PD KUTAK<>
072003<><>

Add/Remove Plus! 2003 4.0

Za lakšu deinstalaciju programa

Sistemska alatka za deinstalaciju u okviru operativnog sistema Windows ponekad ne može da ukloni sve elemente programa, što vremenom dovodi do nagomilavanja nepotrebnih datoteka. Mnoge aplikacije imaju nepotpune funkcije za deinstalaciju koje „zaboravljaju” podatke na disku ili se moraju ukloniti neposrednim brisanjem. Tako se može nagomilati veći broj programima s uninstall opcijama koje ne rade, dok se u listi programa alatke Add/Remove Programs množe „fantomski” programi koje se odatle ne mogu ukloniti.

Add/Remove Plus! 2003 kompanije „Aurelitec” rešava ovaj problem tako što prati tok deinstalacije i naknadno briše podatke koji zaostanu. Softver funkcioniše slično sistemskom modulu za deinstalaciju, ali pruža i dodatne informacije o zapisima u registry bazi i prepoznaje programe koji su već uklonjeni s diska, a nalaze se na spisku instaliranih aplikacija. Korisna je i mogućnost rada s uninstall modulima starijih programa, koji nisu kompatibilni s novim standardom Windowsove funkcije Add/Remove. Rezidentne datoteke, koje su aktivne u memoriji i ne mogu se obrisati u datom trenutku, program uklanja tako što generiše BAT datoteku s komandom za brisanje i smešta je u startup listu, kako bi se pri sledećem pokretanju sistema dovršio proces deinstalacije.

Add/Remove Plus! 2003 je jednostavan za korišćenje i krasi ga intuitivno korisničko okruženje u kojem će se lako snaći i neiskusni korisnici. Jedinu zamerka je nedostatak opcije za uklanjanje upisa koje programi ostavljaju u registry bazi (za to se i dalje moramo služiti programima kao što je RegCleaner).

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Xmpeg 5.0 RC1 i Dr. DivX
VirtualDub 1.5.4
GSpot 2.2
Armor2net Personal Firewall 3.1
Add/Remove Plus! 2003 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows
Veličina:
720 KB (trial), 1,7 MB na HD
Cena:
15 USD, proba 30 dana
Adresa:
www .aurelitec .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera