TEST PLAY<>
112014<><>

Total War: Rome II – Emperor Edition

Moja Steam statistika kaže da sam potrošio 431 sat igrajući Total War: Shogun 2, a da ukupno vreme uloženo u Total War: Rome II ne prelazi osam sati. Verujem da najveći broj ljubitelja Total War franšize može da se pohvali sličnim vrednostima...

Brzina izračunavanja poteza AI frakcija je sada apsolutno munjevita.

Razlozi za opšte razočaranje drugim Rimom bili su mnogobrojni: igra je, po objektivnim kriterijumima, izdata najmanje godinu dana prerano. Bagovi, features koji nedostaju, katastrofalni AI, sporost u izračunavanju poteza i druge anomalije igranje su činili mučnim i odbojnim. Veliki procenat tih problema saniran je u proteklih godinu dana serijom pečeva koji su igru zakrpili do te mere da je ona zaslužila poseban sufiks.

Total War: Rome II – Emperor Edition je (uspešan) pokušaj Creative Assemblyja da povrati dobru volju svoje fanovske baze. Pored finalne megazakrpe, Imperijalna edicija donosi i besplatnu DLC kampanju zasnovanu na trijumviratu koji je usledio nakon Cezarove smrti i efektivno podelio carstvo. Imperial Edition je besplatan za sve vlasnike Total Wara: Rome II, bez obzira na trenutak kada su kupili igru, a za potencijalne nove kupce egzistira kao posebna igra koja je zamenila „normalnu” verziju.

Najveća promena glede udobnosti jeste brzina izračunavanja poteza AI frakcija, koja je sada apsolutno munjevita. Nisam u stanju da ocenim koliko je realno brža jer sam 1.0 verziju Rima drugog igrao na konfiguraciji opremljenoj procesorom Intel Core2Quad E6600, dok mi ispod stola sada pulsira Haswel varijanta i7, tako da vaša kilometraža može da varira. Dalje pothaubne ispravke tiču se ispeglanosti vizuelnog enginea na polju frejmaže i teksturiranja (nema više „probijanja” i proizvoljnog mešanja low i hi res tekstura), poboljšanih AI rutina (kako na strateškom tako na i na taktičkom planu), poboljšane diplomatije i frakcija u okviru carstva. Sada je konačno (skoro) sve kliknulo na svoje mesto, mada opsadni AI i dalje nije idealan.

DLC kampanja Imperator Augustus obrađuje dešavanja nakon Cezarovog ubistva, kada upravljanje carstvom preuzima trijumvirat (Oktavijan, Marko Antonije i Marko Lepid). Ovaj, takozvani „drugi trijumvirat” završio se bolno po oba Marka, što verovatno znate ako ste gledali HBO seriju „Rim” ili na časovima istorije niste čačkali nos, već ste smerno pazili.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Alien: Isolation
The Vanishing of Ethan Carter
Middle-Earth: Shadow of Mordor
The Evil Within
FIFA 15
Legend of Grimrock II
F1 2014
NBA 2K15
Borderlands: The Pre-Sequel!
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
Gauntlet
Dark Souls II: Crown of the Ivory King
Total War: Rome II – Emperor Edition
Šta mislite o ovom tekstu?
Stronghold Crusader II
Styx: Master of Shadows

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel Core2Duo/2,5 GHz ili ekvivalent, 2 GB RAM, GeForce 8800
Poželjno:
Intel Core i5 ili ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce Ti 660
Veličina:
26 GB
Adresa:
www .totalwar .com
Kontakt:
Extreme CC

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera