PD KUTAK<>
072003<><>

Armor2net Personal Firewall 3.1

Bezbedno krstarenje Mrežom

Kompaktan program koji pruža celovitu zaštitu tokom boravka na Internetu delo je kanadske kompanije „Armor2net Software” i predstavlja univerzalan alat koji uz firewall funkcije obezbeđuje i niz drugih opcija za kompletnu kontrolu saobraćaja između vašeg računara i svetske mreže.

Osnovna namena Armor2net Personal Firewalla jeste da presretne potencijalne hakerske upade i obezbedi zadovoljavajući nivo privatnosti korisnika dok boravi na Internetu. Program temeljno prati aktivnosti u vezi s protokom podataka za svaku aplikaciju ponaosob i obaveštava korisnika o programima koji pokušavaju da neprimetno „proguraju” podatke u jednom ili drugom smeru. Svaka aktivna konekcija prikazana je do detalja, s informacijama o adresama, portovima, protokolima i ukupnoj količini primljenih i poslatih podataka; pomoću opcije Net Lock moguće je trenutno zamrznuti kompletan Internet saobraćaj na računaru, ostavljajući kompletne resurse za odabrane programe (recimo za neki download menadžer koji „štuca” zbog opterećene konekcije). Funkcijom Stealth obezbeđuje se skrivanje IP adrese računara od zlonamernih očiju hakera. Ipak, ova opcija može da onemogući normalno funkcionisanje nekih programa, o čemu treba voditi računa.

Jedna od ključnih opcija Armor2net Personal Firewalla jeste filter kojim se nekim programima može zabraniti konektovanje, a time i razmena podataka koju obavljaju s nekom Internet lokacijom. Korisne su još i funkcije za zabranu pristupa nepoželjnim sajtovima (npr. pornografskim bibliotekama i piratskim lokacijama koje želite da sakrijete od mlađih ukućana) i opcije za blokiranje pop-up prozora, uz mogućnost definisanja izuzetaka za sajtove koji ove prozore koriste za navigaciju. Zaštita je zaokružena alatkom za nalaženje i eliminaciju spyware programa, koji se mogu sakriti u memoriji, registry bazi ili bilo gde na disku. Ova opcija omogućava korisniku da definiše „tolerantne” špijunske programe koje ne želi da obriše, kao i da napravi rezervne kopije za slučaj da se radi o korisnim programima. Baza poznatih spywarea se, inače, redovno ažurira.

Iako ne spada u sam vrh profesionalnih firewall aplikacija, Armor2net Personal Firewall pruža dobar osećaj sigurnosti zahvaljujući širokom izboru raznovrsnih alatki za unapređenje bezbednosti tokom boravka na Mreži. Program je relativno „kratak”, koristi svega dvadesetak kilobajta radne memorije i ne usporava rad s drugim programima. U svakom slučaju, vredi ga probati.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Xmpeg 5.0 RC1 i Dr. DivX
VirtualDub 1.5.4
GSpot 2.2
Armor2net Personal Firewall 3.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Add/Remove Plus! 2003 4.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,8 MB (trial), 4,4 MB na HD
Cena:
20 dolara, proba 30 dana
Adresa:
www .armor2net .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera