokusao i mala slova i odvojeno i spojeno, ma sve). Zvacu korisnicki servis, mada mozda neko ovde zna resenje pa da se ne macujem sa njima sutra.

NjegovaWisost
14.11.2013, 1:25
Imam problem sa D3go. Sve sam fino aktivirao, na Moj SBB profil lepo pise da je D3go aktivan, ali kada pokusam da se ulogujem na http://www.d3go.tv/ stalno mi izbacuje da su Email i lozinka pogresni. Pokusao sam da pisem preko njihovog sajta ali idiotski antibot sistem ne daje mi da posaljem (sto puta kucam antibot pitanje i stalno kaze da je pogresno, sve sam pokusao i mala slova i odvojeno i spojeno, ma sve). Zvacu korisnicki servis, mada mozda neko ovde zna resenje pa da se ne macujem sa njima sutra.

I meni se isto desilo :( Neće ni šifra koju sam dobio svojevremeno kada sam aktivirao uslugu, neće ni ova od Moj SBB. Javi mi šta si uradio...

pentraksil
14.11.2013, 1:33
I meni se isto desilo :( Neće ni šifra koju sam dobio svojevremeno kada sam aktivirao uslugu, neće ni ova od Moj SBB. Javi mi šta si uradio...

Evo sada hoce, restartovao sam komp i pokusao ponovo. Ili treba vremena da se aktivira, ili mora restart racunara.

Srki
14.11.2013, 11:13
Evo sada hoce, restartovao sam komp i pokusao ponovo. Ili treba vremena da se aktivira, ili mora restart racunara.

Otprilike 30 minuta nakon registracije moze da se koristi > nakon dobijanja emaila sa potvrdom lozinke i bla bla .

Aleksa
11.12.2013, 0:19
Trenutno sam korisnik Telekomovog ADSL-a, uskoro mi istice ugovor i razmisljam da predjem na SBB. Trenutno Telekom nudi 10/1mb u cenovnom rangu SBB 15/1.5mb, sa potpisivanjem ugovora na 2 godine. Trenutno sam na brzini 4/0.5mb. ADSL koristim od 2006. god i ne mogu da se pozalim na pucanje ili zagusenje mreze. Nikad nisam imao takvih problema.
Zanima me kakav je SBB po tom pitanju?
Jedan prijatelj mi se zali da mu puca veza, ali par njih i da im sve radi kako treba. Citao sam i komenare na forumu i video da se i ovde par ljudi zali na pucanje i zagusenje, ali slicna iskustva imaju i pojedini korisnici Telekom ADSL.
Sad da li su ovo pojedini slucajevi ili se cesce desava kod kablovskog interneta?
Neki savet, predlog?

Kidja
11.12.2013, 0:28
Zavisi sve od lokacije i kakvo je tu kod tebe cvoriste ali mislim da su bas u manjini sad oni koji imaju problema sa tim.
Mozda gresim ali skorije nisam cuo da se neko zalio.

NjegovaWisost
11.12.2013, 0:28
Trenutno sam korisnik Telekomovog ADSL-a, uskoro mi istice ugovor i razmisljam da predjem na SBB. Trenutno Telekom nudi 10/1mb u cenovnom rangu SBB 15/1.5mb, sa potpisivanjem ugovora na 2 godine. Trenutno sam na brzini 4/0.5mb. ADSL koristim od 2006. god i ne mogu da se pozalim na pucanje ili zagusenje mreze. Nikad nisam imao takvih problema.
Zanima me kakav je SBB po tom pitanju?
Jedan prijatelj mi se zali da mu puca veza, ali par njih i da im sve radi kako treba. Citao sam i komenare na forumu i video da se i ovde par ljudi zali na pucanje i zagusenje, ali slicna iskustva imaju i pojedini korisnici Telekom ADSL.
Sad da li su ovo pojedini slucajevi ili se cesce desava kod kablovskog interneta?
Neki savet, predlog?

Meni pukne net jednom nedeljno na pet šest min... Širi centar Beograda, što bi se reklo :D

Aleksa
12.12.2013, 14:09
Hvala na odgovorima, videcu ovih dana sta cu da uradim. Samo mi jos kazite, da li normalno skidate torente i druge stvari preko interneta? Nema ogranicenja?

M.C.
12.12.2013, 14:24
Da, sve je kako i treba da bude, nismo mi Kanada. :D

Kidja
12.12.2013, 15:07
Nema nikakvog ogranicenja ako pitas za to.

bonara
18.12.2013, 16:37
Imam Sbb ov internet koji je radio odlicno do pre par dana kada krecu problemi.Sve je povezano kao sto treba,sve opcije su podesene kao sto treba da budu , modem radi,kablovi nisu,mislio sam da je problem do mrezne pa sam novu ubacio medjutim i dalje nece.Svi drajveri su instalirani i mrezne kartice nisu iskljucene rade znaci.iZ sbb kazu da je kod njih sve u redu da je modem ispravan, da je kod mene problem cak su dolazili da provere i kada ukljuce na njihov laptop sve radi u najboljem redu medjutim kod mene nece.Ako moze neko neka pomaze :(

Dark Magician
21.12.2013, 18:25
Imam Sbb ov internet koji je radio odlicno do pre par dana kada krecu problemi.Sve je povezano kao sto treba,sve opcije su podesene kao sto treba da budu , modem radi,kablovi nisu,mislio sam da je problem do mrezne pa sam novu ubacio medjutim i dalje nece.Svi drajveri su instalirani i mrezne kartice nisu iskljucene rade znaci.iZ sbb kazu da je kod njih sve u redu da je modem ispravan, da je kod mene problem cak su dolazili da provere i kada ukljuce na njihov laptop sve radi u najboljem redu medjutim kod mene nece.Ako moze neko neka pomaze :(

Ako je sve provereno i radi, ne znam kako da ti pomognem.
Da nije neka glupost kao npr. Firewall ili Anti-virus koji je blokirao internet protok?

I naravno opet proveri da je sve podeseno. Da li mozes iz browser-a da pristupis modemu preko IP?

Srki
22.12.2013, 12:36

Ako radi i sa njihovim laptopom onda je definitivno ili problem do tvog firewall-a ( proveri opcije u njemu da li je mozda aktiviran panic mode ili tako nesto ako postoji posto ne znam sta koristis ) ili da ti je lan kartica odsvirala svoje .

NjegovaWisost
24.12.2013, 6:01
Ево сви ХД канали бесплатни до 15 јануара, ако неко није примјетио. Сем ХБОа.

Dark Magician
24.12.2013, 11:32
Ево сви ХД канали бесплатни до 15 јануара, ако неко није примјетио. Сем ХБОа.

Primecujem, samo sto ih ja vec placam, ne znam da li planiraju da mi umanje racun onda kao poklon?

M.C.
24.12.2013, 11:33
Ja tek juče video, nisam palio tv 20ak dana. Lep poklončić.

dacajak
24.12.2013, 16:41
Mozemo li mi sa D3 2.0 da gledamo te HD kanale, il nam treba HD risiver od sbb-a?

SirDuck
24.12.2013, 16:55
Mozemo li mi sa D3 2.0 da gledamo te HD kanale, il nam treba HD risiver od sbb-a?

Isti risiver je za sve kanale

NjegovaWisost
25.12.2013, 10:39
Slika na RTS HDu kada prenose pojedine sportske događaje je stvarno fenomenalna. Sport Club HD i nije nešto, bolje je svakako mnogo od običnog SDa, ali ništa kao RTS. Naravno i ovi Foxovi su sjajni.

AcMilan91
12.1.2014, 5:56
jel secka nekom net u poslednje vreme ?

nexexcalibur
12.1.2014, 16:24
jel secka nekom net u poslednje vreme ?

Nisam primetio nista, vuce torent, radio stream i jos surfujem...:)

AcMilan91
28.1.2014, 18:59
radi mi net normalnom brzinom,ali imam spikes,kako da proverim do cega je ?

NjegovaWisost
28.1.2014, 19:20
Danas mi pucao par puta... karaburma.

AcMilan91
28.1.2014, 19:41
ocemo da se zalimo ,sta cemo ?

NjegovaWisost
29.1.2014, 2:06
Pa ja se nadam da će proći, kontam da je do ovih sniježnih nepogoda :D

vasiljevic
3.2.2014, 17:55
Onako usput, pošto stiže mart, SBB nam ovaj put unapred najavljuje veliku sreću. Pretplata poskupljuje 100 dinara. I to svoima, bez bilo kakve diskriminacije. Verovatno uvažili žalbe ljudi kad smo se bunili oko one nevažne diskriminacije kad su poravili nove pakete zbog većih brzina i novih ugovora. Lepo sa njihove strane.

Sad, koliko to nama odgovara i da li se nama dopada nisam našao neku relevantnu anketu među korisnicima sprovedenu od strane SBBA, mada ne sumnjam da je rezultat podrške bar jedno 99%. JA sam među onih 1%, da ne bude zabune nekim slučajem. Šta da radim, uvek kontraproduktivan i nekooperativan .... :)

dacajak
3.2.2014, 20:52
Ja jedino da predjem na drugog operatera ovde u Vrbasu, oh wait. :nov_explo

HAo5GgaJmsA

Izacu u martu da se zalim. :nov_mad2:

SirDuck
3.2.2014, 23:04
Mnogo su postali bezobrazni od kad su ih kupili ovi.

Dal uopšte smeju da povećaju cene ako sam pod ugovorom?

NjegovaWisost
4.2.2014, 1:29
Mnogo su postali bezobrazni od kad su ih kupili ovi.

Dal uopšte smeju da povećaju cene ako sam pod ugovorom?

Zavisi šta si ugovorio :D Ako u ugovoru piše da mogu malo povećati, onda mogu :D 100 dinara svakako ne potpada pod zelenaški ugovor. Mrzi me sad da tražim i čitam ugovor.

vasiljevic
4.2.2014, 20:46
Ugovorio je što i svi koji koriste SBB, dakle, može biti zakonito ali i ne mora, kako se dogovorimo :).

Ako se ne varam ovo nije deo koji je pokriven ugovorom. Ovo je ono čuveno nedefinisano "održavanje" koje se tako vodi da bi se izbeglo plaćanje poreza i slično. Tako da vrlo lako mogu da se vade na taj deo i da to na kraju bude "zakonito". Kako god okrenete pozadina ima da vam ostane pozadi.

zvezdan84
8.2.2014, 23:52
sad tek vidim da je ova tema zapoceta pre 9 duuuugih godina i smorio sam se. ja u smrdljivoj, propaloj, pokradenoj, truloj subotici jos nemam uslova za kablovski internet. kvalitet tv programa mi je isti kao kad su uveli kablovsku. 1 digitalni kanal i 34 analogna za 930 din mesecno. dugo sam cekao da se pojavi prikljucak za internet. ako se ikada to desi, nema sanse da se prebacim sa telekoma na sbb, iz principa.

nexexcalibur
11.2.2014, 21:07
Dragi korisnici, od 1. marta 2014. godine cena mesečnog održavanja KDS-a sa uračunatim PDV-om biće 1.136 dinara.

Samo me zanima dokle planiraju da povecavaju ovo odrzavanje, dok ne bude jednako ceni najmanjeg paketa?!?!

vasiljevic
12.2.2014, 13:08
Verovatno do momenta kad postaneš "najdraži korisnik". To je onaj koji plaća svaki mesec "račun iznenađenja" koji se, naravo, razlikuje od onog prethodnog meseca za nepoznati iznos, jer oni baš tebe "najdražeg korisnika" baš mnogo vole. :)

P.S. Ako imaš sreće, bićeš u grupi onih najvernijih koji imaju šanse da dobiju i manji račun, tako da je poželjno plaćati na vreme i uplatiti nešto preko, za humanitarne svrhe pomoći firmi u stalnom problemu sa kešom. Humanost se isplati.

AcMilan91
19.2.2014, 17:48
jel ima neka fora 2:1 DL/Upload ? ili nema ,isplati li se prebaciti se na targo ?

Picard
19.2.2014, 18:19
Nema 2:1 osim možda za firme (čitaj astronomske cene), a Targo duže vreme ne priključuje nove korisnike i ne zna se kada će i da li će ih uopšte priključivati.

mare037
19.2.2014, 18:21
jel ima neka fora 2:1 DL/Upload ? ili nema ,isplati li se prebaciti se na targo ?

Jedino ako si u delovima grada gde ima Fiber optike, ali je i tu brzina 20/5, 35/7..., što je manje od 2:1. Odnos cena/brzina kod Targa se itekako isplati.

Picard
19.2.2014, 18:23
Oni imaju Fiber u 3 ulice u Beogradu.

Mare88
19.2.2014, 18:55
Zapravo, izgleda da su počeli da šire fiber, nekoliko zgrada u okolini XII Bgd gimnazije je dobilo (Voždovac), npr. :)

Naravno, sve to ide EKSTREMNO sporo...

AcMilan91
19.2.2014, 21:29
videcu za taj targo

Srki
22.2.2014, 0:33

Targo je u fazi raspada , otpustili su vecinu ljudi koji su radili kao komercijalisti i jurili nove korisnike po terenu .
Trenutno cekaju da li ce ih neko preuzeti ili ce staviti kljucu bravu ( Telekom je usao neke pregovore ali su zacepili bili neku neverovatnu cenu pa je izgleda to propala prica ) nista nisu placali mesecima od prava - video / audio za preuzimanje i distribuciju , tako da ce od sredine marta cak i u bankrot mozda .

AcMilan91
22.2.2014, 0:44
auu znaci morace upload boost da radi kod sbb-a jel ima neka fora sa neta da aktiviram boost?

zvao sbb,nemaju vise upload boost

e ovako,uzeh telekomov adsl u pravu si ,20/2 1800 dindzi,vdsl je 2800 minimum,a ovo mi se isplati 250 din 5 mbit upload boost mesecno,sklopih na 2 god ugovor,problem je sto sam jos u sbb-u,da li je moguce u sbbu ako sam pod ugovorm da ukinem net da mi ostane samo kablovska televizija

Picard
22.2.2014, 12:51
Šta, nema više akcije 50/2 za 1900 din kod Telekoma?

Sa SBB-om možeš da raskineš ugovor uz plaćanje penala, a da ti ostane TV.

SirDuck
22.2.2014, 13:45
SBB će da kupi Targo verovatno. Ako ne oni, onda Telekom.
Ništa od Targa.

AcMilan91
22.2.2014, 14:32
Šta, nema više akcije 50/2 za 1900 din kod Telekoma?

Sa SBB-om možeš da raskineš ugovor uz plaćanje penala, a da ti ostane TV.
evo da prekopiram sa drugog foruma..
ljudi nista mi nije jasno,bio sam danas u telekomu (trg nikole pasica 7) i pitao prvo za vdsl dal mogu na zvezdari,on me pitao za br telefona,ja dao i on pita posle nekog vremena koji cu paket,aludirajuci valjda na to da imam tehnicke mogucnosti za vdsl,ja pitam sta imaju u ponudi on kaze imamo kao i 100/2 itd...ja reko jel moze 50/2 koja je cena,on kaze 3800,a ovde se prica da je 1800,ja reko uzimam zbog upload-a,on kaze uzmi ovaj 20/1 1800 din je i uzmes boost 250 din,5 mbit,i ja uzeo to,msm on upisao sve tamo,adresu itd,broj telefona na kom ce biti adsl,medjutim nista nisam potpisivao,sad sta da radim ? sta je tu istina?

Picard
22.2.2014, 15:00
Taj je trebalo da ti kaže da li imaš mogućnosti za 50/2, ali je očigledno neinformisan. Mislim, ako može 100/2 kod tebe onda sigurno može i 50/2.

AcMilan91
22.2.2014, 15:29
Taj je trebalo da ti kaže da li imaš mogućnosti za 50/2, ali je očigledno neinformisan. Mislim, ako može 100/2 kod tebe onda sigurno može i 50/2.
da ali je rekao da je cena 3800 50/2
pa da ali sta sad kad sam podneo zahtev? poslao sam im mail,o Boze ko sve radi

Dark Magician
24.2.2014, 11:55
Da, ozbiljno ako je 50/2, za 1800 (zvuči neverovatno), i ako ima kod mene. Da raskinem ugovor s ovim SBB kretenima, ne umeju da reše problem godinu dana. Mada opet mi niko ne garantuje da će Telekom da radi kako treba, imao sam ga ranije pre SBB-a ovde, zamenio sam ga jer je spor bio i onaj njihov IPTV koji menja kanal po tri godine.

AcMilan91
24.2.2014, 18:36
Da, ozbiljno ako je 50/2, za 1800 (zvuči neverovatno), i ako ima kod mene. Da raskinem ugovor s ovim SBB kretenima, ne umeju da reše problem godinu dana. Mada opet mi niko ne garantuje da će Telekom da radi kako treba, imao sam ga ranije pre SBB-a ovde, zamenio sam ga jer je spor bio i onaj njihov IPTV koji menja kanal po tri godine.

ja podneo zahtev za 50/2 cekam odgovor

mare037
24.2.2014, 19:05
Ažurirana ponuda paketa sa povećanjem brzine od 01. marta:

http://www.dodaj.rs/f/1S/HH/1N99yaXm/snapshot66.png

ilija
24.2.2014, 19:20
Isti problem,moji su merili i kazu da je sve ok...A i dalje internet puca :( Ruter:Cisco EPC3925

mare037
24.2.2014, 19:24
Isti problem,moji su merili i kazu da je sve ok...A i dalje internet puca :( Ruter:Cisco EPC3925

Jesu li ti menjali modem?

AcMilan91
24.2.2014, 19:44
svjedno upload krs

Dark Magician
24.2.2014, 21:06
svjedno upload krs

Apsolutno, nema ništa od toga dok ne bude direktna optika i konkurencija. A to će da bude jedino ako Telekom krene optiku.

AcMilan91
24.2.2014, 23:17
pa ja cekam vdsl,dace Bog da moze 50/2 + 500 din boost 50/12 ce biti

SirDuck
25.2.2014, 0:38
Vau koje povećanje.
Da imam neku smislenu alternativu prešao bih odavno makar platio raskid ugovora.

Aleksa
25.2.2014, 0:50
Da li to znaci da moramo nove ugovore da potpisujemo? Posle nove godine sam potpisao za gold duo?

mare037
25.2.2014, 0:53
Vau koje povećanje.
Da imam neku smislenu alternativu prešao bih odavno makar platio raskid ugovora.

Da, samo koja alternativa? Na Telekomov ADSL se više ne bih vratio ni mrtav, dok drugih i nema. Ovi njihovi paketi sa brzinama DO xx/xx nemam reči. Drugar uzeo 20/1, jedva dobija 15 stabilnih.

Targo se raspada i ako se povrati, ostaje samo BG pokriven.

Da li to znaci da moramo nove ugovore da potpisujemo? Posle nove godine sam potpisao za gold duo?

Ne, povećava se brzina bez obnove ugovora. Novi ugovor je samo prelazak sa stare 10/1 brzine na Silver/Gold pakete.

SirDuck
25.2.2014, 0:59
Da, samo koja alternativa? Na Telekomov ADSL se više ne bih vratio ni mrtav, dok drugih i nema. Ovi njihovi paketi sa brzinama DO xx/xx nemam reči. Drugar uzeo 20/1, jedva dobija 15 stabilnih.

Targo se raspada i ako se povrati, ostaje samo BG pokriven.

Nažalost tako je sada.

Videću ko preko puta ulice drži kablovsku, znam da nije SBB, možda ih ubedim da "bace" kabl preko.

nexexcalibur
25.2.2014, 17:07
Ja cu najverovatnije preci na telekom, da iskoristim onu promociju 10/1 za 1500 djunti. Kablovska mi nije potrebna, tako da je to jedini razlog...

stefanm
25.2.2014, 18:09
prijatno me SBB iznenadio sa ovim povecanjem brzina od martovskog cenovnika.
samo se nadam da ce svima biti automatski

Dark Magician
25.2.2014, 18:40

Svima sa tim paketima.
I nije nikakvo iznenađenje, poskupljuje, i VDSL im pravi pritisak.

stefanm
25.2.2014, 21:58
Znam video sam sad su objavili na SBB sajtu da ce povecati svima.
Meni se licno isplati to , za 100 kinti vise cu imati 10mb/s veci download ;)

dacajak
25.2.2014, 22:22
Nece povecati silver korisnicima, jer nije im izgleda dosta sto placamo 1800 din. mi ne zasluzujemo povecanje, nego moramo novi ugovor da gold upgrade za dodatnih 200 din. da bi imali 5mbita vise. Stvarno su nisko pali.

AcMilan91
26.2.2014, 11:52
nista od vdsl telekomovog ostaje mi sbb nadam se da ce omoguciti neki boost uskoro

namcor
26.2.2014, 20:22
Postoje neki "ubrazaj net" dodaci, recimo 10/1MB za 700 din. Dodaje se na postojeću brzinu tj. ako imaš internet 15/1.5 posle povećanja bude 25/2.5. Ako je to dovoljno...
Ovde su i ostali: http://www.sbb.rs/Privatni+korisnici/5548/Paketi.shtml

AcMilan91
26.2.2014, 21:13
ne isplati mi se :/

nicpid
26.2.2014, 22:57

kakvo povecanje, jel to opet sad u martu povecavaju download?

NjegovaWisost
27.2.2014, 1:54
kakvo povecanje, jel to opet sad u martu povecavaju download?

Povećavaju se svi paketi od golda pa na gore... Ako imaš silver i već imaš 15mbs, to je to. Ako imaš 10, povećaće ti na 15

S druge strane, mi što smo uzeli gold (a ima nas dosta) dobiće povećanje na 20mbs

Kidja
27.2.2014, 4:40
Vise bi voleo da je 5/5 ... nego ovo.

NjegovaWisost
27.2.2014, 6:19
vise bi voleo da je 5/5 ... Nego ovo.

Е па свакоме свашта одговара.. Ја сам и онако навикао да узимам кредит на ориватним торентима преко бодова....

player1
27.2.2014, 7:36
Povećavaju se svi paketi od golda pa na gore... Ako imaš silver i već imaš 15mbs, to je to. Ako imaš 10, povećaće ti na 15

Link?

nexexcalibur
27.2.2014, 11:29
Link?

Ako potpises ugovor na 2 'dine

DragonSlayer
27.2.2014, 13:17
Šta znači kada se modem više puta u toku dana restartuje sam od sebe?

Ceo dan me drnda, dodje mi da ga razbijem .....

M.C.
27.2.2014, 15:54
Kod mene je takva situacija već 5-6 dana od kako su počeli radovi na "unapređenju" mreže 21.-og. Net više puta dnevno nestane na par sekundi, tako da nisam u mogućnosti kao čovek da igram Hearthstone. :)

stefanm
27.2.2014, 17:12
To je verovatno zbog predstojeceg povecanja brzina od 1 marta .
Svima koji su potp ugovor od 22.10 do danasnjeg dana

potvrdjeno malopre na SBB forumu :)

Steta sto nisu i upload povecali, ali dobro ni ovo nije lose.
Imacu 50Mb/s downl umesto 40Mb/s hijaooooj :to_care:

Dark Magician
27.2.2014, 18:26
Svima koji imaju navedene pakete. To je mnogo jasnije. *****ite više s datumima.

stefanm
27.2.2014, 18:31
Svima koji imaju navedene pakete. To je mnogo jasnije. *****ite više s datumima.

Samo bez nervoze druze

:cool:

NjegovaWisost
5.3.2014, 10:05
Net mi je povećan na 20mbs.. Upload ostao bijedan 1.5

Dark Magician
5.3.2014, 11:27
Net mi je povećan na 20mbs.. Upload ostao bijedan 1.5

I ostaće takav dok ih neko drugi ne pritisne. A to će da potraje, jer koliko vidim Targo je u problemu. Telekom umesto da odmah pređe na optiku se *****ava sa VDSL. Optika je bolja investicija na duže staze.

mare037
1.4.2014, 17:59
Od danas omogućen prenos fiksnog broja na SBB (prenos fiksnog broja na SBB).

SirDuck
2.4.2014, 14:03
džaba kad im "Flat fiksni" koji reklamiraju kao neograničen fiksni zapravo ograničen na 1500 minuta :D

Ovako je idalje telekom povoljniji zbog noćne tarife.

Nestor
7.4.2014, 23:49
Da li je moguce u Srbiji promeniti kablovskog operatera ako Vam je recimo SBB u zgradi da ja sam uzmem Kopernikus ili nekog drugog ili bi cela zgrada morala da menja?

nexexcalibur
8.4.2014, 0:21
Da li je moguce u Srbiji promeniti kablovskog operatera ako Vam je recimo SBB u zgradi da ja sam uzmem Kopernikus ili nekog drugog ili bi cela zgrada morala da menja?

Valjda ti treba saglasnost 50% stanara zgrade, i sasvim moguce da taj operater mora da je prisutan u tom naselju...

SlepiBrat
24.4.2014, 21:35
Jel ima neko iskustva sa seljenjem interneta i kablovske, potpisao sam ugovoro, ali sada treba da se preselim u drugi grad? Jel moze to kod sbb? Jel imao neko iskustava?

mare037
24.4.2014, 21:44
Mislim da nećeš imati problema sa preseljenjem priključka.

Srki
28.4.2014, 21:22
Jel ima neko iskustva sa seljenjem interneta i kablovske, potpisao sam ugovoro, ali sada treba da se preselim u drugi grad? Jel moze to kod sbb? Jel imao neko iskustava?

Ja sam selio u istom gradu ali mozes i u drugi ukoliko postoji tamo dostupna SBB mreza , u sustini nikakav problem ukoliko je ispunjen ovaj uslov .

SlepiBrat
28.4.2014, 21:24
Super, hvala vam na odgovoru :)

kiboni
1.5.2014, 11:38
Poz, sklopio sam trio mix silver na 2god i rekli su da prva 3 meseca ne placam fixni, vidim i da su pustili sve ostale kanale...

Zna li neko dal ce i ti kanali da se vide 3 meseca ili ih gase posle mesec dana?

dacajak
1.5.2014, 12:08
Gase sve, sem osnovne ponude kanala.

kiboni
1.5.2014, 14:36
Gase sve, sem osnovne ponude kanala.

Znam da ih gase nego pitanje je bilo dal taj promo sa kanalima traje mesec ili tri? :)

NjegovaWisost
1.5.2014, 16:22
Znam da ih gase nego pitanje je bilo dal taj promo sa kanalima traje mesec ili tri? :)

Mjesec dana je bilo, sad ne znam koliko. Bolji je gold dosta, najviše zbog premotavanja kanala, mada ne znam koliko si to koristio..

kiboni
1.5.2014, 16:33
Mjesec dana je bilo, sad ne znam koliko. Bolji je gold dosta, najviše zbog premotavanja kanala, mada ne znam koliko si to koristio..

Znam da je gold bolji iz vise razloga ali pokusavam da ustedim kolko god mogu :)

Na silver trio cak i nemam 15Mb/s vec se krece negde oko 11-12 a upload oko 1.1(test na vise servera preko speedtest.net)

Premotavanje 72h unazad je super opcija al sam je retko koristio, uglavnom su je namestili da kad menjas kanale i kliknes ok na daljinksom prva opcija je upravo ta i covek mahinalno klikne. Pa mi je prosli mesec doslo dodatno za tu uslugu :)

D3Go mi je trebao zato sto kad odem od kuce imam mogucnost da gledam na lapu, mada koliko sam citao van sbb mreze ne rade SK kanali i jos neki? :paranoia:

NjegovaWisost
1.5.2014, 18:02
Znam, kad se nema novca onda nema...

Ja baš koristim 72h unazad, i bili su bezobrazni ranije. KAda sam potpisao ugovor niti su pominjali da je to promicija niti da ima ... I onda posle godinu dana - puf, nije više promocija, nego u gold paketu, pa su me faktički natjerali.

kiboni
3.5.2014, 18:05
Jel moze neko da potvrdi da li kanali mogu uopste da se gledaju na D3GO van SBB mreze? :eek:

mare037
3.5.2014, 18:08
Jel moze neko da potvrdi da li kanali mogu uopste da se gledaju na D3GO van SBB mreze? :eek:

Da, mogu (preko ADSL-a ili mobilnog interneta).

kiboni
3.5.2014, 23:04
Da, mogu (preko ADSL-a ili mobilnog interneta).

Ovi kanali NE RADE preko ISP exenet: rtsHD, tv1000, cinemania, fox(svi kanali), scifi, cinestarTV, extra comedy central, sport klub (svi kanali), fight chanal, discovery, discovery ID, animal planet, E! i pojedini pinkovi kanali... :paranoia:

Bas sam se razocarao da ovoliko kanala ne radi van njihove mreze... :(

Kakvo je stanje u telekomu ili nekom drugom ISP-u?

mare037
4.5.2014, 12:03
Ne rade jer ide preko kablovskog operatera (preko ADSL-a bi trebalo da rade svi kanali).

Kontaktiraj Korisnički servis SBB-a pre uvođenja, čisto da ti daju potvrdu ovome.

LIMAN
14.5.2014, 14:33
Malo je off topic ali samo da pitam kakva su vasa iskustva sa sbb telefonijom?

mare037
14.5.2014, 14:38
Drugar je uveo fiksni broj kod SBB-a pre nekih nedelju dana i kaže da je zadovoljan, ali ja ga recimo dosta slabo čujem. Trenutno nije tu, pa nismo utvrdili da li je do same mreže ili do telefona koji je dobio.

NjegovaWisost
15.5.2014, 2:11
Malo je off topic ali samo da pitam kakva su vasa iskustva sa sbb telefonijom?

Godinu dana korisnik, katastrofalan. Često ne mogu da me dobiju iako ja mogu da zovem, vrlo često iskače iz sistema... Sa mikrofonijom nisam imao problema. Dobar je za kuću, ali za bilo šta ozbiljnije nije.

mare037
2.6.2014, 14:31
Svi koji žele da pređu sa analogne na digitalnu kablovsku televiziju mogu da iskoriste akciju SBB-a do 30. juna (ili dok traju zalihe) bez ikakvih ugovora i troškova.

nexexcalibur
2.6.2014, 16:05
Svi koji žele da pređu sa analogne na digitalnu kablovsku televiziju mogu da iskoriste akciju SBB-a do 30. juna (ili dok traju zalihe) bez ikakvih ugovora i troškova.

*samo za korisnike kablovske

mare037
2.6.2014, 16:26
To se podrazumeva. :)

nexexcalibur
2.6.2014, 20:39
To se podrazumeva. :)

Da, ali ako imas internet ne vazi ponuda :paranoia:

mare037
2.6.2014, 22:06
To da, ali s obzirom da većina uzima ugovor na 24. meseca, opet se dobija besplatno.

I da se uvede mimo ugovora nije neka cifra, a itekako znači Plazma/LCD televizorima.

nexexcalibur
3.6.2014, 0:12
To da, ali s obzirom da većina uzima ugovor na 24. meseca, opet se dobija besplatno.

I da se uvede mimo ugovora nije neka cifra, a itekako znači Plazma/LCD televizorima.

Znaci naravno za lcd/plazme, ali pod ovim "dok imaju zalihe" verujem da su mislili na neki konvertor signala, dakle digitalni signal na analognim televizorima. Znam da postoji taj uredjaj, ali ne znam koliko se isplati. Mislim da sam cuo je malo bolja slika :confused:

NjegovaWisost
3.6.2014, 1:07
Znaci naravno za lcd/plazme, ali pod ovim "dok imaju zalihe" verujem da su mislili na neki konvertor signala, dakle digitalni signal na analognim televizorima. Znam da postoji taj uredjaj, ali ne znam koliko se isplati. Mislim da sam cuo je malo bolja slika :confused:

Ne isplati se, digitalna slika jedino vrijedi na LCD televizorima. Uređaj koji se koristi za digtialnu sliku konkuriše za najgori hardver koji sam ikada imao.

mare037
3.6.2014, 1:23
Zašto se ne isplati i na običnom CRT televizoru? Slika je daleko oštrija i kvalitetnija od analogne, jedino ostaje da je uređaj nešto tromiji što se tiče odziva.

Što se tiče isplativosti, bez ugovorne obaveze je 2,034 dinara i 210 dinara mesečno renta uz pretplatu, što i nije neki iznos.

Dobija se risiver tj. Set-top box (STB) i primećuje se razlika. Najviše se primeti na digitalnim televizorima, ali je slika kvalitetnija i na CRT-u.

Edit: ko želi da iskoristi ovu akciju neka požuri, jer stavka "dok traju zalihe" se odnosi na to da se dobija D3 Cisco Z3375 koji je ograničen. SBB je odlučio da umesto recikliranja pokloni uređaje.

gagi011t
6.6.2014, 18:19
Koliki vam racun dolazi? Pitanje za one koji imaju ovaj 15/1.5 paket i osnovnu ponudu za TV.

mare037
6.6.2014, 18:31
Za taj Duo paket, cena je 2.690 dinara (2.726 din. van ugovora).

gagi011t
6.6.2014, 18:42
Za taj Duo paket, cena je 2.690 dinara (2.726 din. van ugovora).
+ PDV pretpostavljam?

Stize mi ovako trenutno:
Mesecno odrzavanje 946 + Postpaid 12 Flat Home S 1305 = 2251din, 2702 dinara sa PDVom.

Al' to je stari paket od pre nego sto su povecali prosli put i ostalo je tako. Sad gledam dal mogu da produzim ugovor na 2 godine i da dobijem 15mb net, bez povecanja racuna naravno.

mnogomudar
11.6.2014, 13:19
Ne znam koliko je vezano za sam SBB ili nije,ali imam jedan problem.Koristim SBB duo paket,imam brzinu 15mbit/s i kad idem na speed test sve ok pokazuje,ali kad stavim torrent da se skida brzina je katastrofalna.Nesto tipa 10kb/s,pa padne na 0,2....nekad skoci na 50-60....probao sam reset modema,rutera,cak su u sbb sve resetovali,i nista.Dogovorim se sa drugom da skidamo isti torrent,on je u istom gradu i ima isti net...on skida normalno.Ima li ko ideju?

jozvan_Kg
11.6.2014, 14:00
Prvo, ogranici upload rate na nekih 10Kb/s max. Ako ti se zakrci upload, download brzina pada. Takodje pogledaj da nemas neki drugi program koji downloaduje nesto u pozadini.

mnogomudar
11.6.2014, 15:33
Ograničen mi je upload na 1kb/s,sve je radilo normalno do pre nekih 20 dana,nisam ništa menjao...Isti problem imam na 2 kompjutera,tako da je nemoguće da sam na oba nešto pogrešno odradio i da imam neki drugi program u pozadini.Takođe sam povezivao komp direkt na modem,da vidim dal ruter pravi probleme,i ništa....

mare037
11.6.2014, 15:40
Jesi li probao preko nekog drugog torrent programa?

Kidja
11.6.2014, 16:00
Sa ovim sam ja imao problem.Probaj ovo :
Udji u Utorrent pa klikni desni klik na neki torrent koji skidaš.Imaš opciju "bandwith allocation" , otvoriće ti se slide sa novim opcijama i imaš tu "set download speed" stavi unlimited ako već nije.Iz nekog razloga je meni bilo ograničeno iako ne stoji ovamo u preferences da je ograničeno.

mnogomudar
11.6.2014, 16:02
Koristio sam i neki drugi program,isti problemi.Ali sam sad skinuo treći,i proradilo...BitTorrent radi sa normalnom brzinom.Hvala na pomoći.Mada mi i dalje nije jasno zašto Utorrent pravi problem,a BitTorrent ne.Svakako,važno je da sada radi.Poz

mare037
11.6.2014, 16:27
+ PDV pretpostavljam?

Stize mi ovako trenutno:
Mesecno odrzavanje 946 + Postpaid 12 Flat Home S 1305 = 2251din, 2702 dinara sa PDVom.

Al' to je stari paket od pre nego sto su povecali prosli put i ostalo je tako. Sad gledam dal mogu da produzim ugovor na 2 godine i da dobijem 15mb net, bez povecanja racuna naravno.

Svaka obnova ugovora dolazi sa aktuelnim cenama u toj ponudi, tako je iznos Silver Duo paketa 2.690 dinara sa uračunatim PDV-om.

jozvan_Kg
15.6.2014, 1:25
Ja cu tacno ove iz SBB-a da zapalim. Pre mesec dana sam imao problem sa resetovanjem modema (svakih 10 minuta, bio onaj WebStar).
Dosli, i zamenili, i doneli onaj Cisco. On je radio super od pocetka Maja, do pre nekih 10 dana. Od tad je pocelo prvo sa resetovanjem na pola dana, da bi danas imao resetovanje na svakih 15 minuta.
Sutra ih zovem, ovo je vise van svake pameti..

mare037
15.6.2014, 1:34
Meni se modem/ruter pregrevao i gubio net, tek se sredilo posle zamene. Doduše i sada zna da zabode ponekad, ali nije više nakon sat-dva već posle 15-tak dana.

Uglavnom, postoji veliki broj reklamacija na ove nove modele, skoro 3 od 5 ne rade kako treba (potvrdili su i radnici u samoj firmi).

WORLOK
2.7.2014, 13:54
Znali neko dali SBB daje neki popust u pretplati za osobe sa invaliditetom,primaoce tuđe nege i slično?
Konkretno znam osobu koja je oslobođena plaćanja pretplate za tv i plaća samo internet a ja kad god ih pitam dali imam i ja imam pravo na neki popust jer sam primalac tuđe nege sa 80 posto nesposobnosti kažu da oni ne daju nikakve popuste.

mare037
2.7.2014, 14:11
Obrati se Korisničkom servisu na 19900, jer na šalteru očigledno ne znaju ili namerno prećutkuju.

Jedino mogu da ti ne odobre zbog toga što nije 100% gubitak radne sposobnosti, ali svakako se raspitaj. Ukoliko imaš dokaz da si radno nesposoban i sa 80%, imaš pravo na popust.

WORLOK
2.7.2014, 22:16
Obrati se Korisničkom servisu na 19900, jer na šalteru očigledno ne znaju ili namerno prećutkuju.

Jedino mogu da ti ne odobre zbog toga što nije 100% gubitak radne sposobnosti, ali svakako se raspitaj. Ukoliko imaš dokaz da si radno nesposoban i sa 80%, imaš pravo na popust.
Imam rešenje od komisije PIO-fonda na osnovu kojeg primam tuđu negu od celih 9600din.al ovi u sbb samo priznaju penzionere a ja pošto nisam imao uslove jbg takva zemlja zadnjih 25 god. nisam imao radni staž pa nemam ni penziju.

Nestor
23.7.2014, 1:06
Koristi li neko fiber net od sbb-a, vredi li to tih para, kakva su iskustva?

Picard
23.7.2014, 7:50
Teško, to su dali u 3 ulice u Beogradu otprilike.

OrthodoxBabec
15.8.2014, 0:06
Pozdrav,hteo bih da postavim jedno pitanje.Uskoro mi istice ugovor sa telekomom,pa sam hteo da se prebacim na SBB,sad me zanima sledece,vidim da za istu cenu dobijam i do 10Mbps vise kod SBB-a,sta jos trebam da platim osim interneta, na primer uzeo bih 40Mbps i moralo bi kablovska da se placa (imam dva TV-a,ako naplacuju posebno svaki) i sta jos?

Imam li racun da se prebacujem uopste, ili da uzmem telekom internet od 30Mbps?

Hvala!

Marko93
15.8.2014, 14:22
Kod SBB-a su ti najisplativiji DUO GOLD i TRIO GOLD paketi, u zavisnosti od toga dal ti treba fiksni, al ako koristis fiksni preporucio bih ti da predjes na SBB-ov fiksni i otkacis telekom..

Sto se tice televizora, daju ti samo jedan risiver (osim u onom najskupljem paketu), sto znaci da digitalnu tv i dodatne kanale moxes da gledas samo na jednom tvu, a na drugom mozes samo najobicniju analognu.. Ako oces dva risivera u nekom od jeftinijih paketa, to se dodatno naplacuje nesto malo, al proveri na sajtu koja je tacno cena, ne znam napamet..

Ne znam sta i koliko placas u Telekomu, ali kod SBB-a imas dve opcije:

1. 30Mb/s net + digitalna TV sa 150 kanala za 3700 dinara..

2. 30Mb/s net + digitalna TV sa 150 kanala + fiksni za 4100 dinara.. (ova opcija podrazumeva da potpuno otkacis i ne placas Telekom fiskni, mozes da preneses svoj broj u SBB)

OrthodoxBabec
15.8.2014, 18:27
Hvala,fiksni nisam koristio ima 5 godina,niti cu,znaci to mi nije bitno,bitno mi je samo da imam internet brzinu preko 40 Mb/s,sa dobrim uploadom i dobar HD paket televizije za jedan HD TV,za drugi TV moze najobicniji.

Marko93
15.8.2014, 19:06
Ne znam dal imas izbor kablovskih operatera.. Ali SBB je zvanicno najskuplji od svih.. Kod Ikoma imas 100Mb download za malo preko 4000.. i pored toga dobijes i sve pakete kanala koje imaju.. cak i fiksni..

A fiksni ako ti ne treba najbolje ga potpuno otkazi u telekomu i nemoj tu glupost vise uopste da placas, a u SBB-u uzmi neki od DUO paketa, koji ti odgovara budzetu..

Mihael87
16.8.2014, 17:31
Drustvo, treba da se preselim u stan u kom je SBB kablovska televizija sa internetom.

E sad, u tom stanu gazda ima Gold paket koji placa oko 3400 din, a meni to nije potrebno, posto cu da prebacim svoj Telekom ADSL (migracija) koji imam pod ugovorom.

Ono sto me zanima, da li se lako moze raskinuti ugovor za taj Gold paket (kada se uzima paket, da li se zakljucuje na odredjeno vreme, 12-24 meseca?), pa da ostane samo osnovna pretplata na kablovsku televiziju?

Milan Maunic
16.8.2014, 22:04
Drustvo, treba da se preselim u stan u kom je SBB kablovska televizija sa internetom.

E sad, u tom stanu gazda ima Gold paket koji placa oko 3400 din, a meni to nije potrebno, posto cu da prebacim svoj Telekom ADSL (migracija) koji imam pod ugovorom.

Ono sto me zanima, da li se lako moze raskinuti ugovor za taj Gold paket (kada se uzima paket, da li se zakljucuje na odredjeno vreme, 12-24 meseca?), pa da ostane samo osnovna pretplata na kablovsku televiziju?

Svi paketi SBB usluga (DUO, TRIO...) su vezani na 24 meseca, raskid je moguc,ali ne bez placanja ugovorne kazne.

Mihael87
16.8.2014, 22:17
Svi paketi SBB usluga (DUO, TRIO...) su vezani na 24 meseca, raskid je moguc,ali ne bez placanja ugovorne kazne.

Hvala na odgovoru, sad da se nadam da je proslo dosta vremena od kada je gazda sklopio ugovor pa da nije preostalo mnogo do isteka istog.

A da li postoji mogucnost migracije tih SBB paketa? Da se prebace na drugu adresu?

mare037
16.8.2014, 22:32
Da, postoji opcija prenosa ugovora na drugu adresu.

Marko93
17.8.2014, 0:41

A tebi kad istekne ugovor sa Telekomom predji na SBB posto jede ADSL za dorucak..

Mihael87
17.8.2014, 1:35
A tebi kad istekne ugovor sa Telekomom predji na SBB posto jede ADSL za dorucak..

Ma kakvi, IKOM i SBB su vrv dobri za mnoge stvari, ali za online igranje su krs i to imam nekoliko drugara koji su razocarani zbog nacina na koji im rade neke igre (iritantan lag).

Naravno, neko se nece sloziti sa mojom konstatacijom, ali to su iskustva mojih drugara (SBB i online igranje, najvise PES), kao i moje (IKOM, online igranje, samo PES).

Ja sam ranije bio na IKOM-u i presao sam na Telekomov ADSL i za sada sam prezadovoljan.

Marko93
17.8.2014, 12:25
Uuu a pes mi je benchmark za online igrivost. Haha u najmanju ruku smesno..

I inace taj vas zakljucak je potpuno netacan, posto kablovski net ima bolje pingove i manji overhead.. I mnogo je bolja konekcija na kablovksom..

I sledeci put koristite pravu igru za testiranje - CS.